‘Verraste’ Kenneth Vermeer onder vuur: ‘Normaal krijg je dan een boete’

Zondag, 11 augustus 2019 om

Feyenoord kwam zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen niet verder dan een gelijkspel (1-1). De Rotterdammers kwamen in de slotfase van de eerste helft nog wel op voorsprong door een benutte strafschop van Steven Berghuis, maar een zondagsknal van Ibrahim Dresevic zorgde in de tweede helft toch voor een puntendeling. Mario Been vindt dat Kenneth Vermeer er niet goed uitzag bij de gelijkmaker van Heerenveen.

"Normaal krijg je een boete als je van die afstand op doel schiet, want normaal vang je zo'n bal. We hebben laten uitmeten dat de afstand 35 meter bedroeg", vertelt de ex-trainer van onder meer NEC en Feyenoord direct na afloop bij FOX Sports. Volgens Been mocht de bal er van die afstand nooit in. "De bal zal ongetwijfeld een gekke zwabber hebben gemaakt en natuurlijk moet er meer druk zijn op de bal, maar ik denk dat deze bal houdbaar is."

Presentator Jan Joost van Gangelen merkt op dat Dresevic ongehinderd kon uithalen. "Er moet natuurlijk iemand zijn die druk heeft op de bal, maar van die afstand moet die bal houdbaar zijn", reageert Been. "Het is ook niet echt een streep. Natuurlijk zit er een zwabber aan de bal en natuurlijk moet er druk op de bal zijn, maar volgens mij staat hij (Vermeer, red.) iets te ver naar voren en verwacht hij de bal niet. Hij is eigenlijk een beetje verrast."

Door het gelijkspel in het Abe Lenstra Stadion blijft Feyenoord na twee wedstrijden in de Eredivisie steken op twee punten. Vorige week kwam het elftal van Jaap Stam op eigen veld tegen Sparta Rotterdam immers ook niet verder dan een remise (2-2).


Poll

Vond jij het een fout van Kenneth Vermeer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door dewa)

Binnenkant paal hè Mario. Enorm lastig om die uit de hoek te houden

11 augustus 2019 om 16:44

Hij kwam van 40 meter. Als keeper heb je dan bij wijze van spreken de tijd om rustig naar de hoek te wandelen om de bal rustig uit de lucht te plukken.

11 augustus 2019 om 17:03

35 meter**

11 augustus 2019 om 17:05

We hebben laten uitmeten dat de afstand 35 meter bedroeg"", vertelt de ex-trainer van onder meer NEC en Feyenoord direct na afloop bij FOX Sports.

Heb jij het ook laten uitrekenen?

11 augustus 2019 om 17:14

Ik heb zelfs gehoord dat het vanaf 60 meter was. Er staat letterlijk in de tekst 35 meter..... Waarom wil je dan nog overdrijven?

11 augustus 2019 om 17:59

Joh, jullie snappen de strekking toch mag ik hopen?

11 augustus 2019 om 18:08

Nou hij niet!

On topic:

Of de bal nou wel of niet houdbaar is, is Vermeer vaker op vreemde wijze verrast. Het is algemeen bekend dat lange ballen van de zijkanten niet Vermeers sterkste punten zijn. Blijkbaar ook lange ballen van grote afstand.

11 augustus 2019 om 19:22

Op zo'n afstand mag de val er niet in, maar die jongen raakt hem zo ook nooit meer. De bal draaide helemaal weg en valt binnenkant paal binnen. Lange ballen is niet zijn sterke punt, maar hij stond verder erg goed te keepen vandaag.

Tja, voor feyenoord zaak om europees voetbal te halen en verder proberen zoveel mogelijk talenten zich te laten ontwikkelen zodat ze dan kunnen strijden om de 2e plek want dat zit er dit jaar niet in ben ik bang

11 augustus 2019 om 16:54

Tweede plek? Feyenoord wordt gewoon derde dit jaar. PSV en Ajax schat ik toch hoger in na wat ik gezien heb de eerste twee wedstrijden van Feyenoord. Want ik neem aan dat PSV zijn tweede wedstrijd vandaag gewoon gaat winnen in eigen huis.

11 augustus 2019 om 17:02

Lezen pik

Joh, dit was toch Kenneth Vermeer in een notendop? Eerst een (getelefoneerde) pingel pakken, maar vervolgens een gigantische inschattingsfout maken op een bal van 40 meter. Volgens mij typeert dit hem al een carrière lang en is dit ook exact de reden waarom hij Ajax werd gepasseerd ten faveure van Cillessen: die maakte weliswaar niet zulke spectaculaire reddingen als Vermeer, maar ook niet van die kapitale blunders.

11 augustus 2019 om 17:36

Dit is de voicemail van Kenneth Vermeer..

11 augustus 2019 om 17:47

Bij Feyenoord verloor hij zijn plek aan Jones en Bijlow.. Vermeer is een typische 2e keeper maar maakt net te veel foutjes om onomstreden te zijn

12 augustus 2019 om 08:33

Precies dit

Ieder afstandsschot is gevaarlijk bij Vermeer, omdat hij altijd op of voor zijn 5 meter staat. Let er maar eens op hoeveel afstandsschoten gevaarlijk zijn bij hem

Feyenoord wordt toch wel minimaal 3e, daar maak ik me niet zo'n zorgen om. PSV maakt ook niet bepaald een goede indruk dus misschien kan je onverwachts nog 2e worden ook. Maar een 3e plaats is geen ramp. Als Feyenoord dan de groepsfase van de EL haalt en misschien zelfs als een wonder Europees overwintert, is het seizoen ook meer dan geslaagd.
Kampioen wordt je toch niet, dat moet je gewoon vergeten. Ik zou dus alle ballen gooien op de EL en hopen dat je daar veel succes heb. De eerste stap is afgelopen donderdag gemaakt.
Volgend zomer naar hartenlust doorselecteren en met de miljoenen uit de EL plus eventuele ontvangen transfersommen een aantal goede dragende spelers halen om vervolgens met een nieuw en vers team weer vol voor het kampioenschap te gaan.

Positief blijven ...

11 augustus 2019 om 16:56

Positief blijven ...

... en realistisch

Hé geen Tapia in je reactie

11 augustus 2019 om 17:53

Je ben niet zo'n Tapia fan he.
Tapia wel één van de weinige spelers waar je fors op kan verdienen.
Dat moet je dan ook met me eens zijn.
Smeek hem zijn contract te verlengen, laat hem het hele seizoen in de basis staan en volgend zomer zal je er een leuke zak geld voor krijgen.

En laten we eerlijk zijn, Tapia heeft vandaag gewoon degelijk gespeeld. Eens, de 2e helft was flink beter dan de 1e helft. Maar je moet niet vergeten dat hij de slechtste speler van Nederland naast zich had staan, in de persoon van Burger. Dat voetbalt niet bepaald lekker.

11 augustus 2019 om 18:03

Ik heb geen hekel aan hem, zeker niet. Mijn bezwaar tegen Tapia is voetbaltechnisch, dat weet je, en van mij mag hij 3x per wedstrijd scoren. Graag zelfs.

De afgelopen twee wedstrijden heeft hij naar behoren gespeeld; donderdag beter dan vandaag.

Burger was niet sterk vandaag (understatement) maar door hem als de "slechtste speler van Nederland"te betitelen, doe je hem tekort.

11 augustus 2019 om 18:12

De kans dat Tapia nog gaat verlengen na de tirade van troost lijkt me btw niet zo heel groot

11 augustus 2019 om 16:57

Ik zie AZ eerder 3e worden dan Feyenoord..

11 augustus 2019 om 17:04

Zal lastig worden voor AZ zonder een eigen stadion. Maar zonder gekheid. Aan het einde van de rit is Feyenoord gewoon derde.

11 augustus 2019 om 17:19

Az wordt kampioen dit jaar (op 1 wedstrijd na), door alles uit te spelen .

We zijn net begonnen boys, niks staat nog vast. Over 4 weken zit het er weer helemaal anders uit.

11 augustus 2019 om 18:36

Ach die overtuigen ook nog niet

11 augustus 2019 om 16:57

Mooi gezegd. Ik hoop ook op een mooi Feyenoord avontuur in de EL. Wat ik wel vreemd vind is dat een club die al jarenlang de beste jeugdopleiding van Nederland schijnt te hebben eigenlijk met Kokcu maar een talent heeft. Dus het zal van de gekochte spelers moeten komen in de toekomst en laat Feyenoord daar nou niet zoveel geluk mee hebben gehad de laatste jaren.

11 augustus 2019 om 17:58

Er is zoveel gebeurd in de jeugdopleiding. Velen vergeten het nog wel eens voor het gemak maar van Geel heeft er serieus een ontzettende puinhoop van gemaakt.
Ze zijn nu aan het puin ruimen maar het zal nog even duren voor die weer in ere hersteld is. De terugkeer van Brard is daarin een grote stap, onder hem stond de jeugdopleiding in volle bloei.
Afijn, daardoor loopt niet of nauwelijks wat rond aan talent. Kokcu doet het aardig maar die moet zijn afronding flink verbeteren. Zelfs de grootste en makkelijkste kansen helpt die om zeep.
Daarnaast heb je Bijlow wat misschien nog iets kan worden.
Maar verder is het niet veel nee. Burger, Vente, Geertruida etc. Het is allemaal niet veel.

11 augustus 2019 om 17:59

De laatste 3 jaar ging de prijs voor beste jeugdopleiding naar Ajax. De 2 jaar daarvoor naar az. Komt ook al jaren vrij weinig kwaliteit uit die opleiding en kopen van spelers heeft vrij weinig met geluk te maken maar met goede scouting...

11 augustus 2019 om 18:39

En de 5 jaar ervoor was het Feyenoord, zegt allemaal niet zo veel als dat je zal hopen.

11 augustus 2019 om 17:07

Het elftal van AZ is niet zo heel veel minder hoor, als het al minder is, dus die 3e plaats moet je echt nog maar halen. Je loopt toch al 4 punten achter op AZ. Natuurlijk zijn we net begonnen, maar het is niet zomaar even gebeurd.

Groepsfase EL is inderdaad heel belangrijk. Echter gaat dit ook weer ten kostte van de prestatie in de Eredivisie. Men klaagde vandaag al over vermoeidheid vanwege een midweekse wedstrijd. Bij poulefase EL komen daar dus nog 9 wedstrijden extra bij. Ook daar moet je mee omgaan.

wel zorgelijk dat Feyenoord geen keeper van niveau heeft. Vermeer lijkt op zijn retour en Bijlow komt zwaar tekort imo

11 augustus 2019 om 16:57

Ik vind meerdere posities zorgelijk.

11 augustus 2019 om 17:00

Bijlow is nog jong. Gewoon voor de leeuwen werpen. Talent heeft hij. En gewoon accepteren dat hij soms een foutje maakt. Dat accepteer Ik makkelijker dan die fouten van de ervaren Vermeer

11 augustus 2019 om 17:09

Haha Vermeer op zijn retour. Valt wel mee toch? Die gaat echt nog wel een aantal jaar door als prof en heeft een prima niveau. Is gewoon een van de beste keepers uit de Eredivisie en hoort imo altijd als 2e of 3e keeper bij het NL-elftal.

11 augustus 2019 om 17:10

Een inschattingsfout doet daar even min aan af als de gestopte penalty in de eerste helft vandaag. Gewoon een meer dan prima keeper voor een topclub in de Eredivisie.

11 augustus 2019 om 18:01

Vermeer kan nog wel 2 seizoenen mee, zeker voor Nederlandse begrippen een topkeeper.

Bijlow is inderdaad niet veel. Maar zolang Vermeer er is heb je de tijd om een goede keeper te scouten. Misschien wordt die ook straks vanuit Argentinië hierheen getoverd.
De keeperpositie zou ik me niet zo'n zorgen om maken.

De positie van Van der Heijden daarentegen, daar zou ik me ernstig zorgen om maken. Nou weet ik niet of van der Heijden serieus zo slecht is of gewoon zo slecht speelt om een transfer af te dwingen, maar dit kan je zo niet laten staan.

Ik vind het niet zo zeer een fout als wel een uitstekend overzicht van Dresevic. Weet dat hij een aardig schot heeft en ziet Vermeer ver voor zijn doel staan. Geen hond die verwacht dat hij van 35 meter gaat schieten als verdediger, dus waarom niet schieten. Prima gedaan volgens mij. Net zo goed gedaan als de Penalty die Vermeer stopte.

@voetbalzone , Mario bedoelde de speler die op goal schoot. je krijgt normaal een boete als je het van die afstand probeert .....

Vermeer verloor bij Ajax van Cilissen, bij Feyenoord van Jones en Bijlow. En de enige reden waarom hij nu keept is omdat er ivm de blessure van Bijlow geen concurrent was. Ik blijf het vreemd dat er een soort aura van een goede keeper om hem heen hangte en dat sommige dat nog denken ook. Ieder jaar duikt hij weer onder ballen door. Dit seizoen? Drie tegengoals en ze zagen er alledrie weer niet lekker uit. Maar ook tegen Tiblisi ging het maar net goed met een bal van dertig meter waar hij met zijn vingertoppen bij kon. Ook toen stond hij te ver voor zijn goal.

Vermeer is gewoon een clown met af en toe een goede redding. Veel mensen willen maar niet toegeven dat ze het ooit verkeerd hebben gezien. Het seizoen is amper begonnen en hij heeft al 3 behoorlijke fouten gemaakt, Vorige week haalt hij een bal prachtig onder de lat vandaan alleen vergeet iedereen even dat hij zelf verkeerd stond opgesteld waardoor die redding nodig was. Cillissen had die bal gewoon opgevangen omdat die wel bijna altijd goed staat. Vermeer is bij niet 1 trainer eerste keus of hebben die er ineens geen verstand van, Van Gaal, van Marwijk, Koeman, van Bronckhorst, Advocaat, Zelfs de Boer heeft hem laten vallen voor Cillissen. Het lijkt heel wat al die bokkesprongen maar het is zijn eigen onkunde die voor al het gevaar zorgen. Bij corners zit hij er constant naast waardoor hij besloten heeft maar op zijn lijn te blijven staan, levensgevaarlijk natuurlijk. Nee als FN iets wil zal het eerst voor rust en stabiliteit achterin moeten zorgen want op deze manier worden ze hooguit 5e.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

159 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren