‘Bayern bombardeert Ajacied tot eerste optie door laatste ontwikkelingen’

Vrijdag, 9 augustus 2019 om

Leroy Sané is langdurig uit de roulatie vanwege een kruisbandblessure, waardoor Bayern München verder moet kijken. De aanvaller van Manchester City was de eerste transferoptie van der Rekordmeister, maar de kwetsuur zet een streep door een overstap. Volgens TZ is Hakim Ziyech nu de eerste optie om Bayern te versterken.

De Duitse grootmacht nam deze zomer afscheid van onder anderen Franck Ribéry en Arjen Robben, waardoor men zoekt naar nieuwe vleugelspelers. Sané was nadrukkelijk in beeld en de onderhandelingen waren vergevorderd, maar de blessure van de Duitser gooit roet in het eten. Naar verluidt kan Ajax nu zomaar een belletje vanuit Beieren verwachten.

Het Duitse TZ meldt dat Ziyech het eerste alternatief vormt bij Bayern. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler van Ajax werd net als Steven Bergwijn van PSV eerder al gelinkt aan een overstap naar de topclub. Naar verluidt denkt men ook nog steeds aan Bergwijn, terwijl Timo Werner van RB Leipzig eveneens op de radar staat als aanvallende versterking.

Volgens diverse media heeft Ajax Ziyech onlangs een nieuwe contractaanbieding voorgelegd. De Marokkaans international zou momenteel nadenken over het voorstel van de Amsterdammers. Ziyech heeft eerder aangegeven dat hij alleen bij een duidelijke sportieve opstap een transfer zal maken. Om die reden wees hij in een eerder stadium Sevilla al af.


Poll

Verwacht jij dat Hakim Ziyech deze zomer vertrekt bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door sirius)

45mio is mooi bedrag voor Ziyech.

9 augustus 2019 om 08:39

Hij heeft een gelimiteerde afkoopsom van dertig volgens mij.

9 augustus 2019 om 09:26

Dat wordt iedere keer maar geroepen, maar Ajax werkt niet met gelimiteerde transfersommen in de contracten. Spaanse en Portugese clubs moeten dat doen volgens de wet. Zo kan Neymar of Felix vertrekken zonder onderhandelingen. Zodra het bedrag geboden wordt is het contract afgekocht. Zo werkt het niet bij Ajax, daar kwam Juve inzake De Ligt ook al achter. Gezien het moment (vlak voor de deadline en belangrijke Europese duels) en diverse omstandigheden (vertrek van 3 basiskrachten) is heel goed mogelijk dat Ajax ‘gewoon’ een hoger bedrag verlangt.

9 augustus 2019 om 09:43

Adzevedo

Was het niet dat Overmars dit middels een mondeling akkoord had gezegd. Meermaals is het bedrag à 30 miljoen voorbij gekomen als Zyech het seizoen zou blijven dat hij mits hij zelf naar een club wou dit het bedrag zou zijn.

Wel geheel eens over gelimiteerde transfersosommen (clausules) Spanje en Portugal.

9 augustus 2019 om 10:22

Er zijn afspraken mondeling met Ziyech gemaakt. Hetzelfde gold voor De Ligt. Daar zal vast een indicatie zijn afgegeven, waarbij 30 miljoen als bedrag is komen bovendrijven. Maar ook 25 en 35 zijn genoemd. Over de randvoorwaarde daar hoor je echter niemand over. Overmars is niet gek, die gaat echt niet Van de Beek en Ziyech nog laten vertrekken. Helemaal niet zo kort voor het einde. We zijn al 3 sterkhouders kwijt en staan voor onze belangrijkste duels (voorronde CL)

9 augustus 2019 om 10:27

Vind dit altijd rare berichten. Alsof een club werkelijk in de openbaarheid brengt: hee we wilden een speler maar die is geblesseerd. Nu maken we onze absolute top prioriteit van een ander. Oepsie, nu zo vlak voordat we hem gaan benaderen, weet iedereen hoe graag we hem willen, dat zal onze onderhandelingspositie niet ten goede komen maar helaas, daar hadden we even niet aan gedacht.

9 augustus 2019 om 10:32

Enige waar Ajax bij de Ligt 'mazzel' mee had is dat die mondelinge afspraak vóór Raiola was....

Randvoorwaarden is inderdaad niets over vermeld. Dus of die bestaan zet ik me vraagtekens bij. Dat Overmars niet en vd Beek én Zyech ook kwijt wil raken lijkt me duidelijk. Daarbij wil Overmars Zyech zijn salaris verhogen, ditmaal.zal hij dan wel een contract verlenging erbij krijgen (aanname) zodat Zyech voor Ajax behouden blijft.

9 augustus 2019 om 10:50

Ajax maakt geen mondelinge afspraken, Ajax zegt alleen toe aan spelers om mee te willen denken aan toekomstige transfers mits het bod hoog genoeg is. Ajax geeft wel informeel richtbedragen aan maar dat is iets heel anders dan een minimale transfersom.

9 augustus 2019 om 10:59

Hoezo Speedy, die 50 miljoen afspraak (de Ligt) is zelfs toegegeven?

Informeel dan, zoals je wil is de richtprijs voor Zyech op 30/35 mln toegezegd. Of alle media zit ernaast?

9 augustus 2019 om 11:20

Ja is deze transferperiode wel weer dubbel en dwars aangetoond dat de media er 1. heel vaak keihard naastzit 2. overmars altijd de marktprijs kent en ook zorgt dat hij die ontvangt. Informeel richtprijs mondeling bla di bla. Bij Ajax worden nooit gelimiteerde transfersommen vastgelegd voor zover we weten. Er wordt niet moeilijk gedaan als Ziyech wil gaan, tot zover geloof ik het. Anderzijds gaat Ajax niemand 10 miljoen kado doen, 5 ook niet.

Daar kon je op wachten. 30 mil is niets als de grote ploegen in paniek gaan raken.

9 augustus 2019 om 10:29

Die 30 is nogal uit de lucht gegrepen geloof ik. Denk dat Overmars er wel iets meer gaat uitslepen en terecht. Hoewel ik nog hoop dat vanmiddag wordt aangekondigd dat nog een jaartje ballen blijft verspelen in Amsterdam. Heerlijke voetballer.

Ik leuk gisteravond juist dat ze voor perisic gingen. Hoe betrouwbaar is TZ?

9 augustus 2019 om 08:50

Hoe betrouwbaar zijn uberhaupt al die geruchten ?

9 augustus 2019 om 09:05

die geruchten heb je nodig om al die media,inclusief Vz,in stand te houden.
het is feitelijk allemaal gebakken lucht,en wij ademen dat in,en weer uit.

9 augustus 2019 om 09:38

TZ is betrouwbaar, vergelijkbaar met Eindhovens Dagblad. Perisic is een optie, maar ze zijn er geen groot voorstander van.

Geloof er niks van. Ziyech is totaal geen buitenspeler waarna Bayern op zoek is. Versterking voor het middenveld kan ik snappen. Ik denk eerder dat psv een belletje kan verwachten nu Sane zeker niet komt.

9 augustus 2019 om 08:44

Hmmm een linkspoot op de rechtsbuiten. Nee dat us totaal niet des Bayern de afgelopen 10 jaar.. #Robben

9 augustus 2019 om 08:48

Dus omdat Ziyech links benig is vergelijk je hem al met Robben? Man man, het is toch een compleet andere speler joh!

9 augustus 2019 om 08:50

Ja tis een andere speelstijl en idd ook een heel ander niveau. Maar de essentie is wel gelijk. Linkspoot op rechts, naar binnen trekken. Dat is toch gewoon waar hij op doelt.

9 augustus 2019 om 09:42

Bergkamp: Dat is ook echt het enige wat overeen komt!!! Echte winger met snelheid en een actie tegen een creatieve speler. Ziyech is alles behalve een robben/ Sane

9 augustus 2019 om 10:05

@ridirk Dat is idd waar D-Bergkamp met zijn bijdehante opmerking op doelt ja maar Rodinho niet.

9 augustus 2019 om 10:47

@Capis, is dat echt het enige dat overeen komt. Beiden rechtsbuiten, beiden linkspoot, beiden naar binnen trekkend, beiden een goed schot, beiden graag combinerend of met een individuele actie hun man voorbij. Ziyech heeft niet de explosiviteit of de wereldklasse van Robben. Maar voor de rest lijkt Ziyech qua speelstijl enorm veel op Robben.

9 augustus 2019 om 10:51

Ziyech is toch veel meer iemand van de creatieve pass? Ik vind hem eerlijk gezegd echt totaal niet op Robben lijken. En al helemaal niet op Robben op die leeftijd. Ziyech is veel meer een aanvallende middenvelder dan echt een aanvaller.

9 augustus 2019 om 12:07

Nu gaat bergkamp wel iets te ver door. Enige overeenkomst is toch echt alleen linkspoot en naar binnen trekkend. Verder is bv ziyechs schot waardeloos vergeleken met robben en is robbens combinatie spel waardeloos vergeleken met ziyechs.

9 augustus 2019 om 08:48

Inderdaad om als alternatief voor sane, een totaal andere type speler te kopen lijkt me niet echt geloofwaardig. Laat Bayern maar uitkomen bij PSV, dan kunnen Sevilla en Bayern tegen elkaar op gaan bieden.

9 augustus 2019 om 09:03

Ongeveer net zo logisch om als alternatief voor Sane een speler als Bergwijn te kopen die 2 klasse minder is. Dat opbieden is een fabeltje en bestaat niet. Als Sevilla een bod van 40 miljoen neerlegt, welke wordt geaccepteerd, dan gaat Bayern geen 45 bieden. Zaakwaarnemers zorgen er wel voor dat de biedingen aan concurrerende clubs worden doorgespeeld.

9 augustus 2019 om 09:23

Idd dan bereiken ze gewoon beide een akkoord en mag de speler uitmaken waar hij naartoe wilt

9 augustus 2019 om 09:04

Ziyech was vorig seizoen gewoon rechtsbuiten en dat deed hij heel aardig bij Ajax. Zijn naam heb ik al meerdere keren gehoord bij Bayern Munchen dus er zou best wel een kern van waarheid in kunnen zitten. Daarnaast heeft Bayern ook gewoon echt een tekort aan aanvallende middenvelers/buitenspelers dus er moet zeker nog wat bij. Wanneer je naar eventuele targets gaat kijken zul je toch uitkomen bij spelers als Bergwijn, Havertz, Ziyech etc,

9 augustus 2019 om 09:25

In die zin snap ik je. Ziyech is een middenvelder die als rechtsvoor staat opgesteld. Sane is echt een winger.

Ik zei het een tijdje terug al, en ik zeg het nu nog een keer.

Bayern en Liverpool lijken mij dé perfecte clubs voor Ziyech (als je puur naar topclubs kijkt, waar hij eventueel zou passen).

Wel kut voor ons dat Sane juist nu geblesseerd raakt.

9 augustus 2019 om 08:44

Liverpool ja? Vind hem daar juist niet passen of is dat meer je gevoel? Spelen niet met een 10 en Mane en Salah zijn beide echte wingers met veel snelheid. Hij zou daar ook geen basis staan en lijdt in mijn ogen teveel balverlies voor de PL. Duitsland zou denk ik beter zijn..

9 augustus 2019 om 08:57

In tegenstelling tot Bayern speelt Liverpool doorgaans niet op balbezit, die pressen de tegenstander en counteren snel. Een balvaste speler is dan wat minder belangrijker, wel eentje met heel veel loopvermogen en die na het veroveren van de bal enorm snel de steekpass kan geven aan de jongens voorin. Dat laatste kan Ziyech heel goed, al weet ik niet of hij het conditioneel aan kan.

9 augustus 2019 om 09:24

Weet je wel hoeveel km Ziyech aflegt in een wedstrijd? Die werkt het hardst van allemaal!

9 augustus 2019 om 13:31

@Tilburg Onzin. Nabil “best vaak balverlies en foute passes” Keita staat daar ook in de basis tot veel verbazing en frustratie van Liverpool fans (Zie twitter) En Milner heeft echt niet de geniale passes a la Ziyech maar staat ook vaak basis.

Ik begrijp de stap van Sané naar Ziyech niet. Totaal ander type. Dan zou van Sané naar Bergwijn begrijpelijker zijn. Hoewel ik me kan voorstellen dat Ziyech iets hoger op lijstjes staat omdat hij zich meer in de Champions League heeft gemanifesteerd.

9 augustus 2019 om 08:47

Voor 60 miljoen halen ze Ziyech en Bergwijn op... en dan gebben ze alvast 40 mil in het potje voor volgend jaar voor Sane..

9 augustus 2019 om 10:51

Hoezo 60 miljoen? Ziyech is echt wel meer waard dan 15 miljoen hoor!

Zonder Ziyech kan Ajax een seizoen als afgelopen seizoen gewoon vergeten, als Ziyech vertrekt mag je al blij zijn als je groepfase CL bereikt.

9 augustus 2019 om 09:00

Valt wel mee. Met Tadic, Promes, Huntelaar, Dolberg en Neres heb je nog voldoende kwaliteit voorin; maar dan moet van de Beek wel blijven! Als hij ook vertrekt ben ik het wel met je eens.

9 augustus 2019 om 09:19

Ajax speelt 80% tegen ploegen die zich ingraven. Dan heb je een type ziyech nodig om de muur te slopen. Die snelle one touch through balls. Niemand kan dat verder behalve ziyech bij ajax.

9 augustus 2019 om 09:25

Als je Ziyech verliest is er denk ik echt nog iets nodig, maar een type als Ziyech vindt je niet. Off: en hoe kun je Dolberg nog in 1 zin noemen met kwaliteit?

9 augustus 2019 om 09:25

Sorry voor de off topic maar waar is die bande gebleven?

9 augustus 2019 om 09:26

Dus in feite, al zou van de beek blijven.. Wie moet hem lanceren als hij diep gaat? Vertrouw mij, ik kijk 95% van ajax wedstrijden. Ik heb ziyech meer dan 2 handjes vol een steekbal zien geven. Waarbij donny alleen voor t doel stond of dat hij enkel de bal breed moet leggen voor inkomende spelers. Ik heb tadic of andere spelers nooit zon steekbal zien geven wanneer de organisatie van de tegenstander waterdicht lijkt te staan.

9 augustus 2019 om 09:28

Niet helemaal mee eens. Tadic, van de Beek, Blind en in mindere mate Neres kunnen dat ook wel. Natuurlijk gaat Ziyech gemist worden, maar de impact zal minder zijn dan het vertrek van de Jong.

9 augustus 2019 om 09:33

Je kan eens zijn of niet. Maar feit blijft, niemand had zon bal gegeven vorig jaar. T was allemaal ziyech met de assist of voor assists. Nogmaals wel wanneer tegenstanders georganiseerd staan dan he. Niet wanneer de tegenstander uit de organisatie is.

9 augustus 2019 om 09:34

Bande kunnen we denk ik afscrhojven. Alleen maar geblesseerd.

9 augustus 2019 om 11:23

Impact zal juist groter zijn dan bij het vertrek van de Jong. Ajax blijft namelijk de dominant factor in de Eredivisie. Ook zonder Frenkie.

Oei. Kan toch niet tegenvallen voor Ajax nu Sane geblesseerd is geraakt. Komt Ziyech misschien toch nog aan een transfer naar de absolute top. Moet wel zeggen dat Sane en Ziyech qua speelstijl compleet verschillen en met alle respect is het ook wel een forse stap achteruit in mijn ogen. Gun het Ziyech wel, zou in Duitsland goed passen en Bayern is 9/10 ook de bovenliggende partij dus de hoeveelheid risico in het spel van Ziyech maakt dan ook minder uit. Weet niet wat hij moet kosten maar zie geen club meer dan 35 miljoen betalen..

9 augustus 2019 om 08:42

*nog

Oh oh... Dag ziyech? Wie moet dan voor creativiteit zorgen? Vooral tegen geparkeerde bussen? Dat wordt eindeloos tikken, geen gaatje kunnen vinden dan maar uit de 2e lijn schieten... Er gaan nu mensen zeggen, er zijn genoeg andere die steekpass kunnen geven hoor... Enige wat ik dan zeg.. Steekpass veld open, of steekpass wanneer ploegen zich ingraven? Voor dat laatste geval kan bij ajax verder niemand behalve hakim. Sws over de hele wereld zijn er maar 2 handjes vol voetballers die over deze kwaliteit beschikken.

Als overmars slim is mogen ze hebben maar dan wel met deal dat we daarvoor 100000 bayern shirtjes van ziyech in de fanstore mogen verkopen. En muller wordt betrokken in de deal

9 augustus 2019 om 09:09

Müller..? Die vent presteert al jaren niks en is al oud..

9 augustus 2019 om 09:44

Clubs zouden een moord doen om spelers te krijgen met Mueller zijn stats. Bijna 30 is overigens niet oud.

Dit horen we nou al een tijdje , maar ik kan mij er niks bij voorstellen. Ziyech heeft in zijn ééntje meer onnodig balverlies dan heel Bayern bij elkaar. Bij Ajax heeft hij inmiddels een status dat iedereen het accepteert maar dat zal daar niet het geval zijn. Ik kan echt genieten van zijn creativiteit maar 34 x balverlies tegen Vitesse en 25 x tegen Paok slaat eigenlijk helemaal nergens op.

9 augustus 2019 om 10:38

Als je 90 minuten op bepaalde topspelers let dan zie je zelf dat hun ook zoveel balverlies lijden , en dat komt in de buurt van die getallen die je opnoemt.

9 augustus 2019 om 17:59

Ook verovert hij meer ballen dan heel Bayern bij elkaar. Nu zeg ik niet dat Ziyech geen zwakke punten heeft, maar hem afrekenen op een zwak punt terwijl hij ook hele sterke punten heeft zorgt niet voor een correct beeld.

Van deze namen lijkt het mij eerder dat ze voor Werner gaan. Die is Duits, kent de competitie en Bayern lijkt de afgelopen jaren toch meer te willen '' verduitsen '' met o. A. Goretzka, Sule en Gnabry. Ik zou mij als Ajax weinig zorgen maken zolang Werner ook nog een optie is.

9 augustus 2019 om 09:03

Maar Werner is een spits geen buitenspeler/CAM. Eigenlijk zouden ze dan voor Julian Brandt moeten gaan, maar ja ze hebben zitten slapen en hij is naar Dortmund gegaan voor een schijntje.

9 augustus 2019 om 09:20

Hij heeft snelheid, een actie en is vrij doelgericht. Misschien zien ze er wel een buitenspeler in.

9 augustus 2019 om 09:43

Bij Brandt kwam het er ook pas echt uit toen hij als aanvallende middenvelder ging spelen en niet meer op de flanken. Daarvoor was het ook zeer wisselvallend wat hij liet zien.

Ziyech was vorige week toch al de speler waar Bayern voor ging?

Ziyech en Sane zijn compleet andere voetballers.
Als dit waar is dan denk ik dat het beleid bij Bayern een beetje paniekerig aan het worden is.
Kan een moeilijk seizoen voor ze worden, Dortmund heeft een nog betere ploeg dan afgelopen seizoen

worden jullie nou niet eens gestoord van al die berichtgevingen, zo gauw er ergens een voetballer afvalt dan zijn de Ajax spelers in beeld.kom op zeg Ziyech is niet Bayern waardig hahaha echt niet, eigenlijk een matige voetballer die behoorlijk speelt in de Nederlandse competitie en goed genoeg zou zijn voor de middenklasse in buitenlandse comp.

Echt waar alweer onbegrijpelijk van Bayern. Wat voor signaal geef je hiermee af, om van Robbery naar Bergwijn te gaan. De beste man sukkelt al bij PSV laat staan bij de europese top? Je kon James voor 40 mil definitief binnen halen, dat doe je niet, om vervolgens Ziyech te gaan kopen voor ongeveer het zelfde bedrag? Dat begrijp ik totaal niet. Bayern zou het moetten hebben over spelers als Dybala, Jadon Sancho, Salah, Mané en niet Bergwijn en Ziyech. Ziyech is goed, maar bij Bayern zou hij meer voor in de breedte gehaald moeten worden. Kortom, Bayern moet Sané absoluut gewoon kopen voor 80 mil. In de winter zal hij weer fit worden, als je wacht totdat hij hersteld en dan weer een poging waagt, dan zal hij duur zijn. Probeer Gareth Bale te huren voor 1 seizoen. Ik heb nog liever Bale dan dat Bergwijn of Ziyech komen. We hadden een hele goeie vervanger voor Robben in de vorm van Douglas Costa. Als we hem nou wat meer hadden gewaardeerd, dan zou het probleem veel minder zijj geweest. Maarja, nu lopen we achter de feiten aan.

9 augustus 2019 om 18:01

Aan welke spelers zat jij te denken om Robben en Ribery te vervangen dan? Als het allemaal zo makkelijk was, had elke club met financiele mogelijkheden twee geweldige flanken. De Robben's en Ribery's kosten tegenwoordig minstens 6 tot 7 keer zoveel als wat Bayern voor hen heeft betaald...

Ik zou het wel toejuichen, al gaat het meer om het type speler Ziyech bij Bayern.
Het zou niet zo zeer Ziyech moeten zijn, maar wel een creatieve winger.

Bayern heeft met Alphonso Davies, Kingsley Coman en Serge Gnabry enorm veel diepgang op de flanken en snelheidsduivels.
Met een type Ziyech, Mahrez heb je spelers die iets kunnen creëren, maar zo nu en dan ook diepgang in hun spel hebben.

Lijkt mij fijn als coach om bepaalde types op de flank te kunnen opstellen.

Als Ziyech gaat dan schakelt Ajax toch meteen door naar Antony.
Ik zou het jammer vinden als hij zou gaan, maar het zou hem gegund zijn.
Ziyech is natuurlijk ook te gebruiken op het middenveld waardoor als Sane alsnog gehaald word hij dus nog steeds aan spelen zal komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zaterdag 24 augustus
Mede-eigenaar David Beckham wil Luis Suárez verleiden om Barcelona op een dag in te ruilen voor Inter Miami. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren