PAOK - Ajax: blessures, vermoedelijke opstellingen en live-uitzending

Dinsdag, 6 augustus 2019 om 12:46Yanick Vos • Laatste update: 12:58

Het nieuwe Champions League-seizoen van Ajax begint dinsdagavond in Griekenland met een wedstrijd tegen PAOK Saloniki. In de derde voorronde van het miljardenbal wacht een tweeluik met de Griekse topclub. De Amsterdammers bereikten vorig seizoen nog de halve finale van het toernooi en beginnen dan ook als favoriet. In aanloop naar de ontmoeting in Thessaloniki probeerde trainer Erik ten Hag de verwachtingen te temperen. Toch is de verwachting dat de regerend landskampioen de play-offs en uiteindelijk de groepsfase zal bereiken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie bereikt de play-offs van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door vinylguy)

Ik vind het erg vreemd richting Neres en Dolberg dat zij enkel de CL of eredivisie mogen spelen. Wat is dit nou voor systeem? Stel gewoon altijd je beste spelers op, tenzij iemand gebleseerd is of rust nodig heeft. En wat doet een aankoop van 17m op de bank? Waarom is die Promes eigenlijk gekocht? 100 aanvallers beschikbaar en ondertussen word het hele middenveld verkocht, ik snap er vrij weinig meer van!

6 augustus 2019 om 09:21

Om de simpele reden dat je het elftal moet aanpassen aan de tegenstand ( indien nodig ).
Ik verwacht een pittige pot en zou ook voor deze variant kiezen, Dolberg wil ik (nog) niet afschrijven maar als je met hem start in deze wedstrijd speel je in principe met een man minder. Tadic is technisch verfijnder dan Huntelaar, ik verwacht een compact Paok dus om die reden ( motoriek en techniek ) zou ik voor Tadic kiezen.

6 augustus 2019 om 09:29

Pittige pot? Vitesse uit, Utrecht uit, Heracles uit, zijn ook pittige potjes voor Ajax de laatste jaren. Daar zit ook niet echt een lijn in qua opstelling. De ene keer Dolberg, de andere keer weer Tadic, dan weer Huntelaar. Begrijp me niet verkeerd, soms moet je je inderdaad aanpassen aan de tegenstander, maar op deze manier verliezen spelers als Dolberg, Huntelaar en Neres plezier in het spelletje. Neres bijvoorbeeld, die weet dat hij komend weekend weer op de bank mag plaatsnemen, en wat te denken van Promes? Ik vind dat de balans in de selectie niet aanwezig is; teveel aanvallers en een tekort aan goede middenvelders.

6 augustus 2019 om 10:01

Neres zal gewoon elke wedstrijd in de basis staan hoor, was tegen PSV en Vitesse niet wedstrijd fit. Waarom zou Ajax in godsnaam 50 miljoen afslaan voor iemand die niet eens altijd speelt ?

6 augustus 2019 om 10:10

EtH heeft aangegeven veel vertrouwen te hebben in Dolberg en dat heeft consequenties voor Promes, Neres en Huntelaar. Dus verwacht Neres niet vaak aan de aftrap eerlijk gezegd. Maargoed, dit zijn luxe problemen. Ik hoop dat er nog een goede middenvelder bij komt want de selectie is niet in balans momenteel.

6 augustus 2019 om 10:24

Dit wordt inderdaad een pittige wedstrijd. De vergelijking die je maakt met Utrecht, Heracles en Vitesse vind ik niet passend. De gehele ambiance is anders en de tegenstander is ook heel anders. Dat snap je wel.

De opstelling met Tadic in de spits is natuurlijk de meest logische. Met Dolberg speel je met een man minder (ondanks dat ik van mening ben dat hij er nog bovenop komt).

Neres speelde niet tegen Vitesse om de simpele reden dat hij gewoon lang niet gespeeld had. Nu het er echt om gaat moet Neres natuurlijk in de basis staan. Hij gaat voor gevaar zorgen.

Dit is gewoon de beste opstelling die je kunt neerzetten. Chapeau Ten Hag

Laat onze captain maar elke wedstrijd in de punt staan. Dolberg heeft genoeg tijd gekregen zich te bewijzen.

Offtopic: Mooi dat overzicht op welk kanaal ziggo te ontvangen is per provider, het is een begin. Ik zou het tof vinden als voetbalzone in de toekomst bij live meepraten ook aangeeft op welke gangbare zender de wedstrijden te volgen zijn, bespaart voor vele wat zoekwerk en vragen stellen.

6 augustus 2019 om 11:51

Iservoetbalvanavond.nl geweldige site waar het altijd duidelijk op staat

goede opstelling hiermee moet het lukkenn

6 augustus 2019 om 14:53

Ik mis Marin. was samen met Martines de beste speler van Ajax tegen Vitesse (ondanks dat hij een grote kans miste). Zou daarom Marin opstellen en Mazraoui op de plek van Veltman. Dan loopt het aan de rechterkant veel beter bij Ajax. Mazraoui en Ziyech kunnen elkaar blindelings vinden. Veltman en Ziyech loopt totaal niet. Ook niet tegen Vitesse. Verder vind ik Schuurs nog niet klaar voor dit niveau en zou ik daar nog eerder Veltman of gewoon Blind doen voor deze wedstrijd.

6 augustus 2019 om 15:43

Marin laat wel regelmatig zijn mannetje lopen. Denk dat Ten Hag daar vooral bang voor is.

Toch telkens als ik; Schuurs zie staan denk ik, oh jee.. Heeft ondanks z’n uitstekende voorbereiding echt nog niet mijj vertrouwen.

6 augustus 2019 om 11:17

Het oogt een lichtgewicht, maar heeft met Ajax in de Cruijff schaal en voorbereiding een betrouwbare indruk achter gelaten.
Sommige merkten amper dat De Ligt weg was.
Vooral qua uiterlijk vanaf de camera positie lijkt net of De Ligt er nog staat.
Beetje hetzelfde soort type.
Ook nog maar 19 of 20 en naast hem staat bulldozer Martinez dus dat komt wel goed.

6 augustus 2019 om 13:35

Mwah, ik zie wel duidelijk dat De Ligt echt wel wat potiger was/is dan Schuurs (ook al is hij 6 kilo aan spier aangekomen het laatste jaar). Schuurs komt op mij nog heel fragiel over. Desalniettemin ben ik heel tevreden over hem en hoop ik dat dit zijn seizoen wordt.

Veltman eruit, Mazraoui op die plaats.
Daarbij zou ik op het middenveld Gravenberch, Lang of Ekkelenkamp zetten (liefst eerstgenoemde).
Blind kan dan de verdedigende rol op zich nemen.

Onana
Mazraoui
Schuurs
Martinez
Tagliafico
Blind
v/d Beek
Gravenberch
Neres
Tadic
Ziyech
6 augustus 2019 om 12:49

Ach, houd toch op. Veltman is verdedigend veel beter dan Mazraoui en ook op aanvallend gebied maakt hij grote stappen. Bij Mazraoui houd ik steeds mijn hart vast als hij moet verdedigen.

6 augustus 2019 om 16:00

@ Kyle66

Datzelfde gevoel heb ik ook altijd bij Veltman, want voordat hij terug kwam van zijn blessure had hij toch met enige regelmaat die typische Veltman momentjes. Domme (2e) gele kaarten pakken, te korte slappe ballen en slaap momenten die het team vaak genoeg ernstig in de problemen bracht, ik moet het eerst nog maar een zien of dat echt uit zijn spel is verdwenen. Ook al is hij verdedigend beter, ik houd toch ook bij hem regelmatig mijn hart vast.

6 augustus 2019 om 16:12

Ik dus niet. Hoe vaak scoren buitenspelers wanneer hij als RB staat? Zelfs Ronaldo was dusdanig gefrustreerd dat hij een smerige overtreding beging op hem. Zelfs voordat hij geblesseerd raakte was hij op basis van statistieken vaak de beste RB van Nederland.

Met Blind en Mazraoui heb je twee controleurs op het middenveld.
Ajax gaat dus behouden spelen.
Logische opstelling.
De nieuwe krachten kun je rustig in de competitie toepassen.
Niet in een heksenketel in Griekenland.
Wel verwacht ik dat ze gaan invallen.
Ajax heeft een sterke bank.
Met Tadic in de spits werkt Europees altijd het beste.
Aan zombie Dolberg heb je helemaal niks want die doet maar wat.

6 augustus 2019 om 12:59

Ajax speelt altijd met twee controleurs..

6 augustus 2019 om 13:46

Zoals Ajax1812 boven mij ook al zegt: Ajax speelt ondertussen al een tijdje met twee controleurs op het middenveld, het is dus niet anders normaal.

Daarnaast vind ik je commentaar richting Dolberg ook niet geheel terecht. Ik zal niet beweren dat Dolberg goed aan het spelen is de laatste maanden, maar in mijn ogen heeft dit grotendeels te maken met de tactiek. Ik zag gister ook een serie tweets van een persoon voorbijkomen die de Dolberg van nu met de Dolberg van twee jaar geleden onder Bosz vergelijkt.

De tactiek van Bosz was anders, want daar had Dolberg veel meer ruimte. Nu heeft hij een tien die constant in zijn nek staat te hijgen (van de Beek). Toen speelde we nog met Klaassen en Ziyech op de half posities en Schã¶ne op de zes positie. Hierdoor zat er een groter gat tussen Dolberg en de middenvelders waardoor hij veel meer gebruik kon maken van de ruimtes. Nu loopt Van de Beek deze veel vol.

Daarnaast zag deze persoon dat de vleugels ook anders stonden. Onder Bosz stonden daar Younes en Traorã©. Twee spelers die hun acties veel meer vanaf de zijlijn maakte en op die manier naar binnnen kwamen. Dit doen Tadic en Ziyech niet. Die staan vaak al heel ver naar binnen voordat zij de bal krijgen. Dit geeft Dolberg ook weer veel minder ruimte dan onder Bosz.

Deze persoon gaat er veel dieper op in dan dat ik nu doe, maar het komt er op neer dat een 4-2-3-1 opstelling die wij nu hanteren gewoon niet werkt voor Dolberg. Hij sluitt dan ook af met het volgende: óf pas de tactiek aan op Dolberg, óf verkoop Dolberg en haal een spits die wel past in het huidige systeem.

Zondag nog als excuus gebruiken dat de spelers voor het eerst samen spelen. Om vervolgens twee dagen later met een middenveld te spelen dat in deze samenstelling ook nooit samen speelde. Volkomen logisch in de gedachtengang van ten Hag. Past prima bij zijn wisselbeleid.
In zo’n belangrijke wedstrijd starten met drie spelers die net een week trainen en nauwelijks wedstrijdritme hebben lijkt nogal een gok. Waarom zit de beste speler uit de voorbeding ( Noa Lang) niet eens meer bij de selectie en krijgen de Wit en Ekkelenkamp weer een plek.

6 augustus 2019 om 15:48

Ik weet niet of je het door hebt maar De Jong en Schone zijn verkocht dus ze ontkomen er niet aan dat spelers nog aan elkaar moeten wennen. Dat is geen excuus maar gewoon een feit.

Overigens kwam Mazraoui vorige wedstrijd in het veld voor Marin dus helemaal nieuw is deze formatie ook niet.

offtopic: ik zie Fiber er niet tussen staan bij het zenderoverzicht?

Xyzz, klopt maar als je het als excuus (deed ten Hag wel degelijk) gebruikt kan je voor vastigheid beter met dezelfde drie starten. Daarnaast is Mazraoui zo’n beetje de slechtste optie voor op het middenveld. Loopt teveel met de bal, is slordig in de passing en droomt daar nog meer dan hij als back doet. Vorig seizoen anticipeerde de Ligt daarop. Het centrum van nu is nog niet gewoon om door te dekken en vooruit te denken, die hebben al genoeg moeite om zelf staande te blijven en niet achteruit te lopen.

Leuk hoe PAOK reageerd op de loting 😂🤣😂🤣😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller103
S. HallerAanvaller107
D. TadićAanvaller105
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

74 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 1 0 0 0
2020/2021 Manchester United 19 1 1 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

Mike Verweij staat perplex door ‘transfer’ van Donny van de Beek

Donny van de Beek heeft een nieuwe zaakwaarnemer, meldt journalist Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. De middenvelder van Manchester United liet zijn belangen behartigen door Guido Albers,...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren