FOX Sports Italia maakt transfersom en salaris Lasse Schöne bekend

Zaterdag, 3 augustus 2019 om

De uitgaande transfer van Lasse Schöne levert Ajax een bedrag van 1,5 miljoen euro op, zo claimt FOX Sports Italia zaterdagmiddag. Volgens de Italiaanse tak van de internationale betaalzender gaat Schöne zelf 1,8 miljoen euro op jaarbasis verdienen bij Genoa. Hij tekent spoedig voor twee seizoenen, met een optie voor een extra jaar.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is 1,5 miljoen euro een goede transfersom voor Lasse Schöne?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door lucasandersen)

Is veel te weinig, echt jammer dat die weg is

3 augustus 2019 om 16:26

Hij is gratis gekomen, 7 jaar gespeeld zonder ooit een probleem te maken en is nu 33. 1,5 vind ik een prima prijs.

3 augustus 2019 om 16:30

Inderdaad. Niet iedereen kan voor 20+ miljoen vertrekken.

3 augustus 2019 om 16:57

Xyzz. Ik denk dat er wordt bedoeld dat het veel te weinig is voor wat Schone voor Ajax en de supporters betekend. Voor de Ajax supporters is Schone volgens mij namelijk gewoon onbetaalbaar.

Gezien zijn staat van dienst is het natuurlijk netjes om hem als Ajax zijnde deze transfer nog te gunnen. Maar wat is het ontzettend jammer dat deze Ajax held vertrekt. Ik had het ook niet meer verwacht moet ik eerlijk zeggen. Dacht dat hij wel gesetteld was in Amsterdam met Nederlandse vrouw en kinderen en zijn carriã¨re bij Ajax zou eindigen. Dan toch nog 1x het avontuur aangaan. Het is hem gegund, maar zoals gezegd, wat vind ik het ontzettend jammer dat hij gaat.

3 augustus 2019 om 17:47

Ik ben groot fan van Lasse. Al van zijn tijd bij NEC, toen ik hoopte dat ie naar het toen nog vele malen zwakkere Feyenoord zou gaan. Ging ie dus helaas niet. Maar corrigeer me als ik het fout heb. In de afgelopen jaren is Schone in mijn optiek binnen Ajax de meest verguisde speler van allemaal. Te traag, te traag, te traag. Voetbalzone juichde meermaals toen hij op de bank moest plaatsnemen. Het is een geweldige gast, met een fijne persoonlijkheid, maar dat het een Ajax-held is heb ik eerlijk gezegd te weinig gezien van vele Ajacieden die nu rouwig zijn om zijn vertrek.

3 augustus 2019 om 18:04

Powned

Wow, dan zit jij blijkbaar echt in hele andere kringen supporters dan ik. De supportersgroepen waar ik mij in bevindt verguizen hem in ieder geval nooit. Schone wordt als grote held gezien. Ja, er wordt wel eens om een wissel gevraagd als iemand slecht speelt, ook bij andere spelers, en daarbij wordt dan direct het zwakste punt benoemd ( bij Schone was dat zijn handelingssnelheid en dat kwam inderdaad bovendrijven bij een slechte dag ) . Maar verguizen? Nee dat heb ik nog nooit meegemaakt.

Het lijkt er echt op dat de vrije trappen meester vertrekt. Als ik er voor 1 diep respect heb is dat Lasse Schã¶ne wel. Elk seizoen werd die afgeschreven door menig supporter. Trainers die hem in het begin van het seizoen nooit gebruikten, maar hij wist altijd terug te komen in de basis. Ik ben geen fan van Ajax, maar ben toch een liefhebber van het voetbal. Dan kijk je toch ook graag naar Lasse Schã¶ne die vrije trap nemen tot een kunst verheven heeft.

Ik gun hem deze stap nog even een lekker salaris meepakken en dan terugkeren als jeugdtrainer bij Ajax dat heb ik toch voor ogen

Ik gun schone van harte een mooie transfer maar het is erg jammer dat hij vertrekt. Op zijn eigen manier een clubheld en voor mij hét gezicht van Ajax dit decennium

3 augustus 2019 om 16:53

Ik heb Schone toch altijd een van jullie mooiste spelers gevonden. Hij was nooit de onbetwiste basisspeler en had niet het meeste talent, maar hij knokte zich er altijd weer in. Zodoende ook een beetje een gezicht van de Eredivisie geworden. Tevens de beste vrije trappennemer uit de competitie in jaren. Ik zou zeggen dat hij op zijn manier wel een icoon voor jullie is geworden.

5 augustus 2019 om 11:04

Zeker een icoon, ook de buitenlander met de meeste wedstrijden voor Ajax dus dan ben je alleen qua continuiteit en aanwezigheid al een clublegende. Is toch ook supervaak belangrijk geweest en is ook nog een hele aardige gast.

Mn vriendin gaat het ook jammer vinden haha.

3 augustus 2019 om 17:02

Ook gewoon Letterlijk het gezicht met dat kapsel en die baard

Man wat gaan we deze man missen bij Ajax. Had zich 100 procent weer in de basis geknokt dit seizoen.

mooie stap voor Schone. op het eind van je carriere nog even voetballen tegen grote clubs als Juve, Napoli, Inter, AC Milan, AS Roma en Lazio

3 augustus 2019 om 17:39

Hij speelde afgelopen seizoen ook tegen Real, Juve en de Spurs.......

Heel erg jammer, maar gun het hem ook van harte. Mischien is het ook goed dat hij dit jaar gaat. Hebben nu veel middenvelders en een aantal jonkies die zich willen bewijzen. #hulde aan Lasse, een echt ajaxied

3 augustus 2019 om 16:59

Jij niet blijkbaar, aangezien je ajacied niet goed spelt 😉

Gun het Schone van harte, maar ik denk dat we hem gaan missen. Deze jongen vind ik zo belangrijk binnen de groep en ook vaak op het veld.

Basisspeler? Schone is nooit een seizoen lang basisspeler geweest. Jammer dat hij gaat, hij heeft ervaring, kan goed voetballen en is een echte Ajax man geworden.

Schöne bedankt voor je jarenlange inzet. Je was en bent een voorbeeld voor jonge spelers en ik wens je veel succes in Italië. Hij heeft dit verdiend aan het einde van zijn rijke carriere

wel spannende tijden voor Ajax. drie basisspelers al weg en als er niet te weigeren biedingen binnen komen op spelers als Vd Beek, Ziyech en Neres dan moet je flink gaan door selecteren al krijg je er natuurlijk wel lekker veel geld voor wat ook niet onbelangrijk is als je echt structureel wil aanhaken bij de Europese subtop

3 augustus 2019 om 16:45

Op dit moment is voor Ajax alles te weigeren. Schöne is een duidelijk gegunde transfer, al ben ik daar ook geen fan van. Juist deze transfer verstevigt mijn idee dat Donny en Hakim nog wel even zullen blijven.

3 augustus 2019 om 17:00

@myvision

natuurlijk kan Ajax weigeren maar als er nu bv een 70 miljoen word geboden op Neres en een 70 miljoen op Vd Beek zou ik het dom vinden van Ajax om die biedingen niet te accepteren. dat krijg je er daarna misschien nooit meer voor, waar je het nu na de CL stunt misschien wel kan krijgen

verder kan je een Vd Beek ook niet een transfer naar Real door de neus boren als die een conform bedrag bieden imo. een club van dat kaliber gaat misschien nooit meer voor hem komen

3 augustus 2019 om 17:54

Real is toch gewoon de mindere van Ajax dus waarom zou VD Beek dat doen 😉 Nee, ik snap wat je bedoelt maar denk dat Ajax de boys stapsgewijs laat gaan en voor Schone is dit wel nog het enige moment natuurlijk.

3 augustus 2019 om 16:45

Op dit moment is voor Ajax alles te weigeren. Schöne is een duidelijk gegunde transfer, al ben ik daar ook geen fan van. Juist deze transfer verstevigt mijn idee dat Donny en Hakim nog wel even zullen blijven.

Ajax heeft jarenlang op de cm op hem kunnen steunen. Spelers als bazoer en gudelj konden hem ook niet uit het elftal spelen. Hij heeft 7 jaar lang wel zijn beste niveau behaald. Dit was zijn top, hij is een ideale speler voor elke team. Maar het is ook meer dan logisch dat hij weggaat, Ajax moet ook door en hij is bijna aan zijn einde van zijn carrière. Zou mooi voor hem zijn als hij 2 jaar leuk kan ballen in Italië.

Het is 'm gegund. Vooral met dat zachte prijsje van 1.5miljoen. Hij had nog een jaarcontract en dan is 1.5miljoen wel heel weinig gezien z'n status en prestaties in de CL. Ook al is hij al 33.

3 augustus 2019 om 18:09

Je eerste zin geeft antwoord op de rest van je bericht. Ajax gunt hem nog een mooie transfer in de nadagen van zijn carrière. Nog een paar jaar in Italië wonen en voetballen.

Nu ben ik toch wel benieuwd wie Ajax over heeft op het middenveld als Donny ook nog zou vertrekken? Marin, Eiting, Ekkelenkamp en Lang? Lijkt me niet dat Ajax content is met deze middenvelders. Oprechte vraag.

3 augustus 2019 om 16:38

Blind schuift zeer waarschijnlijk door. Als het moet kan Ziyech ook een linie terug.

3 augustus 2019 om 16:50

En dan dat Martinez of Schuurs op zijn plek gaat zeker?

3 augustus 2019 om 16:41

Ja als Donny vertrekt dan mag je nog wel 2 middenvelders halen. Dan zou een Berge/propper niet misstaan.

3 augustus 2019 om 16:51

Volgens mij wou Berge liever een echte grote stap maken. Ajax is beter natuurlijk, maar misschien niet wat hij zoekt. Propper zou idd een goeie zijn!

3 augustus 2019 om 16:49

Ik denk dat Lasse juist geen basisplaats gegarandeerd meer kon worden en dat Ajax hem die transfer gunt omdat Hakim en Donny lijken te blijven..

3 augustus 2019 om 17:43

De selectie van Ajax puilt aan alle kanten uit dus we zullen zien, er zitten op dit moment nog een stuk of 30 spelers in de A selectie.
Na het vertrek van Schone zijn er nog 9 middenvelders over, 3 verdedigers die ook op het middenveld kunnen spelen en 4 aanvallers waarvoor hetzelfde geld.van de middenvelders zijn er een aantal die niet goed genoeg zijn-lijken. over Eiting zijn de meningen verdeeld, maar de Wit, Ekkelenkamp, Labyad en S. de Jong komen niet direct in aanmerking voor de basis tewijl gravenberch nog te jong is.
Met de verdedigers en aanvallers die op het middenveld kunnen spelen moet je echter wel iets (blind, Alvarez en Mazraoui, en de aanvallers Ziyech, Tadic, Promes, Neres) daarvan zullen er een, of meerdere naar het middenveld moeten en zelfs dan kun je ze niet allemaal opstellen. Zeker wanneer spelers als Veltman, Schuurs, Martinez, Dest, Lang of Dolberg zich ook tussen de eerste 11 gaan spelen. Als de JC cup schaal wedstrijd en de wedstrijd vandaag tegen Vitesse een indicatie zijn, lijkt het er wel op dat er 2 of 3 van die jongens zich in de basis hebben gespeeld.

Als Donny ook weg gaat word het denk ik Marin, Ziyech en Blind of eventueel Alvarez als Schuurs zich in de basis speelt. En als hij blijft lijkt het er op of het Blind, Marin, Vd Beek word.
Zelfs een middenveld met Ziyech en Tadic zou nog een optie kunnen zijn op het moment dat je met 2 echte buitenspelers gaat spelen (bijvoorbeeld Promes en Neres).

Voor Schone zal dan ook niet direct een vervanger komen, en ook voor vd Beek moet ik nog zien of er iemand bij komt gezien de opties in de huidige selectie. Ik denk dat dat alleen gaat gebeuren wanneer er nog een aantal andere spelers vertrekken van de spelers die nu 2e of 3e keus zijn.

Ajax stelt zich wel erg coulant op naar spelers die willen vertrekken vind ik.
Dan zullen ze ook niet moeilijk gaan doen als Veltman, Vd.Beek, Ziyech, Labyad en Neres nog willen vertrekken. Dan zal Ajax toch weer de transfermarkt op moeten want zo lever je wel erg veel kwaliteit in zeg! Wat mij betreft haalt Ajax nog Propper, Bergwijn en Anthony op:

Onana
Mazraoui Schuurs Martinez Tagliafico
Propper Blind Tadic
Bergwijn Dolberg Anthony

Reserves:

Varela
Timber Alvarez Magallan Dest
Gravenbergh Marin Lang
Traore Huntelaar Promes

Zeer jammer, dit gaan we wel voelen.. enfin, het is hem gegund😄

Niet verwacht dit. Ook een stuk routine die gaat wat door velen onderschat wordt, die denken dat je wel ff met 3 gassies van 19-21 kan spelen.

Donny en Ziyech gaan ook nog, de markt is nog 4 weken open. Wat velen vreesden en de directie zei dat niet ging gebeuren, gaat gewoon toch gebeuren. Er gaan minimaal 5 a 6 spelers weg uit de basis. En de analisten maar blijven roepen dat Ajax lachend kampioen wordt. Een schrijnend gebrek aan voorspellend vermogen noem ik dat.

Als Psv Bergwijn en Lozano wel weet te behouden denk ik dat zij favo voor de titel zijn. Ajax is straks echt volledig uitgehold met een dikke bankrekening maar te weinig op het veld. Nogmaals, met te veel (wisselvallige) jeugd ga je geen kampioen worden. Eeuwig zonde dat Schone weg is.

3 augustus 2019 om 18:14

"Wel ff met drie gassies van 19-21 kan gaan spelen". Ajax haalde met drie gassies van 19-21 halve finale CL...

3 augustus 2019 om 18:16

de markt is nog 4 weken open, maar in Engeland nog maar 5 dagen...
Dan vallen er toch ineens een hoop opties weg. Ziyech wil alleen naar de top 12-14 of zo in europa, maar daarvan zitten er 6 teams in engeland, hetzelfde waarschijnlijk voor vd Beek.
En als de PL teams niet meer kunnen kopen zal het voor de (sub) top in andere grote competities ook iets rustiger worden doordat er minder noodzaak is om vervangers te zoeken.

Overigens ben ik het niet volledig eens met het verhaal over de 19-21 jarige spelers van Ajax. Met 19 en 21 jarige spelers wordt je inderdaad geen kampioen, maar de aankopen die Ajax gedaan heeft en de spelers die er nog zijn, heb je zeker geen piep jong elftal. Tadic 30, Blind 29, Tagliafico 26, Marin 23, Promes 27, Veltman 27, Onana 23, Neres 22, Huntelaar als veteraan.alvarez, Mazraoui en Martinez worden binnen een paar maanden 22. Van de potentiele basis spelers is volgens mij alleen Schuurs nog geen 20. terwijl je vorig jaar 5 basis spelers had van tussen de 19 en de 21.
Voor Ajax begrippen heb je dan denk ik zelfs een redelijk oude basis, dus daar kun je best nog een paar jonge spelers van 19-21 tussen zetten.

3 augustus 2019 om 18:27

De Ligt, Mazraoui, De Jong, Van de Beek en Neres waren afgelopen seizoen 19-21.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

277 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 29 mei
Borussia Dortmund is absoluut niet van plan om de vraagprijs voor Jadon Sancho te verlagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren