Update: Kakhi Jordania haalt bakzeil bij beslaglegging FC Den Bosch

Donderdag, 25 juli 2019 om

Kakhi Jordania en FC Den Bosch stonden woensdagochtend tegenover elkaar in de rechtbank. Nadat de Georgische zakenman van de KNVB te horen heeft gekregen dat hij de club niet mag overnemen, hoopt hij via de rechter beslag te leggen op een bankrekening van de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Waar Jordania 810.000 euro wil zien, gaf de advocaat van Den Bosch juist aan dat de club geld verwacht. De rechter doet uiterlijk over een week uitspraak.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

186 reacties (laatste reactie door constant kante)

Zat eraan te komen vraag me echt af waarom de overnamen mislukt is men blijft spreke in vage termen. Jordania is geen liefdadigheid instelling wordt hij miet de baas meer dan wilt hij zijn geld terecht terug.

24 juli 2019 om 12:06

Helemaal geen vage termen, Jordania kan niet bewijzen waar het geld vandaan komt/verdiend is. Dan zou het bijvoorbeeld om crimineel geld kunnen gaan en wordt een overname niet geaccepteerd door de KNVB.

24 juli 2019 om 12:07

Gaat het nou om Jordania of Jordani? Ik volg het even niet..

24 juli 2019 om 12:11

Hoe kom je hierbij? Het enige wat vaag is, is hoe Jordania aan zijn geld komt. Dat is de reden waarom hij de cluh niet mag overnemen. Als je op legitieme manier geld verdient, is het overleggen van papieren een koud kunstje.je laat een registeraccount komen en die zet een handtekening en voila.

Sowieso heeft Jordania altijd aangegeven dat hij Den Bosch nooit zou laen klappen; welnu, dat zien we. Onbetrouwbaar sujet is die meneer en dat was te verwachten. Hij toont met deze actie aan dat de Knvb gelijk had om de overname tegen te houden.

24 juli 2019 om 12:17

Het is toch logisch dat hij zijn geld terug wil indien er geen overname plaats vindt ? Dat het geen betrouwbaar figuur is dat kan, maar dan moet je ook geen geld aannemen.

24 juli 2019 om 12:26

Heb je helemaal helijk in Modric, maar je moet begrijpen dat die Jordania zei: als het niet doorgaat, laat ik de club niet vallen. Het gaat dus niet zozeer om dat hij zijn geld terug wilt, maar dat hij eerst zegt dat hij de club niet laat vallen. Nou je ziet het

24 juli 2019 om 12:30

Hij is toch degene die voorbarig geld in iets pompt wat niet van hem is? Als je dat dan doet zonder aanvullende voorwaarden kan je fluiten naar je geld lijkt me.

24 juli 2019 om 12:32

800.000 kan rare dingen doen met mensen.

Overigens hoop ik dat éã©n van de topclubs een lening kan verstrekken van 800.000 indien Jordania de rechtszaak wint.

RBC 300.000-500.000
Agovv 400.000
Veendam 600.000

Dat zijn toch geen bedragen om failliet te gaan. -.-'

24 juli 2019 om 12:47

Dat hangt er vanaf wat er tegenover die bedragen staat en hoe groot het draagvlak van zo'n club is. Voor subtoppers en clubs met een groot operationeel gebied op basis van oa. de achterban (supporters, sponsoren, bedrijfsleven enzovoort) is dat niets, maar voor een club als FC Den Bosch zijn dat wel degelijk bedragen waarop je failliet kunt gaan.

Vooral als je structureel de cijfers niet sluitend kunt krijgen. Vergeet niet dat die bedragen die je noemt snel op zouden lopen, want er was geen draagvlak op de kosten te verlichten bij die clubs. Bovendien vertegenwoordigen die clubs nauwelijks waarde waardoor dat soort bedragen sowieso al veel schade toebrengen bij een club.

24 juli 2019 om 13:05

De Knvb heeft zeker gelijk maar ook Jordania heeft gelijk, hij investeerd in de club om hem over te nemen, Als dat dan niet mag, dan is het vrij logisch dat hij zijn geld terug wil hebben.

24 juli 2019 om 13:09

@speedyafc

Dan moet hij wel kunnen bewijzen dat het zijn geld is, want daar schijnt dat knaapje nogal moeite mee te hebben.

24 juli 2019 om 13:15

Ik snap Jordania ook, maar dan nog is het nogal risicovol om geld te pompen in een club die nog niet van jou is. Hij nam het risico in de veronderstelling dat de Knvb er niet voor zou gaan liggen, dan zijn dit de gevolgen. Tenzij hij natuurlijk met Den Bosch heeft afgesproken dat hij niet de enige is die voor het geïnvesteerde geld verantwoordelijk is bij een negatief besluit van de Knvb.

24 juli 2019 om 13:17

Investeren brengt risico met zich mee , mischien moet hij even de kleine lettertjes lezen

Als ik investeer ben ik mijn geld ook mogelijk kwijt.

24 juli 2019 om 13:29

Volgens mij werkt dat in Nederland anders dan in Amerika.

Schuldeisers zijn heilig in Nederland. Zelfs als je bedrijf failliet gaat kan de schuld persoonlijk verhaald worden.

24 juli 2019 om 13:34

@onlogisch

Welnee, als een BV of NV failliet gaat, kan er geen enkele schuld pesoonlijk verhaald worden tenzij er sprak is van mismanagement. Ben je een eenmanszaak of Vof, dan kan een schuld inderdaad persoonlijk verhaald worden en zal normaliter ook gebeuren.

24 juli 2019 om 14:17

@doncoxxx,

Lekker makkelijk om te oordelen met onze brave mentaliteit en manier van zaken doen. Daar mogen we trots op zijn daar niet van, maar buiten de grenzen gaat het er nogal gouw anders aan toe en al helemaal in de voetbalwereld. Den Bosch wil weer iets bewerkstelligen als club, in een wereld waar geen enkele geldstroom juist te controleren is. Ook in Nederland ondervindt men concurrentie van deze geldstromen. De Knvb is vaag in hun beoordeling, omdat er in het veleden geen macht is uitgeoefend bij Roda, Vitesse en Ado. Dat is onneerlijk voor Den Bosch. Bovendien is de familie Jordania inmiddels redelijk bekend. Vitesse was Vitesse niet meer geweest zonder zijn geld.

Het is uiteindelijk een keuze: ga je het brave jongetje spelen en degradeer je tot veredeld amateurvoetbal? of laat je het gaan, net als de rest van de wereld en geniet gewoon van het voetbal. Het is maar een club. De clubs bestaan uit mensen en cultuur, die gaan alleen dood wanneer de aandacht verdwijnt van generatie op generatie. De Knvb tekent hier dus eigenlijk voor.

Nu is het heel makkelijk roepen: kijk hoe het bij Ado en Roda is gegaan!! Clubs hebben weinig kennis om dergelijke overnames goed te managen en geldschieters te beoordelen. Daar zou de Knvb iets aan moeten doen en ondersteuning aan bieden, in plaats van vanaf de zijlijn te oordelen. Ze hebben zelfs een bureau in moeten huren om er vat op te krijgen. Men handelt uit angst. In de voetbalwereld overwint alleen opportunisme.

24 juli 2019 om 14:39

Moet je nu zo agressieve reactie geven op wat iemand anders aangeeft. Hij heeft een goed punt vind ik ook jouw punt begrijp ik maar laat elkaar nu in waarde qua mening.

24 juli 2019 om 14:41

Het is natuurlijk de vraag in hoeverre Jordania de club failliet laat gaan. Het kan ook een drukmiddel zijn, zo van "beste Knvb, laat mij FC Den Bosch overnemen anders laat ik de toko failliet gaan en hebben jullie een profclub minder"

24 juli 2019 om 14:50

Dat lijkt me sterk. De Knvb kent de dossiers en wist hoe penibel de situatie bij Den Bosch is. Ondanks dat hebben ze de overname afgewezen. Jordania heeft nu in principe geen 'binding' meer met Den Bosch en wil daarom waarschijnlijk z'n geld terug.

24 juli 2019 om 15:00

@silverhaze, Deze beslissing gaat totaal niet over bijzaken, aannames en onderbuikgevoelens. Het gaat gek genoeg niet eens direct over voetbal. Het gaat over de overname van een bedrijf, in dit geval een voetbalclub, en daar hebben we regels voor.

Wij leven in een democratie waarin we met elkaar hebben afgesproken dat we ons niet laten lenen voor het witwassen van crimineel geld. Aangezien Kakhi de herkomst van dit geld niet kan aantonen, sta ik in deze 100 procent achter de Knvb. Dat jij dat te braaf vindt, moet jij weten. Ik ben gelukkig dat we niet in een bananerepubliek wonen.

24 juli 2019 om 20:17

Silverhaze

" De Knvb is vaag in hun beoordeling, omdat er in het veleden geen macht is uitgeoefend bij Roda, Vitesse en Ado. Dat is onneerlijk voor Den Bosch. Bovendien is de familie Jordania inmiddels redelijk bekend. Vitesse was Vitesse niet meer geweest zonder zijn geld."

Indertijd met Roda, Vitesse en Ado golden ándere regels dan nu. Jammer, maar zo is het nu eenmaal.

Onder de thans geldende regels is het aan Jordania Jr. om aan te tonen dat hij legaal aan zijn centen gekomen is. Daarin is hij niet geslaagd, en dus klaar!

Dat we niet zo 'braaf' moeten zijn en dat we, als we deze regels handhaven, dus degraderen tot amateurvoetbal vind ik hopeloos populistisch en onzinnig geneuzel. Kenneljik zou jij het prima vinden als we hier dus een competitie als in Turkijke, Slowakije en Bulgarije zouden hebben (in die landen heeft de georganiseerde misdaad het voetbal al in een ijzeren greep), maar ik niet. En met mij velen niet. Juist als het elders allemaal klote geregeld is, moet je als land het voortouw nemen om te laten zien hoe het dus wel moet! Anders veranderd er nooit iets ten goede, is de heldere leer.

En dat we zonder de centen van Jordania Jr. hier massaal tot amateurclubs zullen degraderen is simpelweg bullshit. Dat de Knvb de familie Jordania inmiddels wel kent, zoals jij zegt, zou mij eerder reden geven deze hele Jordania toestand direct een halt toe te roepen. Ik vind Jordania Sr. persoonlijk een bijzonder vermakelijk figuur en leuk dat hij Vitesse een warm hart toedraagt, maar die man was een veredeld maffiafiguur met duistere praktijken en banden met Russische oligargen. Dus ja, de Knvb kent de familie en heeft mede daardoor Jr. onder een nauwkeurige loep gelegd. Meer dan terecht naar mijn smaak. We zien nu waarom.

'ik zal de club nooit laten vallen...', Famous last words.

Los hiervan, clubs die hun broek zelfstandig niet op kunnen houden dienen gewoon te verdwijnen. Ijzeren wet van het overleven.

25 juli 2019 om 19:41

Daar zijn vooraf afspraken over gemaakt, het risico lag aan de kant van Jordania..

25 juli 2019 om 22:29

Maar het reeds geïnvesteerde, volgens Knvb onduidelijke geld, mag wel?
Vreemd hij mag de club niet overnemen vanwege onduidelijke geldbronnen. Maar dat zelfde geld mag/ mocht FC Den Bosch dus wel gebruiken om de begroting enigszins op peil te houden. De vorig seizoen aangetrokken spelers werden ook met die centen betaald..

26 juli 2019 om 17:03

"maar het reeds geïnvesteerde, volgens Knvb onduidelijke geld, mag wel? "

Tuurlijk mag dat? Why not?

Wat niet mag, en daar zijn duidelijke regels voor, is dat een persoon of een bedrijf één van onze betaald voetbal organisaties in handen krijgt zonder dat ze helder aan kunnen tonen hoe ze aan hun geld gekomen zijn. Oftewel, een boef mag best een club geld 'geven' zolang die boef maar niet de eigenaar van die club wordt (oftewel, de aandelen overneemt).

Snappie?

24 juli 2019 om 12:34

Is puur politiek. Als een Nederlandse investeerder met dezelfde voorwaarden de club wilde overnemen, dan was er 100% goedkeuring gekomen.

24 juli 2019 om 12:37

Waarom? Denk jij dan niet dat er even na wordt gegaan hoe die beste man / mevrouw aan zijn / haar centen komt?

Ik vind het juist goed dat de Knvb dit doet en zo de clubs te beschermen.

24 juli 2019 om 13:10

Wel als die Nederlandse investeerder zijn geldstromen kan aantonen. Fortuna heeft ook een buitenlandse investeerder en daar ging alles relatief vlekkeloos met betrekking tot de overname. Zolang je maar geen schimmige investeerder/eigenaar hebt, is er niet veel aan de hand...

24 juli 2019 om 13:31

Klopt. Het Westen heeft het nooit zo gehad met het Oosten en investeerders daarvan.

Ik geloof ook niet dat er geen drugsgeld zit in een BVO uit Brabant of Limburg.

Maar goed Nederland en witteboordencriminaliteit zijn heilig.

24 juli 2019 om 13:43

Waarom persee Limburg of Brabant? Criminaliteit cijfers zijn in de Randstad en Enschede aanzienlijk hoger.

24 juli 2019 om 16:04

Drugscriminalitwit is bij ons toch beduidedend hoger...

24 juli 2019 om 20:20

Lisan

"waarom persee Limburg of Brabant? "

Omdat Eindhoven de op één na crimineelste stad van Nederland is en daarnaast Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen en Roermond allemaal in de top tien van Nederland staan qua misdaad.

Nooit meer aan beginnen.. Ze mogen in hun handjes knijpen als het allemaal goed afloopt..

24 juli 2019 om 12:43

Allemaal goed afloopt? Vorig jaar hebben ze geld uitgegeven aan de hand van een lening, terwijl de club zelf geen rooie cent heeft. Die lening kwam van Jordania totdat hij eigenaar zou worden en nu wil hij dat geld weer terug.

Bovendien is er een gat in de begroting van 1,6 miljoen euro. Waar moet FC Den Bosch dat geld vandaan halen als een paar ton al erg veel geld voor zo'n club is? Ze zijn nu nog verder van huis dan dat ze waren voor Kakhi Jordania aan kwam zetten.

Dat gaat Den Bosch wss verliezen helaas.
Feyenoord maar in de kkd?

24 juli 2019 om 12:08

Mochten ze het inderdaad verliezen dan lijkt mij het logisch dat de hoogste club uit de 2e divisie promoveert, wel zou Feyenoord dan via de 3e divisie deel kunnen nemen aan de voetbalpiramide

24 juli 2019 om 12:15

Maar niemand uit de 2e divisie wilt promoveren..anders was dat wel eerder gebeurd.

24 juli 2019 om 12:18

Dacht ergens gelezen té hebben dat dit binnenkort verplicht is, maar kan ook zijn dat dit weer verandert is, ondertussen is dat al zo vaak verandert dat ik niet meer weet hoe het zit.

24 juli 2019 om 14:32

De Knvb kan dat wel mooi willen verplichten, maar (bijna alle) amateurclubs kunnen dat helemaal niet betalen. Dan zit je dus al snel op een beloftenploeg.

24 juli 2019 om 12:19

"feyenoord maar in de kkd?"

Op basis waarvan? Feyenoord heeft z'n kans meerdere keren laten lopen en ik neem aan dat beloftenelftallen die al in de voetbalpiramide zitten voorrang zullen krijgen.

24 juli 2019 om 12:37

Moeten ze zich eerst inschrijven in de piramide, zodat ze kunnen promoveren. Feyenoord heeft de kans gehad, maar wilde niet. Nu zullen ze het moeten doen via de normale weg.

24 juli 2019 om 13:03

Wilde niet? Konden niet. Feyenoord zat toentertijd in zwaar weer en had op financieel vlak dus andere prioriteiten. Die kans is zeker niet meerdere malen aangeboden. Voor het Nederlands voetbal zou het uitstekend zijn om Jong Feyenoord aan de KKD toe te voegen. Spelers ontwikkelen zich daardoor sneller, waardoor dit ook weer gunstiger is voor o.a. Oranje. De KNVB maakt wel vaker uitzonderingen, omdat het voordeliger is voor het Nederlands voetbal. Waarom nu dan niet?

24 juli 2019 om 13:11

Na de eerste keer kon Feyenoord wel degelijk instromen, maar dat moest dan op een lager niveau. Dat wilden ze niet. Terwijl als ze dat toen wel hadden gedaan, hadden ze nu in de KKD gespeeld. Ik zou het raar vinden als ze nu rechtstreeks in zouden stromen.

24 juli 2019 om 13:27

Weet eerlijk gezegd niet of ze in willen/kunnen stromen op hele korte termijn als deze plek zogezegd vrij komt en weet ook niet precies hoe ze er nu in staan. Met name door de naderende (verplichte) o21 competitie en het samenwerkingsverband met Dordrecht kan op het zeer korte termijn lastig zijn.

Al zouden ze de kans - als die er komt - zeker moeten pakken.

24 juli 2019 om 13:12

Beter geen nieuwe invulling voor een weggevallen plek. Een plek minder maakt het voor de knvb makkelijker om bijv interlandweekenden vrij te plannen. Daar is genoeg om te doen geweest vorig jaar.

24 juli 2019 om 13:25

Beetje triest dit, een club staat op omvallen en jij denkt alleen maar aan je eigen club. En het tweede elftal nog wel. Ga je schamen.

Waarom keurde de knvb deze overnamen niet goed? Welke redenen zijn daarvoor? Want anders zou ik toch genaaid voelen als ik een den Bosch supporter of bestuurslid van zou zijn.

24 juli 2019 om 12:07

Omdat Jordania de herkomst van het geld niet goed genoeg kon aantonen.

Dit is dus precies de reden waarom je niet in zee moet willen gaan met een buitenlandse investeerder. Wat een ellende komt ervan! Met de Jordania's, met Wang en met de investeerder van Roda JC (is zelfs in de gevangenis beland) is er allemaal ellende in huis gehaald en nu gaat Feyenoord ook in zee met buitenlandse investeerder.

24 juli 2019 om 12:11

Als de investeerder de herkomst van het geld kan verklaren is er niks aan de hand lijkt mij. Ik denk dat er met name in de kkd veel clubs zijn die hopen op een suikeroom omdat ze het anders niet rond krijgen.

24 juli 2019 om 12:25

Ook dan kan er ellende van komen als de investeerder beleid gaat willen bepalen.

24 juli 2019 om 12:40

Particuliere zakenmensen kunnen idd schimmig zijn. Grote Investeringsmaatschappij(en) die meerdere clubs financieren kan je niet in hetzelfde daglicht plaatsen.

24 juli 2019 om 12:44

Ik vind Abramovic ook nog steeds schimmig.

24 juli 2019 om 13:22

Zelfs de ING investeer in wapenhandel, dat nou niet schimmig?

24 juli 2019 om 12:11

Feyenoord is nog helemaal nergens mee in zee gegaan... Ik betwijfel ook heel erg of ze dat uberhaupt gaan doen. Maar als dat al gebeurd dan zal dat vast en zeker beter besproken zijn dan nu het geval is geweest. Feyenoord Hoeft dit niet te doen en FC Den Bosch destijds wellicht wel.

24 juli 2019 om 12:23

Tsja dat dachten die clubs die ik noemde ook van tevoren toen ze aan het avontuur begonnen. Maar later kwam de ellende. Feyenoord zal er nog honderd keer over na moeten gaan denken of ze er wel echt aan willen beginnen.

24 juli 2019 om 12:27

@thiem anders noem je ook even Liverpool met hun Amerikaanse eigenaren

24 juli 2019 om 12:29

Een kat in het nauw maakt rare sprongen, dus het hoeft absoluut niet zo te zijn dat het voor Feyenoord allemaal veel simpeler is. Investeerders willen hun geld terug zien. Hoe hoger het bedrag, des te groter de tegenprestatie.

24 juli 2019 om 12:30

Of de Glazers van United waar ook alleen maar ellende van komt.

24 juli 2019 om 12:35

@ Dominuque

Mij lijkt het ook zeker niet verstading om met deze investeerders in zee te gaan. Maar uiteindelijk hebben wij hier veel te weinig info over om het juist te kunnen beoordelen. Het is nu inderdaad een paar keer mis gegaan, zo ook in het buitenland, zoals je terecht aangeeft. Maar het kan ook goed uit pakken (zie Liverpool).

24 juli 2019 om 12:40

Voorlopig lijkt het goed te gaan bij Liverpool maar hoe het op de lange termijn zal gaan met die investeerder daar weten we nog niet.

24 juli 2019 om 12:51

Dominique

Je doet het net voorkomen of de Glazers de club leeg roven en hun knip niet trekken, maar ze hebben in 5 jaar (excl 2019) toch al bijna 800 mln uitgegeven.

24 juli 2019 om 13:07

@fr_jc

Precies dat. Bij Manchester United is het uitgegeven geld het probleem niet, maar hoe het geld werd/word uitgegeven.

24 juli 2019 om 13:24

@Sirius

Dat klopt. Daar zal iedereen Edje W op aan kunnen / moeten spreken met daarbij de trainers die om die spelers gevraagd hebben.

Maar velen praten enkel over hoe slecht investeerders wel niet zijn. Er zit altijd kaf tussen het koren.

24 juli 2019 om 13:12

Alsof het een keuze was. Verleden jaar was Den Bosch al technisch failliet. Jordania heeft de boel met een lening gered maar wilde dan wel de aandelen hebben. Nu blijkt dat hij de aandelen niet kan krijgen dus wil hij zijn geld terug. Echter Den Bosch heeft dat geld niet, sterker nog, ze komen nog geld te kort voor komend seizoen.

24 juli 2019 om 14:25

Precies dit. Er is geen brave tussenweg voor dit soort clubs. Het is een simpele keuze: of meedoen met het geweld van de voetbalwereld, of langzaam in vergetelheid raken in angst.

Dat is het nadeel van geldschieters.. Werk ze niet tegen je want ze blazen de club omver.. Of laat ik het in dit geval een verwend blaag die zijn zin niet krijgt met waarschijnlijk pappies centjes.. Geld is macht in de voetbal en handelswereld. Ik hoop voor ze dat ze er samen uit zullen komen en dat de club voort mag en kan blijven bestaan.

Toch zonde om zulke clubs te zien wankelen. Natuurlijk begrijpelijk dat zulke clubs minder te besteden hebben en de begroting een stuk lager ligt. Bijna onwerkelijk dat je dan ziet dat Ajax een sponsordeal sluit voor 2 miljoen per jaar (niet eens hoofdsponsor) en een club als FC Den Bosch failliet kan gaan vanwege het terug moeten betalen van 810.000 euro.

Hopelijk loopt het goed af voor FC Den Bosch!

24 juli 2019 om 12:27

Helaas is geografische ligging in de voetbalwereld van essentieel belang (buiten het geld uiteraard), zowel qua land als qua club. Het is geen toeval dat topclubs veelal uit de grote steden komen en dat de grootste landen in veel gevallen het succesvolste zijn op internationaal gebied.

24 juli 2019 om 12:32

Dat is ook zeker zo en dan ligt FC Den Bosch ook nog net tussen Eindhoven en FC Utrecht in. Dat helpt uiteraard ook niet mee. Met mijn bedragen doelde ik meer op het feit dat de verschillen in Nederland ook al gigantisch zijn .

24 juli 2019 om 14:44

Omdat clubs in Nederland hun eigen broek nog op moeten houden. Het voetbalklimaat is nou eenmaal oneerlijk en oneerlijk verdeeld. Successen zijn er op basis van historie en de daaruit voortvloeiende groei in omzet en sponsoren. In het buitenland ben je al een eind als de tv gelden hoog zijn en de eigenaren diepe zakken hebben.

Ze wilde wel zijn geld maar niet zijn invloed, dat word een heel dure grap. Als Den Bosch vertrekt uit de KKD dan komt er misschien een plek vrij voor jong Feyenoord als de competitie nog niet begonnen is.

24 juli 2019 om 12:13

Ik denk dat het waarschijnlijker is om een club uit de 2e divisie door te zetten naar de 1e divisie.

24 juli 2019 om 12:48

Alsof een club wil promoveren. Na afgelopen seizoen is de nummer laatst er toch ook in gebleven? Den eerder aan een overgangsjaren met 1 club minder. Je kan in 2 weken tijd geen representatief team op de been brengen en ook nog eens je begroting daar op afstemmen.

24 juli 2019 om 12:55

2e divisieclubs willen niet doorstromen, dat hebben ze al laten weten. Daarbij denk ik niet dat de knvb ze dit op kunnen leggen. Ze hebben de financiën er niet voor.

24 juli 2019 om 13:08

Zitten gewoon Jong teams in de 2de divisie. Die kunnen dan doorgeschoven worden. Zie niet in waarom Feyenoord voorrang zou moeten krijgen.

Beetje een braafste jongetje van de klas-gehalte, de afwijzing van Jordania's geld. Leuk hoor, maar in Nederland dreigt een van de weinige voetbalclubs in lagere klasses met een fanatieke achterban nu te sterven, in het buitenland zie je sommige clubs uitgroeien tot absolute topclubs die de Champions League winnen dankzij hun dubieuze eigenaren.

24 juli 2019 om 12:14

De Fanatieke achterban valt ook nog wel mee hoor,stadion zit maar voor een kwart vol,supporters schare is flink achteruit gegaan,je moet niet meer aan de Fcdb denken die je voor het laatst in de Eredivisie hebt gezien..en zelfs de harde kern vak/vakken zitten niet eens meer vol.

24 juli 2019 om 12:24

Dit topic duid al een beetje aan dat deze Jordania een schimmig mannetje is die de club als speelgoed zag. De man had z'n zaken niet op orde en de schade had nog veel groter kunnen zijn als deze man nog meer geld in de club had gepompt.

24 juli 2019 om 12:36

Of hij was serieus bereid om geld in de club te steken, maar toen bleek dat hij de club niet over kon nemen wil hij zijn geld terug.

24 juli 2019 om 13:06

Hij zal ongetwijfeld serieus zijn geweest, maar meneertje ging er niet vanuit dat de Knvb zijn geldstromen zou controleren en liet vervolgens "zijn" club wel doodleuk geld uitgeven dat er niet was in de waan dat Jordania eigenaar zou worden.

24 juli 2019 om 13:49

Er is een accountingskantoor dat de geldstromen al had goedgekeurd. Dus zo onnozel als jij hem wenst neer te zetten is hij simpelweg niet.

24 juli 2019 om 14:28

Nergens noem ik hem onnozel, ik noem hem schimmig. Bovendien is het juist het feit dat hij niet aan kan tonen waar z'n geld precies vandaan komt waarom de Knvb de zaak heeft afgewezen.

Bovendien was dat onderzoek waar je op doelt Grant Thornton. Daarna heeft de Knvb ook een onderzoek gestart en daar kwam uit dat onvoldoende bewezen kan worden waar dat geld vandaan komt.

24 juli 2019 om 15:25

Als je er van uit gaat dat de Knvb de geldstromen niet controleert is dat onnozel. Los daarvan is hij daar ook niet van uit gegaan, want het was al langer duidelijk dat de Knvb dit wilde. Hij heeft zelf een onderzoek laten verrichten en ondanks dat hij de resultaten hiervan niet openbaar hoefde te maken heeft hij dit toch gedaan. Zo veel vertrouwen had hij op de resultaten van het onderzoek.

Overigens klopt je laatste alinea niet. Volgens het onderzoek van GT is er niks mis met de herkomst van het geld van Jordania. Geen idee waarom dit verhaal telkens naar buiten komt. Er staat zelfs letterlijk in dat er niks mis mee is. Het probleem zit hem in de zogenaamde "secundaire aspecten". De onduidelijkheid zit hem er in of Jordania via zijn Russische bedrijven zaken doet met organisaties waar sancties tegen gelden. Dat is het hele eiereten. Daar zit hem de crux.
Zo mag Jordania volgens de Russische wetgeving wel zaken doen met bedrijven op de Krim, maar mag die volgens (west) Europese sancties niet.

Dàt komt uit het rapport van GT.

24 juli 2019 om 15:31

Maar je baseert jouw hele mening op basis van een onderzoek waarvan wij de voorwaarden helemaal niet weten. Je denkt toch niet serieus dat de Knvb ook maar enig voordeel heeft in het laten klappen van Den Bosch?

Bovendien neem je zaken aan die niet stroken met de situatie. Wie zegt uberhaupt dat Jordania het beste voor heeft of had met Den Bosch?

Verder klopt mijn laatste alinea wel. Ik geef namelijk aan dat het onderzoek waar jij het over had dat onderzoek van Grant Thornton was en dat de Knvb daarna ook een onderzoek is gestart.

24 juli 2019 om 15:38

De licentiecommissie van de Knvb heeft GT juist ingeschakeld.

24 juli 2019 om 17:57

Tja, en blijkbaar was er bij de Knvb ondanks dat onderzoek nog voldoende twijfel om de boel nader te onderzoeken. Bovendien ontken ik dat ook nergens.

24 juli 2019 om 20:10

Je ontkent het wel, omdat je doet alsof er na het onderzoek van GT nog een ander onderzoek is gestart. Dat is pertinent onjuist.

24 juli 2019 om 20:35

Misseva

"de onduidelijkheid zit hem er in of Jordania via zijn Russische bedrijven zaken doet met organisaties waar sancties tegen gelden. Dat is het hele eiereten. Daar zit hem de crux."

Jij stelt hier wel pontificaal dat Grant Thornton geconcludeerd zou hebben dat er met het geld van Jordania 'niets mis' zou zijn, maar dat staat helemaal niet n die rapporten. Grant Thornton stuit natuurlijk op exact die problemen waar alle onderzoekers op uitkomen, namelijk dat bepaalde informatie gewoon niet voorhanden is of schuil gaat achter schimmige constructies. GT heeft gerapporteerd dat zij 'niet op onregelmatigheden' zouden zijn gestuit. Dat is echt iets compleet anders dan wat jij beweert "niks mis mee'. GT heeft niet voor niets een voorbehoud gemaakt in hun rapportage, omdat ze simpelweg bij gebrek aan wetenschap niet ervoor in kunnen staan dat er 'niets mis' zou zijn met de geldstromen.

Die secundaire aspecten zijn in dat verband nog niet eens zo interessant. Dat gaat eerder over politieke zaken, en niet zozeer over de kern van waar het over gaat: hóe is Jordania Jr. aan zijn geld gekomen?!

Los hiervan: Jordania Jr. heeft het onderzoek van GT betaald. Hoe zat het ook weer? Wie betaalt, bepaalt?

24 juli 2019 om 20:38

Overigens is ook gebleken dat de Knvb echt niet zomaar dit besluit heeft genomen.

Nogmaals, het is aan Jordania Jr. om zijn fortuin hard te maken. Want hoe komt een 24 jarige aan zoveel geld precies? Alle reden dus om hem eens goed onder de loep te nemen.

Vervolgens bleek hij alles behalve transparant maar vooral schimmig en onduidelijk. Hij zou in Engeland gestudeerd hebben? Wilde niet zeggen wáár. Ook de herkomst van zijn geld en fortuin, daar verwees hij naar wat zakelijke belangen bij bedrijven, waarvan de herkomst ook niet geheel duidelijk was. Schimmigheid en vaagheid overheersten. Hoezo dan? Waarom dan? Waarom was hij niet gewoon kristalhelder? Wat heeft hij dan te verbergen, als hij de club over wil nemen?

Eigen schuld dus.

24 juli 2019 om 22:05

Er staat wel degelijk in de rapporten dat er niks mis is met het geld van Jordania. Dat wist het BD te melden en die rapporteren een stuk beter over deze zaak dan VZ ooit heeft gedaan. Getuige de reageerders onder de Fcdb berichten en de slechte manier waarop zij zijn geïnformeerd heeft VZ haar achterban belabberd geïnformeerd over deze affaire. Niks mis mee, het is geen Denboschzone, maar dan mag er best wat minder stellig gedaan worden. Het BD heeft een stuk betere bronnen dan jij en ik ooit zullen hebben. Ga daar dan eens op de site lezen wat er allemaal bekend is. Het zal je verbazen.

Nogmaals: er staat letterlijk in de rapporten dat er niks mis is met de manier waarop Jordania zijn geld heeft verdient. Hij heeft geen wetten verbroken. De krant zelf noemt de Krim als een probleemgebied. Geld verdienen in de Krim is in Rusland (waar Jordanias bedrijven gevestigd zijn) niet verboden, maar in West Europa wel.

Je kan nog zo veel zeggen, maar dat is de kern van het probleem. Daarom noemde de Bossche advocaat het tegenhouden van de overname ook één op "‘discriminatoire’ gronden". Als Rus moet hij meer papieren laten zien dan dat hij als Amerikaan had gehoeven.
Die secundaire aspecten zijn letterlijk waar de Knvb over is gevallen. Je toont je onwetendheid over dit dossier aan door dit maar weg te moffelen. Ook voor jou geldt: lees je eens in. En probeer dan wat te doen met die eerder aanbevolen begrijpend lezen cursus, want je hebt je overduidelijk hier ook niet in ingelezen. Niks mis mee, maar doe dat eerst voor je anderen in tweevoud de les gaat lezen.

Voor wat betreft je "wie betaalt, bepaalt" kolder: Het is de Knvb die opdracht heeft gegeven voor dit onderzoek, maar volgens Knvb regels moet de club dit betalen. FC Den Bosch heeft dit dus betaald. Jordania las het wel als eerste. De Knvb is echter de opdrachtgever en Fcdb heeft enkel het bonnetje op mogen pakken. Jordania las het rapport als eerste en mocht besluiten dit niet openbaar te maken, hij deed dit toch. Hou op met je aluminium hoedje theorieën dat het enige rapport dat gebruikt is door de licentiecommissie gekocht is door Jordania. Want dat is gewoon pertinente onzin.

25 juli 2019 om 14:59

Zo zeg, wat ben jij eigenlijk een respectloze vent zeg! Iedere mening die afwijkt van die van jou (dat terwijl je nog niet eens hebt aangetoond wat GT nou exact heeft gezegd, want wáár staat dat precies dan????, terwijl er voldoende publicaties zijn die aangeven dat GT iets heel anders zegt, namelijk: we weten het niet, maar er zijn geen aanwijzingen van fraudeleus, hetgeen iets totaal anders is dan jij beweert) is onwelingelicht, dom, etc.

Sorry maar op die manier ga ik verder niet in discussie met emotionele supporters zoals jij. Ik snap terdege dat het jou hoog zit omdat je club gaat verdwijnen (dat is onvermijdelijk) maar ik stel enkel vast dat jij gewoon lasgt hebt van selectieve verontwaardiging. Blijf met je poten van de Knvb af! Die doen puur wat ze behoren te doen: checken of het zuvere koffie is. Dat Jordania kennelijk liever schimmig doet en vooral wazig blijft over bepaalde aspecten ( - ga jij je dáár eens over inlezen, staat voldoende over op Internet, maar kennelijk negeer jij dat zelf! -) is zijn eigen schuld. Niet van de Knvb. En daarnaast, hoe komt het dat Den Bosch nu zo ver gezonken is dat ze Jordania nodig hebben? Dát is de reden dat je club failliet gaat nu! En niet de Knvb.

En laat ik helder zijn. Ik heb mijn mening gevormd op basis van diverse bronnen, niet alleen VZ. Kun je wel in je emotie alles afdoen met 'lees je in/cursus begrijpend lezen' maar dergelijke drogredenen en zwakteboden onderstrepen puur je eigen zwakke verhaal!

Het is duidelijk. Jordania wilde de club overnemen, slaagde er niet in om transparant en helder te zijn maar was schimmig en vaag, de Knvb moet de integriteit van álle clubs gezamenlijk bewaken en hebben dat gedaan. En vervolgens laat Jordania zijn ware gezicht zien en wordt hij nu de nagel aan de eigen doodskist die elkaar opvolgende besturen van deze roemruchte club hebben gecreeerd. Zó zit dat. En als jij het anders moet zien, als supporter, prima. Maar anderen die een andere visie hebben wegzetten als onbenullen is lachwekkend en triest. Ik vergeef je je emotie, daar niet van, maar condoleer je vast met het verdwijnen van FC Den Bosch. Rip. Houdoe en bedankt.

24 juli 2019 om 14:15

Welke clubs met dubieuze eigenaren bedoel je precies? Kan namelijk wel een paar clubs noemen met dubieuze eigenaren maar de CL winnen is ze nog niet gelukt. Of je moet het Chelsea hebben maar daar zit volgens mij iemand die echt van die club houd.

24 juli 2019 om 20:39

"maar daar zit volgens mij iemand die echt van die club houd."

Alsof iemand die van een club houdt niet dubieus kan zijn. ....

Zo wil hij geld in je club steken en zou wil de club de grond in duwen..hierom ben ik dus erg huiverig voor overnames,ookal zal Jordania vast wel gelijk hebben dat hij zich gepiepeld voelt,maar om dan maar gelijk de club failliet te laten gaan door een krankzinnig bedrag te eissen dat betekend ook gelijk dat je het niet eens serieus genomen hebt.

24 juli 2019 om 12:59

Meen te hebben gelezen dat Fc Den Bosch achter zn rug om een speler(s) te hebben verkocht. Mits waar, ook niet zo netjes...

24 juli 2019 om 13:05

Owja klopt dat was braken ofzoiets toch ?

Maar was dat niet in de tijd dat de Knvb al bekend had gemaakt dat de overname niet doorging? dan staat Fcdb dan toch eigenlijk in zijn recht of denk ik te makkelijk ?

24 juli 2019 om 13:15

Ben niet zo op de hoogte om wie het dan ging maar dat is dan ook irrelevant. Volgens datzelfde schrijven hat hij expleciet gemeld om (die) geen speler(s) te verkopen want er waren afspraken gemaakt. De fc verbrak schijnbaar die afspraak en het gevolg is duidelijk. Hij wil zn centen terug. De gang naar de rechter zal nog wel een paar keer voorbij gaan komen schat ik zo in. Maar of de fc dit gaat winnen...

24 juli 2019 om 13:13

Krankzinnig bedrag? Gewoon zijn geld dat hij uitgeleend heeft aan de club op voorwaarde dat hij de aandelen kon overnemen. Nu mag hij de aandelen niet overnemen dus wil hij zijn geld terug.

24 juli 2019 om 20:41

Speedy

"gewoon zijn geld dat hij uitgeleend heeft aan de club op voorwaarde dat hij de aandelen kon overnemen. "

Oh ja, is het zo simpel? Als dat nou zo zou zijn, waarom moet Jordania dan nu deze ingewikkelde procedures rond beslagleggingen voeren? Want als het zo simpel is, heb je gewoon een afdwingbaar recht en is een getuigenverhoor voor een beslaglegging niet noodzakelijk.

Oftewel, er is geen overeenkomst waarn Jordania zijn geld terug krijgt als die overname niet door gaat. Hij moet dus aantonen dat er een recht bestaat op teruggave van zijn geld, dus dat is duidelijk niet afgesproken.

25 juli 2019 om 11:37

Beslaglegging is noodzakelijk wanneer een debiteur een risico heeft niet aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen. Anders zit je bij een eventueel faillisement acheraan te wachten op je geld en zal je dat waarschijnlijk nimmer terug zien. Met de beslaglegging krijgt Jordania nieuw onderpand voor zijn leningen immers hij mag geen aandelen van Den Bosch hebben dus die zijn niet langer onderpand.

Den Bosch komt nog 1,4 miljoen euro te kort voor komend seizoen. Grote kans dus dat ze het niet gaan redden. Dus begrijp ik Jordania wel.

Recht op teruggave van geld of een schenking, het is aan de rechter om te besluiten hoe de investeringen gezien moeten worden en welke rechten dat Jordania oplevert. Dus wederom, dat Jordania naar de rechter stapt, is begrijpelijk nu hij niet langer de aandelen kan overnemen.

Overnames doordat rijke personen een voetbalclub als speeltje willen lijkt op korte termijn een zegen, maar op lange termijn kunnen er alleen maar problemen zijn..

FC Den Bosch is al jarenlang ten dode opgeschreven, er is genoeg achterland en er zijn genoeg bedrijven in het Bossche die de club zouden kunnen stuwen tot een prima Eredivisieclub maar die bedrijven zien zichzelf liever in Tilburg of in Eindhoven vertegenwoordigd worden.

Hoe dat komt heeft wel meerdere redenen, de supporters misdragen zich al jaren structureel en hebben de club ook veel geld gekost met als dieptepunt in 2012 de rellen in het Willem II stadion, de club was toen zo dichtbij de Eredivisie maar daarna heeft geen enkele grote sponsor meer willen instappen.
Jaren daarna ook met de constante racistische spreekkoren van de lange zijde, dat helpt ook niet om sponsoren aan te trekken, niemand wil dat zijn naam daar aan gekoppeld wordt.
Na dat seizoen is het op 1 seizoen na onder Portvliet dat men als 4de eindigde nooit meer goed gekomen.

Nu een 3 weken voor de start van de competitie bestaat de selectie uit 16 spelers waarvan er 3 keeper zijn, dan heb je dus de beschikking over 13 veldspelers, de club is gewoon klaar. Niemand gaat hier nog geld in pompen, failliet laten gaan is de beste optie, jarenlang totaal geen inkomsten gaan nu hun tol eisen.

24 juli 2019 om 13:01

Juist, jij snapt het! Een faillissement van den Bosch zou voor de andere Brabantse clubs mooi wat ademruimte betekenen! Er moest er vroeg of laat wel eentje omvallen!

24 juli 2019 om 13:23

Makkelijk gezegd, zou doodzonde zijn voor de trouwe achterban.

24 juli 2019 om 15:02

Die 100 mensen die soms naar een wedstrijdje komen. Lekker laten gaan die club, presteert al jaren niks.

24 juli 2019 om 15:08

Afgelopen seizoen zaten er gemiddeld dik 3600, vijf keer zo veel als er bij Jong Ajax zaten.

24 juli 2019 om 15:00

Dat het er al heel lang niet goed uitziet ben ik met je eens, maar je denkt toch niet serieus dat een groep supporters een grote oorzaak is voor het 'vallen' van de club? Er is gewoon geen draagvlak met aardig wat clubs daar in de buurt.

Dan is het makkelijk stellen dat er aardig wat bedrijven zijn, maar die stoppen hun geld liever in een club die het allemaal op de rit heeft en bovendien in de Eredivisie speelt. Er hoeft gewoon niet zoveel te gebeuren om dat soort clubs naar de afgrond te brengen.

Het is natuurlijk geen toeval dat amateurclubs helemaal geen betaald voetbal willen spelen. Het is gewoon niet te betalen en je merkt het laatste decennia ook dat clubs er steeds meer moeite mee krijgen. Er zijn al aardig wat clubs gesneuveld de laatste jaren en daar komen er ongetwijfeld nog wat bij.

Het voetbal in z'n totaliteit wordt duurder en daar worden competities buiten de top 5 de dupe van. Ontwikkeling klinkt leuk, maar zeer gecompliceerd en lastig voor bijvoorbeeld een Den Bosch. Het grote geld gaat naar de grotere clubs, terwijl de inkomsten bij clubs als Den Bosch min of meer gelijk blijven.

24 juli 2019 om 15:51

Destijds rond 2012 voor het totaal escaleerde waren er grote plannen, er waren genoeg sponsors die zich wouden verbinden aan de club, het stadion zat aardig goed vol en het stadion zou verbouwd gaan worden.

Na Tilburg hebben veel grote partijen hun handen er vanaf getrokken en is ook de verbouwing van het stadion nooit gerealiseerd, het gedrag was een optelsom voor veel bedrijven van een al langer probleem waar Den Bosch mee te kampen heeft.

24 juli 2019 om 18:01

Tja, FC Twente wou zich nestelen in de top 2, PEC Zwolle wou naar de subtop en zo zijn er wel meer clubs die iets roepen als het even goed gaat. Het probleem is dat het vaak luchtkastelen zijn in plaats van de keiharde realiteit dat je voor een structurele ontwikkeling ook structureel moet blijven groeien in elk aspect van een voetbalclub. Zeker voor een club als Den Bosch is dat erg moeilijk.

Waarom is er geen fonds waaruit den bosch geld kan krijgen om minimaal dit jaar te beginnen en af te maken, dan hebben ze een jaar de tijd om de zaakjes op orde te krijgen ipv 1 maand

24 juli 2019 om 13:06

Een fonds? Er zijn de laatste jaren meer clubs falliet gegaan waar ook geen fonds voor was.

Buiten dit beschrijft V-Watcher (hierboven) precies waarom dat de fc niet levensvatbaar is of meer word.

En nu blijkt dus wel dat Kakhi Jordania, die werd gezien als de redder in nood, gewoon datgene is waar de Knvb sterke twijfels over had. Dit doe je namelijk niet als je het beste voor hebt met de club en ze wil redden van de afgrond.

Gewoon weer een zeer schimmig ventje die even dacht nieuw speelgoed te hebben en nu het speelgoed hem word afgepakt, maakt hij het speelgoed gemakshalve maar even stuk. "Ik mag er niet mee spelen, dan jij ook niet". Erg sneu voor iedereen die FC Den Bosch wel een warm hart toedraagt en ik hoop dat de club dit te boven komt.

24 juli 2019 om 12:27

Ik vermoed dat jordania geld heeft witgewast. Lekkere redder in nood zeg. Gewoon een crimineel denk ik.

Als je leest dat een profclub al omver valt door 8 ton terwijl andere clubs doodleuk miljoenen aan een speler uitgeven, dan vraag ik me af of je uberhaupt nog wel van een profclub kan spreken

24 juli 2019 om 12:41

Die 8 ton heeft daar natuurlijk niks mee te maken. Het verschil kan ook een euro zijn als jij in de supermarkt een brood koopt van 1 euro maar je hebt maar 80 cent dan kan dat dus ook niet. Ze hebben gewoon geld te kort en in dit geval 8 ton, op een begroting van ongeveer 4 miljoen is dat best veel natuurlikk

24 juli 2019 om 13:03

Dat soort clubs zijn meer profclub dan de clubs die leunen op hun tv geld en/of een miljardair. Die voeren nog beleid en doen er alles aan om het hoofd boven water te houden. Die andere categorie geeft alleen geld uit en hoeft geen beleid te voeren.

24 juli 2019 om 13:19

Het ligt er maar aan in welke klasse je speelt. Er zijn genoeg spelers in de KKD die het minimum loon verdienen. Onder de KKD zie je vaak semi profs.

Grant Thornton heeft geen onregelmatigheden gevonden en de licentiecommissie is al door de beroepscommissie op de vingers getikt. Fcdb wordt hier gewoon enorm genaaid.

Het verlies van Fcdb zal een enorm verlies betekenen. Dat de Knvb dit graag wilt zien is absurd.

24 juli 2019 om 15:12

Sorry hoor, maar je bent toch niet zo naief om te denken dat de Knvb hier koste wat kost Den Bosch een oor aan wil naaien? Wij weten niet op welke voorwaarden Grant Thornton de boel onderzoekt (nota bene betaald door Jordania zelf). Je speculeert op basis van geruchten, terwijl de Knvb handelt op basis van dossiers en de feiten.

24 juli 2019 om 15:41

Echt, lees je gewoon eens in in de zaak.

24 juli 2019 om 18:04

Wat valt er te lezen waardoor mijn mening zou moeten veranderen? Jouw volledige betoog in dit topic is gebaseerd op een onderzoek van Grant Thornton. Als dat voldoende was voor een overname, had de club nu Jordania als eigenaar. Dat is niet het geval. Dat is toch niet zo moeilijk?!

24 juli 2019 om 20:21

Als je je gewoon had ingelezen voor je je mening het internet op had gebraakt had je geweten dat het probleem niet is dat de Knvb niet weet waar Jordanias geld vandaan komt. Deze pagina zit vol met mensen die hier totaal geen weet van hebben, aangezien die leugen zich maar blijft herhalen. Ze weten namelijk wel waar zijn geld vandaan komt. Daar is helemaal niks mis mee.

Het probleem is dat ze niet weten of Jordania zaken doet met "leveranciers waartegen internationale sancties gelden. Ondernemingen op de Krim bijvoorbeeld. Handel die volgens de Russische wetgeving wel is toegestaan, maar in West-Europa niet."

Dat is het probleem. En het is absurd dat de Knvb haar zakken wel vult met geld van Gazprom (zoek maar eens op wat die op de Krim doen) en woestijnstaat geld, maar dat ze Fcdb niet laten overnemen omdat het onduidelijk is of Jordania wel of geen zaken doet op de Krim. Iets wat niet illegaal is voor zijn Russische bedrijven.
Dat is de reden dat de Knvb Den Bosch de nek om draait. Omdat ze daar geen duidelijkheid over hebben.

Jij hebt op geen enkel moment laten zien op de hoogte te zijn van dit soort feiten, wat je dus eigenlijk compleet ongeïnformeerd maakt. Doordat je je dus overduidelijk niet in hebt gelezen (elders beweer je nog dat er na het onderzoek van Grant Thornton de Knvb nog een nieuwe onderzoek heeft laten doen), waarom zou iemand je mening over deze zaak überhaupt serieus moeten nemen? Je geeft je smoel maar een draai zonder op de hoogte te zijn van wat er speelt.

24 juli 2019 om 20:58

Jij hebt op geen enkel moment ook maar enigszins gediscussieerd naar de uiteindelijke conclusie en de uitspraak van de Knvb. Je discussieert naar jouw club en naar een onderzoek dat schijnbaar niet voldoende was voor de Knvb om Jordania het voordeel van de twijfel te geven.

Om het nog 1 keer in beeld te brengen, aangezien je me een aantal keren woorden in de mond hebt gelegd die ik helemaal niet gezegd heb (wellicht door miscommunicatie):

Er zijn twee onderzoeken:

1). Grant Thornton
2). De licentiecommissie van de Knvb

Het onderzoek van Grant Thornton is nota bene betaald door Kakhi Jordania. Hoe weet jij zo zeker dat zij de beschikking hebben over alle benodigde informatie en niet enkel de informatie die Jordania naar buiten wil brengen?

Wat de Knvb verder aan deals heeft doet werkelijk niets af aan het feit dat er regels zijn waar clubs zich aan dienen te houden bij een overname.

Je bent zo gedecideerd aan het discussieren over het rapport van Grant Thornton en probeert daar elke discussie mee af te kappen, terwijl het overgrote deel en de Knvb toch duidelijk een andere mening heeft. Waarom blijf je het dan zo vasthoudend verdedigen terwijl het eindresultaat toch duidelijk naar de kant van de Knvb en de meerderheid neigt?

25 juli 2019 om 15:03

Sirius

"waarom blijf je het dan zo vasthoudend verdedigen terwijl het eindresultaat toch duidelijk naar de kant van de Knvb en de meerderheid neigt?"

Emoties doen veel met het oordeelsvermogen van mensen.

Heb de gedachte dat hij op andere gedachten gebracht kan worden opgegeven. In zijn ogen is de Knvb een soort 'racistische' organisatie die alles op alles heeft gezet om zijn cluppie de nek om te draaien. Ik denk dat we hem in zijn waarde moeten laten, als dat de manier is waarop hij het faillissement zal moeten gaan verwerken.

25 juli 2019 om 15:21

@constant kante

Eerst even een sidenote: Volgens mij is het een 'zij' gezien de naam.

Verder snap ik de emotie heel goed. Ik ben FC Twente supporter en heb over veel meer zaken moeten discussieren, maar dat weerhield me er niet van om zo objectief mogelijk te blijven met betrekking tot de beschikbare informatie. Dat verwacht ik dan ook van een ander, want het is niet moeilijk om kritisch te kijken naar een situatie als het daarom vraagt, ook al heb je er binding mee.

Dat neemt overigens niet weg dat ik het voor supporters van Den Bosch en dus ook misseva88 erg vind, want dat gun je een supporter niet. Een handjevol mensen maken iets kapot dat indirect van duizenden mensen is. Bovendien was er wel wat mogelijk met de club, want het had meer groeipotentie dan een aantal andere clubs die momenteel succesvoller zijn.

26 juli 2019 om 17:12

Ja, heb hetzelfde. Ik gun de Den Bosch fan dit einde voor hun cluppie echt niet.

Maar dit gelul van 'haar' over dat niemand zich inleest, dat iedereen die 'haar' visie op hetgeen er is gebeurd niet deelt een cursus begrijpend lezen moet hebben en de totale respectloosheid waarmee iedereen wordt behandeld vind ik stuitend. Tunnelvisie in uiterste vorm.

Anyway, prima zo. Niks meer aan doen zou ik zeggen.

Trieste situatie voor FC Den Bosch.
Het zou na faillissementen van ondermeer Veendam en Haarlem wederom een groot verlies zijn.
Hoop voor de betrokkenen, de supporters etc dat het nog goed gaat komen.

Marc, als het zo ver komt, koop dan even een aardige jonge speler van den Bosch om in Jong te spelen, voor 2 miljoen. Zou toch zonde zijn anders. Heeft Ajax ook met Boukhari gedaan toen Sparta het moeilijk had. Spreek je meteen af dat ze hun beste jeugdspelers naar Ajax doorsluizen.

24 juli 2019 om 12:46

Nope, Den Bosch heeft zelf deze ellende in huis gehaald dus moeten ze ook maar met de consequenties dealen. Als ik een veel te dure auto neem die ik niet kan betalen betaal je toch ook niet die veel te dure auto voor mij?

24 juli 2019 om 13:20

Ajax is een Griekse God. Begin alvast maar met bidden in Den Bosch. Welke speler zou Ajax als kapitaalvernietiging moeten halen dan? Een speler van Den Bosch 2 miljoen waard is niet realistisch.

24 juli 2019 om 15:59

Ajax is geen god, maar een held in de Griekse mythologie.

24 juli 2019 om 13:45

Sparta heeft een goede jeugdopleiding. Den Bosch heeft jammer genoeg al jaren enorm moeten bezuinigen op hun opleiding, iets wat ze een tiental jaar terug een stuk beter op orde hadden. De grootste amateurvereniging van zuid Nederland en één van de grootste van het land, OJC Rosmalen, had een overeenkomst met Den Bosch maar is inmiddels in zee gegaan met Psv.

Kersten had bij uitstek een speler geweest zoals je beschrijft, maar jammer genoeg is die al voor een paar ton bij Den Bosch vertrokken.

Maar dat mag toch? Gewoon ff poen van de Europese bank lenen. Doen alle groote Spaanse clubs ook hoor...

Tja.. dat was iets te voorbarig meneer Jordania. Had nu gewacht tot alles rond was voor je je centen gaf.
Ik mag toch aannemen dat er wel iets op papier staat aan voorwaarden voor het ingelegde geld?

Je moet ook niet met de Georgische maffia in zee gaan. Deze mensen hebben niets met een club op. Net als Roda komen ze in de problemen door zulke vage figuren. Ik heb het met de fans te doen, maar wat ontzettend naïef avontuur was dit van Den Bosch. Nederland is toch geen bananen republiek.

24 juli 2019 om 13:25

Hoezo, zijn pa deed het bij Vitesse ook?

24 juli 2019 om 14:38

is dat zo? Was dat inderdaad geld van Jordania Sr. of probeerde ze ons dat te laten geloven?

24 juli 2019 om 15:06

Den Bosch en Roda kunnen ook niet echt anders. Die clubs waren sowieso al op weg naar de afgrond en hadden juist iemand nodig die ze zou redden. Het is alleen erg frustrerend dat die mensen er nog een schepje bovenop doen en de clubs nog meer schade toedienen, bewust of onbewust.

Ik snap überhaupt nirt waarom jordania geld kan claimen. Hij was toch geen eigenaar en had dus ook geen inspraak. Wordt dat geld dan niet gezien als gift, of een mislukte investering? Ik heb geen verstand van deze zaken, maar ik snap niet hoe jordania gelijk denkt te hebben.

24 juli 2019 om 14:04

Hij zegt dat de investeringen die hij deed in de selectie moeten worden gezien als een lening als de overname niet door zou gaan. Wat de voorwaarden van die lening zou is voor ons gissen.

volgens mij is het niet zo moeilijk:
Als Jordania geld in DB heeft gestoken met daarbij een contract waar in staat dat dat geld een lening is indien de overname om wat voor reden dan ook mislukt heeft hij gewoon gelijk. Als er geen contract is waar dat klip en klaar uit blijkt heeft DB gelijk.
Ik gok dat er maar weining mensen zijn die 8 ton in een BVO pompen zonder duidelijk contract, dus zonder de details te kennen vermoed ik dat Jordania dit gaat winnen.

24 juli 2019 om 15:08

Ik weet het niet. Het is wel Jordania die een periode zeggenschap over de club heeft gehad. Hij heeft dus feitelijk z'n eigen geld uitgegeven. Het hangt inderdaad af van het contract en wij weten niet wat daar in staat.

24 juli 2019 om 15:34

Bij het mislukken van de overname werden de investeringen omgezet in een achtergestelde lening. Dat staat zwart op wit. Jordania gaat dit dus gewoon verliezen. En hij zal ook niet willen dat Den Bosch failliet gaat, want dan staat hij met zijn achtergestelde lening helemaal achteraan in de rij.

24 juli 2019 om 15:54

Ligt eraan wie het faillissement aanvraagt.

Edit) wanneer de fc dit zelf doet komt zijn claim op de grote hoop. Probeert hij zelf het faillissement van de fc aan bij de rechtbank is hij de eerste die betaalt zal krijgen.

24 juli 2019 om 16:19

Nee hoor, achtergesteld is altijd achteraan, ook al vraagt hij het aan. Fiscus gaat sowieso als eerste, en dan de preferente crediteuren (waar hij als achtersteller niet bij hoort). Kans dat hij z’n geld dan terugkrijgt is minimaal.

24 juli 2019 om 17:05

Als hij aan kan tonen en zo ook beoordeeld dat die 8 ton een lening is, de fc dit niet aan hem (let op) terug betaald en op die gronden de fc failliet laten verklaren zal hij als eerste betaald krijgen mits er nog gelden zijn of uit tegoeden.
Maar voor een faillissementsaanvraag zijn er altijd 3 partijen nodig, dus klopt je schrijven weer. en in dat geval krijgt hij waarschijnlijk niets inderdaad.

25 juli 2019 om 15:10

@fr_jc

Daar moet ik misseva88 gelijk in geven, want Van Der Kraan gaf al een hele poos geleden aan dat de lening achtergesteld is. Bovendien zal Jordania nog minstens een partij aan z'n zijde moeten krijgen om faillissement aan te kunnen vragen.

Maar goed, laten we vooral hopen dat FC Den Bosch dit overleeft, al ziet het er allesbehalve rooskleurig uit. Het zou ontzettend jammer zijn als er weer een profclub failliet gaat en zeker een club waar nog enigszins potentie in zit.

25 juli 2019 om 19:12

@Sirius

Eens dat van der Kraan dit gezegd heeft, alleen hoefde (is idd al aangetoond) dit niet zo te zijn bij schulden komen er in praktijk de meest vreemde zaken op tafel als in waarom wel of niet totdat het onomstotelijke bewijs op tafel ligt. Daarnaast zoals je schrijft (zo ook ik ergens) zal er bij een faillissementsaanvraag een minimum van 3 eisers moeten zijn, behalve de belastingdienst die kan als enige de aanvraag doen.

Je mening deel ik, het zou zeer jammer zijn wanneer de FcFB de deuren moet sluiten. Maar er zal heel veel moeten veranderen willen ze diezelfde deuren open houden. Had de reactie van V-Watcher gelezen en dat zet je dan wel aan het denken en heb er om vele redenen dan ook een hard hoofd in, helaas.

Zwaar kloten voor de fans. Maar dit is het probleem als bestuurders, investeerders op hun blauwe ogen geloven. Ook als het mis gaat zou hij de club niet laten vallen, nou dat doet hij dus wel. Daarnaast doet hij nu voorkomen dat Den Bosch geld van hem heeft uitgeven aan spelers of andere zaken waar het helemaal niet voor was bedoeld. Ben benieuwd, ik hoop voor de fans dat het allemaal goed komt.

Dit kan je verwachten als je met criminelen in zee gaat. Doen allerlei beloften maar roven je uiteindelijk leeg. Dom dom dom Den Bosch... moet nog steeds denken aan die actie van Powned toenterrijd met die sjeiks. Dat was al een teken aan de wand.

25 juli 2019 om 15:14

Als Den Bosch dat niet had gedaan, waren ze inmiddels waarschijnlijk al failliet geweest. Het was vooral een redder in nood in combinatie met een wanhoopspoging om de club een nieuw leven in te blazen. Helaas is dat niet gelukt.

Echter is de schade nu wel een stuk groter met een tekort van 1,6 miljoen euro op de begroting, een achtergestelde lening van ruim 8 ton en nu ook een te dure selectie die ze nauwelijks kunnen bekostigen. Faillissement is nu bijna onafwendbaar tenzij er iemand komt die hier nog in wil stappen.

Hiermee zie je exact wat voor figuur Jordania is. Heeft niets met Den Bosch. Anders zou hij ze nu niet willen omtrekken. Goed signaal dat de knvb heeft gegeven. Zou liever zien dat de knvb helemaal buitenland eigenaarschap buitensluit.

25 juli 2019 om 15:12

Aan de andere kant is Fortuna wel een goed voorbeeld van een succesvolle overname. Ik vind het geen probleem dat clubs voor een buitenlandse eigenaar kiezen. Het is alleen wel erg belangrijk dat je als club zeker weet dat je met een eerlijk persoon te maken hebt. Bovendien ben je er als club verantwoordelijk voor dat je alles heel duidelijk op papier laat zetten.

25 juli 2019 om 19:19

Als.het water je aan de lippen staat laten velen het op papier zetten verslonzen. 'Dit komt nog wel, we kunnen door'.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Den Bosch

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC60
11.Jong PSV6-2
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. HornkampAanvaller42
R. TrotmanAanvaller41
P. van MoorselMiddenvelder31
D. BolsiusAanvaller30
M. DeijlVerdediger40
D. GreenVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Den Bosch.

In de wandelgangen

Woensdag 23 september
Antonio Rüdiger staat voor een vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren