‘Overmars wil gewilde Ajacied met afspraak verleiden tot nieuw contract’

Maandag, 22 juli 2019 om

Directeur spelerszaken Marc Overmars hoopt dat David Neres ook in het nieuwe seizoen het shirt van Ajax draagt. De 22-jarige buitenspeler kan een nieuw contractvoorstel verwachten, weet De Telegraaf. Overmars wil de Braziliaanse aanvaller met een verbeterde verbintenis en een afspraak over een toekomstige transfer nog een seizoen in de Johan Cruijff ArenA houden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Wat is dan precies de afspraak bij Onana en Tagliafico? Dat ze dan net zoals Ziyech voor een bedrag weg mogen onder de huidige marktwaarde? Of dat ze bijvoorbeeld een klein deel van de transfersom ontvangen?

22 juli 2019 om 06:55

Dat Ajax i.p.v. de hoofdprijs met wat minder genoegen neemt. Ziyech zou nu voor 30 mogen vertrekken maar als die afspraak er niet was had Ajax 40/50 gevraagd gok ik.

22 juli 2019 om 07:05

Tagliafico krijgt inderdaad een deel van de transfersom als hij gaat, als tegenprestatie is dat pas volgend jaar en blijft hij nu.

22 juli 2019 om 07:21

In het geval van Tagliafico is er een contractconstructie dat het transferbedrag tot 20 miljoen voor Ajax is. Alles boven de 20 miljoen worden 50/50 verdeeld tussen Ajax en Tagliafico. Weet niet zeker of dit bij Onana ook zo is, maar dit is wel een top constructie om je toppers een jaar langer in Amsterdam te houden. Uiteindelijk verdien je er toch wel aan!

22 juli 2019 om 07:35

Is een lastige constructie voor de speler.

Vaak zie je dat clubs steggelen over de transfersom en dat de speler dan alsnog water bij de wijn doet (ic afstand doet van zijn deel) om de tranfer door te laten gaan.

22 juli 2019 om 09:20

Dat maakt het juist makkelijker. Als je echt graag naar een bepaalde club wil, kun je het laatste beetje zelf nota bene uit onderhandelen. Ik vind dit juist heel goed. Voor Ajax is het behouden van spelers heel veel waard. Af en toe genoegen nemen met minder is in de huidige markt niet zo erg. Miljoenen zijn weinig meer waard en in mijn optiek is de status van 'betrouwbare' club niet in geld uit te drukken. Ga je gewoon van profiteren op de lange termijn.

22 juli 2019 om 10:09

Daveyajax4

"in het geval van Tagliafico is er een contractconstructie dat het transferbedrag tot 20 miljoen voor Ajax is. Alles boven de 20 miljoen worden 50/50 verdeeld tussen Ajax en Tagliafico."

Klopt niet helemaal. Ajax heeft alleen gemeld dat het bedrag boven de 50 miljoen met Tagliafico gedeeld gaat worden, niet dat dat om een fifty fifty verdeling gaat. Ajax heeft dat soort afspraken eerder gemaakt en toen ging get altijd om een 70 30 verdeling, waarbij 30 procent naar de speler ging. Dat hoeft uiteraard in dit geval niet zo te zijn en het zou best zo kunnen zijn dat Tagliafico inderdaad de helft krijgt, maar dat is niet wat Ajax heeft gemeld.

22 juli 2019 om 08:26

Maar nu gaat iedereen over een jaar, dan is het een grote leegloop

22 juli 2019 om 08:40

Ja zo dacht ik ook. Maar de sleutelspelers waren toch wel de Jong en de Ligt naar mijn idee. Nu die weg zijn is het misschien beter dat de rest blijft. Volgend jaar is volgend jaar pas.

22 juli 2019 om 09:01

Ja precies In zou zeggen als ze verlengen doe dat dan met tenminste 2 jaar. Laat de volgende geïnteresseerde maar een langer contract afkopen want dat betekend meer geld voor Ajax. Nu vind ik dat Ajax toch een beetje de houding van een opleidingclub neemt. Ik weet dat zijn ze ook maar waarom gaan we niet langzaam naar de richting van een club waar een speler zijn carrière lang blijft?

22 juli 2019 om 09:43

Grote leegloop zou je hebben als nu de Jong, de Ligt, Ziyech, Tagliafico, Neres en Onana zouden vetrekken. Nu verkoop je er wellicht 3 en hou je er mogelijk 3. Dat is meer gefasseerd dan het anders zou zijn.

22 juli 2019 om 09:45

Volgend jaar gaan Ziyech, Onana, Tagliafico, Neres waarschijnlijk. In principe hebben we al een vervanger voor Tagliafico in huis, Promes zou de vervanger van Ziyech of Neres zijn. Dan moeten er een keeper en een creatieve middenvelder bij kopen. Van de Beek zie ik wel bij Ajax blijven of je krijgt er echt een mooi bedrag voor terug.

Met een beetje mazzel ontwikkelen Marin en Alvarez zich tot dragende spelers zodat zij samen met Tadic, Blind en misschien Schone en vd Beek de as vormen voor het seizoen erop.

22 juli 2019 om 10:11

@mussche

"maar nu gaat iedereen over een jaar, dan is het een grote leegloop"

Verschil is dat Ajax met Martinez en Promes de vervangers al in huis heeft en de club nu een jaar de tijd heeft om ze in te passen.

22 juli 2019 om 11:02

Klinkt allemaal fantastisch, maar ik vraag me af of Ten Hag ze allemaal happy kan houden. Dat lijkt me echt een bijzonder lastige klus. Al ben ik natuurlijk ook wel blij met de huidige groep, aangezien we weleens selecties hebben gehad waarbij de helft niet beter was dan een middenmoter Eredivisie.

Ik zou het niet erg vinden als Neres vertrekt voor de juiste prijs. Het word langzamerhand steeds waarschijnlijker dat Ziyech blijft en anders heb je voorin wel extreem veel concurrentie voorin met het aantrekken van Promes. Vanaf 55 miljoen zou ik het als Ajax wel overwegen.

22 juli 2019 om 06:59

Promes is t.o.v. Twee stappen terug

22 juli 2019 om 11:08

Goede onderbouwing wel heren. Ik denk dat dat Promes wel degelijk, minstens, één stap achteruit is tov Neres, gezien de rol die hij gaat spelen. Promes heeft tot nu toe alleen een constant top niveau gehaald in Rusland, daar zijn we het over eens, toch? In Rusland speelde hij veelal als spits in een twee spitsen systeem of als schaduwspits achter twee spitsen. Als echte vleugelspeler heeft hij dus nooit een langere periode top gespeeld. Nu gaat dat in de ED geen probleem zijn, daar zullen de stats niet veel minder dan Neres zijn, in de CL ga je dat wel voelen verwacht ik. Je zag dat jaar al dat Neres de meest natuurlijke vleugelspeler was in de selectie (de enige misschien zelfs?) en hoe enorm belangrijk hij was in die rol. Promes kan natuurlijk een schot in de roos blijken, maar ik zie hem Neres er zeker niet uitspelen

22 juli 2019 om 11:32

Promes mag lekker banken zelfs. Neres willen de Ajax fans zien met zijn snelheid en diepgang.

22 juli 2019 om 21:32

@perpsv
Als je vanavond Promes ook weer zag, valt alleen zijn bal verlies eigenlijk op en dat hij samen met Eiting uitblinkt door niets toe te voegen.
Ik vind hem statisch, voorspelbaar en dus heel makkelijk te verdedigen.

Neres maakt acties, dagt tegenstanders uit en zoekt veel meer de diepte.is voor zover ik van Promes de afgelopen jaren heb gezien ook veel doeltreffender. Lekker banken dus!

22 juli 2019 om 07:31

Juist goed. Laat ze maar uitvechten wie er in de basis hoort. Daarnaast zal het me niet verbazen als 1 van de vleugels op 10 wordt gezet.

22 juli 2019 om 07:57

Neres-Dolberg-Ziyech Tadic Van de Beek-Eiting (Of Marin/Schöne ipv Eiting) Zoiets? Ik denk dat Dolberg deze kans met twee handen gaat aanpakken. En Tadic daardoor een linie verschuift, want ik vind Neres geen 10. Je kan het in de wedstrijd hoogstens eens laten rouleren.

22 juli 2019 om 08:09

Dolberg verdiend naar mijn mening helemaal geen basisplaats. Neres-tadic-promes en Ziyech op 10. Of promes, tadic en Ziyech rouleren. Aangevuld met Marin op 6 en Donny op 8. Tagliafico-blind-alvarez en mazraoui. Onana uiteraard op goal.

22 juli 2019 om 08:19

Omdat hij afgelopen seizoen als een natte krant speelde? Ik denk echt dat Ten Hag hem weer kan laten renderen zoals destijds onder Bosz. Die jongen heeft zoveel potentie, maar de knop moet nu wel echt om bij hem.

22 juli 2019 om 09:25

Voor Dolberg is dit het laatste seizoen om zich echt te bewijzen. Ten Hag heeft uitgesproken vertrouwen in hem te hebben, in de voorbereiding heeft dat zich tot nu toe uitbetaald. Dolberg speelt goed tot nu toe. Ik denk dat Dolberg gewoon een basisplaats krijgt met Tadic op links, Neres op rechts en Ziyech op 10 mocht die blijven. Donny en Marin op 6. Promes zal zich in de basis moeten vechten.

22 juli 2019 om 10:17

Messibazoer

"ik zou het niet erg vinden als Neres vertrekt voor de juiste prijs. Het word langzamerhand steeds waarschijnlijker dat Ziyech blijft en anders heb je voorin wel extreem veel concurrentie voorin met het aantrekken van Promes. Vanaf 55 miljoen zou ik het als Ajax wel overwegen."

Dan ben je dus niet geschikt als bestuurder. Ajax is al twee sterkhouders kwijt en de derde (zyech) heeft nog meer dan 5 weken de tijd om een transfer te maken, dan zou het wel heel dom zijn om de vierde ook te verkopen, terwijl dat niet perse noodzakelijk is. Dat er voorin veel concurrentie is, is geen enkel probleem, sterker nog dat is juist een voordeel tov vorig seizoen, toen de uitschakeling in de CL in mijn optiek juist het gevolg was van een gebrek aan concurrentie waardoor de coach zijn favo opstelling moest wijzigen omdat Neres niet beschikbaar was.

Wat heb je aan meedenken? Meewerken lijkt me een stuk beter en meteen een bedrag op papier laten zetten.

22 juli 2019 om 07:53

En dat is de kunst van onderhandelen zoals Overmars doet.

22 juli 2019 om 08:15

Dit nieuws is natuurlijk niet verkeerd voor Marc z'n onderhabdelings positie momenteel. Bij ons daarentegen gaat Sjaak zeggen dat Tapia weg moet. Tja.

Een contractverlenging zou zeer mooi zijn. Neres heeft heel veel potentie, nog meer dan dat we hier in Amsterdam gezien hebben. Maar als we hem ook een toezegging doen voor volgend jaar, wordt het dan wel een leegloop met normaliter Tagliafico, Onana, Vd Beek, Veltman, Ziyech. Dus een goed bod is het overwegen waard. En nee dan niet de overrated Bergwijn halen, maar ga dan voor een nw jong Braziliaanse samba speler.

22 juli 2019 om 07:51

Er is door Overmars al geanticipeerd op het vertrek van sommige spelers. Voor Tagliafico is Martinez gehaald, Dest kan Veltman vervangen, Promes kan op de vleugels spelen en eventueel kan Varela definitief worden gehaald als hij voldoet dit seizoen. Of Kotarski.

22 juli 2019 om 08:11

Klopt allemaal en dat is ook heel goed. Maar een goede links/rechtsbuiten hoeven we de komende 2 jaar als doorstroming uit de jeugd niet te verwachten. Dus daarom nu anticiperen zodat zo'n talent alvast wat kan wennen.

22 juli 2019 om 08:43

Ik geloof ook wel dat Overmars dat in zijn hoofd heeft. Zeker als hij weer zo'n afspraak maakt, dit keer met Neres. Meteen nadat hij de afspraak met Tagliafico had gemaakt, haalde hij Martinez. Alleen heeft het geen zin om nu al iemand te halen, aangezien het nog niet zeker is wie er weggaat.

22 juli 2019 om 10:00

Wellicht in ieder geval Noah Lang? Tevens zie je vaak dat andere spelers opstaan bij het vertrek van sterkhouders, vooral als fundament redelijk in tact blijft. En dat probeert Overmars hier

22 juli 2019 om 10:14

Noa lang is geen vleugel. Hij hoort gewoon op het middenveld. Helaas wordt hij te vaak op de vleugel gezet

Neres nog een jaartje in Amsterdam zou ik erg toejuichen. hij heeft nog veel meer in zich dan wat ie tot nu toe laat zien. Hoe hij gespeeld heeft tegen Bayern, Juve, Real was erg sterk en vergeet niet de wedstrijd tegen PSV met tien man toe hij even opstond als een baas. Neres heeft diepgang, is beweeglijk acties binnendoor buitenom scorend vermogen. Dus nog een jaar erbij maakt Neres en Ajax alleen maar sterker.

Ik denk dat het goed voor hem zou zijn dat hij nog een jaartje blijft. Ik denk ook echt dat hij zal blijven, doordat hij bij Ajax bleef heeft hij zichzelf in de picture gebracht voor het nationale team. Dat viel helaas tegen tijdens de Copa, dus ik denk dat hij bij Ajax nog even door wilt en vertrouwen tanken en een jaar schitteren.

Voor Ajax zou ik het ook goed vinden. Ik weet dat we Promes gehaald hebben en dat lijkt mij een mooie strijd tussen die twee. Als we weer 50+ wedstrijden spelen dit jaar dan zou ik ze mooi uitwisselen en beide elke week een wedstrijd laten spelen.

Zie het sowiezo wel zitten dit jaar. Klinkt gek, maar ik heb hoge verwachtingen van Dolberg dit jaar.

22 juli 2019 om 09:29

Ik denk dat Tadic en/of Ziyech eventueel naar het middenveld kunnen. Dolberg hoop ik ook op en stiekem hoop ik dat Eiting en Schuurs sprongen maken, dat hun aansluiten bij in ieder geval het niveau van Donny van vorig jaar.

Zsm Neres van de had doen. Deze jongen is toch geen 50 mln waard. Hij zal waarschijnlijk ook nooit meer voor Braziliaanse elftal uitkomen, behalve als er totaal geen talent is of dat zoals vorige keer iedereen geblesseerd is. Ik zoju zeggen: pak de vruchten van de halve finale champions league. Pakken wat je pakken kan.

22 juli 2019 om 11:33

Dat klopt want hij is 60 miljoen waard. Ondanks dat hij vermoeid was op de Copa America heeft hij wel die Copa America gewonnen met Brazilië en hij heeft de dubbel gewonnen en halve finale CL behaald. Al met al meer waard dan 50 miljoen dus.

Goed bezig, zo kun je in ieder geval het team nog een beetje bij elkaar houden. Verbaasd mij alleen dat van de Beek nog niet een dergelijk contract krijgt, hij verdiend ten eerste een salarisverhoging en denk dat het goed voor hem is om dit jaar uit te groeien tot onbetwiste ster bij Ajax.

22 juli 2019 om 10:21

@lausho

"verbaasd mij alleen dat van de Beek nog niet een dergelijk contract krijgt, hij verdiend ten eerste een salarisverhoging en denk dat het goed voor hem is om dit jaar uit te groeien tot onbetwiste ster bij Ajax. "

Als je goed naar Overmars hebt geluisterd, is dat slechts een kwestie van tijd. Dat hij Neres voorrang verleent, heeft te maken met het feit dat er op Neres een bod is geweest, terwijl er naar verluid nog geen club is, die zich voor Van der Beek heeft gemeld. Dus heeft dat minder haast.

Concurrentie is goed en dus vind ik het prima als Ajax met Ziyech, Neres, Dolberg, Huntelaar, Tadic en Promes 6 volwaardige aanvallers heeft. Daarbij moet dan worden gezegd dat Dolberg natuurlijk zo zoetjesaan het een en ander te bewijzen heeft en Huntelaar op leeftijd komt. Dit zou dus kunnen betekenen dat Ajax weer de nodige keren met Tadic in de spits speelt en als dat gebeurt heb je nog maar drie volwaardige vleugelspitsen over. Ajax moet daarom die zes spelers gewoon zien te behouden voor komend seizoen en ondertussen hard werken aan de doorbraak van bijvoorbeeld Lang, Traore en/of Brobbey voor het seizoen 20/21.

Denk dat dit wel goed komt, Neres wil graag een jaartje blijven. Begint er goed uit te zien dan, alleen Donny en Ziyech zijn dan nog onzeker, de rest blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller208
L. TraoréAanvaller61
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

56 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 januari
In de zoektocht naar een vervanger voor de geblesseerde Luis Suárez is Barcelona uitgekomen bij AS Monaco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren