Uitlatingen Zinédine Zidane vallen volledig verkeerd: ‘Hij is een schande’

Zondag, 21 juli 2019 om

Jonathan Barnett, zaakwaarnemer van Gareth Bale, heeft met verbazing gereageerd op de recente uitlatingen van Zinédine Zidane. De trainer van Real Madrid liet in duidelijke bewoordingen weten dat de aanvaller snel mag vertrekken uit het Santiago Bernabéu. Barnett is verbolgen over de wijze waarop Bale de deur wordt gewezen door de Fransman.

Bale kwam niet in actie tijdens het verloren oefenduel met Bayern München (3-1), ondanks het feit Zidane gebruikmaakte van twee volledige elftallen. "Bale speelde vandaag niet, omdat de club werkt aan zijn vertrek", aldus Zidane. "Ik hoop dat het snel wordt afgerond. Het zou heel mooi zijn als het morgen (zondag, red.) lukt. Ik heb persoonlijk niets tegen hem, maar er komt een tijd waarop je beslissingen moet nemen."

"We moeten veranderingen doorvoeren. Zijn vertrek is het besluit van de trainer en van hemzelf, want hij kent zijn situatie", besloot Zidane. De uitlatingen van de oefenmeester vallen volledig verkeerd bij Barnett, die woest is op de oud-middenvelder. "Zidane is een schande. Hij toont geen enkele respect voor een speler die zoveel heeft betekend voor Real Madrid”, aldus de belangenbehartiger tegenover ESPN.

Op de vraag of Bale binnenkort Real gaat verlaten, antwoordt Barnett: "We zijn ermee bezig. Als Gareth vertrekt, dan gaat dat gebeuren omdat het goed is voor Gareth, niet omdat Zidane het zo graag wil." Bale is sinds de zomer van 2013 actief voor de Spaanse grootmacht en heeft met de topclub verschillende prijzen gewonnen. De dertigjarige Welshman heeft onder meer vier keer de Champions League op zijn naam geschreven met Real. Bale ligt nog tot medio 2022 vast in Madrid.


Poll

Begrijp jij de woede van Jonathan Barnett?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door asensio)

Begrijpelijke reactie maar lichtelijk overdreven, juist nu is het mooi om duidelijkheid te geven. Ik zag voor bale nog wel plek maar zizou ziet dat helaas anders. Maar hij is verantwoordelijk en ik niet dus laten we hem maar lekker de keuzes maken.

21 juli 2019 om 11:37

Precies dit, nu is Zidane duidelijk en ‘eerlijk’ of open na de pers is dit een schande. Als Zidane zegt; Bale kent zijn situatie al, dan betekend dit toch dat Bale wist van Zidane/clubs plannen? Of had misschien Zidane dit verborgen moeten houden tot er een oplossing kwam? Al met al, hopelijk wordt deze soap zo snel mogelijk afgerond, ben er wel klaar mee.

21 juli 2019 om 12:07

Dan koop je toch gewoon zijn contract af. Probleem opgelost...

21 juli 2019 om 14:09

"Ik hoop dat het morgen lukt" kan overkomen als liever vandaag dan morgen . En dat kan dan weer opgevat worden als respectloos naar Bale toe . Als ze nou bezig waren met de allerlaatste details van een transfer was deze zin niet zo "respectloos" overgekomen denk ik . Weet niet wat er precies speelt tussen Bale en Real maar hij lijkt me toch wel een speler die zijn best heeft proberen te doen bij Real en ook wel belangrijke goaltjes heeft gemaakt . Maar ik kan me natuurlijk ook vergissen hè 😉

21 juli 2019 om 14:09

"Ik hoop dat het morgen lukt" kan overkomen als liever vandaag dan morgen . En dat kan dan weer opgevat worden als respectloos naar Bale toe . Als ze nou bezig waren met de allerlaatste details van een transfer was deze zin niet zo "respectloos" overgekomen denk ik . Weet niet wat er precies speelt tussen Bale en Real maar hij lijkt me toch wel een speler die zijn best heeft proberen te doen bij Real en ook wel belangrijke goaltjes heeft gemaakt . Maar ik kan me natuurlijk ook vergissen hè 😉

21 juli 2019 om 12:07

Is natuurlijk allemaal gespeeld door zijn zaakwaarnemer. Ik neem aan dat zaakwaarnemers juist blij zijn als hun speler verkocht gaat worden.

21 juli 2019 om 13:24

Zaakwaarnemers zijn echter niet blij als hun spelers publiekelijk voor lul worden gezet.

21 juli 2019 om 14:24

Ach tuurlijk wel. Daar smullen ze van. Meer kans op een transfer dus meer inkomsten voor hun.

Zidane gaat een zwaar jaar krijgen. Ik denk niet dat Zidane aan een team kan bouwen Hij kan vedettes laten samen spelen en de sfeer geweldig houden, hij weet als de beste hoe hij behandeld moest worden voor topprestatie

21 juli 2019 om 11:39

Zidane gaat een zwaar jaar krijgen, met als redenering; hij kan vedettes laten samenspelen (een pluspunt), kan de sfeer geweldig houden (een pluspun), en hij weet als de beste hoe hij behandeld moest worden voor topprestatie (een pluspunt). Ik kan nog niet lezen waarom hij dan volgens jou een zwaar jaar gaat krijgen

21 juli 2019 om 12:19

Wellicht omdat hij geen team kan bouwen, zoals hij in de eerste zin aangeeft. Dat is namelijk precies wat er nu bij RM moet gebeuren.

21 juli 2019 om 12:58

Daarna verwacht je dus dat er uitleg wordt gegeven over waarom hij niet aan een team kan bouwen. Maar wat hij feirlijk doet is beargumenteren waarom hij dus een topcoach is.

21 juli 2019 om 18:31

Hij schetst enkel dat hij denkt dat Zidane niet bij het huidige Real past. Desondanks vindt hij het een topcoach. Begrijpend lezen is niet heel moeilijk.

Wel duidelijk, maar ik zou het ook wel mooi vinden als Bale gewoon lekker zijn contract blijft uitzitten. En voor de zaakwaarnemer van Bale is dit nu een schitterende positie, contract af laten betalen en dan leuk clubje uitkiezen behoort ook tot de mogelijkheden. Real gaat flink verlies lijden iig door deze opvatting/uitlating van Zidane

21 juli 2019 om 12:03

Zo zou ik ook denken als ik Bale was. Als je zo behandeld word mag de club ook leiden. Maar ik vind het raar dat deze situatie niet binnenhuis word besproken om een oplossing op een nette manier te zoeken.

21 juli 2019 om 12:10

Ik sluit niet uit dat er menig intern overleg heeft plaatsgevonden, maar dat er gewoon geen nette manier gevonden is. Bale krijgt een krankzinnig salaris en Real heeft hem zelf een 6 jarig contract aangeboden. Neem aan dat Zidane die toen ook hoofdtrainer was dat een goed idee vond.

21 juli 2019 om 17:32

Haha echt he. Helemaal mee eens. Gewoon zijn contract uitdienen vanwege dit soort misselijke uitspraken

Zidane snapt het niet helemaal, met dat soort uitspraken daalt Bale’s waarde weer met tientallen miljoenen. Iedereen weet nu dat Real wanhopig van hem af wilt en aan de reactie van de zaakwaarnemer lijkt het er niet op dat er ergens een deal aanstaande is. Om over het gebrek aan respect nog maar te zwijgen, de man lijkt niet eens op een afscheidswedstrijd te mogen rekenen.

21 juli 2019 om 12:01

Ik denk niet dat Zidane zich druk maakt over de economische waarde van Bale maar vooral gewoon wil dat die vertrekt.

21 juli 2019 om 13:38

Als zijn vertrek daadwerkelijk invloed heeft op het wel of niet aantrekken van Pogba, zou hij zich er maar beter wel wat meer druk om maken.

21 juli 2019 om 12:13

Het was al lang duidelijk dat er weinig tot geen interesse voor Bale was dus het maakt helemaal niks uit wat Zidane zegt of doet. Het is immers al lang duidelijk dat Real genoegen zal moeten nemen met een erg lage transfersom want anders raken ze hem nooit kwijt. Als Zidane hiermee zijn marktwaarde wat laat zakken, so what? Iedereen wist al dat hij weg moet en Real wanhopig is en een zwakke onderhandelingspositie heeft.

Denk dat Zidane het heel goed snapt. Hij zet de gespannen relatie nog wat meer onder druk. Enige wat je er van kan zeggen is natuurlijk dat het absoluut niet chique is, dit verrast me van Zidane.

21 juli 2019 om 12:57

Zidane snapt dat heel goed en forceert hiermee die transfer. Bovendien laat hij heel duidelijk weten wie de baas is, Zidane. Niet een speler en niet Perez, maar Zidane. Ik zou ook niet weten waarom Bale een afscheidswedstrijd zou moeten krijgen. Raul kreeg er amper een, laat staan een Engelse broodvoetballer..

21 juli 2019 om 13:35

Hij is Welsh, en daar waar men met Raul die decima niet voor elkaar kreeg, pakte Bale 4 keer de CL met Real. Scoort in meerdere CL finales met een omhaal in de laatste. Broodvoetballer? Ik verzoek je toch om je mond even te spoelen.

21 juli 2019 om 14:44

Real pakte 4 CL’s met oa. Bale.

Ik vermoed dat voor een ‘afscheidswedstrijd’ voor Bale alleen Engelse en Chinese toeristen warmlopen.

21 juli 2019 om 15:20

Leuke club dan, waar de trainer de baas is en je moet leven bij gratie van de trainer. Heeft hij het niet op je? Dan brandt hij je in de media af (maar hij heeft geen hekel aan je hoor!). Ik vind het nogal in de emotie gereageerd van Zidane en redelijk asociaal.

Ik snap het niet, als je bij iemand word uitgenodigd om tijdje daar blijven, vervolgens ben je niet meer welkom. Dan ga je toch weg man hou je eer aan je zelf en loop je weg. In plaats van 17 mil per jaar ga je 13 mil per jaar verdienen maar op ze minst word je gewaardeerd en geprezen

21 juli 2019 om 11:57

Dhr.utreg1 jij snapt het volgens mij niet. Real heeft Bale gewoon zo enorm dom contract gegeven. Bale zit deze gewoon uit, klaagt niet doet gewoon zijn ding. Zizou is gewoon niet slim bezig om hem mee te nemen had hem dan lekker thuis gelaten. Beetje vreemd van die top trainer Zizou.

21 juli 2019 om 12:10

Dat ze hem domme contract hebben gegeven zeg ik ja, maar als speler zijnde je weet dat je geen toekomstperspectief meer hebt ga je voor wat minder (elke wedstrijd) spelen. Als je ook maar beetje waarde hecht aan je carrière. Kijk als je gewoon eerlijk bent zoals Oscar (naar China) des tijds en zegt ik doe het voor geld, zelfs dan kan je nog naar China en bijna effe veel verdienen. Hij moet gewoon weten dat er geen toekomst meer zit voor hem bij real na hele mooie en minder mooie momenten

21 juli 2019 om 12:16

Maar Bale wilt lekker golfen in madrid. Ik vind het zo komisch als hij zijn contract uit gaat zitten en ondertussen als een miljonair lekker gaat hobbyen. Is toch geweldig

21 juli 2019 om 12:55

Of misschien wil hij gewoon lekker genieten van het lekkere salaris wat Real hem in zijn contract heeft gegeven en kan het profvoetbal hem op dit moment geen hol meer uitmaken.

Zou dan precies hetzelfde doen als de club je een beetje als stront behandeld, zoals Real wel vaker met spelers doet. Laat ze maar salaris betalen en geld mislopen, terwijl je alleen maar op hoeft te komen dagen voor trainingen en lekker kan golfen in je vrije tijd.

21 juli 2019 om 12:18

Dit is waar mensen zich in vergissen, voetbal is Bale momenteel niets meer dan een hobby. Hij lijkt zijn sportieve carrière te hebben opgegeven aangezien hij niets liever doet dan cashen in Madrid, zelfs als dit betekent dat hij teruggezet wordt naar Castilla. Die jongen voelt momenteel meer passie voor golfen dan voor voetbal, dus vindt maar een club die een blessuregevoelige, ongemotiveerde speler wil die niet eens naar je club wil komen.

Ik vind het erg onbeschoft wat Zidane elke keer weer zegt over Bale. Dit moet echt niet kunnen. Wat heeft Zidane tegen Bale? Mij lijkt het dat er wel iets gebeurt moet zijn.

Real heeft Bale niet méér nodig. Dus zou er een gepaste oplossing prettig zijn. Deze speler wil gewoon zien spelen.

Dit doet mij een beetje denken aan Conte die destijds (weliswaar via een telefonisch bericht) aangaf dat hij Diego Costa niet meer nodig had bij Chelsea. Lijkt mij niet echt handig.

21 juli 2019 om 12:59

Dit is een hele andere situatie.. Voor Conte dat berichtje stuurde had Costa, zowel in juni als in jamuari, aangegeven weg te willen naar China. Dat stond Chelsea niet toe en toen Conte de knoop had doorgehakt en besloten heeft verder te kijken stuurde hij die sms.. Een totaal andere situatie dus..

Wordt nu wel een beetje vermoeiend dit. Ben er eerlijk gezegd ook klaar mee.

ZZ wilt Bale niet meer. Dus moet Perez maar snel met een oplossing komen. Het is jammer dat het zo moet eindigen. Maar het is niet anders. Het is duidelijk dat Zizou heel duidelijk Pogba erbij wilt hebben. Maar dan moet onder ander Bale verkocht worden. Ook vanwege zijn salaris.

Zizou wilt bouwen aan een nieuw elftal, en daar komt Bale niet in de plannen voor. Leuk en aardig allemaal zo lekkere contract, maar je wilt toch ook sportief naar jezelf kijken? Ik gun Bale het beste, en hopelijk speelt die bij zijn toekomstige werkgever. Maar bij Real, heeft die geen toekomst meer. Ga hem wel eeuwig dankbaar zijn voor zijn goals in de finale's zoals in de Copa tegen Barca, en in de CL finale''s tegen Atletico en Liverpool.

21 juli 2019 om 13:13

Ja maar is dat een reden om Bale dan publiekelijk zo te vernederen? Om in feite te zeggen dat hij zo snel mogelijk van Bale af wilt? Ik heb mij echt verbaasd hierover, dit had ik nooit verwacht van een gentleman als Zidane.

21 juli 2019 om 13:47

Wat doet je denken dat Zidane een gentleman is? Ik ben ook van oordeel dat Bale, die liever gaat golfen dan voetballen, weg moet, maar Zidane is ook ver van een heilige eh. Een heilige deelt geen kopstoten uit. En als hij uwe kop niet kan zien, dan mag je de beste speler ter wereld zijn, vertrekken zult ge. Ik doel hier dus niet op Bale, maar er zijn nog andere gevallen dus. Van James moet hij ook niet hebben. En Llorente en Reguilon mogen vertrekken, omdat zij vroeger eens een probleem hebben gehad met zijne zoon...

ik schrok van Bale tegen Ajax. hij liep er bij als een primadonna en hij leek er echt helemaal geen zin in te hebben. echt een groot verschil met zijn tijd bij de Spurs toen hij echt een aanjager was en voor elke meter streed en aanvallend prachtige dingen liet zien

Prima dit soort uitspraken!!
Kan je als geïnteresseerde club weer 15 a 20 miljoen van de vraagprijs afhalen.

Real kan vergeten de hoofdprijs te pakken voor Bale.
Als geïnteresseerde club zou ik een bod doen voor 40 miljoen... take it or leave it.

Hij is inmiddels "al" 30... dus als je Bale koopt, dan doe je dat niet met de intentie om hem na 3 seizoen voor de hoofdprijs te verkopen.

Real is namelijk heel hard bezig geld bij elkaar te sprokkelen voor een nieuwe middenvelder (pogba of Eriksen)

Had nooit moeten terug keren, kan alleen maar slechter!!!

Tis weer eens duidelijk hoe Real Madrid met z'n spelers omgaat.

Typisch Real. Iedere speler wordt aan het eind keihard uitgekotst en weggetrapt. Kijk naar Robben, Sneijder e.d. Je bent in mijn ogrn pas een goede trainer als je zo’n jongen weer op het spoor krijgt, niet door elk jaar weer ergens nieuwe sterren te kopen als het een jaar wat minder is.

Totaal niet schandalig dit, Zidane zegt gewoon op een duidelijke manier dat Bale weg moet aangezien hij geen toekomst meer heeft bij Real. Die zaakwaarnemer kan nu wel spreken van een schande maar hij had daar ook op in kunnen spelen door gewoon zijn werk te doen en scenario’s te creeren waardoor Bale weg kan of duidelijk aangeven dat hij zijn contract goedschiks of kwaadschiks gaat uitdienen i.p.v. niks te doen. Bale en de zaakwaarnemer mogen ook bij zichzelf te rade gaan, Bale heeft zich nooit goed in de groep weten in te passen en ondanks zijn lange periode in Madrid communiceert hij niet of nauwelijks in jet Spaans, op die manier geef je niet het signaal af dat je er alles aan doet om onderdeel van het geheel te willen zijn.

Zidane is nooit de gezelligste geweest qua interviews. Niks interessant te melden en telkens dezelfde lines ‘we zullen het wel zien’ en ‘hij is een speler van de club’ gebruiken. Als speler was hij net zo.

21 juli 2019 om 13:00

Dit is dan weer wel interessant en duidelijk. En machtspolitiek.

21 juli 2019 om 13:11

@millonario
Ik ben het met je eens dat het niet altijd spectaculair is wat Zidane roept maar ik denk dat dat bij een club als Real juist heel verstandig is aangezien je bij 1 van de allergrootste clubs zit. Als je bij Real dingen roept dan doe je dat bij een club waarbij iedere uitspraak impact heeft en ook nog eens uitvergroot wordt in de media wereldwijd, ik vind het daarom veelzeggend dat hij deze uitspraak over Bale heeft gedaan want ook hij kent de contractsituatie en de transferwaarde van Bale.

21 juli 2019 om 13:39

Je kan jezelf ook afvragen wat je te winnen hebt door leeg te stromen bij persmomenten. Vaak niets, waarom zou je dan ook? Zijn gewoon formaliteiten.

De situatie vraagt toch om zon reactie! Niemand wil hem daar meer dan maak je toch dat je wegkomt. Stijfkoppig blijven hopen op een basisplek bij een trainer die het niet ziet zitten met je...dat schiet lekker op

Uhh nou nee, als een coach tig spelers wil en haalt is het mooi. Maar soms wil je ook af van spelers, prima toch.

Ik vrees dat de legende Zidane dit jaar zijn respect in de kleedkamer dreigt te gaan verliezen, als hij doorgaat met dit soort uitspraken. 'liever vandaag dan morgen' was eigenlijk de boodschap van zijn uitspraak, en dat over een speler die hem in 2018 nog de CL- winst bezorgde. Kinderachtig en respectloos. Ben benieuwd hoe de spelers in de kleedkamer hierop reageren. Het is bijvoorbeeld geen geheim dat Bale goede vrienden is met Modric.

Als ik Bale was wist ik het nu wel. Sportieve carriã¨re gedag zeggen en lekker 17 mil per jaar opstrijken

"zidane is een schande. Hij toont geen enkele respect voor een speler die zoveel heeft betekend voor Real Madrid” huh --.... Bale wordt hiervoor meer dan prima gecompenseerd. Dat was de verwachting waarvoor hij in ruil zijn salaris ontvangt.

Enkel in de voetballerij kun je niks tot matig presteren op het veld en toch maandelijks je salaris cashen. In een "gewoon" commercieel bedrijf heb je toch eerder een probleem als je structureel onder de maat presteert.

21 juli 2019 om 13:19

Niks presteren vind ik overdreven. Over het seizoen 18/19 klopt het wel, maar noem eens een speler die wel heeft gepresteerd bij real afgelopen seizoen? Niemand. Het was een collectieve wanprestatie, en dan is Bale wel een makkelijke prooi gezien zijn salaris. Maar het voelt wel als onrecht, want het was Perez die hem zo'n mega-contract aanbood.

Een vertrek wordt door beide partijen geforceerd, zal me niks verbazen als Bayern volgende week Sané en Bale presenteert. Roca erbij en klaar is Bayern. Alaba op weg naar Barca ivm niet verlengen contract en Boateng is 100 percent fit. GK: Neuer LA: Hernandez CV: Boateng CV: Suele RA: Kimmich CM: Roca CM: Thiago CAM: Goretzka LAM: Sané SP: Lewandowski RAM: Bale.

Laten we eerlijk zijn: ook Bale weet al heel lang dat zijn rol bij Real volledig is uitgespeeld. Hij gaat echt niet meer voetballen onder Zidane! Wat je daar verder ook van vindt (ja, het is krom, en hard, en gaat vet) als speler kun je ook zeggen: bekijk het maar, ik ga zelf beslissen waar ik mijn carrière vervolg en wil weer in een positieve omgeving zitten waar ik waardering voel. Wat heb je eraan om bij Real te blijven, behalve heel veel geld verdienen? En als je daar dan kiest, veel geld verdienen, moet je ook niet raar opkijken dat dit gebeurt. Het is een harde wereld, dit soort dingen gebeuren ook in het harde bedrijfsleven en echt niet alleen in het voetbal. Ik heb geen medelijden met Bale. Echt niet. Die man is superrijk en heeft veel gewonnen. Maar hij heeft ook iets koppigs en wil niet wijken. Nou, dan moet je op de blaren zitten.

Laatste champ.finale 2 vd 3 doelpunten. Copa del Rey 3 jaar geleden de enigste en dus winnende gemaakt....etc etc... Ik zou lekker mijn contract tot de laatste euro laten uit betalen!! F.ck Zizou!!!

21 juli 2019 om 13:36

Nou, daar ligt Zizou echt niet wakker van, hoor, dat Bale zit te ballen in de jeugd. Alsof Zizou er minder van slaapt.

Schande dat Zidane zo handelt? Wat een onzin! Welkom in de harde, kapitalistische wereld! Waarom zouden voor Bale andere regels gelden dan voor de duizenden mensen die in het harde bedrijfsleven aan de kant geschoven worden, ondanks dat ze een hoge hypotheek en gezin hebben en geen miljoenen hebben om op terug te vallen, en ook geen uitkering (bv. Amerika). Dus geen medelijden met deze dude. En Zidane voert het beleid van Real uit. Prima. Een samenwerking kan uitgewerkt zijn. Klaar. Het is over. Ga thuis je geld tellen (duurt wel een tijdje) en ga lekker voetballen bij Manu of Bayern. O, wat erg!

Hopelijk komt er snel een einde aan deze soap, Bale heeft genoeg gedaan voor Madrid en het wordt tijd voor een nieuw hoofdstuk voor hem. Zidane weet dat Bale in de weg staat in de ontwikkeling van de toekomstige sterren van Madrid , vinicius rodrygo gaan om zijn plek strijden , en dan is er een salaris plek over om pogba te halen . Misschien dat modric plaats gaat maken , maar verhuren aan Milaan gaat zeker niet gebeuren. Dan nog wat andere spelers een andere club laten vinden ( Vasquez, Mariano,isco (liever niet) ,orizablabla,en een aantal waar Zidane geen toekomst voor ziet).Zidane heeft hier bewust voor gekozen en neemt nu de nodige beslissingen . Hij heeft een visie en hij heeft de steun van de president de club en de fans dus ik wacht het af en hopelijk kunnen we dit jaar de bittere smaak van vorig jaar wegspoelen . Hala Madrid

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4243 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona4325
3.Sevilla387
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller1912
L. JovićAanvaller131
Vinícius JúniorAanvaller131
T. CourtoisKeeper170
CarvajalVerdediger171
G. BaleAanvaller122
RodrygoAanvaller112
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

758 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 12 2 2 1
2018/2019 Real Madrid 29 8 4 0
2017/2018 Real Madrid 26 16 5 0
2016/2017 Real Madrid 19 7 3 1
2015/2016 Real Madrid 23 19 2 0

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Arsenal en Everton hopen allebei James Rodríguez deze maand nog over te kunnen nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren