Van Dijk spreekt zich uit: ‘Misschien is de tijd gekomen voor verandering’

Zaterdag, 20 juli 2019 om 21:10Demen Bulbul

Virgil van Dijk kan nu al terugkijken op een geweldig kalenderjaar. De Nederlandse centrumverdediger won afgelopen seizoen met Liverpool de Champions League en eindigde met the Reds verdienstelijk als tweede in de Premier League, achter landskampioen Manchester City. Van Dijk is bij de bookmakers op dit moment de absolute favoriet voor het winnen van de Ballon d'Or en spreekt zaterdag op de clubsite van Liverpool openlijk over de individuele prijs.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie wint de Ballon d'Or dit jaar, denk jij?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door silverhaze)

De Ballon D'or is ook een populariteitsprijs. Daarom denk ik dat van Dijk dit jaar gaat winnen. De Copa heeft Messi namelijk weinig goeds gedaan. Zou ook wel terecht zijn. Van Dijk heeft een werelds jaar gedraaid. Defensief sterk, bijna geen kaarten gepakt en als leider met Liverpool de CL gewonnen. Prima prestatie en individueel een goed jaar.

20 juli 2019 om 22:55

Messi is de enige die aan alle Ballon D'or eisen voldoet.
Van Dijk nog niet. zn erelijst of c.v. is gewoon te kort, Hij won slechts de Cl,meer niet. De Jury zal Virgil om deze reden nooit honoreren als winnaar.

20 juli 2019 om 23:02

Messi dit seizoen vrij onzichtbaar hoor. Ja wel wat goals gemaakt en assist maar in Spanje is dat zo bijzonder niet. Van Dijk is absoluut de enige die em verdient. CL , nationaal ook zeer goed met Liverpool en in Oranje ook klasse.

20 juli 2019 om 23:09

Messi vrij onzichtbaar? Volgens mij kijk jij Chinese televisie of iets.

On topic: Van Dijk heeft een grote voordeel en dat is zijn cl winst. Maar voor de rest moet ik zeggen dat Messi afgelopen seizoen ondanks de nederlaag tegen Liverpool en zijn mindere Copa, qua statistieken gewoon eng is.

20 juli 2019 om 23:15

@psv. Wat won Messi dan? En voor zover ik weet is het een individuele prijs toch? Wat je voorgaande jaren heb laten zien moet niet de graadmeter.voor dit jaar zijn

20 juli 2019 om 23:43

@psvromario; welke indrukwekkende prijzenlijst kan Messi dit jaar overleggen?

20 juli 2019 om 22:58

Voor Messi was het seizoen Oké. We zijn zoveel bijzonders gewend van Messi en ook Ronaldo. Echter Messi dit jaar zou wel ongeloofwaardig zijn en dus het volledige faillissement van de gouden bal. Van Dijk grote kanshebber inderdaad.

21 juli 2019 om 04:18

Ook heel weinig overtredingen gemaakt in het vorige seizoen, door bijna altijd de bal te spelen. Dat heb ik heel weinig gezien in de afgelopen jaren van alle top verdedigers.

Van Dijk heeft de lat wel erg hoog gelegd voor zichzelf . Kan me niet voorstellen dat hij dit seizoen kan evenaren , laat staan overtreffen .

20 juli 2019 om 21:51

Daarvoor hoeft hij eigenlijk maar 1 ding voor te doen, en dat is de PL winnen met Liverpool. Dan is vorig seizoen overtroffen...

20 juli 2019 om 22:59

Niet als hij de CL dan niet wint.

20 juli 2019 om 23:02

Ik heb het over van Dijk's individuele prestaties . Wat Liverpool betreft moeten ze de PL en de CL winnen om dit seizoen te overtreffen .

Het blijft appels met peren vergelijken,. Messi en van Dijk. Feit is dat van Dijk de absolute sterkhouder was van de winnaar van de Champions League. Wil je dan eindelijk weer eens een keer een verdediger die prijs laten winnen dan is het nu een uitgelezen gelegenheid, aangezien de gebruikelijke favorieten afgelopen seizoen nogal hebben gefaald.

Dit is gewoon een prijs van niks, waar veel te veel waarde aan wordt gehecht. Is een simpele prijs van een krant. Sowieso kan je niet een voetballer, als beste voetballer bombarderen. Je hebt verschillende disciplines binnen het veld waarin spelers kunnen accelereren. Zet messi op de plek van Van Dijk en het is een lachertje en hetzelfde geldt andersom.

20 juli 2019 om 22:01

Zo kun je alles doodrelativeren. Natuurlijk is het 'maar' een prijs die door een krant in leven geroepen is, maar door de jaren heen is men deze steeds serieuzer gaan nemen en dus is het een belangrijke prijs.

21 juli 2019 om 02:52

@tim en als ze zo door blijven gaan worden ze weer niks.
Messi vorig jaar 5e.
En aan modric gegeven onder het mom van het werd tijd voor iemand anders.

En nu dit jaar gaat ie naar van dijk onder het mom het wordt tijd voor een verdediger.

Ze kunnen de prijs beter vernoemen naar de beste speler na messi en ronaldo. Aangezien die twee nu vanaf de maan doelpunten moeten maken om te winnen.

Ik vind het werkelijk waar belachelijk.

De top 3 zou voor mij bestaan uit Messi, van Dijk en Bernardo Silva. Natuurlijk zal het dan een strijd zijn tussen de eerste twee genoemden, maar ik zou persoonlijk Messi op 1 zetten. Puur omdat er het afgelopen seizoen en dit jaar individueel niemand in de buurt komt statistisch gezien. Normaal gesproken is het Ronaldo die individueel met Messi concurreert, maar met 28 doelpunten in het gehele seizoen vind ik niet dat je in de top 3 hoort te zijn als aanvaller.

Al zou ik trouwens aan het eind van het jaar niet vreemd opkijken als Van Dijk de Gouden Bal zou krijgen, ik kan natuurlijk niet zeggen dat hij ‘m onterecht zou hebben gewonnen.

20 juli 2019 om 21:40

Tja hoe wil je een verdediger met een aanvaller statistisch vergelijken dan?

21 juli 2019 om 00:14

Bijvoorbeeld het feit dat Van Dijk het afgelopen seizoen 0x voorbij is gedribbeld. Kan mij niet de laatste keer herinneren dat een andere verdediger dat voor elkaar kreeg in een seizoen van 50-60 wedstrijden. Los daarvan is het natuurlijk alsnog lastig te vergelijken, inderdaad.

20 juli 2019 om 22:28

Helemaal mee eens. Volgens mij moet je gwn kijken naar de belangrijkheid van een speler voor zijn team en de prestaties die gemaakt zijn.

Die Ballon D’Or prijs kun je echt niet meer serieus nemen nadat die kleine Argentijn vorig jaar blijkbaar de 5e beste speler was. Nadat hij: 3 prijzen won, topscorer van Europa, meeste assists in top 5 competities, meeste kansen gecreeerd, meeste “key passes” in top 5 competities, meeste dribbels in de top 5 competities, meeste MOTM en de gouden schoen. 4 spelers hebben blijkbaar een beter seizoen gehad. Een grote grap.

20 juli 2019 om 22:29

Hoe ga je Modric of Van Dijk dan precies vergelijken met Messi?

20 juli 2019 om 22:51

Kan je inderdaad niet serieus nemen! Hoe Sneijder hem niet won in 2010 was zo frappant. Wat vond je daar van Guaje?

20 juli 2019 om 23:30

Het wordt bepaald door 180 voetbaljournalisten. Dus het gaat er in principe niet eens om hoeveel assists of goals een speler maakt. Misschien gaat het er ook om hoe belangrijk een speler is voor een team. Een verdediger als Van Dijk geeft niet zoveel key passes of maakt niet zoveel goals als een Messi, maar hij is belangrijk in een ander opzicht. Dit is nou net wat Van Dijk bedoelt te zeggen en jij snapt dat niet.
Van Dijk verdient het gewoon om dit jaar deze prijs te winnen van wat hij heeft gebracht bij Liverpool en als je dat niet kan inzien en denkt dat Messi het alsnog verdient met zijn key passes dan snap je er niet zo heel veel van.

21 juli 2019 om 02:39

@denn1
Nog een ding is dat statistisch gezien goals maken het moeilijkste is in voetbal.

Een verdediger kan 20x per wedstrijd een bal afpakken, een tackle maken.

Een aanvaller maakt maar 1 goal per 2 wedstrijden als die een hele goede is.

Vandaar vind ik dat je goals niet zo licht moet meetellen en op het zelfde mee tel factor zetten als ballen afpakken.

Wie dacht ook dat Van Dijk een transfer wou afgaande op de titel?

20 juli 2019 om 23:06

Ik dacht het ook. Word weinig over gerept hier

20 juli 2019 om 23:17

Haha jep.

20 juli 2019 om 23:44

Jij, onderhand onderdeel van het meubulair hier op vz, kunt inmiddels toch wel door die clickbait titels heen prikken?

21 juli 2019 om 11:14

Meubilair? Excuseer ik ben hier niet meer en niet minder dan een gebruiker, als ik morgen een foute reactie zet lig ik net als jij gwn van deze site af, en neen deze titel suggereert puur dat Van Dijk weg wilt, niks meer niks minder.

21 juli 2019 om 12:09

Oke dan.... Ik maakte maar een grapje kerel. Bedoelde vooral dat jij hier al zo lang actief bent, waardoor je wel iets meer bent dan een gemiddelde bezoeker. Dat is een compliment. Verder suggereert de titel heel erg veel, waardoor je al een beetje weet dat het een topic is met weinig nieuwswaarde.

Op de rest van je reactie ga ik niet in! Groetjes.

20 juli 2019 om 23:46

Ik dacht die wilt naar Juventus om met de Ligt samen te spelen inderdaad lol.

21 juli 2019 om 05:47

Wat SilverHaze zegt idd. Of je probeert ff cheap likes te scoren ofzo want een beetje VZ-bezoeker leest hier toch wel doorheen zou je zeggen.

21 juli 2019 om 11:13

Briian

Ik zal niet zo snugger zijn als het gemiddelde VZ genie hier.

Best een Goed seizoen?. Hij heeft een legendarisch seizoen achter de rug. In mijn optiek heeft hij recht op deze prijs. Ik gun het hem van harte.

Wat zal dat geweldig zijn als van Dijk de prijs krijgt. Via Groningen naar Schotland steeds een stap hoger deze man verdient het in mijn ogen wel. Hij heeft een goede mentaliteit ik gun hem volgend jaar de PL titel ook wel.

Messi en Ronaldo gaan deze prijs in ieder geval nooit meer winnen. De organisatie vindt het wel goed zo. Zij willen de discussie over wie nu echt de beste was zelf niet beslechten.

20 juli 2019 om 22:17

Haha hier kan je nog wel eens gelijk in hebben, had er zelf zo nog niet over gedacht... Interessante gedachtegang.

20 juli 2019 om 22:55

5 om 5, beslissende pingel wordt nooit genomen; zou zomaar kunnen.

21 juli 2019 om 02:33

Het is niet zo een heel gek gedachte eerlijk gezegd. We weten dat politiek en commerciele interesse daar toch zwaar wegen

Voor mij met stip op 1. Ik had het gevoel dat ik naar Jaap Stam aan het kijken was in zijn prime.
Natuurlijk gaat hij die prijs winnen, maar hij heeft de lat wel erg hoog gelegd nu voor zichzelf.

Hij heeft de hype mee en genoeg prijzen gewonnen. Is ook weer wat anders en das goede reclame. Verder houdt 5-5 de discussie lekker op gang. Ik denk dat ie hem wint.

Zo zie je maar weer eens dat Messi ondanks zijn enorme kwaliteiten en individuele prestaties nu wellicht weer naast de individuele hoofdprijs grijpt omdat iemand wat succesvoller was in de CL.

Er is maar 1 man die deze individuele prijs moet winnen en dat is MESSI, hoe geweldig van Dijk ook was afgelopen seizoen. Het gaat niet erom wat je als team hebt gewonnen, maar wie de beste speler van de wereld is..en dat is die kleine (steekt met kop en schouders boven iedereen uit).

21 juli 2019 om 01:47

Dit geloof je zelf toch niet? Messi maakt zijn goals en assists in de LaLiga waar dit jaar alle grote concurrenten het af lieten weten. Had regelmatig hattricks en assists tegen teams die zelfs in NL horen te degraderen.
Van Dijk daarentegen mist op een haar na t kampioenschap in dé sterkste competitie vd wereld, wint de CL, speelde voor Oranje enorm sterk en was wél de leider die de teams nodig hadden. Die kleine dribbeldwerg liet het bij zowel Barca als Argentinie afweten op het moment supreme!

Van Dijk verdient ‘m gewoon 200%. Als je dat niet inziet ben je in mijn optiek een zwaar bevooroordeelde wannabe voetbalfan.

21 juli 2019 om 02:10

Hoeveel ik het er mee eens ben dat van Dijk het verdient, kun je niet zeggen dat Messi het af liet weten bij Barca. Hij scoorde tegen Liverpool geloof ik 2x in de heenwedstrijd, en in de terugwedstrijd zette hij meerdere keren teamgenoten 1 op 1. Verder kan ik geen momenten bedenken waarop hij het had kunnen laten afweten. Bij Argentinië heeft hij wel gefaald, zo eerlijk mag ik dan wel zijn.

21 juli 2019 om 02:10

Hoeveel=hoewel

21 juli 2019 om 10:04

Je noemt 1 prijs die Liverpool heeft gewonnen, en niet van Dijk alleen. Ik vind hem ook een topper laat dat duidelijk zijn. Maar als we het hebben over de beste voetballer van de wereld dan is dat echt niet van Dijk.

Als je de absolute uitblinker bent tijdens de CL dan verdien je de prijs, dus voor mij is het zo klaar als een klontje, Virgil verdiend hem.

Tsja, ik zie het probleem niet zo. De oplossing is vrij simpel. Op dit moment kan een verdediger bijna niet winnen omdat de prijs meestal naar een aanvallende speler gaat. Maar wat nou als je het per linie gaat belonen. Dus beste keeper, beste verdediger, beste middenvelder, beste aanvaller. Ga dan ook nog eisen daarvan stellen waarvan je moet voldoen en je bent al een heel eind. Mensen onderschatten hoe moeilijk verdedigen is. Probeer een wereldspits maar eens 90 minuten in je zak te houden. 90 minuten een Lewandowski afstoppen of een Aguero of een Griezmann. Wil alleen maar zeggen dat het erg onderschat word. Zodra iemand een aanvaller een mooie goal maakt krijgt hij alle lof. (en terecht) maar wanneer een verdediger een perfect geplaatste tackle op de bal plaats hoor je er zelden tot nooit iets van?! Heb vroeger zelf lang in de hoofdklasse gevoetbald als cv. Heeft iemand een idee hoe moeilijk het is om een (goede, snelle) spits af te stoppen met een perfecte tackle zonder hem te raken? Ik vind het zonde van de sport dat dit nooit beloond word. Dus ik hoop echt dat dit het moment is voor een verdediger om hem te winnen

21 juli 2019 om 02:36

Dat komt omdat statistisch gezien goals maken het allermoeilijkste in voetbal is.

Een verdediger pakt de bal 10-20 keer per wedstrijd af.

Een aanvaller scoort maar 1x per 2 wedstrijden als hij goed is.

Is die bijzonder goed dan loopt die richting 1 op 1.

Is die nog beter dan weten we waar die hoort

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Chelsea108
4.Everton106
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
AlissonKeeper40
J. MatipVerdediger40
V. van DijkVerdediger40
H. ElliottMiddenvelder40
S. ManéAanvaller42
Mohamed SalahAanvaller43
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

228 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Liverpool 4 0 0 0
2020/2021 Liverpool 5 1 1 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren