Matthijs de Ligt: ‘Ik lach als mensen zeggen dat Mino Raiola mij dwingt’

Zaterdag, 20 juli 2019 om 06:30Daniel Cabot Kerkdijk

Matthijs de Ligt kan niet veel met de kritiek rondom het feit dat zijn belangen door Mino Raiola worden behartigd. De Nederlandse Italiaan wordt in de voetbalwereld al jaren afgeschilderd als een keiharde onderhandelaar, een zaakwaarnemer die voor zijn cliënten zou bepalen waar hun toekomst ligt en vaak om financiële redenen. De Oranje-international wordt op sociale media dan ook als ‘een geldwolf’ neergezet omdat hij uiteindelijk niet bij Barcelona heeft getekend.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door schwarz)

Iedereen heeft recht op zijn mening. Maar inderdaad worden meningen van "geldwolf" steeds sterker en iedereen praat elkaar maar na. Blij dat de entourage van De Ligt helemaal niet gereageerd hebben en nu achteraf zijn verhaal doet.

20 juli 2019 om 07:49

Matthijs moet ook snappen als mino clubs volledig uitspeelt tegen elkaar en daarbij media gebruikt om de beste voorwaarden eruit te halen zowel voor Matthijs als zichzelf dit wel degelijk met geld te maken heeft. Geeft zelf die opdracht, ook niet piepen als men je een geldwolf noemt. Staat overigens los van clubkeuze.

20 juli 2019 om 08:27

Volgens mij piept hij er niet over, hij zegt dat hij niet kan met die opmerking. Ik vind het in ieder geval erg kortzichtig om direct met de term geldwolf te smijten. De Ligt legt hier heel duidelijk uit wat voor hem belangrijk is en als zijn zaakwaarnemer dan een flinke smak geld bij zijn salaris op kan praten is dat alleen maar mooi meegenomen. Als wij als "jan modaal" een andere baan kunnen krijgen bij verschillende nieuwe werkgevers, proberen we toch ook te onderhandelen?

20 juli 2019 om 08:45

Ik snap alleen niet waar al dit geduld en deze nuchterheid onder de Ajax supporters nou was toen Kluivert bleek Raiola aangesteld te hebben.

20 juli 2019 om 09:19

Thejurgenklopp, wat mij betreft hetzelfde verhaal. Of de keuze van Kluivert een verstandige was gezien hij minder aan spelen toekomt dan bij Ajax is een tweede.

20 juli 2019 om 09:51

Thejurgenklopp, Mathijs de Ligt gaat weg met een EL finale, kampioenschap, beker en halve finale CL. Was aanvoerder en uitblinker. Dan is iemand toe aan een nieuwe stap. Daarnaast heeft de Ligt nooit geschermd met een contract niet verlenging of rottig gedaan. Kluivert heeft bovenstaande allemaal niet bereikt, heeft Ajax heel lang aan het lijntje gehouden en koos een club die sportief niet logisch was.

20 juli 2019 om 09:52

Als een zaakwaarnemer clubs tegen elkaar op laat bieden qua salaris is de speler een geldwolf? Hoe dan? Als jij twee banen krijgt aangeboden, waarbij een bedrijf zit wat jouw voorkeur al heeft en die biedt ook nog eens een hoger salaris, ben jij dan een geldwolf? Volgens mij zegt dan niemand: "Phoe, wel veel. Doe maar wat minder salaris hoor."🤣

20 juli 2019 om 10:15

@flavente: maar help me even, doen niet alle zaakwaarnemers dat? De beste deals voor hun clienten verzorgen? Dus iedereen is een geldwolf? Je weet echt niet waar je het over hebt en roept maar wat om te roepen, begint n beetje sneu te worden nu

20 juli 2019 om 11:42

@flavente

op wat voor manier speelt hij clubs tegen elkaar uit dan? hij kijkt gewoon bij elke club wat die een speler aanbieden en legt alle voorstellen voor aan zijn speler. die maakt dan vervolgens de keuze

20 juli 2019 om 11:47

@kaal of Kammen

de vraag is ook welke speler kijkt niet naar het financiele plaatje? een Messi voetbalt ook niet voor gratis boterhammen pindakaas in de kantine bij Barca

20 juli 2019 om 12:23

Opzich wel met je eens, maar de vergelijking met Jan Modaal ... Bij ons (de meesten dan) is een paar 100 euro een flink verschil echter moet je dan alsnog tot je 67ste werken. Deze jongens verdienen overal achterlijk veel geld en worden bij elke ploeg wel financieel onafhankelijk. Dan is de keuze 'denk ik' makkelijker om een club / werkgever te zoeken waar je hart ligt. Maarja het blijft veel geld, dus begrijp ik het wel. Maar dan oog je wellicht meer als een geldwolf.

21 juli 2019 om 00:03

Opzich wel met je eens, maar volgens mij is het een misvatting dat Barcelona de droomclub is van de Ligt. Hij gaf in een interview aan dat Ajax zijn enige droomclub was. Een andere keer gaf de Ligt aan ergens in zijn carrière in de PL te willen spelen. Dat hij nu voor Juve heeft gekozen pleit ook niet echt voor zijn zogenaamde voorliefde voor Barca. Zoals de Ligt zelf al aangaf willen veel Nederlanders spelers van de Ajax school het liefste bij Barca zien. Dit betekent echter niet dat een speler als de Ligt dat ook wilt.

20 juli 2019 om 08:32

Alleen erg jammer dat het zo enorm lang geduurd heeft allemaal. Dan komen de geruchten en roddels helaas vanzelf.

20 juli 2019 om 09:53

Wat kan hij daar aan doen dan?

Laat ze maar lekker praten joh, iedereen weet het altijd beter, mensen denken dat ze verstand hebben van voetbal of de zakelijke kant. Schapen die maar kopieren wat de ander zegt, ik ben gewoon trots op de ligt en op die zaakwaarnemer en support ze hoe dan ook

20 juli 2019 om 08:24

Trots zijn op De Ligt kan je pas als ie presteert,bescheiden blijft,een foundation opzet,en een deel van die 12 miljoen daarin stort om het verschil bij hen te maken die het keihard nodig hebben. klinkt bruut,maar het is wel de waarheid.

20 juli 2019 om 08:30

psvromario, volgens mij bepaal jij niet voor een ander wanneer hij wel of niet trots is. Prima dat jij een andere lat hebt daarin uiteraard.

20 juli 2019 om 08:34

Nou begin jij dan ook maar een foundation en stort er je eerste zakgeld ook maar naar toe.

20 juli 2019 om 08:39

Nee hoor, ben nu al trots op wat hij heeft bereikt, die dingen die jij opnoemt hoeft hij niet te doen hij doet gewoon wat hij lekker zelf wilt, hij heeft het zelf verdiend en hij bepaalt dat allemaal zelf wel. Dat is de waarheid.

20 juli 2019 om 08:46

Bedankt betreffende die lat,maar waarom bepaal jij dat een ander niet bepaalt ? dat moet iedereen zelf toch weten ? 12 miljoen is in letterlijke zin een a sociaal bedrag wat uitdaagt om het minder a te maken. Matthijs is gelukkig een verstandige jongen.

20 juli 2019 om 08:28

Want De Ligt gaat in de media openlijk zijn zaakwaarnemer afvallen die hem net een jaarsalaris van 12 miljoen heeft bezorgd? Het enige wat De Ligt te zeggen heeft is 3 clubs waar hij naartoe zou willen. En daarna krijgt Raiola de vrije hand om eruit te halen wat eruit te halen valt. En heel toevallig is dat altijd precies de club waar Raiola het meest aan over houdt. Hoe zou dat nou toch komen...

20 juli 2019 om 09:53

Ik zou als ik de Ligt was ook voor Juventus gekozen hebben, zelfs als Barcelona en PSG meer zouden bieden. Er waren drie clubs de meest perfecte bestemming voor de Ligt.. 1. Juventus. 2. Bayern München 3. Liverpool. Alle drie top clubs met een grote garantie op spelen. Iets wat bij Barcelona totaal niet zeker zou zijn

20 juli 2019 om 09:53

Ik zou als ik de Ligt was ook voor Juventus gekozen hebben, zelfs als Barcelona en PSG meer zouden bieden. Er waren drie clubs de meest perfecte bestemming voor de Ligt.. 1. Juventus. 2. Bayern München 3. Liverpool. Alle drie top clubs met een grote garantie op spelen. Iets wat bij Barcelona totaal niet zeker zou zijn

20 juli 2019 om 15:00

Ik snap zijn keuze ook. Als verdediger is wat mij betreft Juventus het beste wat je kan overkomen. Het zijn krijgers daar en daar kan De Ligt nog wel wat van leren.

Dat is wat ik altijd al heb gezegd, er wordt in de media van alles gezegd over Matthijs en wat zijn eisen etc waren, maar dat we achteraf pas kunnen stellen wat er waar van was. Zoals ik al geloofde, klopte 95% van de berichtgeving gewoon niet. Het zou velen sieren hier als ze daar bij een volgend item rekening mee houden ipv blind geloven wat er in de media wordt gesmeten.

20 juli 2019 om 07:43

Je gelooft niet alles, maar slikt vervolgens wel het bericht van De Ligt als zoete koek. '' want hij kan het weten ''. Die man zal er ook alles aan doen om zijn eigen straatje en die van Raiola schoon te vegen. Werkt wel beide kanten op natuurlijk.

20 juli 2019 om 09:58

Daar heb je zeker een punt. Ik geloof het directe woord van De Ligt alleen meer en sneller dan via vage bronnen in binnen- en buitenland die iets over hem melden (zonder quote).

20 juli 2019 om 10:54

De woorden van een uitsluitend nuchtere verstandige jongen zijn wel anders dan de draaiende roddelmachine van war boulevard krantjes

20 juli 2019 om 11:43

@Dr.Mario tsja waarom zou je de hoofdrolspeler ook geloven hé? Je wordt echt sneu met je gelijk te forceren. Mathijs heeft het duidelijk over types als jou ... 'geldwolf' roepers die 0 van de zaak weten, vooringenomen zijn, aannames doet en vooral niet van hun mening willen wijken ook al is die ontkracht. Geef gewoon toe dat je ernaast zat ... en met jou meer hier. Geef toe, het is ok ... je kunt dit!

20 juli 2019 om 11:43

@Dr.Mario tsja waarom zou je de hoofdrolspeler ook geloven hé? Je wordt echt sneu met je gelijk te forceren. Mathijs heeft het duidelijk over types als jou ... 'geldwolf' roepers die 0 van de zaak weten, vooringenomen zijn, aannames doet en vooral niet van hun mening willen wijken ook al is die ontkracht. Geef gewoon toe dat je ernaast zat ... en met jou meer hier. Geef toe, het is ok ... je kunt dit!

20 juli 2019 om 12:25

Hoezo zal hij er alles aan doen zn “straatje schoon te vegen”. Volgens mij is er niks schoon te vegen. Matthijs zal ook nooit verlegen zitten om fans ofzo. T is nogal makkelijk als je alles dat je punt bevestigt aanneemt en alles dat je punt tegenspreekt wegschuift als “zn straatje schoonvegen’. Welk deel van De Ligts verhaal vind je ongeloofwaardig, en vooral waarom? Dan is er een gesprek gaande..

20 juli 2019 om 13:37

@Savano,

Welk gelijk probeer ik precies te halen? Iemand sneu noemen zonder van de hoed of de rand te weten, maakt jou minimaal van een gelijkwaardig niveau sneuheid. Waar heb ik precies geldwolf geroepen of De Ligt ooit een op geld belust mannetje genoemd, of soortgelijks? Ik vind de beste jongen helemaal geen geldwolf, met je aannames. Dat ontkracht ook direct de rest van je verhaal. Daarmee niet zeggend dat ik het ermee eens ben overigens. Want om te stellen dat iets ontkracht is doordat De Ligt het stelt, Tsja. Sneuheid kent in jou geval blijkbaar geen grenzen.

20 juli 2019 om 07:52

En dat is helaas het probleem van vandaag de dag. Mensen lezen een flut artikel berust op speculaties en laten daar allerlei conclusies op los die als waarheid wordt bestempeld. Zo heb je dat in alles wel, je ziet het ook met de islam. Dat wordt zo zwart gemaakt, alles wat er te maken heeft is fout e.d. terwijl het dikke onzin is. Nu ook continue met Raiola, hij is zowat in alles slecht, als we de media en de zogenaamde kenners mogsn geloven. Die man is tig keer vermoord als praatjes en onzin argumenten konden doden. Zo jammer. Zo zie je weer dat die Raiola gewoon een top zaakwaarnemer is die alles uit de kast haalt voor zijn speler. En dan mensen denken dat hij de Ligt dwingt of dat ze alleen maar voor het geld gaan pff. Te lachwekkend. Mooi dat de Ligt zijn zegje kan doen en alle onzin speculaties uit de lucht kan halen.

20 juli 2019 om 07:56

@Sociofan,

Jij houdt precies hetzelfde betoog. Je stelt twijfels bij de media en de zwartmakerij, begrijpelijk overigens hoor. Maar slikt vervolgens wel dit verhaal van De Ligt als zoete koek. Werkt dat niet beide kanten op? Is dit verhaal van De Ligt maar gelijk de 100 procent waarheid? Ik geloof er niets van dat Raiola hem gedwongen heeft, maar laten we zijn verhaal nou ook niet direct tot de 100 procent waarheid rekenen.

20 juli 2019 om 08:11

Sociofan1

"dat wordt zo zwart gemaakt, alles wat er te maken heeft is fout e.d. terwijl het dikke onzin is. Nu ook continue met Raiola, hij is zowat in alles slecht, als we de media en de zogenaamde kenners mogsn geloven."

Wat Raiola doet is (nog) niet verboden. Dus gaat het bij de vraag of zijn modus operandi door de beugel kan om een ethisch vraagstuk. En dan hangt de beantwoording van die vraag af van de normen en waarden die daarbij worden gehanteerd en die verschillen per persoon. En dus zullen ook die antwoorden per persoon verschillen. De een zal de manier waarop Raiola zaken doet, met de mantel der liefde bedekken en de ander zal het verwerpelijk vinden. Afhankelijk van hoe hij of zij in het leven staat en belang hecht aan begrippen als rechtvaardigheid, redelijkheid en billijkheid.

20 juli 2019 om 15:39

Heel simpel omdat de media vaak genoeg leugens en onzin verkondigt die niet op waarheid berusten. En nu heb je een nuchtere jongen, die bescheiden overkomt waar je van uit kan gaan dat het geen boefje is, die spreekt zicht uit over zaken betreft zijn transfer en daar hoor je het tegenovergestelde. Dan geloof ik eerder de Ligt. Bedoel als een dief continue steelt, later weer maar hij zegt van niet dan ga je dat niet geloven. Dat is de media. En de Ligt is dat verre van. Oftewel waarom zou de Ligt moeten liegen? Wat heeft hij daar aan. Zo'n nuchtere volwassen jongen. Nahh ga ik niet vanuit.

Tja veel analisten en journalisten hadden hem liever bij een andere club gezien de meeste hadden graag gezien dat hij naar Barca ging. Derksen kon het niet plaatsten dat hij in Italie ging voetballen , omdat hij nog jong was en plezier in het voetbal moest hebben. Deze jongen kiest juist voor de Italiaanse competitie om er van te leren , het land waar goed verdedigen wordt gewaardeerd. En hij kan genoeg plezier maken na zijn carriere....meer dan genoeg zelfs.....

Laat ze lekker Matthijs, de meesten die hier commentaar op leveren zijn gewoon hypocriet en jaloers. Ik zou mijn belangen ook door Mino laten behartigen als ik profvoetballer was geweest om exact dezelfde redenen als hij nu op somt. Niet omdat ik een geldwolf ben, maar simpelweg omdat je het in deze markt waard bent. Clubs verdienen zat geld en daar mogen de hoofdrolspelers in het geheel best rijkelijk voor beloond worden. En tot slot is Juventus ook gewoon een prachtige club, smaken verschillen nou eenmaal. Ook vanuit sportief oogpunt momenteel de beste keuze denk ik. Bij Barca was de concurrentie simpelweg nog een stuk groter en op zijn leeftijd is maar 1 ding echt belangrijk: vlieguren maken.

20 juli 2019 om 09:08

Kwa concurrentie xouden beide clubs geen goede optie zijn. Bij barca zou die Pique er uit moeten spelen, terwijl die bij Juve de concurrentie moet aangaan met Bonucci en Rugani.

20 juli 2019 om 16:09

Speelt Juve niet normaliter met 3 man achterin en 2 wing backs? Ik kan er natuurlijk naast zitten, maar ik vermoed dat Sarri zo gaat spelen. In dat geval zie ik sowieso voldoende perspectief voor Matthijs, maar ook met 2 centrale verdedigers gaat hij dit seizoen voldoende minuten maken hoor. Ze betalen niet voor niks zo'n smak met geld voor hem. En ongeacht de concurrentie denk ik dat het sowieso een uitstekende stap voor hem is, deze stap gaat hem nog veel allrounder maken en verdedigend wordt hij op termijn echt een monster met zulke leermeesters aan zijn zijde.

De Ligt: "daarom vond ik het als jonge speler handig iemand naast me te hebben die vol alleen voor míj gaat en alleen mijn belangen behartigt".

Dat lijkt mij een tikkeltje naief.

20 juli 2019 om 07:28

Fantastische club, een vorstelijk salaris en uiteindelijk die ontsbappingsclausule na een paar jaar zodat je altijd nog iets kunt.. wat is er naïef aan geweest?

20 juli 2019 om 07:44

@schwarz

Het is naief om te denken dat Raiola alleen vol voor hem gaat en alleen zijn belangen behartigt, terwijl Raiola ook heel goed voor zichzelf zorgt en zijn eigen belangen minimaal net zo zwaar laat wegen. Ik denk zelfs zwaarder. Die ontsnappingsclausule is natuurlijk een wassen neus tenzij jij denkt dat clubs die al niet aan de eisen van Raiola wilden voldoen bij een transfersom van 75 miljoen, daartoe wel genegen zullen zijn bij een transfersom die het dubbele bedraagt. De Ligt zt gewoon aan Juve vast tot zijn contract afloopt, niemand gaat 150 miljoen voor een verdediger betalen en al helemaal niet als daar een commissie van 15 miljoen en een netto jaarsalaris van 10 miljoen bij komen.

20 juli 2019 om 10:57

In de huidige tijd misschien nog niet. Geef het een paar jaar en de topclubs deinzen ook niet terug voor zulke bedragen voor verdedigers. Althans dat lijkt mij . Overigens eens dat Raiola voor zichzelf zorgt, maar volgens mij is Raiola wel degene die er de best mogelijke deal voor hem uitsleept. Als dat is wat De Ligt wilde, dan is er toch juist uitgekomen wat hij wilde? Juist niet zo naïef imo.

21 juli 2019 om 00:09

Je doet net alsof Juve een gevangenis is en hij nu 5 jaar vast zit. Juve staat erom bekend om open te staan voor een vertrek voor spelers die liever ergens anders spelen. Mocht de Ligt na 3 jaar nog voor Juve willen uitkomen, zullen de gesprekken over een contractverlenging plaatsvinden. Mocht de Ligt na 3 jaar wel trek te hebben in een transfer naar de PL of naar Barca, zal hij mogen vertrekken. Natuurlijk wel voor een goede prijs (die marktcomform is).

21 juli 2019 om 09:52

Nee dat bedoel ik absoluut niet. Ik geef alleen aan dat de mogelijkheid is ingebouwd in zijn contract, mocht het geen gelukkig huwelijk worden.

20 juli 2019 om 07:40

Ik begrijp niet wat daar naïef aan is. Wellicht onzeker maar naïef? Of denk jij dat Riola een dubbelspel speelt waardoor De Ligt wellicht toch naar een andere kant wordt gepucht?

20 juli 2019 om 13:57

@tipptopp

"ik begrijp niet wat daar naã£â¯ef aan is. Wellicht onzeker maar naã£â¯ef? Of denk jij dat Riola een dubbelspel speelt waardoor De Ligt wellicht toch naar een andere kant wordt gepucht?"

Ik heb het inmiddels al twee keer uitgelegd, maar wil het best nog een keer doen: Ik vind het naief om te denken dat Raiola alleen goed voor zijn cliã£â«nten zou zorgen en niet voor zichzelf, zoals De Ligt doet voorkomen. Ik heb nergens beweerd dat hij daar zelf slechter van zou worden. Ik geloof ook niet zo in de verhalen dat Raiola zijn spelers zou " dwingen Ã¢â‚¬å“ om ergens tegen hun zin een contract te tekenen. Al helemaal niet met De Ligt, dat lijkt me geen type om zoiets te laten gebeuren. Je kunt de keuze van een speler echter ook sturen en beinvloeden en ik sluit zeker niet uit dat Raiola dat doet als hij er zelf beter van kan worden. Hetgeen echter niet wil zeggen dat De Ligt zonder Raiola voor een andere club zou hebben gekozen. Als hij zegt dat Juve zijn eerste keus is, ben ik best bereid om hem te geloven, dat geld daarin geen enkele rol heeft gespeeld, zoals hij stellig beweert, daar geloof ik dan weer helemaal niets van. Hij heeft Raiola natuurlijk niet ingehuurd omdat die lekker kan koken. Maar wellicht bedoelt hij iets anders dan hij zegt en wil hij daarmee alleen maar zeggen dat geld geen doorslaggevende rol heeft gespeeld bij zijn keuze. Dat zou vanuit zijn perspectief best kunnen, ook als hij voor PSG of Barca had gekozen, had hij immers niet van de honger hoeven om te komen. Als ik hem was zou ik me niet zo druk maken om de negatieve commentaren, die drijven vanzelf weer over n de teerling is geworpen en hij hoeft de keuzes die hij maakt, bovendien aan niemand te verantwoorden.

20 juli 2019 om 14:12

Ik denk dat hij ermee bedoelt dat Raiola alleen zijn belangen behartigt en niet die van de club waarvoor hij speelt. Het probleem met Barry Hulshoff en bepaalde andere zaakwaarnemers is dat ze naast de spelers die ze vertegenwoordigen ook fan zijn van Ajax. De vraag is dan of ze alleen en puur vol voor de belangen van de speler gaan.

Lekker hoor ik zou Mino ook naast me hebben. Uiteindelijk fantastiche club met een nog mooier salaris. @marktwerking

Ik zou ook keihard lachen als ik na een maandje Juventus mijn eerste loon krijg. Ik zou Mino ff lekker mee uit eten nemen.
Het is zijn goed recht om het onderste uit de kan te halen. De Ligt zit bij een mooie club, waar hij voldoende kansen zal krijgen, Chiellini als mentor in een land waar ze verdedigen hebben uitgevonden. Om vervolgens het stokje over te nemen van je mentor. Niet alleen financieel, maar ook sportief heeft hij een, op het oog, goede keuze gemaakt.

20 juli 2019 om 07:37

Lunny

"ik zou ook keihard lachen als ik na een maandje Juventus mijn eerste loon krijg. Ik zou Mino ff lekker mee uit eten nemen. Het is zijn goed recht om het onderste uit de kan te halen. "

Dat is ook het probleem niet. Ook de commissie van Raiola zou geen enkel probleem zijn als degene die hem inhuurde en profijt trekt van zijn dienstverlening, hem ook zou betalen. Dat is echter niet zo, die rekening wordt bij de club neer gelegd terwijl die ook al dat vette salaris en de transfersom moet betalen. Dat is het echte probleem.

20 juli 2019 om 08:05

Scepticus

Linksom of rechtsom betaalt de club het 'loon' van de zaakwaarnemer. Je bent niet scherp deze ochtend. Tikkeltje naïef.

20 juli 2019 om 08:38

@fr_jc

"linksom of rechtsom betaalt de club het 'loon' van de zaakwaarnemer. Je bent niet scherp deze ochtend. Tikkeltje naã£â£ã¢â£ã£â¢ã¢â¯ef."

Is natuurlijk onzin. Dat zou zo kunnen zijn als het om tonnen zou gaan, maar bij zaakwaarnemers als Raiola gaat het om vele miljoenen. De salariseisen van De Ligt zijn door alle clubs behalve Juventus afgewezen omdat die zich niet verhielden tot de salarissen van de spelers die er al waren. Als de commissie van Raiola met dat salaris zou zijn verrekend, zou het nog hoger zijn uitgevallen en het ligt niet voor de hand dat het dan wel geaccepteerd zou zijn. Het heeft dan ook niets te maken met naiviteit of scherpte maar gewoon met logisch redeneren. Raiola's sterke punt is ook zijn achilleshiel. Hij weet altijd zulke hoge salarissen voor zijn clienten te regelen dat er nog nauwelijks rek in zit en daarom is het zo goed als onmogelijk om daarin zijn commissie te verdisconteren. Als de nieuwe licentieregeling van kracht wordt, zal dat wel moeten omdat hij dan door zijn spelers betaald moet worden en dan kan het dus niet anders dat zijn persoonlijke eisen ten koste van het inkomen van zijn spelers zullen gaan. Tenzij hij zelf genoegen zal nemen met minder, maar dat zie ik eerlijk gezegd niet gebeuren.

20 juli 2019 om 09:14

Scepticus

Het mooie van je reactie is dat 'jij' het logisch redeneren vind. Deze gedachten vinden er in jouw hoofd plaats en dan moet dat zo dan ook zijn getuige je reacties.

Er zijn in de loop van jaren een aantal spelers geweest dit ongeveer hebben aangegeven hoe Raiola werkt. Jij probeert die werkwijze in jouw gedachten te veranderen en neer te pennen als een andere waarheid waarbij het de zaakwaarnemer is die alles bepaalt, dit is in geheel niet waar, dat hebben meerdere spelers uit zijn stal al ontkracht.

Dat de zaakwaarnemer (lees: Raiola het beste op zijn gebied) zijn commissie er ook uitsleept bij de onderhandelingen zodat zijn spelers die niet hoeven te betalen is enkel en alleen maar gunstig voor desbetreffende speler, die hoeft niets meer te doen dan te zeggen waar hij heen wil....

Dat andere clubs de salariswensen naast zich neer hebben gelegd is hier nog daar, de Ligt wou naar Juve, dat hij ook nog eens 12 miljoen verdient is zeer goed gedaan voor hem, schijnbaar zal het bij geen van de spelers iets uitmaken hoe scheef de salaris verhoudingen liggen.

Als de nieuwe licentieregeling van kracht wordt... Juist als en wanneer. Maar wanneer dat gaat gebeuren zullen zich andere wegen openen, dat is inherent aan voetbal, geld en commercie.

Linksom of rechtsom, de zaakwaarnemer 'wint' altijd want wanneer een speler de zaakwaarnemer zelf moet betalen word er wel een constructie bedacht dat het de speler geen cent zal kosten.

20 juli 2019 om 14:35

@fr_jc

"het mooie van je reactie is dat 'jij' het logisch redeneren vind. Deze gedachten vinden er in jouw hoofd plaats en dan moet dat zo dan ook zijn getuige je reacties. "

Het is duidelijk dat logisch redeneren aan jou in ieder geval niet besteed is. Ik doe namelijk exact hetzelfde wat iedereen doet en dat is mijn mening geven. En voor iedere mening geldt dat je het daar naar eigen keuze mee eens of oneens kunt zijn. Het is logisch dat ik het logisch redeneren vind omdat het ook mijn mening is. Het zou raar zijn als dat niet zo was, zoals het ook vreemd zou zijn als mijn gedachten in het hoofd van een ander zouden plaats vinden. Als jij het niet met mijn mening eens bent, is dat prima, dat is het mooie aan meningen. Het zou helemaal mooi zijn als je dat ook nog met argumenten zou kunnen onderbouwen, maar dat is waarschijnlijk iets teveel gevraagd.

"er zijn in de loop van jaren een aantal spelers geweest dit ongeveer hebben aangegeven hoe Raiola werkt. Jij probeert die werkwijze in jouw gedachten te veranderen en neer te pennen als een andere waarheid waarbij het de zaakwaarnemer is die alles bepaalt, dit is in geheel niet waar, dat hebben meerdere spelers uit zijn stal al ontkracht."

Ik zou je willen adviseren om niet aan de slag te gaan als helderziende of gedachtenlezer, dat gaat namelijk faliekant mislukken. Ik denk namelijk helemaal niet dat een zaakwaarnemer alles bepaalt, in ieder geval niet met zijn volwassen cliã£â«nten. En heb dat ook nooit beweerd en zal dat ook nooit beweren omdat het over volwassen mensen gaat die zich natuurlijk niet zomaar laten dwingen. Dat is bovendien helemaal niet nodig, aangezien Raiola namens zijn clienten de onderhandelingen voert en zijn clienten daarbij niet aanwezig zijn, hoef je niet het slimste jongetje van de klas te zijn om te kunnen begrijpen dat hij die onderhandelingen kan beinvloeden en in een bepaalde richting sturen. Het is helemaal niet zo moeilijk om tegen iemand te zeggen dat hij bepaalt en dat het zijn keuze is en vervolgens die keuze door voordelen uit te vergroten en nadelen te marginaliseren in een bepaalde richting te sturen. Dat gebeurt dagelijks, ik zou zeggen kijk eens een reclamecommercial.

" Dat andere clubs de salariswensen naast zich neer hebben gelegd is hier nog daar, de Ligt wou naar Juve, dat hij ook nog eens 12 miljoen verdient is zeer goed gedaan voor hem, schijnbaar zal het bij geen van de spelers iets uitmaken hoe scheef de salaris verhoudingen liggen. "

Wat het doel is van die uitspraak, is me een raadsel omdat ik nergens het tegendeel hebt beweerd. Nu begrijp ik waarom je moeite hebt met logisch redeneren, dat is omdat je ook moeite hebt met lezen.

" als de nieuwe licentieregeling van kracht wordt... Juist als en wanneer. Maar wanneer dat gaat gebeuren zullen zich andere wegen openen, dat is inherent aan voetbal, geld en commercie. Linksom of rechtsom, de zaakwaarnemer 'wint' altijd want wanneer een speler de zaakwaarnemer zelf moet betalen word er wel een constructie bedacht dat het de speler geen cent zal kosten. "

Er worden dagelijks constructies bedacht om de boel op te lichten, maar dat is strafbaar en als een zaakwaarnemer dat zou doen, raakt hij zijn licentie kwijt en mag hij zijn vak niet meer uitoefenen. Het is dus nog maar de vraag of hij daar net zo over denkt als jij. Een van de nieuwe regels betreft transparantie en houdt in dat een zaakwaarnemer openheid van zaken zal moeten geven over de commissie die hij vraagt en aan zal moeten geven wat hij ervoor heeft gedaan. Als hij zou doen wat jij veronderstelt, is dat valsheid in geschrift en als dat uitkomt, is hij niet alleen zijn licentie kwijt en mag hij zijn werk als zaakwaarnemer niet meer uitvoeren, maar draait hij bovendien de bak in. Kennelijk denk jij dat de voetbalwereld boven de wet is verheven, maar volgens mij zijn er genoeg voorbeelden die aantonen dat dat niet zo is. Los van dat, is hetgeen je zegt niet meer dan een aanname en over aannames is het lastig discussusieren. Dat zal ik dan ook niet doen.

20 juli 2019 om 07:52

Wat is er precies sportief zo geweldig aan? Niet dat LA Ligt sportief nou zo geweldig is, maar in Italië is er sportief helemaal geen eer te behalen. Juve is in maart al kampioen en dan begint ook de CL campagne voor de club pas echt. Tsja, dat moet je maar leuk vinden.

Nelson01

"laat ze lekker Matthijs, de meesten die hier commentaar op leveren zijn gewoon hypocriet en jaloers. Ik zou mijn belangen ook door Mino laten behartigen als ik profvoetballer was geweest om exact dezelfde redenen als hij nu op somt. Niet omdat ik een geldwolf ben, maar simpelweg omdat je het in deze markt waard bent. Clubs verdienen zat geld en daar mogen de hoofdrolspelers in het geheel best rijkelijk voor beloond worden."

Vanuit de speler geredeneerd, heb je ook volledig gelijk. De speler profiteert van de zaakwaarnemer, die een vet salaris voor hem regelt en zich door de club die dat salaris en de transfersom ook al moet ophoesten, laat betalen. Wie zou dat niet willen. Ik zou ook best een nieuwe Mercedes willen kopen bij de Mercedesdealer en die door mijn baas laten betalen. Of mijn tuin door een hoveniersbedrijf laten inrichten op kosten van mijn baas. Alleen gelden in de normale beschaafde wereld andere normen en werkt dat daar niet zo. Als iemand je daar diensten verleent, zal je de rekening zelf moeten betalen. Het is overigens slechts een kwestie van tijd dat dat ook in de voetbalwereld weer zo is. Daar wordt door de Fifa hard aan gewerkt. Het grote graaien is ook in de voetbalwereld binnenkort verleden tijd.

Ik begin steeds meer van de Ligt te houden.
Die gast is 19 jaar een in alles een echte heer.
Buiten het feit dat he heel goed is in het spelen van het spel laat hij op alle manieren zien dat hij daar omheen ook een echte prof is en dat op zijn leeftijd.
Al zijn intervieuws die hij bij ajax en het nederlands elftal gaf waren oprecht en zakelijk tegelijk. Nu op deze manier afrekenen met iedereen die iets te zeggen had over deze transfer. Fantastisch!!!! Ben heel blij dat hij naar Turijn is gekomen. Forza Juve

20 juli 2019 om 08:04

Voor de Ligt is het mooi. Persoonlijk vind ik Juve echt een waardeloze club en heb ik daar net als echt heel Italië een bloedhekel aan. Vind het dan ook jammer dat hij daar naar toe gaat. Maar wens hem al het succes.

20 juli 2019 om 08:36

Dat kan. Persoonlijk vind ik het de mooiste club. De historie (afgezien het omkoopschandaal) de spelers, de shirts, de passie voor het spel. Maar iedereen zijn eigen voorkeur natuurlijk. Ik verwacht dat de Ligt er een stuk beter vandaan komt want verwacht niet dat hij zijn hele cariere in Turijn blijft. Mooi dat je wel het beste met hem voor hebt.

Het ergste van allemaal je hoorde analisten ook buiten NL zeggen ja De Ligt is het marionet van Mino. Hij dwingt hem om naar Juvé te gaan enz. Dat was gewoon absurd echte betweters die gewoon valse info geven.

Al die Nederlandse succes supporters die nog in tijd perk Barca - pep leven. Barca is toch het allermooiste en als je daar niet naar toe gaat, dan kies je niet voor voetbal ....

Word wakker, lelijke afbraak voetbal met de saaiste coach ooit.

Geldwolf of niet... Frenkie verdient hetzelfde bij Barca maar daar heb ik het woord geldwolf geen 1x gelezen ???

Had Mathijs dit niet effe kunnen melden voordat de transfer was beklonken dan? Als ie dr toch maar alleen om hoefde te lachen, waarom nu dan wel melden?

Het leuke is dat mensen reageren terwijl ze helemaal niet weten hoe Raiola zaken doet. Ze lezen de sprookjes op het internet, de onderbuikgevoelens van leden op diverse fora en de verhalen van de media die bij veel verhalen een eigen belang hebben.
Heb ook nog nooit een speler of een club horen zeggen dat het een klootzak is of dat hij al schreeuwend en eisend overal binnenstroomt.
Volgens mij is het gewoon een goede onderhandelaar die een beetje bluf niet schuwt. En spelers en clubs weten precies wat je aan hem hebt. Hij brengt je het beste, maar dat gaat je wel kosten.

20 juli 2019 om 15:01

@thebrightone

"het leuke is dat mensen reageren terwijl ze helemaal niet weten hoe Raiola zaken doet. Ze lezen de sprookjes op het internet, de onderbuikgevoelens van leden op diverse fora en de verhalen van de media die bij veel verhalen een eigen belang hebben. Heb ook nog nooit een speler of een club horen zeggen dat het een klootzak is of dat hij al schreeuwend en eisend overal binnenstroomt. Volgens mij is het gewoon een goede onderhandelaar die een beetje bluf niet schuwt. En spelers en clubs weten precies wat je aan hem hebt. Hij brengt je het beste, maar dat gaat je wel kosten. "

Het leuke is vooral dat jij er volkomen naast zit en dat de handel en wandel van Raiola door de voetballeaks op straat is komen te liggen (bron: Der Spiegel). En door diverse media is gepubliceerd. Sterker nog dat is de uiteindelijke aanleiding geweest voor de Fifa om nieuwe regelgeving te initieren om de macht en dubieuze praktijken van zaakwaarnemers (niet alleen Raiola) aan banden te leggen, gezien onderstaand bericht:

"raiola stak 41 miljoen in eigen zak na megadeal en kreeg Fifa achter zich aan"

De Fifa heeft besloten de regels omtrent transfers te herzien na de megatransfer van Paul Pogba naar Juventus. Dat blijkt uit nieuwe onthullingen van Football Leaks. Bij de deal stak Mino Raiola naar verluidt 48 miljoen euro in eigen zak.

Pogba maakt voor een slordige 105 miljoen euro de overstap van Juventus naar Manchester United, waarbij Raiola de drie betrokken partijen allemaal vertegenwoordigde. De transfer werd in interne correspondentie tussen leden van de ethische commissie van de Fifa beschreven als 'verwijtbaar', meldt Der Spiegel.

De wereldvoetbalbond stelde een onderzoek in, maar daaruit bleek dat er geen zaak van kan worden gemaakt. Raiola heeft binnen de huidige juridische kaders geen overtredingen begaan. De Fifa heeft vervolgens wel besloten de regels aan te passen, waardoor zaakwaarnemers als Raiola geen vrij spel meer hebben.

Van de gecashte 41 miljoen betaalde Juventus 24 miljoen aan Raiola. United kwam met 16 miljoen over de brug. De megatransfer kwam in de zomer van 2016 rond."

Wat ook grappig is dat door sommige mensen steeds weer wordt benadrukt dat de spelers van Raiola met hem weglopen, omdat het wel heel raar zou zijn als dat niet het geval zou zijn terwijl hij niet alleen afzichtelijke salarissen voor ze regelt maar zijn dienstverlening bovendien niet door zijn client maar door zijn werkgever laat betalen. Ik denk dat Pogba heel anders zou piepen als hij die ook die 41 miljoen zelf had moeten betalen, hetgeen eigenlijk het geval zou moeten zijn aangezien het zijn zaakwaarnemer is.

22 juli 2019 om 10:12

Daar gaan we dus weer, niet persoonlijke ervaring maar vanuit de media.. (der spiegel)

Kom op het is en blijft zijn werk.. als wij ergens 3x zoveel kunnen verdienen en de rest is ook aantrekkelijk maken we ook die keuze om over te stappen.. daarbij is juve een geweldige club, worden verdedigers als goden gezien in Italië en zijn salaris is meer dan oké.. mensen die geldwolf roepen zijn een beetje hersenloos.. hou die maar eens een leuk contract voor de neus

Dit is toch ook simpelweg de manier.
Hij maakt de keuze waar en Mino regelt zoveel mogelijk geld.
Wie van ons zou dit niet exact hetzelfde doen? Alsof Mathijs door Mino aan de haren naar Turijn is gesleurd. Kiest gewoon voor een topclub in Europa, altijd Champions league, samen met toppers als Ronaldo, Buffon, Chiellini, Bonucci, etc.

Ik vind het niet heel raar dat mensen de ligt een geldwolf vinden, als Barca zelfde salaris zou betalen als juve zou hij naar barca gaan zo simpel is het , hij heeft zich laten manipuleren door Ratiola die onder een hoedje speelt me Pavel Nedved ook een client van Ratiola en directeur Juve. Daarbij als je naar barca wilt kun je het beste niet met Raiola in zee gaan dat is water en vuur, kijk maar naar Xavi Simons talent van Barca, neemt die Ratiola in de arm en gelijk problemen, Barca wilt alleen met de Vader om de tafel. Als je bij Ratiola zit is het vaak niet jou keuze naar welke club je gaat, maar waar het meeste geld zit, er zijn best wat spelers van Ratiola die verkeerde keus maken omdat het op financiën gebaseerd is, kluivert, pogba, en zo zullen er nog wel
Een paar zijn, wat jammer is de keuzes zijn niet gemaakt op
Passie voor het spelletje maar hoe
Kan ik zo snel
Mogelijk binnen zijn,dan zit je goed bij die Ratiola.

Mijn voornaamste punt in deze hele “discussie” blijft: Als een speler een keuze maakt die jij persoonlijk niet had gemaakt, is dat niet per definitie een foute keuze of een keuze voor het geld. Matta speelt bij Juve. Keihard.

Prima keuze, kan zich mooi optrekken aan Ronaldo en hebben mij inziens grote kans op Champions League te winnen. Team met in mijn ogen meeste gif van allemaal met beste koppers.

Prima keuze, kan zich mooi optrekken aan Ronaldo en hebben mij inziens grote kans op Champions League te winnen. Team met in mijn ogen meeste gif van allemaal met beste koppers.

Prima keuze, kan zich mooi optrekken aan Ronaldo en hebben mij inziens grote kans op Champions League te winnen. Team met in mijn ogen meeste gif van allemaal met beste koppers.

Prima keuze, kan zich mooi optrekken aan Ronaldo en hebben mij inziens grote kans op Champions League te winnen. Team met in mijn ogen meeste gif van allemaal met beste koppers.

Hij gaf zelf aan naae Barça te willen gaan zijn droomclub . Nu geeft hij mensen de schuld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Lazio142
9.Bologna12-4
10.Empoli12-4
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
D. KulusevskiMiddenvelder90
M. LocatelliMiddenvelder92
F. BernardeschiAanvaller80
MorataAanvaller82
W. SzczęsnyKeeper80
L. BonucciVerdediger81
F. ChiesaAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

162 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren