PSV heeft nieuwe nummer negen en tien; Pereiro raakt rugnummer kwijt

Woensdag, 17 juli 2019 om

PSV heeft woensdagmiddag de rugnummers voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Het eerste dat opvalt is dat Donyell Malen de nieuwe nummer negen van PSV is: hij neemt het rugnummer over van de deze zomer naar Sevilla vertrokken Luuk de Jong. Verder is Gastón Pereiro zijn rugnummer zeven kwijtgeraakt aan zomeraanwinst Bruma; Steven Bergwijn speelt voortaan met nummer tien.

Malen speelde vorig seizoen nog met rugnummer veertien, maar doordat aanvoerder en aanvalsleider De Jong naar Sevilla is vertrokken, is diens nummer negen vrijgekomen. PSV laat weten dat Malen dat rugnummer zal overnemen. Bergwijn neemt het rugnummer tien over van Maximiliano Romero, die komend seizoen door PSV wordt verhuurd aan Vélez Sarsfield. Vorig seizoen speelde de sterspeler van de Eindhovenaren nog met rugnummer zeventien.

Verder valt op dat Pereiro zijn rugnummer 7 heeft moeten afstaan aan Bruma en voorlopig genoegen moet nemen met rugnummer 27. Mogelijk heeft PSV hiermee reeds een voorschot genomen om een vertrek van de Uruguayaanse middenvelder. Pereiro wordt al geruime tijd in verband gebracht met een zomers vertrek uit Eindhoven en staat naar verluidt in de belangstelling van onder meer Spartak Moskou.

Verder heeft de van een verhuurperiode teruggekeerde Sam Lammers rugnummer 14 toebedeeld gekregen; ook nieuwelingen Toni Lato (3), Lars Unnerstall (13), Robbin Ruiter (21) en Ibrahim Afellay (17) kennen hun rugnummer voor aankomend seizoen inmiddels.

Dit bericht bekijken op Instagram

Our new #9 ?? Swipe ???? for the new squad numbers

Een bericht gedeeld door PSV (@psv) op

Later meer…Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door curvasud)

Dan lijkt het me toch dat Pereiro nog gaat vertrekken? Verder krijg ik uit deze berichtgevingen steeds meer hoop dat Bergwijn en/of Lozano nog een seizoen zullen blijven, ik zie maar weinig concrete dingen voorbij komen!

17 juli 2019 om 12:31

Lozano mag weg Bergwijn moet blijven.

17 juli 2019 om 12:35

Mochten Lozano en/of Bergwijn blijven. Heb je met Bruma - Malen - Lozano en Bergwijn erachter op de 10 positie toch wel een hele gevaarlijke aanval!

17 juli 2019 om 12:36

Absoluut. Maar zonder een fatsoenlijke verdediging heb je bar weinig aan.

17 juli 2019 om 12:38

Voor de Eredivisie een gevaarlijke aanval, maar ik denk dat het in de CL niets wordt.

17 juli 2019 om 12:39

@Delpay96 je speelt te veel fifa. Je hebt dan vooral een hele snelle aanval, maar het gebrek aan een creatieve nummer 10 gaat je echt opbreken. Bergwijn vind ik op die positie geen succes. Vulde hij vorig seizoen een aantal keren zeer slecht in. Mist hij het overzicht voor.

17 juli 2019 om 12:46

Vorig seizoen speelde Luuk op de nummer 10 positie, die is ook niet heel creatief he. Mochten Bergwijn/ Lozano blijven, zal Bergwijn zeker op nummer 10 spelen ( kijk maar naar zijn rugnummer). Mocht een van de twee vertrekken, dan zal Guti of Ibi daar spelen.

17 juli 2019 om 12:48

Vorig jaar had PSV de minste tegengoals. Door de verdedigende blok voor de defensie, die veel bekritiseerd wordt. Maar ben het met je eens, hebben 1 goede CV nodig naast Viergever. Lianco en Alvarez lijken helaas onhaalbaar. Miss Jeffrey Bruma terughalen, lijkt me niet meer dan een paar milj te kosten.

17 juli 2019 om 12:49

Bergwijn heeft er ook een aantal keren gestaan. Techniek heeft hij genoeg maar hij maakt wel heel erg vaak de verkeerde keuzes als hij aan de bal is. Ik hoop niet dat hij op 10 komt te spelen maar je zou zomaar eens gelijk kunnen krijgen helaas..

17 juli 2019 om 12:55

Zolang je er 1 meer maakt dan je tegenstander is het goed.......

17 juli 2019 om 12:57

En speel inderdaad veel fifa, weekend league vooral. Elite halen, is best leuk. Invite maar voor een potje, Delpay96 heet ik op Playstation. Iedereen mag zich welkom voelen om een potje te spelen hoor niet alleen Davilla7 hahaha.

17 juli 2019 om 13:10

Inderdaad je hebt het over vorig jaar, maar van die 4 spelers die in de verdediging stonden zijn er al 2 vertrokken.

17 juli 2019 om 13:12

@davilla7 je hebt gelijk dat Bergwijn daar geen succes was. Zoals ik hieronder ergens aangeef is dat ook vooral vanwege Psv's speelstijl dat een creatieve nummer 10 niet echt uit de verf komt. Met hoe PSV speelt moet je eigenlijk een soort van Toivonen/vdbeek hebben die meer als 2e spits fungeert door slimme loopacties. Ik zie echter liever dat Vbommel het spel zo aanpast dat een speler als Ihattaren wel genoeg aanvoer krijgt vanuit het middenveld. Bergwijn zou met meer aanvoer ook een betere 10 kunnen zijn, echter is hij wel wat grilliger in zijn balbezit. Op de flank is hij veruit het beste.

17 juli 2019 om 13:18

Van de 6 spelers zijn er 2 vertrokken inderdaad. Hendrix en Rosario waren net zo belangrijk als de centrale verdedigers en miss nog belangrijker dan de backs, wat tegengoals betreft. Dat zeg ik net.

Daarnaast ga je er met het vertrek van Angelino nog eerder aanvallend op achteruit dan verdedigend.

17 juli 2019 om 12:35

De transferperiode duurt nog lang...

17 juli 2019 om 12:41

"de transferperiode duurt nog lang..."

Fijn, maar de voorrondes voor de CL beginnen over zes dagen al en de competitie over een dikke drie weken.

17 juli 2019 om 13:03

Competitie begint toch over 2,5 week

17 juli 2019 om 13:08

@jermainejenas:

Klopt, je hebt gelijk.

17 juli 2019 om 17:16

Daarbij kun je niets zeggen of een Lozano dan wel een Bergwijn tot de zomer van twintigtwintig bij psv zullen blijven. Dat blijft een groot vraagteken.

17 juli 2019 om 18:40

Ik vermoed dat er een club serieus naar Lozano aan het hengelen is(napoli?), aangezien PSV zich officieel bij Feyenoord heeft gemeld voor Berghuis.

Op zich niet heel belangrijk, al geeft het wel een indicatie. Wel ben ik benieuwd wie nummer 1 krijgt. Hoop zó dat Unnerstall onze 1e keeper wordt. In ieder geval een eerlijke kans krijgt. Maar van Bommel kennende zal dat wel niet.... wat de boer niet kent vreet ie niet.

17 juli 2019 om 12:33

Zoet heeft nummer 1 gekregen.

Wat overigens niks hoeft te zeggen over wie de eerste keeper wordt. Voorlopig is Zoet dat gewoon aangezien Unnerstall geblesseerd is.

17 juli 2019 om 12:37

Jammer. Net zoals ze bij Pereiro doen had je hem zo subtiel kunnen laten weten dat PSV hoopt op een vertrek. En dat ook stimuleert. Niets ten nadele van Zoet hoor. Hij heeft het naar kunnen prima gedaan, maar ik denk dat het voor alle partijen beter is dat Zoet vertrekt.

17 juli 2019 om 12:43

Dus je wilt nu nog even gebruik van hem maken omdat je als PSV niks anders hebt maar ondertussen wel z'n nummer afpakken? Als eerste keeper? Bovendien vraag ik me wel sterk af of Unnerstall een betere keeper is dan Zoet.

17 juli 2019 om 12:50

Ideaal is het niet nee, maar de voetbalwereld is hard. PSV moet maar aan 1 ding denken, en dat is aan het belang van PSV. Straks zitten we met twee potentiële 1e keepers. Da's zeker niet ideaal. Zekerheid heb je natuurlijk nooit, maar naar mijn bescheiden mening is Unnerstall de betere keeper. Buiten dat heeft Zoet zélf aangegeven wel naar een andere club te willen, mits het een vooruitgang is. Dan kun je verwachten dat daar ook consequenties aan vast zitten.

17 juli 2019 om 13:02

Ik ben alleen bang dat er geen geïnteresseerde clubs zijn voor Zoet. Ik zie ook het liefst Unerstall als eerste keeper. Die is een completere keeper dan Zoet met alle respect.

17 juli 2019 om 13:21

"buiten dat heeft Zoet zélf aangegeven wel naar een andere club te willen, mits het een vooruitgang is."

Ik denk dat ook Unnerstall wel naar een andere club wil als het een vooruitgang is. Wie niet?

17 juli 2019 om 13:53

Zeker, maar willen is weer iets anders dan een vertrekwens uitspreken.

17 juli 2019 om 12:44

Wat heeft het eten van De Boer te maken met de selectiewijze van Van Bommel? ;

17 juli 2019 om 12:46

Unnerstall is nog geblesseerd en VVV is geen PSV. Moet zich een flinke stap omhoog eerst nog maar eens bewijzen.

17 juli 2019 om 13:38

Dat hoopte ik ook, zoals ik ook hoop dat Zoet gewoon vertrekt. Aardige keeper, maar liet in de Champions League én in de tweede seizoenshelft van de Eredivisie zien net zo hard in de malaise mee te delen als het tegen zit met het team. Keepte ook uitstekende wedstrijden, maar ik denk dat PSV met Unnerstal een betere keeper in huis heeft, die beter in de reflexen is, meer lengte meebrengt, dapperder is en sowieso meer uitstraling heeft.

Maar inderdaad, Van Bommel is vrij conservatief. Ik denk dat we ook gewoon weer met twee controleurs starten elke wedstrijd.

17 juli 2019 om 14:36

Dat vraag ik me toch af hoor Gomes. Unnerstal is inderdaad een uitstekende keeper, maar ihij maakte in de tweede hleft van afgelopen seizoen behoorlijk wat fouten. Zoet zou echt mijn voorkeur hebben voor de eerste keeper (wat hij natuurlijk ook zal zijn als hij blijft). Een betere keeper gaat PSV echt niet krijgen, en zeker niet een die voor langere tijd blijft in Eindhoven. Zoet is dermate degelijk dat hij van mij nog 5 jaar op doel mag blijven staan bij Psv.

17 juli 2019 om 14:57

Ieder zijn smaak natuurlijk. Ik vind Zoet een beetje de Viergever van de keepers. Degelijk, af en toe een uitschieter naar boven of beneden. Maar niet standaard top dus en juist een keeper kan met uitzonderlijke kwaliteiten iets extra's brengen. Natuurlijk maakte Unnerstal zijn fouten (kreeg waarschijnlijk ook meer pogingen tegen) maar er staat wel een flinke beer in de goal waar je als inkomende spits niet blij van wordt.

17 juli 2019 om 15:14

In decennia niet zoveel jeugdspelers de kans gekregen als afgelopen seizoen, maar Van Bommel is conservatief. Sorry, maar dan je ofwel zeer eenzijdig gefocust of blind.

17 juli 2019 om 16:21

Jij snapt die opmerking niet helemaal. Wat betreft doorstroom is hij progressief, zeker. Maar herken je dan niet hoe conservatief hij is in zijn tactische keuzes? Toen na de kerst elke tegenstander wel bedacht had hoe je PSV moest bestrijden - simpelweg de backs vastzetten en de gebrekkige opbouwers Rosario en Hendrix de toevoer naar voren blokkeren - wist Van Bommel het niet meer. Die schoof wat tussen spelers op de controleurspositie, stelde uit pure wanhoop zelfs drie op tegen Ajax en rouleerde ten slotte nog wat op de 10-positie. Maar een vernieuwd concept leverde dat verder niet op. Dáárin zit zijn conservatisme, vasthouden aan het plaatje dat zijn schoonvader toepaste in 2010, waarin hijzelf ook een belangrijke rol had als controleur.

Komend seizoen komt het aan op zijn creativiteit. Hoe gaat hij nu om met de situatie als zijn favoriete plan niet werkt? Kiest hij nu wel voor 'voetballers' als Guti, Thomas, Ihattaren en Lammers? Gaat hij weer alleen voor de counter of is domineren nu het credo?

Gaat PSV nog verdedigers kopen? Ze spelen binnenkort voorronde CL en goede verdedigers worden met de dag duurder zodra t seizoen is begonnen. PSV moet echt aan de bak.

17 juli 2019 om 12:39

PSV wil nog een centrale verdediger halen. Op zich zijn er inmiddels wel genoeg verdedigers (dumfries, Sainsbury, Luckassen, Viergever, Lato, Boscagli), maar er mag sowieso nog wel wat meer kwaliteit bij.

17 juli 2019 om 12:46

Psv is ook best wel een koopclub zo. Dumfries, Luckassen, Sainsbury, Viergever, Lato, Boscagli, Pereiro, Bergwijn, Lozano, Malen, enzovoorts allemaal spelers van buiten de eigen club. En dan willen ze nog meer gaan kopen.

17 juli 2019 om 12:49

"psv is best wel een koopclub zo."

Grapjas. Weet je hoeveel gehaalde spelers Ajax inmiddels in de A-selectie heeft? 25. PSV heeft er 16.

17 juli 2019 om 12:51

Wat heeft Ajax hiermee te maken? Ik heb het nu over Psv.

17 juli 2019 om 12:54

"wat heeft Ajax hiermee te maken? Ik heb het nu over Psv."

Ajax is als directe concurrent van PSV het meest voor de hand liggende vergelijkingsmateriaal. 16 Gehaalde spelers is niet overdreven veel als je concurrent er 9 meer heeft.

17 juli 2019 om 12:56

En vanaf wanneer is een speler niet gekocht dan volgens jou? Volgens mij zijn Malen en Bergwijn transfervrij aan de jeugd toegevoegd. Sainsbury meen ik ook transfervrij (kan het mis hebben) en Lato is huur dus ook geen koop. Als de jeugd goed genoeg is dan spelen ze, is de jeugd niet goed genoeg dan moet je iets halen. De vergelijking met “De opleidingsclub van de hele wereld Ajax” is alleen maar ter vergelijking hoe ze ervoor staan.

17 juli 2019 om 12:58

Met alle respect maar ik hoop toch dat PSV nog een centrale verdediger gaat halen met wat meer niveau dan bovenstaande spelers. Ik hoop van harte dat ze de CL in komen, maar naar mijn idee is er nog wel kwaliteit nodig achterin.

Ik zou als ik PSV eens gaan kijken naar de Argentijnse competitie, daar speelt Alan Franco een prima verdediger.

17 juli 2019 om 13:00

Maakt dat Psv dan minder een koopclub? Ik vind van niet.

17 juli 2019 om 13:05

"maakt dat Psv dan minder een koopclub? Ik vind van niet."

OK, andere vraag: noem één club van minimaal het niveau van PSV die naar jouw maatstaven geen koopclub is?

17 juli 2019 om 13:07

Boeiend of het een koopclub zou zijn of niet. PSV voert prima beleid en er is niks mis met spelers kopen om je selectie te versterken.

17 juli 2019 om 13:14

Geen want de conclusie is dat elke club wel een koopclub is haha. Maar hier op VZ doen mensen zo vaak verontwaardigd als een club veel spelers koopt.

17 juli 2019 om 13:31

Het is gewoon een manier om elkaar zwart te maken. Bijvoorbeeld, PSV supporters kaarten het aan als het bij Ajax gebeurt en andersom. Deels omdat het een manier is om successen beter te laten lijken dan de successen van een andere club wanneer het minder koop en meer jeugd is, maar ook deels omdat het gewoon een soort van wraak-reactie is op eerdere soortgelijke aantijgingen van het andere kamp. Ik herinner me nog wel veel reacties toen PSV 4x achter elkaar kampioen werd dat het vooral een koopclub was, reacties met een negatieve toon. Nu zijn de vele aankopen van Ajax (vanwege de positieve financiele situatie) weer een aanleiding om eventueel succes af te doen. Mijn conclusie is dat er iig niks mis is met het kopen van spelers, ik denk dat de meesten die conclusie wel delen. Echter is het ook wel leuk om wat spelers in je team te hebben die wat meer een connectie hebben met je club. Dat ligt echter ook aan de speler, spelers als Guardado vind ik namelijk ook geweldig. Voor ajacieden kan ik me voorstellen dat ze hetzelfde hebben met een Tagliafico of Tadic.

17 juli 2019 om 13:45

Bergwijn speelt sinds 2011 al bij Psv, terwijl Sainsbury, Unnerstal, Viergever en Ruiter transfervrij waren. Er is geen enkele club die zonder aankopen kan, maar met spelers als Zoet, Hendrix, Rosario, Sadilek, Bergwijn, Gakpo, Lammers, Piroe, Koopmans, Teze en Aboukhlal in de selectie is je percentage homegrown toch indrukwekkend genoeg om PSV juist niet als de koopclub die het altijd was te kwalificeren? Helemaal als je bedenkt dat Rigo, Mauro en Obispo nog elders onder de pannen zijn om volgend jaar van betekenis te zijn.

17 juli 2019 om 13:48

@dominiquethiem,

Grappig dat je Bergwijn noemt als 'aankoop'. Volgens mij speelt Steven al sinds z'n dertiende bij Psv. Dat is gewoon jeugd hoor. Of moet je geboren zijn op het trainingscomplex?

De rest van de namen die je noemt is idd van buiten de club. Maar noem is één profclub die een selectie heeft die volledig uit jeugdspelers bestaat? Ik denk dat PSV (en ja ook Ajax) een perfecte mix heeft van aankopen/ervaring en jeugd.

En oh ja, Ajax heeft meer spelers van buitenaf dan Psv, maar dat terzijde. Ik hoef geen clubs te vergelijken en in alles beter te zijn

Zo, dat lijkt me een vrij duidelijk signaal, van rugnummer 7 naar 27. Pereiro's contract loopt af en hij wil niet bijtekenen. En ik denk dat hij hier wel uit kan opmaken dat hij niet meer op veel speeltijd hoeft te rekenen als hij nog een seizoen blijft.

17 juli 2019 om 12:40

Wie zegt dat het niet andersom is gegaan? Dat Pereiro per sé wil vertrekken deze zomer en dat PSV daarop gevraagd heeft of ze zijn nummer alvast door mogen geven.

17 juli 2019 om 12:46

"dat Pereiro per sé wil vertrekken deze zomer en dat PSV daarop gevraagd heeft of ze zijn nummer alvast door mogen geven."

Maar als vier jaar met nummer 7 hebt gespeeld, dan is het toch wel een beetje vernederend als je nummer al weg wordt gegeven voordat je vertrekt. Waarbij ik het ook opvallend vind dat hij meteen ook zo'n hoog nummer heeft gekregen, terwijl bijvoorbeeld 6 nog vrij is en zelfs spelers als Aboukhlal, Ramselaar, Luckassen, Ruiter en Piroe een lager nummer hebben gekregen.

17 juli 2019 om 12:53

Ik vind het ook raar, ik wilde alleen maar zeggen dat wij niet alles zien en dat we ook niet de motivatie weten voor een dergelijk besluit.

Waarom heeft ibbi geen 20 gekregen,dat is zijn nummer...

17 juli 2019 om 14:58

Misschien wilde Sainsbury dat houden?

17 juli 2019 om 12:44

Met Malen in de spits ga je dan ook je speelstijl niet richten op hoge voorzetten hé.....

17 juli 2019 om 13:53

Zijn genoeg spitsen die niet de lengte hebben. Simpel voorbeeldje, Aguero.

Malen is super explosief en snel. Zijn rendement is nog wat aan de lage kant. Maar daar kan hij zeker aan gaan werken.

17 juli 2019 om 14:41

Of wat te denken van de beste spits die PSV ooit heeft gehad, Romario?

Bizar dat Afellay geen 20 krijgt.

17 juli 2019 om 13:14

Maar die 13 mensen die al een shirt met Sainsbury '20' hebben dan?!

17 juli 2019 om 14:59

Bizar dat Afellay een contract bij PSV kreeg.

17 juli 2019 om 18:07

Hij komt ook niet als een grote naam binnen, maar als een mislukte speler die in eerste instantie zijn conditie op peil komt houden

18 juli 2019 om 09:06

Doet er niet toe.
Dit is een grote speler geweest voor Psv, die geef je dan toch zijn rugnummer terug.
Zeker wanneer het gedragen wordt door een wisselspeler als Sainsbury.

Steven heeft zojuist aangegeven in de reacties van het instagram account van PSV, dat die blijft. Dit zorgt er natuurlijk wel voor dat PSV een erg gevaarlijke aanval heeft dit seizoen, echter hoop ik dat ze defensief nog wat naar zich toe trekken. Kunnen ze J Bruma niet ook gewoon terughalen, staat er ieder geval al meer als met die Australiër.

17 juli 2019 om 13:18

Hij heeft toch alleen gereageerd op een fan die al een shirt met Bergwijn 17 had gehaald, dat die een nieuwe mocht komen halen?

17 juli 2019 om 13:52

@est-1913,

Klopt wat je zegt idd. Maar het zegt ook wel wat dat hij nr. 10 krijgt. Als er het ea zou speler rondom Steven, dan zou hij dat nummer niet krijgen. Ik verwacht ook dat ie blijft.

17 juli 2019 om 14:08

Op zich zijn het positieve signalen. Ik krijg goede hoop dat hij blijft.

Jammer dat Afellay zijn nummer 20 niet heeft gekregen! Bergwijn op 10 vind ik toch een risico, hij werd in de tweede seizoenshelft als hij goed speelde in de eerste helft vervolgens op 10 gezet voor de tweede helft, maar daardoor was hij veel minder in het spel betrokken. De nummer 10 bij PSV krijgt gewoon te weinig aanvoer vanuit de cm posities. Het gaat voornamelijk via de backs of de lange bal. Hopelijk verandert dat komend seizoen. En dan nog, ik heb liever Mo op 10 eventueel afwisselend met Ibi. Geef die jongen maar het vertrouwen met 3 toppers voorin om weg te sturen, waaronder Bergwijn.

17 juli 2019 om 16:23

Ik verwacht dat we wat minder via de backs gaan spelen. We hebben daar niet de spits voor. Met De Jong hadden we natuurlijk de perfecte aanvalsleiders voor hoge ballen via de flanken. Nu hebben we, zoals het er uit komt te zien, meer een beweeglijke aanval met heel veel snelheid en veel positiewisselingen. Dus verwacht wel dat dit veranderd.

Ben benieuwd hoe Malen zich gaat ontwikkelen als spits bij PSV. Hoop dat hij een mini Romario wordt.

Wat een armoede.. Alles behalve een brede selectie

17 juli 2019 om 13:51

Met een sterke verdediger erbij kun je nog wel een mooie basis optrommelen, maar ik ben het met je eens dat je met spelers als Viergever, Luckassen, Sainsbury, Sadilek, Thomas, een breekbare Afellay en verder jong grut als Teze en Aboukhlal weinig gewicht hebt in de breedte, terwijl ik ook nog sceptisch ben over Boscagli. Ik vertrouw die aankoop voor geen meter.

Over de rugnummers vind ik het altijd jammer dat het niet jaarlijks wordt afgestemd op de basis en de positie in het elftal. Geef Dumfries gewoon 2, Rosario 6, Gutierrez 8...

Begrijp niet helemaal waarom iedereen zich zo vast pint op nummers. Natuurlijk kun je er het e.a uit afleiden. Maar de basis-elf is er zeker niet uit op te maken. Lammers bijvoorbeeld, die heeft 14, maar ik zie hem gewoon in de basis staan.

Vanavond speelt PSV de laatste oefenwedstrijd tegen Wolfsburg. Ik verwacht dat de kern dan speelt. Ik ben ontzettend benieuwd.

Ik hoop dat het er komend seizoen zo uit gaat zien. Er vanuit gaande dat Lozano nog wel vertrekt. Ik zie voorin veel mogelijkheden tot positiewisseling en verschuivingen. Er zit in ieder geval veel diepgang en snelheid en techniek in. Op de counter is dit elftal levensgevaarlijk.

Zoet
Dumfries
Aankoop
Viergever :(
Lato
Guti
Rosario
Bruma
Lammers
Bergwijn
Malen/Sam

Nog een verdediger en middenvelder erbij? 5 en 6 zijn nog beschikbaar

Nog een verdediger en middenvelder erbij? 5 en 6 zijn nog beschikbaar

De rugnummers laten nog geen beoogde basiself zien. Ook wel logisch. Ik denk dat er nog een linksback, een linker centrale verdediger, een rechter centrale verdediger en een rechtsback bij moet en dan is PSV klaar. Wel zijn er veel keepers en aanvallende spelers. Dus daar mogen nog wel een aantal vertrekken. Ook heeft Teze geen nummer gekregen. Dus zien ze in hem geen back up voor Dumfries?
Op basis van de huidige selectie en vorm mijn favoriete elf op dit moment:

Unnerstall
Dumfries
Sainsbury
Viergever
Lato
Rosario
Afellay
Guti
Lammers
Malen
Piroe

Nou het is duidelijk dat pereiro vertrekt, niet dat ik dat erg vind maar het is wel eeuwig zonde dat hij bij PSV geen onbetwiste indruk heeft kunnen maken. Iemand met zijn kwaliteiten moet daar veel meer uit kunnen halen denk ik zo. afgelopen jaren een van de technisch betere aanvallers van de eredivisie. Dit komt natuurlijk ook door het systeem van PSV maar dan nog. Ben ervan overtuigd dat hij vele malen beter had kunnen zijn. Ondanks dat alle heeft hij nog steeds wel mooie cijfers van een wissel/basis speler.
Hopelijk komt er nog een fatsoenlijke verdediger bij! Dit moet echt gaan gebeuren, je kunt niet met dit aankomen in de CL en je kunt ook niet voetballen zoals je waarschijnlijk wil gaan spelen. Je hebt een goede verdediger nodig die snel is en een goede pas in de benen heeft en uiteraard ook moet kunnen verdedigen. Voor de rest ben ik te vreden als iedereen blijft, Lozano mag nog weg van mij of Bergwijn, in ieder geval 1 van de twee. Je kunt ze namelijk opvangen door eigen jeugd wat echt talent heeft. Op dit middenveld lijkt het schraal alleen dat is een keuze die van Bommel maakt. Je kunt namelijk ook gewoon met Guti spelen ivp Hendrix en als het af en toe moet kan Hendrix spelen. Daarnaast kun je rouleren met affelay en thomas op die posities.
Op de 10 heb je in mijn ogen ihatteren en eventueel bergwijn nog. Lammers vind ik minder geschikt maar ook dat zou nog kunnen.

Conclusie aanval uitstekend, middenveld goed, verdediging niet goed genoeg. Keepers: prima ( Unnerstal en zoet zijn gewoon prima keepers voor Psv)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.PSV74
Voor de complete stand: Eredivisie

189 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Sevilla 1 0 0 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
Laatste voetbalnieuws

PSV bevestigt nieuws Galatasaray en heeft Mitroglou binnen

Kostas Mitroglou is de nieuwe spits van PSV. Nadat Galatasaray de overstap van de Griekse spits woensdagavond meldde, heeft de Nederlandse topclub dat nieuws donderdag bevestigd. De aanvaller heeft de medische...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Schalke 04 lijkt de beste papieren te hebben om Juan Miranda op tijdelijke basis over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren