David Neres deelt in Braziliaanse malaise: ‘Al zijn voorzetten mislukten’

Woensdag, 19 juni 2019 om

Brazilië kwam in de nacht van dinsdag op woensdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Venezuela en na afloop van die wedstrijd was de teleurstelling groot in het gastland van de Copa América. Ajax-aanvaller David Neres begon opnieuw in de basis tegen de Venezolanen, maar slaagde er niet in om zich, in de dikke zeventig minuten dat hij op het veld stond, te ontworstelen aan de malaise.

Bem Paraná beoordeelt het spel van Neres met een 4, waardoor hij volgens het medium samen met Roberto Firmino de slechtste speler aan Braziliaanse kant was. “Of het nou vanaf links of rechts was, al zijn voorzetten mislukten. En hij heeft ons een doelpunt gekost”, wordt er verwezen naar een gemiste grote kans in de eerste helft.

Het grote Globo Esporte en Futebol Interior zijn met respectievelijk een 4,5 en een 5 voor Neres niet veel coulanter, al deelt eerstgenoemd medium wel hetzelfde cijfer uit aan Firmino, Philippe Coutinho, Arthur en Dani Alves. Ook hier wordt de mogelijkheid die de dribbelaar onbenut liet aangehaald: “Hij miste de grootste kans van de eerste helft na een pass van Arthur. Hij probeerde echter om de keeper heen te dribbelen en schoot daarna mis.”

Neres werd achttien minuten voor tijd vervangen door Grêmio-aanvaller Everton en hij liet met een 6 van Bem Paraná en twee keer een 6,5 van Globo Esporte en Futebol Interior een betere indruk achter. “Hij durfde met de bal aan de voet iets te ondernemen en bereidde het tweede doelpunt voor, dat afgekeurd werd”, omschrijft Bem Paraná het spel van de invaller.

Het publiek in de Arena Fonte Nova liet tijdens en na de wedstrijd met een aantal fluitconcerten eveneens zijn onvrede blijken, zo merkte Neres op in gesprek met de Braziliaanse pers: “Ik denk dat de fans altijd het beste verwachten. Zij willen spektakel van de Braziliaanse ploeg. Als je niet wint, hoort dit bij voetbal. Of je nou applaus krijgt of wordt uitgefloten. Wij gaan altijd het veld in om het beste te geven.”

Tite: 'Neres op links gezet omdat hij zo scoorde tegen Juventus'
Meer video's

Poll

Vind jij dat David Neres zijn basisplaats moet behouden bij Brazilië?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door binny)

Als ik de berichten allemaal moet geloven, heeft hij tot nu toe geen beste indruk gemaakt. En daarin tegen wordt er ook vaak aangegeven dat Everton in de minuten die hij heeft gekregen een betere indruk maakt. Zal het zo zijn dat Everton, de kans gaat krijgen in de basis?

19 juni 2019 om 11:49

Als die in vorm is en Neres uit vorm lijkt me dat niet heel gek. Alhoewel ik die Everton verder als speler niet ken.

19 juni 2019 om 12:02

Wellicht heeft dit ook consequenties voor Ajax. Bij een goed toernooi zou er meer teams komen die hem graag willen hebben en zou Ajax veel meer voor hem kunnen vragen. Maar aan de andere kant kan de kans groter zijn dat hij bij Ajax blijft. euhh… elk nadeel heeft zijn voordeel en andersom natuurlijk.

19 juni 2019 om 15:40

Mood, kan Everton de interesse verleggen naar Everton en Neres nog fijn een jaartje in Amsterdam blijven.

19 juni 2019 om 11:51

Klopt, heb gister gekeken en het was niet best. Kleine opsomming: verkeerde looplijnen (liep de spits in de weg), slechte afwerking op doel, voorzetten die niet aankwamen, te ver doordribblen. Liet zijn man af en toe lopen ... Als Braziliaan heb ik me mateloos geërgerd aan hem en aan Casimero die het spel enorm vertraagde. De verwachting is inderdaad dat Everton de komende wedstrijd start.

19 juni 2019 om 17:44

Dat te ver door dribbelen erger ik me bij Ajax soms ook aan. Dat moet ie echt minder gaan doen. Maar misschien dat dat met de tijd komt. Het is nog een jonge speler.

19 juni 2019 om 11:54

Het is mogelijk dat hij volgende wedstrijd gaat banken voor everton. Als everton een schitterende wedstrijd speeld is het game over.

19 juni 2019 om 12:14

Geloof dat het sowieso banken wordt, volgende wedstrijd. 2x dikke onvoldoende voor een nieuweling is niet echt fijn begin. Als zijn vervanger het beter doet dan is het niet zo moeilijk lijkt me. Heeft in deze 2 wedstrijden niet één geslaagde actie gehad. Laat staan een bruikbare voorzet. Vrees dat dit zijn transferwaarde niet ten goede komt.

19 juni 2019 om 13:57

Inderdaad game over... Koffers pakken en direct terug naar Amsterdam en een mooie amateurclub uitzoeken om de rest van zn carriere uit te zitten... Hou toch op! Het zijn allemaal jonge spelers die kansen krijgen op dit moment, betekend niet dat als je 1 slechte match speelt, het allemaal over is. Ook niet als je vervanger de resterende 30 min prima speelt. Volgens mij is Everton niet eens basisspeler bij Gremio, maar laat ze maar lekker concurreren, wordt Neres alleen maar beter van (en duurder)

19 juni 2019 om 15:04

Zeg dat nou niet over de man die minimaal 50-80 miljoen moet kosten volgens sommige Ajax fans hier!

Maar ff serieus, een slechte wedstrijd spelen gebeurt iedereen wel eens. Ik denk dat hij z'n plek momenteel nog wel behoudt. Maar een zwaluw maakt ook geen zomer, wat de meeste wel eens vergeten.

19 juni 2019 om 15:52

Denk dat het vooral om de intentie gaat. Als Ajax voorziet dat na Frenkie ook De Ligt en Ziyech zullen vertrekken, kunnen ze besluiten dat het zo wel welletjes is en de rest aan hun contract gehouden wordt, tenzij er een compleet achterlijk bod op tafel komt dat niet valt te weigeren. Dus precies in jouw woorden, ja ik denk inderdaad dat Neres 50-80 miljoen moet kosten. Waarmee ik niet zeg dat ik vind dat hij 60+ waard is. Maar als Ajax hem wil houden, dan moeten ze geïnteresseerde clubs gewoon keihard afschrikken. Zoals die Spaanse clubs doen met hun transferclausules van honderden miljoenen. Geen club die het ooit werkelijk betaalt natuurlijk, maar het maakt je intenties duidelijk. Daarbij, ik denk zeker dat Ajax bijvoorbeeld een bod van 40 miljoen op hem kan, moet en zal weigeren. Weet niet wat klopt van de Lozano geruchten, maar als Napoli voor hem 50 gaat betalen, dan kun je in die verhoudingen bij Neres toch richting de 60 gaan denken. Al was het alleen omdat hij voor Ajax speelt en het liet zien in de Champions League. Je spreekt jezelf overigens wel tegen door mensen op basis van een slechte wedstrijd terecht te wijzen mbt hun opvatting over de waarde van Neres, waarna je zegt dat een zwaluw geen zomer maakt en mensen verder moeten kijken dan één wedstrijd. Bovendien is het niet helemaal waar, want een wereldpot op zo’n toernooi kan weldegelijk de waarde van een speler beïnvloeden. Denk toch als Ziyech een fantastisch WK had gespeeld, hij het afgelopen jaar niet in Amsterdam had rondgelopen.

19 juni 2019 om 15:57

Het is toch algemeen bekend dat supporters de prijzen bepalen van spelers? De media en de clubs lezen de meeste reacties op VZ en baseren vervolgens hun vraagprijs voor een speler hierop... Of is het nou andersom?

Firminho is ook een overschatte speler. Vond hem erg matig in de CL en ook nu laat hij weinig zien. Echt, ben niet kapot van Firminho. Anderen wel?

19 juni 2019 om 12:06

Ja vindt hem zeker goed! Een speler dat niet echt een spits is en niet echt een CAM maar o zo nuttig is voor een elftal, zo heeft hij bij Liverpool 2 buitenspelers die al veel scoren. Zonder Firmino zouden die een stuk slechter zijn.

19 juni 2019 om 12:09

Firmino: slechts 12 goals in de competitie en 4 in de CL, (tegenover 22 van Mane en Salah in de competitie). Geen sterke stats!

19 juni 2019 om 12:28

Dat zijn juist wel sterke stats, die doelpunten die Salah en Mane maken, maken ze niet in in hun eentje. Het systeem van Liverpool is eigenlijk ook helemaal geen 433, het is eerder 4312. Firmino is de terugzakkende aanvallende middenvelder met Salah en Mané die voorin rond zwerven. De voorzetten komen dan van de backs, maar Firmino loopt dus vooral rond op het middenveld en is zo ongelofelijk belangrijk voor Liverpool, hij is balvast en weet vooral precies waar de ruimte is en waar hij moet lopen.

19 juni 2019 om 12:31

Als je alleen naar doelpunten kijkt misbruik je statistieken wel enorm om je mening te ondersteunen. Zo zijn assists bijvoorbeeld net zo belangrijk en heeft Firminho 900 minuten minder gespeeld dan zowel Salah als Mané.

Firminho heeft dit seizoen 3406 minuten gespeeld en had daarin 16 doelpunten en 8 assists. Slechts 1 doelpunt was een penalty en omgerekend is hij dus iedere 142 minuten betrokken bij een doelpunt.

Mané 4309 minuten - 26g/5a - 1 penalty - Betrokken bij een doelpunt per 139 minuten.

Salah 4342 minuten - 27g/13a - 5 penalty's - Betrokken bij een doelpunt per 109 minuten. (zonder die 4 extra penalty's zou hij op 120 minuten per doelpunt of assist komen).

Al met al ontloopt het elkaar niet superveel. Zeker gezien Mané dit seizoen bejubeld word terwijl hij nauwelijks betere statistieken kan overleggen dan een Firminho die niet in absolute topvorm heeft verkeerd. Zijn gewoon 3 fantastische aanvallers.

19 juni 2019 om 19:34

Als je naar de wedstrijden van liverpool kijkt, dan zou je ook zien en weten dat hij op een behoorlijk andere manier wordt ingezet dan de meeste goalscorers. Firmino speelt veelal als zwervende aanspeelpunt die ruimtes creëert waar mane en salah in kunnen duiken, en tevens in de omschakeling zeer veel werk verricht door veel mee te jagen tot op eigen helft waardoor mane en salah in de counters meer kunnen voorin

19 juni 2019 om 12:13

Heeft volgens mij langere tijd gekwakkeld met blessures. Vind hem persoonlijk echt heel goed, wel rendeert hij waarschijnlijk het beste als valse spits en diepgaande mensen om hem heen. Is ook erg compleet en werkt keihard.

19 juni 2019 om 12:28

Klopt. Je zag ook dat hij in de CL finale niet zijn gebruikelijke niveau haalde omdat hij niet helemaal 100% was na zijn blessure. Maar dat komt wel weer goed volgend seizoen.

19 juni 2019 om 12:21

Mwoah, ik vind Firminho echt een klasbak. Er zijn weinig spitsen met zoveel voetballend vermogen die daarnaast ook enorm veel werk verrichten in het drukzetten. Het is is geen killer voor de goal, maar meer een kapstok die de rest beter laat spelen. Niet voor niets dat Mane en Salah zoveel goals kunnen maken bij Liverpool.
Dit jaar heeft hij een beetje gesukkeld met blessures, zeker in de tweede seizoenshelft. Wellicht speelt dat nu nog steeds mee.
Verder zijn er maar weinig spelers die hetzelfde niveau halen bij het nationale team als bij de club.

19 juni 2019 om 12:26

Ouwe teletekstsupporter. Firmino is zo belangenrijk voor het spel van Liverpool. Ten eerste is hij geen klassieke 9 maar een valse 9. Doordat hij inzakt maakt hij ruimte voor Mane en Salah plus hij is een ontzettend sterk aanspeeltpunt waardoor het gehele team eig altijd de bal bij hem kwijt kan. Is ook heel belangenrijk in het verstoren van de opbouw van de tegenstander.Dat jij niet begrijpt of ziet wat Firmino zo goed maakt is een ander verhaal. Firmino is juist heel onderschat, en jij bewijst dat maar weer.

Wie. Kan mij uitleggen waarom het eerste doelpunt werd afgekeurd, daar de bal via een Venezuelaanse verdediger richting Firminio, die wel in buitenspel positie bevond.. Het 2 e doelpunt leek wel op een hands bal van Firminio.... Jammer... Wedstrijd winnen is wanneer Je scoort

19 juni 2019 om 12:29

Stond op het moment van schieten buitenspel en de bal caramboleerde via de verdediger voor zijn voeten.

19 juni 2019 om 13:37

Maar dan was de goal van de Australische dames tegen Braziliã« ook buitenspel en die geeft de var en scheidsrechter niet .. dus ergens worden de regels niet goed geã¯nterpreteerd.

19 juni 2019 om 19:49

@patrickchristi...: Dat zijn beiden geheel andere situaties. De situatie bij de vrouwen waaraan je refereert neemt de vrouw in de buitenspels situatie niet daadwerkelijk deel aan het spel. Zij raakt de bal ook niet.

Heel jammer voor David dat het er op de Copa niet uitkomt. Ik had gedacht dat hij goed met Firminho zou kunnen samenspelen. Misschien wil hij zich te graag bewijzen of duurt het seizoen net iets te lang voor hem. Wel gunstig voor Ajax, hij is hierdoor wellicht makkelijker in Amsterdam te houden.

Hij loopt er daar een beetje verloren bij. Het teamspel dat bij Ajax voor succes zorgt spelen ze bij Brazilie niet. Als Coutinho or Firmino de ballen krijgen gaat het gelijk direct op de goal. Er is niemand die hem vrijzet voor de goal terwijl hij er vaak genoeg komt.

Vond hem eerste helft meest dreigende aanvaller bij Brazilië, tweede helft amper een bal gehad. Was op rechts stuk beter dan op links, was daar alleen gaten aan het trekken voor opkomende back. Vond zelf Firmino de meest storende factor, die zat er echt totaal niet in. Jesus viel sterk in maar vanaf de flank niet kapot van, Everton en Fernandinho vielen ook goed in vond ik. Coutinho moest de hele tijd weg uit centrum omdat hij zich daar gewoon niet vrij kon spelen en dus steeds beetje links georiënteerd speelde en met zeker in eerste helft Arthur en Casemiro heb je dan geen spelen die aansluit.

Jammer dat Vinicius niet mee is. Vin heeft toch veel meer dreiging dan Neres. Ik ben wel Fan van Neres. Maar op dit moment is het een collectief falen lijkt me.

Nou het is heel makkelijk om dit op Neres af te schuiven die inderdaad niet een lekkere wedstrijd speelde, maar wie wel bij Brazillie?neres was zelfs de enige met dreiging naar voren voor de rust, daarna was het klaar. Ik vond Richarlison nog slechter (werd ook gewisseld in de rust), al de balcontacten van Firmino leken wel van een amateur, Casemiro die het spel enorm vertraagd en Dani Alves die zo ver over zijn top is maar nog steeds denkt het te kunnen. De enige spelers waar ik positief over ben zijn Arthur, Gabriel Jesus, en tja die Everton viel best lekker in als ik eerlijk ben.

19 juni 2019 om 15:20

niemand schuift de schuld af op Neres. in de titel staat deelt in de malaise. Delen doe je niet alleen. Dus de titel suggereert niet dat het enkel aan neres ligt. Collectieve malaise waarbij Neres deel van het collectief is

19 juni 2019 om 22:21

Je hebt gelijk, ik bedoel meer dat er een paar anderen waren die slechter waren. Maareee je hebt gelijk

Speelde gewoon een goede wedstrijd. Brazilië had gewoon moeten scoren want Venuzuela verdedigde goed maar was zelf nooit gevaarlijk op 1 kopballetje van Rondon. Niets om je zorgen over te maken bij Brazilië. Als Argentinie nu eens zo zou spelen als Brazilië dan was ik erg tevreden, die spelen meer zoals Bolivia of een Quatar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
196 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Brazilië.

52 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Concurrent van David Neres hard op weg naar de Premier League’

Aanvaller Everton Soares is op weg naar Arsenal. Het Braziliaanse FOX Sports en enkele Italiaanse media melden dat de Londenaren erg dicht bij de komst van de buitenspeler van Grêmio zijn....Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
Juventus heeft van Internazionale een hogere vraagprijs te horen gekregen voor Mauro Icardi dan Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren