Irritatie en begrip bij Van Bommel: ‘Dit is niet wat je wil als trainer'

Dinsdag, 18 juni 2019 om

Voor PSV is dinsdag de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. De Eindhovenaren weten woensdag of FC Basel of Olympiacos volgende maand de tegenstander is in de tweede voorronde van de Champions League. Op korte termijn dus al een belangrijk tweeluik in Europees verband, terwijl Mark van Bommel nog genoeg twijfels heeft omtrent zijn selectie, want er staan mogelijk de nodige mutaties te wachten.

De transfermarkt komt behoorlijk traag op gang, weet ook de trainer van PSV. “Dit is niet wat je wil als trainer. Natuurlijk irriteert het me dat we selectie nu nog niet op orde hebben. Maar het is helaas niet anders. Je hebt te maken met clubs, spelers en zaakwaarnemers. We zijn afhankelijk van anderen”, wordt Van Bommel geciteerd door het Algemeen Dagblad.

De PSV-coach kan in ieder geval een beroep doen op Ibrahim Afellay, die een eenjarig contract in het Philips Stadion heeft ondertekend. “We hebben hem een kans gegeven om hier te revalideren, hij is een kind van de club. Hij heeft als mens ook een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dat merk je in de gesprekken met hem. Dit is een andere Ibi dan toen ik met hem speelde. Ik denk daarom dat hij niet alleen op het veld maar ook in de kleedkamer een belangrijke rol kan gaan spelen.”

Van Bommel kijkt ook nog even terug op de afgelopen voetbaljaargang in de Eredivisie. PSV mocht zichzelf lange tijd koploper noemen, maar werd in de slotfase van het seizoen alsnog ingehaald door Ajax. Keerpunt was het onderlinge duel in de Johan Cruijff ArenA in maart, door de club uit Eindhoven met 3-1 verloren. PSV had toen op acht punten voorsprong kunnen komen, maar zag de voorsprong slinken tot twee punten en kwam die klap niet meer te boven in de restant van het seizoen. “Het was gewoon niet goed genoeg. We hebben de strijd ook op details verloren”, zo besluit Van Bommel.Gerelateerd

80 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Waarom moet John de Jong wachten totdat iemand vertrekt? Schwaab is weg en nog steeds geen vervanger. Je weet dat Lozano en Perreiro bijna weg zijn en ook nog steeds geen andere spelers voor terug. In 2e elftal is er geen speler die meteen in de basis kan staan. Houdt m'n hart vast.

18 juni 2019 om 17:58

Denk dat er gewoon geen geld is. Eerst verkopen en dan pas kunnen kopen.

18 juni 2019 om 18:01

Natuurlijk is er wel geld Angelino is vandaag verkocht en PSV heeft ook champions league gehaald. Maar het is gewoon zeer lastig om zo vroeg al een paar transfers te doen. De transfermarkt is nog niet eens zo heel lang open.

18 juni 2019 om 18:06

Angelino is niet eens officieel en CL is echt niet gehaald. Tweede voorronde pas

18 juni 2019 om 18:09

Nee echt dat meen je niet? Vorig seizoen hebben ze dat toch wel gehaald daar is gewoon geld van binnengekomen.

18 juni 2019 om 18:12

Psv heeft toch echt afgelopen seizoen rond de 40 miljoen opgehaald in de CL. Plus de verkoop van Lozano en bergwijn zit je ook rond de 100 miljoen, dus psv heeft zeker geld voor aankopen

18 juni 2019 om 18:24

Misschien je reacties beter formuleren.

18 juni 2019 om 18:45

Meen je dit serieus ofwat?
Het geld dat binnenkomt vanwege het halen van de CL vorig seizoen is ook alweer of uitgegeven (Guti) of lopende schulden/leningen van afbetaald.
Snap niet waarom men altijd maar denkt dat elke euro die binnenkomt ook daadwerkelijk kan worden uitgegeven aan het versterken van het eerste elftal, zo simpel is het helaas niet.

18 juni 2019 om 19:01

Liever matig formuleren en dat jij het niet snapt dan maar dom te reageren dat jij denkt dat er bij PSV "gewoon geen geld is". Alleen Angelino is weg(sinds vandaag) en Schwaab gaat weg. Dan is het toch niet heel vreemd dat er nog niets is aangetrokken. En zoals van Bommel zegt; zoals we allemaal weten(!) komt de markt traag op gang.

18 juni 2019 om 19:06

Ben je serieus psvmaroc, Dat zeg ik ook niet ofwel? Alleen wordt er geclaimd dat psv geen geld heeft, en dat is onzin.

18 juni 2019 om 19:25

Schwaab is toch ook al weg? Daarnaast is Viergever wel aan vervanging toe. Net doen alsof er bij PSV niemand weg is, is struisvogel gedrag

19 juni 2019 om 13:42

@ memphisdepay

Dat Angelino verkocht is betekend niet dat je dat bedrag 1 op 1 meteen weer kan herinvesteren. Voorafgaande aan het grote financiã«le reddingsplan van een aantal jaar geleden vroegen jullie je ook af waar het geld was gebleven van de Champions League. Nu wil ik niet zeggen dat men weer in de dop zit, maar blijkbaar heeft PSV minder financiã«le slagkracht dan de eigen aanhang denkt dat ze hebben. Het is immers niet voor niets dat PSV voor transfers van 10 allerlei constructies moet bedenken om die mogelijk te kunnen maken. Nu weet ik dat het moeilijk is, maar ik vrees dat jullie nog even geduld moeten hebben, zeker nu er nog een aantal tournooien bezig zijn.

18 juni 2019 om 17:59

Zal wel een budgetkwestie zijn. Als ie nu een centrale verdediger haalt, is die van minder niveau als dat ie eerst een Pereiro verkoopt en met een dikkere portemonnee de markt op kan voor een verdediger.

18 juni 2019 om 17:59

Waar zie jij staan dat PSV eerst moet wachten tot dat er iemand vertrekt. PSV heeft natuurlijk haast maar je kan slecht overhaaste beslissingen nemen. Het is echt niet zo makkelijk als het lijkt allemaal.

18 juni 2019 om 18:11

Overhaast valt wel mee, tenzij je er idd nu pas over na begint te denken.

18 juni 2019 om 18:18

Wat zou jij dan doen. Voor de 3e, 4e of een nog lagere optie op je lijstje gaan. Of probeer je wat langer door te gaan voor de eerste of 2e optie? Ik heb liever dat PSV zo’n goed mogelijke spelers binnen haalt dan dat ze nu snel maar iemand kopen omdat de cl voorrondes zo vroeg beginnen.

18 juni 2019 om 18:57

Maar PSV zou nu, financieel gezien, toch ook al voor de eerste keus kunnen gaan? Er is toch een reserve? Ik neem aan dat je met een beetje ingespeeld elftal de voorrondes in wilt gaan.

18 juni 2019 om 19:16

Ik snap heus wel dat iedereen het belangrijk vind dat PSV met een goed ingespeeld elftal aan de start verschijnt. Maar ten eerste heeft PSV tot nu alleen Angelino en Schwaab zien vertrekken. Dat er een centrale verdediger voor Schwaab moet komen klopt natuurlijk maar je kan toch niet verwachten dat PSV nu al een nieuwe aanvaller, linksback, middenvelder gaat halen terwijl er gisteren nog niemand vertrokken was. Dan neem je toch echt risico’s als je zo’n beleid voert. Verder is het financiële niet het enige wat een transfer rond laat komen. De zaakwaarnemer, speler en de verkopende club kunnen ook zorgen voor vertragingen. Momenteel zullen een hoop van die personen bijvoorbeeld op vakantie zijn of sommige zijn bezig met een toernooi. Het zal sowieso een hele opgave worden om de kwalificatie te overleven want er zitten een aantal goede clubs bij. Dus je kan nu wel miljoenen te veel uitgeven maar als het dalijk net wat anders loopt dan verwacht en je kwaificeert je niet, dan zal dat in ieder geval geen positief effect hebben.

18 juni 2019 om 19:35

Ik begrijp dat. Ajax (niet dat ik Ajax hier per se bij wil betrekken maar die zaten vorig jaar in dezelfde situatie) heeft vorig jaar ook te veel betaald voor Blind. Als ze langer hadden gewacht, had hij minder gekost. Maar het heeft wel heel goed uitgepakt. PSV moet over een maand een belangrijke voorronde spelen. Hoewel de tegenstander niet van een geweldig niveau is, hoop ik toch dat er een ingespeeld elftal zal staan. Ook als Ajax-supporter hoop ik dat PSV het op Europees niveau goed zal doen.

Stel dat Angelino inderdaad weg gaat (ik las dat hij vandaag al niet bij de training was), hoe gaat de defensie eruit zien als er geen vervangers zijn gehaald voor hem en Schwaab?

18 juni 2019 om 18:01

Je weet nooit hoever ze zijn met een speler. Uit het niets kan er binnen een week een nieuwe CV staan. Over Angelino was ook een jaar niks bekend van een terugkoopclausule en hup binnen 2 dagen zit hij weer in Manchester. PSV heeft altijd de selectie wel op orde gehad, ik hoop voor het Nederlandse voetbal dat ze dat dit keer ook hebben voor de voorrondes.

18 juni 2019 om 19:23

Ik snap het ook niet. Ze moeten heel snel iets aan de verdediging gaan doen wil je überhaupt een serieuze kans maken de CL te halen.

18 juni 2019 om 19:34

De transfer window duurt nog 2 en een halve maand...
De Jong zal vast een lijstje hebben, maar dan moeten die spelers wel willen, of al beschikbaar - betaalbaar zijn.

Op Schwaab (en misschien nu Angelino) na is er nog niemand weg. Met de jongens die het afgelopen jaar doorbraken, heb je al een druk bezet middenveld, daar krijg je nu Sadilek en Affelay bij. Voorig lag het probleem niet van PSV vorig jaar en daar krijg je Lammers terug. Ik in ieder geval niet het idee dat er een uitgeholde selectie staat in Eindhoven op dit moment.

Alleen een extra verdediger zou wel lekker zijn voor Psv.

Leuk om "ibi' terug te zien op de Nederlandse velden, hoop dat hij het plezier weer terug krijgt en dan hij blessure vrij blijft!

18 juni 2019 om 19:11

Zeker leuk om te zien, gaat alleen niks meer worden. Speelt al 7 jaar niet meer op niveau. Complimenten ook voor je profielfoto, jammer alleen dat ik hem eerder had.

Komst van Afellay is heeel slim. Zoals van Bommel al aangaf een kind van de club. Brengt de nodige ervaring, is gewoon een goede voetballer en lijkt mij een hele goede mentor voor Ihatarren. Beide van Marokkaanse achtegrond, uit Utrecht en komen beide uit de jeugd van PSV. Lijkt me mooi.

Daarbij moet PSV nog twee centrale verdedigers, een linksback een middenvelder en misschien zelfs nog een aanvaller halen. Binnenkort wacht de Champions League al. Als je Lozano voor 50 weg doet, Bergwijn ook voor 50, Pereiro voor 20 en Angelino 13 is dat al 133 miljoen euro die je binnen haalt moet meer dan genoeg zijn om op iedere positie een betere speler te halen. Vertrouwen in John de Jong!

18 juni 2019 om 17:57

Lozano en Bergwijn gaan eerder opgeteld voor 50 weg dan allebei onderling voor 50.

18 juni 2019 om 17:58

Dan moet ik jou helaas informeren dat er al helaas bijna een akkoord met Napoli ligt voor Lozano voor vijftig miljoen euro. Heeft Vodafone de afgelopen dagen je internet geblokkeerd of leef je onder een steen?

18 juni 2019 om 17:59

50 miljoen is geen pure winst. 7 miljoen betaald en tussen de 20 en 40% gaat naar zijn oude club. Want ze wilden eerst 20 gingen toen akkoord met 8. En met het Angelino nieuws zou 40% zomaar kunnen.

18 juni 2019 om 18:02

Dan is het jou ook vast niet ontgaan dat PSV van de 50 miljoen er misschien 20 ontvangt??

18 juni 2019 om 18:02

Maar dan gaat Lozano alleen al, in tegenstelling tot wat lumni zegt, wel weg voor 50 miljoen.

18 juni 2019 om 18:04

Heb jij aan de onderhandelings tafel gezeten met Pachucha en Marcel Brands? Jij weet alle detaills zo te zien? 20 miljoen? Hoeveel heeft de zaakwaarnemer van Chucky gekregen? Aangezien jij aan tafel zat bij de onderhandelingen?

18 juni 2019 om 18:04

Ooh ja dat nieuws komt zeker van de Ajax supporters site? Je verkondigt gewoon grote onzin dan zou het doorverkooppercentage boven de 50% liggen. Tuurlijk!

18 juni 2019 om 19:08

Geweldig al die ajacieden die het allemaal heel fijn weten. Sowieso gaat dat percentage over de winst op Lozano, dat is een heel stuk anders dan 20 tot 40% van die 50 miljoen

18 juni 2019 om 19:30

Al die ajacieden weten het net zo min als de PSV supporters. De kans is groot dat het rond de 20% over de winst is, maar er zijn er maar weinig die dit zeker weten. Iets waar ik me altijd over verbaas is dat supporters in het algemeen vaak denken dat er 50 miljoen te besteden is als er 50 miljoen voor een eigen speler betaald wordt. Er komen echter nog aanzienlijke extra kosten bij waardoor er duidelijk minder te besteden is.

18 juni 2019 om 20:33

Een ding is in ieder geval wel zeker het percentage verschilt per transferbedrag. Dus hoe hoger de som hoe lager het percentage waarschijnlijk maar dat lijkt niemand hier in te zien. Daarnaast zullen er ook nog wel wat bonussen bij de aankoop in begrepen zijn die misschien ook wel afgetrokken worden van de winst. Ik geloof in ieder geval nooit dat PSV meer dan 10 miljoen af moet staan aan die oude club van Lozano.

18 juni 2019 om 17:59

Werkte het maar zo! Wanneer bijvoorbeeld Lozano voor 50 miljoen vertrekt houd je er bij lange na geen 50 miljoen aan over. Ook voor andere transfers overigens. Zou het ook een waanzinnig goede deal vinden als PSV echt 20 miljoen gaat krijgen voor Pereiro. Toch zal er meer dan voldoende geld zijn om de selectie flink te versterken.

18 juni 2019 om 18:52

Je verliest ook nog eens veel van dat geld aan Graiola en die 50 miljoen kan zo maar eens 40 met bonussen zijn....

18 juni 2019 om 18:59

Ik had hier op VZ gelezen dat het ging om 40 + bonussen.

18 juni 2019 om 17:59

Voor Bergwijn ga je nooit 50 krijgen, 20 voor Pereiro wordt ook lastig. Komt bij dat je natuurlijk lang niet alles wat je ontvangt direct weer kan herinvesteren, er moet ook nog het nodige afgestaan worden aan zaakwaarnemers, belastingen, ex-clubs etc.

18 juni 2019 om 18:02

Als Lozano voor 50 miljoen weggaat dan zou Bergwijn voor meer moeten gaan. Jonger, Nederlands, eigen jeugd en talentvoller. Als Bergwijn voor minder dan 50 miljoen gaat is dat puur kapitaalsvernietiging.

18 juni 2019 om 18:06

Jij vindt Bergwijn talentvoller. Dat is nogal subjectief, want ik ben het daar totaal niet mee eens. Lozano staat er internationaal ook gewoon een stuk beter op, omdat hij het beter heeft gedaan in de Champions League (in ieder geval qua statistieken, in mijn ogen ook qua spel) en al goed gepresteerd heeft op een WK en de Confederations Cup. Bovendien vertegenwoordigt hij een flinke marketingwaarde vanwege zijn enorme populariteit in Mexico. Ik verwacht dan ook dat Lozano voor meer geld zal vertrekken dan Bergwijn.

18 juni 2019 om 19:00

Waarom is zijn Nederlanders nationaliteit van invloed op een hogere transfersom? Ik zou zeggen dat Lozano dan een hogere waarde vertegenwoordigt.

18 juni 2019 om 19:21

Nou als je een Nederlander bent, ben je een eu voetballer. In bepaalde landen mag je maar 5 non-eu (wat Lozano dus is? aantrekken. Ik denk, of hoop eigenlijk😉 dat El_Guaje dat bedoeld.

18 juni 2019 om 19:39

Aha. Vandaar. Dank voor de uitleg.

18 juni 2019 om 18:00

En dan nu realistisch: PSV vraagt 20 miljoen voor Pereiro maar ik denk eerlijk gezegd dat dat zo'n 15 tot 17 miljoen gaat worden. Lozano voor 50 miljoen zie ik wel gebeuren als clubs zich gek maken en Angelino staat natuurlijk al vast, maar Bergwijn gaat nooit 50 miljoen opleveren. 30 tot 40 miljoen wellicht.

Daarnaast zul je bijvoorbeeld bij zo'n bedrag voor Lozano ook zo 1/3 af moeten staan aan weet ik veel wat voor mensen allemaal.

18 juni 2019 om 18:02

Bergwijn en Pereiro gaan niet voor die bedragen vertrekken denk ik. Bergwijn zit eerder tegen de 25/30 aan en Pereiro zal met een 1 jarig contract wel rond de 12/13 opbrengen. Krijgt PSV de bedragen die jij noemt dan leveren ze een wereldprestatie.

18 juni 2019 om 18:06

Kan jij mij vertellen hoe jij ongodsnaam op 25/30 miljoen voor Bergwijn komt? Tover je dat zo uit je mouw? Voor 25/30 miljoen ook nog eens naar Ajax zeker?

18 juni 2019 om 18:12

Ik zeg niet dat PSV hem voor dat bedrag laat gaan. Ik denk alleen dat Inter en Spurs die genoemd worden, niet meer dan 30 miljoen er voor willen betalen en dus zeker niet de 50 die jij noemt. En nee niet naar Ajax, voor dat bedrag zou PSV oliedom zijn om hem na de concurrent te laten gaan. Bergwijn heeft de laatste wedstrijden bij PSV en NL zichzelf nou niet extra in de kijker gespeeld.

18 juni 2019 om 18:27

Ja maar die 50 miljoen voor lozano moet nog genoeg van worden afgestaan. 20 miljoen voor Pereiro kan ik mij niet voorstellen. Je inkomsten zijn wat te rooskleurig. Bovendien is t sowieso allemaal bruto. Maar goed. Psv scout toch best vaak goed. Kijk maar naar dumfries en Angelino. Is de komst van van ginkel vd baan nu met affelay?

18 juni 2019 om 20:17

Iedere positie een betere speler? Dat zou wel een steengoede scouting staan, beter dan Lozano tovert PSV niet zomaar even uit de hoed

Qua dit puntje kan PSV erg veel leren van Ajax. Vorig seizoen wisten de Amsterdammers dat ze ivm voorrondes de selectie tijdig rond moesten hebben, dit is ook gebeurd. En bij mijn club PSV is het dit seizoen hetzelfde. Maar ik hoor meer gesprekken over uitgaande dan inkomende transers. Het kan met tijd en geld te maken hebben, maar de eerste signalen spreken niet in het voordeel van PSV. Ik snap van Bommel wel

18 juni 2019 om 17:59

Is het verschil niet dat Ajax het geld heeft om al aankopen te doen terwijl psv minder geld heeft dus eerst wil/moet verkopen?

18 juni 2019 om 18:05

Ajax heeft het salarisplafond omhoog gegooid om bijv. Tadic, Ziyech en Blind te binden. PSV heeft die middelen niet denk ik.

Dus het wordt toch weer zoeken in de categorie Lozano, Dumfries, Angelino. Dat maakt de kans op een miser wel wat groter dan als je Tadic en Blind kunt halen.

18 juni 2019 om 18:14

Ik weet vrij zeker dat er een paar spelers bij PSV ook wel boven dat plafond verdienen. Het enige verschil is dat Ajax meer geld heeft. Voor PSV is het te risicovol om spelers als Blind of Tadic te halen ze verdienen niet alleen veel wat misschien nog wel te overbruggen is voor PSV, maar ze zijn ook nog is duur en hebben weinig restwaarde. PSV kan het zich momenteel niet veroorloven om spelers van 15 miljoen te halen met weinig restwaarde. Misschien dat ze dat voor een talentvolle speler wel willen betalen de komende jaren.

18 juni 2019 om 18:51

Bij Ajax heeft het nu goed uitgepakt. Die investeringen in transfersommen en salaris zijn al dubbel en dwars terug verdiend.
En deze spelers hebben misschien geen restwaarde, maar door hun inbreng is de restwaarde van andere jongens omhoog geschoten.

Maar als ze in de voorronde waren uitgeschakeld, hadden Overmars en Sar nu op straat gestaan.

18 juni 2019 om 19:02

Het is zeker goed uitgepakt maar dat wil niet perse zeggen dat, dat bij PSV ook zo zou gebeuren. Als je zulk soort spelers haalt dan zul je toch redelijk wat geld op de bank moeten hebben staan en ik denk dat PSV wel geld heeft zeker na deze transferzomer maar ze hebben niet zo veel als Ajax vorig seizoen in de zomer tot haar beschikking had. Daarnaast heeft PSV ook al wat ervaren spelers momenteel terwijl Ajax die vorig seizoen minder had totdat Blind en Tadic kwamen natuurlijk.

Ik denk dat PSV op moment nog in de starthouding zit aangaande versterkingen omdat ze daar een gezonde financiële basis willen behouden en nu investeren in spelers terwijl je amper nog verkocht hebt is denk ik niet hun bedoeling! In dat opzicht is het voor de mensen aan de operationele kant lastig want je moet presteren maar je weet geeneens wat je straks het veld in kan sturen over een paar weken en de andere kant zal heus zn huiswerk hebben gedaan en zn lijstjes klaar maar moet wachten op grote uitgaande transfers... begrijpelijk dat dat van Bommel irriteert maar zoals het er nu naar uitziet doen ze het financiel verstandig.

Dit is zeker niet ideaal daar geef ik van Bommel wel gelijk in dat je nog in veel onzekerheid zit. Het werkt ook als een domino effect allemaal. stel er vertrekt een buitenspeler bij Ajax dan vloeit dat automatisch naar onderen. Ajax zal een vervanger zoeken mischien (niet geloofwaardig) in Bergwijn, zal PSV aankloppen bij Feyenoord voor Berghuis en Feyenoord zal misschien eventueel weer aankloppen bij de subtop (als voorbeeld is dit scenario).

Ik had eigenlijk al wat meer vuurwerk verwacht zeker bij PSV en Ajax. Ik had wel verwacht dat een de Ligt of een Bergwijn na de nations league wel iets ging gebeuren bij die twee en dan toch zeker bij de Ligt. Ook had ik al verwacht dat een pereiro misschien ergenst anders al had getekend (of ik overschat Pereiro hier). En bij Ajax had ik misschien stiekem al gehoopt op een Odegaard, ik denk dat Real hem toch de voorbereiding laat mee trainen daar en dat Zidane hem wil bestuderen.

Overigens vermeldde Van Bommel ook dag Bergwijn best naar Ajax kan, indien simpelweg de juiste prijs wordt betaald. Als dat gebeurt 'is hij zeker weten weg', aldus Mark.

18 juni 2019 om 18:16

Ja maar de prijs die PSV aan Ajax gaat vragen gaan ze nooit betalen. Dat betekent dat als Bergwijn een transfer maakt hij naar het buitenland gaat.

18 juni 2019 om 18:24

Nouja, ze zullen nooit 10 miljoen meer aan Ajax vragen dan aan andere clubs. Geld is geld, en ook voor PSV een mogelijkheid mã©ã©rdere zwakker bezette posities beter in te vullen. De positie van Bergwijn is zo ingevuld met Malen (al vind ik dat ook een optie voor de spits, mits ze anders gaan spelen) en Gakpo.

18 juni 2019 om 18:40

Ik zou het eigenlijk wel logisch vinden om 10 miljoen extra aan Ajax te vragen. Het is toch je belangrijkste concurrent waar je een van je beste spelers aan verkoopt. Volgens mij is het ook een tijdje geleden door PSV naar buiten gecommuniceerd dat ze aan concurrenten meer geld zullen vragen.

18 juni 2019 om 18:54

Dat zullen Bergwijn en zijn zaakwaarnemer natuurlijk niet accepteren, en daar kan je een probleem van maken. Als hij naar Ajax wil en PSV maakt dat onmogelijk door van Ajax een onredelijk bedrag te vragen, dan krijg je heibel.

18 juni 2019 om 18:56

Toch wel opmerkelijk dat van Bommel dat zegt. Misschien wilt hij de prijs opdrijven door een andere belangstellende club te doen geloven dat ze concurrentie hebben van Ajax, of misschien valt de belangstelling van andere clubs wel erg tegen tot nu toe, en zijn ze bang dat ze met een ontevreden speler blijven zitten. Van Bommel doet hier nu wel nadrukkelijk de deur open nadat hij en de Jong eerst om het hardst 'nee' gingen roepen.

De transferperiode moet echt veranderen. Bijv. naar juni en juli ipv wat het nu is juli en aug. Iig een constructie waarbij alles juist verloopt en niet zoals wel vaker vele teams nadeel hebben dat het tot eind aug. loopt waardoor ze een chaotische voorbereiding hebben. Moet je niet willen als club en al helemaal niet als trainer.

Waarom al en altijd die discussies over geld en waarde? Psv heeft een goede cv nodig een linksback en Robben en dan wordt er al weer anders gepraat. Komt allemaal goed...

18 juni 2019 om 18:57

Omdat PSV haast heeft. Over een paar weken moeten ze al aan de bak. Spelers kopen kan, maar er zijn nu nog toernooien en interlands, waardoor spelers ook nog eerst op vakantie moeten. Dat probleem had Ajax vorig jaar ook, maar er waren weinig spelers bij die lang in de toernooien bleven en bijvoorbeeld Tadic offerde zijn vakantie op...

Van Bommel heeft vandaag in een interview ook gezegd dat als Ajax met het juiste bedrag voor Bergwijn over de brug komt, hij dan 'ongetwijfeld' zal gaan.
Dat was misschien met een ander medium. Als het om hetzelfde interview gaat @voetbalzone, dan kunnen jullie dat misschien ook in dit bericht opnemen. Is toch wel interessant nieuws, zeker aangezien van Bommel en John de Jong een paar weken geleden nog heel stellig hebben gezegd dat ze Bergwijn niet aan Ajax gaan verkopen. Misschien dat ze intussen toch gehoord hebben dat Bergwijn wel oren heeft naar Ajax.

Dit toch het lot van de NL clubs, in de zomer gaan een aantal goede spelers weg en je mag ook nog eens voetballen voor de Cl/el als half Nederland nog op vakantie is. Is denk ik ook een van de redenen dat NL het zo moeizaam doet in het puntenklassement.

Vind het toch vrij zwakjes allemaal bij Psv. Schwaab is al maanden zeker dat hij zou vertrekken maar men lijkt totaal niet te anticiperen. Enige wat ik hoor zijn aanvallers die in verband worden gebracht met Psv. Lijkt me toch vooral zaak om een vervanger voor Angelino en een cv te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

Patrick Vieira adviseerde transfer naar PSV: ‘Het voelt als een grote kans’

PSV rondde de komst van Olivier Boscagli deze week officieel af. De 21-jarige linkerverdediger werd voor ongeveer twee miljoen euro overgenomen van OGC Nice en is na Ibrahim Afellay, Robbin Ruiter,...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Sporting Portugal houdt er serieus rekening mee dat Bruno Fernandes deze zomer geen transfer gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren