Update: PSV bevestigt nieuwe uitshirt met oranje blokken

Vrijdag, 14 juni 2019 om

Op internet is een foto van het nieuwe uittenue van PSV van kledingsponsor Umbro uitgelekt. Voor het eerst staat Metropoolregio Brainport Eindhoven als hoofdsponsor op de voorkant van het shirt. Met de Brabantse blokken in het oranje en dezelfde kleur broek, lopen de spelers van PSV er opvallend bij.

Supporters van de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen hadden inspraak op het ontwerp van het nieuwe tenue. “Het tenue is tot stand gekomen in samenwerking met PSV Klankbord”, reageert commercieel directeur Frans Janssen van PSV tegenover het Eindhovens Dagblad. “Daarin zitten supporters uit meerdere PSV-groeperingen. Zij hadden hun inbreng en daarmee kon Umbro aan de slag.”

In de kraag van het nieuwe shirt is een opvallend detail verwerkt. Een stijlelement is gebaseerd op het dak van de eerste houten tribune in het Philips Stadion uit 1918. “En daarboven Eendracht Maakt Macht”, reageert Arne van Breugel, die bij PSV verantwoordelijk is voor de merchandising. Het nieuwe thuisshirt van PSV wordt op 29 juni gepresenteerd.

Sinds vijf jaar is Umbro kledingsponsor van PSV, waar voorheen Nike dat was. Het contract met de kledingleverancier loopt medio 2020 af en volgens het regionale dagblad wordt de komende maanden bekeken of de samenwerking wordt verlengd.

Update 14 juni 10.05 uur - PSV bevestigt nieuwe uitshirt met oranje blokken
PSV heeft vrijdag het ontwerp van de nieuwe uitshirt bekendgemaakt. Eerder op de dag lekten al foto's uit van het nieuwe tenue en nu hebben de Eindhovenaren bevestigd dat men in het oranje en zwart gaan voetballen. 'De blokken op de mouwen van het shirt zijn een subtiele verwijzing naar de Brabantse vlag, terwijl de oranjekleurige elementen staan voor Nederland. De ontwerpers van Umbro hebben in de nek van het shirt de clubslogan 'Eendracht maakt macht' verwerkt. Het rood-witte gestreepte logo dat hierbij staat, is een verwijzing naar de allereerste houten tribune uit 1916 rond het sportpark.'


Poll

Wat vind jij van het nieuwe uittenue van PSV?


Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door bommmel)

Vindt het wel een mooie combi en ook een mooi shirt, alleen de sponsor vind ik verkeerd geprojecteerd. Net alsof het net niet past.

14 juni 2019 om 08:41

Vindt de kleur van de blokken niet matchen met de broek. Verder leuk en mooi idee van die blokken.

14 juni 2019 om 09:23

De weergave van de sponsor doet mij denken aan shirts die je krijgt (/koopt) bij een hardloopwedstrijd. Drie keer niks, ook bij Feyenoord en Ajax. Die grafische ontwerpers mogen een trap onder de reet krijgen.

14 juni 2019 om 09:27

Het sowieso nog altijd wennen dat er geen Philips meer staat...

Mooi dat ze tinten van Nederland erin verwerken, ik vindt alleen die blokken op de schouders niet mooi en het PSV logo in een oranje gloed op de borst dat had gewoon wit moeten zijn. Zwart shirt met oranje broek is erg mooi.

14 juni 2019 om 08:30

Ja logo normaal en sponsor in oranje gloed zou het beter afmaken

14 juni 2019 om 08:45

Blokken refereren aan Brabant natuurlijk, met deze sponsor best logisch. Alleen moet je altijd van het logo afblijven vind ik. Dat hoort altijd in de oorspronkelijke manier weergegeven te worden.

14 juni 2019 om 16:40

Het is eerst de kleur en dan het verhaal.

Toen ik de titel las hield ik mijn hart vast. De oranje blokken zijn subtiel geplaatst en geven een mooie touch aan het shirt.

Vind het een mooi shirt, alleen zonde van het oranje logo. Dat had van mij anders gemogen.

14 juni 2019 om 12:13

Precies, dat maakt het altijd zo goedkoop, waarom gewoon niet de normale kleuren voor het club logo

Oh nee, wat erg. En dan had ik commentaar op de uitshirts van Ajax en Feyenoord. Hopelijk spelen we veel thuis dit jaar

14 juni 2019 om 08:20

Vind het wel fraaie shirts om eerlijk te zijn.

14 juni 2019 om 08:24

Dat kan natuurlijk, het is en blijft een persoonlijke mening

14 juni 2019 om 11:54

Ik vind ze persoonlijk een stuk mooier dan dat gedrocht dat Ajax dit jaar als uitshirt heeft gehad. Zelfs op de wedstrijdfoto’s van Ajax vind ik het niet om aan te zien. Dit oogt toch een stuk strakker en simpeler.

Wat een lelijke shirts zeg gaat niet worden dit jaar met dit elftal al helemaal niet helaas

14 juni 2019 om 09:08

Leuke supporter ben jij zeg, net alsof er helemaal geen versterkingen aangetrokken gaan worden.. De transferperiode is net begonnen..

14 juni 2019 om 09:21

Alsof het uiterlijk van het shirt ook maar iets te maken heeft met of het wel of niet iets gaat worden dit jaar, hahah! Dat je het niet mooi vind, dat kan. Maar Psv's prestaties zullen er geenszins van afhangen natuurlijk.

Hopelijk volgend jaar weer naar Nike, straalt toch meer klasse uit dan Umbro.
Ik denkt trouwens dat het thuisshirt ook met blokkjes op de mouwen komt alleen dan rood-wit.

14 juni 2019 om 08:31

Mwah, vind UMBRO eigenlijk stijlvoller. Nog een echt voetbal merk....

14 juni 2019 om 08:43

Umbro betaald meer dan Nike wilde doen. Daarnaast is er niks mis met Umbro denk ik. Liever een beter betalend Umbro met vrije keuze voor ontwerp shirt dan een slechter bepalend Nike met geen vrije ontwerp keuze.

14 juni 2019 om 10:23

Wishful thinking helaas. De shirts van Nike waren mooi clean en zelfs met een uitshirt wist het nog wel eens positief te verrassen (dat donkerblauwe tenue met gouden opdruk in het 100-jarig jubileumjaar vond ik prachtig). Umbro daarentegen blijft altijd wat in de jaren '90 hangen naar mijn gevoel, wat ook komt door het stijve logootje zelf, en het enige waar dat mee verrast is dat ze er toch telkens weer in slagen een nóg lelijker tenue uit te brengen. Werd PSV eerst een groene brigade in thuiswedstrijden, kwamen ze buiten Eindhoven vervolgens in politiepak het veld op. En zijn het deze klaarovers!

Ik zou voor een mooi strak tenue gaan, met blauwe en witte tinten zoals die horen bij Psv. Maar dat daar vanaf t gezien heeft ongetwijfeld met het verdwijnen van Philips als shirtsponsor te maken gehad.

14 juni 2019 om 11:31

Hoop volgend jaar ook echt dat PSV in zee gaat met Nike, Adidas of Under Armour. Straalt altijd toch meer uit dan een Umbro, Hummel of Masita.

Vind het shirt zelf opzicht niet verkeerd. Doet me een beetje denken aan uitshirt van Valencia. Alleen zou ik het ook liever mooi clean zien.

14 juni 2019 om 18:43

Under Armour zou geweldig zijn. Relatief nieuw merk wat nog flink kan schalen in de bekendheid en goed betaald. Het shirt en de rest van de kleding van AZ is prachtig. Liever geen Adidas of Nike meer, die ontwerpen misschien 3 shirts in een jaar en de rest wordt gewoon aangepast aan de clubkleuren.

Oh joh, de titel deed mij vermoeden dat het een creatie ala Kroatië zou worden. Dit vind ik nog best vet. Snap alleen niet dat ze het logo aanpassen.

Prima ontwerp, alleen inderdaad dat logo komt op de foto een beetje vreemd over. Kan zijn dat het in het echt beter overkomt maar eerlijk gezegd betwijfel ik dat.

Mooi shirt hoor! Mooie kleur combinatie

Jammer van de sponsor, teveel letters, maar verder een heel mooie outfit

Vind het wel een mooi strak shirt. Het maakt t speciaal doordat de supporters mee mochten denken met het ontwerp. Alleen de sponsor vind ik er niet echt bij passen. Te veel tekst waardoor het op een trainingshirt lijkt.

Ik vind het een tof shirt. Best origineel ook wel, volgens mij. Alleen zitten op de ene mouw meer blokjes dan de andere? Daar krijg ik persoonlijk echt de kriebels van, haha.

Zo mooie shirts hoor.
In ieder geval niet dat standaard shirt wat nike altijd heeft.

Heel mooi shirt! Als ik niet zo een hekel had aan PSV had ik hem oprecht gehaald! (No Offense)

14 juni 2019 om 10:22

Haha, heerlijke opmerking! Ik snap nooit zo goed waarom alles maar altijd moet veranderen...... Ik heb een hekel aan veranderingen.

14 juni 2019 om 10:36

Frans, dat heeft alles met geld te maken, elk jaar hetzelfde shirt, dan gaan mensen geen nieuwe kopen, maar een heel ander ontwerp elk jaar zorgt er voor dat mensen hem blijven kopen, en bijvoorbeeld niet maar eens in de 5 jaar een shirtje kopen omdat het toch hetzelfde blijft.

Wel origineel shirt. Vind het mooi ogen. Al kan ik me voorstellen dat het beetje hate it or love it reacties oplevert. Persoonlijk vind ik Umbro ook een tof voetbalmerk.

Het lijkt wel een pyjama. Zonder PSV logo had je dit op de kinderafdeling van de Hema kunnen vinden.

14 juni 2019 om 12:15

En het Heerenveen shirt dan? Tijdens moederdag/valentijnsdag in de actie met al die hartjes.

14 juni 2019 om 12:29

Prima aanbieding! Volgens de BBC al het lelijkste shirt ter wereld. Over smaak valt niet te twisten. Mag ik het nieuwe PSV shirt een pyjama vinden?

Ik vind het niet echt een heel mooi shirt. Ik heb liever normale uitshits zoals we in het verleden hadden. Gewoon blauw of wit oid. Waarom moet iedereen van die opvallende uitshirts met kleuren die licht geven in het donker... Maarja, andere mensen vinden het wel mooi dus dan hebben die eens een shirt dat ze wel mooi vinden. Uiteindelijk worden shirts vanzelf mooi als je er wedstrijden in wint.

Mis nog steeds de oude minimalistische shirtjes. Daarom blijf ik die van real altijd de mooiste vinden. Geen poespas maar dat heb ik ook met de schoenen. Gewoon Zwart of hooguit wit.

Strak tenue, erg mooi! Vind de kleuren alleen niet helemaal bij PSV passen. En dat logo oranje maken is heiligschennis. Onvoorstelbaar dat men dat goedkeurt.

Wat een afgrijselijk tenue. Wat mij betreft het lelijkste shirt in een heel lange tijd. Nu maar hopen dat het thuisshirt meevalt

Wow, dat oranje logo, dat is gaaf !!
En de lappen teksten van de sponsoren komen zo ook goed in het zicht !

Ik dacht er supporters zouden worden betrokken bij het ontwerp van het uit-shirt. Als ze dat wel hebben gedaan, dan mogen ze die betreffende supporters direct hun ssc ontnemen en een stadionverbod opleggen. Wat een ontiegelijk lelijk shirt. Ik schaam me dood, niet des PSV-es!

14 juni 2019 om 11:09

Ik deel je mening. Wat een lelijk shirt. Oranje is simpelweg geen PSV kleur. En het ziet er wat goedkoop uit

Cool shirt! Gewaagd, zeker de kleuren van het PSV logo. Maar mooi gedaan.
Oranje broeken ook prima.
Er zal wel veel commentaar zijn, want het is nieuw en met anders gekleurd logo, maar ik ben er happy mee.

En ik zie net pas nog een heel gaaf detail: klassiek Philips logo op de linker mouw! Mooi. Met in de tekst iets met founder van Psv. Schitterend.

Ik roep al jaren dat FC Utrecht weer een uitshirt met zwart/oranje moet maken. Het shirt waarin we een leuk EL seizoen hebben meegemaakt.

Ik vind het een leuk shirt, had misschien iets meer oranje in mogen zitten. Ik zou alleen het PSV logo gewoon in de echte kleuren gehouden hebben.

Oh... Toen ik de beachrijving van dit shirt las wist ik niet wat ik moest denken. De foto was een zeer positieve verassing. Een prachtig tenue, met voor mij als enige nadeel het oranje logo, maar zelfs dat is niet heel lelijk.

shirt lijkt me prima. krachtige kleuren. je eigen logo onbelangrijk maken (op laten gaan in de oranje achtergrind) heel raar. Mooie sponsor, weinig creatief op shirt gebracht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
AC Milan lijkt naast de komst van Jean Michaël Seri te grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren