‘Hopelijk krijgt Cillessen het tussen nu en een paar maanden uit zijn bek’

Dinsdag, 11 juni 2019 om

Hugo Borst is niet te spreken over de kritische uitlatingen van Jasper Cillessen na de verloren finale van de Nations League tegen Portugal. De doelman gaf aan dat hij baalde over de soms stevige kritiek die op hem neerdaalde na de tegentreffers van het Nederlands elftal. Cillessen werd zondag in de met 1-0 verloren finale geklopt door een schot van Gonçalo Guedes. Hij kreeg nog wel zijn hand tegen de bal, maar dat bleek niet voldoende.

In de optiek van Borst was het schot ‘houdbaar’. “Ik probeerde het positief te bekijken. We mochten Jasper Cillessen best bedanken”, vertelt de journalist dinsdag in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Door zijn keepersfout bespaarde hij ons drie kwartier ellende. Want zo was het gegaan: 0-0 na 90 minuten, 0-0 na 120 minuten en omdat bondscoach Ronald Koeman Cillessen had toegezegd dat-ie bij strafschoppen gewoon mocht blijven staan, had Oranje toch verloren.”

Borst wijst op de niet bijster positieve statistieken van Cillessen op het gebied van strafschoppen. “Cillessen stopte in zijn loopbaan slechts 4 penalty's, er gingen er 26 in. Het is onbegrijpelijk dat Ronald Koeman na 120 minuten geen beroep zou hebben gedaan op een van de reservedoelmannen. Marco Bizot stopte er 13 (er gingen er 35 in). Kenneth Vermeer loopt bijna 1 op 2: 13 pingels gestopt, slechts 17 keer vissen.”

Borst wilde na afloop aanvankelijk ‘lief zijn’ voor Jasper Cillessen, ‘die ook een vader en een moeder heeft’. Het televisieoptreden van de doelman stond hem echter niet aan. “Daar stond hij, de reservedoelman van Barcelona. Een sporter zonder uitstraling, de tegenpool van Virgil van Dijk. Hij had verloren, en het was mede zijn schuld. De natie had verloren, maar meneer was persoonlijk gekrenkt. Toen werd ik boos en onredelijk.”

“Ik riep hardop wat Eric Meijers ooit riep. Niet omdat het waar is, Jasper Cillessen is beter dan de keeper van Achilles '29, maar jongen toch, was het net na de wedstrijd soms nog te vroeg voor zelfkritiek? Die bal was houdbaar. Hopelijk krijg je het tussen nu en een paar maanden uit je bek.” Ook in de halve finale tegen Engeland, die door Oranje na verlenging met 3-1 werd gewonnen, hoorde Cillessen negatieve geluiden. Zo zou hij meer hebben kunnen doen bij de benutte penalty van Marcus Rashford.

“Ik word daar, en dan zal ik netjes blijven, een beetje moe van”, zei de dertigjarige doelman geërgerd. “Ik vond het fijn dat de bondscoach aangaf dat hij me bij een eventuele penaltyserie gewoon zou hebben laten staan. Het is jammer dat het zo ver niet kwam, want ik had graag het gelijk van de bondscoach bewezen.”

Koeman analyseert verloren finale: 'Wij waren niet goed genoeg'
Meer video's


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Helemaal mee eens. Wat stond Cillissen daar te janken tegenover de pers zeg. Toch wel schrijnend dat dit onze beste keeper schijnt te zijn. Wat een piepkuiken. Het wordt tijd dat die weer wekelijks gaat keepen. Dan zien we met eigen ogen weer dat het geen topkeeper maar een subtopper is.

11 juni 2019 om 08:04

Helaas zijn de alternatieven allemaal stuk voor stuk slechter. Wordt tijd dat er een talent flinke stappen maakt en Cillessen passeert.

11 juni 2019 om 08:20

Klopt. Persoonlijk vind ik het jammer dat Krul nimmer echt een kans heeft gekregen, ogenschijnlijk omdat hij 'maar bij een degradatiekandidaat in de PL' speelde. Vond wel dat hij jaren geleden een kans verdiende.

Op dit moment is het niet best gesteld met de keepers keuze. Zoet had dit seizoen in de CL moeten excelleren maar heeft dat niet gedaan. En dat was dan meteen ook de voornaamste optie na Cillessen. Er zit op dit moment gewoon niets achter.

Het is voor ons te hopen dat Cillessen een transfer maakt en toch laat zien dat hij van Internationaal subtop niveau is, maar ik ben er bang voor. Hij heeft in zijn spaarzame speeltijd te veel zwakke momenten.

Krul zie ik ook niet ineens weer echt een grote stap zetten komend seizoen.

En dan is het dus hopen op een sterke ontwikkeling van een talent, maar jongens als Bijlow hebben nog een erg lange weg te gaan.

Komende tijd is de keepers positie gewoon een zorgenkindje. Gelukkig staan er wel enkele prima centrale verdedigers voor.

11 juni 2019 om 08:40

Ik zou zelf misschien nog Vermeer willen zien. Vond hem altijd wel goed keepen. Echter weet ik de statistieken van hem niet zo uit mijn hoofd dus durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen of hij ook echt beter is dan de rest.

11 juni 2019 om 10:01

Vermeer was niet goed genoeg voor Ajax en is niet eens de nummer 1 in Rotterdam en dan zou hij op doel moeten?

On topic: schrijnend interviews, echt heel schrijnend. Geen enkele zelfkritiek. Misschien kan hij eens bij Frenkie of de Ligt eens op de koffie gaan. DIe zijn 10 jaar jonger maar zijn volwassener dan deze man.

Hij kan ook gewoon zeggen: " het was een hard schot maar die moet ik gewoon hebben. Ik verwacht daar ook meer van mezelf" en bij die pingels ook aangeven dat hij hieraan moet werken. Maar zoals ik hem weer in de hoek zag gaan tegen Engeland, heb ik het idee dat hij het maar een loterij vindt. Ik zou dan de beste penaltykillers bestuderen. Wellicht doet hij dat maar geef dat dan aan dat je er mee bezig bent.

Dat Koeman hem niet zou wisselen, is gewoon niet rationeel maar hij wil de teamgeest behouden. Al vind ik dat je hier gewoon een rationeel gesprek over moet voeren.

11 juni 2019 om 10:08

Dat was hoeveel jaar geleden? Vermeer mocht ook weg omdat hij niet speelde. Deed het nu gewoon prima bij Feyenoord dit jaar. In mijn ogen moet je Cillesen gewoon laten staan, wie zou jij er neer zetten?

11 juni 2019 om 10:07

Het gaat helemaal niet over de al dan niet houdbare bal. Het gaat over het feit dat een speler het in zijn hoofd haalt om zich te verweren tegen de reflectieloze kritiek van ‘kenners’. Als er was gewonnen, dan was er met geen woord gerept over het feit dat een heel deel van de Nederlandse selectie geen topspelers zijn. Maar nu er is verloren (nota bene in de finale), is alles opeens ruk. Nu wordt er geroepen dat Cillissen aan zelfreflectie moet doen. Iets wat de ‘kenners’ voor het gemak vergeten zelf te doen. Hugo Borst is nog nooit te betrappen geweest op iets origineels. Ook nu niet. Het enige dat hij “toevoegt” is cynisme. Lekker makkelijk.

Dat Cillissen niet helemaal vrijuit bij die goal dat weet of zag iedereen wel hoor meneer Borst , maar ik zou wat beschaving leren als ik u was , met de term (hopelijk krijg je het tussen nu en een paar maanden uit je bek) dan heb je er niet veel van opgestoken want volgens mij hebben mensen een mond maar kan aan mij liggen hoor .

11 juni 2019 om 09:36

De zoveelste Ajacied die zodra er (terecht) commentaar is het geforceerd gaat opnemen voor hem. Het woord 'bek' is gewoon spreektaal, daar is niets onfatsoenlijks aan.

11 juni 2019 om 10:02

Dat is dan jou spreektaal misschien maar de mijne niet , dat heet normen en waarden

11 juni 2019 om 12:53

oeeh sloep. Dan zou ik ook maar niet al teveel TV kijken behalve omroep Max. Wat een gezeur om niks zeg.

11 juni 2019 om 17:21

@sloep je hebt natuurlijk het recht om je druk te maken over het woord ‘bek’, maar het gaat hier over het feit dat Cillissen hier opzichtelijk blundert, niet over de al dan niet gepaste woordkeuze van een analist.

Dat hele hoofd van Cillissen is ingericht om te janken, het was gewoon een houdbare bal klaar. Beetje jammer dat de hele Wereld dat ziet , en hij zelf niet. Zeg gewoon ik ging niet vrijuit en normaal pak ik zo een bal , dan heeft niemand het er meer over.

Lachwekkend hoe iedereen opeens Cillessen de schuld geeft van ons te hoge verwachtingspatroon. typisch Hollands weer dat achteraf vingertje wijzen....en nooit durven te erkennen dat die bal gewoon snoeihard en perfect ingeschoten was. Laten wij als Hollanders nou gewoon eens zeggen : Oranje,bedankt dat jullie die finale haalden ! en Bedankt Portugal dat jullie het Portugese volk zo blij maakten ! Top gedaan ! het leven gaat verder,morgen weer een nieuwe dag !

11 juni 2019 om 08:13

@barca1

dit Nederland word ook gewoon groter gemaakt dan dat het is. Van Dijk is wereldtop, De Ligt, VD Beek en Frenkie zijn toptalenten maar ook spelers die het nog structureel moeten gaan laten zien in een topcompetitie.

de rest van de spelers zijn niet heel bijzonder. Wijnaldum speelt weliswaar bij een Europese topclub maar is een dienende speler en geen bepalende speler. voor de rest hebben we spelers van clubs als Brighton, Psv, Olympique Lyon, Fulham en een middelmatige keeper die heel het jaar de bank warm houd in Spanje

dan is het gewoon een hele knappe prestatie als je de Nations League finale haalt en wint van landen als Frankrijk en Duitsland

11 juni 2019 om 08:20

@Barca Kom nou toch. Die bal was hard, fair enough, maar was niet eens strak in de hoek. De bal kan slechts een kant op, aangezien de andere hoek werd afgeschermd door zijn medespelers. Als de bal maar in een hoek kan en dan niet eens goed wordt ingeschoten, mogen we toch wel verwachten dat een keeper op dit niveau die bal tegenhoudt.

11 juni 2019 om 08:34

Grappig dat wij van jou blij moeten zijn met een verloren finale, maar dat jijzelf niet blij bent met een landstitel en Valverde en bestuur eruit wil hebben. Wat denk je dat we zijn. Cillesen is een hele beperkte keeper die aantoonbare fouten maakt, vervolgens constateren we dat en moeten we stil zijn.

11 juni 2019 om 08:46

Het is gewoon zichtbaar dat die bal houdbaar was en dat mag je van een keeper van Barcelona dan ook verwachten.

Als keeper ben je gewoon de laatste linie van verdediging en dan is jouw actie de laatste en het meest in het oog springend.

Ik heb ook zat kritiek op de handelingen van de spelers voor dat schot gehoord, en die was net zo goed terecht.

Uiteindelijk is het ook wel komisch om te zien hoe sommigen Cillessen proberen te verdedigen. Snoeihard en perfect ingeschoten, kom op. Best hard wil ik wel in mee gaan maar die bal was ruim van de paal en binnen keepers bereik. Terecht dat mensen dan opmerken dat je daar beter op had moeten treden.

11 juni 2019 om 08:47

Ik heb anders genoeg kritiek gezien op andere spelers. Met name Depay. En deze kritiek op Cillessen is vooral op zijn belachelijke reactie na de wedstrijd gericht. Het is gewoon een middelmatige keeper zonder zelfkritiek.

11 juni 2019 om 10:05

@barca: gaat hier vooral om de houding van Cillessen, ontzettende calimero.

misschien kan Cillessen de druk niet aan want hij word altijd groter gemaakt dan dat hij is en dan krijg je een onrealistisch verwachtingspatroon. hij is al een paar keer geschreven naar de Europese top maar ik vind het meer een keeper voor een middenmoter uit een topcompetitie. degelijk en nuttig maar ook 13 uit een dozijn

11 juni 2019 om 08:21

sorry ,bedoel jou niet. maar dat continu gemekker dat we nooit gewoon kunnen accepteren dat Koeman gewoon probeert de beste ploeg te formeren. en als we verliezen dan ligt het opeens aan Cillessen die een snoeiharde zuivere bal niet weet te pareren.

11 juni 2019 om 08:25

@barca1

ik zeg al jaren dat Cillessen een middelmatige keeper is dus als je het over mensen hebt die hem top hebben genoemd ben ik er iig niet een van

11 juni 2019 om 08:35

Japie, niemand heeft inderdaad Jasper oooit top genoemd behalve een paar verdwaalde Nederlandse barcafans. Begrijp de beweringen van barca1 totaal niet

11 juni 2019 om 09:56

De man heeft opmeet wk gestaan tot en met de halve finale en daar uitmuntend gespeeld . Heeft zijn wedstrijden voor Barca gespeeld . Die kan echt de “druk” van een Nations league wel aan hoor.

11 juni 2019 om 10:41

Cillessen heeft helemaal niet uitmuntend gespeeld op het WK. Heeft daar ballen gepakt die een keeper behoort te pakken maar meer ook niet. Je gaat Cillessen nergens terug vinden in de lijstjes met beste keepers van dat WK, dus uitmuntend is op zijn minst zeer sterk gezegd.

11 juni 2019 om 12:58

Uitmuntend? Tegen Mexico ging hij de mist al in. Deed weinig bijzonders. Weet je wie een uitmuntend WK speelde? Stekelenburg. Dat is uitmuntend. Jasper is 0,0 doorslaggevend geweest.

11 juni 2019 om 09:56

De man heeft opmeet wk gestaan tot en met de halve finale en daar uitmuntend gespeeld . Heeft zijn wedstrijden voor Barca gespeeld . Die kan echt de “druk” van een Nations league wel aan hoor.

Cillessen maakt een foutje, terwijl ik het geen grove fout vind. Maar wordt er dan even vergeten dat daarop voorafgaande er gewoon heel veel fout gaat. Dat je back de buitenkant dekt, dat De Ligt ongecontroleerd doordekt, dat Van Dijk het schot er niet uithaalt, dat Blind nog niet naar binnen is gekomen, dat De Roon of Wijnaldum of De Jong niet in positie staan om dit schot te blokken? de man met de bal heeft vrij baan, recht voor het goal, met zijn goede been. Kan in alle hoeken de bal schieten en doet dit vol overgave en op volle kracht.

Hij had hem kunnen hebben, maar ga je na een verloren finale dit soort vragen stellen, natuurlijk is die pissed off.

Maar dan mag je een dag later een artikel schrijven.. 90 minuten wedstrijd waar je iets over kan zeggen, maar dat laat je achterwege. Dan schrijf je over cillessen en dan is je inhoud gericht op zijn "fout"? Nee, je pakt hem omdat Koeman, niet Cillessen, maar Koeman, iets heeft gezegd over penalties.

Het niveau van de journalistiek is dusdanig drastisch omlaag gegaan de afgelopen jaren. Eerste werden de heren van Voetbal Inside gehaat door elke journalist, maar inmiddels doet elke journalist zijn best om erop te lijken. Het is niet meer schrijven op basis van inhoud, het is schrijven op basis van sensatie. Welke stoelpoot kan ik het makkelijkst doorzagen.

11 juni 2019 om 08:22

@jdg84

wat moeten de journalisten anders zeggen dan? dat Cillessen daar goed ingreep? die fout kost je gewoon de wedstrijd. ondanks dat de rest ook slecht speelde kost de fout van Cillessen je wel direct gewoon de wedstrijd. dan mag je daar toch wat over zeggen als journalist? zeker als Cillessen gaat zitten volhouden dat het geen fout is en dat hij daar goed ingreep

andere spelers hebben ook kritiek gehad over deze finale, niet alleen Cillessen maar een Memphis en De Ligt bv heb ik niet zo dramatisch horen doen over de journalistiek. die zijn realistisch genoeg om te beamen dat ze niet goed speelden. Cillessen was echter gelijk in zijn trots gekrenkt na de terechte kritiek

11 juni 2019 om 08:39

Wat een onzin. Die fout van Depay (kopbal midden voor de goal) kost je net zo goed de wedstrijd, daar hoor ik je niet over. Een schot van die afstand stop je soms, als je geluk hebt. Hij had beter kunnen blijven staan, dan had iedereen gezegd dat hij kansloos was. Nu komt hij er aan en heeft de pech dat de bal te hard was en is het een grote blunder. Ga zelf eens reageren op een bal van een meter of 10. Ik heb dat gedaan en geloof me, zo makkelijk is het niet.

11 juni 2019 om 08:52

@steeck03

ik ben geen profkeeper die vorstelijk betaald krijgt om ballen uit het doel te houden dus of ik hem wel of niet zou stoppen is helemaal niet relevant in deze discussie

11 juni 2019 om 11:56

@steeck, misschien omdat Depay na de wedstrijd zelfkritisch zei dat hij niet scherp genoeg voor de goal was en Cilissen gewoon blijft volhouden dat hij goed keepte bij dat schot. Het gaat in dit verhaal over het feit dat Cilissen zijn fout verdedigde terwijl iedereen kon zien dat hij niet goed ingreep.

Wat een kul. Sorry hoor, maar die bal was ook gewoon erg hard. Probleem is: Cillessen zit er gewoon nog zo goed bij (wat al knap is) dat als je de slomo bekijkt, je denkt: die had ie moeten hebben. Maar eerlijk gezegd, toen ik het live zag, vond ik het zo'n hard schot, dat ik het knap vond dat ie er nog aanzat. Dat hierboven mensen Cillessen een matige keeper noemen, is natuurlijk gewoon onzin. Dat is ie niet: feit. Als je een matige keeper bent, dan ga niet van Ajax naar Barcelona. Speel je niet jaren in de basis bij Ajax. Word je niet door elke bondscoach weer, zelfs als je op de bank zit bij Barcelona, als eerste doelman neergezet. Probleem met veel reacties hier, is dat ze komen van mensen die Cillessen, door zijn periode bij Ajax, nu gewoon een arrogante kwal vinden. Dat is hij totaal niet. Nu wordt hem verweten dat ie niet het boetekleed aantrekt, maar ik kan zoveel andere interviews met hem herinneren dat hij wel het boetekleed aantrekt. Hij is daar juist heel open en eerlijk over. Dat hij zich nu een keer zo uitspreekt (wat hij dus nooit doet), geeft al aan hoe moeilijk die bal was.

11 juni 2019 om 13:00

Wat al knap is? Het is letterlijk de hoek waar je de bal kon verwachten. Als je dat al knap vind heb je een hele lage standaard als het gaat om keepers, want die bal gaat verre van strak de hoek in en het is van circa 16/17 meter.

En je argumenten slaan nergens op natuurlijk: Als je een matige keeper bent ga je niet van Ajax naar Barcelona. Uh, hij ging daar heen om de bank warm te houden, dat mocht zelfs Pinto doen. Dat hij bij het Nederlandse Elftal speelt is simpelweg bij gebrek aan beter.

Dit heeft niks met arrogantie te maken, maar met slecht spel. Dat hij kritiek uit geeft aan hoe moeilijk die bal was? Pfffff. Wat een redenatie.

11 juni 2019 om 14:37

Sorry, maar het was een erg verdekt schot. Een lage standaard? Ik volg al sinds 1986 voetbal en dan kan je toch geen lage standaard hebben? Ik heb al heel wat keepers voorbij zien komen, dus weet behoorlijk wat ze wel en niet kunnen.

Wat je nu doet, is zo jammer. Iemand met een beetje relativeringsvermogen, snapt toch wel dat je als je jaren bij Ajax speelt en dan de stap maakt naar Barcelona, dat je dan een matige keeper kan zijn? Als je het dan nog volhoudt, dan kan ik je toch op geen enkele manier serieus nemen. Als je vindt dat hij geen topkeeper is, dan is dat je goed recht. Maar hem matig noemen, slaat nergens op. Bovendien: ook als je de bank bij Barcelona warmhoudt (en je de Beker wel altijd keept), kan je geen matige keeper zijn. Want bij elke blessure van Ter Stegen, moet je dan beroep doen op een matige keeper in de Champions League en competitie. Zoek eens op de reddingen die hij heeft verricht bij Barcelona.

Je snapt de redenatie wel of niet, maar die 'pffff' is nergens voor nodig. Want mijn redenatie klopt gewoon. Dat jij het niet wil of kan volgen, is wat anders. Misschien moet ik het anders uitleggen.

Op het moment dat jij altijd zegt op je werk dat het jouw fout was als er iets misging, dan is het logisch dat als je een keer zegt dat het écht geen fout was, mensen ook beseffen dat jij er niets aan kon doen. Cillessen is altijd kritisch op zichzelf. Dus op het moment dat hij zegt dat deze bal écht veel moeilijker was dan die leek, neem ik dat aan. Want ik kan het doelpunt honderd keer in slomo bekijken en vanuit alle camerahoeken, maar nooit vanuit de keeper. Hij had geen camerabril op. Als hij dat wel had, en je zou het op volle snelheid afspelen, dan kan je pas zien of de bal écht wel houdbaar was. Nu, omdat hij juist zo vaak kritisch op zichzelf is, ga ik er vanuit dat wat hij zag klopt. Helemaal geen gekke gedachte toch?

11 juni 2019 om 15:29

Het maakt niet uit dat je al sinds 1986 voetbal volgt. Dan kan je alsnog een lage standaard hebben. Weer zo'n flut argument.

Ja - maar gebaseerd op een club bepaal je geen kwaliteit. Er zijn genoeg keepers geweest die bij topclubs op de bank hebben gezeten die niet goed zijn, of niet goed genoeg. Hij is nooit en te nimmer als basisspeler gehaald bij Barcelona.

"ook als je de bank bij Barcelona warmhoudt (en je de Beker wel altijd keept), kan je geen matige keeper zijn"

Letterlijk: Pinto. Jarenlang wisselkeeper en een matige keeper. Daar gaat je argumentatie weer. Kijk jij afgezien van de reddingen ook naar de blunders? Of skip je die. Een wereldredding maakt niet uit als je daarna blundert.

Je redenatie klopt gewoon? Nee. Je spreek bijna over algemene wetten terwijl die niet waar zijn. Bijvoorbeeld : een wisselkeeper bij Barcelona KAN niet matig zijn. Ja - maar de historie bewijst toch al het tegendeel? Als je van Ajax naar Barcelona gaat; Dan moet je wel goed zijn, dat is allemaal vlak praten zonder daadwerkelijk op Cillessen in te gaan.

"cillessen is altijd kritisch op zichzelf" Wederom niet waar - hij was het letterlijk een paar dagen terug niet. Wat naïef. Je hebt zelf ogen, je kan zelf de situatie waarnemen. Het was niet eens een gedekt schot. Ik vind Jasper verre van kritisch op zichzelf, kijk alleen al naar Nederland - Costa Rica. Meneer werd boos terwijl hij weet dat het janken met de pet op is als hij strafschoppen moet keren.

Je mag die gedachtegang aanhouden - maar het is simpelweg ontzettend naïef. Omdat iets vaak zo is geloof ik het. Ik ben benieuwd naar je voorbeelden waarin Jasper kritisch is. Het probleem met je hele betoog is namelijk dat je 0,0 feiten gebruikt. Het is allemaal heel globaal praten met oneliners over zogenaamde wetmatigheden die niet eens perse correct zijn.

Om het nog een keer te herhalen:

- Als je jaren bij Ajax keept en je gaat naar Barcelona, dan kan je geen matige keeper zijn.

- Omdat iemand 'altijd' kritisch is geloof ik hem dat het geen blunder is

- Ik volg al sinds 1986 voetbal en dan kan je toch geen lage standaard hebben?

Dat zijn toch uitspraken die nergens op gebaseerd zijn? Je verondersteld hiermee ten eerste dat als je een goede transfer maakt van club A naar betere club B dat je dan niet matig kan zijn. Vervolgens accepteer je iemand zijn woorden, puur omdat hij vaak kritisch is. Dat betekent niet dat hij echt altijd kritisch is hè. Want nu was hij simpelweg niet kritisch. Tot slot beweer je dat een lage standaard niet mogelijk is omdat je al lang kijkt. Dat zegt natuurlijk ook weer niks.

Ik vindt dat we elkaar allemaal napraten, ik vond het nu ook niet bepaald een blunder, het was gewoon een goed schot van die gozer. Ik heb het liever over het spel van Memphis Pff wat slecht tegen Engeland en Portugal. Bijna geen kans gehad tegen Portugal, heel Nederland niet en plots zijn we afhankelijk van een “keepersfoutje” das wel heel droevig. Het was tempoloos voetbal, en we zoeken altijd een boeman nu cilissen vind het triest, en omdat hij zegt dat de media te snel een oordeel heeft zijn al die mediabobbos op hun pik getrapt en fileren ze hem nog meer. Het was gewoon geen goede team prestatie in en tegen Portugal

Moet hier wel om lachen
Toen ik enkele tijd geleden hier opmerkte dat Castagnios z n bek dicht noest houden toen hij wat onaardigst over Twente zei kreeg ik punten in mindering met de opmerking erbij dat Castagnios geen bek had maar een mond
Zegt Hugo Borst zoiet dan zet voetbalzone dat met grote letters als nieuwskop. Beetje raar

Wat een gebash zeg. Ja dat interview was niet goed, maar ach, hij maakt een keer een fout. Doen wel meer keepers. Het is niet dat we alleen door hem hebben verloren. Na 60 minuten hadden we nog geen schot op het Portugeze doel gekregen. We hadden een off day, we hebben als collectief gefaalt en dan was de fout van Cillesen typerend. We hebben ook geen betere keepers in ons gilde, laat staan topkeepers. Dus it is how it is, learn from it and keep on going.

Vond het niet heel sterk gekeept maar geen fout of blunder. Als hij blijft staan en de bal vliegt er in zal niemand er iets van zeggen...beste stuurlui staan aan wal. Verder moet Cillessen niet zo reageren, gewoon je handen laten spreken hoewel hij best mag zeggen dat hij het niet zo ziet, liever iemand met eenmening dan napraten wat de ander wil horen.

Ik begrijp Cilessen wel: cilessen heeft zich bij oranje altijd bewezen . Uitmuntend wk gespeeld , nooit betrapt op een fout (dat in tegenstelling tot zoet in die paar wedstrijden dat hij speelde). Tegen Engeland krijgt hij bakken kritiek omdat hij een penalty niet stopt . Wtf, krijgt een keeper nu kritiek omdat hij een penalty niet tegenhoudt ?? Zondag was de bal niet onhoudbaar nee maar nou ook weer niet dat je zegt van oh oh wat een blunder . Cilessen is gewoon veruit de beste keeper die we hebben . Dus minder zeiken aub anders val je echt heel ver terug tot het niveau zoet en dan heb je pas echt een probleem . Denk dat Bizot wel in zich heeft , hopelijk gaat die snel een stapje hogerop spelen

11 juni 2019 om 10:47

Noem eens een uitmuntende redding van hem op het WK. Heeft daar echt niets bijzonders laten zien.

Daarnaast heeft hij zeker fouten gemaakt in oranje. Wat je echter krijgt is een subjectieve discussie over wat nu precies als fout kan gerekend worden en wat niet.

De goal van Portugal was op zijn best erg matig gekeept. Idem met de goal van Giroud tegen Frankrijk. Ook hard, maar binnen bereik en ook daar stond hij niet in balans waardoor hij te laat was. De goal van Griezmann in de wedstrijd tegen Frankrijk was slecht gekeept. Had hij 100% uit moeten komen maar hij bleef staan en Griezmann, die de bal van buiten de 16 mee nam, kon daarna van een meter of 5 intikken. Ik kan me nog een schot in de korte hoek tegen Turkije herinneren.

Begrijp me niet verkeerd, er is op dit moment geen betere keus dan Cillessen. Maar hij laat in Oranje simpelweg ook te weinig zien.

11 juni 2019 om 12:52

uhhh wat dacht je van de bal van silva tegen spanje. Verder geen onmogelijke reddingen of zo nee maar die ballen moet je ook maar net krijgen. Geen enkel foutje op het wk, en das toch wel zo prettig een keeper die geen fouten maakt.

Ja hallo, noem eens 1 keeper in de wereld die niet soms een niet totaal onhoudbare bal door laat. Ik zeg ook niet dat Cilessen tot de top 5 keepers van de wereld behoort of zo. Het is een degelijke betrouwbare keeper met goede reflexen en redelijk betrouwbaar door de lucht. Ik ben daarom blij dat hij er is voor Oranje, want wat daarna komt is echt een stuk minder. De man verdient dan ook mijns inziens wat meer respect dan dat eeuwige gezieik over die penalties en nu de volle laag als hij eens een houdbare, doch zeker niet eenvoudige, bal door laat.

11 juni 2019 om 13:02

De goal van Mexico was een fout. Daar was toen ook al discussie over, maar die ging als ik het me correct herinner onder zijn hand door. Schot van zo'n 18 meter die hij had moeten hebben.

11 juni 2019 om 16:14

Die bal van Silva was prima gedaan, maar die kan er ook alleen in als hij veel te vroeg naar de grond zou zijn gegaan. Maar goed, laten we die als degelijke redding staan. En dan? Dat was dus alles.

De goal tegen Mexico was weer erg matig gehandeld. Schot ruim van afstand waar hij weer te laat goed staat en echt een enorm matige afzet pakt.

Punt is dus dat Cillessen er momenteel niet betrouwbaarder op wordt. Ging blunderend de deur uit bij Ajax en maakt ook in de tijd die hij bij Barca zit gewoon in verhouding veel momenten mee waar hij er niet goed uit ziet. Dat anderen niet beter zijn betekent niet dat je dan maar niet kritisch mag kijken naar de handelingen van de doelman van het nationale elftal.

Ik ben het wel met je eens dat men dat geneuzel over penalty's mag laten liggen. Dat wordt te pas en onpas genoemd, ook als het totaal niet relevant aan een situatie is.

Over de zelfreflectie valt wat te zeggen van Cillessen, maar ik kan zijn frustratie (en de frustratie die denk ik iedere keeper heeft) goed voorstellen. Iedere ‘fout’ is 9 van de 10 keer een goal. Cillessen had ook De Ligt voor de bus kunnen gooien, want eerlijk is eerlijk als De Ligt die fout niet maakt, is er helemaal geen penalty die Cillessen zou moeten houden. Idem dito voor de goal van Portugal, waar De Ligt ook (in mijn ogen) vroeg instapt. Ik blijf erbij: Cillessen zonder wedstrijdritme is nog altijd beter dan de rest en hopelijk maakt hij aankomend seizoen weer zijn minuten en kan hij wekelijks laten zien waarom hij in Oranje hoort.

Ik maak me meer zorgen om De Ligt dan om Cillesen. De Ligt haalt in Oranje nooit het niveau dat hij bij Ajax haalt.
Afgelopen donderdag werd het verbloemd omdat hij een doelpunt maakte, maar met zijn primaire taak (verdedigen) zit hij er consequent naast in Oranje, waar hij bij Ajax er altijd op zit. Maakt teveel fouten

Hij ziet dat achteraf ook heus wel, maar 5 minuten na de wedstrijd zit er misschien nog wat emotie bij en dan is niet iedereen gelijk in staat dat toe te geven. Ik denk dat Cillessen meer baalt dat ie zijn pols niet strak hield dan ieder ander.

Hele goede keeper, maar buiten dat een ongelooflijk sukkeltje. Dat heeft ie al eerder laten zien

Cillessen keept altijd weergaloos. Nu omdat hij eens een keer een houdbare bal doorlaat en een penalty niet tegenhoudt moet er een betere keeper komen? Ik sta sommige reacties met open mond te lezen. Jasper is gewoon wereldtop. Wees blij met zo een doelman. Ik zou ook boos zijn als ik Cillessen was. Altijd betrouwbaar gekeept ,maakt één foutje en krijgt van bepaalde lieden weer de wind van voren. Belachelijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2206 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger21
F. de JongMiddenvelder20
J. CillessenDoelman20
M. de RoonMiddenvelder20
G. WijnaldumMiddenvelder21
D. BlindVerdediger20
M. de LigtVerdediger21
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

282 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
2015/2016 Ajax 33 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Transfersaga irriteert Barça-voorzitter: ‘Het is nergens op gebaseerd’

Antoine Griezmann kondigde onlangs in een videoboodschap zijn vertrek aan bij Atlético Madrid. De Franse aanvaller lijkt op weg naar Barcelona, de club die een jaar geleden al zijn nieuwe werkgever...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 juni
Benfica gaat een slag slaan bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren