Buitenland oordeelt hard: ‘Babel, Bergwijn en Depay waren verschrikkelijk’

Maandag, 10 juni 2019 om

Het Nederlands elftal maakte zondagavond weinig indruk op de internationale pers. In de studio van ESPN trekken analisten Shaka Hislop en Alejandro Moreno de conclusie dat Portugal de overwinning verdiende in de finale van de Nations League. Met name de voorhoede van Oranje, bestaande uit Memphis Depay, Ryan Babel en Steven Bergwijn, wordt door de mangel gehaald.

"We moeten eerlijk zijn: de voorste drie van Oranje waren gewoonweg verschrikkelijk", stelt Hislop, voormalig keeper van onder meer Reading, Newcastle United en West Ham United. Hij vindt dat Depay 'helemaal niets' bood, afgezien van 'ballen op goed geluk' die het strafschopgebied in gingen. "Het strookt niet met de kwaliteiten die hij heeft. Van Ryan Babel en Steven Bergwijn ging ook niets uit. En wanneer Oranje het middenveld er wat meer bij betrok, vond Portugal daar vrij eenvoudig een antwoord op. Portugal deed exact wat het moest doen en ontmantelde Oranje zoals maar weinig ploegen dat recentelijk is gelukt."

"We hebben het amper over Frenkie de Jong gehad en dat is de verdienste van Portugal", voegt Hislop daaraan toe. "Ze speelden veel positiever dan in 2016, of zelfs dan tegen Zwitserland in de halve finale van een paar dagen geleden. Ze hebben Oranje verstikt." Moreno, voormalig aanvaller van het Venezolaanse elftal en diverse Amerikaanse clubs, merkt dat Portugal uit een bekend vaatje tapte. "Dit is hoe Portugal altijd doorstoot op toernooien: ze maken het zo ongemakkelijk mogelijk voor de tegenstander en hebben dan een of twee spelers die het verschil maken."

"Meestal is het Cristiano Ronaldo, soms Bernardo Silva. Vandaag zetten ze druk op de helft van Oranje, dat zelf geen bedreiging vormde. Het werd voor Portugal makkelijk om vooruit te spelen en balverlies af te dwingen bij Oranje. Er waren niet veel kansen, maar de kansen die er waren werden voornamelijk door Portugal gecreëerd. Ze verdienden de overwinning", concludeert Moreno.

In the Zone | Ryan Babel: 'Ja, dat is wel raar om te horen ja'
Meer video's


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door tres)

Het was deze wedstrijd inderdaad dramatisch niveau aanvallend. Niet eens eredivisie waardig hoe ze speelden. En als dan de rechtsback iedere keer als hij op is gekomen de bal gewoon bij de tegenstander in de voeten schuift, kun je weinig uitrichten. Toch zonde dat het elftal niet op iedere linie even goed is.

Bergwijn vond ik nog wel meevallen begreep eigenlijk niet waarom hij er werd uitgehaald , maar met alle respect zo'n Dumfries is toch verschrikkelijk die heeft amper het niveau voor de eredivisie maar in het Nederlands elftal is het gewoon een aanfluiting , daar moet echt een goede rechtsback voor komen .

10 juni 2019 om 08:43

Wie dan?

10 juni 2019 om 09:39

Je hebt een rechtsback bij Atalanta die daar de hemel in wordt geprezen. Maar dan moet je het ook wel eens aandurven om hem meer dan 1 match te laten spelen.

10 juni 2019 om 11:03

Dat had Mazraoui van Ajax moeten zijn, maar die komt uit voor Marokko. We gaan nu weer dezelfde fout maken, want Ajax heeft nog een toptalent op rechtsback die eraan zit te komen, maar die komt uit voor Amerika: Sergino Dest. Verschil tussen hem en Mazraoui is dat Dest nog niet voor het senioren team is uitgekomen en dus nog steeds voor Nederland kan spelen. Is gewoon in Almere geboren en helemaal Nederlands, heeft alleen een vader die soldaat was in het Amerikaanse leger. Die gast heeft meer voetbal in zijn kleine teen dan Dumfries in zijn hele lichaam. Het lijkt me tijd voor een charmeoffensief. Zowel bij Ajax (overmars wil Ajax Nederlands houden) als de Knvb (hebben wat goed te maken na het mislopen van Ziyech) moeten er gesprekken komen met deze speler. Ik vond Dest tegen Frankrijk U20 op het WK erg goed.

10 juni 2019 om 11:18

@fionn

Hateboer voor Dumfries (die okay speelde tegen Engeland) is lood om oud ijzer. Naar mijn mening hebben we gewoon niet zulke sterke opties en moeten we alle zeilen bij gaan zetten.

Tete moet elke week gaan spelen bij een club en met een trainer die het in hem ziet zitten. Karsdorp moet bij een club gaan spelen om er weer in te komen. Ik vond die in sommige wedstrijden voor Roma verdedigend dramatisch, maar kan wel iets met een bal. Moet gewoon weer iedere week vlieguren maken. Timothy Fosu-Mensah vond ik heel slecht aan de bal voor Fulham. Dat is voetballend gezien weer een gevalletje lood om oud ijzer tov Dumfries.

De speler die ik het beste aan de bal vind is Dest van Ajax. Daar heb ik hierboven al wat over geschreven.

10 juni 2019 om 12:37

Karsdorp moet vooral niet 5x per seizoen geblesseerd raken. Zolang het hem niet lukt om langer dan een maand blessurevrij te blijven heeft het allemaal geen zin. AS Roma probeert hem wel te laten spelen maar binnen 4 wedstrijden heeft ie wel weer iets.

10 juni 2019 om 12:38

Dest gaat 99% zeker voor Amerika spelen

10 juni 2019 om 09:20

Bergwijn was in balbezit goed, maar aanvallend heeft hij in deze 2 wedstrijden helemaal niks laten zien. Telkens wanneer hij in een kansrijke positie was en schoot leek het wel een speler uit de F-jes.

Ik snap niet precies waar dat ophemelen van Bergwijn vandaan komt, en dat hij zogenaamd topclub-materiaal is. Ik acht Ajax ook echt helemaal van het pad af indien het bereid is 30 miljoen voor hem te betalen.

10 juni 2019 om 13:42

Bergwijn meevallen? Beide wedstrijden dramatisch acterend. Vergelijk de voorhoede van Ajax eens met die van Oranje, dan weet je precies waarom het in Oranje niet loopt - en niet voor het eerst. Koeman maakte niets voor niets de opmerking dat hij hoopte op de doorbraak van een paar jonge voorhoede spelers. Daarnaast: wat heeft Bergwijn de tweede helft van de competitie eigenlijk laten zien? Ajax wil hem graag kopen; niet doen! Hij is geen 20 miljoen of meer waard, en voor die prijs laat PSV hem niet gaan. Het is maar wat de gek er voor geeft, maar Bergwijn is een gevalletje eendagsvlieg...

Blind, Van Dijk en Wijnaldum een prima voldoende (7).
De Ligt speelde redelijk op de tegengoal na, maar die fout was cruciaal en mag niet gebeuren (5,5)
Dumfries en Cilessen waren belabberd (4)
De Jong, De Roon onzichtbaar. Niet veel goeds, niets veel slechts (6)
Bergwijn was nog de beste van de aanvallers maar er lukte ook vrij weinig (6)
Depay, Babel absoluut niet voldoende (4,5)

10 juni 2019 om 12:58

De Jong een 6 en Depay een 4.5, Dreiging kwam van Depay, die man blijft maar gaan en forceren, ja de kansen gaan er niet in maar hij was echt wel beter dan De Jong die geeneens een voorzet kan geven.

Mogelijk had Weghorst met zijn fanatisme en aanstekelijke enthousiasme dit elftal op sleeptouw kunnen nemen.

Daarnaast is het tactische onbenul van Koeman wederom bewezen. Een goede coach had ingegrepen.

Zolang het goed gaat met het elftal zelf, komt Koeman er mee weg. Maar hoeveel wedstrijden is het nu duidelijk dat mocht het niet lopen de coach niets weet te veranderen.

Niet elke goede voetballer is ook direct een goede coach. Het zijn twee totaal verschillende disciplines.... Koeman heeft het geluk met de opkomst van een zeer goede lichting voetballers. Het verbloemt wel het onbenul van de man die aan het roer staat.

Ronald, neem een voorbeeld aan Marco van Basten. Die onderkende zijn onvermogen en pakte wat anders op.

Met alle respect voor Ryan Babel maar als je bouwt aan een nieuw elftal waarom dan vasthouden aan een speler van 32? Geef een jonge hond de voorkeur, vorm hem, boetseer hem.... Maak hem de spits. Nu zal men over een paar jaar opnieuw moeten beginnen........

Ik zal wel weer geband worden............

10 juni 2019 om 09:00

"ik zal wel weer gebrand worden", wel als je zulke taal uitkraamt ja. Als jij zo hard kunt oordelen over Koeman, mogen anderen dat ook doen toch?

Koeman is een prima coach voor dit elftal. Er is verder weinig voor handen, nietwaar? Het is geen Guardiola, maar een prima coach.

Waarom hij Babel een kans geeft? Omdat er weinig alternatieven voor handen zijn. Enige alternatief zou Malen kunnen zijn, maar die is nog wel erg jong en onervaren. De keuze voor Babel is er een uit armoede, maar wel te begrijpen. Zelfde geldt voor Dumfries. Ja, het is een matige back.. maar de alternatieven zijn ook matig.

Overigens stopte Van Basten met coachen vanwege hart problemen.

10 juni 2019 om 10:17

Na 4 drama jaren weet Oranje zich tegen zeer gerenommeerde teams te plaatsen voor een finale.

Met herkenbaar, voetbal, moderne Hollandse School, zou je kunnen zeggen.

Tuurlijk er is nog veel voor verbetering vatbaar voordat Oranje zich weet met de absolute top kan meten. Vooral in de aanval, die gisteren collectief met beton in de schoenen leek te spelen.

Maar Koeman een tactisch onbenul noemen die moet stoppen, na 1 verloren finale? Portugal is één van de beste landen van Europa, daar kan elk team tegen verliezen.

Zoals Davy de Pauw zegt, hij is misschien geen genie als Guardiola. Maar hij brengt duidelijkheid, speelt grotendeels met hetzelfde team, wat zorgt voo de met node gemiste routine. Maakt niet of nauwelijks rare beslissingen met zijn selectie beleid. De Jong of Weghorst, iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Maar zoveel verschil zit er nu ook niet tussen die 2.

Tegen Engeland gebruikte hij dezelfde wissels als gisteren, dat pakte toen wél goed uit. Nu helaas niet.

Kortom, Koeman is een prima coach voor het Nederlands elftal. Je mag je eigen voorkeur hebben, maar als je hem een onbenul als coach vind, sorry, maar dan heb je niet bijster veel verstand van voetbal.

10 juni 2019 om 17:35

@ Davy en El Barto

Het is en blijft een feit dat het kampioensteam van AZ van Koeman af wilde omdat het enige wat hij als opdracht meegaf was om het zo te doen zoals Van Gaal het gewild zou hebben.

Ik denk nog steeds dat een coach gedurende een wedstrijd aanpassingen moet maken en ook gedurende de wedstrijd operationele wijzigingen moet doorvoeren.
Op het moment dat een Babel geblesseerd is, kan het Nederlands elftal plots niets meer? Je hebt een nieuwe spits en laat het team met een andere tactiek spelen.
Als ik het goed begrijp is dit het enige systeem wat mogelijk is volgens jullie? Laat mij niet lachen.

Stem een elftal af op een spits die andere ballen moet krijgen. Je krijgt een andere wedstrijd maar met de kwaliteiten van de spelers moet dat toch mogelijk zijn?

Iedereen bekijkt hoe Portugal Oranje bestreed en het wordt heel moeilijk voor Nederland als Oranje zo blijft spelen.

Het sterke optreden was heel verrassend enkele wedstrijden geleden maar de groep moet zich wel doorontwikkelen. Ik ben benieuwd naar een 90 minuten met een spits als De Jong of Weghorst.

En stellen dat ik er niets van begrijp is niet echter onderbouwd. Een andere visie op iets hoeft niet te zeggen dat ik er niets van begrijp. Het getuigt niet van respect om dit te zeggen.

PS Wat betreft Van Basten: in de tijd dat hij als coach bij Heerenveen en AZ werkte, liep het het ook niet echt gesmeerd bij beide teams. Dit heeft niets met de mens Van Basten te maken. Ik ben blij dat hij de keuze gemaakt heeft en een beter bestaan heeft dan te moeten lijden onder de druk als coach.

Geloof mij, voetballen en coachen blijven verschillende dingen.

Ben ik het helemaal mee eens. We hebben een goede verdediging en middenveld maar de aanval is echt om te janken. Allemaal middenmaat. OK Depay heeft eens in de drie wedstrijden een goede wedstrijd, maar die jongen is te veel met randzaken bezig en zal nooit een topper worden. Babel is middelmaat en Bergwijn is er nog lang niet. Ik hoop dat Malen, Brobby en Zirkzee zicht ontpoppen tot goede opties.

We hebben ook geen topteam. Een enkeling is top, een stel subtop en een stel gemiddeld. We hebben wel het geluk dat onze beste spelers in de as spelen. Maar het grootste deel moet een goede dag hebben om zich te wapenen tegen topteams. Een normale dag is al te weinig.

10 juni 2019 om 10:16

@pablonino

"we hebben ook geen topteam. Een enkeling is top, een stel subtop en een stel gemiddeld. We hebben wel het geluk dat onze beste spelers in de as spelen. Maar het grootste deel moet een goede dag hebben om zich te wapenen tegen topteams. Een normale dag is al te weinig".

Je snapt er volgens mij niet zo heel veel van. Een topteam bestaat nooit uit de 11 beste spelers, maar uit de beste elf. Oranje is nog jong en moet nog meer inhoud krijgen. Maar het team heeft de afgelopen tijd gerenommeerde tegenstanders verslagen en de finale van de Nations League gehaald. Terwijl Oranje een jaar geleden nog volledig afgeschreven werd. De progressie die Oranje in korte tijd heeft gemaakt, is enorm en indrukwekkend, je reactie gaat dan ook helemaal nergens over. De meeste spelers hebben een zwaar seizoen achter de rug en heel veel wedstrijden gespeeld. Het team heeft gewoon te weinig rust gekregen na de 120 minuten tegen Engeland en was niet fris genoeg om het Portugal moeilijk te maken. Dat is geen schande en het team kan dan ook bijzonder trots zijn op wat er het afgelopen jaar bereikt is. Maar je hebt nu eenmaal supporters en successupporters voor wie het sowieso nooit goed genoeg is.

10 juni 2019 om 11:31

Niet mee eens. Onze aanval is echt te matig voor de top. Bij gebrek aan beter bestempelen we Depay als ster. Geloof nooit dat nl hier echt succes mee kan halen.

10 juni 2019 om 12:53

Tegen iemand zeggen dat hij er niet veel van snapt is wel een beetje misplaatste arrogantie.het zijn gewoon onze meningen. Maar vooruit. We mogen blij zijn dat we zo snel, al zo goed weer zijn. Het team mag van mij - terecht - trots zijn. Maar ik vind het (nog) geen topteam. En zo word het nederlands elftal hier wel weer neergezet. We slaan gelijk een beetje door. Waar we de voorgaande kwalificatiesrondes ook een beetje pech hadden (zweden uit), zat het nu ook wel mee(duitsland thuis en uit). Maar op het ek geloof ik niet echt in een wonder. Dan moeten we heel het toernooi top spelen - en geen schorsingen/blessures krijgen- en daar geloof ik niet zo in.

Oranje is gewoon een team die goed op schema ligt richting Top. over 4 jaar zal het pas echt oogsten worden. ik denk met een coach die Koeman zn werk af maakt,en een team met enkele kleine wijzigingen die de puzzel compleet maakt. Oranje kwart of halve finale WK kan de kroon op het werk worden...een prestatie waar we als klein landje trots op mogen wezen.

Ik ben blij dat het geroep rond "depay speelt toch wel fantastisch bij Oranje" nu ook gedaan is. Dit is de Depay van Lyon: kan fantastisch voetballen maar veel te wisselvallig. Als je een topper wil zijn moet je altijd minimum een zes hebben. Niet dan eens een 9 gevolgd door drie 5-jes

Buitenlandse pers ziet het tenminste objectief, die hele hosanna stemming van de nederlandse pers is nergens op gebaseerd. Denk dat Koeman zijn conclusies ook trekt vandaag en gaat tekenen bij Barcelona. Plaatsing voor het EK met deze spelers is kansloos. Helaas, maar wel de realiteit.

10 juni 2019 om 11:36

Onzin. Me eens dat de hosanna overdreven is, maar noord-ierland moeten we echt wel voorbij kunnen, zelfs met onze matige aanval

10 juni 2019 om 14:16

Wat ben jij een verschrikkelijke zure vent zeg. Ga lekker geen nl elftal meer kijken jij. We verliezen verdomme een europese finale van de regerend europees kampioen, en nu gaan we ons niet kwalificeren voor het ek. Misselijkmakend.

Ja maar dit is m7! De beste speler van de wereld iemand die al een biografie heeft uitgebracht op zijn 25ste.deze man is een legende.begrijp nog steeds niet waarom ze hem oproepen.deze gozer hoort niet in nederlandse elftal en hij wilt naar liverpool😂

Tja het is ook verschrikkelijk. Laat Depay lekker in een vrije rol linksbuiten spelen en stel gewoon Weghorst op in de spits. Babel komt op alle fronten tekort. Bergwijn is nog grillig, maar die komt er nog wel. Ook jongens als Kluivert, Dilosorun en Groeneveld moeten meer kansen krijgen. En ik zal ten alle tijden Van de beek opstellen.

Pff, als ik sommige reacties hier lees zou je denken dat Nederland met 5-0 is weggespeeld door Macedonië.

Vooral de aanval was idd vrij machteloos gisteren. De aanval is zeker niet slecht, maar moet echt op z'n top zijn om tegen sterke teams resultaat te boeken. En dat was gisteren niet het geval. Daarom is het te hopen dat talenten als Bergwijn, Kluivert, Malen, Groeneveld, Dilrosun, Stengs etc komend seizoen zich verder ontwikkelen.

Maar kijk ook waar Oranje vandaan komt. 4 jaar lang kommer en kwel. Machteloos tegen teams die op papier echt minder zijn.
En nu afgelopen jaar 3 top-teams uitgeschakeld, Duitsland, Frankrijk en Engeland (ok, Engeland viel me best tegen).

Nu even chagrijnig zijn van het verlies gisteren, afstoffen en vooruit kijken. In de huidige EK poule moet Oranje zich echt wel weten te kwalificeren.

Ik vond Depay wel heel ernstig hoor. Ook als hij in de drukte aangespeeld werd veel balverlies, terwijl hij weet dat ze direct druk kunnen zetten. Kaats gewoon.

Depay is echt drama spits. Zou een meevoetballende speler moeten zijn. Nou de meeste passes komen voor geen meter aan. Koeman kijkt teveel naar de namen lijkt het wel. Zet gewoon Luuk of KjH er in. Kunnen tenminste wel afmaken en zijn stuk rustiger aan de bal.

Verder, hoezo De Roon opstellen. Dan is Strootman nog wel een betere keus :S allebei heel zwak. Als dit nou zijn visie is van Koeman, dan snap ik totaal niet dat Barca geinteresseerd zou zijn. Elke wedstrijd doet hij op hetzelfde moment dezelfde wissels. Misschien dan maar gewoon gelijk met de juist opstelling beginnen..

Zirkzee is een fantastisch talent, Bergwijn doet het aardig en Weghorst zou is opgeroepen moeten worden. Weghorst heeft tenminste ballen, die gaat altijd 100% en speelt op een hoog niveau. Dat is beter dan iemand die alle ballen verliest. Berghuis is niet de snelste maar fungeert wel altijd vanuit zijn positie. Dat missen sommige aanvallers in Oranje. Donny wist totaal niet wat zijn medespelers aan het doen waren.

Als laatste trucje zou Koeman voor het EK (als we ons plaatsen) Arjen Robben kunnen bellen, mits hij een goed seizoen draait ergens.

De reden waarom Depay nooit bij een topclub zal spelen is zijn wisselvalligheid. Dat merken we nu bij het Nl11tal ook. Of hij speelt fantastisch, of dramatisch. Er is geen middenweg.

Babel mag je voortaan thuis laten. Zie nog liever een vd beek of wijnaldum op de vleugel dan hem. Promes hoeft van mij ook niet meer, maar betere alternatieven zijn er ook weer niet.

De aanval was ook tegen Engeland heel matig, maar we wonnen door twee grote verdedigende fouten van Barkley en Stones. Dat gebeurde gisteren niet....

We moeten stoppen met zeiken. Anderhalf jaar geleden waren we het lachertje van Europa. Kijk nu? We hebben op een aantal posities echte toppers (of in wording) maar we moeten zeker aanvallend nog groeien. Babel is over en uit, zeker op dit niveau. Bergwijn moet stappen gaan maken en ook Memphis is extreem wisselvallig.

Laten we nou eens naar het volle glas kijken. Achterin staat een superster die de CL met Liverpool heeft gewonnen. Naast hem staat een klasbak die nog veel moet leren, maar pas 19 is. Frenkie de Jong is ook een ruwe diamant en als Memphis het op z'n heupen heeft zien we heerlijke dingen. Wijnaldum en Blind zijn goede spelers die we ook nodig hebben. Voor de rest hebben we ook nog genoeg jongens die hopelijk nog beter gaan worden. Van de Beek, Dumfries en Bergwijn. Ik hoop dat jongens als Kluivert jr, Redan en Dilrosun serieus in beeld gaan komen. Wie weet wat ons komend seizoen in de eredivisie gaat brengen? Ik ben benieuwd hoe Malen, Gakpo en Lammers zich blijven ontwikkelen.

Helaas kwamen me gisteren echt te kort, maar het glas is veel voller dan anderhalf jaar geleden....

Zo slecht was Nederland niet en zo goed was Portugal niet. Laten we aub niet meer maken van de Nations League dan wat het is: veredelde oefenpotjes. Als ik die nagelbijtende spelers en supporters gister zag op tv, leek het wel alsof je naar een EK- of WK-knock-outduel aan het kijken was.

10 juni 2019 om 14:20

Zo slecht was NL wel. Portugal is opzicht niet veel beter, heeft wel meer routine maar was gisteren de enige partij die ervoor ging. Vond Engeland trouwens ook gemotiveerder overkomen dan NL maar die speelde in een halve B opstelling.

ik denk dat we geleerd hebben dat:

- 433 zeker niet het beste systeem is dat bij deze groep past ondanks wat aardige resultaten
- Cilissen goed genoeg is maar geen wereldkeeper
- We een uitstekend centrum hebben verdedigend
- We genoeg middenvelders hebben maar buiten de Jong het allemaal wat flets is
- We geen aanvallers van niveau hebben, Memphis soms als hij gemotiveerd is wat niet vaak voorkomt meer

Nl11 is er nog lang niet en zonder doorgroei van aanvallers wordt het een zware dobber ergens weer serieus aan deel te nemen.

Cilissen
de Ligt
Ake/de Vrij
van Dijk
Promes
Wijnaldum
de Jong
Blind
vd Beek
Weghorst
Depay

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2206 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

799 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
2015/2016 Manchester United 29 2 2 0

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Martin van Geel, de inmiddels vertrokken technisch directeur van Feyenoord, heeft met Tonny Vilhena afspraken gemaakt over de hoogte van zijn transfersom. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren