Feyenoord getipt voor zoekende Oranje-international: ‘Waar anders heen?’

Maandag, 27 mei 2019 om

Kevin Strootman lijkt op weg naar de uitgang bij Olympique Marseille. De middenvelder, die sinds vorig jaar zomer onder contract staat bij de Franse club nadat men 25 miljoen euro had betaald aan AS Roma, mag volgens diverse Franse media vertrekken, eventueel op huurbasis. Jeroen Elshoff ziet Strootman wel bij Feyenoord belanden.

Vanwege het vertrek van trainer Rudi Garcia, die Strootman kende van hun gezamenlijke tijd in Rome, lijkt ook de middenvelder te verkassen. Naar verluidt heeft de leiding van Marseille aan de Oranje-international medegedeeld dat hij op zoek mag naar een nieuwe club. Elshoff denkt dat Strootman een goede versterking zou zijn voor de Rotterdammers.

"Het eerste waar ik aan dacht toen ik hoorde dat hij mocht vertrekken, was Feyenoord. Ik weet niet hoe belangrijk salaris nog voor hem is, hij gaat richting de dertig en ik kan me best voorstellen dat er al wat centjes op de bank staan,'' zegt de commentator Elshoff in de podcast van de NOS. De journalist stelt dat de inmiddels 29-jarige Strootman 'geen lekkere jaren' achter de rug heeft.

“Waar ga je dan heen? China past denk ik niet bij hem. Feyenoord kan Europa in, volgens mij zit er daar in de top met Rob Jansen een zaakwaarnemer waar hij vrij goed mee is. We gaan er toch allemaal vanuit dat Tonny Vilhena weggaat bij Feyenoord”, aldus Elshoff. Strootman, die nog tot medio 2023 vastligt in Frankrijk, kwam dit seizoen tot 34 duels voor Marseille, waarin hij 1 goal en 5 assists produceerde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Feyenoord heeft creativiteit nodig. Geen Strootman, maar een speler die iets creeert. Ik denk dat dit volgend jaar een goede opstelling zou kunnen zijn voor Feyenoord: Vermeer, Janmaat, St. Juste, Kongolo, Haps, Fer, Bazoer, El Khayati, Narsingh, Jorgensen, Larsson. Ik snap dat Kongolo waarschijnlijk moeilijk haalbaar is, maar het vertrek van Berghuis en Vilhena moet iets van financiele ruimte opleveren.

27 mei 2019 om 16:50

Sorry hoor, maar Narsingh moet je absoluut niet willen. Net als Khayati, daar heb je Kökcu staan.

27 mei 2019 om 16:53

@angelo77

hij heeft wel diepgang en snelheid, essentiele eigenschappen die we missen bij Feyenoord op de flank. of dat dan perse Narsingh moet zijn is wat anders, maar het is overduidelijk dat er een flankspeler met diepgang en snelheid moet gaan komen naar Feyenoord

27 mei 2019 om 16:54

Wie wil je dan op rechtsbuiten als Berghuis vertrekt? Narsingh heeft het bij PSV redelijk gedaan, kan heel gevaarlijk zijn met zijn snelheid en is bovendien transfervrij. Lijkt me een goede versterking voor Feyenoord.

27 mei 2019 om 16:57

Feyenoord is gebaat bij spelers die ze in de toekomst kunnen doorverkopen. Een dure Strootman zou ik dan ook laten lopen als club zijnde. Nederlandse clubs zijn gebaat bij transferinkomsten van zelf opgeleide of laat aangekochte jeugdspelers die eerst het niveau omhoog krikken en daarna voor een klap geld verkocht worden. Ik zal als feyenoord zijnde zal ik eerste de jonge categorie aankopen/opleiden om vervolgens wat van de oudere categorie toe te voegen wanneer het wat ruimer in de centjes zit.

Buiten dat je als Feyenoord zijnde zo niets opbouwt is het ook best een risico. Strootman is een speler die gezien het verleden veel blessureleed kent.

27 mei 2019 om 16:58

Strootman is zelfs voor psv een toegevoegde waarde als vervanger voor Hendriks

27 mei 2019 om 17:02

Kongolo gaat in deze fase van zijn carrière never nooit naar Feyenoord. Narsingh is leuk voor De breedte maar is niet het niveau dat een topclub als Feyenoord na moet streven. El khayati zou wel een kwaliteitsimpuls zijn denk ik, cokcu kan toch nog geen 34 wedstrijden per jaar spelen

27 mei 2019 om 17:12

@rakesh. Ik hoop dat zij hem dan kopen, deze man is zo dramatisch slecht geworden.

27 mei 2019 om 17:38

@Benzema

Zie veel liever Skov Olsen komen. Vrij groot talent die tenminste iets gaat opbrengen. Back up voor een jaar kan Narsingh erbij. Maar zeker geen basis.

27 mei 2019 om 17:38

@Japie

Zie die diepgang liever vanaf links komen, in de vorm van Bongonda.

27 mei 2019 om 17:41

@ajax 111

Zie liever Crowley dan erbij komen. Ben stiekem wel fan van hem. Vooral omdat Kökcu idd niet alles kan spelen. El Khayati is idd beter, maar gaat niks opbrengen. Zie Feyenoord liever waarde crëeeren.

27 mei 2019 om 18:03

Strootman is waarschijnlijk voor AZ geeneens van toegevoegde waarde. Het is verre van de Strootman die vertrok bij PSV. Die zware blessure heeft hem echt geen goed gedaan.

27 mei 2019 om 18:37

@angelo77

ook een prima optie idd

27 mei 2019 om 16:54

Wat een bedroevend slechte opstelling. En waarom zo Kongolo in godsnaam Engeland verlaten als basisspeler?

27 mei 2019 om 17:48

Is gewoon een elftal waar je mee om de bovenste plaatsen kunt spelen en misschien dat Kongolo geen zin heeft in lange ballenvoetbal in de championship

27 mei 2019 om 17:03

Alsof Kongolo ook maar haalbaar is voor Feyenoord. Die heeft basis lopen spelen in de Bpl. Wel gedegradeerd natuurlijk maar als relatief jonge speler basis in de BPL spreekt veel clubs al aan. Bazoer zie ik niet naar Feyenoord gaan en mocht Feyenoord Strootman ook maar kunnen krijgen, dan zou het lachwekkend zijn als ze hem niet nemen. Zou by far de beste speler van de selectie zijn.

27 mei 2019 om 17:26

IK weet niet of Strootman wel zo goed is als men denkt. Afgelopen jaar was het niets, al moet ik zeggen dat ik sowieso niet zo gecharmeerd ben van de speler die hij is. Bij As Roma was hij degelijk in zijn eerste seizoenen. Maar bij Nederland heb ik hem bijvoorbeeld nog nooit op een goede wedstrijd kunnen betrappen. Daarbij is hij ook relatief vaak geblesseerd waardoor het toch wel een risico met zich meebrengt. Als hij wederom een knieblessure oploopt bij Feyenoord heb je best kans dat hij er weer een seizoen uit ligt. Daarnaast heeft hij weinig restwaarde waar een club als Feyenoord haar bestaansrecht min of meer aan te danken heeft. Dan zou ik liever voor een jonge speler gaan uit de eigen jeugd als feyenoord zijnde.

Wat mij betreft zou het een enorme fout zijn als Feyenoord zijnde. Je kunt het weinige geld beter investeren in type voetballers die je als club zijnde nog niet hebt lopen.

27 mei 2019 om 17:58

BIj AS Roma was hij niet degelijk de eerste seizoenen maar één van de absolute leiders daar.

27 mei 2019 om 18:56

Die spelers uit de eigen jeugd komen sowieso wel door als ze goed genoeg zijn, maar de vraag is wie je qua ervaren spelers hebt rondlopen waar die jonkies van kunnen leren en de ploeg op sleeptouw nemen. Juist de oudere spelers als Kuijt, Botteghin en El Ahmadi hebben Feyenoord kampioen gemaakt, niet een of ander 18-jarig talentje vers uit de jeugd.

27 mei 2019 om 21:13

Hannover, Persoonlijk ben ik van mening dat dat juist de reden is dat het weer teruggevallen is. Het was kampioen en vervolgens zakte het weer als een pudding in elkaar. Die oudjes zijn leuk voor succes op de korte termijn maar als je wilt bouwen aan de club heb je er niets aan. Ze pakken een goed salaris en vervolgens zijn ze niet meer te verkopen en vertrekken ze en zakt het niveau weer flink naar beneden. Had Feyenoord die gasten niet gehad dan had het op de lange termijn nu verder gestaan dan waar het nu staat. Talenten waren verder geweest en wellicht zelfs al rijp voor een transfer waardoor de club financieel verder opgekrikt kan worden. Kampioen worden is leuk maar je moet ook het grote plaatje zien. Begin gewoon als club opnieuw en zie Ajax als het voorbeeld. Die hebben ook alles vanaf de grond af opgebouwd en kijk nu eens. Er lag een plan voor de lange termijn en het geld werd gespaard. Als je dat aan de achterban communiceert hoeft het geen probleem te zijn.

27 mei 2019 om 17:07

Sorry, maar deze jongens allemaal halen gaat never nooit in het salarishuis van Feyenoord passen. Los van de vraag of ze wel voor Feyenoord willen spelen. Ik zou tevreden zijn wanneer Janmaat en Fer komen van dit rijtje. Misschien nog een goede buitenspeler erbij en dat zal het wel zijn.

27 mei 2019 om 17:25

Janmaat, Kongolo, Fer, Bazoer, El Khayati, Narsingh...
Ik tel 7 nieuwe spelers, denk je dat het realistisch is dat Feyenoord zoveel nieuwe spelers haalt?

27 mei 2019 om 17:51

Er vertrekken er net zoveel denk ik en de plekken van Boetius en Amrabat zijn ook nog niet opgevuld.

27 mei 2019 om 18:20

Ja daar gaat het toch niet om, hoeveel er weggaan? Janmaat, Kongolo en Fer zullen al flink moeten inleveren op hun salaris, en zullen tot de beter betaalde spelers bij Feyenoord moeten gaan behoren. Bazoer en El Khayati zullen ook naar andere clubs kunnen. De situatie van Narsingh ken ik niet zo, en ik dacht gelezen te hebben dat Janmaat transfervrij is, maar hoe zit het met de transfersommen?

27 mei 2019 om 17:44

Bazoer zie ik ook wel zitten. Ik denk dat Feyenoord er goed aan zou doen spelers te halen die niet te oud zijn, die hebben laten zien het niveau te hebben dat Feyenoord nastreeft maar die een deukje of krasje hebben opgelopen waardoor ze financieel haalbaar zijn. En als ze uit de emmer dreigen te springen kijkt ome Jaap ze ff strak in de ogen!

27 mei 2019 om 18:01

Is het al zeker dat Het thuis vertrekt en waar gaat hij heen dan??

27 mei 2019 om 18:04

Berghuis

Waarom zou hij naar Feyenoord gaan. Dan zou ik nog liever naar een Duitse of Spaanse degradatiekandidaat gaat. Bij feyenoord speel je nooit ergens voor

27 mei 2019 om 17:04

Strootman is goed genoeg voor subtop Duitsland en Engeland hoor. Het spel moet hem natuurlijk wel liggen en er moet een creatief iemand aanwezig zijn op het middenveld, zodat mensen geen onmogelijke dingen van hem gaan verwachten.

27 mei 2019 om 17:07

5 prijzen in de afgelopen 4 seizoenen 😉

27 mei 2019 om 17:24

Haha mooi argument “bij feyenoord speel je nooit ergens voor” en dan als suggestie degradatievoetbal geven 😁

27 mei 2019 om 18:24

Technisch gezien speel je dan wel voor iets. Lijfsbehoud haha.

alsjeblieft niet hoor, weer een harde werker. koop eens een keer wat creativiteit en voetballend vermogen in met restwaarde. financieel komen we op deze manier nooit vooruit dus sportief ook niet

volgens mij denken ze bij Feyenoord dat je met hard werken tegenstanders kapot kan spelen maar afgelopen seizoen heeft al aangetoond dat dat een totale misvatting is. dat werkt als je de underdog bent tegen Ajax of PSV maar niet als je zelf het spel moet maken tegen de kleintjes

27 mei 2019 om 18:59

Nou neem bv Liverpool, die club die in de CL finale staat, bewijst toch echt wel dat zo’n tactiek wel degelijk heel aardig kan werken.

27 mei 2019 om 19:24

@hangover96

die hebben met Firmino, Salah en Mane spelers gaan die diepgang, techniek en individuele klasse hebben. dat zijn drie creatieve spelers. Feyenoord heeft alleen Berghuis die echt creatief is

27 mei 2019 om 19:33

Van Persie ook, maar ik zie de parallelen wel hoor. Net als bij Feyenoord zit bij Liverpool de creativiteit voorin, en is het daarachter vooral kei en keihard werken en nooit opgeven en al die andere cliches. En dat betekent idd dat ze het vaak moeilijk hebben tegen ingegraven ploegen, klopt, en de meeste seizoenen kom je zo niet dichtbij een titel, maar soms valt alles op zn plek en lukt het toch, met mindere spelers dan de titelfavoriet. Dat is de hoop die de Feyenoord en Liverpool fans beide hebben, wie niet rijk is moet hard werken.

En wat heeft Marseille daar dan voor baat bij? Of Strootman zelf? Leuk idee maar ik denk dat het op meerdere vlakken financieel niet haalbaar is.

Zolang Ayoub en Tapia nog aanwezig zijn, is het een beetje onnodig. Al is hij wrs wel beter dan beide.

Daarnaast verwacht ik de komst van Maher en wordt Burger naar alle waarschijnlijkheid toegevoegd aan het eerste.

27 mei 2019 om 17:13

Hehe, eindelijk iemand met een beetje realisme. Van Ayoub en Tapia mag er van mij 1 weg. Heb je Maher op 6 met 1 van hun erachter, Toornstra, Kökcü, Burger en een aankoopie erbij. Fer zou leuk zijn maar we moeten geen gekke dingen doen met onze portemenee

27 mei 2019 om 17:44

Eens dat Ayoub of Tapia mag vertrekken.

Geef mij maar een middenveld met Maher, Toornstra(b2b) en Kökcu als basis.

De back ups hiervan dan: Burger(of Geertruida), Tapia en Crowley.(Kökcu kan niet alles spelen)

27 mei 2019 om 19:00

Dat is wel een heel magere bank hoor.

27 mei 2019 om 21:23

Klopt Hangover, we moeten verloren tijd inhalen. Het is of nu eindelijk de jeugd een kans geven, fris spelen maar misschien (wss misschien) punten verliezen. Of wederom allemaal ouwe jongens zonder restwaarde halen en hopen op een kampioenschap. Dat eerste duurt langer, levert minder prijzen op, maar is wel duurzamer én leuker om te zien

27 mei 2019 om 21:25

Crowley vind ik te mager, net als die Namli. Zou ik eerder voor Schouten gaan, zie ik meer potentie in. Maar is eigenlijk altijd afwachten als je spelers van onder plaats 7 scout.

Dacht ook gelijk aan Feyenoord ja. Voor in Nederland is het wel een prima speler lijkt mij. Ervaren, Rotterdammer, Oranje international... Als je die kunt halen moet je het doen.

Dus een of andere journalist verzint wat bij gebrek aan nieuws en we hebben een nieuw artikel?
Ik kan me niet voorstellen dat Feyenoord uberhaupt geinteresseerd is in deze overschatte en overbetaalde speler zonder restwaarde.

Zie liever Bazoer komen dan houten klaas Strootman...

Die is toch niet haalbaar voor Feyenoord? Een jaar geleden gekocht voor 25 miljoen, heeft nog een contract tot 2023, geloof er niks van dat ze die dan laten gaan voor minder dan 15-20 miljoen.

27 mei 2019 om 17:14

Bizar gerucht. Speelt niets klaar sinds een aantal jaar, kost een godsvermogen en nog maar net voor gigantisch veel geld gekocht door OM... Nonsens dus

Lijkt me van beide kanten geen goed idee. Strootman zal op een hoger niveau voor meer geld willen voetballen en Feyenoord heeft geen Strootman, maar goede voetballers nodig.

27 mei 2019 om 17:20

Aan de andere kant hebben die goede voetballers ook wel weer een type Strootman nodig. Qua speler geen gek idee, alleen gaat het in dit geval natuurlijk nooit gebeuren.

Ik denk niet dat Strootman zo'n stuk wil dalen in salaris. Daarnaast zal L'om hem ook niet transfervrij willen laten vertrekken. Daarnaast denk ik dat Strootman nog prima in bijvoorbeeld Duitsland aan de slag kan.

Niet aan beginnen. Na zijn blessure lijk het of die alles verleerd is. Zonde, dat zeker. Je ziet het wel meer dat spelers na een blessure hun oude niveau niet meer kunnen bereiken maar Strootman kan er gewoon serieus niets meer van.

27 mei 2019 om 17:46

Ajax fan toevallig?

27 mei 2019 om 19:12

Nee, Feyenoord... Hoezo ? Vind jij hem zo goed nog dan ? Bij Roma werd die weggestuurd omdat die er niets van kon en nu bij Marseille ook.

Onbetaalbaar! Kost 20milj. En 5milj aan jaarsalaris.

Zou ik een zeer goede optie vinden en verbetering ten opzichte van Vilhena. Het enige probleem is dat hij nogal blessure gevoelig is, maar met Burger heb je sowieso een prima alternatief achter de hand die zich in de luwte verder kan ontwikkelen. Maher, Gudelj, Fer, Schouten en Bazour kunnen ook goede opties zijn indien men het niet aandurft met Strootman.

Domste advies ooit. Geen niveau meer en een op salaris. Kunnen ze nooit betalen als ze t al willen. Heel dom gepraat dit

Is ramselaar niks voor Feyenoord?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

357 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren