Update: Almere City FC bevestigt interesse in kandidaat Marino Pusic

Woensdag, 22 mei 2019 om

Marino Pusic kan al snel na zijn ontslag weer aan het werk, zo weet Voetbal International dinsdagochtend te melden. Almere City FC wil de 47-jarige oefenmeester aanstellen als de opvolger van interim-trainer Ole Tobiasen, die het stokje eerder dit seizoen overnam van de ontslagen Michele Santoni.

Na het kampioenschap met FC Twente, waarmee promotie naar de Eredivisie werd afgedwongen, moest Pusic ondanks een tot 2020 lopend contract vertrekken. De geboren Bosniër nam vorig seizoen in maart in eerste instantie op interim-basis het roer over van de ontslagen Gertjan Verbeek en werd afgelopen zomer definitief aangesteld in Enschede. Twente besloot Pusic ondanks het kampioenschap te vervangen door assistent Gonzalo García García.

Pusic kreeg wel het Gouden Kampioensschild voor beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie, terwijl hij ook beslag legde op de Rinus Michels Award in de Eerste Divisie. Voor Almere City geldt de oefenmeester dan ook als belangrijkste kandidaat om de nieuwe trainer te worden. De formatie uit Flevoland stelde afgelopen zomer Santoni aan als nieuwe trainer en onder zijn bewind werd het seizoen op voortvarende wijze begonnen.

In maart kwam er echter al snel een einde aan de samenwerking, wegens een verschil in inzicht. Onder leiding van interim-trainer Tobiasen wist Almere City zich nog te plaatsen voor de Keuken Kampioen Divisie play-offs, maar in de eerste ronde was SC Cambuur over twee wedstrijden te sterk. Pusic werkte eerder voor NAC Breda en Inter Baku, alvorens hij bij Twente aan de slag ging als assistent-trainer.

Update 22 mei 07.37 uur – Almere City FC bevestigt interesse in kandidaat Marino Pusic
Marino Pusic is inderdaad kandidaat om aan de slag te gaan bij Almere City FC. Technisch directeur Robert Maaskant laat aan Omroep Flevoland weten dat men denkt aan de onlangs bij FC Twente vertrokken trainer. ''Pusic is inderdaad een kandidaat'', aldus Maaskant, die ontkent dat Pusic de 'topkandidaat' is. "Dat is hij niet per se."


Poll

Is Almere City een goede club voor Marino Pusic?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door thiago036)

Het is Marino Pusic van harte gegund snel weer als trainer-coach aan de slag te kunnen bij een club die de potentie heeft in de top van de KKD mee te draaien. Had het overigens ook niet raar gevonden als De Graafschap bij Pusic aan de bel had getrokken.

21 mei 2019 om 12:25

Volgens mij is hij woonachtig in het dorp waar de graafschap zijn thuiswedstrijden speelt. Dus het is inderdaad geen rare gedachte.

21 mei 2019 om 12:33

Beetje neerbuigend om Doetinchem een dorp te noemen, is een gemeente en stad.

OT: Gun Pusic wel een mooie club, heeft qua resultaten echt prima gedaan dit jaar. Misschien dat De Graafschap nog aanklopt idd, verder verwacht ik niet echt interesse uit de eredivisie, Almere zou een mooie club voor hem zijn.

21 mei 2019 om 13:48

Dan is het wel belangrijk dat ze ook exact weten wat ze met Pusic binnenhalen, want voetbaltechnisch is Pusic absoluut niet sterk. Als je hem aanstelt als hoofdtrainer, zul je er een ervaren assistent naast moeten zetten die de tactische beslissingen kan nemen.

Pusic is een redelijk uithangbord, maar er gaan toch behoorlijk sterke geruchten dat de selectie het niet in hem zag zitten en iedereen die wedstrijden heeft gezien van FC Twente onder zijn leiding, heeft kunnen zien dat Pusic tactisch en voetbaltechnisch zwak is.

Mocht hij ergens aan de slag gaan als trainer betekent dat Twente hem minder hoeft te betalen?

21 mei 2019 om 16:02

Ja hij staat op non actief, als hij elders aan de slag wil moet hij eerst ontslag nemen.

Waarom gaat Almere niet gewoon door met Tobiassen? Heeft het prima gedaan volgens mij nadat hij het stokje heeft over genomen van Santoni.

21 mei 2019 om 19:45

Tobiassen heeft het naar mijn mening prima gedaan afgelopen seizoen. Hij heeft een prijs gewonnen en de club weet wie ze in huis hebben.

@fcrrr, dat vraag ik mij ook af. Ik vind dat Ole Tobiassen het als interim trainer prima deed in Almere. Waarbij de Almeerders aantrekkelijk voetbalden. En in de play-offs voor promotie/degradatie wat ongelukkig werden uitgeschakeld in het tweeluik met SC Cambuur Leeuwarden.

22 mei 2019 om 13:25

De nederlaag tegen Cambuur was eigenlijk een fout van Etemadi, dus wat mij betreft mag Tobiasen ook gewoon blijven. Spelers van Almere hadden al eerder aangegeven voor de playoffs dat zowel in de KKD als in de Eredivise (voor het geval dat ze dachten dat ze zouden promoveren) met Tobiasen door wouden gaan.

Pusic is trouwens helemaal niet ontslagen, hij staat op non actief, dat is echt wat anders.

Denk dat hij beter past bij de Graafschap dan bij Almere. Hij speelt weinig met jeugd, tactisch veranderd hij weinig. Zijn wissels hebben afgelopen seizoen niet 1 keer positief uitgepakt. Het kan natuurlijk een ongelukkig seizoen zijn voor hem. Hoop dat hij snel een club vind en mij het tegendeel bewijst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
1 fan
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Saúl Ñíguez is opnieuw op het verlanglijstje van Manchester United verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren