‘Kleedkamer van Barcelona spreekt veto uit over Antoine Griezmann’

Zaterdag, 18 mei 2019 om

Sinds hij dinsdagavond zijn vertrek bij Atlético Madrid aankondigde, wordt Antoine Griezmann in verband gebracht met een overstap naar Barcelona. Volgens SPORT wordt het voor de aanvaller echter nagenoeg onmogelijk om te aarden binnen de spelersgroep: Griezmann wordt in de kleedkamer van Barça beschouwd als een 'persona non grata' en zal geen warm welkom ontvangen, zo stelt de krant zaterdag.

Het is voorlopig de vraag hoeveel waarde president Josep Maria Bartomeu zal hechten aan de mening van de spelersgroep, maar SPORT spreekt van een 'sterk statement' vanuit de kleedkamer. Niet eerder zouden de spelers van Barcelona zich zo duidelijk hebben uitgesproken tegen een transfer. "Normaal gesproken treden de spelers in zulke gevallen niet op de voorgrond, maar met Griezmann is dat anders. Ze willen zijn komst niet accepteren. De boodschap richting de clubleiding is kraakhelder: ze willen niet dat Griezmann komt."

Volgens de krant is er niet één duidelijke reden voor 'het veto' van de spelersgroep. Er zouden meerdere overwegingen ten grondslag liggen aan het statement van de selectie. Nadat Griezmann vorig jaar in een speciale documentaire aankondigde níét naar Barcelona te zullen gaan, ontstond een 'antipathie' bij de spelers van de regerend kampioen van LaLiga. "Het viel heel slecht in de kleedkamer, omdat meerdere spelers hem al welkom hadden geheten en hem in de pers uitgebreid hadden geprezen."

De keuze van Griezmann werd opgevat als 'minachting' voor 'het instituut Barcelona' en voor de spelers zelf. Maar bovendien hield Griezmann zijn eigen club aan het lijntje en ook dat wordt hem verweten. "Iemand die zich zo opstelt tegenover Barcelona en tegenover zijn eigen club, is het niet waard om het shirt van Barcelona te dragen", zo zou de spelersgroep van oordeel zijn. Veel spelers zouden zich 'verraden' hebben gevoeld, nadat Griezmann openlijk flirtte met Barcelona en de club vervolgens de rug toekeerde. "Zulke dingen blijven niet onopgemerkt in de kleedkamer. Ze worden niet vergeten."

De krant stipt aan dat er momenteel doodse stilte klinkt vanuit de spelersgroep: niemand is naar voren getreden om de mogelijke transfer van Griezmann toe te juichen, zoals vorig jaar wel gebeurde. Lionel Messi zou de spelersgroep intern zelfs hebben verzekerd dat hij niet heeft gebeld met Griezmann, iets wat onlangs door enkele media werd gemeld. Behalve de sentimentele overwegingen om Griezmann niet te verwelkomen, zouden de spelers het er tot slot ook over eens zijn dat de spits niet de speler is die de club nu nodig heeft. "Ze vinden dat de ploeg zich op andere manieren moet versterken. Ze zijn te spreken over de komst van Frenkie de Jong en mogelijk die van Matthijs de Ligt, maar Griezmann wordt niet gezien als prioriteit."


Poll

Heeft Barcelona behoefte aan Antoine Griezmann?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door kohaku)

Ik wist dat journalisten van sport ook aanwezig zijn in de kleedkamer van barca

18 mei 2019 om 14:24

Ik wist niet*

18 mei 2019 om 14:27

Het is inderdaad maar de vraag wat hier van klopt. Toch zou ik het wel snappen na vorig jaar waarbij Griezman verschillende partijen te lang aan het lijntje hield.

18 mei 2019 om 17:36

Klinkt anders wel vrij logisch. En ik denk dat er 3 spelers sowieso niet om hem zitten te wachten.. Dembele, suarez en coutinho

18 mei 2019 om 14:33

Je kunt ook spelers hebben die lekken naar journalisten. Dat gebeurt ook in Nederland. Of je lekt naar een journalist en houdt ze te vriend zodat zij altijd leuk over je schrijven. Of je lekt niet, weigert mee te werken en dan schilderen ze je af als een vijand.

Iets vergelijkbaars is vast tussen Ten Hag en de Telegraaf gebeurt.

18 mei 2019 om 14:42

@carlosjr11

vaak heeft de media wel een lijntje uitstaan met 1 of 2 spelers van een club die informatie doorlekken. of dat bij Barca ook zo is weet ik niet

Wat een onzin. Dit is een hele leuke jongen die o.a. goed bevriend is met Dembele en Umtiti. Dit is toch geen artikel-waardig?

18 mei 2019 om 14:38

Zeker geen artikel waardig, laat ze nu maar met een artikel over wat de tante van de Ligt vindt over waar hij moet gaan voetballen. Dus omdat hij (volgens jou) bevriend is met 2 spelers van Barça vinden die andere 24 selectie spelers dat ook.

18 mei 2019 om 14:43

Hij is bevriend met een paar Fransen uit de selectie, maar dat is niet waar de gehele selectie uit bestaat. Griezman komt op mij altijd erg narcistisch en zelf verheerlijkend over. Niet echt barca DNA als je het mij vraagt. Noemt zichzelf een van de beste ter wereld etc. Ik geloof het best dat de barca selectie hem niet mag.

18 mei 2019 om 15:01

Nu brengt MD naar buiten dat iedereen zijn komst wel ziet zitten. Zowel de spelers als het bestuur.

18 mei 2019 om 15:58

Dembélé is zeker niet onomstreden en Umtiti wordt in verband gebracht met een vertrek. Dit zijn ook niet echte de sterke pilaren in de harde kern van Barca’s spelersgroep. Maar ik betwijfel verder de geloofwaardigheid van dit artikel.

Nou dan moet hij maar naar Ajax komen, aangezien die nog al een fan is

Wel benieuwd waar die jongen heen gaat. Fantastische speler, maar kan zo 1,2,3 niet een club bedenken die hem kan betalen en hem echt nodig heeft. (binnen Europa) al zegt dat weinig tegenwoordig natuurlijk.

18 mei 2019 om 14:33

PSG als Cavani wordt verkocht. Dodelijke voorhoede met Neymar en Mbappe

18 mei 2019 om 14:39

Bedoel je dat griezmann rechtsbuiten gaat staan? Persoonlijk hoop ik niet dat er een topspits word aangetrokken en mbappe moet weer op de vleugel spelen. Sinds cavani sukkeld met blessures en mbappe in de spits speelt zie je wat voor wereldspeler het kan worden. Het leek bijna alsof hij de titel in ze eentje heeft binnengehaald.

18 mei 2019 om 14:56

Ik denk dat Griezmann overal kan spelen. Lijkt mij een prima optie om Mbappe in de spits te zetten en Griezmann vanaf rechts. Dat geeft ook mogelijkheid om veel te variëren en elkaars positie in te vullen. Gaten voor elkaar trekken.

18 mei 2019 om 19:55

Waarschijnlijk zal United dan wel aankloppen. We hebben er een handje van om spelers te kopen die niet echt willen komen

Barcelona spelers die zich weer groter voelen dan de club, niet verrassend. Dit komt heel kleinzerig over, omdat hij één keer heeft gezegd niet naar Barcelona te gaan hebben ze ineens iets tegen hem? Het is maar waar je, je mee bezig wil houden.

18 mei 2019 om 15:03

Man, man, man. Ga je nu echt andere mensen afkraken op basis van een artikel dat je gelezen hebt? Kunnen we stoppen om alle berichtgeving te beschouwen als juist en betrouwbaar?

18 mei 2019 om 15:41

Natuurlijk reageer je op wat je (hier) leest, als je eerst bij ieder artikel moet uit gaan zoeken of het wel waar is, dan heb je een dagtaak, dat zijn reactie eerder kleinzerig is dan de reactie van de Barcelona spelers is alleen maar leuk toch? Weet je gelijk hoe je zijn reacties kunt beoordelen als het Barcelona betreft

18 mei 2019 om 15:46

"als je eerst bij ieder artikel moet uit gaan zoeken of het wel waar is, dan heb je een dagtaak". En dat is dus exact het probleem. Informatie controleren hoeft allemaal niet meer. Zolang we anderen maar kunnen bekritiseren is alles oké.

18 mei 2019 om 15:56

Niet vergeten dat het hier over voetbal gaat, het gaat niet over de wereldvrede, wel of niet in de EU blijven, maar over voetbal, de meest vluchtige nieuwsgaring die er is, er is een gezegde, wat vandaag in de krant staat daar ligt morgen de vis in. Dat is al met het gewone nieuws, laat staan met voetbalnieuws. Als je al die reacties op een voetbalforum serieus neemt, ja dan kun je een probleem hebben, ik las de reactie, haalde mijn schouders op en las de wat serieuzere reacties, zoals die van jou bijvoorbeeld 😉

18 mei 2019 om 16:02

Ik neem dit soort reacties helemaal niet serieus, geen zorgen. Waar ik me wel aan kan ergeren is de naïviteit waarmee andere mensen, want dat zijn voetballers, zomaar worden afgekraakt op basis van een artikel.

18 mei 2019 om 16:09

Tja, sommige schijnen te denken dat als je veel geld verdient, je dit maar heb te accepteren, wat dat betreft valt het hier op VZ nog wel mee, als ik soms op de andere sociale media lees wat er over voetballers en anderen wordt gezegd 🙈 voor de rest ben ik het wel met je eens

18 mei 2019 om 18:21

@potro

Laten we het op jouw manier doen. Alles sceptisch benaderen en niks meer geloven. Dan kun je net zo goed meteen je mond houden en het comment-gedeelte van Voetbalzone sluiten.

Fijn dat je mijn reactie niet serieus neemt, maar reageer dan gewoon lekker niet.

18 mei 2019 om 21:28

Soms is je mond houden inderdaad het beste idee. Als jij geen problemen hebt met andere mensen van dingen te beschuldigen gebaseerd op een artikeltje dat je gelezen hebt waarvan je niet weet wat ervan klopt, dan zegt dat genoeg over jou.

18 mei 2019 om 15:09

hij heeft niet alleen nee gezegd.
Hij heeft letterlijk een documentaire gemaakt dat die nee ging zeggen.

Weet niet of het eerder is gebeurd dat een speler een documentaire maakt over een transfer die niet gaat gebeuren.

Sowieso vind ik dat de meeste voetballers deze tijd zichzelf veel te belangrijk vinden.

18 mei 2019 om 18:19

Ik vind Griezmann een waardeloze vent, daar niet van. Maar het is niet de eerste keer dat de spelers van Barcelona zich groter achten dan de club.

18 mei 2019 om 15:19

Gaat vooral over de manier waarop en ik zou ze geen ongelijk geven. Zowel Barca als zijn eigen club lange tijd aan het lijntje houden enkel en alleen om op een narcistische en zelfverheerlijkende manier eerst een docu over jezelf te maken en zo je beslissing bekend te maken... dat is gewoon geen jongen die je in de kleedkamer wilt. De selectie van Barca lijkt meer verstand te hebben dan de directiekamer zo te zien.

18 mei 2019 om 15:59

Mee eens real8madrid. Ik wil alleen iets eraan toevoegen. Griezmann heeft een veel te grote mening over zichzelf en zou in een team komen vol sterren. Dat kan ook de sfeer in kleedkamer negatief beïnvloeden.

Nog nooit zoveel onzin gelezen in 1 artikel. Wat niet bij Barcelona hoort is dit beleid en coach die Barca en alles waarvoor ze staan kapot maken. Messi drong er op aan om Griezmann binnen te halen. Na de vernedering tegen Liverpool en geflopte Coutinho denk ik dat hij niet van gedachte is veranderd. Griezmann gaat gewoon naar Barcelona. Sterker nog hij is al rond met Barcelona, anders zou hij niet vroegtijdig zijn vertrek mededelen.

Maar toen dembele dat deed bij bvb was het wel oke? Redelijk hypocriete houdingmocht dit waar zijn..

Ze bedoelen waarschijnlijk dat Messi toestemming gegeven heeft, niet de kleedkamer.

Wat een onzin zeg! Het zijn toch ‘professionals’, als het team er op vooruit gaat, doet de rest er toch niet toe. Op werk kies je je collega’s toch ook niet uit. Met de een klikt het iets meer dan met de ander. Net groep 3 die barca.

18 mei 2019 om 15:05

Waarom neem je alle artikels zo serieus dat je een hele groep spelers bekritiseert gebaseerd op één artikeltje waarvan je geen idee hebt of het klopt of niet?

Weet niet of ik het moet geloven maar zou wel schandalig zijn. Zo een Suarez die al maandenlang geen pepernoot raakt in de Champions League mag blijven staan en blijven omdat hij het vriendje is van Messi. Vrij oneerlijk, Griezmann in Suarez out.

18 mei 2019 om 15:48

Ben bang dat er niet veel zal veranderen zolang Valverde daar nog zit.

18 mei 2019 om 18:26

Wat ik zelf het ergste vind is de manier hoe ze Dembele bewust overslaan op het veld. Suarez en Messi doen dat bizar vaak, terwijl Suarez inderdaad zelf ook geen pepernoot raakt.

Ik geloof dit artikel dus echt niet. Maar er valt wel iets te zeggen over de arrogantie van Griezmann. Als hij naar Barca gaat, moet hij beseffen dat Messi de absolute ster is. Griezmann vind zichzelf de beste voetballer ter wereld. Naar mijn mening is hij niet eens top 5. En die irritante manier van juichen kan hij ook beter afleren, denk niet dat hij daar iemand een plezier mee doet

De Catalaanse pers is stemming aan het maken door te schrijven dat binnen al gelederen van Barca personen zijn die tegen de komst van Griezmann zijn. Puur vanwege het filmpje van vorig jaar waarin hij bekend maakte bij Atletico te blijven.

In dit digitale tijdperk is niets meer abnormaal. Om die reden snap ik niet het lange tenen gedrag van FCB niet zo in deze case al genoot het ook niet mijn voorkeur.

Het technisch hart van FCB (maar ook de supporters) moet kijken waar dit team dringend behoefte aan heeft en welke spelers passen. Met Frenkie en mogelijk De Ligt zijn ze goed op weg om twee linies te versterken. Echter denk ik dat het overgrote deel van de fanbase net als ik weten dat Barca naarstig behoefte heeft aan aanvallers. Coutinho is het niet, Malcom komt te kort, Munir is weg en Suarez begint oud te worden en denkt soms dat ie Messi 2 is. Ik kan een stel namen bedenken zoals Neymar, Mane, Sane, Salah, Mbappe die Barca direct zouden versterken op die linkerkant. Echter zijn zij niet haalbaar en Griezmann wel. Griezmann heeft minder snelheid als hen maar kan beter voetballen en creëren. Het is nu niet tijd voor overgevoeligheid voor filmpjes maar tijd voor versterking ter ondersteuning van Messi en in het bijzonder het team!

18 mei 2019 om 16:26

Ben het grotendeels met je eens. Alleen zou ik Malcom nog niet afschrijven. Die jongen heeft de pech dat Valverde zijn coach is. Ik denk niet dat hij genoeg kansen heeft gekregen om hem reeds af te schrijven. De weinige kansen die hij dan toch kreeg greep hij steeds met beide handen en maakte hij vaak wel indruk. Ook vind ik op dit moment dat de coach absolute prioriteit moet zijn. Er mogen dan zoveel spelers komen, zolang er geen topcoach staat ben je er niets mee. En ik denk dan ook dat je niet perse een sterspeler hoeft aan te trekken als je een coach hebt die een team kan laten voetballen. Maar al bij al, Griezmann zou ik wel toejuichen. Hopelijk kan die misschien ook zijn landgenoot Dembélé wat helpen.

Wel hypocriet als dit waar is want is Suarez het met zijn onsportief naaierige gedrag wel waard om het shirt van Barca te dragen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4887 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
Jordi AlbaVerdediger362
M. ter StegenDoelman350
PiquéVerdediger354
Sergio BusquetsMiddenvelder350
Philippe CoutinhoMiddenvelder345
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

183 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Atlético Madrid 37 15 5 0
2017/2018 Atlético Madrid 32 19 7 1
2016/2017 Atlético Madrid 36 16 3 0
2015/2016 Atlético Madrid 38 22 5 0
2014/2015 Atlético Madrid 37 22 6 0
Laatste voetbalnieuws

Transfersaga irriteert Barça-voorzitter: ‘Het is nergens op gebaseerd’

Antoine Griezmann kondigde onlangs in een videoboodschap zijn vertrek aan bij Atlético Madrid. De Franse aanvaller lijkt op weg naar Barcelona, de club die een jaar geleden al zijn nieuwe werkgever...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 juni
Benfica gaat een slag slaan bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren