Daily Record: Ajax confronteert Manchester United met ‘opgeblazen’ vraagprijs

Zaterdag, 18 mei 2019 om

Manchester United heeft zich in de afgelopen weken gemeld voor twee spelers van Ajax, zo meldt de Daily Record zaterdagochtend. In een uitgebreid artikel schrijft de Britse krant dat André Onana en Matthijs de Ligt hoog op de verlanglijst staan van the Red Devils. De komst van De Ligt lijkt echter een utopie: de aanvoerder van Ajax zou zelf hebben bedankt voor de overstap. Of Onana wel haalbaar is, is nog maar de vraag.

In maart van dit jaar signeerde Onana een nieuw contract bij Ajax, waarmee zijn aanblijven verzekerd leek. De Daily Record erkent dat Ajax 'nul financiële druk' voelt om de doelman te verkopen en liever niet twee 'hoekstenen' van de achterhoede kwijtraakt in dezelfde zomer. Het vertrek van De Ligt lijkt onafwendbaar, maar de club wil Onana binnenboord houden. Ajax zou Onana evenwel hebben getaxeerd op veertig miljoen euro, een bedrag dat Manchester United 'opgeblazen' zou vinden.

De toekomst van de huidige eerste doelman, David de Gea, is onduidelijk. Manchester United en de Spanjaard zijn beland in een impasse aangaande een nieuw contract. Momenteel ligt De Gea vast tot medio 2020. De salariseisen van de keeper zijn Manchester United vooralsnog te gortig. Hij zou ongeveer willen verdienen wat Alexis Sánchez toucheert: negentien miljoen euro per jaar. Vicevoorzitter Ed Woodward heeft duidelijk gemaakt dat een dergelijk salaris geen optie is.

Mocht het niet lukken om Onana vast te leggen, dan komt Manchester United mogelijk uit bij een ex-Ajacied. Donderdag meldde de Daily Record al dat Jasper Cillessen in de belangstelling staat van de nummer zes van de Premier League. De tweede keeper van Barcelona zou minstens 25 miljoen euro kosten. Hij werd al gelinkt aan FC Porto en Benfica en de geruchten over de doelman zullen nog wel even aanhouden, daar hij vorige maand bij Ziggo Sport de wens uitsprak om een transfer te maken.


Poll

Denk je dat André Onana deze zomer bij Ajax blijft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door sanderk91)

Waarom zou United Onana willen? Dat is toch een ongelofelijke degradatie ten opzichte van De Gea. United moet gewoon lekker Dean Henderson de kans geven, die gepromoveerd is met Sheffield United. In de Championship krijg je veel meer hoge ballen dan Onana, die uit zn doel toch nog wat te vaak erg druistig is.

18 mei 2019 om 11:34

Henderson wordt nog een jaar verhuurd. DDG vertrekt maybe.

18 mei 2019 om 11:41

Zou Henderson eerst graag eens een jaar in de PL zien bij Sheff Utd, alvorens hem meteen te promoveren naar eerste doelman van Man Utd. Maar indd, als je zo een beloftevolle doelman achter de hand hebt is het onzin om veel uit te geven voor een doelman, zeker omdat heel wat andere posities de versterkingen meer nodig hebben.

18 mei 2019 om 11:43

De Gea gezien de laatste tijd? Maakt ketser op ketser. Natuurlijk is hij een topkeeper, maar voor zulke salariseisen na een slecht seizoen. Toedels

18 mei 2019 om 12:00

Elke speler maakt eens een vormdip mee, ook De Gea. Weeg het op tegen alle fantastische reddingen die hij gemaakt heeft voor United en het valt allemaal best mee. Hij is enorm belangrijk geweest voor United. Zonder hem hadden ze wel 8ste kunnen staan. En als een Sanchez, die nog helemaal niks bewezen heeft voor United, zoveel kan verdienen, waarom De Gea dan niet? Dit krijg je als je toegeeft aan zulke belachelijke salariseisen.

18 mei 2019 om 12:18

Daarom moet je nu dus niet toegeven

18 mei 2019 om 12:18

Dit seizoen heeft De Gea toch niet teveel punten gepakt voor United, tegen Tottenham was hij fenomenaal maar in teveel matchen heeft hij dit seizoen niet normaal lopen blunderen. Dit kan uiteraard is gebeuren, Lloris heeft bv ook een periode van 2 seizoenen gehad waarin die wat te vaak een flater beging. Maar zeggen dat ze zonder hem nog lager hadden gestaan is gewoon niet waar, als ze een stabiele keeper hadden gehad dit seizoen dan zouden ze juist hoger staan en mogelijk zelfs top 4 hebben gehaald.

Ook heeft United hem een contract aangeboden dat hem de beste betaalde keeper ter wereld zou maken, als je dat nog niet wilt aanvaarden na zo'n seizoen... sjah dan is het inderdaad beter om te vertrekken.

18 mei 2019 om 11:53

De Gea...Dat is toch die van comedy capers die blunder op blunder stapelt .

18 mei 2019 om 12:59

Jij snapt er werkelijk waar helemaal niks van. Ga je mond spoelen en gauw ook

18 mei 2019 om 13:49

Degradatie qua schotstopper, Onana is voetballend veel beter

18 mei 2019 om 16:05

dat zagen we tegen heracles. De Gea is vboetballemnd ook erg goed en heeft een erg goede uittrap

18 mei 2019 om 14:35

Als ze Cillesen voor minder op kunnen halen, lijkt die me altijd veel geschikter voor de lange ballen in het Engelse voetbal.

18 mei 2019 om 15:20

Onana is voetballend iig een stuk beter. En maakt minder persoonlijke fouten

18 mei 2019 om 17:21

Als je in Engeland speelt,mag een keeper er zeker niet zo uitkomen,daarom zie ik en Onama,er niet hen gaan.

Zie United bij een vertrek van DDG, liever vol voor Donnarumma gaan. Oblak is niet haalbaar. Jasper en Onana zijn dan wel de volgende opties.

18 mei 2019 om 11:38

Zie bij een vertrek van Griezmann ook zo andere goede spelers vertrekken bij Atletico hoor.

18 mei 2019 om 12:25

Heb je een goed punt. Al kost hij natuurlijk wel een miljoen of 120, wat ook een struikelblok is.

18 mei 2019 om 12:40

Niet als Atletico daar Dybala voor terug kan halen.

40 mil is opgeblazen voor een speler die de halve finale cl haalt maar 90 mil voor martial (talent toen der tijd) is niet opgeblazen...

18 mei 2019 om 11:34

Er is geen 90m betaald voor Martial. Not even close.

18 mei 2019 om 11:37

Ze geven wel miljoenen per maand uit aan salaris voor Alexis Sanchez, dat is net zo opgeblazen als 40 miljoen voor Onana

18 mei 2019 om 11:42

50 mil met nog wel 30 tot 35m aan eventuele bonussen.

18 mei 2019 om 12:31

Dat ze dat eerder gedaan hebben betekent niet dat ze dat nu weer moeten doen.

18 mei 2019 om 13:44

Dan lekker niet doen toch, maar dan ook geen onana. De tijd voor een dupie op de eerste rij is voorbij, ajax heeft geen geld nodig. Wil je onana dan ga je dokken

18 mei 2019 om 11:39

@iemandniemand: ik denk inderdaad dat niemand 40 mio voor Onana gaat betalen, maar dat is dan ook juist de tactiek van Overmars. Hij moet namelijk gewoon blijven.

18 mei 2019 om 14:04

Zal onana daarom zo’n boze indruk gemaakt hebben bij de huldiging? Overmars die zijn vraagprijs bekend maakte en hij zich al in manchester waande? Vind hem echt heerlijk en hou hem er graag bij maar André is een broodvoetballer en heeft volgens mij weinig gevoel bij Ajax en niks bij de eredivisie die wil heel graag PL spelen.

20 mei 2019 om 13:09

Uh nee? Boze indruk? Hij heeft net een paar weken geleden een verbeterd contract getekend bij Ajax.

18 mei 2019 om 12:43

Omdat hij kwartfinalist, aanvaller en jonger was? Hoe simpel wil je de rekensom hebben.

18 mei 2019 om 13:48

Kan het nog iets simpeler, ik snap het niet. Dus als je aanvaller bent kwartfinalist en jonger bent ben je dus bijna dubbel zo duur. Oh vandaar is hazard met een 1 jarig contract 100miljoen.... Niks is dus logisch, wil je onana ga je daarvoor dokken 40 miljoen is de vraag.

Samen zo’n 125 miljoen en niet minder. Dan verkopen ze Pogba maar eerst. Ik zie overigens wel een uitdaging voor de Ligt bij ManU. Ook een jong team en toch de grootste club van de wereld.

18 mei 2019 om 11:55

Pogba moeten verkopen is het hele punt niet, want United heeft geld zat. United is de club met de allergrootste omzet ter wereld, zelfs nog groter dan die van Real.

Onana heeft gezegd nog een jaar te zullen blijven, dus men speelt hier spelletjes met de hoop dat Onana de kont tegen de kribbe gooit en een vertrekeis inwilligt bij Overmars, zodat de prijs laag blijft. Een beetje zoals Davinson Sanchez heeft gedaan. In dat geval is er geen stoppen meer aan.

United heeft weleenswaar veel geld, maar dat hele team moet op de schop. Zolang de Gea daar in het doel staat is een keeper het laatste wat men nodig heeft, en dararom heeft men geen zin om kapitalen voor Onana uit te geven.

18 mei 2019 om 12:09

@eenopinie, De Ligt heeft aangegeven dat hij graag in de CL speelt. Aangezien United dat niet doet komend seizoen, zie ik hem daar niet naar toe gaan.

18 mei 2019 om 15:52

Dat is waar. Hoewel een jaar, hopelijk, eerst alleen acclimatiseren in de premier league niet slecht zou zijn hoor.

Het is graag of niet, voor minder doet Overmars het niet

Vind t wel een marktconform bedrag eigenlijk. Ajax moet alleen Onana deze zomer nog helemaal niet laten gaan.

Grappenmakers daar in Manchester. Alsof hun vraagprijs voor een bankzitter afgelopen zomer niet opgeblazen was. Dat Blind zo zou uitblinken de laatste maanden hadden zij ook niet verwacht. Anders was hij echt niet verkocht. De rijkste club ter wereld moet zich niet als Calimero gaan gedragen.

18 mei 2019 om 12:20

Nu zijn het grappenmakers maar elke andere keer als er te veel voor een speler wordt betaald wordt het slecht beleid genoemd. Onana is nog geen bewezen topkeeper en ik begrijp heel goed dat clubs 40 miljoen te veel voor hem vinden. Het is toch een aardig risico wat je neemt.

Gaat niet gebeuren, is wel een goede verklaring waarom Onana een beetje uit zijn gebruikelijke vrolijke stemming was.

Maar Marc heeft keihard nee gezegd tegen het Manu verzoek, waarbij de Ligt sowieso naar Barca gaat.

18 mei 2019 om 12:26

Ik zag op een forum iemand claimen dat hij gewoon nog brak en min was van het feest vieren de vorige nacht, maar dit kan ook.

18 mei 2019 om 12:50

Leeuw ik dacht het aan mij lag, normaal is Onana voorin met Tadic en Neres om gek te doen. Maar ik denk net als kruiden man Koriander, dat hij gewoon nog brak was lijkt mij ook het meest logische haha.

18 mei 2019 om 12:50

Alsnog van harte gefeliciteerd met de titel en dit sublieme seizoen Leeuw.

18 mei 2019 om 14:21

Sulejmanii,

Uiteraard van hetzelfde, denk dat we nog veel mooi voetbal van Ajax mogen verwachten.

Om in de CL ver te komen moet je buiten goede voetballers ook een dosis mazzel hebben.

Maar kijk nu al uit naar het nieuwe seizoen, lach me rot als Manu 40 miljoen betaald voor Onana.
Dan halen wij gewoon Cillissen voor 25 miljoen terug bij Ajax.

Idd we hebben 0,0 druk bij Ajax.

Frenkie is verkocht, De Ligt kunnen we niet tegenhouden. En als 3e verwacht ik dat Neres zijn international-schap voor Brazilië gaat verzilveren.

En dan moeten we hopen dat Ziyech nog in is voor een extra jaar Ajax. Biedingen op Van de Beek - Tagliafico - Tadic - Onana moeten we sowieso afwijzen.

Verder zal Sinkgraven verkocht worden. En wat mij betreft mogen Labyad - Kristensen ook vertrekken.

Wat we dan nog nodig hebben is een snelle en kopsterke RCV en een nieuwe Braziliaanse/argentijnse vleugelspeler en een jong talent voor op de vleugel erbij. En dan kunnen we ons opmaken voor #35

Onana
Veltman
RCV
Blind
Tagliafico
Marin
Vd Beek
Mazraoui
Ziyech
Tadic
Antony/ Varg
18 mei 2019 om 12:34

Ziyech moet je het gunnen om te gaan is vorig jaar al een jaar langer gebleven ondanks afspraken. Juist Neres is in mijn ogen nog niet klaar bij ajax die zou je nog een jaartje kunnen houden met een mooie aanbieding.

18 mei 2019 om 12:52

Bogarde broeder Ziyech is al een jaar langer gebleven, we kunnen niet weer hetzelfde verwachten. Al droom ik er natuurlijk wel van, maar hij is wel echt toe aan een stap naar de top.

18 mei 2019 om 13:13

Ziyech heeft bepaalde clubs in zijn hoofd en als die komen gaat ie en zou je moeten meewerken omdat ie het verdiend en er een afspraak ligt. Mijn vermoeden is dat Bayern een van die clubs is en hij helaas gaat.

Alsof de hele markt nog niet opgeblazen is. Onana gaat überhaupt dit jaar nog niet weg.

Daily record... als hoofdartikel? Ik weet dat het zo goed als komkommertijd is met de zomer voor de deur, maar kom op nou. De Ligt zal nooit naar United gaan, en ook Onana blijft gewoon. Gooi dit gewoon in de wandelgangen. Door dit soort dingen lees ik tegenwoordig veel liever Sky en Bbc

Ben allang blij als united fan dat de ligt überhaupt hoog op de verlanglijst staat met dat wanbeleid afgelopen jaren

Het schijnt dat Barcelona toch Ten Hag aan wil aantrekken en dat ook de Ligt toch voor Barca gaat.. daarnaast verrast men met ook het aantrekken van van de Beek.. Christensen en Dolberg staan in de nadrukkelijke belangstelling van Espaynol, terwijl ook Lasse Schone, Tadic en Blind hun carrière ergens in Noord Spanje af zullen gaan sluiten.. ik kan zo bij de krant werken, wat doen die gasten anders in Spanje

Waarom zou je voor meer salaris naar het buitenland gaan? Ajax heeft de afgelopen drie jaar zichzelf goed op de kaart gezet. Een keer finale UEFA-CUP, halve finale Champions League. Ze zijn qua Europese topclub niet (veel) minder dan een Barcelona en Bayern Munchen. Bovendien ziet het ernaar uit dat Ajax het financieel zo goed voor elkaar heeft momenteel dat zij nog een speler kunnen halen van 20 miljoen. En er lopen enorm veel supertalenten rond die nu aan de deur kloppen van Ajax 1. Ze moeten het alleen wel laten zien. Zoals een Chong die bij United speelt is echt niet veel verder dan een Frenkie. Qua ontwikkeling blijft Amsterdam de beste plek op aarde. Die leveren namelijk elk 5 jaar een topspeler af aan de markt. Terwijl Barcelona dat een keer in de 10 jaar doet. Sneijder, Eriksen, Vertonghen, Alderweirld. En nu heb je met Mazroui, De Ligt, Frenkie en mogelijk ook Ekkelenkamp, Lang, Gravenberch, Unuvar, Brobbey alweer topspelers aan die de huidige doorgebroken talenten kunnen doen vergeten. Frenkie is het bewijs dat je in twee jaar tijd enorm snel kan ontwikkelen. Datzelfde geldt ook voor Donny van de Beek. Die heeft in de laatste vier CL wedstijden zo erg goed gepeeld. Ik schat Donny iets hoger in dan Frenkie momenteel. Tegen fysiek sterke spelers is Frenkie gewoon net iets minder. Tenzij je spelers naast je hebt zoals een Iniesta en Busquets. Dan kan je onderuit voetballen, maar tegenwoordig lopen die niet meer rond (behalve Nouri, maar die voetbalt helaas niet meer).

In Engeland zien ze de Nederlandse competitie nog steeds als een soort kruidenierswinkel. Natuurlijk kunnen ze nog steeds mee in de bedragen uit de topcompetities, maar onze Nederlandse clubs mogen zo langzamerhand ook wel gewoon de hoofdprijs vragen voor hun spelers. De tijden dat clubs spelers voor een schijntje móesten verkopen om hun begroting op orde te krijgen ligt wat dat betreft toch wel achter ons.

Wat betreft de Ligt is het een publiek geheim dat hij naar Barcelona wilt en de liefde volledig wederzijds is. De Staat waarin Manchester United nu verkeerd zal het heel moeilijk voor ze worden om de echte (potentiele) topper te halen. En Onana blijft zo ie zo nog 1 seizoen, wat ook deels te maken heeft met het verkrijgen van een EU paspoort.

Wat moeten Onana en De Ligt bij United? Op dit moment is Ajax gewoon een klasse beter dan United op sportief gebied. Dus zouden ze op sportief gebied een stap achteruit maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

60 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 16 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
2015/2016 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kees Kwakman stomverbaasd: ‘Dat kan helemaal niet als keeper’

De uitschakeling van Ajax in de Champions League is mede te wijten aan de personele problemen, zo denkt Kees Kwakman. Kort na de nederlaag tegen Valencia wijst de analist van FOX...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren