‘Het is niet waar dat hij Coutinho komt vervangen bij Barcelona’

Woensdag, 15 mei 2019 om

Antoine Griezmann kondigde dinsdagavond officieel zijn afscheid aan bij Atlético Madrid en direct kwam de geruchtenstroom op gang. De Franse aanvaller lijkt op weg naar Barcelona, wat weer slecht nieuws is voor Philippe Coutinho. De aanvallende middenvelder uit Brazilië heeft sinds zijn entree anderhalf jaar geleden nooit de hooggespannen verwachtingen waar kunnen maken.

Andrea Bertolucci, de zaakwaarnemer van Coutinho, laat een dag later een heel ander geluid horen in gesprek met AS. “Het is niet waar dat Griezmann de opvolger is van Coutinho bij Barcelona”, zegt hij op stellige wijze. “Ik weet niet waar die verhalen vandaan komen. Er is mij verder niets over bekend en daarom ga ik er niet over speculeren. Het is allemaal onzin namelijk.”

Barcelona maakte in januari 2018 160 miljoen euro naar Liverpool. Coutinho werd daarmee de op een na duurste speler in de geschiedenis van de Catalanen. Alleen voor Neymar, inmiddels actief voor Paris Saint-Germain, werd een groter bedrag neergelegd (222 miljoen euro).

De Braziliaanse middenvelder moest zijn landgenoot opvolgen in het Camp Nou, maar in die missie is hij nimmer geslaagd. Onder Ernesto Valverde kan de Zuid-Amerikaan, met 11 doelpunten in 53 optredens namens Barça lang niet altijd rekenen op een basisplaats en ook bij de supporters is er een hoop onvrede.


Poll

Denk jij dat Philippe Coutinho aankomende zomer gaat vertrekken bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door bf1994)

Grootste miskoop in tijden. Heel erg zonde dat hij zijn draai niet heeft weten te vinden en dat verklaart het gefluit (tijdens de thuiswedstrijd tegen Getafe) en de onvrede onder de supporters. Toont maar weer aan dat La Liga qua technisch niveau een treedje hoger is dan de BPL. Zie hem graag vertrekken.

15 mei 2019 om 17:28

Eens, maar waarom mag hij zich nooit eens een aantal wedstrijden op cam bewijzen? Daar is hij zoveel beter dan op LB. Zolang hij niet op zijn favoriete positie staat is het nog geen miskoop

15 mei 2019 om 17:45

Dat is vrij simpel. De ideale positie van Philippe Coutinho bestaat niet in het spelsysteem van Barcelona en als men zou besluiten om die positie te creëren dan zou Coutinho niet de speler zijn die in zo'n rol zou gaan spelen. Dat zou Lionel Messi zijn. Precies zoals ik op het moment van zijn overgang al aangaf.

15 mei 2019 om 18:05

Coutinho zou normaal gesproken in de meeste rollen wel moeten kunnen renderen. Het probleem is dat Coutinho in grote delen van de wedstrijd onzichtbaar is en afhankelijk is van 2 of 3 acties. Dat heeft hij altijd al gehad.

Bij Barcelona is dat simpelweg niet genoeg en al helemaal niet als je zelf niet de belangrijkste speler in de aanval bent. Als je met Messi speelt moet je gebruik maken van z'n kwaliteiten en dwingender spelen. Coutinho kan dat duidelijk niet en ook Dembele heeft daar (nog) moeite mee.

15 mei 2019 om 19:31

Precies waarom we op dat moment (eigenlijk eerder al) Eriksen hadden moeten kopen.

15 mei 2019 om 21:31

@mjgcr

misschien voorgaande seizoenen maar dit seizoen heb ik daar weinig van gemerkt. alle Europese finalisten zijn Premier League clubs

16 mei 2019 om 02:13

Man man japie wanneer ga je eens inzien dat een competitie geen voetbalteam is dat je na 1 seizoen kan beoordelen , het niveau van een competitie wordt niet bepaald op prestaties van 1 seizoen , dus met u redenering hoort eredivisie bij de beste competities ter wereld omdat ajax een keer de halve finale haalt ?laat de pl de komende 10 jaar domineren in europa , kom dan terug voor een discusie .

Dit allemaal gelul, die zaakwaarnemer van Coutinho kan toch niet weten met welk doel Griezmann gehaald wordt en of dat ten koste gaat van Coutinho. Hij heeft dar NUL procent invloed op

Ik denk dat een voorhoede met Coutinho, Griezmann en Messi totaal niet gaat werken aangezien ze allemaal van nature willen inzakken. Eigenlijk hebben ze allemaal een vrije rol nodig en dat gaat niet. En dan komen mensen met dat er vroeger werd gezegd dat Neymar - Suárez - Messi ook niet zou werken, alleen is Neymar een speler met dieptegang en Suárez een killer in de 16. Totaal niet vergelijkbaar met Coutinho en Griezmann dus.

15 mei 2019 om 18:26

Vanwaar haal je het toch dat coutinho zal gaan starten... Dembélé was namelijk basisspeler voor zijn blessure en terecht ook. Coutinho gaat gewoon op de bank belanden.

15 mei 2019 om 19:09

Het is toch pure wanbeleid dat je een sterspeler van Liverpool voor 120 miljoen naar je club haalt en hem gewoon op de bank zet. Barca leer van je fouten! Als je ziet dat de combinatie van Coutinho en Messi niet werkt, waarom zou je dan Griezamnn halen?! Beiden spelers die in het centrum willen zwerven.

15 mei 2019 om 19:17

Maar je laat bij je opstelling ook een speler van 120 miljoen op de bank en trouwens coutinho koste zelfs 160 miljoen. Voor derest ben ik het met je eens

15 mei 2019 om 19:30

Exlusief bonussen het 120 miljoen. Ook Dembélé koste ruim 100 miljoen, dus het blijft wanbeleid als je diegene vervolgens op de bank zet.

16 mei 2019 om 00:42

@themaestro Waarom is het wanbeleid? Als ik het zo lees wil jij dat coutinho gat starten puur vanwege zijn prijskaartje? En trouwens ik vind griezman halen wel een goede optie.

het probleem van Barcelona zit niet voorin of op het middenveld. maar achterin
ze zouden voor De Light Tah of Ruben Dias moeten gaan. en ik zie liever Jao Felix of Icardi dan griezman. ze zijn beiden jonger en felix kan als schaduwspits spelen waar icardi een echte afmaker is.

16 mei 2019 om 00:44

Suarez heeft maar 1x in de champions league gescoord. Coutinho raakt geen pepernoot. Ik zou zeggen dat er wel een duidelijk probleem in de aanval zit

Ik las in de Spaanse sportkranten nochtans dat ze er wel echt over nadenken. Zeker omdat Barca als hij 100 matchen heeft gespeeld weer €20 miljoen moet overmaken aan Liverpool. Hij zit nu op 75 gespeelde wedstrijden. @VZ die 160 mil werd niet in één keer betaald. Dit kan dus een extra reden zijn om hem nu toch al te laten gaan. Geïnteresseerden: bij Chelsea i.p.v. Hazard (maar transferban?), ManU en PSG samen met Neymar. Toekomst zal het uitwijzen

Griezman naar barca coutinho die verkocht wordt bla bla bla, ik wordt er nu al moe van. Het grootste probleem in mijn oogpunt is valverde. Barca moet eerst een nieuwe trainer aanschaven die de filosofie van barca hanteert.

Het lijkt me duidelijk dat het ontlasten van Luis Suárez en Lionel Messi hoog op het prioriteitenlijstje van de club staat. Barcelona is namelijk in hoge mate afhankelijk van het scorend vermogen van twee dertigplussers, dat is verre van een ideale situatie. Wat zijn dan mogelijke oplossing? Het aantrekken van een jonge aanvaller die het niveau heeft om Luis Suárez op langere termijn op te volgen lijkt dan ideaal; relatief goedkoop, de hiërarchie binnen de kleedkamer wordt niet onder druk gezet en het lijkt eenvoudig om de speelminuten te verdelen. Dus gaat de club kijken op de transfermarkt en schrikt zich kapot. Luka Jovic? Zeventig miljoen. Nicolas Pépé? Zestig miljoen. Dan moet je ook nog eens afwachten of dat een succes wordt. Honderd miljoen (plus variabelen) neertellen van Antoine Griezmann wordt dan plots aantrekkelijk en relatief risicoloos.

Waarschijnlijk zal de verkoop van Philippe Coutinho dusdanig veel financiële middelen vrijmaken dat je naar een andere categorie spelers kan gaan kijken. Denk dan aan spelers die een directe versterking voor de basiself zijn, net zoals Griezmann dat zou zijn. Kom je dan nog steeds bij de Fransman uit? Ik denk het niet. Leroy Sané lijkt te willen vertrekken bij Manchester City en waarschijnlijk zal Kylian Mbappé in de zomer van 2020 een overstap te willen maken naar een topclub in een grotere competitie. In mijn ogen kan je beter die financiële middelen bewaren tot zo'n kans zich voordoet dan nu een 28-jarige aanvaller van wereldklasse aan te trekken.

15 mei 2019 om 20:46

Helemaal met je eens. Zie veel liever Sane of Mbappe (desnoods over een jaar) dan nu Griezmann (met zijn grote mond, domme dansjes en transfer documentaire maken ipv gewoon normaal communiceren). Maar juist omdat het niet de beste keus is, tenminste naar mijn mening, voor de club op lange termijn, vrees ik dat dit bestuur hem gaat halen. Dit bestuur doet namelijk niet anders dan domme beslissingen maken over het algemeen... Overigens nog 2 outsiders als aanvaller voor Barca: Martial en Rashford. De eerste is helaas inconsistent maar kan geweldig voetballen, zowel op de vleugel als in de spits. Ook Rashford is overal voorin in te zetten en zou met zijn snelheid ook diepgang geven. Echter vrees ik dat hij niet te halen is en floppen Engelse spelers heel vaak buiten de Premier League. Mocht Malcom te licht worden bevonden: Pedro terughalen als die een rol als vaste bankzitter? Kind van de club, Kent 't spelletje, redelijk flexibel inzetbaar, harde werker, en toonde dit seizoen zijn meerwaarde bij Chelsea. Vrees alleen dat ze hem niet laten gaan ivm transferban en dus geen mogelijkheid om vervanger aan te trekken.

15 mei 2019 om 23:27

Dan kun je ook net zo goed sanchez terughalen. De speler Suarez met de destijds toptechniek is momenteel niet beschikbaar. Nu maakt hij nog veel goed met vuil werk en opjagen. Plus hij maakt het veld langer door in de cv's te gaan hangen. Dat soort speler heeft barca nodig. Dus een technisch sterke speler, zonder sterallure. Rashford zou mooi zijn voor op links, alleen als je naar dembele kijkt en ook vaker de loopactie van Coutinho die de diepte in loopt wordt door veel barcelona spelers niet gewaardeerd. Messi doet er niet aan mee, behalve bij ballen op Alba en rakitic en busquets gaan ook liever breien. Met zun 10en naar voren voetballen is het steeds. Dit mag wel eens overboord gegooid worden, zodat teams zich minder gaan ingraven. En met spelers als de ligt en de jong kan er wel een mogelijkheid ontstaan om meer ruimte op de flanken te gaan creëren en gebruiken en dat de lb en rb minder diep hoeven te gaan, maar meer 2e ballen oppakken op het middenveld.

Ik vraag me wel af hoe Barcelona de komst van De Jong en Griezmann wil gaan financieren. Je bent 200 miljoen aan uitgave verder en daar zullen toch ook verkopen tegenover moeten staan. Ergens zal er ook ruimte gemaakt moeten worden dus zullen er speler vertrekken. En met in het achterhoofd dat er misschien nog meer verterking bij komt bij Barca ... dan zul je toch ook ergens transferinkomsten er tegenover moeten stellen.

15 mei 2019 om 18:00

Dat is altijd lastig, want wij weten ook niet hoe de financiele situatie van clubs als Barcelona is. Het gaat uiteindelijk om de uitgaven en de gegenereerde inkomsten.

Verder heeft Barcelona wel een aantal spelers die op de nominatie staan om te vertrekken en die clubs verkopen hun spelers meestal nog wel voor een behoorlijk bedrag, vooral als het spelers betreft die nog met enige regelmaat spelen.

Spelers als Malcom, Vidal leveren nog wel redelijk wat op en het kan ook zomaar zijn dat een speler als Coutinho mag vertrekken. Daarmee kun je natuurlijk een aardig bedrag vrijmaken.

15 mei 2019 om 18:35

@sirius

Uiteraard, alleen een verschil van 200 miljoen tussen uitgaven en inkomsten lijkt mewel erg groot voor een club met een begroting van 600 (?) miljoen. Als je inderdaad spelers als Malcom, Couthino en Vidal laat vertrekken dan valt het allemaal wel mee. Maar ja, gaan ze die spelers ook laten vertrekken?

Ik ben heel benieuwd bij welke spelers dat zullen zijn en voor welke bedragen.

Je kunt als zaakwaarnemer natuurlijk moeilijk zeggen dat Barcelona een vervanger koopt voor jouw client. Ik mis bij Coutinho (evenals bij Dembele) het lef en het dwingende spel om te slagen bij Barcelona. Ze laten zich ondersneeuwen door de grote ster en maken daardoor geen gebruik van de kwaliteiten van Messi.

Dembele is nog jong en soms zie je wel dat de potentie erin zit, maar Coutinho is inmiddels 26 jaar en dan moet je qua ervaring toch wel klaar zijn voor een club als Barcelona. De excuses dat hij verkeerd word gebruikt gaan er bij mij dus niet in, want Coutinho heeft een goede techniek en moet dus in meerdere rollen kunnen renderen. Schijnbaar heeft hij daar erg veel moeite mee.

Ik baal er echt ontzettend van dat Coutinho geen schim van zijn Liverpool seizoenen tot zover heeft kunnen laten zien bij Barcelona. Destijds toen ik hem daar zag spelen kon ik haast geen betere speler verwachten voor Barcelona. Hij is echt enorm technisch en bij Liverpool was hij een van de grote spelers en wist altijd van links speler voorbij te spelen en met curve balletje via de rechterhoek van de kruising de keepers te verrassen. Daar zien we heel soms een poging van, maar zelden goed uitgevoerd. Ik weet niet hoe het komt en of hij van positie moet wisselen, maar zelf zou ik maximaal nog 1 seizoen hem de kans geven om zich te bewijzen. Daarna voor helft ofzo proberen te verkopen. Ik vind hem echt best een sympathieke speler en zie hem zelden ruzie zoeken of vieze geintjes uitvallen op 't veld. Ik hoop echt dat hij komend seizoen beter tot spelen komt, maar vermoed een type Bale die gewoon niet super goed klikt met de rest of zich niet op z'n gemak voelt.

Klopt hij komt voor suarez.
Voor coutinho hebben we al een vervanger namelijk dembele als die fit blijft.

Maar als griezman komt, dan moet barca toch een aantal spelers verkopen?
Coutinho zal toch wel een van de grootste kandidaten zijn om te gaan.

Want die man heeft geen pepernoot geraakt...

15 mei 2019 om 23:17

Rakitic kunnen ze ook nog prima verkopen. Het zal van aanbiedingen en wellicht een nieuwe trainer afhangen of hij zal blijven. Blijf het apart vinden dat die jongen zo goed kan voetballen in verschillende teams, maar dat de huidige spelwijze van barca hem niet laat renderen.

Ik blijf het zonde vinden, want zeker in zijn eerste (halve) seizoen ging er veel dreiging van hem uit en maakte hij goede dribbels. Dit seizoen heeft alles rondom zijn twijfel en gebrek aan vertrouwen zijn spel geen goed gedaan. Of dit na waardeloze fluitconcerten nog recht te breien is, lijkt me sterk. Maar mocht hij niet vertrekken dan zou ik hem niet meer in de aanval zetten, maar gewoon zoals bij Brazilië op LM. Misschien komt er wel een trainer die een nieuwe spelformatie durft te vormen. 4-3-1-2 met coutinho messi en griezmann in een aanvallende driehoek en arthur en roberto op de links en rechtshalf en dan Frenkie als CVM. 😍

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4902 fans
Stand
Actuele wedstrijden

172 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Bayern München 7 2 0 0
2019/2020 Barcelona 0 0 0 0
2018/2019 Barcelona 34 5 2 0
2017/2018 Barcelona 18 8 1 0
2017/2018 Liverpool 14 7 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona-miskoop van 160 miljoen euro’ die de zegen kreeg van Robben

In de rubriek Opgebloeid licht Voetbalzone tweewekelijks een speler uit binnen- of buitenland uit wiens loopbaan na een mindere periode weer volledig tot bloei is gekomen. Met deze keer aandacht voor...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren