‘Ziyech kijkt me dan aan met zo’n knikje van: ‘Je hebt het goed gedaan jongen’’

Woensdag, 15 mei 2019 om

Ajax veroverde onlangs de TOTO KNVB Beker en mag zich na woensdagavond waarschijnlijk ook kampioen van Nederland noemen. Voor Noussair Mazraoui zit er een speciaal tintje aan de Amsterdamse prijzenregen. Via de officiële kanalen van zijn club legt hij uit waarom dat zo is. “Prijzen winnen met Ajax 1 is geweldig. Vooral omdat ik uit de jeugdopleiding van Ajax kom. Als klein jongetje zag ik Ajax prijzen winnen en dat ik dat nu zelf meemaak, is zo mooi.”

“Een jaar geleden kende niemand me en in korte tijd had iedereen opeens een mening over me. Dat vond ik moeilijk”, erkent de jongeling, die dit seizoen meestal rechtsback stond, maar in de afgelopen wedstrijden ook weer op het middenveld werd geposteerd. “Ik heb veel op voetbalsites gekeken om te lezen wat over me werd geschreven. Ik werd er niet gelukkiger van en ging aan mezelf twijfelen. Dus besloot ik ermee te stoppen, want aan al die meningen heb ik uiteindelijk niets.”

Mazraoui krijgt vaak advies van ploeggenoot en goede vriend Hakim Ziyech. “Ik zie Hakim als een grote broer. Ik leer veel van hem. Binnen het veld leert hij me hoe ik met teleurstellingen moet omgaan.” Een dergelijke tegenslag kwam er voor de verdediger in de uitwedstrijd tegen Feyenoord in januari, toen Ajax met 6-2 werd verslagen. “Ik was er ook niet bij met m’n hoofd en speelde slecht. Ik kreeg daarna heel veel commentaar en voelde me rot. Dan pept Hakim me op en zegt: 'Blijf maar rustig, in de volgende wedstrijd kan je alles weer omdraaien'. Dat stelt me gerust, hij houdt me scherp. Als ik een goede wedstrijd heb gespeeld, kijkt hij me aan met zo’n knikje van 'ja, je hebt het goed gedaan jongen’.”

De zelf opgeleide Mazraoui maakte zijn eerste doelpunt in een Ajax-shirt tegen De Graafschap, toevallig de tegenstander in de kampioenswedstrijd van woensdagavond. Opnieuw scoren tegen de Superboeren zou het verhaal van dit seizoen compleet maken. “Ik ga natuurlijk proberen om dat vanavond in Doetinchem nog een keer over te doen, haha!”, zo besluit hij zijn relaas.


Poll

Denk jij dat Noussair Mazraoui volgend seizoen een basisplaats gaat veroveren op het middenveld van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door binny)

Kom op Overmars geef Ziyech een salarisverhoging dat hij nog 1 seizoen bij Ajax blijft!
Hij is de beste en de meest belangrijke speler van Ajax. Hij is vergelijkbaar net zo belangrijk als Messi bij Barcelona. Als ze niet spelen zijn Ajax en Barcelona gelijk vele malen minder. Je merkt het gelijk. Odegaard zou hem op de lange termijn misschien waardig kunnen vervangen maar is nog lang niet zo ver in zijn ontwikkeling.

15 mei 2019 om 14:46

Zou geld echt de enige reden zijn om te blijven. Hij mag goed verdienen, maar als geld de enige drijfveer is dan gaat het niet werken.

15 mei 2019 om 14:52

Soms kan geld een drijfveer zijn is dat erg? Streven naar meer verdienen, hoezo zou het dan niet werken? Misschien ziet hij het wel als een teken van waardering, anders kan hij net zo goed voor 100.000 euro per seizoen gaan voetballen.. Ontopic: Mazraoui heeft zich goed ontwikkeld, hij is zelfkritisch dat siert hem, ik hoop dat hij volgend seizoen nog een hogere niveau kan aantikken.

15 mei 2019 om 14:48

Heeft ie natuurlijk afgelopen seizoen al gehad, denk niet dat het daar meer aan ligt, meer of er nog genoeg uitdagingen zijn (in combi met de Cl). Maar goed, als je hem inderdaad met een upgrade kan behouden moet je dat sowieso doen, begint zich ook steeds meer als mentor te ontwikkelen waar hij eerder vooral voor zichzelf speelde.

Mooi man, niet alles en iedereen spat het talent er van af, maar ik zie zeker iets in Nous op het middenveld, blijf hem te laconiek vinden soms als back, maar het is zeker een goede een veelzijdige speler die oh zo belangrijk is geweest dit seizoen, ik bedoel Bayern, Benfica, Real, het zijn allemaal sleutel momenten in en pracht seizoen.
Hakim is een echte leider geworden bij Ajax zeg, neemt best wat jongens op sleeptouw, heeft zeker zijn eigen houding etc,, maar is oh zo belangrijk. Hij was op Zondag tegen Utrecht ook de gene die iedereen wakker maakte met zijn fanatieke druk. Vind het ook de beste voetballer van de Eredivisie, heerlijk allemaal!

15 mei 2019 om 16:08

@binny,
Mazraoui is zeker een veelzijdige speler, maar ik zie meer in hem als rechtsback dan als middenvelder. Het klopt dat hij verdedigend niet super goed is en dat hij laconiek is. Het enige probleem is dat hij beide dingen ook is wanneer hij op het middenveld speelt en daar kan je dit soort foutjes niet maken.

Hij zou verdedigend staan op het middenveld en als hij laconiek gaat zijn in zijn opbouw daar of net iets te opportunistisch, heb je een levensgevaarlijke counter aan je broek. Als hij dit bij de cornervlag ergens doet, maakt dat wat minder uit.

Ik denk dat als je een speler moet vervangen bij Ajax, dit Mazraoui zou moeten zijn. Hij is verdedigend niet sterk genoeg voor rechtsback naar mijn mening en voetballend niet goed genoeg voor het middenveld.

15 mei 2019 om 16:48

Dat over Ziyech zijn houding is toch wel verleden tijd. Vorig seizoen liep hij er nooit met een glimlach bij, hoofd naar beneden en leek er niet echt zin in te hebben. Ik weet dat veel kritiek daarop gebaseerd is en kan de critici het ook niet kwalijk nemen. Dit jaar zit hij er relaxter bij, speelt met een glimlach en heeft overal gewoon een fijne uitstraling om naar te kijken. Misschien ook dat de verstandhoudingen in het team beter zijn geworden, of omdat hij zich meer gewaardeerd voelt. Ik weet het niet en het boeit me niet, maar naar een speler zoals huidige Ziyech kijken + zijn voetbalkwaliteiten is toch 1 van de redenen waarom voetbal zo mooi is.

15 mei 2019 om 18:37

Ik zit echt te genieten en rare geluiden te maken wanneer Ziyech dingen doet, dat is zo'n pure voetballer man en ook wel acties van de straat.
Voor zo'n speler kom ik naar het stadion.

Vond Mazroui duidelijk de zwakste schakel bijAjax op de back. Nu volg ik Ajax niet enorm veel, maar in die paar potjes die ik hem als middenvelder heb zien spelen is dat toch een verademing. Je ziet aan alles dat die jongen zich daar beter op zijn plek voelt

Nous, mooi dat je gestopt bent met kijken op voetbalsites. Is met stipt de meest ondergewaardeerde speler bij Ajax, wellicht zelfs meer dan Schone.

Inderdaad weleens laconiek, nonchalant, niet scherp, maar vrijwel alle spelers hebben dat in dit elftal. Speler die dat het minst heeft is wellicht Tagliafico (die heeft wel van die onbesuisde overtredingen) en Donny. Maar wat een gogme heeft deze man, lengte, snelheid, dribbel, drive. Vind het een genot om naar te kijken en Ajax voetbal meestal beter wanneer hij speelt, zij het op het middenveld of op rechtsback.

Denk niet dat hij ook echt gewaardeerd zal worden hier, ik zie hem nog een jaartje of twee blijven en vervolgens een mooie stap maken naar de subtop ergens. Ik zal hem blijven volgen.

Hoop dat je een transfer maakt samen met je “grote broer “Ziyech. Heb genoten van de wedstrijden die je speelde, op rb Lb en op het middenveld. Als de kans zich voordoet gelijk vertrekken. Jouw contract is pas ingegaan en weliswaar al een keer opgewaardeerd maar dat komt door je goede spel in CL en interesse van bv Valencia. Of dacht je dat ook een opwaardering had plaatsgevonden als er geen interesse was? Superveel respect dat je jarenlang op amateur basis heb gespeeld en zelfs aanvoerder van jong Ajax bent geweest zonder contract! Terwijl middelmaat om je heem wel contracten kregen. Prima debuutseizoen en 90% van de wedstrijden niet eens op je eigenlijke positie! Jammer dat je geen voetbalsites meer leest, denk dat je mijn comment wel zou kunnen waarderen!

Wat is Hakim toch ongelooflijk volwassen geworden in de afgelopen 1,5 jaar! Weet nog hoe hij er vroeger vaak ongeinteresseerd bijliep en arrogant overkwam. Nu werkt ie zich helemaal kapot en brengt een positieve vibe in de groep. Hulde!

15 mei 2019 om 16:34

ik zie nog steeds exact dezelfde Ziyech als destijds want toen werkte hij ook al keihard en was hij aanvallend superbelangrijk onder Bosz, alleen als de resultaten goed zijn dan beoordelen mensen een speler opeens heel anders

15 mei 2019 om 16:53

Ik snap eigenlijk wel wat Larslentz zegt, ook zoals wat ik hierboven al zei. Ziyech heeft dit seizoen (en vooral in wedstrijden waar hij niet goed speelt) toch wel een andere soort uitstraling. Veel gelukkiger en veel relaxter. Don't judge a book by it's cover, maar toch: sympathie geeft gewoon een gunfactor.

15 mei 2019 om 18:38

Ach dan nog word Ziyech er altijd uitgelicht als te veel balverlies en nog meer bla bla bla bla. Hakim is de beste speler van de Eredivisie. Ik hoop dat hij blijft, maar als ik Bayern was zou ik deze jongen halen, is een betere versie van James. James kan echt heel goed voetballen hoor, maar zij houding vergeleken met Hakim's maakt hem al minder.

16 mei 2019 om 09:34

Ziyech word er inderdaad te vaak negatief uitgepikt als het niet loopt, maar ik betrapte hem vroeger wel degelijk vaker op slenteren, handgebaren en half geirriteerde interviews. Vind zijn houding echt wel wat verbeterd, al was het inderdaad altijd wel een harde werker.

Ik zie Mazraoui de plek van de Jong gaan innemen. Hij is net zo balvast, doordat hij als back heeft gespeeld, heeft hij ook leren verdedigen en techniek heeft hij voldoende. Kan Veltman de positie innemen als rechtsback en schuif je iemand vanuit de jeugd door als back up. In plaats van Bergwijn zou ik graag zien dat Overmars zijn aandacht verlegd naar Zirkzee van Bayern. Aankomend talent die daar geen speeltijd gaat krijgen. Zeker niet als Bayern Sane gaat terughalen. Die Zirkzee gaat er welk komen en dat zie ik graag bij ons gebeuren.

15 mei 2019 om 15:53

Dan komt Ajax gewoon stevig in de problemen. De Jong heeft overzicht, een goede pass. Draait makkelijk open. Dicteert het spel. Daar is Nous, in mijn ogen, niet goed genoeg voor. Loopt veel te veel met de bal. Niet het oog voor ruimte. Mist overzicht en positionering. Is meer een loper. Dat moet je op die positie niet hebben. De verdedigende mid vraagt meer handelingssnelheid en inzicht dan dat hij heeft. Aangezien het een cruciale positie is qua opbouw en voetbal bij Ajax moet je dat absoluut niet willen.

15 mei 2019 om 15:56

Als er iets is wat De Jong ook doet is het lopen met de bal. Kwa inzicht en positionering heb je daarentegen zeker gelijk.

15 mei 2019 om 16:00

Verschil is alleen dat de Jong loopt met de bal wanneer het kan. Wanneer hij in de problemen komt heeft hij de techniek en het inzicht om dat op te lossen. Dat heeft Nous niet. Dan zijn we gewoon de bal kwijt en kwetsbaar in de omschakeling. Dit zeg ik niet om hem af te zeiken. Als rechtsback komt hij beter in zijn kracht te staan dan op verdedigende mid.

15 mei 2019 om 16:21

Nous draait net zo makkelijk open en net zo kort om zijn as. Wat betreft het overzicht ben ik het met je eens.

15 mei 2019 om 16:28

Als iemand teveel met de bal loopt en daardoor de team al meerdere in de keren problemen heeft gebracht is het Frenkie wel. Mazraoui doet het de laatste tijd op het middenveld geweldig. Controleert goed, technisch zeer verfijnd en heeft overzicht. Ik zou als Ten Hag zijnde het zeker proberen met Nous op de plek van De Jong voor komend seizoen. Dan hoef je ook geen vervanger te halen alhoewel dat met Marin al is gedaan. Anders kan je hem ook op de rcm positie zetten.

Vraagt niemand zich af waarom hij er met zijn hoofd niet bij was tegen nota bene Feyenoord? Waarom word deze vraag niet aan hem gesteld? Dat was toch echt zijn slechtste wedstrijd ooit.

15 mei 2019 om 15:50

Ik vind het er op dit moment weinig meer toe doen. Iedereen moet een slechtste wedstrijd hebben in een seizoen toch?

15 mei 2019 om 16:08

Oh absoluut. Maar hij was in die periode redelijk goed in vorm en zakte tegen Feyenoord volledig door zijn ondergrens. Als hij dat zegt dat hij er mentaal niet bij was zou ik wel willen weten wat daar de reden van is. Vooral als je met 6-2 af gaat tegen de aardsrivaal. Als het uit tegen VVV was had ik daar minder interesse in.

Gelijk heeft hij. Vooral de feedback pakken van mensen die er kijk op hebben. Die feedback kan je gebruiken om beter te worden en te groeien. Feedback van omstanders (waaronder die van mij) lekker loslaten. Ik zou zeggen bewijs al die criticasters ongelijk en laat je voeten spreken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Gianluca Scamacca heeft de interesse gewekt van Juventus, AC Milan, Napoli en Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren