Arjen Robben doet boekje open over toekomst: ‘Er zijn veel opties’

Maandag, 13 mei 2019 om

FC Groningen lijkt een terugkeer van Arjen Robben te kunnen vergeten. De 35-jarige aanvaller geeft in gesprek met Kicker namelijk aan dat hij het niet ziet zitten om te gaan spelen voor een club uit de middenmoot. De buitenspeler schermt met meerdere aanbiedingen en hoopt nog 'vier of vijf jaar' mee te kunnen. “Je bent je hele carrière gewend te spelen voor de titel. Ik weet niet of het in me zit voor een ploeg te spelen, die speelt voor de zesde of achtste plaats”, klinkt het.

Robben maakte eerder dit seizoen bekend dat hij komende zomer vertrekt bij Bayern München, de club waar hij de afgelopen tien jaar speelde. De voormalig Oranje-international kwam door blessureleed minder vaak in actie dan hem lief was en dat geldt ook voor dit seizoen. “Twee, drie keer stond ik voor de deur van een rentree en dan ging die toch niet open. Dan viel ik weer van de trap af, een paar keer. Het was een moeilijke tijd”, aldus Robben, die afgelopen zaterdag met een invalbeurt tegen RB Leipzig (0-0) zijn tweehonderdste competitiewedstrijd voor Bayern speelde.

Zijn gehele carrière stond Robben regelmatig aan de kant met blessureleed en dat dit seizoen niet anders. “Eigenlijk wil ik graag verder. Ik kan nog vier, vijf jaar door. Maar belangrijk is dat ik niet nog een keer vijf maanden door één of door een paar kleine blessures aan de kant sta”, aldus Robben, die weinig los wil laten over zijn sportieve toekomst. “Er zijn veel opties, van binnen en buiten Europa. Alles heeft plussen en minnen.” Een transfer naar China ziet Robben niet zitten, terwijl de Major League Soccer hem wel trekt.

Ronald Waterreus vindt net als Robben dat hij niet voor een middenmoter moet gaan. “Ik begrijp dat ze bij 'zijn' FC Groningen hopen op zijn komst. Maar ik vrees dat zo'n overstap alleen maar op een teleurstelling uit kan lopen. Dat gun je Arjen niet, ploeteren in de middenmoot van de Eredivisie”, schrijft hij in zijn column voor De Limburger. “Als ik hem moet adviseren, zeg ik: ga een jaartje naar PSV. Dat is voor ons fijn omdat we dan nog even kunnen genieten van zijn wereldklasse. En voor hem zelf omdat hij, voor zijn onvermijdelijke afscheid, nog een jaar om de prijzen kan spelen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door marito)

Of kom maar lekker bij Ajax dan strijd je sws altijd voor het kampioenschap en andere prijzen. Goede vervanger van Neres lijkt mij toch.

13 mei 2019 om 09:51

I-I-Ik zet herres, ik zet herres
Op die flank als Arjen Robben

Klinkt toch minder lekker.

13 mei 2019 om 09:52

Zat ik ook al aan te denken. Ajax is dit seizoen dankzij de ervaring en routine van Dusan Tadic en Daley Blind verder gekomen dan Ajax ooit is geweest (huidige selectie natuurlijk). Maar in de Champions League is Ajax dan verder gekomen dan Tadic en Blind ooit zijn geweest. Dus voor de volgende stap moeten spelers aangetrokken worden die dan nóg meer ervaring hebben. Het is misschien een beetje utopisch, maar ik hoop dan stiekem ook op spelers als Jan Vertonghen en Luis Suarez.

13 mei 2019 om 09:56

Doet ie bij PSV ook.

13 mei 2019 om 11:13

Ik vind Robben niet passen bij Ajax. Hij is veel te nuchter en bij Ajax zijn ze het tegenovergestelde. Ook zie ik hem niet in Amsterdam willen wonen. Persoonlijk denk ik dat hij terug naar Groningen gaat alhoewel ik stiekem de hoop heb dat hij nog een seizoen bij PSV komt ballen.

13 mei 2019 om 11:21

Dachten ze ook toen Stam terugkeerde naar Nederland. Iedereen ging er vanuit dat ie naar PSV zou gaan...

13 mei 2019 om 12:38

"persoonlijk denk ik dat hij terug naar Groningen gaat"

Robben zegt dus zelf in het interview:
“Je bent je hele carrière gewend te spelen voor de titel. Ik weet niet of het in me zit voor een ploeg te spelen, die speelt voor de zesde of achtste plaats”,

13 mei 2019 om 13:10

Kun je niet lezen .??
Niet om de 6e plaats spelen ... dussss

Tja, het was natuurlijk te mooi om waar te zijn. Ik had hem graag nog eens op de Nederlandse velden gezien maar ik begrijp 100% als hij daar niet voor zou kiezen. Het ga je goed in het maken van een keuze..

kom maar naar ehv toe , mooier afscheid kan niet en mooi voor de fans

13 mei 2019 om 08:38

Kun je dat ook onderbouwen. Er zijn genoeg spelers die hun carriere bij een club eindigde in Nederland die niemand had verwacht. Ik denk dat hij best warm te maken is voor Ajax na dit seizoen. Zeker aangezien we nu de makkelijkere CL route hebben. Overigens wil dat niet zeggen dat ik hem super graag zie komen. Het is een fantastische speler, maar je kan er totaal niet op rekenen als club dat hij er elke wedstrijd staat. Zie bij een vertrek van Ziyech toch liever een speler komen die 50 wedstrijden per seizoen kan spelen.

13 mei 2019 om 11:04

Robben is ook al op leeftijd. Hij heeft al veel last gehad van blessures gehad in zijn carriere. Dus ik betwijfel hoeveel robben nog kan bijdragen aan een team fysiek gesteld. Indien hij geen last heeft van blessureleed dan is het wel degelijk een topspeler. Ik betwijfel of ajax de gok wil nemen om een blessuregevoelige speler zal halen. Bij PSV heeft hij een verleden. Dat is waarom ik hem eerder naar psv zie gaan.

Lees ik dat nu goed? Robben wil nog 4 a 5 jaar doorgaan? Je zou zeggen Arjen wat doe je jezelf aan met jouw fysieke gesteldheid.

13 mei 2019 om 10:30

Die fysieke gesteldheid is altijd zo slecht geweest. Zijn spieren zijn nou eenmaal breekbaar. Maar het is ook de reden dat hij nog wel een paar jaar kan voetballen. Omdat hij veel minder wedstrijden speelt, hebben zijn knieen en enkels veel minder geleden dan bij andere spelers. Litmanen is ook lang doorgegaan.

Strijden om het kampioenschap en wellicht naar de MLS. Ik denk dat De Boer op pole position zit voor Robben.

13 mei 2019 om 10:56

Als Robben niet voor de eredivisie kiest vanwege de kunstgrasvelden, waarom zou hij dan voor de MLS kiezen? Daar speelt ook de helft, waaronder Atlanta zelf, op kunstgras.

Ajax moet hem heel graag willen, maar ik kan me niet voorstellen dat ze met de huidige brede selectie Arjen Robben een aanbod gaan doen.
Als Neres weg gaat zie ik hem graag komen, ook als Ziyech weg gaat. Maar tot die tijd is het niet eerlijk naar Robben toe om hem een aanbod te doen, je moet hem een reeele kans op een basisplaats kunnen bieden en dat wil je niet met Ziyech en Neres in je selectie.

Amerika, Ajax of PSV dus, interessant.

Nou nou nou 4 tot 5 jaar Robben, wat wil je jezelf aandoen? Ik weet dat het een ieders eigen keuze is wat hij of zij met het leven doet, maar ik begin me zorgen te maken. Deze jongen stond in zijn carriere al meerdere malen voor het dilemma om vroegtijdig zijn carriere te beindigen ivm blessures. Dan ben je 35 kun je eindelijk in rust gaan, wil je er nog 5 jaar aan plakken. En dan niet in de middenmoot nee, op t allerhoogste niveau. Ik zou zeggen ga dan naar PSV die doet bovenin mee en speelt ook nog s europees voetbal.

Amerika of PSV... Iets in mij zegt dat hij niet naar Ajax gaat. Zelf verwacht ik dat hij 2/3 jaar naar Amerika gaat en als het fysiek kan nog een jaartje naar PSV komt.

13 mei 2019 om 09:49

Dat moet PSV toch niet willen op zijn 37/38e. Nu of niet zou ik zeggen

Zou een droom zijn om hem nog in het Philips stadion te zien. Maar denk dat hij lekker voor een nieuw avontuur in de MLS gaat.

Persoonlijk zou ik hem wel graag bij Ajax zien aangezien de spoeling op de vleugels wel erg dun is. Je hebt nu Tadic, Neres en Ziyech die de kwaliteit hebben om er te spelen. Daarnaast heb je ook nog spelers zoals Cerny, Labyad en Lang die eigenlijk niet goed genoeg zijn. Dan hebben we nog Bandã© waarvan nog maar moet worden gezien of hij het juiste niveau kan aantikken. De kans is ook groot dat éã©n van de drie huidige vleugelspelers gaat vertrekken. De namen van Ziyech en Neres zie je al redelijk vaak voorbij komen in de wandelgangen. Zelfs Tadic wordt zo af en toe genoemd.

Dan is het lekker als je een ervaren kracht en super ster zoals Robben er bij kan halen. Ik denk dat hij zelfs op zijn 35ste nog genoeg kan toevoegen aan het huidige Ajax. Ik geloof zelfs dat hij nog wel de beste speler van de Eredivisie is als hij weer terug komt. Je zal geen winst op hem maken, maar als hij net als Blind en Tadic zijn waarde in de Champions League laat zien dan verdien je het op die manier weer terug.

13 mei 2019 om 11:52

35 jaar, vaker geblesseerd dan blessurevrij. Wat the hell moet Ajax met een brekebeen waar je nooit van op aan kunt maar die wel een sterrensalaris wenst?

Zelfs PSV moet niet aan Robben beginnen. Lijkt me beter voor Robben om de muziek te aanschouwen en zijn kicksen aan de wilgen te hangen.

Naar PSV gaan en de wedstrijdjes op kunstgras lekker overslaan, dan is het goed te behappen. Ideale mentor voor jonge spelers als Malen, Gakpo, Aboukhlal en Bergwijn.

13 mei 2019 om 10:05

Ik weet niet of Robben een ideale mentor is. Bij Oranje spatte de ergernis richting jongere en minder goede spelers ervan af. Het plezier wat bijvoorbeeld Van Persie daar uit lijkt te putten zie ik niet zo snel bij Robben voor me. Wel vind ik hem een sterke leider, zoals hij in 2014 in Brazilie liet zien. Mocht hij wel trainer willen worden, dan lijkt me PSV een uitstekend carriere-einde. Zoals Van Bommel, Van Nistelrooij, Ooijer en Zenden daar ook hun beginnende trainersbenen strekken zou Robben na een of twee laatste jaartjes als voetballer bij PSV - inderdaad niet de kunstgraspotjes spelen - zijn stappen als trainer kunnen gaan zetten.

Niettemin denk ik dat hij voor MLS kiest. Zoals Van Persie hangt naar Feyenoord is Robbens sentiment richting Nederland minder groot. Zijn gevoel ligt het sterkst bij FC Groningen, wat sportief dan weer geen uitdaging is.

Overigens lijkt mij de vier, vijf jaar die hij noemt wel de grootste uitdaging. Dat de man van glas op zijn 38e, 39e nóg voetbalt en de Roger Milla van onze tijd wordt lijkt me sterk. Tegen die tijd is het Bedum 4 op veld 6 of met Sjaak Swart op wandelvoetbal.

Een boere jongen als Robben gaat niet naar Ajax. Die is nog steeds boos dat Beenhakker dacht dat-ie Arjan heette.

Dat wordt PSV of buitenland.

Tja, benieuwd waar hij dan heen wilt. Italië valt dan wel af, want zie Juve hem niet halen. De topclubs in Spanje staan ook niet te springen. Chelsea misschien als Hazard weggaat? Maar met zijn fysieke gesteldheid...
Zie enkel Portugal, Turkije en Nederland als goede opties. Hopelijk kan hij inderdaad nog zo lang mee, mooie voetballer met unieke skills!

Het is beter voor hem af te bouwen a la Xavi, Ibrahimovic, etc. Hij kan op veel plekken nog mee, en voor t geld hoeft het niet echt meer

Lekker naar Groningen, hij wijst t helemaal niet af, heeft alleen aan dat hij t niet weet of in de subtop spelen wat voor hem is. Ik zeg,gewoon doen. Wat een boost voor Groningen zal dat zijn.

13 mei 2019 om 11:37

Zal ook wat zijn als Groningen de play-offs nog haalt en wint. Dan is de kans groter dat Robben terug gaat naar Groningen omdat hij dan ook Europees kan spelen.

Het klinkt ook een beetje alsof die naar een competitie als Portugal gaat of Griekenland en dan voor de titel spelen.... Misschien niet heel gek met Cillissen samen bij Benfica en dan strijden om het kampioenschap

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. NeuerKeeper140
J. KimmichVerdediger141
R. LewandowskiAanvaller1416
T. MüllerAanvaller141
B. PavardVerdediger132
Thiago AlcântaraMiddenvelder120
Philippe CoutinhoMiddenvelder123
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

1480 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren