Oud-spits Ronaldo vindt positieve tendens rond Messi ‘extreem oneerlijk’

Vrijdag, 10 mei 2019 om

Barcelona leek op weg naar de finale van de Champions League door een 3-0 zege in eigen huis, maar Liverpool verraste de Catalaanse topclub deze week. Op Anfield wonnen the Reds met 4-0 van Barcelona, wat wederom een pijnlijke uitschakeling in het miljardenbal tot gevolg had. Ronaldo vindt dat, nu de ploeg onder vuur ligt in eigen land, ook Lionel Messi kritiek moet krijgen.

Barcelona werd vorig jaar uitgeschakeld door AS Roma, nadat de ploeg van Ernesto Valverde in de heenwedstrijd nog een overtuigende zege had geboekt. Dit seizoen ligt Barcelona er weer uit na een sensationele comeback, een gegeven waar veel kritiek op is in Spanje. Oud-spits Ronaldo vindt dat Messi ook deels verantwoordelijk is voor de deceptie.

“Het is oneerlijk om de hoofdschuldigen aan te wijzen voor deze nederlaag”, begint de Braziliaan, geciteerd door Marca. “Ik constateer ook dat Barcelona een geweldige ploeg heeft en de beste speler ter wereld in de gelederen heeft, namelijk Messi. Ik hoorde onlangs dat, als ze verliezen, het aan Valverde ligt, Philippe Coutinho... Maar nooit Messi.”

“En als ze winnen, is het vanwege Messi. Het is extreem oneerlijk, een gebrek aan respect naar de spelers en de technische staf”, aldus de oud-aanvaller van Barcelona, die vond dat de Catalanen ook pech hadden tegen Liverpool. “Barcelona is een geweldige ploeg met geweldige spelers. En ook goede trainers. Men moet voorzichtiger zijn met kritiek”, besluit de oud-voetballer.


Poll

Ben jij het eens met de analyse van Ronaldo?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

106 reacties (laatste reactie door zeedorp)

Ronaldo heeft hier nornaal gesproken wel een punt. Maar toch vind ik niet dat je Messi iets kan verwijten deze halve finales. Hij scoort 2 goals waaronder een fenomenaal doelpunt en zet denk ik wel 6 x een teamgenoot vrij voor de keeper in 2 wedstrijden.

10 mei 2019 om 13:03

klopt, maar hij is zelf ook 1x vrij gezet voor de keeper.
In de 16e minuut kan ie de bal er zo intikken met rechts, maar hij wil naar links en raakt de bal kwijt aan de verdediger.

Maar goed...winnen doe je met zn allen en verliezen ook.

Messi is trouwens ook zelf altijd de eerste die een winstpartij opdraagt aan het hele team en niet alleen aan zijn goals.

10 mei 2019 om 13:26

Hij is alleen nooit degene die op dit soort momenten de hand in eigen boezem steekt. Hij is ook niet degene die op zo’n moment hard werkt voor het team. Hij is juist degene die als eerst z’n koppie laat hangen. Echt een prachtig aanzicht voor je medespelers en ook erg motiverend, als de beste voetballer ter wereld direct gaat wandelen en geen moer meer uitvoerd. Veel te weinig gezien, maar dat is niet voor het eerst in de CL. Beste voetballer? Ja. Grootste voetballer? Nee, Ronaldo heeft niet voor niets alle records in de CL te pakken; verzaakt zelden wanneer zijn team hem het hardst nodig heeft.

10 mei 2019 om 13:37

"de beste voetballer" wandelt al het hele seizoen.
Hij wandelde ook toen ze liverpool 3-0 om de oren gaven.

"kop laten hangen" etc.
allemaal onzin argumenten.
Hij was de enige die aanvallend gevaarlijk was.

Heeft in liverpool 2-3x een medespeler alleen voor het doel gezet.
Heeft in barcelona 2-3x hetzelfde gedaan.

Zelf heeft die maar een kans gehad waarvan ik dacht die maakt hij 100%, dat was bij die wereldklasse tackle van virgil.

Volgens jou is Ronaldo dus groter omdat hij met zijn armen omhoog gooit en zwaait als het team niet goed speelt?
Ik ben van mening dat het met armen zwaaien en huilend naar je teamgenoten kijken niks uithaalt

10 mei 2019 om 13:37

@nederland79
Die actie ging sowieso afgefloten worden van Messi , de grensrechter stond met zen vlag te waaien.

10 mei 2019 om 13:45

@nederland Sorry maar als je als Alba zijnde in zo'n positie komt voor de goal 1 op 1 met de keeper bent en je hem dan achteruit speelt om Messi te bedienen spoor je ook niet helemaal, hij had gewoon zelf moeten gaan, Messi beslist in een split second dat die hem naar zijn linkervoet wilt kappen en dat mislukt, had er zeker in gemoeten, maar zo'n kans als Alba 1 sec ervoor en Dembele in de 95ste minuut die heeft hij nooit gekregen.

10 mei 2019 om 14:26

Daar kon ik me aan ergeren Alle ballen op Messi gedrag. Terwijl je met zijn elven speelt

11 mei 2019 om 21:49

dat is een ding wat zeker is...zelf schieten over naar suarez spelen

10 mei 2019 om 13:15

Het is een teamprestatie, als aanvoerder moet die zijn teamgenoten aanmoedigen en motiveren. Hij is net zo verantwoordelijk als de andere 10 spelers.

10 mei 2019 om 13:30

Dat is dus iets wat Messi niet kan en voor mij de reden dat hij geen aanvoerder is. Hij is geen leider die zijn team mentaal op sleeptouw neemt. Ook niet toen Barcelona een remontada nodig had tegen PSG; toen was het Neymar die het uiteindelijk deed. Is niet erg, want niet iedereen is een geboren aanvoerder/leider, maar Messi is het gewoon niet.

10 mei 2019 om 13:43

Als je ‘de beste voetballer bent’ of ‘goat’ hoe sommigen hem noemen. Dan moet je op gaan staan als het tegen zit en dat doet hij niet. Hij laat als eerste zijn hoofd hangen.

Messi heeft 4 keer mensen 1 op 1 voor het doel gezet. Heeft 2 keer gescoord. Wat willen we nog meer? Toen ronaldo uitgeschakeld werd gaven mensen aan dat hij er niks aan kon doen want hij heeft 2 keer gescoord en nou is dat opeens niet meer genoeg. Voor de mensen die messi dit en dat. Die jongen doet aanvallend echt alles. Kijk zn stats er op na. Daarnaast ook gewoon 12doelpunten in de cl en stuk of 7-8 keer man of the match

10 mei 2019 om 13:10

Ja ma Messi is toch de beste ooit? Dus hij hoort ook goed mee te verdedigen, keepen en...tuurlijk maak k een grap. Ma Ronaldo wilt vooral denk ik coutinho beschermen en aangeven dat Messi niet enkel verantwoordelijk is voor winst of verlies. Want zoals men grap, Messi keept niet en verdedigd niet. Dus je wint en verliest samen. In mijn ogen verbloemde Messi een matige Barcelona dit seizoen. Buiten Messi vond k niemand uitblinken. Al ben k enorm gecharmeerd van piqué en alba dit seizoen. Helaas miste wij bij Madrid een speler die dit kon verbloemen, Benzema deed zijn best, ma tevergeefs Haha

10 mei 2019 om 13:17

Je hebt gelijk je wint en verliest ook als team. Maar het valt gewoon dat aanvallend alles van uit messi moet komen en dit is toch echt de schuld vam valverde. Hij bouwt zodanig dat het de 0 moet houden en dat suarez en messi et maar moeten doen. Je kan echt zo veel meer uit dit team halen als je gewoon semedo en Arthur en malcom meer minuten geeft. Die gast speelt het liefste met busquets rakitic vidal en roberto op een 4 mans middenveld. Totaal geen creativiteit maar alleen controle. Echt zo zonde

10 mei 2019 om 13:59

Kan het zo zijn dat Messi hier, bewust of onbewust, ook een rol in heeft. Ik zie vaak ballen op Messi gespeeld worden terwijl er andere, soms betere opties zijn. Alles is zo afgestemd op Messi dat tegenstanders zich er steeds beter op weten in te stellen, met name in de CL

10 mei 2019 om 13:15

Maar je moet verder kijken dan de uitschakeling tegen Liverpool. Ronaldo praat over het algemeen en daar heeft hij gewoon een goed punt. Verliezen doe je ook met zijn allen. Het is toch raar dat wanneer je win het aan Messi ligt en maar wanneer je verlies altijd de trainer de schuld krijgt. Verdedig Messi dan ook zo goed wanneer ze winnen?

10 mei 2019 om 13:38

Het is ook beeldvorming in de media. Ik heb me behoorlijk ook gestoord aan de kop: "Sterk Ajax wint bekerfinale tegen Willem II". Waarom ineens het woord sterk er voor? Bij Messi heb ik ook altijd het gevoel dat zijn acties genialer worden gemaakt dan dat ze vaak zijn (uiteraard zitten er geniale acties tussen)

10 mei 2019 om 15:08

Hier ben ik het volledig mee eens. Beetje hetzelfde als wat Van Der Gijp laatst zei over Van Persie. Als een andere speler een vergelijkbare actie maakt wordt het soms niet eens benoemd.

10 mei 2019 om 13:39

Het verschil tussen Messi en Ronaldo is vrij simpel hoor. Messi hielp ze aan een voorsprong tegen Liverpool in Camp Nou, maar toen bleek dat het op Anfield niet liep, kroop Messi in zijn schulp. Dan blijft ie wandelen i.p.v. het goede voorbeeld geven door mee te verdedigen en alles te geven. Ronaldo loopt voorop, is constant bezig met mensen opbeuren en slaat daarna heel vaak zelf toe om zo’n wedstrijd nog te beslissen. Messi heeft het weer laten afweten. De CL is het toernooi van Ronaldo, dat is zijn podium en daar kan je lang of kort over discussieren, maar feiten liegen niet. Pak de records er maar bij. Mensen klaagden altijd over dat Ronaldo een slechte ploeggenoot is. Altijd klagen als hij niet scoort, etc., maar ik heb qua mentale gesteldheid toch echt veel liever een Ronaldo dan een Messi in m’n team. Let op, ik heb het hier puur over mentale gesteldheid.

10 mei 2019 om 13:57

Puur qua mentale kracht heb je helemaal gelijk. Messi is gewoon geen speler die een ploeg mentaal op sleeptouw neemt. Sterker nog, als het niet loopt zie ik het tegenovergestelde gebeuren. Dan kijkt iedereen naar Messi en worden alle ballen op Messi gespeeld. Die weet zich daar dan de afgelopen seizoenen ook geen raad mee.

10 mei 2019 om 13:59

Nou ik heb Ronaldo ook vaak kritiek horen geven op ploeggenoten en met gebaren zijn ongenoegen zien geven op ploeg genoten. Ik vind Messi veel meer een teamplayer dan Ronaldo. Hij zet vaker een mede ploeggenoot in scooringspositie

10 mei 2019 om 14:00

Je kunt ook doorslaan in het fanboyschap, zo blijkt maar weer. Geldt overigens twee kanten op.

Ronaldo loopt voorop? Hij wandelt net zo vaak als Messi...

10 mei 2019 om 14:09

"Messi hielp ze aan een voorsprong en toen bleek et niet lopen kroop messi in zn schulp" heb jij ronaldo gezien dan nadat ajax had gescoort? Lekker makkelijk hahah

10 mei 2019 om 17:31

Nou als ie dat is volgens jou.... waarol heb ik m dan nog nooit goed zien spelen in een finale? En Messi geen leider? Messi zwaait niet met zn handen en loopt niet te schreeuwen maar doet er alles aan om zijn teamgenoten het naar hun zin te maken. Die gast geeft zn hattrick weg om een penalty aan iemand anders te geven die minder goed in zn vel zit. Buiten dat hoor je zo vaak spelers in de media die zeggen dat Messi hun zo met respect behandelt en hun weg wijs maakte zo dat zij het naar hun zin kregen. Je hebt veel meer vormen van leiderschap. O en als t tegen zit met Ronaldo weet je wat hij dan doet? Dan maakt hij vieze overtredingen zoals op Veltman.

Hij heeft deels gelijk ja, maar ik vind dat het vooral aan de trainer ligt, het leek erop alsof Barcelona kwam voor een gelijkspel met hun behoudende spel. Dit is al het hele seizoen gaande, Valverde heeft gewoon bewezen dat hij geen trainer is die het echte spel van Barcelona kan brengen, het is allemaal te zakelijk geworden en vaker dan ooit saai om naar te kijken.

10 mei 2019 om 13:05

Het irritante is dat die valverde nog dood leuk roept dat ze willen aanvallen en winnen? Het elftal die hij liet spelen was totaal niet gebouwd om aan te vallen. Zoals de afgelopen 2 kaar. Hij houdt zich zelf en de barca fans voor de gek

Hij moet niet zo zeuren, zonder messi is Barcelona niks en word het hoogstens 3e.

10 mei 2019 om 13:25

Zelfs zonder Messi heeft Barcelona op papier de betere spelers dan Liverpool. Je kan mij niet wijs maken dat spelers als Dembele, Suarez, Coutinho, Arthur, Busquets, Alba en Piqué matige spelers zijn.

10 mei 2019 om 13:28

Maar voetbal is zoals je weet een teamsport. Liverpool heeft een beter team. Hebben ze al laten zien in Camp Nou en dus ook deze week

10 mei 2019 om 13:29

Zijn idd geen matige spelers, maar Messi heeft 95% inbreng in alles. Als Messi geblesseerd/afwezig is, heeft Barcelona het meeste heel moeilijk.

10 mei 2019 om 13:47

Zonder Messi een beter team op papier? Qua keepers zouden beide volstaan voor beide teams; beide fantastisch. Daarnaast Arnold boven Roberto/Semedo, Gomez/Matip en Van Dijk toont al het hele jaar aan super stabiel te zijn en absoluut niet onder te doen voor Pique en Lenglet en is Robertson qua statistieken misschien nog wel beter dan Alba. Het middenveld is voor Barcelona, met name dankzij Busquets, al is Fabinho een prima controleur. Wijnaldum en Arthur schaar ik wel gelijk, terwijl Henderson de matigste is en het aflegt tegen Rakitic. De voorhoede van Liverpool wint het van Barcelona zonder Messi, op Suarez na. Zou toch wel liever Suarez dan Firmino hebben. Ik tel dus als je het per positie afweegt - voor de duidelijkheid, dat vind ik - een licht voordeel voor Liverpool, aangezien ik de keepers en een centrale middenvelder gelijkwaardig inschat.

10 mei 2019 om 14:26

@voetbal14253

dat ben ik met je eens maar dat geld toch ook voor Ronaldo? kijk wat er is overgebleven van Real sinds zijn vertrek

Mentaal kan Messi het gewoon niet opbrengen. Jaren geleden met Xavi en Iniesta voelde hij minder druk en speelde hij vrij. Nu moet hij het doen de laatste jaren en telkens als het spannend gaat worden op het hoogste niveau bezwijkt hij. Dan wandelt hij met de kop omlaag op het veld.

Messi is een fantastische voetballer alleen mentaal kan hij druk niet aan als Barcelona grote internationale wedstrijden moet spelen. Thuiswedstrijden gaan nog wel maar uitwedstrijden speel je met 10 man.

10 mei 2019 om 13:06

Mentaal niet opbrengen? Heeft 2 keer gescoord en als zijn spelers mee werkten had ie 3 assisits gehad in de 2 finale.

10 mei 2019 om 13:06

Halve finale

10 mei 2019 om 13:16

Hoor je je zelf wel? ‘Als zijn teamgenoten mee werkten’. Hij had die ene kans ook zelf kunnen scoren maar dat deed die ook niet. Je verliest met elkaar als team.

10 mei 2019 om 13:40

Daar stond ie buitenspel

10 mei 2019 om 13:48

laten we de speler die als enige enorm veel kansen creert en goals maakt de schuld geven van het verlies?
omdat hij die ene kans niet maakte.

Daarnaast was dat toch echt een wereldklasse tackle van virgil van dijk.
Messi maakt die blind maar virgil duikt op het perfect moment in met zijn tackle

10 mei 2019 om 13:53

Als je als Barca fan na zoveel jaren nog steeds niet kan concluderen dat er mentaal een stukje ontbreekt bij Messi, dan ben je gewoon oprecht verblind door liefde voor Messi. Leuk dat hij de ene halve finale beslist, maar de andere halve finale is ie bijna volledig onzichtbaar en loopt hij te sjokken over het veld met z’n koppie omlaag. Dat is gewoon een heel slechte eigenschap en een heel slecht voorbeeld als aanvoerder zijnde. Daar veranderen statistieken niets aan. Dit is ook exact de reden waarom Messi imo alleen de beste voetballer van dit tijdperk is, maar Ronaldo de grootste. Ook Ronaldo staat er echt niet altijd, dat kan ook niet, maar als je naar de belangrijkste fase van het seizoen kijkt, is die man er altijd voor je. Is het niet met goals, is het wel met mentaliteit. Voor zo’n iemand geef je 20% meer bij wijze van spreke, terwijl ik voor een aanvoerder die zelf geen reet uitvoert als het slecht gaat, juist een stapje minder zou doen.

10 mei 2019 om 13:55

BF1994, Wereldklasse tackle of had Messi efficienter moeten zijn en het gewoon met rechts moeten doen? Dan had VVD geen kans gehad om hem te pakken. Zijn er uberhaupt Barca fans die Messi wel eens iets kwalijk nemen of zit echt letterlijk iedere supporter daar vast in z’n.. Naja, je weet wel

10 mei 2019 om 13:55

Leuk kansen creëren levert dat de CL op? Nee. Je moet alle 11 spelers en de coach de schuld geven. Allemaal!

10 mei 2019 om 14:01

tuurlijkk zitten we allemaal vast in zn je weet wel.

600 goals voor barcelona
10 keer landstitel
aantal copa del rays.
4x champions league/

12 jaar lang op het allerhoogste niveau.

En wanneer ga jij realiseren dat barca fans hem onmogelijk kunnen haten door wat hij week in week uit presteert voor de club? al 12 jaar lang.

10 mei 2019 om 14:04

Roman, daarom heeft hij Juve ook voorbij Ajax geloodst. Met zijn leiderschap..

10 mei 2019 om 14:05

@bf1994

natuurlijk zijn dat geweldige cijfers en prijzen van Messi maar die heeft Ronaldo ook. alleen die laatste word bij elke mindere prestatie van zijn club als hoofdschuldige aangewezen waar het bij Messi altijd op zijn teamgenoten word afgeschoven. dan zijn mensen gewoon met twee maten aan het meten

dit zie je veel vaker overigens op dit forum. strand PSG steeds in de kwartfinale van de CL dan zijn het een stel faalhazen. overkomt City hetzelfde dan is het pure pech. de objectiviteit is vaak ver te zoeken

10 mei 2019 om 14:10

snap echt niet waar jij ronaldo vandaan haalt.
Die speelt niet bij barcelona of bij liverpool.

dat van ronaldo wordt als hoofschuldige aangewezen klopt helemaaaaal niks van jonge. Misschien dat jij het zo leest maar dat is echt niet zo.

En waarom zou je messi of ronaldo als hoofdschuldige aanwezen? zijn in 90 van de 100 wedstrijden veruit de beste spelers

10 mei 2019 om 14:11

Messi stond buitenspel roman. Is et leuk dat als messi 3 keer scoort iedereen dan zegt hoe geniaal die is en als ie wedstrijd niet scoort wordt er gewezen naar et sjokken. Messi sjokt al sinds 2012 over het veld.

10 mei 2019 om 14:22

@bf1994

hoe vaak heb je wel niet gehoord op dit forum dat Ronaldo volledig afhankelijk is van zijn teamgenoten en dat Messi alles in zijn eentje kan? ik heb dit iig heel erg vaak voorbij zien komen in de reacties maar dat blijkt dus een totale misvatting te zijn. ook Messi is gewoon afhankelijk van zijn teamgenoten

tegen Ajax had Ronaldo ook volgens velen gefaald terwijl hij in dat tweeluik ook gewoon twee keer heeft gescoord, net zoals Messi tegen Liverpool

10 mei 2019 om 14:52

Even vaak als dat ik hoor dat messi geen leider is. Denk je dat mensen met verstand die comments serieus nemen?

Hier heeft Ronaldo wel echt een punt. Het beste voorbeeld vind ik toen Neymar hoogstpersoonlijk voor een remontada tegen PSG zorgde en Messi het best wel af liet weten (ja hij scoorde een penalty). De volgende dag zag je overal alleen maar die bekende foto waar Messi met het publiek juicht alsof juist hij in zijn eentje dat wonder had verricht.

10 mei 2019 om 13:17

Precies mee eens. Als Barcelona wint is het dankzij Messi. En als Barcelona verliest ligt het nooit aan Messi.

Zal ik dan maar beginnen met kritiek uiten? Bacelona miste dinsdag een leider. Messi is een van de beste voetballers ooit, maar geen goede leider, omdat hij er niet de verbale kwaliteiten voor heeft. Vroeger niet en eigenlijk nog steeds niet. Pique kan beter die band dragen

10 mei 2019 om 13:31

ze misten een coach met verstand.
Wie begint in godsnaam met vidal als je arthur in je team hebt?

Een armband zegt helemaal niks jonge.
Denk jij nou werkelijk dat pique zich anders gaat gedragen als hij een armband om doet?
Pique is al een van de leiders in het elftal en iedereeen inclusief messi luistert naar hem

10 mei 2019 om 13:43

Met Arthur erin was het misshien wel 5-0 geworden. Als je Arthur erin zet in plaats van Vidal is je hele balans weg en ben je verdedigend nog kwetsbaarder.


Een armband opzichzelf zegt niks natuurlijk, maar een echte leider kan zijn team wel wakker schudden. Die 4-0 was echt schandalige goal, ze moeten zich kapotschamen. Puyol zou een dergelijke goal echt hebben voorkomen. Hij was iemand die continu stond te coachen, en instructies te geven. Messi doet dat niet. En ook bij die kopgoal van Wijnaldum stonden twee verdedigers verlamd toe te kijken.

10 mei 2019 om 13:47


Barcelona speelt al bijna het hele seizoen met arthur in de basis op het middenveld samen met rakitic en busquets.

Hij veranderde dit plots voor de wedstrijden met liverpool.
Dit zorgt ervoor dat barcelona veel te verdedigend opgesteld staat.
En zoals je zelfs in barcelona al kon zien had vidal weinig effect.
Liverpool kreeg alsnog enorm veel kansen en kon ze niet afmaken door pech.

In liverpool kregen ze er 4 om de oren met vidal. Dus het heeft duidelijk niet geholpen.
Toen arthur in veld kwam zag je meteen weer veel meer controle op het veld voor barca.]
De bal ging sneller rond etc

10 mei 2019 om 13:50

Twee goals waren compleet onnodig. Die kopgoal (ze sprongen niet eens mee) van Wijnaldum en die uit de corner. Waar is de leider in het veld die het organisatorisch neerzet a la Puyol? Messi doet dat niet. Pique met te weinig overtuigen.

10 mei 2019 om 13:51

@bf1994

Barca werd in de eerste wedstrijd ook weggespeeld door Liverpool alleen was de voorhoede van Liverpool toen niet effectief en die van Barca dodelijk effectief. deze keer was het andersom maar qua spelbeeld was er niet veel anders. daarom vind ik niet dat Vidal t.o.v. Arthur echt het verschil heeft gemaakt tussen winst of verlies

10 mei 2019 om 13:53

dat is toch precies wat ik ook zeg? dat vidal erin brengen helemaal niks heeft toegevoegd voor barca.

ik denk namelijk wel dat arthur het verschil had kunnen maken.

10 mei 2019 om 14:00

Hahaha, BF1994, als je serieus de inbreng van Vidal niet begrijpt en vooral de inbreng van Vidal tijdens de eerste halve finale niet hebt gezien, vraag ik me echt af of je uberhaupt iets van voetbal begrijpt. Vidal speelde in Camp Nou een ijzersterke wedstrijd, waar hij met zijn power en tackles/slidings enorm belangrijk was. Dat hij voetballend geen Arthur is, is een feit, maar niemand bij Barcelona brengt wat Vidal brengt en dat heeft ze opgebroken. Als het slecht gaat, is alleen Vidal de speler ernaar om het op power aan te laten komen. Lukt het voetballend niet? Dan gaan we strijden, maar met alleen Vidal lukt dat niet. Keuze voor Vidal was dus meer dan logisch.

10 mei 2019 om 14:04

je hoeft al die " uitstekende tackles" niet te doen als je de bal niet verliest.

Vidal poept in zijn broek als hij onder druk wordt gezet met de bal.
Met arthur kun je daar onder uitvoetballen en gevaarlijk worden.

Het hoogste wat je met vidal bereikt is dat hij paniekerig naar busquets past. en de bal na 3 seconden weer verloren word.
Waardoor vidal weer als een hond moet rennen om een tackle uit te voeren.

Als jij een wedstrijd met power wilt winnen dan moet je hele team met power kunnen spelen.

Bijna alle speleren van barcelona blijven liever uit de duels.
Je gaaat een wedstrijd niet op power winnen als vidal de enige is die power erin brengt

10 mei 2019 om 14:08

@bf1994

maar waarom was Liverpool dan in de eerste wedstrijd ook gewoon veel sterker? Arthur speelde toen ook gewoon mee

Liverpool miste toen de ene na de andere kans waar bij Barca elke counter een goal was maar qua veldspel was Liverpool ook in die wedstrijd de dominante partij

10 mei 2019 om 14:09

Je overdrijft wel heel erg Bf1994, Vidal kan prima de bal laten circuleren. Oke, hij is geen Arthur, maar zoals ik al zei, een Arthur zou overlopen worden door dit Liverpool. De zou het een monsterscore zijn geworden.

10 mei 2019 om 14:11

@ japie_krekel

in de eerste wedstrijd stond vidal in de basis en niet arthur
Arthur werd niet eens erin gewisseld.

Heb jij die wedstrijd uberhaupt gezien??

10 mei 2019 om 14:13

@bf1994

ok, my bad maar of Arthur het verschil zo maken tussen winst en verlies dat betwijfel ik. een goede speler maar zeker niet zo onmisbaar voor zijn team als een Firminho of Salah die Liverpool moest missen in de thuiswedstrijd

ik heb die wedstrijd wel gezien maar ik weet echt niet meer of Arthur wel of niet meedeed. ik heb Barcelona die wedstrijd op de begin en eindfase na bijna alleen maar op hun eigen helft zien hangen en Liverpool was constant in balbezit. op Messi en Suarez na was de rest een beetje onzichtbaar

10 mei 2019 om 14:39

Met arthur hadden we gewoon een veel beter kans. Arthur is namelijk vele malen creatiever dan vidal en kan goed onder druk spelen. Dit is de voornaamste reden dat ik valverde liever weg zie ga bij barca. Hij kiest voor een renner in plaats van een voetballer

10 mei 2019 om 14:42

@bf. Ik denk niet dat de vand doorslaggevend is, tevens kan je alz drager van de band wel zorgen voor extra lading. Bijvoorbeeld azpilicueta van chelsea die gister gewoon de hele wedstrijd 100% heeft gegeven. Loopt op ballen waar menig winger voor stopt, zowel aanvallend als verdedigend liet hij het team merken dat er geknokt moest worden. De fans voelen, waarderen & respecteren dat ook en energie en geloof zijn meestal cruciale factoren om een wedstrijd in je eigen (team) voordeel te beslissen. Verder staan zijn voetballende kwaliteiten buiten discussie. Hij is een levende spelende legende.

11 mei 2019 om 09:00

Verbaast me dat iedereen Arthur erin wilde voor Vidal, ik vond Vidal de beste speler van Barça op Anfield. Hij werkte voor elke centimeter, zoals hij ook deed in Camp Nou. Ik had Arthur veel liever gezien voor Rakitic, maar ja, Valverde idoliseert Rakitic ofzo, want die man wordt er nooit af gehaald.

Het probleem is, Valverde wilde verdedigen op Anfield. Waarom begin je anders zonder een aanvallender ingestelde middenvelder zoals Arthur? En ja, ze speelden ehct met 3 defensieve middenvelders.... https://gyazo.com/9bda087e2ff02e57cb3d2a1250cf0dd5
Het feit dat valverde wacht tot NA de 4e goal met wisselen zegt genoeg, de man weet gewoon niet wat hij moet doen als hij achter komt, het is een lafaard. Begin je met Arthur ipv Rakitic, iemand die wel tegen druk kan, wordt die 2e goal nooit gemaakt. Rakitic kan gewoon opendraaien en die bal inspelen op Busquets / Messi of zelfs nog op Lenglet / Mats.

Maar laten we vooral Messi de schuld geven, diezelfde Messi die in de wedstrijd op Anfield eerst Alba alleen voor de keeper zet en daarna Suarez. Daarnaast schiet hij ook 2x rakelings naast en speelde Alisson een fantastische wedstrijd. Messi was bij alle 8 doelpogingen van Barcelona betrokken,, in de vorm van de pass voor het schot (3) of een eigen schot (5).
En voor de mensen die het nog niet wisten, Messi sjokt al sinds 2012/2013 over het veld, kiest zijn momenten, gaat in een gat lopen waar niemand anders zou gaan lopen. Wat heeft het hem opgeleverd? Zo'n 300ish(?)goals....
Messi is misschien niet de aanvoerder zoals Puyol was, maar dat is niemand, Puyol was uniek. Maar weten wij wat Messi in de kleedkamer / tunnel of trainingen zegt? Nee, dus wij kunnen niet oordelen over hoe hij aldan niet een leider is.

Barcelona heeft verloren doordat Valverde met een heel slecht tactisch plan kwam door niet met Arthur te spelen. Ook Semedo had moeten spelen ipv Roberto. Roberto komt verdedigend echt te kort. De andere reden waarom Barça verloor was dat Alba bij die 1-0 een cruciale fout maakt, kop die bal gewoon over de zijlijn. Rakitic gaat opzichtig in de fout bij de 2-0 omdat ie de druk niet aan kan. En ze staan als een soort kleuters te verdedigen bij die andere twee goals. Coutinho in de 1e helft, en zeker Suarez in de 2e hadden moeten scoren. Die kans van Alba was lastiger dan mensen denken, en Alisson reageerde perfect.

hij heeft gelijk, als je even alles uit context haalt. Je wint als team en je verliest als team ik ben het met hem eens.

Echter moet je het ook in context bekijken. Dit is het tweede jaar op rij dat barcelona vernederd word in een uitwedstrijd in de champions league. 2 keer achter elkaar een ruime voorsprong weggeven, deels door de tactiek die er gehanteerd word.
De meeste zijn van mening dat als barcelona aanvallend speelde hadden zij tenminste een goal uit kunnen maken bij liverpool.
Ook was er een mentaliteit probleem na de 2-0.
Dit is allemaal verantwoordelijkheid van valverde.

Coutinho speelt al het hele jaar bagger en nadat hij een keer in de camp nou recentelijk heeft gescoord kwam die gelijk met een hele rare celebration van zijn doelpunt.
Hij ging naar het publiek toe en deed zijn vingers in zijn oren ( zo van jullie kritiek boeit niet).
Pas daarna werd coutinho uitgefloten door een gedeelte in de camp nou.

Messi neemt de aanval van barcelona al twee jaar lang bij de hand. Suarez kan niet scoren in de champions league en dembele is constant geblesseerd en coutinho presteert totaal niet.

10 mei 2019 om 13:35

Je zal idd maar een spits hebben die 1 keer scoort in een cl toernooi. Lachwekkend hahah

10 mei 2019 om 14:03

Typische Barcelona fan die het punt van Ronaldo bevestigt: Messi verliest nooit, hij doet er alleen toe wanneer men wint. Men kan geen kritiek leveren op Messi. Zet je bril toch eens af. Messi is een fantastische voetballer, maar alleen als het loopt. Zodra het niet loopt, doet ie net zo hard mee in de malaise. Hebben we in Rome vorig jaar gezien en nu in Liverpool.

10 mei 2019 om 14:06

zet jij maar een bril op Roman.
en leer lezen pikkie.

Ik geef in de eerste zin aan dat ik met hem eens ben.
Echter moet je ook kijken naar zwakke plekken in je elftal om die te verbeteren?
Of ik heb ik het mis en moett je je zwakke plekken behouden?

De verering van Messi gaat inderdaad best ver. Het probleem is een beetje dat de lat voor Messi doorgaans hoger ligt dan voor elke andere speler. Ook dit seizoen is gewoon weer goed en hij wint hoogstwaarschijnlijk de Gouden Bal. Ik vind wel dat Ronaldo een punt heeft overigens. Hoe goed Messi ook is, als het er écht écht écht op aan komt, dan geeft hij toch vaak niet thuis en laat dan zijn koppie hangen. Alsnog creëert hij dan vaak wel iets, maar qua wilskracht, doorzettingsvermogen en mentale kracht is hij zeker niet de beste (ooit).

10 mei 2019 om 13:48

@diegelbereds

mee eens! wat bij andere trainers en spelers als falen word bestempeld, dat word bij Guardiola en Messi altijd op pech of op ploeggenoten afgeschoven. deze twee personen zijn op de een of andere manier heilig verklaard en kritiek op deze twee mag nooit of te nimmer worden gegeven want dan word je meteen bestempeld als een "hater"

10 mei 2019 om 14:06

Ik heb zo’n idee dat als als Liverpool hem wint, Van Dijk zomaar eens met de Gouden Bal er vandoor kan gaan. Die jongen is zo’n enorme hype op dit moment, dat het niet eens heel gek zou zijn. Tevens vind ik dat er sowieso breder gekeken moet worden bij die prijs dan goals en assists. De hegemonie werd doorbroken door Modric en ik denk oprecht dat meerdere mensen het eens zijn dat Messi op het allerhoogste podium vaak niet thuis geeft.

10 mei 2019 om 14:12

Ja, maar aan de andere kant is hij wel gewoon topscorer van La Liga én CL. Wordt kampioen en mogelijk bekerwinnaar. Eens dat je breder moet kijken, maar het seizoen van Messi is alsnog erg goed.

Ronaldo en Messi zijn beiden geweldige spelers maar geen enkele speler kan het in zijn eentje, wat mensen wel vaak willen beweren als het over Messi gaat. in de uitwedstrijd tegen Liverpool, vorig jaar tegen AS Roma en ook in het Argentijnse elftal op het afgelopen WK hebben we kunnen zien dat Messi ook gewoon afhankelijk is van zijn teamgenoten net zoals Ronaldo dat is

hetzelfde geld voor Pogba bij United waarvan mensen denken dat hij het ook in zijn eentje moet kunnen in een matig United. als dat Ronaldo en Messi al niet lukt wat de twee beste voetballers ter wereld zijn kan je dat ook niet verwachten van Pogba

10 mei 2019 om 13:51

wil je AUB pogba niet meer in de zelfde zin als ronaldo en messi noemen?

Het enige wat mensen proberen te doen is aan tegeven waar volgens hun de zwakke punten in het elftal liggen.
Als messi of ronaldo als enige kansen maken en scoren dan kan je denken van hey.
Mijn twee andere aanvallers zijn niet goed genoeg.

Het laatste seizoen dat barca de champions league won hadden ze 3 aanvallers die alle 3 van alle kanten goals maakten.

Het is toch niet zo gek dat coutinho kritiek krijgt? raakt het hele seizoen helemaal niks

10 mei 2019 om 14:02

@bf1994

Pogba is niet van het niveau Messi of Ronaldo maar als we het over middenvelders hebben vind ik hem gewoon een van de besten ter wereld. hij heeft alleen een heel matig team om hem heen staan en hij kan het ook niet in zijn eentje. dat was meer mijn punt

Coutinho speelde idd niet best maar heel Barca speelde niet best

Probeert Ronaldo nou de aandacht van zijn landgenoot af te leiden? Hij was niet best ja, maar alsnog meer gedaan dan Suarez en Coutinho bij elkaar. Wel grappig dat zowel Ronaldo als Messi exact dezelfde lot moeten ondergaan. Van hero naar zero in 1 wedstrijd.

10 mei 2019 om 14:09

Ik blijf het aanbidden van Messi grappig vinden. Suarez strijd tenminste nog voor iedere meter. Had Messi maar de mentaliteit van Suarez; was hij een veel beter voorbeeld als aanvoerder voor zijn team.

10 mei 2019 om 14:42

Misschien gaat de mentaliteit van een gek als Suarez juist beetje te ver maar het is misschien ook geen toeval dat dit jaar de teams die een vorm van totaalvoetbal spelen waarin iedere pion net zo hard werkt, juist de teams zijn die het verst geraken. En daar past een Messi niet tussen. Maar aan de andere kant als Coutinho, Alba en Suarez hun kansen afmaken, is Barca door en heeft Messi er drie assists. Want hoeveel kansen heeft Liverpool deze wedstrijd nou gehad? Bijna alles zat erin. Beetje als Barca de eerste wedstrijd (Dembele zal zich nu ook nog meer voor de kop slaan). Al met al, geluk en momentum spelen een belangrijke rol tussen "de beste ooit" plakkaat en "kan de druk niet aan".

10 mei 2019 om 14:54

Suarez strijd omdat hij 7 van de 10 ballen die hij krijgt verliest door een. Slecht aaname

Volgens alle Liverpool supporters was de 3-0 in de heenwedstrijd geen correcte weergave van de wedstrijd ( terechte opmerking ). De 4-0 op Anfield was dat ook niet hoor !

Als de kritiek terecht is. Maar bij deze dus niet. Twee doelpunten gemaakt in de heenwedstrijd, drie keer ofzo iemand vrij voor de keeper gezet in de terugwedstrijd. Je gaat naar daar met een 3-0 en zelfs daar had je kansen om te scoren. Hoe Barca dit heeft kunnen verpesten, blijft voor mij eeuwig een mysterie.

10 mei 2019 om 14:10

Dan nog.. Je ziet Messi niet kwaad worden van wat overkomt hier ons nu. Hij staat er bij en kijkt ernaar. Kansen kun je missen maar als ploeg zo door het ijs zakken heeft ook Messi schuld aan. Je verwacht dan toch wat meer dan alleen voetballende kwaliteiten.

10 mei 2019 om 14:14

Dus Messi liet het niet afweten? Ja, toen de druk nog niet extreem was heeft Messi inderdaad kansen gecreeerd, maar ook zelf gemist. Echter gaat het totaal niet om die fase, maar om de fase waar Barca hem echt nodig had. Waar was Messi nadat ze 3-0 achter stonden? De wedstrijd duurde nog ruim een half uur toen en juist toen toonde hij aan dat hij ook slecht speelde. Wanneer de druk het hoogst is, zijn Messi’s prestaties het minst. Dat is door de jaren heen al vaker gebleken in de Champions League en dat zal niet veranderen. Jullie bevestigen een voor een het punt dat Ronaldo maakt: wanneer Barcelona wint komt het door Messi, maar zodra ze verliezen is iedereen schuldig, met name Coutinho en Valverde, maar slaat men de heilige zoon over. Waarom? Zijn jullie bang dat ie de kritiek niet kan hendelen? Hij krijgt zijn hele leven al genoeg kritiek van de media, etc., dan kan die kritiek op Voetbalzone die hij niet eens mee krijgt er echt wel bij hebben hoor.

10 mei 2019 om 14:41

Jij bent toch totaal niet serieus te nemen hahah. En ja als barca wint is het dit seizoen enorm vaak door messi gekome.

10 mei 2019 om 16:52

@romanempire010

Messi zal zeker wel iets verkeerd gedaan hebben tegen Liverpool, maar gewoonweg niet de hoofdreden voor de nederlaag. Dat ligt aan het collectief! Kritiek geven is bij elke speler wel mogelijk, zelfs als je een topmatch speelt. En ja, Messi is nu eenmaal heel vaak beslissend en voetballiefhebbers hemelen hem daar (en terecht) voor op. Je kan mij gewoon niet wijsmaken dat hij even veel schuld treft als een Alba, Lenglet, Rakitic of Busquets. Maak dat de kat maar wijs. Wat wil je dat ie dan gaat doen? Liggen roepen en tieren om te laten zien wat voor een leider is? Neen, dat is zijn stijl niet en dat had je moeten weten. En op uw vraag te antwoorden: na de 3-0 was er al meteen een eerste mogelijkheid weer van Messi maar Allison was er met een knappe save. Maar het was een draak van een wedstrijd van Barca, collectief en individueel.

Wat Ronaldo zegt, moet hij lekker weten. Maar naar mijn oprechte mening heeft Leo meer dan genoeg zijn bijdrage geleverd voor het elftal over tweede wedstrijden tegen Liverpool.

Wanner de druk het hoogst is laat ie het afweten...are you freaking kidding me, man?

Ik ben het hier geheel mee eens. Ik ben een groot fan van Messi en voor mijn gevoel kunnen we niet lyrisch genoeg zijn als hij weer iets prachtigs doet. Maar als een team waarin hij speelt het compleet laat afweten, zoals Barca deed afgelopen week, mogen we ook best kritisch zijn. En het is belachelijk dat we dan op iedereen kritisch zijn behalve op Messi.

Dan zou je dus langzaam kunnen stellen dat Messi per definitie, nooit schuldig is aan een verlies van een team waarin hij speelt. Dat is natuurlijk belachelijk. Iedere grote speler in het voetbal heeft ook kritiek gekregen, dus ook Messi.

Messi is geen leider die zijn spelers de huid vol scheld als het niet draait of als het dreigt mis te gaan. Dat zal hij ook nooit worden. Dan staat hij er een beetje apatisch bij. Voetballend kan hij een team dragen maar niet met leiderschapskwaliteiten. Dat zag je de afgelopen 4 jaar vooral.

Ik snap serieus niet waarom Messi wordt aangevallen in sommige reacties en al een paar jaar (als het minder gaat). Wat Ronaldo hier roept slaat natuurlijk nergens op. Wat heeft Messi hiermee te maken? Heb Messi nooit horen roepen het komt door mij dat we winnen en ook nog nooit horen roepen dat het aan Coutinho of wie dan ook lag. De media creëert dit zowel positief als negatief mbt Messi. Messi is geen leider, Messi is geen prater, Messi laat zijn voeten spreken. Door een combinatie van zaken (ractiek, instelling, pech bij t missen van kansen, scherpte) hebben ze het nu weer niet gered. Er is dus niet 1 iemand de schuldige en hetzelfde geldt bij winst. Leider of geen leider, samen winnen of samen veeliezen. Niets van dit alles zou afbreuk mogen doen aan de klasse en grootsheid van deze man. Als Ronaldo uits moet roepen dan is het dat de media moet stoppen andere spelers groter proberen te maken dan deze man, met name als t om de Ballon d'Or gaat.

10 mei 2019 om 14:38

Helemaal mee eens!

10 mei 2019 om 14:44

Mensen zijn het zat dat hij al 12 jaar lang in de absolute top staat.

10 mei 2019 om 14:51

Het gekke is, ergens begrijp ik dat ook, maar dan zit ik hiermee. Als je iets of iemand zat bent dan is dat iemands gevoel, maar dat gevoel verandert niets aan wat en wie Messi is voor her voetbal.

Volgens de teamgenoten van Messi zelf is hij degelijk een goede leider in de kleedkamer en pept hij zijn medespelers op indien nodig. Op 't veld is daar weinig tot niks van terug te zien op een paar momenten na waar hij een of ander instructie geeft aan zijn medespelers, maar bij een achterstand is daar geen sprake van. Echter ben ik van mening dat Messi dit seizoen gretiger dan ooit is geweest en echt alles uit 't kast heeft gehaald om ze naar een finale proberen te slepen. Dat zijn teamgenoten achterin liggen te slapen kan hij weinig aan doen. Het was overigens een super slimme actie van Liverpool bij de 4-0. Daar kan hij echt absoluut niks aan doen en het was juist Messi die Alba en Suarez paar keer 1 op 1 zette met de keeper. Zelf had hij een gouden kans wat hij met links (sterker been) probeerde af te maken, maar daar had VVD al rekening mee gehouden.

Het wordt tijd dat ze eens goed achter hun oren krabben en naar de probleem te kijken waardoor ze telkens zo slecht een uitwedstrijd tegemoet gaan. Het ligt echt niet aan 't feit dat ze al denken dat ze d'r zijn, want de 4-0 tegen PSG en 3-0 tegen Juventus waren de eerste match van de tweeluik waar ze in vernederd werden. Gek genoeg wisten ze die 4-0 tegen PSG nog weg te spoelen ook (manier waarop laat ik even hierbuiten, want daar kan je lang over discussiã«ren), maar een 4-1 en 3-0 voorsprong kunnen ze wel weer weggeven.

Je denk spelers met ervaring in de CL weten onderhand hoe ze zo een match moeten aanpakken, maar toch gaat het telkens fout. Onbegrijpelijk is dat eigenlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4902 fans
Stand
Actuele wedstrijden

3686 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 4 2 0 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

Frenkie de Jong: ‘Spectaculair, ik ben de fans van Eibar dankbaar’

Frenkie de Jong kwam zaterdag weliswaar niet tot scoren of een assist voor Barcelona, maar toch was hij in het uitduel met Eibar (0-3) een van de uitblinkers. De middenvelder werd...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Kai Havertz staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren