‘Koeman en Ten Hag belangrijkste kandidaten bij Barcelona’

Donderdag, 9 mei 2019 om

Ronald Koeman en Erik ten Hag zijn de belangrijkste kandidaten om Ernesto Valverde op te volgen. In het Spaanse televisieprogramma Jugones wordt gemeld dat Koeman bovenaan het lijstje staat, gevolgd door de trainer van Ajax. Valverde heeft een doorlopend contract in het Camp Nou, maar moet vrezen voor zijn positie na de uitschakeling in de Champions League.

Valverde werd onlangs kampioen met Barcelona, maar het missen van de Champions League-finale wordt hem naar verluidt zwaar aangerekend. Na een 3-0 thuiszege op Liverpool leek de return een formaliteit. Op Anfield gingen de Catalanen echter met 4-0 onderuit en mogen the Reds zich finalist noemen. Het is voor het tweede jaar op rij dat Barcelona onder Valverde wordt uitgeschakeld. Vorig seizoen won Barcelona thuis met 4-1, maar ging het in Rome met 3-0 onderuit.

In Spanje is het speculeren over een nieuwe trainer begonnen. Jugones, dat eerder dit seizoen ook als eerste de terugkeer van Zinédine Zidane meldde, bericht dat de bondscoach van Oranje topkandidaat is. Zijn contract bij de KNVB loopt door tot en met het WK van 2022. Mocht hij niet haalbaar blijken, dan komt Ten Hag in beeld. Laatstgenoemde heeft dit seizoen grote indruk gemaakt met Ajax in de Champions League. Zijn contract in de Johan Cruijff ArenA loopt nog tot 2020.

Valverde mag voorlopig blijven zitten bij Barcelona. De Spaanse landskampioen wil het besluit over zijn toekomst tillen over de finale van de Copa del Rey, die op 25 mei plaatsvindt. De trainer heeft nog een contract tot medio 2020, met een optie voor nog een seizoen.Gerelateerd

130 reacties (laatste reactie door moyashi)

Van Koeman blijven ze hopelijk af, maarja als hij die aanbieding krijgt moet hij hem met beide handen pakken.

9 mei 2019 om 17:25

Geweldige club voor Koeman uiteraard, maar ik zou het persoonlijk echt laf vinden om Oranje te verlaten nu ze bezig zijn met een wederopstanding. In jaren kijken we weer met plezier naar Oranje, en als je naar de spelers kijkt die hij tot zijn beschikking heeft, ziet het er rooskleurig uit in de toekomst. Daarnaast heeft hij nog net niet lopen smeken om het bondscoachschap, dus zou wel hypocriet zijn om zo snel weer te vertrekken.

9 mei 2019 om 17:38

Dat, en deze Oranje spelersgroep zit onder een andere trainer net zo vol met toppers.

9 mei 2019 om 20:14

@ Hangover96

maar danny blind had er toch niet veel van gemaakt anders

9 mei 2019 om 17:25

Koeman pakt elke trein, laat staan de trein die naar Barcelona zou rijden. Dan is ie weg.

9 mei 2019 om 17:56

Wat een onzin dat de trein naar Barça maar 1 keer voorbij komt. Ik zou het ook erg laf vinden als Koeman zou opstappen bij oranje

9 mei 2019 om 19:26

Voor Koeman zeker niet, voor Ten Hag zou het wellicht een 'once in a lifetime chance' kunnen zijn. Hoewel ik volle vertrouwen heb in Erik en denk dat hij ajax volgend jaar er weer bovenop zou kunnen helpen, zou dat ook anders kunnen lopen. Een slecht seizoen, titelstrijd verspelen, niet kwalificeren voor de volgende ronde CL, uitgeschakeld worden in de EL etc. Binnen een jaar zou alle hosanna rondom Erik alweer voorbij kunnen zijn, als het doemscenario zich zou voltrekken.

Koeman heeft een enorme naam en reputatie in barca, is de bondscoach van Nederland (waar hij mogelijk ook nog successen mee kan pakken), heeft laten zien ook in een topcompetitie mee te kunnen met attractief voetbal en spreekt spaans, de geruchten trein zal hem zeker nog meer dan eens voorbijsnellen

9 mei 2019 om 19:12

Allebei afblijven alsjeblieft ;

Niet nóg een keer na zo'n groot europees succes, de successor verliezen!! . Ik zie, mochten deze geruchten op waarheid gebaseerd zijn, Erik eerlijk gezegd de stap wel maken. Het wordt moeilijk om deze successen nog te overtreffen, het team zal weer opgebouwd moeten worden en hij heeft nu niet, nooit niet, onvoorwaardelijke steun van de ajax fans gevoeld.

Zou het zoooooo jammer vinden, hoop hem nog in ieder geval een jaar erbij te hebben omdat ik enorm veel vertrouwen heb in dat Erik het nieuwe ajax weer zal kunnen opbouwen.

Ik zou daar als coach echt niet in stappen, Messi bepaald wat er gebeurt en alles gaat naar zijn zin.

9 mei 2019 om 17:07

Jij zit zeker in het bestuur

9 mei 2019 om 17:13

Ik hoop dat Xavi trainer van Barcelona wordt voor komend seizoen. Hij heeft ten minste Barcelona dna

9 mei 2019 om 17:56

En Koeman niet?

9 mei 2019 om 19:15

Nou ja, zeker Koeman ook wel, maar dat staat wel in schril contrast met Xavi, die nooit voor een andere club heeft gespeeld, barca het mooiste voetbal in hun geschiedenis heeft laten spelen en een echte catalaan natuurlijk.

Allebei barca-dna maar Xavi ís het barca-dna. Koeman heeft het

9 mei 2019 om 19:32

Om even de wijsneus uit te hangen, Xavi speelt momenteel nog in Qatar zijn laatste seizoen. Dus hij heeft wel degelijk voor een andere club als Barca gespeeld

9 mei 2019 om 19:38

@ Rob

Ik bedoel te zeggen, hij heeft nooit een andere club voor Barca verruild uit eigen bewin. De enige reden dat hij naar Qatar is vertrokken is omdat hij dacht dat hij niet meer kon leveren bij Barca wat er nodig was, als een soort self-sacrifice. Hij hoefde niet eens weg namelijk. (was ik eerlijk gezegd wel weer vergeten maar blijf van mening dat dat niet écht telt haha).

Zou bijvoorbeeld hetzelfde over Raul zeggen, die ook nog een jaartje zandbak heeft gepakt.

9 mei 2019 om 20:17

En bij Schalke ?

10 mei 2019 om 08:55

Xavi heeft in Qatar nog even voor eigen gewin wat poen in zijn zak gestopt, helemaal prima natuurlijk. Maar Raul heeft nog bij Schalke en New York Cosmos gespeeld, plus de zandbak natuurlijk. Dus het is niet helemaal correct wat je zegt.

9 mei 2019 om 17:07

In het geval van Ten Hag zou ik daar bang voor zijn ja. Ik denk dat dat bij Koeman meevalt, hij is bij Barca een grote meneer en kan zich daar wel staande mee houden.

9 mei 2019 om 17:24

En hij spreekt Spaans, wat ook in zijn voordeel spreekt.

9 mei 2019 om 17:14

Een goede coach zet Messi naar zijn hand maar ik vind Valverde geen goede coach. Hij heeft de swing uit Barcelona gehaald en er een modale ploeg van gemaakt waar geen swing meer in zit. Ik begrijp daarom dat Koeman en Ten Hag dichtbij zitten bij de visie dat Barcelona wil uitstralen maar ben bang dat het bij een gerucht blijft.

9 mei 2019 om 19:18

Rijkaard, tito en Guardiola zette Messi ook niet naar hun hand hoor. Vind ik allemaal erg goede coaches.

Het verschil zit hem vooral in het vertrouwen van Lio in de visie van de coach. Lio wil Barca voetbal spelen en Valverde wil dat niet. Bovenstaande coaches wel, en denk dat Lionel echt niet de boeman uit gaat hangen als hij tevreden is met de visie die de coach voor ogen heeft. Aanvallend, attractief voetbal is nou eenmaal een must bij Barca, en Valverde voldoet niet aan die eisen.

9 mei 2019 om 20:09

Rijkaard heeft Messi op jonge leeftijd laten debuteren en de baas spelen over je sterren dan kan je meteen je koffers pakken maar het gaat om de juiste snaar raken waarom een speler net iets anders moet gaan spelen van wat hij gewend is. Ik denk dat Koeman en Ten Hag dat uitstekend kunnen. Alleen zou ik persoonlijk de voorkeur geven aan Koeman vanwege zijn internationale ervaring.

Die kans moeten ze beide meteen pakken. Koeman heeft al lang de droom coach van Barcelona te worden en zou er uitermate geschikt voor zijn. Ten Hag vind ik eigenlijk nog niet klaar voor deze klus, maar als hij het wel doet opent dat na zijn barcatijd (ongeacht hoe die verloopt) weer fantastische mogelijkheden.

9 mei 2019 om 19:29

Ten Hag heeft in Amsterdam al moeite met z'n uitstraling, laat staan in Barcelona. Zie 'm niet zo snel bij een internationale topclub trainen, daar moet je toch een bepaalde flair hebben. Ook nu kijkt Ten Hag vaak nog wat schuchter uit z'n ogen, nog los van z'n accent.

9 mei 2019 om 19:34

Ten Hag is gewoon communicatief niet heel sterk. Maar, zoals veel ajax fans dat inmiddels ook kunnen beamen; hij is vooral even wennen. Aan het begin kon ik echt geen interview met die man afkijken, maar ik zie hem nu graag.

Denk dat dit ook voor de spelers zal gelden. Zullen misschien in eerste instantie denken van wat is dit voor rare knakker, maar zijn trainingen zijn steengoed, hij heeft echt een professionele en goed uitgedachte visie voor ogen, als hij dat weet over te brengen en de resultaten zijn goed, zie ik dat zo veranderen. Ze zullen hem sowieso niet als koekebakker beschouwen, want het voetbal dat hij speelt met ajax heeft ook de barca-selectie compleet door het lint laten gaan.

Het beste (voor Ten Hag) zou nog zijn als hij een type Xavi/puyol/iniesta als assistent mee zou krijgen, die dan ook de taalbarriere zouden kunnen verhelpen en de catalaanse spirit en visie zouden kunnen vertolken naar Ten Hag's voetbal

Daarbij heeft hij natuurlijk al een band met Fdj, en mogelijk De Ligt. Die kunnen wellicht ook wel het een en ander over ten Hag duidelijk maken.

9 mei 2019 om 20:37

Eens voor wat betreft Eth. Als Ajax volgend jaar redelijk presteert, mag hij blij zijn als er een subtoppertje ergens in Duitsland langskomt. Dit soort kansen komen niet al te vaak voorbij.

Haha toch niet serieus ten hag ? Gewoon een overschatte trainer, met 0 uitstraling. Koeman lijkt me wel reã«el, veel ervaring en uitstraling !

9 mei 2019 om 17:07

Overschat? Tuurlijk heeft hij een sterk elftal, maar Real Madrid deklasseren en van Juve winnen is toch niet alleen de verdienste van het elftal?

Ten Hag heeft laten zien dat 'uitstraling' en 'spraakgebrek' niks uit maakt. Jammer dat je het niet durft doe te geven.

9 mei 2019 om 17:21

Vond hem gister anders wel verantwoordelijk voor de uitschakeling..

9 mei 2019 om 17:34

Vond hem anders ook verantwoordelijk voor dat Ajax zover is gekomen..

9 mei 2019 om 17:51

Precies dit he, we liggen er nog geen dag uit en de eersten beginnen alweer te zagen.... heel triest 😪

9 mei 2019 om 18:11

@overloadofred..... serieus? Enige fout die hij maakt is Huntelaar niet in de basis en niet inbrengen. De andere 2 wissels van Veltman en sinkgraven waren volkomen logisch. Degenen die verantwoordelijk zijn zijn die gasten die het nodig vonden om extreem tijd te rekken. Zelfs nadat de scheids nogal pissig werd. Vd beek bleef traag doen nadat de scheids pissig werd en onana ging helemaal tekeer met tijd rekken. Dat kost je gewoon 3 a 4 minuten extra tijd die je normaal niet had gekregen.

9 mei 2019 om 19:49

Ik voel je frustratie volledig mee Overload, maar je kan het niet bij de coach neerleggen als er als collectief gefaald wordt. Je kan niet zeggen dat als hij anders (of niet) gewisseld had, dat we het dan wel gehaald hadden.

De visie klopt, de tactiek klopt, de looplijnen staan, de balans is er (normaal gesproken), presteert iets wat geen coach hem de afgelopen 20 jaar heeft nagedaan bij Ajax (en in die 20 jaar hebben we meer dan alleen deze gouden lichting gehad), rouleert goed (zeker als je dat vergelijkt met peter bosz) en hem dan afrekenen op zijn wisselbeleid of uitstraling is net zoiets als een spits die 6 keer scoort voor zijn team, afrekenen op 'die bal die die had moeten geven'.

Het falen van Dolberg kan je Ten Hag ook niet kwalijk nemen, hij zal scherp getrained hebben, misschien Erik op het hart hebben gedrukt dat hij zich lekker en in vorm voelde, en zo diep als Kasper gisteren door de ondergrens ging, heeft hij nog niet eerder gedaan. Ook in de vorige Europese tournees niet.

Uitstraling is misschien wel het minst belangrijke aspect wat je kunt noemen.

9 mei 2019 om 22:31

Bellapartit. Real won uit bij ajax terwijl ze al verloren van eibar betis etc. Real is dit jaar slecht gewoon. Ze hebben zo vaak verloren dus niks met ajax te maken.

10 mei 2019 om 05:11

Aldus dezelfde Chamakh die riep dat we geen kans maakte tegen Juve. Dat we gekleineerd zouden worden in andere woorden haha

9 mei 2019 om 17:10

Wat een onzin. Ten Hag heeft bij meerdere clubs laten zien goed te functioneren, zijn spelopvatting sluit aan bij die van Barca. Qua presentatie heeft hij al stappen gemaakt. Of dat genoeg is voor Barca betwijfel ik, maar zoals jij hem weg zet slaat nergens op. Hoop overigens dat Koeman gewoon bij oranje blijft. Dat is daar de ideale man, en bij de knvb zijn ze gebaat bij rust rondom oranje.

9 mei 2019 om 17:14

Och het zagen is weer begonnen en dat na het behalen van de halve finale van de Champions League

Die man gaat waarschijnlijk gewoon de dubbel pakken met Ajax en laat zijn team fantastisch spelen. Met een andere coach had ik nog maar moeten zien of Ajax zover was gekomen, hij laat Ajax het leukst en met vlagen ook het beste voetbal spelen van Europa.

9 mei 2019 om 17:14

Niet dit weer? Je haalt met het jongste team en één van de kleinste budgetten de halve finale van de CL, beker alvast binnen, nog volop in de titelrace (eerste zelfs nu). Overschatte trainer idd

9 mei 2019 om 17:21

Lachwekkende reactie, alsof je met uitstraling en een vlotte babbel prijzen wint. Inhoud is belangrijker dan de buitenkant, maar dat leer je vast nog wel als je wat ouder bent.

9 mei 2019 om 17:25

Koeman is een ''realistische'' trainer die niet per se aanvallend wil voetballen, maar ''realistisch''. Dat is nu net wat ze niet bij Barca willen. Die willen meer een coach die hetzelfde denkt als Pep.

9 mei 2019 om 17:53

Zonder uitstraling dan toch halve finale CL halen met stralend voetbal, wat moet je dan wel hebben? Ga ergens anders zitten leuteren want dit slaat nergens op. Rijkaard werd zonder enige ervaring coach van Barcelona en deed het daar uitstekend en dat heeft voornamelijk te maken dat Barcelona de zelfde voetbal DNA heeft als die van Ajax.

9 mei 2019 om 18:16

Ten Hag is wel een boer maar ook wel een vakman

Als zet ik wel mijn vraagtekens bij de wissels gisteren, en eerdere wissels

Hij heeft de wind mee bij Ajax, fantastisch elftal, dan ben je al gauw een tovenaar

Ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat Keizer het niet net zo goed had gedaan

9 mei 2019 om 18:59

0 uitstraling? Wat een onzin zeg. Verantwoordelijk voor de uitschakeling? Jij hebt er zelf gewoon totaal geen verstand van. De beste man heeft met afstand de meest duidelijke analyses en de grootste woordenschat van Nederland. Hij wordt overal waar hij gewerkt heeft geroemd om zijn karakter, werklust en visie. Bij Utrecht werd hij zelfs door veel spelers papa genoemd. Maar goed zo zie je maar weer hoe klein de marges zijn in de topsport. Letterlijk een bal binnenkant paal of buitenkant paal.

Hopelijk Ten Hag. Niet omdat ik hoop dat hij weggaat bij Ajax, maar puur door alle sh*t die hij over zich heen heeft gekregen de afgelopen jaar. Het is hem gegund.

9 mei 2019 om 17:58

Vind ik ook. Gun het hem van harte! Alleen door al dat gezeik op hem en niet inzien dat dit gewoon een goeie trainer is.

Eindelijk. Koeman is om eerlijk te zijn geen zekerheid, zit ook niet zo lang bij Oranje. Ten Hag is een goede optie, maar het wordt moeilijk voor hem om met spelers als Messi om te gaan, vooral in het begin. Ik zou zeggen, breng Pep Guardiola terug, met als assistent Xavi.

Uiteindelijk heeft Barcelona vooral een mentaliteitsprobleem: ze werden door Liverpool over de kling gejaagd en konden er niets tegenover stellen. Suarez, Vidal en Busquets hadden daar in hun topdagen nog iets tegenover kunnen stellen, maar zijn daar alledrie al over heen. Messi is en blijft nog wel een paar jaar de allerbeste, maar er zijn ook teveel spelers die zichzelf overschatten en niet de mentaliteit hebben om dat te compenseren met werk- en vechtlust. Al deze problemen zijn niet veroorzaakt door Valverde en konden ook niet door hem worden opgelost. Hetzelfde zal gelden voor de volgende trainer. Er is een overhaul nodig die meerdere jaren zal kosten.

9 mei 2019 om 17:33

Het gekke is, als Barca gewoon 1 of 2 van die kansen erin had geprikt dan was dit hele verhaal niet langsgekomen, op zulke details hangt het verschil tussen totaal succes en totale mislukking.

Ten Hag bij Barcelona, zou wat zijn zeg. Koeman is pas net begonnen bij Oranje en heeft nog een hoop werk te verrichten, maar die stapt ook gewoon op de trein zodra Barcelona interesse toont.

Nou daar zit ik dus allebei echt niet op te wachten persoonlijk. Erik zie ik echt graag blijven, ik wil wel zien of hij volgend jaar dit niveau kan blijven benaderen met de nieuwe selectie! Koeman is momenteel gewoon een fantastische bondscoach, hopelijk blijft hij ook waar hij zit, kan me ook wel voorstellen dat hij minimaal 1 eindtoernooi wil coachen bij Oranje.

9 mei 2019 om 17:36

Hoop ook dat Koeman in ieder geval tot het met het EK blijft. Met deze ploeg moet je gewoon minimaal 2e worden achter Duitsland, en dan breng je het volk na jaren ellende weer in een staat van euforie. En met de spelers die we nu hebben kan er echt wel iets moois neergezet worden. Ten Hag moet minimaal nog een jaar bij Ajax blijven, inderdaad eerst laten zien of hij het met een iets mindere selectie ook goed voetbal laat zien. We hebben bij De Boer en Cocu kunnen zien dat het buitenland toch anders werkt dan hier. Ook Peter Bosz vloog na een paar maanden eruit bij Dortmund. Maar als Barca met een goede aanbieding komt is hij weg vrees ik.

Nieuwe coach is niet alleen goed, maar ook spelers (concurrenten)halen die andere spelers motiveren om meer hun best te doen. Ze moeten een coach aanstellen die het tik takkie goed kent en spelers ook beter maakt. Dan is Ten Hag en Koeman zeker een optie!

9 mei 2019 om 17:24

Valverde moet hie dan ook oprotten na dit seizoen. Hij is te veel matties met die spelers en daarom is iedereen gek op hem. Heeft geen moed om suarez busquets rakitic of couthino er naast te zetten. Ik heb daarom zi veel respect voor lucho. Niemand mocht hem maar dat is omdat die schijt had aan die spelers. Zelfde geld voor pep. Daarnaast speelt die man al 20 jaar met een defensieve speelstijl. Je kan toch iet verwachten van iemand van 50 om opeens een andere fisie te nemen. Barca moet iemand aanstellen die aanvallend wil spelen maar ook de ballen heeft om suarez enso er uit te halen. Hoewel ik wel echt hoop dat suarez ook vertrekt. Hoop echt dat frenkie niet onder deze dwaas hoeft te spelen

9 mei 2019 om 20:29

Hoop ook dat Suarez vertrekt. Mag hij meteen zijn ajax-tenuetje weer afstoffen :D

Ik dacht dat Koeman eerder had aangegeven zijn gehele termijn uit te gaan zitten (mits hij niet ontslagen werd natuurlijk). Hopelijk blijft hij dan ook bij NL!

Knvb moet Koeman aan zijn contract houden en voor Ten Hag komt een grote club als Barcelona nog wat te vroeg.

9 mei 2019 om 20:32

koeman is rijk genoeg om zijn contract te ontbinden zonder daar financieel heel erg veel schade aan over te houden, dus dat zal weinig zin hebben als hij écht weg wil.

Allebei niet. Koeman doet het goed bij oranje. Ten Hag uitstekend bij Ajax. We hebben deze heren nodig om het Nederlandse voetbal weer omhoog te brengen en ze leveren tot nu toe een top job. Begrijp dat dit persoonlijk voor de heren fantastisch is, maar hopelijk kiezen ze ervoor om het niet te doen.

Koeman ga alsjeblieft niet weg bij Oranje! De beste bondscoach sinds jaren. Ten Hag naar Barca zou wel fantastisch zijn voor hem. Weg bij die slangenkuil die Ajax heet en bij Barca mag hij met 18 echt goede spelers van internationaal niveau werken in plaats van met 9 (onana, De Ligt, Frenky, Tagliafico, Blind, Mazraoui, Ziyech, Neres, Tadic). De waarheid is helaas dat de rest van de spelers bij Ajax gewoon Eredivisie niveau zijn. Veltman, Schone, Van de Beek, Huntelaar (in deze fase van zn carriere), Dolberg, Sinkgraven (en over Ekkelenkamp en Dani de Wit zullen we het maar helemaal niet hebben). Het is dus een wereldprestatie die Ten Hag dit seizoen heeft neergezet. Hij verdient alle lof.

9 mei 2019 om 18:18

Vd beek Eredivisie niveau? jij bent niet goed wijs man. Vd Beek was beste op het veld 2x tegen Juventus, en vorige week was hij ook heel erg goed. Gisteren was hij vooral 1e helft goed, 2de helft minder. Maar als je alleen Eredivisie niveau bent dan kan nooit zulke wedstrijden op de mat leggen als tegen Juventus. En Ajax slangenkuil? Het bestuur heeft altijd vertrouwen in hem gehad en is hem zn gang laten gaan. Alleen de media (telegraaf) heeft hem proberen af te branden.

De manier waarop ze dit keer verloren verdiend een ontslag voor Valverde. Ja, het is zijn taak om zijn selectie gemotiveerd te houden en gefocust te blijven bij zulke situaties. Natuurlijk maakt Alba van die zeldzame foutjes wat ze de kop kost, maar Valverde had allang na de rust moeten ingrijpen met Semedo en Arthur.

Als je na een 3-0 slachting tegen Roma beweert je lesje geleerd te hebben en dan zo de return gaat verliezen tegen Liverpool dan moet er toch echt nieuwe coach komen.

Wat mij het meest boze maakt is het feit dat we zelden een 4-0 om de oren krijgen. In de CL echter blijkt dit een gewoonte te gaan worden. PSG die 4-0 wint, Juventus die 3-0 wint, Roma 3-0 en nu weer Liverpool 4-0. Een of twee keer tijdens drukke schema in 't seizoen kan je op vermoeidheid of een off-day schuiven, maar dit gebeurd nu keer op keer en daar moet gauw verandering in komen willen ze een CL winnen. Ditmaal waren ze sinds 2015 voor het eerst freaking dichtbij een finaleplaats, maar uit eindelijk geven ze het op een lelijke manier weg. Hoe de hell kom je überhaupt in een halve finale met een spits die 1 keer heeft gescoord?? Wordt snel tijd om Suarez te vervangen en niet alleen de coach.

9 mei 2019 om 17:28

Ik ben het deels met je eens. Maar de oorwassingen tegen PSG en Juve waren niet onder Valverde. Dat zegt mij dat het probleem dieper zit en niet enkel de coach te verwijten is. Wat mij alle keren opviel, is dat er een soort van gelatenheid over de ploeg komt. De echte wil om te winnen lijkt een beetje te ontbreken, waarbij bovenal gehoopt wordt op een geniale ingeving van Messi. Niets ten nadele van Messi, maar gezien het teambelang/teamgevoel kan ik me voorstellen dat Barcelona over een paar jaar misschien nog wel succesvoller wordt in Europa zonder Messi dan momenteel met Messi. Barcelona wordt dan namelijk gedwongen om het aanvalsspel opnieuw vorm te geven en dat kan best eens positief uitpakken.

9 mei 2019 om 17:36

Barca speelt een speltype met hoog risico, en als het een avond mis loopt, dan gaat het ook direct goed mis. Je zag ook tegen Liverpool dat Barca nog steeds combinatievoetbal van torenhoog niveau kan spelen, maar net als Spanje op het WK, als je de ballen er simpelweg niet in schiet, dan betekent het allemaal niets, en zeker in een knockout toernooi.

10 mei 2019 om 16:43

Jap, daar ben ik compleet mee eens, maar als Enrique ervoor ontslagen wordt, die overigens veel mooier voetbal speelde, dan mag Valverde al helemaal weg na een 4-1 en 3-0 weg te geven in de CL.

Het was echt zo bizar slecht dat ik meteen na de 1-0 flashbacks van Roma enzo kreeg. Ik dacht gelijk omg not again! Barcelona komt zo slecht voor de dag in uitwedstrijden. Als of de fans van de tegenstander ze helemaal uit de ritme knalt. Ze zijn misschien dat rustige sfeer in Camp Nou wat meer gewend, maar het wordt hoog tijd dat ze weer eens uitwedstrijden gaan winnen als ze ooit nog in de beurt van een CL titel willen komen.

Overigens had ik echt een groot gevoel dat ze de finale wel zouden winnen zolang ze maar langs Liverpool wisten te komen, want die wordt in Madrid gespeeld en dat is bekende terrein voor ze. Ik denk echt dat de kans voor verlies in de finale veel lager lag dan het weggeven van die 3-0 tegen Liverpool. Dat maakt het nog extra zuur.

Zou beide hele slechte keuzes vinden. Beide hebben zich nooit bewezen bij een absolute top club. Ten Hag moet je maar even afwachten hoe hij het volgend jaar met Ajax doet als zijn sterkhouders weg zijn. Nooit echt fan geweest van Koeman als trainer, oke maar niets extra wat een Klopp, Guardiola en Mourinho een aantal jaar geleden had. Denk dat iedere Barcelona fan droomt van een terugkeer van Guardiola. Weet niet hoelang hij nog bij City blijft maar een terugkeer van Pep zou spectaculair zijn in welke rol dan ook.

9 mei 2019 om 17:37

Louis van Gaal had zich nog nooit bewezen bij een topclub.

Maar idd, als City de titel verspeelt, zou dat het einde zijn van Pep?

9 mei 2019 om 17:51

Rijkaard had zich ook nooit bewezen bij een topclub, degradeerde volgens mij nog met Sparta. Maar dankzij hem wonnen we de CL en brak Messi door. Architect van het barca van de afgelopen 10 jaar. En Ajax en PSV zijn geen topclubs???

9 mei 2019 om 17:58

Een club als Barcelona kan zich op dit moment geen halve trainer waarvan je maar moet zien of het goed komt meer veroorloven. Deze club heeft al 4 jaar de Champions League niet meer gewonnen. Dat risico kunnen ze niet nemen.

9 mei 2019 om 18:17

Toen Rijkaard coach werd van Barca, had de club sinds 1996 geen CL meer gepakt en werd het sporadisch kampioen. De rest is geschiedenis

Ten hag is wel een soort trainer voor barca lekker aanvallend tiki taki kan die meteen de ligt en ziyech meenemen.

Ik zie het wel gebeuren dat Koeman in gaat op de avances van Barcelona. En terecht! Opvolger als bondscoach: Giovanni van Bronckhorst!

9 mei 2019 om 17:29

Serieus ? Heb je zo'n hekel aan het Nederlands Voetbal dat je van Bronckhorst bondscoach wil ?

9 mei 2019 om 17:34

Haha. Ik ben niet zo negatief over van Bronckhorst. Ik denk dat hij best wel wat gezag heeft in een spelersgroep. Alternatief Peter Bosz? Wie heb jij in gedachten?

9 mei 2019 om 17:54

In van Bronckhorst zie ik totaal geen trainer schuilgaan. En gezag heeft hij ook niet, gezien de vele frustraties binnen de Feyenoord selectie.

Bosz zou inderdaad een interessante keuze zijn. Maar er zijn verder maar weinig (nederlandse) alternatieven, ik zou dus sowieso Koeman aan zijn contract houden.

Ik denk dat Ten Hag na zijn blunders gisteren al direct is weggestreept van het lijstje...

Ik denk dat dit stukje meer iets is voor de "wandelgangen". Ik kan me niet voorstellen dat Ten Hag serieus kandidaat is om trainer bij Barcelona te worden.

Ik zou Ronald wel snappen.
Zou Ten Hag bij Barcelona wel geinig vinden. Echt slecht kan je het bij Barca toch onmogelijk doen. Naja, tot Messi stopt natuurlijk.

Geen idee of Ten Hag bij Barca zou passen, maar ik snap de interesse.

Ik verbaas me echter enorm over de reacties die Ten Hag hier wegzetten als een matige of slechte trainer. Hij heeft de halve finale, en bijna de finale, gehaald met Ajax. Hij heeft teams als Juventus en Real Madrid vernederd met Ajax. De individuele kwaliteiten van Ajax zijn gewoon veel minder als de individuele kwaliteiten van die teams en Ten Hag heeft er gewoon een geweldig samenhangend team van gemaakt die de grootmachten naar huis stuurt. Dan heb je als trainer gewoon een absolute topprestatie geleverd en verdien je niets meer dan lof.

Ik lees hier dikwijls dat Ten Hag geen uitstraling heeft, maar waar is dit op gebaseerd? Ik vind hem juist echt een baas op de zijlijn, met zijn strakke maatpak en gecoach. Zijn manier van buigen doet me ook echt genieten. Enige minpunt is dat hij geen Spaans spreekt. Dan zou ik, als Ten hag zijnde, een jaartje doorontwikkelen bij Ajax en een cursus Spaans volgen om daarna de Blaugrana te vertegenwoordigen. Zijn filosofie past alleszins bij mijn cluppie.

9 mei 2019 om 18:07

Het komt puur doordat hij een beetje boers klinkt. Dat schijnt niet te mogen in Amsterdam, dat vind de telegraaf tenminste.

Koeman of Ten Hag? Met een spelersgroep die de macht in handen heeft heb je wel iemand met de status en ervaring van Koeman nodig. Koeman spreekt ook al spaans. Het is no brainer dat als de keuze tussen die 2 gaat je voor je oude speler dient te kiezen.

Koeman lijkt me een goede coach voor barca, alleen jammer dat hij dat bij oranje weg moet. Maar misschien is ten Hag wel een goede optie voor oranje?

Lijkt me beide top voor Barcelona. Koeman heeft laten zien dat hij meerdere tactieken kan spelen met een team en een tactiek kan bedenken waarin de goede spelers uitblinken. Ten Hag lijkt mij ook goed voor Barcelona. Hij kan een team laten spelen met meerdere systemen en meerdere manieren van opbouwen. Dat is iets wat Barcelona nu mist in mijn ogen. Ze teren teveel op individuele kwaliteit en hebben niet echt een plan waarmee ze kunnen voetballen en topteams onder druk kunnen zetten. Dat kan met Ten Hag wel denk ik.

Hoop dat Koeman blijft, Oranje heeft eindelijk de weg naar boven ingeslagen. Typisch Nederlands nieuwsbericht: Koeman en ten Hag of er niet meer trainers op get lijstje zullen staan.

Allebei lekker blijven zitten waar je zit. Koeman heeft zn project Oranje en van Halst Ajax . Van Halst is overigens wel degelijk lang onderschat door velen. De man heeft een geweldige prestatie neergezet met Ajax, al moeten ze nog wel de titel pakken! Ik ga er van uit dat dat ook probleemloos gebeurt.

Hopelijk Ten Hag, laat Koeman maar lekker bij het Nederlands elftal! Al zou ik Koeman wel een logischere keus vinden voor Barca..

Kan niet wachten tot xavi daar trainer wordt misschien krijg ik dan weer wat meer sympathie voor barca.

Waarom zou het laf zijn als Ronald zou vertrekken...Hij heeft altijd gezegd dat als Barcelona voorbij zal komen hij graag daarvan coach wil zijn...

Laat Koeman lekker zijn werk hier in Nederland afmaken. Is goed bezig. Ten Hag heeft bij Ajax zeer goed werk geleverd en de ploeg vaak oogstrelend voetbal laten spelen. Hij zou perfect passen bij Barca, die ook graag in de traditie van Cruijff wil spelen.

Ten Hag zou dan nog veel beter passen, Koeman totaal niet, denkt niet des Cruijffs, is behoudend, vreemde keuzes wat spelers betreft, te weinig op techniek en creativiteit. Echt zo'n nietszeggende, standaardcoach wat visie betreft.

De beste man is nog niet eens ontslagen. Daarbij is hij vrij eenvoudig kampioen geworden, copa staat nog op het programma en halve finale champions league gehaald. Als je zulke coaches op straat zet is niemand goed genoeg. Je kunt elk jaar de treble winnen.

Speciaal even ingelogd voor dit artikel, laat ik voorop stellen dat een trainer vinden en zijn van Barcelona een enorme mentale opgave is. Dit is natuurlijk een baan die maar voor weinigen zijn weggelegd en als Koeman een aanbod zou krijgen om trainer te worden, zou die dat denk ik met beide handen aangrijpen.

Ten Hag daar in tegen is mogelijk de 3e of 4e keuze maar weet niet of dit ook de juiste volgende stap voor hem zal zijn. Hij heeft niet de ervaring die je nodig moet hebben om trainer te worden van Barcelona (ja ja ik weet Guardiola maar dat is een uitzondering). Xavi zou wel perfect in de trainersstaf passen van het Barcelona van volgend seizoen en met Koeman als trainer zouden De Jong en De Ligt reuze stappen maken in hun ontwikkeling en vaker aan het spelen gaan toekomen dan ze waarschijnlijk denken (ja ik weet De Ligt is nog niet verkocht).

Het omgaan met Messi zal daarnaast ook een hele opgave gaan worden voor de aankomende trainers aangezien er een tijd gaat komen dat je hem of uit de basiself gaat laten of eerder naar de kant haalt (natuurlijk in overleg met hem zelf _ )
Brrr mijn ideale 11 voor Barcelona zouden zijn zie opstelling

Ter stegen
Semedo
Pique
De Ligt
Alba
Arthur/Alena
Busi/De JOng
Couthino
Messi
Suarez/Firmi
Hazard/Dembe

kunnen ze niet weer aankloppen bij guardiola?
wat zie ik hem graag terug in barca

Koeman naar Barca en Ten Hag als vervanger bij Oranje. Mourinho die het met zijn commentaar allemaal beter weet hoe je tegen Tottenham speelt naar Ajax.

10 mei 2019 om 11:04

ten hag is nog totaal niet geschikt voor Barça en oranje. heeft weer laren zien in de halve finale hoe slecht hij daadwerkelijk is foute keuzes bang. nee totaal niet geschikt. laat maar lekker bij Ajax blijven zullen we zien dat hij volgend seizoen weer geen prijzen pakt

Ik hoop echt dat Barcelona voor een nieuwe coach gaat. Pochetinno zal wel niet te halen zijn. Koeman prima, Xavi wellicht, of een tussenpaus voor een jaar uit de jeugd, maakt niet uit. Als het maar niet Valverde meer is met zijn anti Barca voetbal (oké, en niet Mourinho, voor de rest is bijna alles goed).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4891 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga

8 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2017- Barcelona
2013-2017 Athletic Club
2012-2013 Valencia
2010-2012 Olympiacos
2009-2010 Villarreal
Laatste voetbalnieuws

Barcelona heeft grootse plannen met De Jong: ‘Geen enkele speler kan dat’

Frenkie de Jong heeft al de nodige indruk gemaakt in zijn eerste dagen als speler van Barcelona. De deze zomer van Ajax overgekomen middenvelder trainde afgelopen maandag voor het eerst mee...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
AC Milan lijkt naast de komst van Jean Michaël Seri te grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren