Update: Iker Casillas keert twee maanden na hartaanval terug op trainingsveld

Maandag, 1 juli 2019 om

Iker Casillas is maandag ontslagen uit het ziekenhuis. De doelman van FC Porto werd afgelopen woensdag met spoed opgenomen nadat hij op het trainingsveld werd getroffen door een hartaanval. Het herstel van de 37-jarige doelman verliep de afgelopen dagen voorspoedig, al is het nog de vraag of hij zijn voetballoopbaan voort kan zetten.

Casillas werd vijf dagen geleden onwel tijdens een training van os Dragões, waarna hij meteen naar het ziekenhuis werd vervoerd. Hier ging hij direct onder het mes en FC Porto kon al vrij snel bekendmaken dat de doelman niet meer in levensgevaar verkeerde. Maandag heeft hij tijdens een speciaal belegde persconferentie een dankwoord uitgesproken.

“Ik wil iedereen bedanken voor de lieve woorden, ik heb geluk gehad. We zullen nu een paar weken of zelfs een paar maanden moeten wachten. Ik weet niet wat de toekomst zal brengen, maar het belangrijkste is dat ik hier kan staan om jullie dit te vertellen. Ik zal de komende tijd veel rusten, verder weet ik het nog niet zo goed. Ik hoop dat jullie op me kunnen wachten, ik moet alles nog op een rijtje zetten.”

Casillas maakte in het verleden zestien jaar deel uit van de hoofdmacht van Real Madrid. In 2015 volgde een transfer naar FC Porto en de routinier is sindsdien een vaste waarde geweest bij de Portugese topclub. De Spanjaard verlengde eerder dit seizoen zijn contract bij de club nog tot medio 2020, inclusief een optie voor een extra seizoen. Of Casillas in de toekomst nog plaats kan nemen onder de lat is echter onduidelijk.

Update 16 mei 14.35 uur - ‘Casillas moet stoppen en kan prominente rol bij FC Porto krijgen’
Iker Casillas lijkt zijn loopbaan niet voort te kunnen zetten nadat hij onlangs werd getroffen door een hartaanval. O Jogo meldt donderdag dat de 37-jarige doelman binnenkort bekend zal maken dat hij zijn handschoenen noodgedwongen aan de wilgen hangt. Het lijkt er echter wel op dat Casillas bij de sport betrokken blijft, daar FC Porto hem een prominente rol binnen de club wil gaan laten vervullen. De Portugese topclub hoopt Casillas nog jaren aan boord te kunnen houden in een nog niet nader genoemde functie.

Update 17 mei 14.02 uur - Casillas weerspreekt via Twitter berichten over voetbalpensioen
Iker Casillas weerspreekt via Twitter de berichten dat hij zijn loopbaan niet kan vervolgen. "Er zal een dag zijn waarop ik mijn pensioen moet aankondigen. Laat me dit zelf aankondigen als het zover is", laat de doelman weten. Hij werd onlangs getroffen door een hartaanval op de training, waardoor het onduidelijk is of hij nog kan voetballen. "Voor nu is rust belangrijk. Ik heb een goed gesprek met de dokter achter de rug en alles zag er heel goed uit. Dat geweldige nieuws wilde ik met iedereen delen!"

Update 1 juli 13.27 uur - Iker Casillas keert twee maanden na hartaanval terug op trainingsveld
Iker Casillas is maandagochtend met zijn ploeggenoten van FC Porto aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. De 38-jarige doelman zakte twee maanden geleden op de training in elkaar na een hartaanval, maar al snel bleek dat hij buiten levensgevaar was. Hij mocht een paar dagen later het ziekenhuis weer verlaten en ondanks speculaties over een gedwongen pensioen, lijkt de doelman vastberaden om zijn voetballoopbaan door te zetten. “Terug aan het werk, de eerste dag”, tweette Casillas een paar uur nadat hij voor het eerst zijn gezicht liet zien op het trainingscomplex van os Dragões.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Geen kansen nemen jongen. Gewoon lekker met pensioen gaan en gaan genieten van je welverdiende rust. Je hebt genoeg gepresteerd in je carriere.

6 mei 2019 om 16:28

Precies, zou het onbegrijpelijk vinden als hij nog doorgaat. Ook al is het risico 0,1%. Heeft alles gewonnen met zowel Spanje als Real en bakken met geld op zn rekening staan. Nog een gruwelijk mooie vrouw aan z'n zijde, ga dan lekker bij FC Balon O La Dac 11 nog een beetje klootviolen, maar breng je gezondheid niet in gevaar.

Hoop dat hij nu gezond blijft, zal een ideale keepertrainer zijn bij Real (of andere staffmember). Hoop dat hij ooit weer bij ons terug komt.

6 mei 2019 om 16:28

En jij denkt dat die ooit nog terugkeert bij Real. Volgens mij heb je nooit meegekregen hoe zijn laatste periode daar is verlopen. Ze mogen zijn kont kussen

6 mei 2019 om 16:32

Perez en Mou hebben veel drama gecreeerd. Iets waar veel fans ook niet blij mee zijn. Iker is een kind van de club en ik hoop dat hij na zijn carriere terug komt bij ons.

6 mei 2019 om 16:32

Idd .. Real is niet altijd het handigst geweest op de manier hoe het met zijn legendes is om gegaan. Daar, moet ik eerlijk in zijn, kunnen zij een voorbeeld nemen aan Barcelona

6 mei 2019 om 17:07

Iker had gewoon niet het niveau meer en was al oud. Hij wilde alleen nog doorvoetballen, en om hem consequent op de bank te zetten hoort ook niet. Hoe groot Iker Casillas ook is, Real Madrid is groter.

6 mei 2019 om 17:54

iker was beter dan adan en diego flopez die de voorkeuren kregen, alle prijzen bij real in die periode zijn gewonnen met san iker in de basis.
dit was gewoon een prestigestrijd van mourinho om iker eruit te krijgen. wat niet wil zeggen dat iker onschuldig was, hij verklapte alles door aan zn vriendin die als journalist alles liet noteren in de kranten

6 mei 2019 om 18:09

Ik dacht dat het ging om zijn verkoop maar dan heb ik het blijkbaar verkeerd begrepen. Ik had het over zijn laatste periode, toen hij gewoon eerste keeper was.

6 mei 2019 om 20:32

Raul is toch ook teruggekeerd. Die is door Perez ook niet zo netjes behandeld. Ik zie San Iker nog wel terug komen in 1 of andere functie binnen Real.

Als hij wil doorgaan, is dat zijn keuze. Weet niet of hij het nog voelt om door te gaan, maar dat is volledig zijn keuze. Hij hoeft al lang niks meer te bewijzen want voor mij is de beste keeper ooit. Zou alleszins onder de laat staan in mijn beste elf ooit.

Als hij nog door wil spelen, moet hij dat vooral doen. Anders moeten we gewoon FC Porto uitnodigen voor een afscheidswedstrijd in Bernabeu, waarin Iker een helft voor ons speelt en een helft voor Porto.

Lekker afscheid nemen met een showgame porto tegen real. Het is niet mijn vriend, door zn lange tenen, maar kan niets anders dan respect hebben voor wat hij heeft gepresteerd. Ga lekker genieten van je bloed mooie vrouw - de status als legende heb je al.

Bedankt voor alles Casillas
Lekker rust nu genieten van vrouw kids etc.
Geen rede terug te gaan t veld op je zal voor eeuwig geroemd worden..
Wat een baas!!! Maar beter stopt ie gewoon was mooi geweest.
Misschien nog een mooie afscheidswedstijd en dan basta.
Wie weet in toekomst dat in andere functie terugkeren in t voetbal.

Hij is al (voor voetballer) aan oude kant hij heeft alles al gewonnen ik ben bang dat ie dingen gaat riskeren met zijn lichaam als hij alsnog besluit door te gaan wat totaal onnodig is aan zo een prachtige carriere.
Een op en top prof. (ja oke omdat ie keeper is zou ie opzich door kunnen alsje leeftijd bekijkt maar ja waarom?)
Ik wil niet weten waar Real Madrid nu was zonder Casillas.
Heeft weliswaar dan niet die reeks cwbekers gewonnen maar toch.

Kom maar snel terug naar de Real Madrid familie!! Een held als Casillas moet gewoon terug komen naar 'zijn' club. En dan bedoel ik niet als speler, maar in 1 of andere functie voor de club.

Tijd om de handschoenen spreekwoordelijk op te hangen en het coachvak in te duiken. Een perfecte keeperstrainer met al zijn ervaring en kwaliteit kan hij jonge talenten de fijne kneepjes van het vak bijleren.

dat maakt dan weer ruimte vrij voor Cillissen in wie FC Porto interesse schijnt te hebben

16 mei 2019 om 16:50

Dit artikel gaat over een legende die moet stoppen door dat hij een hartaanval heeft gehad en jij praat over Cillessen...

16 mei 2019 om 17:25

Precies dit, mensen denken niet na voordat ze een reactie plaatsen.

16 mei 2019 om 17:53

@shevannr7

mijn excuses, ik had het ongelukkig verwoord. natuurlijk vind ik het erg wat er met Casillas is gebeurd en had ik nooit gehoopt dat dit welke voetballer of mens dan ook overkomt. wat ik probeerde te zeggen is dat FC Porto waarschijnlijk recent interesse heeft getoond in Cillissen omdat Casillas waarschijnlijk stop

Blij dat deze legende weer terug is op het veld. Hopelijk kan hij nog 1/2 jaartjes eraan plakken en dan zou het toch perfect zijn als er een sterren wedstrijd komt als afscheid tussen Casillas en Buffon?

Mooi dat hij weer opkrabbelt. Het doet mij nog steeds heel erg denken aan iets wat een bekende van mij heeft gehad. Geen hartaanval maar een hartinfarct, waarschijnlijk in een wat kleiner vaatje. Die zakte ook in elkaar maar sport inmiddels weer goed, zo'n 2 jaar later. Daarvoor kun je aanleg hebben maar ook eten (veel zout, etc) kan daarop invloed hebben. Diegene sportte ook veel, maar at daarnaast ook lekker 'bourgondisch', om het maar zo te noemen. Dat terwijl hoge bloeddruk in z'n familie zat.

Het kan best zijn dat vele media alles gewoon lukraak onder 'hartaanval' plaatsen, maar er zitten grote verschillen tussen.

Mooi voor Cassillas, ik gun hem deze "overwinning" van harte.
Ik hoop dat hij nog een mooi succes aan zijn prachtige loopbaan zal toevoegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Porto

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Benfica1210
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
Sérgio OliveiraMiddenvelder52
J. CoronaAanvaller52
M. MaregaAanvaller52
M. TaremiAanvaller50
M. UribeMiddenvelder41
Romário BaróMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Porto.

670 fans
Keeper, 39 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren