‘Hij staat volgend jaar voor honderd procent niet voor de groep bij Twente’

Vrijdag, 3 mei 2019 om

FC Twente heeft zich reeds verzekerd van de titel in de Keuken Kampioen Divisie en daarmee promotie naar de Eredivisie. Voor de Tukkers staat vrijdagavond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, in eigen huis tegen SC Cambuur. Volgens Hans Kraay jr. is dit ook de laatste wedstrijd van Marino Pusic als trainer van FC Twente.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij het terecht dat Marino Pusic het veld moet ruimen bij FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door spu65rs)

Dat is een "hot take" van Kraay zeg haha. Ik denk dat dat voor iedereen wel duidelijk was. Echter wel benieuwd wie er volgend jaar voor de groep staat.

3 mei 2019 om 20:30

Benieuwd? 1+1= Fred Rutten...

3 mei 2019 om 21:53

Lekker zn contract afkopen, er zijn natuurlijk centen zat nu de gemeente heeft gesubsidieerd. Pusic heeft het prima gedaan. Met een vreemdelingenlegioen kampioen geworden en gepromoveerd na een jaar. Was niet om aan te gluren, maar hij had ook matig materiaal en weinig opties. Wat een wanbeleid om je trainer er dan uit te schoppen. Weer kosten maken, die sssslissende ouwe gek komt ook niet voor een appel en een ei.

Iedereen die nee stemt heeft waarschijnlijk geen wedstrijd gekeken dit seizoen en dat kan ik ze niet kwalijk nemen, het was niet om aan te gluren met 2 of 3 wedstrijden uitgezonderd. Rutten lijkt mij de perfecte keuze, bij Twente heeft hij imo zijn grootste prestaties geleverd en ook nu, net als in zijn vorige periode, zal er gebouwd moeten worden.

3 mei 2019 om 20:40

Voor Steve Mclaren geldt hetzelfde. Die heeft ook zijn grootste prestatie bij Twente geleverd en zijn terugkeer werd ook niet bepaald een klinkend succes volgens mij...

Dus dat biedt in geen geval garantie voor succes van Fred Rutten als die een 2e termijn zou gaan doen bij Twente

3 mei 2019 om 20:44

Ja maar Steve teerde op het werk van Rutten wat ik al aangaf, veel opgebouwd. Geen garantie natuurlijk maar wie anders?

Het lijkt ineens wel alsof deze man niks meer goed kan doen. Voor het seizoen was het enkel kommer en kwel omdat de club zo snel mogelijk terug moest in de Eredivisie moest komen, nu heeft hij tegen alle verwachtingen in de club weer gelijk op het hoogste niveau gekregen en kan hij niet snel genoeg op straat staan omdat het spel niet om aan te zien zou zijn. Prioriteiten stellen is in Twente's geval het belangrijkst. Volgend seizoen is belangrijk om niet gelijk weer te degraderen, dus met andere coaches heb ik ook geen hoge verwachtingen over goed spel

Zo wat een uitspraak van Kraay. Volg de KKD en Twente niet zo, maar zelf ik heb het idee dat dit al maanden bekend is.

Ik vind het nogal ondankbaar deze beste man direct de deur te wijzen na bewezen diensten, hij heeft er toch voor gezorgd (met dit matige elftal) binnen 1jaar terug te keren naar het hoogste niveau. Het was vaak niet om aan te gluren, maar de trainer is zo goed als de 11 in het veld.

4 mei 2019 om 00:07

Het zou te makkelijk zijn nu een lijstje aan te dragen met utrecht trainers. .?!

4 mei 2019 om 05:04

Eric ten Hag en Dick Advocaat zijn best verdienstelijke trainers, om er maar even 2 te noemen

En het faal beleid gaat maar door daar. Wanneer zullen ze de rust nou een bewaken daar?

3 mei 2019 om 21:13

Waarom is dit nou precies faal beleid? Dat Pusic niet de aangewezen man is lijkt mij duidelijk. Dus ik ben benieuwd naar jouw verklaring.

3 mei 2019 om 21:21

Op basis waarvan is hij niet de aangewezen man als hij met die ploeg promoveert? Dat hij nu ineens plaats zou moeten maken voor Rutten vind ik flauwekul! Wat heeft Rutten ooit gepresteerd dan?? Ook zulke onzin dat hij weer naar voren wordt geschoven.. Rutten is zo 2k8. Ik Vind het een naaiestreek als het gebeurd eerlijk gezegd!

3 mei 2019 om 21:26

Pusic en naaistreek gaat prima samen in 1 zin! Braga maar aan Hake en Verbeek 😉 Verder ben ik elke thuiswedstrijd geweest, het kampioenschap is top, maar met een trainer die tactisch en qua wisselen zo zwak is zouden we er volgend seizoen meteen weer uitliggen!

3 mei 2019 om 21:42

Mimoon13, Pusic heeft de selectie maar nauwelijks onder controle. Spelers zijn ontevreden over hem en voelen geen sterke (onderlinge) band. En daarbij is het spel gewoon slecht. Vooral ook op tactisch gebied. Rutten zie ik erg graag komen. Rutten zorgt voor degelijk verzorgd voetbal, kan omgaan met 'moeilijke' jongens en heeft een fantastisch oog voor talent. Dat in combinatie met het netwerk van Ted, zou mooie dingen kunnen opleveren.

4 mei 2019 om 16:05

Twente heeft netjes het seizoen afgemaakt met Pusic. Dat is al een prestatie op zich, gezien het uitermate zwakke spel. Deels zal dat aan de spelers liggen, maar Pusic heeft werkelijk niets toegevoegd aan het voetbal. Intern schijnt al heel lang iedereen klaar met hem te zijn. De gelukkige punten en een bizar kampioenschap verbloemen de kwaliteiten van deze trainer. Nu evalueren en op een correcte manier accepteren dat ie niet functioneert. Hartstikke correct, volgens mij.

Blijft toch frapant, dit. Pusic mag wel zorgen dat FCT KKD kampioen word en er voor zorgen om terug te keren in de ED om vervolgens afgeserveerd te worden omdat ie niet goed genoeg is.

Beetje raar eigenlijk. Pusic is Twente trouw gebleven in slechte tijden en heeft jullie volgens het schema weer naar het hoogste podium gebracht. In plaats van ontslagvergoedingen uit te delen konden jullie zijn team beter aanvullen met een tacticus en je focusen op een ED waardige selectie neer te zetten. Wat begin ik een hekel aan kortzichtige clubs te krijgen.

Wij zijn met erg slecht spel elke week weer gepromoveerd, maar nu denkt iedereen hier dat de assistent van een assistent ons wel even in de Eredivisie weet te houden. We hebben dit seizoen gewoon gezien dat hij tactisch niet goed genoeg is en ook belachelijke beslissingen heeft gemaakt door bijv. Holscher en Friday veel te veel minuten te geven.

Iedereen die geen enkele wedstrijd van Twente heeft gezien dit seizoen denkt het beter dan de Twente supporters te weten, natuurlijk.

Ondankbaar aan Pusic? Beseft iedereen hier dat ondanks het ontslag van Hake en Verbeek hij hier nog steeds heeft mogen zitten?

4 mei 2019 om 00:10

Besef jij wel dat een assistent-trainer niet verantwoordelijk is voor een hoofdtrainer?

4 mei 2019 om 13:26

Waar heb ik gezegd dat dat wel zo is?

Dit hele grapje gaat Twente weer geld kosten. Afkoopsom voor Pusic, Rutten die het niet gratis doet. Benieuwd hoe de gemeente Enschede hier op reageert. Of zijn ze weer tevreden met wat extra jaarkaarten voor de lagere sociale klasse.

FC Twente is dit jaar niet dankzij Marino Pusic kampioen geworden van de Kkd, maar ondanks. Overigens verwacht ik niet dat de club Pusic zal ontslaan, met name vanwege de financiã«le consequenties. Maar dat ze hem een nieuwe functie zullen aanbieden als trainer van b.v. een jeugdteam. V.w.b. de nieuwe trainer zou ik gaan voor b.v. Maurice Steijn van VVV die na vijf Venlose jaren toch wel aan een nieuwe uitdaging toe is.

4 mei 2019 om 09:46

Twente is geen uitdaging maar een doodskist, elke trainer zonder affiniteit met club tekent een doodsvonnis daar. Kan alleen maar fout gaan. Respectloze club, verdient totaal geen medeleven in mijn ogen.

4 mei 2019 om 16:08

Want bij andere clubs gaat dat anders? Wat een naïeve opmerking. Als iemand niet functioneert hoef je toch niet verplicht met elkaar de tijd vol te maken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

Nederland
1 fan
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Zondag 13 oktober
Manchester United overweegt in januari een bod uit te brengen op AC Milan-spits Krzysztof Piatek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren