Update: FC Den Bosch heeft Van Hanegem nog niet ‘weten te overtuigen’

Donderdag, 2 mei 2019 om

Willem van Hanegem werd eind vorige week voor het eerst in verband gebracht met het trainerschap bij FC Den Bosch en de voormalige middenvelder is nog altijd in beeld om de, voorlopige, opvolger van Wil Boessen te worden. Boessen werd vorige week de laan uit gestuurd en Van Hanegem kan in De Vliert voor de rest van het seizoen, plus de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs, de touwtjes in handen nemen.

Het Brabants Dagblad weet maandagmiddag te melden dat Van Hanegem dinsdag met uitsluitsel zal komen. De Feyenoordicoon was vrijdag aanwezig tijdens de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade en beraadt zich nu op zijn toekomst. Een rol op de achtergrond als bijvoorbeeld adviseur ziet hij hoe dan ook niet zitten: “Als ik het doe, ga ik ook op het veld staan. Anders heeft het geen zin”, is hij stellig.

Van Hanegem was maandagochtend opnieuw in Den Bosch om over het aanbod van clubicoon Wim van der Horst te praten en bekeek ook de training die het eerste elftal afwerkte: “Ik vind dit minder leuk om naar te kijken dan een wedstrijd”, reageerde hij met een glimlach. Een langdurig dienstverband als trainer zit er sowieso niet meer in voor de 75-jarige Van Hanegem, die maandagochtend in zijn column in het Algemeen Dagblad nog schreef dat het artikel ‘niet was getikt door de nieuwe trainer van FC Den Bosch’.

“Ik bedoel dat ik niet meer een jaar lang op het veld wil staan als trainer.” Een tijdelijk dienstverband van een maand is echter een ander verhaal: “En dan moet je het ook goed doen en dat doe je niet door op de achtergrond te blijven staan.” FC Den Bosch speelt vrijdag zijn laatste competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles en weet zich bij winst verzekerd van een plekje in de tweede ronde van de nacompetitie. Als er verloren wordt, moet de club mogelijk echter al instromen in de eerste ronde.

Update 2 mei 14.40 uur - FC Den Bosch heeft Van Hanegem nog niet 'weten te overtuigen'
FC Den Bosch is er nog niet in geslaagd om met Willem van Hanegem een overeenstemming te bereiken over een tijdelijk dienstverband. Beide partijen hebben in de afgelopen dagen rond de tafel gezeten, maar van een akkoord is het nog niet gekomen. FC Den Bosch wil graag dat Van Hanegem de club door de play-offs om promotie loodst. "Bij FC Den Bosch staan alle lichten op groen voor de komst van Van Hanegem. We zijn er alleen nog niet in geslaagd om hem ervan te overtuigen. Willem heeft de tijd nodig en die tijd geven we hem. Het zou fantastisch zijn voor de club als hij besluit om zich bij FC Den Bosch aan te sluiten”, zegt Bert Ruijsch, manager voetbalzaken bij FC Den Bosch, in gesprek met Omroep Brabant. "Van Hanegem zou zo aan kunnen sluiten, maar we leggen er geen extra druk op geven hem de tijd en de ruimte. We bellen hem ook niet elke dag op, maar onderhouden de contacten wel."


Poll

Denk jij dat Willen van Hanegem FC Den Bosch naar de Eredivisie kan leiden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door v-watcher)

Sorry hoor, maar hoe is een club erbij gebaat om voor een maand een hoofdtrainer aan te stellen? Is het niet juist belangrijk om continuiteit en rechtlijnig beleid uit te stippelen wil je succesvol zijn?

29 april 2019 om 14:13

Wellicht dat dat helpt, maar flexibiliteit kan ook helpen om succesvol te zijn of te worden. Welk nut heeft het voor Den Bosch om iemand op korte termijn aan te stellen voor de lange termijn als ze zelf nog niet eens weten hoe hun toekomst eruit ziet (ivm de overnameperikelen)?

29 april 2019 om 14:22

Of de club heeft nog maar enkele wedstrijden te spelen en heeft nog niet de juiste trainer in beeld voor de lange termijn. Dan kan iemand die maar wat graag voor korte periode nog op het veld wil staan, die ook beschikt over bakken ervaring en niet geheel toevallig een van 's lands beste voetballers aller tijden was, een uitstekende uitkomst bieden.

Hierna weet de club of het Eredivisie speelt of niet en kan dat de knoop doorhakken voor trainers voor de lange termijn.

Zou het wel mooi vinden om Willem voor korte tijd nog langs de lijn te zien. Z'n liefde voor het spelletje verdwijnt natuurlijk niet en blijft bloedfanatiek.

29 april 2019 om 14:23

Zijn wel meer clubs die als de trainer weg is / gaat / ontslagen is een interim aanstelt. Niets vreemds aan, en of dat Willem daar dan een maand open voor zou staan is zijn goed recht. Daarnaast is alles bij de FC Den Bosch nogal op losse schroeven momenteel en wie weet hoe lang dat nog zal gaan duren.

29 april 2019 om 14:38

Het gaat hier om de play offs. een mand lang vlammen. Meer niet. Je hebt wel gelijk, maar dergelijke continuiteit moet je organisatiebreed realiseren. Daar is die Jordania wel mee bezig heb ik het idee. Trainers zijn uiteindelijk ook maar passanten. Ga ervan uit dat ze ook al bezig zijn met een trainer voor de komende seizoenen.

Zou het mooi vinden, wordt het een stuk gezelliger langs de lijn. Iemand die niet bang is iets tegen de scheidsrechter te zeggen. Maar wie doet dan de persconferenties?

Je stelt toch meer een naam dan een trainer aan, bovendien al 10 jaar trainer in ruste.

Een ervaren trainer is op zich wel goed voor een maand, misschien iets voor Verbeek, Mario Been, Jan van Dijk of Van t Schip? Of Van der Gaag als trainer ook voor volgend seizoen

29 april 2019 om 17:42

Deels mee eens. Van t schip en Van der Gaag hebben t zeker niet slecht gedaan in de eredivisie en zouden zeker een optie zijn voor den Bosch. Been en Verbeek kunnen er verder geen reet van

Dat lijkt me wel mooi. Er liggen mooie dingen voor FC Den Bosch in het verschiet, mits goedkeuring van de KNVB inzake Jordania

Ik ben er normaal niet zo'n voorstander van als clubs bij gebrek aan inspiratie maar weer eens terugvallen op een trainer die oud genoeg is om de opa van z'n spelers te zijn, maar in dit geval vind ik het eigenlijk wel een goed idee. Het is immers maar voor een paar weekjes en misschien werkt het voor de spelers wel echt inspirerend, dat zij als KKD-voetballers ineens één van de allergrootste Nederlandse voetbaliconen voor hun neus hebben staan.

Je kan het toch echt niet maken om als professionele club nu nog met van Hanegem aan te komen?!! Die man heeft jaren niks gedaan (behalve een beetje zeuren in een collumn of op TV) en loopt sowieso ver achter op zijn jongere/modernere collega's.

29 april 2019 om 16:06

Het is maar voor een maand, of in elk geval voor de play-offs, he. Willem hoeft geen lijnen uit te zetten voor de komende jaren, geen aankopen in te passen of de nieuwste trainingstechnieken te gebruiken om de groep over een heel seizoen topfit te houden o.i.d.

Nee, Willem hoeft alleen de punten op de i te zetten, de ploeg te motiveren en proberen om de ploeg naar de Eredivisie te loodsen. Lekker 'back to the basics' en de directe aanpak van Willem kan wellicht juist goed zijn in zulke do-or-die wedstrijden. En je kan niet zeggen dat Willem geen kijk op het spelletje heeft..

Wat moet je als club nu met Willem van Hanegem als trainer? Misschien leuk voor de publiciteit, maar die is overal mislukt.

Wat FC Den Bosch op dit moment nodig heeft is een gepokt en gemazeld voetbalcoach die met het oog op de play-offs het geloof in eigen kunnen en het zelfvertrouwen bij de spelers terugbrengt. Willem van Hanegem acht ik daartoe in staat. Zeker als ik de selectie van FC Den Bosch in ogenschouw neem.

30 april 2019 om 03:28

Vind het juist een kwaliteitsarme selectie, hier valt voor van Hanegem niks te halen! Een half jaar hebben ze boven hun stand geleefd, de laatste 3 maanden geven meer de realiteit weer!

Zou die spelers goed doen! Geweldig, een maand met zo'n genie mogen trainen!!

Waarom laat je het Beekmans niet gewoon afmaken, van Hanegem kan er misschien bij als sfeermaker en om die jongens met een arm om de schouder wat meer vertrouwen te geven maar in deze weken kan die er nooit meer voor zorgen dat er tactisch veel veranderd.

Beekmans kent de selectie door en door en heeft daarnaast ook veel krediet als clubman, laat hem het gewoon doen en misschien van Hanegem er naast maar het is onzinnig als hoofdtrainer.

Zie het alleen als prima oplossing als van Hanegem ook daarna nog in een of andere functie verbonden blijft aan Den Bosch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Den Bosch

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Telstar334
13.FC Eindhoven25-14
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
D. VerbeekMiddenvelder213
Ruben RodriguesAanvaller1910
P. van MoorselMiddenvelder184
O. BouyaghlafenAanvaller111
M. DeijlVerdediger212
A. DkidakVerdediger181
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Den Bosch.

75 jaar
51 fans
Laatste voetbalnieuws

Van Hanegem ‘maakt zich zorgen’: ‘Dan denk ik: waar zijn ze mee bezig?’

Het is de laatste tijd onrustig op bestuurlijk gebied bij Feyenoord, waar een interne machtsstrijd zou woeden. Supporters van de Rotterdammers brachten afgelopen nacht een bezoek aan De Kuip, waarbij spandoeken...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Olympique Lyon neemt Tino Kadewere voor vijftien miljoen euro over van Le Havre. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren