Johan Derksen: ‘Erik ten Hag staat heel hoog op de lijst bij Chelsea’

Vrijdag, 26 april 2019 om

Erik ten Hag heeft indruk gemaakt in Engeland, zo weet Johan Derksen vrijdagavond te melden bij Veronica Inside. Volgens de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International hebben Chelsea en Tottenham Hotspur belangstelling voor de succestrainer van Ajax. Tegen laatstgenoemde club neemt Ajax het op in de halve finales van de Champions League.

"Ik kreeg vanmiddag een telefoontje uit de makelaarswereld. Ten Hag staat heel hoog op de lijst bij Chelsea en ook Tottenham Hotspur is geïnteresseerd", verzekert Derksen. Het verbaasde de oud-verdediger om te vernemen dat Mauricio Pochettino schijnbaar ter discussie staat bij Tottenham. "Maar van Chelsea kan ik het me wel voorstellen. Hij heeft nu internationaal naam gemaakt." Bij Chelsea is Maurizio Sarri momenteel de trainer, maar Engelse media houden er rekening mee dat eigenaar Roman Abramovich na dit seizoen de stekker uit die samenwerking trekt.

Derksen merkt op dat de naam van Ten Hag ook elders wordt genoemd. "Zijn naam duikt nu overal op. Bij Bayern München wordt het een strijd tussen Mark van Bommel en Ten Hag", voorspelt hij. Tafelgenoot René van der Gijp vindt dat Ten Hag er goed aan doet om Ajax te verlaten. "Het is sensationeel wat Ajax heeft gepresteerd in de Champions League. Dit gaat toch niet meer gebeuren? Ajax speelt volgend jaar toch niet in de halve finale van de Champions League?", stelt Van der Gijp.

Ten Hag staat tot medio 2020 onder contract. Directeur voetbalzaken Marc Overmars wil de verbintenis graag verlengen, maar uit diverse hoeken kreeg Ten Hag al het advies om daar niet op in te gaan. Voor Van der Gijp hadden onder meer Youri Mulder en Hans Kraay junior de oefenmeester al aangeraden om zijn opties goed af te wegen. "Is het niet handig om het ijzer te smeden als het heet is, net zoals Peter Bosz deed na de Europa League-finale, en bij een geweldige club te gaan werken?", vroeg Mulder zich bijvoorbeeld af bij Rondo.


Poll

Zou Erik ten Hag een geschikte trainer zijn voor Chelsea?


Gerelateerd

77 reacties (laatste reactie door jappano)

Bij Peter Bosz heeft het inderdaad goed uitgepakt

26 april 2019 om 23:21

Bij Dortmund gefaald. Maar bij Leverkusen doet die het tot dusver meer dan prima. Resultaten zijn wisselvallig. Maar het voetbal is goed. Het type spel wordt gespeeld wat de supporters en het bestuur voor ogen heeft. Als die Europees voetbal verzilvert kan Bosz een voldoende op zijn rapport zetten. Al zal Champions League helemaal tof zijn.

26 april 2019 om 23:29

Als de resultaten wisselvallig zijn dan doe je het niet “meer dan prima”, dan presteer je wisselvallig..

26 april 2019 om 23:37

Wisselvallig in de de zin van resultaten. Al zijn die eigenlijk ook wel enigsinds positief. Leverkusen is altijd een wisselvallige ploeg geweest. Geen touw aan vast te knopen. Kunnen een Bayern thuis van de mat tikken om vervolgens weer een week later in de DFB Pokal van een club uit de 3. Liga te verliezen.

Het spel is meer dan prima. Nu weer 3 wedstrijden op rij gewonnen, daarvoor 3x verloren. Al was dat opzich ook tegen redelijke sterke ploegen, oa tegen Leipzig , waar ze overduidelijk benadeeld zijn. Als Bosz de top 6 haalt heeft die het gewoon goed gedaan. Toen hij aangesteld werd stonden ze 9de. Nu al evenveel punten gehaald namelijk, en dat nog met 3 wedstrijden te gaan. Bosz zal zelfs op basis van de rã¼ckrunde 3e staan in de Bundesliga.

27 april 2019 om 00:17

Hij had ook na nog een seizoen Ajax naar Leverkusen kunnen gaan, toch? Of was dat dan niet gebeurd? Ik geloof daar niet in. Had ie ook niet een paar maandjes in Israel hoeven werker, of was dat voor z’n periode bij Ajax..? Anyway, Bosz had ook gewoon kunnen blijven en daarna een leuke carrière in het buitenland kunnen hebben. Al had hij ook andere redenen om te vertrekken. Vind Bosz geen voorbeeld voor Ten Hag. Als ze ze een aantal spelers weten ze behouden en de coach gaat.., lekker signaal dan..

26 april 2019 om 23:37

Peter Bosz was gewoon heel eigenwijs. Iedereen riep dat hij twee cv's en een keeper nodig had. Hij dacht daar anders over. Juist die drie spelers durfde niet met 40 meter in de rug te spelen waardoor zijn filosofie niet goed uitpakte. Achteraf heeft hij zelf ook toegegeven dat hij destijds Sanchez en Onana mee had moeten nemen.

26 april 2019 om 23:40

@michielotter: Krijgen we weer dit soort trieste opmerkingen. Frank de Boer is echt het voorbeeld hoe het wel moet? Voor Bosz was het een geweldige stap! En Leverkusen is toch een hartstikke mooi project in de Bundesliga? Kortom hij is er zeker wel op vooruit gegaan. Peter Bosz deed er goed aan om wel naar Borussia te gaan:

Ten eerste er was een verschil in mening van organisatie inrichting tussen Bosz en het bestuur van Ajax. Ten tweede Bosz net als Ten Hagbegonnen met een 3-0 achterstand bij de eenkennige supportersschare (zie nu ook gedoe rondom Scherpen). Ten derde een succesvol Eurpees jaar bij Ajax betekent vaak dat je te maken hebt met veel uitloop en dus weer opnieuw moet bouwen.

Maar belangrijker nog dan al deze redenen: Er moet een post vacant zijn bij de club naar wens. Je profiel moet voldoen en je moet op het moment van het vrijkomen van de positie opportunistisch gezien het goed doen. Het afslaan van het aanbo dd van Dordtmund betekent niet dat hij een jaar later minimaal dezelde keuze had gekregen. En ik denk dat het voor Bosz zeker geen slechte stap was. Als voormalig coach van Dordtmund gaan er toch meer deuren open. Je bent toch een level of 2 hoger. Ik denk dat Bosz er nog steeds niet rauwig om zijn keuze is.

Ook voor Ten Hag is dit seizoen een kans om naar een mooie club te gaan. De Boer had ook niet fantastisch veel keuze na 5 jaar

27 april 2019 om 00:46

@jappano, Daar doe je Ajax en het Nederlands voetbal toch echt een beetje tekort.

27 april 2019 om 22:05

@juga: Daarmee doe ik Nederland en Ajax helemaal niet tekort. Wel is het allicht een ander geluid in vergelijking met de opportunistische polonaise die de laatste weken hoogtij viert. Één zwaluw maakt nog geen zomer!

Ajax beleeft nu natuurlijk Europees gezien een fantastisch seizoen en inderdaad nog niet heel lang geleden wisten ze nog onder het bewind van Bosz de finale van de Europa League te bereiken. Overigens behaalde Ajax in dat seizoen 22 van de 53,5 punten in de Uefa ranking van de afgelopen 5 jaar wat resulteert in een 31e ranking versus plek nummer 20 van Bayer Leverkusen.

Nederland behelst een 14e plek op de Uefa ranking versus plek 4 voor de Bundesliga gebaseerd op de afgelopen 5 jaar. Oh, en Nederland staat momenteel nummer 16 op de Fifa ranking.

Met de huidige prestaties zullen de rankings wel in de lift zitten en dat juich ik ook toe. Echter realistisch gezien hebben de fundamentele basisspelers in dit geweldige Ajax teams veel perspectief te winnen bij andere teams in financieel en sportief opzicht. Met vertrekkende spelers als Frenkie de Jong en De Ligt krijgt Ajax het lastig deze te vervangen. Mochten ook nog een stuk of 3 spelers als Taglifico, Neres, Ziyech, Van Beek en Tadic vertrekken zal je ongetwijfeld veel aan kwaliteit inboeten. Het zou werkelijk ongelofelijk zijn als Van der Sar en Overmars volgend jaar weer een team kunnen neerzetten dat Europees kan overwinteren. Voor hen een flinke uitdaging.

Kortom, realistisch gezien doe ik Ajax en Nederland niet tekort maar doet menigeen hier Bayer Leverkusen tekort. Wanneer Ajax na dit seizoen kan doorpakken en Leverkusen niet systematisch terugkomt na hun status van pakweg 2/3 jaar geleden kunnen deverhoudingen veranderen. Echter op dit moment is Bayer Leverkusen echt wel een stap vooruit financieel en sportief gezien.

26 april 2019 om 23:45

Ik zie Ten Hag eerder slagen in het buitenland want hij is veel flexibeler.

26 april 2019 om 23:59

@michielotter


Ten Hag is nu inderdaad pas zijn eerste seizoen succesvol bij een topclub dus of hij slaagt weet je nooit, maar ik zou het risico gewoon nemen. misschien komt zo een kans nooit meer voorbij. Ajax zal waarschijnlijk niet elk jaar de halve finale van de Champions League halen dus je moet het ijzer smeden als het heet is

27 april 2019 om 01:32

ja bij Peter Bosz inderdaad goed uitgepakt op zijn bankrekening, je hebt nooit garanties geen enkele coach, v Gaal en Mourihno bij Manchester? was dramatisch

Jeetje moeten we nu ook al 30 miljoen voor de hoofdtrainer van Ajax gaan vragen? Haha
Laat hem nog maar 5 seizoenen blijven. Never change a winning team.

26 april 2019 om 23:47

als ten hag ambitieus is, vertrekt hij. het kan volgend jaar zomaar anders zijn, vraag maar aan v marwijk die bleef na het wk.

27 april 2019 om 01:58

Als Ten Hag ambitieus is, blijft hij. Het kan volgend jaar zomaar anders zijn. Vraag maar aan Peter Bosz. Die vertrok na de EL finale...

Of Ten Hag nou blijft of niet. Je kan nooit precies invullen hoe zijn carrière verder zal verlopen, gebaseerd op keuzes van andere trainers.

27 april 2019 om 10:05

bosz nam de terechte gok, want zijn 2e seizoen bij ajax zou slechter zijn dan zijn 1e. kijk maar waar hij mee te maken zou hebben gehad, verkopen van sanchez enzo. niemand zou meer geinteresseerd zijn bosz, althans niet de clubs van het niveau dortmund en hoger.

27 april 2019 om 11:50

Dat kan je nooit weten...

Voor hetzelfde geld was Sanchez gebleven als Bosz er nog zat, want hij had een erg goede verstandhouding met hem. Misschien was Ajax wel kampioen geworden en hadden we Europees weer een succesvolle campagne achter de rug gehad met hetzelfde voetbal als in het eerste seizoen. Dan waren er echt nog wel genoeg clubs geïnteresseerd in Peter Bosz.

Tottenham geloof ik niet echt, wel eventueel als de huidige coach zou vertrekken, maar dat zie ik ook niet gebeuren als ik naar andere clubs kijk. Chelsea zal ik niet heen gaan als ik Ten Hag wil, daar verslijten ze de trainers ook alsof het niks is. Ben het wel met Van der Gijp eens dat hij het nooit meer beter kan doen. Alleen kampioen worden elk jaar, maar dat zal geen ‘prestatie’ zijn als Ajax komende jaren zulke goeie spelers blijft kopen, en dus de beste selectie in Nederland heeft. Gaf Ten Hag overigens laatst niet aan open te staan voor contract verlenging?

26 april 2019 om 23:22

En als hij wel weer de laatste 16 bereikt. Want dat is eigenlijk niet moeilijk als je beseft hoeveel geld ze kunnen uitgegeven aankomende zomer.

26 april 2019 om 23:51

Je blijft afhankelijk van de spelers die je kunt halen en van de loting. Kan ook zomaar in de winter EL worden.

Voorwat zal hij nou naar chelsea gaan? Dat het als van een prive jet naar een kapotte fiets gaan. Ten hag is wijze man hopelijk die weet als hij naar chelsea gaat, dat hij naar zinkend schip gaat. Hij kan het best nog een seizoen blijven en wachten tot er een bayern of Barça langs komt met een aanbieding.

26 april 2019 om 23:54

als hij volgend jaar geen kampioen wordt, dan staan bayern en barca niet voor hem in de rij. bij grote successen, meteen wegwezen. dik salaris, grote competitie, net zoals je in t bedrijfsleven eenmaal hogerop in dat cirkeltje blijft, is dat ook zo met het trainersvak.

De woorden van Derksen neem niet zo serieus. Ik geloof best dat hij vroeger een brede netwerk had, maar nu roept hij maar wat en wil nooit zijn bron prijs geven. Zeker als hij zegt dat Spurs Pochettino wil vervangen, die man doet het uitstekend daar.

26 april 2019 om 23:30

Mwah valt te zien, ze winnen niks, staan met bijzonder veel geluk in de halve finale van de Champions League en zijn nooit serieus titelkandidaten geweest. Ze kunnen zelfs nog 5e eindigen (heel onwaarschijnlijk). Als Real Madrid Zidane niet had teruggenomen en Spurs er nu uitvloog tegen Ajax en 4e eindigt dan zou het misschien zijn gebeurd zijn. Maar voorlopig zit hij nog safe dus zeker geen reden voor paniek voor Pochettino.

26 april 2019 om 23:53

En daarom krijgt Pochettino een Bently kado van Daniel Levy? Daarom speelt zijn zoon in Tottenham Hotspurs U18? Klopt niet wat je zegt, Pochettino wordt erg geliefd door zowel de fans als de voorzitter. Enige reden voor zijn vertrek dit seizoen is omdat wellicht PSG gaat aankloppen, een club waar Pochettino een verleden heeft en ook de middelen heeft om voor alle prijzen te strijden.

27 april 2019 om 04:00

Pochettino wilt naatlr het schijnt zelf weg door gebrek aan kwaliteits injecties

Helemaal eens met Gijpie. Ten Hag moet hier gewoon optimaal van profiteren en dit moment aangrijpen om naar een absolute topcompetitie te verkassen. In Amsterdam is Ten Hag uiteindelijk toch aan een kansloze strijd bezig. Een maand of 3 geleden werd hij nog door zo'n beetje iedereen verguist. Nu is het hosanna, maar als er volgend seizoen een paar keer verloren wordt, is Ten Hag de eerste die ter discussie staat. Ik zou het dus wel weten. Geen idee of Chelsea de meest geschikte club voor hem is, maar een halfjaartje falen en daarna genieten van je oprotpremie is ook niet verkeerd. Na een club als Chelsea komt er altijd wel weer een nieuw avontuur voorbij.

26 april 2019 om 23:52

Hij kan beter naar Bayern gaan dan Chelsea. In München kennen ze hem al en heerst meer rust.

26 april 2019 om 23:56

Ik zie liever dat Bayern voor Van Bommel gaat, dan zijn we daar bij PSV mooi van af 😅 Al zal Ten Hag er momenteel misschien iets beter op staan.

26 april 2019 om 23:58

Welkom op de doe-het-zelf cursus "hoe help ik mijn carriere om zeep"?

Het zou toch echt volstrekt kansloos zijn om op basis van 1 succesvol seizoen te vluchten voor eventuele kritiek van een paar zieltjes met het IQ van een visstick ("fans" en het gros der analytici inbegrepen) als volgend seizoen minder succesvol verloopt. Ik schat ten Hag eerlijk gezegd hoger in dan kiezen voor het snelle geld en glamour. Althans, ik hoop het! Er zijn al genoeg zichzelf overschattende faalhazen die te vroeg "stappen" wilden zetten of "optimaal profiteerden" van een succesje.

Volgend seizoen zal absoluut minder succesvol verlopen, althans in termen van winnen en om alle prijzen meedoen. Dan kan ten Hag pas echt bewijzen wat hij in huis heeft. Als het hem lukt met een (deels) ander elftal binnen 2-3 jaar een soortgelijke prestatie neer te zetten, dan kan hij 10X harder oogsten. Dan heeft hij een degelijke basis en valt ie niet na drie maanden om zoals anderen wel deden.

27 april 2019 om 00:08

Het zou niet alleen maar vluchten voor kritiek zijn hè, een transfer van de Eredivisie naar de PL is in sportief opzicht ook gewoon een enorme stap vooruit. Ik kan mij best voorstellen dat Ten Hag ooit nog eens de Premier League in wil, dan is dit daar het perfecte moment voor. De kans dat Ajax de CL-prestatie van dit seizoen op korte termijn gaat evenaren is nagenoeg nul, en dan staan de Engelse clubs echt niet meer in de rij voor Erik ten Hag. In die zin is het gewoon een trein die eens in je leven voorbij komt.

27 april 2019 om 01:17

Ben ik niet helemaal met je eens. Ja de BPL is voor hem wellicht een uitdaging en droom. Maar nu is niet het momen. Met zijn geringe ervaring een grote stap zetten is erg risicovol. Zelfs Lowietje viel om in het Engelse geweld.

Gestaag groeien, rustig bouwen aan carriere en succes. Binnen 2-3 jaar een soortgelijke prestatie neerzetten en hij zit hard gebeiteld als trainer die er toe doet. Kan hij terecht bij een topclub waar hij kan uitgroeien tot meer dan een voorbijganger die ooit eens op het juiste moment op de juiste plaats was.

27 april 2019 om 06:42

Ik vind dat nog steeds wel een puntje wat jij zegt. Voor een paar maanden terug werd Ten Hag (toen al onterecht in mijn ogen) gezien als een provinciale boer die niet bij Ajax paste. Die heksenjacht werd ingezet door Driessen. Het eerste wat Driessen zei toen Ajax zo goed begon te lopen was dat wss Schreuder een hele grote invloed had. Nou moet ik zeggen dat door de meeste mensen Ten Hag nu wel de credits krijgt. Maar die zogenaamde analytici mogen gerust even hun ongelijk toegeven richting Ten Hag. Het werd namelijk vooral in de telegraaf een beetje ziekelijk hoe Ten Hag werd neergezet.

Ik vind het vrij realistisch. Ten Hag krijgt altijd kritiek maar bewijst eigenlijk overal een uitstekende trainer te zijn.

Als ten Hag zou gaan, wie zou een realistisch en goed alternatief zijn?

26 april 2019 om 23:37

Ergens heb ik nog de hoop dat Guardiola ooit Ajax gaat trainen. Dromen mag zeg ik maar. Op de korte termijn weet ik niet zo 123 een logische vervanger. Louis zou een geschikte zijn, maar ik zie hem geen team meer trainen. Misschien Laudrup? Stond eerder op het lijstje van Overmars meende ik.

26 april 2019 om 23:40

Zal die Roger Schmidt niet willen? Werd ooit ook al eens in verband gebracht met Oranje.

Nou denk ik dat Ten Hag veel meer een trainer is voor de Bundesliga. Ook gezien de plek waar die woont in Nederland. En ik denk dat die daar met zijn tactiek en manier van communiceren beter past dan in Engeland. Heeft natuurlijk ook al bij het 2de van Bayern gewerkt. Ik weet niet of Bayern Kovac van de hand doet. Schalke is een zinkend schip, maar in feite kan die het niet slechter doen dan wat ze nu presteren. De vraag is echter of je Ajax daarvoor wilt inruilen. Aan de ene kant werk je dan in een topcompetitie. Ik denk dat die deze prestatie bij Ajax niet gaat evenaren omdat de grote sterren gaan vertrekken.

Nee, nee, nee! Hoe komt die Derksen hier toch bij? Er is nog geen bericht van Sky of the Guardian, geen radiopundit en zelfs geen kramtenbericht van de Sun of Daily Mail geweest die Erik Ten Hag genoemd heeft als mogelijke opvolger van Sarri.. De enige berichtgeving over de staff van volgend seizoen is dat Petr Cech daar waarschijnlijk onderdeel van uit gaat maken, maar verder niets.

Abramovich is niet meer van het snel trainers ontslaan, en juist Sarri zal blijven zitten want hij heeft Sarri gehaald met een reden: Chelsea aanvallend voetbal te laten spelen! Dat project gaat even duren en een hoop geld kosten. Door Sarri’s late aanstelling is er nog geen kans gehad op een drukke en succesvolle zomerse transferperiode, dus die gaat sowieso eerst afgewacht worden!

Het is ongelofelijk hoe die mensen bij VI wekelijks zoveel onzin uit kunnen slaan.. Alleen al dat hij zegt dat Pochettino ter discussie staat bij Spurs trapt zijn hele verhaal onderuit..

26 april 2019 om 23:48

Heeft Chelsea geen transferverbod? Of gaan ze die aanvechten zodat ze deze periode wel kunnen investeren? Met een transferverbod zie ik het erg somber in voor Chelsea. Pulisic dan als vervanger van Hazard denk ik maar dan ga je er wel flink op achteruit. En ik vind de selectie buiten een paar toppers sowieso niet heel geweldig. Als ze ook nog geen CL halen dan hebben ze echt een probleem bij Chelsea..

Raar. Speelt er bij Tottenham iets achter de schermen wat wij niet weten?? Pochettino doet het toch uitstekend? Of lult die Derksen maar wat in de wilde weg?

26 april 2019 om 23:56

enige wat ik kan bedenken is dat poch met een andere club bezig is, en dat tottenham op de hoogte is. en anders lult de snor uit zn nek.

Volgens Gijp moet ten Hag Ajax na dit seizoen verlaten omdat Ajax volgend jaar bij voorbaat al niet in staat wordt geacht de halve finale CL te bereiken.

Wat is dit toch voor een verschrikkelijke trend om iedereen die ook maar enigszins succes heeft zo snel mogelijk naar het buitenland te praten? En ondertussen maar zeiken en zagen over de devaluatie van de Eredivisie....

Ten Hag moet minstens 1-2 jaar blijven. De man komt net kijken aan de top. Van de Erdivisie nota bene.. Heb er echt wel alle vertrouwen in dat ten Hag precies weet waar hij mee bezig is, het lijkt mij een meer dan uitstekende coach. Echter, wat voor spelers geldt gaat net zo goed op voor opkomende coaches: te snel te grote stappen nemen doet meer kwaad dan goed. Uitzonderlijke talenten daargelaten, maar die zijn heel zeldzaam.

Ik zeg het nog maar een keer: een boom of plant moet ook eerst goed wortelen voordat ie een flinke storm kan doorstaan. Tegenwoordig moet iedereen maar bloeien zonder eerst te groeien. Bizar.

26 april 2019 om 23:37

Het is gewoon common sense. Het zit er dik in dat Ten Hag volgend jaar de prestaties van dit seizoen niet gaat overtreffen bij Ajax.

27 april 2019 om 00:19

Het is geen common sense natuurlijk. Meer leven en handelen naar de waan van de dag. Common sense is begrijpen dat dit seizoen uitzonderlijk is, mede dankzij uitzonderlijke spelers. Dat het volgende seizoen weer een heel nieuw verhaal wordt met ambitieuze maar realistische doelstellingen waarbij de resultaten van dit jaar niet de norm zijn.

Nee, natuurlijk gaat hij de prestaties van dit jaar (naar alle waarschijnlijkheid) niet overtreffen. Ik mag aannemen, ga daar eigenlijk vanuit, dat niemand binnen Ajax dat zal verwachten van ten Hag.
De buitenwacht wel, maar het zou van bijzonde slecht leiderschap getuigen om de oren naar de buitenwacht te laten hangen en elke week een nieuwe koers uit te zetten.

27 april 2019 om 00:04

Wat een ongelofelijke onzin. De voetbalwereld is juist een enorm opportunistische wereld waarin de waan van de dag regeert. Kijk maar eens waar Frank de Boer nu staat! Hij faalt tot nu toe bij elke club buiten Ajax en z'n trainerscarriere gaat nu gestaag naar beneden, terwijl hij 4 jaar lang "geworteld" heeft bij Ajax. Of kijk eens naar Klaassen die als grote meneer vertrok bij Ajax, maar alsnog hopeloos faalde bij Everton en nu gewoon bij een rechter rijtje club speelt in de Bundesliga.

Als je als trainer of speler de kans krijgt om een miljoenen salaris op te strijken elders, moet je die kans gelijk pakken. Als spelers zijnde kun je elk moment een zware blessure krijgen of plotseling in een vorm crisis raken en daardoor zelfs bij Ajax hopeloos falen. Neem Dolberg als voorbeeld. Hij kon voor 50 miljoen euro naar Monaco en nu is hij zo diep gezonken dat zelfs Ajax z'n geduld begint te verliezen omtrent Dolberg.

Dit scenario kan hetzelfde overkomen bij Ten Hag. Stel hij presteert een half jaar dramatisch en hij heeft te kampen met een uitgeklede selectie en hij staat vervolgens 4e op de ranglijst met 15 punten achterstand op koploper rond januari, en hij is uitgeschakeld in Europa en de beker, staat ook Ten Hag gewoon op straat en zal de deur alleen naar een club als FC Twente, met veel lager salaris, geopend zijn voor Ten Hag. Garanties bestaan niet in de voetballerij. Ook bij Ajax niet. Voor veel spelers is dit een unieke kans om een mooie stap te zetten en voor Ajax om uitzonderlijk veel geld te cashen. Zeker in de huidige tijdperk leeft waan van de dag enorm bij voetbalclubs en kan het keihard gaan als het maar beetje tegenzit.

27 april 2019 om 00:17

Ja ik ben het hier in grote lijnen wel mee eens. Al blijf ik erbij dat Frank de Boer kampioen is geworden door maar altijd van 1 visie uit te gaan. Dat kan misschien bij Ajax , maar bij andere clubs werkt die tactiek niet. Hij is al meermaals op zijn bek gegaan. Peter Bosz heeft dat ook een beetje.

Ten Hag heeft wel een beetje wat weg van Guardiola qua denk en speelwijze. Hij is dan ook niet zo naief om altijd uit te gaan van 1 visie en speelstijl. Hij heeft eerder goed werk geleverd in Munchen, Utrecht en Deventer. Tuurlijk niet de grootste clubs, maar toch.

Dat laat wel zien dat Ten Hag geen eendagsvlieg is, als je bij meerdere clubs met tevens goed voetbal succesvol kan zijn. Al is het nog even afwachten of Ajax ook daadwerkelijk de prijzen gaat pakken en dan doel ik voornamelijk op de prijzen in Nederland.

27 april 2019 om 11:44

Serieus, jij geeft aan dat iemand ongelofelijke onzin lult en dan kom je met deze bullshit? Hebben Klaassen en de Boer dan geen miljoenen salaris gehad denk je? En heb je nog steeds niet door dat de 50 miljoen alleen in de wandelgangenis benoemd en dat Monaco nooit concreet is geweest? Dat Ajax met dit vermogen niet altijd meedraaid om plek 1 net zoals de afgelopen 20 jaar? Ik kan met niet herinnerinen dat Ajax niet in de top 2 is geëindigd.. serieus grotere onzin dan wat jij verkondigd heb ik vandaag nog noet gehoord.

27 april 2019 om 00:05

Nick je hebt helemaal gelijk, wij lullen iedereen de grens over.kan je twee keer de bal naar dezelfde kleur spelen dan ben je al goed genoeg voor de Bundesliga; bij twee tot 5 x wordt het al subtop Seria A en bij 5 tot 10 x Premier League en Primera Division.

Dus

Depay, Bazoer, Riedewald; Klaassen; mislukken in eerste instantie allemaal. Dit zijn maar een klein aantal voorbeelden en ook voor Bosz hangen de vlaggen niet uit.

27 april 2019 om 00:08

@frits.
Ik denk dat ons gelul er weinig mee te maken heeft. Uiteindelijk geeft natuurlijk geld de doorslag. Salarissen in Nederland zijn nog steeds belachelijk laag vergeleken met de top 4 competities.

Zou andere clubs natuurlijk erg goed uitkomen..... dus mensen met een voorkeur zullen hem naar t buitenland praten. Natuurlijk heeft hij zich waargemaakt en kan hij het misschien omzetten in harde munten ,maar hopelijk blijft hij nog even.

27 april 2019 om 07:52

Daar moest ik meteen ook aan denken. Kijk wie het zegt...Dit soort berichten moet je niet serieus nemen. Eerst maken ze bij VI Ten Hag compleet af en nu moet hij meteen weg. Natuurlijk is de kans klein dat Ajax volgend jaar weer de halve finale van de CL bereikt, maar succes in de EL zou ik ook erg mooi vinden. VI is puur voor de amusement, en hun club voorkeur is ook bekend.

Ik ben wel benieuwd naar zijn steenkolen-engels. Gaat hij Van Gaal overtreffen?

26 april 2019 om 23:59

good question, justly question. communicatie is niet pep ten hags ding, dus de engelse media zal er van smullen. je weet als je in de pers zwak bent, je sneller op het veld resultaten zult moeten overleggen.

Ik zie hem in engeland niet zo snel succesvolz ijn. Hij heeft wat tijd nodig om zijn strategie uit te werken, en tijd krijg je niet in Engeland. Ook denk ik dat de taalbarriere te groot zou kunnen zijn en ik betwijfel hoeveel respect hij zou hebben bij de spelers van topclubs, die wellicht toch wat weinig gezag zullen hebben voor zo'n "kleine naam", die geen topvoetballer is geweest en ook nog niet bij een andere grote club heeft gewerkt.

Bayern vind ik echt perfect passen. Qua tactiek denk ik dat Ten Hag er daar heel veel uit zou kunnen houden, hij kent de club al en de bundesliga zal hem denk ik ook goed liggen.

27 april 2019 om 00:06

Juist, er zijn weinig trainers die gelijk succes halen in hun eerste jaar in de PL. Klopp deed het in het begin ook niet zo goed, zelfde geldt voor Guardiola en ook Sarri dit seizoen.

27 april 2019 om 00:25

Is ook een beetje automatisme dat ie bij Bayern zou passen,omdat ie daar werkte.
Moet nog maar blijken of ie in de Bayerncultuur met specifieke spelers zijn Ten Hag signatuur kan overbrengen,en Bayern succesvol kan laten zijn. We vergeten dat Ajax als team al een grote ontwikkeling doormaakte,onder Bosz maar wellicht belangrijker,onder Keizer.onbewust ontstond hier die vermaarde teamspirit,de onderlinge verbondenheid,dankzij dat tragische ongeval. De kern van Ajax stond er al,en ze zijn nu veel ervarener. Denk dat een andere sterke coach Ajax wellicht ook richting halve finale had kunnen brengen,nu Tadic en Blind er ook bij zijn.

rest nog de vraag : Hoe sterk is TH daadwerkelijk,los van dit Ajax ?

27 april 2019 om 01:51

De kracht van Ten Hag is mijns inziens juist dat er niet echt een "ten Hag" speelstijl is, hij is juist erg realistisch, kijkt naar het beschikbare materiaal en past daar ijn strategie mee aan.

Bij Bosz zie je duidelijk dezelfde "kamikaze stijl" en die pastte hij zowel bij Vitesse (een subtopper) en Ajax (een dominante ploeg in de competitie) toe, terwijl EtH bij Utrecht een totaal ander systeem (5-3-2) hanteerde met een meer verdedigende stijl dan wat hij nu bij Ajax laat zien. Wel zie je een zekere directheid en efficientie in het spel van beide ploegen.

Juist vanwege deze flexibiliteit denk ik dat hij een behoorlijk succesvolle trainer kan worden, maar in de PL weet ik even niet of dat er helemaal goed uit zal komen in zijn communicatie, zijn gezag en de tijd die je krijgt.

Het is te hopen dat het geen complete leegloop gaat worden wat betreft spelers en technische staf. De kans is inderdaad niet groot dat je volgend seizoen nog zo'n fantastisch Europees seizoen gaat hebben. Maar ik ben van mening dat de uitdaging juist groter is om van een incidenteel succes naar definitief aanhaken bij de Europese (sub)top te streven, in plaats van te vertrekken naar een van die Europese topclubs. Maar ja, je kan het ze allemaal ook niet kwalijk nemen als ze die stap wel willen maken want het blijft natuurlijk een sportieve en vooral financiele stap vooruit.

Niet doen. Chelsea gaat de verkoop in en de nieuwe eigenaar gaat zijn eigen stempel setten met nieuwe mensen.

Ten Hag moet zelf voor zichzelf ook een knoop doorhakken. Wil hij de uitdaging aangaan om opnieuw te gaan bouwen met een grotendeels nieuw elftal of vind hij zichzelf klaar voor de stap naar een buitenlandse (top)club. Dat is een lastige afweging.

Geen enkele Nederlandse trainer slaagt in het buitenland. De Boer en Cocu o.a. hebben 4 jaren in Nederland gewerkt en prijzen gepakt, maar zijn in het buitenland hard gefaald. In Nederland worden trainers zelden ontslagen bij een topclub vergeleken in het buitenland. Ten Hag moet minimaal 2 jaren blijven en minimaal 2x de kwartfinale halen in de CL. 1 zwaluw maakt namelijk geen zomer.

Chelsea zal binnenkort een transfer verbod gaan krijgen. Abramovitch die misschien ook vertrekt. Ten Hag zal dom zijn om daar nu te beginnen. Verder neem ik mensen als Derksen, vd Gijp en Kraay niet serieus. Hartstikke leuk voor de amusement, maar verder niks. Natuurlijk is de kans heel klein dat Ajax volgend jaar nogmaals de halve finale haalt van de CL maar waarom dan wegrennen als een lafaard? Er zullen andere spelers komen en de uitdaging zal groot zijn om weer zo een succes te halen. Wie weet wordt PSV ook nog kampioen. Dan zou de schaal toch ook een doel voor Ten Hag kunnen zijn? Ik ga er gewoon van uit dat ETH blijft.

Ik zou het meteen doen. Dit overtreft ie bij Ajax toch nooit. Lekker een jaar tegen de Engelse pers stotteren voor een goed salaris en dan net als de meeste andere Nederlandse trainers ieder jaar een stapje terug tot je in de woestijn met briefjes van 500 je hoofd probeert koel te wapperen.

Ik snap wat ze zeggen, maar ben het er niet mee eens. Ja, het is natuurlijk een unieke ka s om bij Chelsea, Bayern of Tottenham aan de slag te gaan. Maar er is ook een grote kans dat je dan na 3 maanden weer werkeloos thuis zit. Want bij die clubs krijg je nauwelijks de tijd. Het gaat om resultaat. Natuurlijk: je bankrekening is een stuk beter gevuld. Bij Ajax krijgt hij de tijd om door te bouwen. Van der Sar en Overmars steunen hem en verdedigen hem en iedereen snapt dat je volgend seizoen een aantal dragende spelers kwijt bent en opnieuw moet beginnen. Dus of Ten Hag Ajax nu al zou moeten verlaten? Dat vind ik nog niet zo logisch. Bij Bosz, De Boer, Cocu, Rutten, Koeman enz. is het ook niet echt een succes gebleken.

Als Sarri CL voetbal haalt en de EL wint is er toch totaal geen reden om ineens Erikie aan te gaan stellen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

27 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Dinsdag 11 juni
Bayern München wil opnieuw een grote binnenlandse transfer realiseren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren