‘Mark van Bommel en PSV hopen op het David Neres-scenario’

Vrijdag, 26 april 2019 om

Mark van Bommel en Phillip Cocu zijn verantwoordelijk voor het dreigende fiasco met Erick Gutiérrez bij PSV, zo oordeelt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf geeft aan dat de 23-jarige middenvelder, die vorig jaar zomer voor maximaal 8,2 miljoen euro van Pachuca overkwam, eenzelfde lot lijkt beschoren als een andere middenvelder ooit bij PSV: Adam Maher, die in 2013 voor 8 miljoen euro van AZ werd overgenomen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Erick Gutiérrez in de zomer bij PSV vertrekt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door mayarood)

Zowel Cocu als Van Bommel spelen liever defensief dan aanvallend. Maher en Guti zijn aanvallend ingesteld en als je ze laat mee verdedigen komen ze logisch niet aan hun spel. Deze jongens zouden bij Ajax beter uit verf komen. Het kan ook te maken hebben dat met Luuk in de spits geen enkele nummer 10 slaagt bij PSV. Met Luuk kan je beter 442 spelen en geen 433.

26 april 2019 om 06:53

Van Bommel had Pereiro gewoon moeten laten staan. Hendrix in de winterstop vervangen door Guti en ik denk dat het elftal veel beter voetbal zou spelen. Misschien een paar tegengoals erbij maar in thuiswedstrijden moet dat gewoon kunnen.

26 april 2019 om 07:23

Had eerlijk gezegd van v. Bommel meer lef verwacht. En hoopte dat we dat degelijke vsn Cocu snel konden vergeten maar niks is minder waar. Onder v. Bommel is het soms veel degelijker.

26 april 2019 om 07:35

Vind ik te makkelijk. Pröpper en Wijnaldum zijn toch weldegelijk geslaagd met ook Luuk de Jong voor zich. Voor mij werd er te makkelijk het excuus gebruikt van Maher moet op 10 om te renderen. In mijn optiek was Maher gewoon niet geschikt voor de top, omdat zijn handelingssnelheid te laag lag. Zijn beste periode bij PSV kwam zelfs toen hij dienend speelde naast Wijnaldum en Guardado achter hem. Toen Wijnaldum wegging heeft hij zijn kans daarna gewoon niet gepakt.

26 april 2019 om 08:18

Dit seizoen speelt Maher ook niet op 10. Blijkbaar lukt het hem op 1 niveautje lager wel. Geeft direct de onzin van Driessen aan. Cocu is daarnaast langer gebleven dan de meeste spelers. Vraag is dan wie de passant is. Daarnaast 3x kampioen in 5 jaar. Hoor je mij niet over klagen.

26 april 2019 om 08:17

Jij begrijpt er echt helemaal niets van! Maher kon de druk van een topclub gewoon niet aan, die jongen heeft op alle posities de kans gehad maar het was gewoon helemaal niks. Dat lag gewoon aan hemzelf en niet aan de coach of aan de medespelers. Bij AZ kan hij wel renderen als centrale middenvelder voor zijn PSV periode en zelfs daarna..

26 april 2019 om 09:02

van bommel over Erick Gutiã£â©rrez: ‘mark van Bommel en PSV hopen op het David Neres-scenario’ wat nou hopen!?!?!? ajax had voor hem een programma ontwikkeld waar deze jongen aan moest vol doen,
bij ajax was dat geen hopen voor nerez, hard werken, bikkelen op de training.ajax was echt niet aan het hopen.

‘mark van Bommel en PSV hopen op het David Neres-scenario’ kunnen ze dit niet beter in de media organiseren?
ze lijken wel wanhopig bij psv, 'zo dit moet een voeltreffer worden' in plaats van de hele tijd naar andere ploegen te kijken of te gaan huilen bij de knvb.van bommel moet zich echt schamen voor zulke uitspraken.

26 april 2019 om 10:03

Mensen trekken veel te snel hun conclusies. Deze jongen heeft een contract getekend voor 5 jaar en heeft er nog niet eens een jaar opzitten. Wellicht dat PSV volgend jaar met een heel ander elftal aantreed waar hij wel beter tot zijn recht komt, laten we even afwachten.

Je kunt prima met Pereiro, Guti en Hendrix / Rosario het hele seizoen spelen. Ik snap dat je in Nou camp met 2 controleurs gaat spelen , maar van Bommel heeft er zelfs een aantal dit seizoen gewoon 3 opgesteld die liever verdedigen dan aanvallen. Gewoon te schandalig voor woorden. Datzelfde is ook een beetje met Gio. Bovendien wordt dat 433 systeem altijd heilig verklaard hier in Nederland. Ajax heeft de mogelijkheden om zo te spelen. Maar je kunt toch best een keer een ander systeem proberen. Als je in Duitsland kijkt dan spelen sterke middenmoters en subtoppers gewoon regelmatig in een 352 systeem en midden in de wedstrijd wordt er soms wel eens geswitcht na 433 of 442 of zelfs 343. Daarmee kun je de tegenstander ook veel verwarring opleveren.

Ik denk dat PSV in een 343 systeem prima kan redeneren. Angelino en Dumfries als wingbacks. Hendrix in een libero rol naast die andere 2. Al ben ik van Schwaab niet gecharmeerd, ik weet niet of PSV een beter alternatief heeft. Ik had het gevoel dat die Isimat altijd de betere van de 2 was.

Wie weet komt het nog wel goed met die jongen. Aan de andere kant, er komen toch wel hele leuke talenten aan bij PSV. Die lijken onder van Bommel dus ook een echte kans te gaan krijgen. Concurrentie is dus ook wel hoog op dit moment, maar PSV zou hier een heel mooi aanvallend team van kunnen smeden als ze strax nog iets meer ervaring hebben!

Guti mag anders de bank bij ons warm houden. Lijkt mij een ideale 12 tot 14e man. Denk dat hij bij ajax uiteindelijk vaker aan spelen toe komt dan bij psv. Voor 3 miljoen ophalen die jongen. Na 2 seizoenen vaste wissel, door verkopen voor 16 miljoen. Zie ik overmars zomaar doen met zijn verkooptrucje.

Hier uit blijkt wel het verschil tussen Ajax en PSV . Een speler van Ajax wordt al na een paar weken gebrandmerkt als miskoop. En bij PSV hoor je pas kritiek naar 3 kwart jaar.
Nerez , werd langzaam gebracht en die manier heeft goed uitgepakt . De journalisten had al snel hun oordeel klaar , dat iemand die zo veel kosten er gelijk moest staan.
En deze jongen van PSV zal ook eerst moeten wennen . En ja je moet je aankopen wel afstellen op het tactisch plan van de trainer / club

26 april 2019 om 07:31

Niet dat alleen. Neres maakte indruk en goals. Direct bij zijn eerste minuten. Dat was zogenaamd tegen laagvliegers en zei niet zo veel, als hij echt zo goed was speelde hij vaker. Vervolgens laat hij nog meer zien tegen een grotere tegenstander. Bij Neres heeft heel veel te maken gehad met het kweken van meer inhoud. Bij zijn eerste basisplaats en was hij echt leeg na 60 minuten. De kwaliteit van Neres zagen best veel supporters gewoon al bij de 1e invalbeurten. Maar ja 12 miljoen dan moet je er direct staan he, vanaf minuut 1, was de tendens onder de analisten en supporters van andere clubs.

Ik vind Maher nou niet echt een goed voorbeeld om Gutierrez mee te vergelijken. Maher zijn handelingssnelheid voor een topclub lag gewoon veel te laag. Ook nu bij Az zie ik hem vaak gewoon te lang met de bal wandelen of de bal onnodig een tikkie terug geven om maar op balbezit te spelen. Hij heeft op 10 en 8 gespeeld en op een degelijk seizoen in 2014/15 heeft hij werkelijk niks laten zien. Wijnaldum ging weg en de nummer 10 werd hem in de schoot geworpen. Hij werd belangrijk gemaakt en nog liet hij na om te presteren. Als je in 5 jaar bent gepasseerd door Pröpper, Ramselaar, Pereiro, van Ginkel en zelfs Siem de Jong dan kun je in mijn optiek niet de schuld bij de trainer leggen.

26 april 2019 om 09:53

Ik let vaak op maher dit seizoen maar die speelt echt heek goed bij dit az. En s je de statistieken er bij pak is het helemaal een top seizoen van hem. Maar hoe het bij PSV mis kan gaan.. je kan niet binnen de club kijken

26 april 2019 om 10:37

Ik let ook vaak op Maher en wat ik zie zijn dingen die bij Az gewaardeerd worden, maar bij een club als PSV of Ajax stagnerend werkt. Hij loopt nog vaak te lang met de bal wat het spel vertraagt. Te vaak zie ik hem kiezen voor balbezit in plaats van het risico balletje tussen de linies te spelen. Het enige wat ik meer bij hem zie is dat hij meer is gaan meeverdedigen en harder werkt.

Neres was met een half jaar wel gewend. Volgens mij was hij in de tijd onder keizer de meest waardevolle speler van de eredivisie met goals en assists en toen zat hij pas een half jaar bij Ajax toen hij die periode startte..... bij Ajax wordt gesproken over kristensen, orejuela etc. Ik hoor bijzonder weinig over Romero en guti die dubbel zo duur waren!? En dat terwijl ik in guti nog wel een goede voetballer zie!

Telegraaf: Van Bommel en PSV zeggen ’Guti’ (nog) niet te hebben afgeschreven en hopen op het David Neres-scenario. Een half jaar verketterd en afgedankt bij Ajax en nu gewild in heel Europa." Ja verketterd door de Telegraaf en nu weer de hemel in geprezen door de Telegraaf en is het weer de schuld van Ten Hag dat hij niet meer speelde. Opportunistisch als de pest daar. Wat een flutkrant

Ik denk dat ze het kunnen vergeten. Bij Guti zijn gewoon andere problemen dan bij Neres. Neres had communicatieproblemen omdat hij weinig talen sprak. Dat is verbeterd, maar Ajax heeft er ook in geinvesteerd door Wamberto te vragen om zich met hem bezig te houden. Guti komt kennelijk snelheid te kort waardoor hij niet goed in het PSV-systeem past. Dan moet je het systeem aanpassen of hem passeren. Aangezien van Bommel van zekerheidjes houdt gaat het ten koste van Guti.
Overigens kunnen ook vraagtekens geplaatst worden bij Romero. Het was al bekend dat deze jongen fysiek niet goed in elkaar zat waardoor grote clubs hem niet durfden te contracteren. Nu blijkt dat te kloppen.....

26 april 2019 om 08:13

Alsof Guti geen communicatieproblemen heeft? Daarnaast zal van Bommel zijn systeem een keer aan moeten passen want PSV supporters pikken dit niet meer. Ook over Romero ben je weer onzin aan het uitkramen want Dortmund en Stuttgart wilde hem ook gewoon kopen.

27 april 2019 om 09:39

Ik denk dat communiceren minder moeilijk voor Guti is omdat Lozano er is en PSV ervaring met Mexicanen heeft.

Dat Neres een half jaar verketterd werd was dan ook zwaar onterecht. Dat was ook vooral door niet-Ajacieden die over zijn prijs begonnen. Ventje was 19 en net 3 maanden in Nederland en kwam in een team dat de EL finale haalde. Logisch dat je dan niet meteen basisspeler bent. Bij zijn aankoop werd ook al aangekondigd dat hij voor volgend seizoen werd gehaald. Dat seizoen ook meteen onze MVP boven Ziyech.

26 april 2019 om 12:40

Verketterd? Heb ik iets gemist? Hij is destijds in de winter gehaald om te wennen maar kwam al tot 12 wedstrijden in het eerste half jaar. Het jaar erop speelde hij 38 wedstrijden en maakte 15 goals en 14 assists. En dit jaar maakte hij de stap naar de top en werd hij international voor Brazilie.

Laat die gast eerst even wennen. Er zijn maar weinig spelers die van ver komen die er direct staan. Of ze moeten uitzonderlijke kwaliteiten hebben zoals een Lozano of Sanchez (ajax). Van Bommel heeft gewoon super veel punten gehaald dit seizoen, misschien wordt ie kampioen, misschien niet. Maar je kunt moeilijk zeggen dat ie het slecht heeft gedaan. Is dit dan de stok waar de media mee gaat slaan?

Valentijn blijft maar doorgaan met de rol van trainers te minimaliseren. Zelfs als een speler slecht presteert, is het volgens hem ALTIJD de schuld v/d trainer. Wie weet zit de speler een tijdlang gewoon niet goed in zijn vel.... En zal daarna dan weer prima presteren! Dit kan natuurlijk niet!! Volgens Valentijn en medeplichtigen Derksen en v/d Gijp. Dat die gekke clowns nog een podium krijgen... Van Bommel weet heus wel hoe hij Gutiérrez in zijn elftal moet inpassen op een manier waarbij het hele team van PSV sterker wordt. Maar als Guti niet levert om welke reden dan ook, dan ligt het aan Guti en verdient hij gewoon tijd en geduld.! En dan ligt het niet gelijk aan de trainer. Kijk inderdaad maar naar Neres bij Ajax. Half jaar flop, en nu half jaar top. Die Derksen, v/d Gijp en Valentijn moeten echt ophouden met elke week schreeuwen dat een trainer onbelangrijk is!! Daar moeten ze echt op aangesproken worden!! Want zonder Ten Hag zou Ajax achter PSV staan en ook niet halve finale CL want de jonge talenten hadden geen idee wat te doen in het veld!!! Dat geeft Ten Hag, als trainer, ze bijgebracht...!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder202
C. GakpoAanvaller204
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller143
K. MitroglouAanvaller91
S. LammersAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

358 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren