‘Pogba wil hier niet spelen, zijn hoofd is op hol geslagen’

Donderdag, 25 april 2019 om

Gary Neville betwijfelt of Paul Pogba met zijn aandacht volledig bij Manchester United is. De middenvelder wekt de indruk dat hij liever voor een andere club zou spelen, zo merkt de oud-verdediger op bij Sky Sports. Aanvankelijk floreerde Pogba onder de nieuwe trainer Ole Gunnar Solskjaer, maar volgens Neville gaat de Fransman inmiddels gebukt onder de wens van zijn zaakwaarnemer Mino Raiola om hem naar een nieuwe club te brengen.

Pogba loodste Manchester United anderhalve week geleden met een dubbelslag nog langs West Ham United (2-1), maar verder droeg hij in de laatste zes wedstrijden niet bij aan doelpunten. In de Daily Mirror krijgt Pogba donderdag een vier voor zijn optreden tegen Manchester City (0-2) van woensdagavond. Ook Neville raakte niet onder de indruk. "Hij is van wereldklasse, maar hij wil hier niet spelen. Dat is zijn probleem", stelt de clubicoon van Manchester United. "Ik denk dat zijn zaakwaarnemer in zijn hoofd zit."

Neville is niet verbaasd dat Pogba zijn uitstekende vorm van een aantal maanden geleden niet helemaal heeft kunnen vasthouden. "Twee, drie maanden geleden vond ik hem fantastisch spelen. Hij heeft het onder Ole geweldig gedaan, met elf doelpunten en zeve assists, maar een paar maanden geleden zaten we hier in de studio tijdens een wedstrijd tegen Liverpool en toen zei ik al: 'Ik denk dat de problemen vanzelf weer naar boven komen.' We kennen zijn zaakwaarnemer en we weten wat voor invloed hij heeft op Pogba."

"We weten dat Pogba zijn hoofd op hol heeft laten slaan door andere clubs. Zo speelt hij ook. Hij speelt als iemand die hier niet echt wil zijn. Dat is een probleem als het gaat om een speler met de invloed die hij waarschijnlijk heeft in de kleedkamer", vreest Neville. "Ik denk dat spelers als Jesse Lingard, Marcus Rashford en Anthony Martial naar hem luisteren. Als Pogba zich niet volledig inzet, heb je een gigantisch probleem." De 26-jarige Pogba wordt in verband gebracht met Real Madrid; eind vorige maand gaf Zinédine Zidane toe geïnteresseerd te zijn.


Poll

Denk je dat Paul Pogba in de zomer weggaat bij Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door sirius)

Maar wie zit er deze zomer op Pogba te wachten voor een prijskaartje (transfersom en salaris) waar een paard de hik van krijgt?

25 april 2019 om 11:41

Zelfs voor 10 euro zie ik hem liever niet spelen in Madrid. Overschatte en luie voetballer. Gisteravond was het perfecte voorbeeld. Momentvoetballertje.

Ik heb echt totaal geen begrip voor dit soort prima-donna's. Als je je al niet kan opladen voor een derby tegen City en dat soort spelers.. dan kan ik mij niet voorstellen dat ie aan de bak komt bij een topclub. Real doet er ook goed aan om deze niet aan te trekken. Lekker naar China gaan ofzo.

25 april 2019 om 09:59

Daarom vind ik het zo fijn als ik mensen zie met shirts van spelers met een enorme mentaliteit zoals Blind, Ronaldo, Kuyt, Pirlo, Alonso, Chiellini, Keane, Robben echte voorbeeld professionals. Van vroeger, nationaal of van nu maakt niet uit, gewoon de juiste spelers als voorbeeld nemen en het komt helemaal goed

25 april 2019 om 10:02

Ik vind het zonde, en natuurlijk moet je ten alle tijden 100% geven, maar als mens kan ik het me enigzins voorstellen. Je zit in zo'n matig team, gemiddelde trainer, slecht beleid en je zit in je topjaren. Bij Frankrijk en Juventus heb je bewezen dat je meekan met de absolute top.

Toen je kwam bij United leek United bezig te zijn met een goed project, er werden topspelers gehaald, toen speelde United nog best goed voetbal en het was rooskleurig. Nu merk je dat het minimaal 3 jaar zal duren voordat United weer op degelijk niveau komt. Heb jij zin om dan als enige kwalitatieve veldspeler te spelen voor de club, terwijl je wel meekan bij een club die om prijzen meedoet. Denk het niet.

Zolang je betaald krijgt, moet je je best doen vind ik, en ik zie Real hem ook niet zo snel halen met zijn prestaties afgelopen weken. Maar ik kan me absoluut voorstellen dat hij snakt naar een transfer naar Real, Bayern, PSG of Juventus. De Gea lijkt me de type niet, maar die zal ook vast naar Bayern/psg willen.

25 april 2019 om 10:07

maar draai t ff om...als hij nou wel zn niveau van de eerste weken onder Solskjaer zou vast houden.. Dan zouden ze in ieder geval volgend jaar CL spelen. Dat betekent dat je makkelijker goede spelers aan kunt trekken, dus sneller de weg omhoog in kunt slaan.

En als je goed speelt, zijn er meer goede clubs met interesse in t geval je alsnog weg wilt.
Ik zou iemand met de instelling die Pogba op dit moment laat zien niet snel halen voor de bedragen die nodig zijn.

25 april 2019 om 10:11

Dus hij toont zich van z'n slechtste kant, omdat ie zich beter voelt dan de rest? Hij heeft bij Frankrijk en Juventus helemaal niks bewezen, behalve dat ie wat talent heeft. Ik vind het sterk overdreven om hem te betitelen als enige kwalitatieve veldspeler. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd is een vrij bekend gegeven in het voetbal... Pogba is in mijn ogen zelfs Man-United onwaardig.

25 april 2019 om 10:14

Dat niveau houden zou sowieso niet mogelijk zijn, hij is geen Messi. En daar zit zeker een kern van waarheid in, dat was echt een honeymoon periode. Ik geloof best dat hij er niet helemaal met de pet naar gooit maar dat hij eerder gedemotiveerd is / afgeleid is en daardoor niet echt de leiding kan nemen op het veld. Merk wel op dat de overige spelers allemaal een stuk slechter spelen, dan is het moeilijk om wel datzelfde niveau te behalen.

@fce; Nee dat is niet wat ik bedoelde sorry, omdat ie veel beter is dan de rest, en in een ploeg zit wat ver onder zijn kunnen is, kan ik me voorstellen dat hij mentaal niet meer op 100 focus is, gefrustreerd is, gedemotiveerd is. Dat maakt wel een mindere Pogba. Verder is voetbal geen basketbal waar jij als individu volkomen bepalend bent voor je niveau (op een paar spelers na).

Als jij vindt dat hij bij Frankrijk en Juventus niets heeft bewezen, wil ik daar ook niet echt in discussie mee gaan.

Ja dat vind ik wel, Young, Smalling, Jones, Lindelof, Matic, Herrera, Rashford, Lukaku, Lingard etc komen allen echt te kort voor het niveau dat United moet nã¡streven. Martial behaalde dat niveau in zijn eerste seizoen maar verder niet meer. Shaw is momenteel een goede tweede.

25 april 2019 om 10:49

Ja maar besef ff hoe matig de spelers zijn om hem heen, het spel van United is écht niet om aan te zien. Iedereen is een vechter in een goed draaiend team, Pogba ook, kijk maar naar Frankrijk.
Vind het vooral zonde dat hij in een team speelt zonder idee. Iedere week weer zie je spelers maar wat doen, en dan heb je ook nog Ashley Young als aanvoerder man man...

Pogba past gewoon ook niet bij dit United. Vertraagd het spel constant zo erg net zoals Fred trouwens, terwijl dit United gewoon counter voetbal speelt. Dan heb je ook niks aan zo'n gozer. Benieuwd welke club hem willen hebben.. Kan momenteel alleen marketingtechnisch misschien een stunt zijn dat alle 12 jarige Fifa spelertjes weer een shirtje kopen, want hij heeft sinds die bij United zit voor mijn gevoel nog geen 10 wedstrijden laten zien waarom hij wereldtop is.

25 april 2019 om 10:04

Dat is absoluut niet waar, sinds hij bij United zit is hij volgens mij ook een van de meest productieve middenvelders ter wereld. Vooral in zijn 1e seizoen speelde hij heerlijk samen met Ibra, de resultaten vielen tegen. Heeft intussen bij Frankrijk een aantal masterclasses laten zien en ook dit seizoen waren er perioden waarin hij echt een onemanshow runde.

Probleem bij Pogba is, dat hij als de beste kán voetballen. Maar is nog heel inconsistent, mentaal fragiel en soms tactisch ook naief. Spelers als Modric/kroos/de Bruyne/ Veratti hebben dat echt vrijwel niet. Spelen ook wel in een stuk betere teams.

25 april 2019 om 10:13

Ajaxcunian, als je zijn pingels weghaalt hoeveel blijven er dan nog over? En hoeveel daarvan zijn er in de grote wedstrijden tegen de top 6 geweest? Ik weet het niet hoor, maar kan me zo voorstellen dat je dan niet veel overhoudt.

25 april 2019 om 10:21

Ga je nu een middenvelder afrekenen op goals die hij tegen de top 6 scoort? Tamelijk bizar.

Hij heeft in totaal 9 penalties voor United gescoord.

25 april 2019 om 10:32

Dat zegt hij omdat jij Pogba's productiviteit als argument gebruikt. Hij nuanceert dat vervolgens.

25 april 2019 om 10:40

Het is ook een argument, Pogba is geen middenvelder in de zin van Modric/kroos. Maar is eigenlijk een soort tussenvorm van box to box en aanvallende middenvelder/10 a la Lampard. Die genoot ook van bijzondere statistieken, wat Pogba in mindere mate heeft. Maar ja, hoeveel zin heeft het om te kijken naar goals tegen de top 6, als United meestal verliest tegen de top 6 en de zwakste uit de top 6 is. Ik zal niet weten wat voor nuance dat oplevert.

25 april 2019 om 13:41

Pogba is een goede speler, maar hij lijkt te denken dat hij nog een klasse beter is dan hij daadwerkelijk is. Op die momenten heb je niets aan Pogba en die momenten komen veel te vaak voor.

Bij Manchester United wordt hij gebombardeerd tot de grote ster en dan krijg je dit soort taferelen. In het Franse elftal speelt hij in dienst van de ploeg en andere spelers en dan zie je wel hoe goed hij eigenlijk is. Bij Manchester United laat hij dat veel te weinig zien en speelt hij vooral voor zichzelf.

Maar als dit echt zo zou zijn...wie is er dan nog zo dom om hem te kopen.

Oke..met mourinho liep het niet...werd ie verkeerd gebruikt, kon ie niet mee overweg.. Kan een keer gebeuren. Ole komt binnen, hij presteert als een malle...en 2 maand later heeft ie er toch geen zin meer in...ondanks zn salaris van een paar ton per week.

Dan moet je als nieuwe club bakken met geld uittrekken, maar hoe lang heeft ie zin om bij je te spelen? Of loopt ie na 6 maanden weer zo over t veld? Ben je mooi klaar mee dan

Waarom wil de pers ons doen geloven dat Raiola de alom aanwezige kwade genius is achter dergelijke (veronderstelde) moves en dat speler willoze stukjes was zijn in zijn hand?
Ik begrijp dat het inmiddels een breder gedragen beeld bij veel voetbalvolgersmaar in eerste instantie is de speler zelf verantwoordelijk voor zijn keuzes en spel en heeft de zaakwaarnemer als taak hem daarin te ondersteunen.

25 april 2019 om 11:11

Ja, dit dus. De verantwoordelijkheid ligt volledig bij Pogba zelf. Zelfs als Raiola aan zijn jasje loopt te trekken is het aan Pogba om Raiola tot de orde te roepen.

Maar ja, zoals ik al vaker zeg: het moeten brede schouders zijn die de weelde van vele miljoenen kunnen dragen. Pogba mag dan een sterk lijf hebben, mentaal vind ik hem nou niet bepaald een soortgelijke uitstraling hebben. En dat blijkt ook al sinds hij bij manu speelt (op enkele uitschieters na)

Raiola is een zegen voor de spelers en een vloek voor de clubs.

Wat betreft Pogba; hij ligt onder een vergrootglas. Doet hij het goed, dan is hij een wereldster, speelt hij slecht, dan kan hij verkassen....

Pogba wil ook voor prijzen spelen en komt nu wel tot de conclusie dat dat met de huidige selectie van Manutd er niet in zit.

Laten we eerlijk wezen, het is een van de beste spelers van Manutd, maar krijgt soms onmogelijke ballen van zijn teamgenoten. Als je zit hoe Fred hem soms inspeelt...dramatisch....

Dan kan ik me voorstellen dat het Pogba heerlijk lijkt om goede ballen te krijgen van Kroos of Modric.
Neemt niet weg dat hij het ook positief kan benaderen; hard werken voor het team, positief blijven en neem de ploeg op sleeptouw.

Vraag me af of er wel een team is die zoveel geld wil betalen voor pogba, draait toch een bijzonder matig seizoen.

Had gewoon nooit naar Man Utd moeten gaan. Is gewoon meegevallen in het diepe gat waar de club in gevallen is. Zonde want dacht oprecht dat hij top 3 beste spelers zou worden. De potentie heeft die, Maar de mentaliteit is gewoon helemaal weg

Het moet raar aflopen als pogba deze zomer niet naar real gaat

Verkopen,presteert al haren niet naar behoren. Ja penalties nemen en zo af en toe een doelpunt....Elftal moet helemaal op de schop ....Ook de Gea is geen schim meer van wat ie eerst was.Nogmaals stel een goeie directeur voetbalzaken aan,een met ke nnis van zaken. Van alle topclubs is Utd de enige met zon kneus.... City,chelsea,real etc.....Met deze kneus wordt volgend seizoen weer niks.Alkeen de trainer wisselen heeft geen zin..lees je mee Feyenoord

Pogba deed werkelijk niets gisteravond. Liep erbij als een zoutzak. Voor een box to box player doet hij te weinig en is hij taktisch zwak. Hij werpt zich op als spelmaker maar daar heeft hij het inzicht , de techniek niet voor. Verder speelt hij in een uiterst zwak team met als klap op de vuurpeil Young als aanvoerder. Een trainer die nog nooit iets bewezen heeft op dat gebied. Een eigenaar die geen enkel verstand heeft van voetbal en keer op keer in de fout gaat door ongeschikte trainers en spelers aan te trekken. En de stad manchester moet het van het voetbal hebben voor de rest is daar niets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea299
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
M. RashfordAanvaller159
David de GeaKeeper150
L. GrantKeeper00
E. BaillyVerdediger00
S. RomeroKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

455 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Everton wil snel handelen na het ontslag van manager Marco Silva. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren