Dringend advies aan Erik ten Hag: ‘Niet bijtekenen, je zit in een wespennest’

Zondag, 21 april 2019 om

Erik ten Hag presteert momenteel uitstekend bij Ajax, dat nog op drie fronten actief is. De Amsterdammers kunnen dit seizoen nog landskampioen worden, terwijl de TOTO KNVB Beker en de Champions League ook nog gewonnen kunnen worden. De trainer van Ajax staat nog tot medio 2020 onder contract, maar Hans Kraay junior vindt dat de oefenmeester niet moet bijtekenen.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars wil graag verlengen met Ten Hag, maar Kraay junior stelt dat de oefenmeester moet weigeren. “Ik zou, als ik Ten Hag was, niet bijtekenen. Je zit in een wespennest. Het kan alleen maar minder worden, want beter gaat het niet worden”, zegt de oud-voetballer zondagochtend bij De Tafel van Kees bij FOX Sports.

“Als er gewonnen werd, had Overmars en de spelers gewonnen. Als er verloren werd van Heracles Almelo, had Ten Hag verloren. Hij had een accent. De spelers waren de baas en ze gedoogden hem. Weet ik veel allemaal. En nu moet hij bijtekenen, twee dagen na de wedstrijd tegen Juventus. Ik zou, als ik Ten Hag was, niet bijtekenen.”

“Hij wordt kampioen, hij wint de beker en staat in de halve finale van de Champions League. Beter gaat het niet worden. Na twee of drie nederlagen in het volgende seizoen heb je weer dat gezeik. Nu kan hij naar een heel goede club in Engeland. Niet bijtekenen”, besluit Kraay junior. Ajax leidt momenteel de dans in de Eredivisie, neemt het 5 mei op tegen Willem II in de finale van de TOTO KNVB Beker en wacht een dubbele confrontatie met Tottenham Hotspur in de Champions League.


Poll

Ben jij het eens met Hans Kraay junior?


Gerelateerd

134 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Want in Engeland zeuren ze niet en geven ze je alle tijd om een team te bouwen..?. Als je trainer wordt van een club als Ajax weet je dat je dit gezeik erbij krijgt.

21 april 2019 om 11:17

Maar als er een leegloop komt en zo een nieuw elftal krijgt hij bij Ajax dan wel de tijd om te bouwen of word hij weer uitgekafferd net zoals zn 1e 1/2 jaar?

21 april 2019 om 11:18

Idd. Kraay kraait vaker onzin uit. Hopende dat hij dan achteraf kan zeggen ‘zie je wel, ik zei het toch’. Maar het is vaak lachwekkend wat er uit zijn mond komt.

21 april 2019 om 11:19

Helemaal mee eens. Je leest de naam Hans Kraay jr. en dan denk ik: oh, zijn mening kan ik niet serieus nemen. Zelf totaal niet op hoog niveau trainer geweest. Maar hij mag zijn meninkje natuurlijk hebben. #doenweniksmee

21 april 2019 om 11:33

Net zoals het meninkje van Stijlvol #doenweookniksmee ontopic: heeft kraaij wel degelijk een punt, mensen als Derksen, Driessen zullen op zn boerenaccent blijven hameren, dat ie geen uitstraling heeft, dat zn spelers de dienst uitmaken, dat overmars het team bijeen gebracht heeft en iedereen hiermee succes kan hebben. Zal volgend jaar hetzelfde liedje zijn. Bosz ging en vorig jaar wilden de meesten hem ook terug, dat kan met tenhag ook.

21 april 2019 om 12:28

Ik vind dat accent wel meevallen, tis wat binnensmonds allemaal maar valt eerder onder categorie spraakgebrek a la Fred Rutten heb ik het idee. Tis niet plat Twents iig. Tevens erg flauw van de media, veelal Roomser dan de paus, om juist bij iemand met een afwijkende uitspraak twijfels te gaan hebben in het vaak over-politiek-correcte-Amsterdam. Ik heb zo mijn eigen twijfels bij diezelfde media. Ik bedoel waarom zou je zulke flauwekul serieus gaan nemen?

Hans Kraaij heeft gelijk. Hij moet inderdaad niet bijtekenen. Als we de verhalen moeten geloven dan is ten Hag vaak op het matje geroepen en probeerde ze zijn tactiek te sturen in mindere tijden. Dat is wat er in de krant geschreven werd. Als dit waar is dan moet ten Hag de eerste de beste ksn aangrijpen om elders aan de slag te gaan. Volgend jaar is hij wederom de gebeten hond.

21 april 2019 om 11:15

In Engeland was hij er na t eerste half jaar al uitgegooid.

21 april 2019 om 11:16

Maar waar naar toe? Schalke zou een optie kunnen zijn, maar dat is een gevaarlijk schip om op te varen.

21 april 2019 om 11:16

Goh verrassend hoor, Bombennera99
Je begint zeer voorspelbaar te worden .

21 april 2019 om 12:05

@993410 Ja, ik kan mij nog goed herinneren dat Bomba zelf ook de hele tijd Ten Hag aan het afkraken was omdat hij geen moeite deed om Dolberg fit te maken. En nu het opeens goed gaat met Ajax en zijn clubje PSV weer op het 2e plekje staat (en het dus een goede zet was Dolberg erbuiten te laten) hij het dus over een andere boeg moet gaan gooien en dan maar over Ajax zelf begint. Valt me sowieso wel op dat die jongen nooit reageert op een bericht over PSV en elk bericht dat over Ajax gaat even zijn gal moet spuien.. Maar toch jammer dat er nog steeds elke keer zoveel mensen zijn bericht serieus nemen en er op in gaan, die periode om energie hierin te steken ben ik al wel voorbij gelukkig haha, zouden meer mensen moeten doen en dan stopt deze troll snel

21 april 2019 om 15:47

@Tomido, en vergeet vooral niet dat @bombanera er ongeveer drie maanden op heeft gehamerd dat Ajax het nergens ver zou schoppen wegens een gebrek aan diepgang. Als er al ergens een gebrek aan diepgang is dan is het in de comments van bombanera. ‘Dat is wat er in de kranten geschreven werd’. Zou het kunnen dat bombanera himself Valentijn Driessen is die alleen nog op VZ ‘durft’ een afwijkende mening te ventileren?

21 april 2019 om 11:19

als ten hag niet bijtekent, dan moet hij wel zorgen dat hij al een contract elders heeft klaarliggen bombarda. dus deze opmerking van hans kraay jr begrijp ik niet zo. hij kan best gelijk hebben, maar niet je oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt gekocht

21 april 2019 om 11:33

Serieus wat een onzin! Echt ongelofelijk. Er moet natuurlijk sensatie gezocht worden, maar dit gaat echt te ver weer. Eerst Valentin D. en Johan D, nu weer Hans K. Het is echt niet normaal meer. Ik ben super blij met Ten Hag, echt de persoon die Ajax nodig had en iemand die dit voor een langere tijd gaat doen. Ik denk ook dat hij het zelf graag langer blijft kijk naar de voorgangers de Boer, Bosz allen niet geslaagd in het buitenland.

21 april 2019 om 11:47

Ten Hag slaagt wel in het buitenland omdat hij flexibel is.

21 april 2019 om 11:59

Laat hem dat eerst maar eens doen bij Ajax voor een periode van 5 jaar. Het tijdperk Ten Hag. En dan kijken wat hij in het buitenland doet. Pep deed het 2008-2012 en daarna door. Dus 2017 - 2021/2 is wat mij betreft uitstekend.

21 april 2019 om 11:36

En wat is er mis aan wanneer je op het matje wordt geroepen door je baas? Als mijn baas niet tevreden is met mijn functioneren is het de normaalste zaak van de wereld, maar nu moet hij zelf maar vertrekken? Als het überhaupt al waar is, vind ik het juist sterk dat hij een kans krijgt zich aan te passen van het bestuur en van ten Hag dat hij zich aan durft te passen ten goede van de club.

21 april 2019 om 11:45

@lunny
Er is heel wat mis als bestuurders zich bemoeien met de tactiek.
Je moet ook stoppen om jouw baan te vergelijken met een trainer.

21 april 2019 om 12:02

bombanera99,

Als er één relatie goed is, dan is dat met van der Sar en Overmars, notabene op voordracht van Marc naar Ajax gekomen en in moeilijke tijden in bescherming genomen door het bestuur.

Dat ze met hem praten is niets mis mee, er is geen sprake van de wet voorschrijven.

Als je ziet hoe spelers, bestuur en Eric met elkaar omgaan valt het wel mee.

Kraai heeft sowieso weer ongelijk, want alle supporters weten ook dat als de grote sterren weg zijn er weer opgebouwd moet worden.( dit maak ik al tientallen jaren mee bij Ajax.

21 april 2019 om 12:21

@Leeuw087 Niemand weet dat. Ik kan niet bewijzen dat de relatie slecht is. Jij kan ook niet bewijzen dat de relatie goed is. Er is zeker wel wat mis als trainers op het matje worden geroepen en men zich mengt in de tactiek. Dat wil namelijk zeggen dat je geen trainer hoeft aan te stellen maar gewoon een doorgeefluik die veel goedkoper is. Je stelt een trainer aan omdat je denkt dat de trainer het beste weet wat goed is voor de selectie. Daarom stel je een trainer aan. Je stelt geen trainer aan om je bevelen op te volgen anders moet je er zelf gaan zitten.

21 april 2019 om 12:59

Dat de relatie goed is is al bewezen door de prestaties. Deze zijn alleen mogelijk als spelers, staf, bestuur en fans 1 zijn. Ten Hag zit perfect op zijn plek en zou gek zijn om naar Engeland te verhuizen. Alleen Bayern zal hem kunnen verleiden.

21 april 2019 om 13:11

@bombanera99

Ik lees al weken je afkeer jegens Ajax. Een trainer stel je aan, op basis van afspraken. Wat wil de club? Hoe heeft de trainer dat voor ogen? Een bestuur is de club bewaking, die mogen wel degelijk een gesprek met de trainer aangaan!

Ajax probeert al ruim 50 jaar toon aangevend te zijn, in het hedendaagse voetbal. In 1969 de eerste finale met de grote oren gespeeld tegen Milan, van daaruit hebben ze verder gebouwd met het resultaat de trilogie in de jaren 70. In de jaren 80 en 90 her en der een Europees succes en de glorie jaren 1995 en 1996, toen 2x de finale werd gehaald, met herkenbaar voetbal. Ajax werd op dat moment 1 van de rijkste clubs ter Wereld. Niet alleen door de bekers die ze wonnen, maar vooral door de jeugd en de tactiek, die al daarvoor ruim 30 jaar aan Ajax kleefden. Tot 2005 is Ajax redelijk in dat spel gebleven, maar werd de club wel steeds armer en armer. Er werden spelers gekocht, die niet goed genoeg waren, ofwel gewoon er niks van konden. In 2011 bloeide Ajax een beetje op met 4 landstitels op een rij, mooie wedstrijden gezien, tegen Ac Milan, Barcelona en Man c om maar wat te noemen. Op de eerste helft tegen Barca na en een helft in Madrid, zijn me voornamelijk de uitslagen bijgebleven, niet het spel. Het heeft Ajax wel geld opgeleverd, maar niet zo ontzettend veel, dat ze er jaren van konden teren. Overmars en vd Sar hebben goed gezien, dat een eigen identiteit gewoon veel meer geld oplevert. Kijk naar Barcelona, die met het Nederlandse spelletje al jaren een van de populairste clubs ter Wereld is. Ten Hag wou dat ook spelen, maar komt niet uit de Ajax school, vd Sar wel en Overmars heeft er jaren rondgelopen. Het is dan helemaal niet vreemd dat clublegendes als Overmars en vd Sar er gewoon opvijzen. Dit deed Cruyff ook bij Guardiola en Rijkaard. Ten Hag, Overmars en vd Sar, hebben simpelweg hun eigen kennis gedeeld. Overmars en vd Sar de Ajaxcultuur aan ten Hag en ten Hag die intensief heeft samen gewerkt met Pep zijn deel. Het levert Ajax bakken vol geld op. Iedereen doet waar die goed in is, krachten worden gebundeld en Ajax staat nu denk ik alweer in de top 10 populairste clubs ter Wereld, wat goed is voor de omzet van shirtjes, sjaaltjes en stadionbezoeken. En als jij denkt dat dit alleen bij Ajax gebeurd, zit je er radicaal naast, dit gebeurd bij elke grote club in Europa.

21 april 2019 om 11:37

Ik schrijf dit met voorbehoud. Ik schrijf dat als de verhalen kloppen in de media over inmenging dan moet hij niet bijtekenen. Is het zo moeilijk om te lezen? Ten Hag kan overal naartoe. Niet naar topclubs maar zeker wel naar de subtop met zijn huidige CV.

21 april 2019 om 13:14

‘Wie zaait zal oogsten’, heet het spreekwoord. Er is naar mijn idee de afgelopen seizoenen een hoop aanleiding door je gegeven om sceptisch op je te reageren. Het valt me op dat je jezelf nu constant in de slachtofferrol manoeuvreert, wat ook weer een tikkeltje overdreven is. Het is overigens mijn antwoord als verklaring op je vragen, dus mocht je het weet als op de man spelen zien, is dat jouw spook. Maar niemand lapt hier de regels asn z’n laars in mijn opinie. Daarnaast doet men niet veel anders dan jij. ‘is het zo moeilijk om te lezen.’ zou jij waarschijnlijk ook als op de man reageren hebben beschouwd, schat ik zo in

21 april 2019 om 14:06

Bombanera99, De media (Lees Valentijn Driessen, Hans Kraaij Jr en sensatiezoeker Johan Derksen) zijn al tijden bezig, (sinds de aanstelling van Ten Hag) om hem zwart te maken. Dat een stel hersenloze Ajaccieden day Dan overnemen en dat non stop verkondigen, daar doe je de echte nuchtere trouwe Ajaccieden te kort mee. Het is natuurlijk dat een trainer tijd nodig heeft om zijn tactiek en speelstijl over te brengen op de groep. Ten Hag moest dit ook nog eens doen halverwege een afgrijselijk jaar waar Ajax werkelijk all spreekwoordelijke hoeken van de kamer te zien kreeg. (Kind aan huis puur talent Appie die neerstort, geen Europees voetbal, een onzekere en niet ervaren coach, gerommel in de directie). Het is vrij eenvoudig te verklaren waarom het niet meteen goed ging! Neem ook Mee, 4 jaar geen kampioen, Wij ajax fans hunkeren natuurlijk naar een kampioenschap. En reageerde day af op de coach (hoe oneerlijk dat ook was). Plotseling hadden die hersenloze ajax fans met een getoeter een Klein aanhang. Alles zoeken om Ten Hag af te maken. Vanuit de voetbalclub Ajax, is er altijd vertrouwen geweest. Uitermate bewezen door Marc 'netto' 'buikschuiver' 'genius' Overmats door zijn eigen baan afhankelijk te maken aan het functioneren can Ten Hag. Marc is samen met Edwin vd Sar (en nu ook Danny Blind) de echte Ajaccieden in bepalende functies binnen de Ajax kamers. Persoonlijk heb Ik Ten Hag altijd het vertrouwen gegeven. Soms maakt hij fouten, maar dat doen een Pep,Jurgen en Zinedine ook! De Media omtrent Ajax is altijd een Bak met ellende. Geen enkele coach is goed genoeg. Ze geven te weinig ujt, ze geven teveel uit, het is een schande Als ze geen kampioen worden. Etcetera etcetera. Dit hoort bij historisch gezien de grootste/meest succesvolle club uit een land. (Zie Manchester United, Real Madrid, AC Milan, Bayern Munchen). Ik vind het persoonlijk erg jammer om jou naam altijd voorbij te zien Komen op Ajax forums. Zonder ook maar enige nuance of objectiviteit. Als mensen een berichtje typen naar jlu, onderbouwd en geen spelt tussen te krijgen. Negeer je day en zoek je naar andere om je gekleurde mening te verkondigen. Als ze zich aanpassen aan jouw niveau, ga je op je hoge hakken staan. Ik Kan het vergelijken met jongeren hier in Africa die nadrukkelijk op zoek zijn naar een buitenlandse partner om ze te gebruiken voor geld en wellicht het land te ontvluchten. Zodra iemand ze afwijst. Zijn ze racisten. En is het moord en brand. Ik hoop je op je eigen club forums te zien(PSV), Net zo kritisch als op Ajax forums. Tot die tijd kan Ik jouw reacties niet serieus nemen als jij je niet aanpast. Als jij vruchtbare discussies wilt, is dit een must. Wil je trollen, Dan blijf je zoals je bent. (Met je balkje erg leeg) Ik wens je een fijne dag, succes met je club in de wedstrijd vandaag. Als Ajaxfan hoop ik op puntverlies en hoop Ik jouw reacties te zien in Live meepraten. Houdoe!

21 april 2019 om 12:41

Wat dacht je ervan de verhalen van Valentijn eens niet te geloven? Denk je nou echt dat een elftal zo succesvol kan zijn als er geen chemie is tussen de trainer, de leiding en het elftal?

21 april 2019 om 12:44

Ik heb nergens geschreven dat ik de verhalen geloof. Er staat duidelijk 'mochten de verhalen in de media waar zijn.'

21 april 2019 om 12:48

Ga er maar van uit dat er helemaal niets van waar is. Het hele seizoen zien we al een hetze vanuit die Belgische krant. Begon toen Bergkamp eruit gekieperd werd.

Gewoon een geweldig seizoen. De triple kan nog altijd geworden worden en het is al bijna mei. Ajax kan de meest succesvolle club van Europa worden dit jaar. Bij Ajax is het een en al feest en blijschap. De directie vliegt al buikschuifende over de Europese velden.

Bij de anderen zit het chagrijn diep. Bij Hans Kraay. bij Valetijn. Bij Bombanera99.

21 april 2019 om 13:59

Waarom moet ik daar vanuit gaan? Op basis waarvan? Omdat jij dat zegt? Wat is jouw bron?

21 april 2019 om 14:14

Ik geniet wel van je afgunst en intelligentie niveau, ga vooral verder met je verhalen over Ajax! Jouw verhaal komt neer op; mochten de onbevestigde verhalen waar zijn dan is er een kans op een mogelijkheid dat de relatie wellicht slecht zou zijn. Ik heb gehoord dat, mocht het waar zijn, PSV de supporters wilde verkopen, samen met de grond onder het stadion. Heeft vd Gijp bevestigd. Dus mocht dat waar zijn dan zit PSV ook in de mensenhandel. Ik zeg niet dat het zo is, maar mocht het wel zo zijn, dan is het natuurlijk wel zo. Oja ik heb ook gehoord dat er een gouden standbeeld van Louis vG in de kleedkamer van Ajax zijn. Met gouden pik. Mocht dit waar zijn dan zou het kunnen dat dat standbeeld meer dan 100.000 euro heeft gekost. Maar alleen als het waar zou zijn. Anders zou het ook minder kunnen zijn. Goede redenaties, ga door!

21 april 2019 om 14:42

@wedge
Mocht dat allemaal waar zijn dan heb je inderdaad gelijk.
Overigens hoeft iets niet bevestigd te worden of iets waar is of niet.
Jij mag die mening uiten als je dat schrijft over PSV maar dan moet je wel met een bron komen die dat beweert. Heb je dat?
Volgens jou kan het alleen waar zijn als Ajax het bevestigt?

21 april 2019 om 14:22

Als alles waar is wat ze in de kranten zeggen , dan maakt het de prestatie van Ten Hag alleen maar ggroter en groter.
Als trainer van elke grote club krijg je hier mee te maken , kan je er niet tegen dan is het beter om bv een stapje lager te doen.

De kritiek op ten Hag kwam altijd van de media. Het bestuur en de spelers heb ik nooit negatief over de trainer horen spreken. Hansie hansie heeft wel een punt door te stellen dat het eigenlijk alleen maar minder kan. Maar ik denk dat ten Hag met Ajax een hele mooie club heeft waar de komende jaren nog best wat uitdagingen zijn.

21 april 2019 om 11:23

Yup. Voornamelijk van ene Valentijn D. Wat heb ik me daaraan geërgerd. Nepjournalistiek van de hoogste orde.

21 april 2019 om 12:03

Journalistiek is normaliter objectief onderzoek doen. De Telegraaf zal eigenlijk aan het einde van het seizoen een dik kopstuk op de voorpagina moeten maken met als titel ''we zaten er compleet naast'' om hun eigen fouten toe te geven. Je kunt als analist / journalist natuulijk er een keer ergens naast zitten. Maar continue op iemand bashen, zonder inhoudelijke argumenten gaat natuurlijk nergens over. Valentijn Driessen heeft zich voor de rest van zijn leven belachelijk gemaakt en elk stuk onderzoek over een club, speler, trainer kunnen we in de toekomst met een korreltje zout nemen.

21 april 2019 om 12:47

Maar datzelfde geldt ook gewoon voor een groot deel van de achterban. Zelfs tot een paar maanden terug waren veel supporters kritisch op Ten Hag. Inmiddels is er nog een enkeling die bij z'n standpunten blijft, maar de rest is 180 graden gedraaid en vinden hem in tegenstelling tot een aantal maanden terug nu ineens wel een goede coach.

21 april 2019 om 13:00

Klopt. Maar supporters mogen hun mening geven. We leven in een digitale wereld. Net zoals een bepaalde speler altijd populairder is dan een ander. Supporters verdienen hun geld er echter ook geen mee. Ze supporteren alleen een club of bepaalde speler.

Echter als je de chef bent van de Telegraaf en daar dus relevant sportnieuws in moet vermelden met tevens artikelen die op enigsinds waarheden zijn gebaseerd dan verwacht ik goed onderzoek en journalistiek die objectief is.

Met Ten Hag is er een grote propaganda show van gemaakt. Kijk je mag best je mening geven, maar doe dat in een column of als analist.

Ik vind dat bijvoorbeeld een Derksen daar en tegen wel met goeie argumenten komt. Hij vind Ten Hag niet gemaakt voor een club als Ajax en heeft daar bepaalde argumenten bij, dat mag. Hij is analist.

Maar de Telegraaf is een sportkrant. Dan ga je niet een half jaar lang een trainer belachelijk maken om bepaalde dingen. Of bepaalde elementen erbij halen die waarschijnlijk niet eens op waarheid zijn gebaseerd. Ze zijn compleet doorgedraaid betreft de persoon Ten Hag.

En nu zal die zogenaamd maar geluisterd hebben na spelers als Tadic en opeens zijn alle resultaten goed.

Dat ze zichzelf daar nog serieus nemen. Moet je nagaan dat Tadic even een half uurtje met de trainer gaat praten en opeens win je van alle grote ploegen in Europa zon beetje.

Beetje ongeloofwaardig niet? Ze zoeken elke keer na een excuus, een gemiddeld slim persoon zal door dit soort journalistiek heen moeten prikken en het simpelweg niet meer moeten lezen.

21 april 2019 om 11:24

Inderdaad. Het is zeker ook een uitdaging gewoon te blijven en met Van der Sar en Overmars verder te bouwen aan de structuur van Ajax.

21 april 2019 om 11:36

En vergeet de fans niet waarvan een groot deel niet op hem zat te wachten omdat hij niet bij Ajax zou passen. Erik is echt een vakman een toptrainer ik vind het denk ik de beste trainer die we ooit bij Utrecht gehad hebben. Maar vond het vervelend dat hij vaak van de achterban van Ajax het respect en vetrouwen niet kreeg. Als dit jaar de titel gepakt word en de beker kan ten Hag beter kijken voor een bundesliga ploeg een competitie die geweldig bij hem zal passen want mooier dan dit word het echt niet meer.

21 april 2019 om 12:13

Deze kwam zeker niet alleen vanuit de media, maar ook vanuit de supporters. Daar was ik ook 1 van en dat ben ik nog steeds. Te veel taktische blunders. En nog erger; verdedigend wisselen in eigen huis tijdens een eredivisie wedstrijd. Dit kan gewoon niet. De reden dat het nu allemaal goed gaat is puur de selectie.

21 april 2019 om 12:19

Musi: dan heb je dus echt geen enkel flauw benul van het vak coach. Als je er zo over denkt heeft het ook geen zin dat ik je dat ga uitleggen.

21 april 2019 om 12:45

Dat is maar deels waar, want de achterban deed er net zo hard aan mee. Het verschil in meningen over Erik Ten Hag van nu en (zelfs) een aantal maanden terug is een verschil van dag en nacht. Zo zie je maar hoe de waan van de dag regeert.

Elke Ajax supporter met normaal verstand begrijpt dat ook wel. Tuurlijk wordt het volgend seizoen minder. Maar Ten Hag zal met deze prestaties een contract tot zijn pensioen moeten worden aangeboden. De beste Nederlandse trainer sinds Van Gaal.

21 april 2019 om 11:27

Voorlopig nog geen prijs, dus dat is wat voorbarig en doe je Van Gaal tekort mee. Met deze selectie zou een Bosz ook bovenin meedoen.

21 april 2019 om 11:56

Peter Bosz de man die met 2 betere ploegen (op papier) kansloos werd uitgeschakeld in de CL met Dortmund en met Leverkusen niet eens van Krasnodar kon winnen. Dan vind winnen van Juve, Real en 2x gelijkspelen tegen Bayern met eeen kwalitatief minder team toch wel wat indrukwekkender. Daarnaast had Bosz kampioen moeten worden met deze selectie. Hij werd 2de. Ten Hag wordt niet alleen kampioen, maar pakt ook de beker. En ook in de CL is Ajax nog niet uitgespeeld.

21 april 2019 om 13:21

Precies, hij hoeft geen contract te tekenen tot aan zijn pensioen, maar het heeft voor ten Hag veel meer zin, bij te tekenen dan te vertrekken. Laat hem nog 2x in 5 jaar de kwart finale halen met Ajax en dan staan Barcelona, Bayern Munchen wel op de stoep. Heeft hij zich bewezen (al heeft die dat nu ook al), maar dan ook de ervaring om een nieuw team te kunnen smeden. Kijk wat voor profijt van Gaal heeft gehad in die 6 a 7 jaar, 2x nieuw team te smeden bij Ajax, hij kan nu nog bij topclubs aan het werk.

21 april 2019 om 15:26

De beste Nederlandse trainer sinds van Gaal? Man hou op. Vooralsnog heeft zelfs Gio meer prijzen.

Totaal idioot van Hansie. Is altijd al zo geweest bij Ajax en in de complete voetbalwereld. Misschien in Amsterdam wat extremer, maar een mooie club in Engeland dan als suggestie doen. hahaha. Veel plezier met The Sun dan. Je ziet aan Erik dat hij het naar zijn zin heeft en zich niets aantrekt van De Telegraaf. Ook een voordeel dat hij uit geen enkel kamp komt en daardoor er mooi tussen in staat.. Kan ook nog regelmatig terug naar het Oosten om daar met zijn gezin tijd door te brengen.

21 april 2019 om 12:51

Wat een onzin. Hans Kraay Jr. heeft hier gewoon een goed punt, al gaat hij iets te ver door te stellen dat bijtekenen een slecht besluit zou zijn. Echter is nog een seizoen als deze bijna onmogelijk. Het afbreukrisico is erg groot en de meningen over Ten Hag bij de achterban wisselen om de maand (afhankelijk van de resultaten).

21 april 2019 om 14:07

@ Sirius

In een ideale wereld zou je kunnen stellen dat hij punt heeft, maar zo zit de voetbalwereld niet in elkaar. Bij alle clubs komt er heen snel kritiek (vaak onredelijk)wanneer de prestaties niet snel verbeteren (en al helemaal bij topclubs), als je dat als leidraad pakt moet je niet als trainer actief willen zijn in het prof voetbal. Waar je ook komt het is een ondankbare taak, en dat weet Hans ook. Ik heb meer het idee dat Hans hier op een opzichtige en clichã© matige manier de moraalridder wilt uithangen. Daar is hij ook bij Voetbal Inside vaak op te betrappen..

Ook het argument dat het volgend seizoen automatisch teleurstellend word vind ik ook zo'n clichã© matig (onzin) argument. De kans dat Ajax weer zover in Champions League komt is inderdaad onwaarschijnlijk. Als Overmars er weer in slaagt om een goed elftal samen te stellen; vervolgens Ten Hag Ajax (weer) kampioen (ja; ook al zullen er nog wel hachelijke momentjes komen ik geloof dat Ajax kampioen word) maakt en de groepsfase van de Champions League overleefd (of ver komt in de Europa League) zul je niemand horen klagen.

Daarnaast laat nieuw talent dit seizoen af en toe spelen waardoor ze wellicht volgend seizoen minder last hebben van zenuwen wanneer zij meer speeltijd krijgen. Zover ik de interactie tussen Ten Hag en de nieuwe talent heb kunnen beoordelen zie ik daar wel een goede sfeer tussen. Zo te zien heeft Ten Hag geleerd van de fouten die hij eerder in het seizoen maakte en heeft hij zijn draai gevonden, mocht er om wat voor reden een nieuwe trainer voor de ploeg staan is het risico juist reã«eler veel dat het een drama seizoen word.

Ik ben dus helemaal niet zo pessimistisch over het volgende seizoen als hij blijft. Ook al gaat hij weg, uit respect naar hem toe en zijn prestaties verdiend hij gewoon een opwaardering/verlenging van zijn contract.

21 april 2019 om 14:37

Maar dat ontken ik ook allemaal niet. Je hebt wel degelijk een goed punt en als Ajax volgend jaar gewoon om de titel strijdt (die kans is erg groot) en goed voetbal op de mat legt, zal men ongetwijfeld tevreden blijven.

Echter kun je precies voorspellen wanneer men de schuld weer bij Ten Hag legt. Een iets mindere periode en de eerste geluiden over z'n accent en voorkomen zijn alweer gemaakt. Maar goed, om even in te haken op de 1-na-laatste alinea:

Jongens als De Wit, Schuurs, Ekkelenkamp, Lang, Eiting en Cerny vind ik persoonlijk niet geweldig, terwijl de grotere talenten nog erg jong zijn. Er zal vast wel weer talent doorbreken, maar ik denk dat de aanwas voor aankomend seizoen bijzonder matig zal zijn.

Weer een poging tot leuk doen van "onze" Hans..
Wespennest, daar lijkt het op dit moment helemaal niet op.
Maar Hans is nu eenmaal gek op aandacht...

21 april 2019 om 11:26

Vind Hans normaal wel aardig maar hier slaat hij de plank mis als je het mij vraagt.

21 april 2019 om 11:55

Hij heeft toch gelijk? Zo is de voetbalwereld nu eenmaal.

21 april 2019 om 12:55

Denk je dat het in de Bundesliga anders is? Kijk eens wat Nico Kovac over zich heen krijgt. Staat gewoon bovenaan en in halve finale beker. En ik kan me daarnaast best voorstellen dat in Duitsland twijfel bestaat over Nederlandse trainers na de laatste excercities. Ben ook bang dat Schreuder problemen gaat krijgen daar. Heel ander ‘umfeld’ zoals ze daar zeggen.

21 april 2019 om 13:09

Nee ik denk niet dat het in de bundesliga anders is. Zeg alleen dat de voetbalwereld zo is. Na zo'n seizoen is het mijns inziens handiger om elders een uitdaging te zoeken. Zoals Hansie zegt kan hij alleen maar verliezen.

21 april 2019 om 13:33

Jarno,

Maar dan zal je ook 'opnieuw' moeten beginnen. En of de relatie tussen Hag en de desbetreffende leiding da net zo is als t huidige.. zal niet zo snel zijn . Dus krijg en heb je minder krediet. Idd bij elke andere topclub in het buitenland krijg je niet veel tijd. Tegenwoordig bij grote subtop in Europa ook niet meer. Denk dat Ten Hag gewoon moet blijven grootste gedeelte van selectie blijft. Ken zn speelstijl en nieuwe jongens erin slijpen. Weet sowieso dat t team dat er volgend seizoen staat gewoon weer een team is die meedoet om de landstitel. Dat is t belangrijkst. De rest , zoals nu de CL is mooi meegenomen en reclame voor Ajax.
Iedereen weet dat zo'n prestatie als dit jaar in de CL uitzonderlijk zijn. Mocht dan Heb volgend jaar met Ajax kampioen worden is dat ook al een prestatie. Om na zo'n transformatie een titel te pakken.
Dus kan alleen maar slechter? Snap wel wat menig bedoelen. Maar hoeft niet per sé..

21 april 2019 om 13:45

De kritiek op Kovac is gewoon terecht. In de CL keihard gefaald. Speelt veel te defensief. Dat je dan de Bundesliga als nog wint zegt eerder wat over de concurrentie. Dortmund heeft het in de 2de seizoenshelft compleet weggegooid.

De Bundesliga heeft snel een nieuwe kampioen nodig. Ik hoop stiekem nog steeds op Dortmund (moeten ze alles winnen), want ik zie Bayern niet winnen in Leipzig namelijk.

21 april 2019 om 20:02

Ik vind ze in Duitsland altijd wel loyaler dan in andere landen. In Duitsland vind ik echt dat een trainer de tijd krijgt om iets te bouwen in tegenstelling tot Spanje / Engeland

21 april 2019 om 12:54

Hans Kraay overdrijft wel vaker in z'n reacties, maar het afbreukrisico is natuurlijk wel erg groot. De enigste reden waarom Ten Hag nu ineens wel goed ligt bij de achterban zijn de prestaties, want een paar maanden terug waren de meesten bijzonder kritisch. Nog een seizoen als deze gaat er niet komen en de kans dat je volgend jaar een gelijkwaardige selectie hebt, is nihil.

Hans weet het allemaal zo te zien. Tuurlijk is het begin voor zo een coach lastig, dat is altijd zo. Er komt een trainer van buiten af met een vaag accent even vertellen hoe het allemaal moet. Als je dan ook nog verliest krijg je bakken met kritiek. Is dat nieuw in de voetbal wereld? Elke Ajacied is het er volgens mij over eens dat dit juist een uitstekende coach is voor Ajax. In het begin had ik ook me bedenkingen, maar daar moet ik echt op terugkomen. Straalt rust uit, laat zich niet gek maken en neemt ze eigen beslissingen. Ik hoor Derksen elke keer zeggen dat het dom was om van de Beek niet op te stellen. Wat weet hij daar nu van? Ten Hag vond hem gewoon niet scherp genoeg en zet hem paar keer op de bank. Deal with it. Sterker terug gekomen, dus gewoon goeie beslissing. Zo snel mogelijk verlengen!

Wat kan ajax eraan doen dat Valentijn en de telegraaf een heksenjacht houden op ten Hag? Dat gezeur over zijn accent, moet hij zijn tafelgenootjes bij Vi op aanspreken. Die maken iedereen belachelijk inclusief Hans zelf wekelijks. En toch blijft Hans maar aanschuiven........

21 april 2019 om 12:56

En wat dacht je van de achterban? Die waren minstens zo kritisch als De Telegraaf, maar nu steken ze hun hoofd in het zand en doen alsof ze nooit een slecht woord over Ten Hag hebben gezegd.

21 april 2019 om 13:04

De.meeste hier volgen de meningen van Derksen en Valentijn. Een enking vormt een eigen mening. Ten Hag doet het het hele seizoen al meer dan prima. Eerste half jaar is natuurlijk speelwijze erin slijpen en poppetjes op de juiste plek zetten.

21 april 2019 om 13:05

Met eerste halfjaar bedoel ik na de winterstop vorig seizoen

21 april 2019 om 13:40

Daarom is Ajax ook de ideale club om je als speler en trainer door te ontwikkelen naar de internationale top. Ajax is een internationale topclub in het klein. Als je bij Ajax al niet met een kritische achterban/media om kan gaan zak je in de internationale top al helemaal door je hoeven.

21 april 2019 om 14:30

Maar een eventueel vertrek heeft niets met kritiek of de achterban te maken. Niet alleen de spelers staan in de spotlight, ook de technische staf en dan met name de hoofdtrainer. Ten Hag zal deze zomer zeer aantrekkelijke aanbiedingen krijgen, dus als hij vertrekt zal een sportieve stap eerder de reden zijn.

21 april 2019 om 16:06

Sportweek, snap ik ook niet. Die hans ontbreekt zelf respect, altijd weer laten vernederen.

Ik ben het eens met Kraaij jr. dat Ten Hag niet moet bijtekenen, maar niet met zijn redenaties. Wat Kraaij allemaal aangeeft, komt bij de pers vandaan en deze geruchten zeggen helemaal niets of het zo gaat bij Ajax.

Nee, hij moet nu cashen, omdat de selectie de komende jaren nooit meer zo goed zal worden als nu. Frenkie en Matthijs zijn uniek en onvervangbaar en met name het vertrek van FdJ betekent dat Ajax nooit meer kan spelen zoals het nu doet. Zonder FdJ komt Ajax de kwartfinale van de CL niet door en dat betekent dat hij de zeer waarschijnlijk zijn laatste kans heeft om de clubs voor het uitkiezen te hebben en hij moet daarom deze zomer naar een topclub in een van de grote competities. Die kans krijgt hij anders nooit meer.

Niet luisteren naar Hans Kraay junior. Die kraamt alleen maar algemeenheden uit. En natuurlijk doet Ajax komend seizoen een flinke stap terug en hoe groot die stap is, ligt aan de scouting en de inkoper. Dat is wat anders dan spelers voor een goed bedrag wegbrengen. We zullen zien. Met of zonder Ten Hag.

Hans slaat de spijker op zn kop en heeft helemaal gelijk. Hoe graag ik ook zou willen dat Ten Hag bijtekent is het wel duidelijk dat hij alleen gedoogd wordt maar niet geaccepteerd. Hij zal nooit echt de credits krijgen omdat een groepje personen binnen Ajax dat niet zal toelaten. Hij kan daarom alleen maar verliezen ondanks de uitzonderlijke prestaties die hij heeft geleverd en zal leveren.

21 april 2019 om 13:32

@holland8,

Ik denk dat jij de plank misslaat. Ajax is geen gewone club. Dat bestuurders in dit geval Overmars en vd Sar meedenken, meepraten en ook credits verdienen heeft met het simpele feit te maken, dat ten Hag, geen verleden heeft gehad met Ajax. Wat Overmars en vd Sar hebben gedaan, is hem wegwijs gemaakt, met hun ervaring over Ajax speelstijl. Ten Hag krijgt zeker de credits, verdiend die ook en zijn naam gaat door Europa, evenals die van Overmars en vd Sar. Het is een 3hoekverhouding. Overmars kijkt door een andere bril dan ten Hag, Overmars kijkt simpelweg, hoe leveren die spelers het meeste op. Vd Sar, als oud captain van Man U en Oranje en opgeleid bij Ajax geeft zijn visie over de bepalen koers, wat is aantrekkelijk, hoe zag van Gaal dat en vroeger in de opleiding? Ten Hag neemt zijn ervaring uit Munchen mee. Hij is de 2e trainer die geen achtergrond heeft binnen Ajax, in ruim 30 jaar. De andere was Olen, maar die had wel de Ajax gedachten. Maar is ook wel bijgestuurd door spelers als de Boer en Blind, maar ook door bestuurders als van Praag. Het is helemaal niet zo gek, dat er dus ook anderen mee profiteren over de successen van Ten Hag, want deze 3 mannen, doen het gewoon samen en ik denk dat Schreuder er ook een hele belangrijke rol in speelt.

Iedereen snapt dat je Frenkie en de Ligt niet even vervangt. En Ziyech ook niet. Daarnaast zijn de doelstellingen gewoon duidelijk, kampioen worden 3 van de 5 jaar, en liefst na de winterstop nog actief in CL / EL en voetbal waar publiek blij mee is. Dat ze nu zo ver komen is leuk, maar iedereen snapt dat het niet structureel is

Stel het lukt niet een je wordt ontslagen, dan krijg je in ieder geval een hogere oprotpremie mee. Waarom zou je niet verlengen? Het zal nog wel even duren voor de Engelse top de deur klopt voor Ten Hag.

Hij kan het beste naar Bayrn Munchen gaan, dit keer als hoofdtrainer.
Kent de club en heeft na Ajax een staat van dienst als toptrainer.

21 april 2019 om 11:37

Ach de popi Jopie moet ook weer even zijn plasje doen en zich gedragen als valentijntje , Ajax zal volgend jaar er anders uitzien maar er zal vast een goed team staan hoor en natuurlijk kom je niet ieder jaar zover in de CL , maar ik vind dat te Hag het geweldig doet je kun niet ontkennen dat hij gewoon een goede trainer is , ik laat al die wijsneuzen die het beter denken te weten maar lekker aan lullen , en zeker popi Kraai die alleen maar onzin uitkraamt .

21 april 2019 om 13:36

Het belangrijkste is dat Van der Sar en met name Overmars inmiddels dusdanig aan autoriteit gewonnen hebben dat zij een trainer een stuk beter uit de wind kunnen houden dan pakweg 4 jaar geleden. Want wie durft er nu nog met droge ogen te beweren het inzake voetbalzaken bij Ajax beter te weten dan die twee?

Hans Kraay heeft altijd bij clubs in de marge gespeeld en dat klinkt ook door in zijn uitspraken. En die zijn dan ook meestal ontbloot van iedere logica. Een trainer die in de top werkt, zal bij iedere topclub waar hij werkt, worden beoordeeld op de resultaten. Dat gebeurt niet alleen bij Ajax. Bij Ajax zijn Erik ten Hag en Peter Bosz ondanks dat de hijgerige media, de vijfde colonne van de club en de vele successupporters die de club aanhangen, na een paar mindere wedstrijden hun vertrek eisten, altijd door dik en dun door Overmars en Van der Sar gesteund. En hebben rustig de tijd gekregen om hun elftallen op te bouwen. Die tijd krijg je bij een club in een andere competitie zelden, daar kunnen diezelfde Peter Bosz evenals Frank de Boer eb bijv. Fred Rutten over mee praten. De suggestie dat Ten Hag niet zou moeten bijtekenen omdat er spelers verkocht gaan worden en het elftal normaliter aan kwaliteit zal gaan inboeten, tart dan ook iedere logica. Gezien het feit dat Kraay daarin een reden ziet om niet bij te tekenen, is het niet verwonderlijk dat hij trainer van een amateurclub is. Om geschikt te zijn als trainer van een topclub, moet je karakterologisch zo in elkaar zitten dat je niet opstapt als het moeilijk wordt, maar in de verhoogde moeilijkheidsgraad juist een uitdaging ziet. Ik denk dat Ten Hag zo in elkaar steekt en bij gaat tekenen omdat hij uit het hout is gesneden waarvan men pijlen maakt. En dat geldt duidelijk niet voor Kraay jr. als je op zijn uitlatingen afgaat.

21 april 2019 om 11:53

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat Peter Bosz toch een beetje is weggepest door Dennis Bergkamp want hij wilde eigenlijk hetzelfde als wat ten Hag nu heeft een eigen staf maar Bosz kreeg dat niet voor elkaar , want ik denk dat als Bosz dat wel had gekregen hij nooit was weggegaan al na 1 jaar , en ook de denigrerende opmerking van Bergkamp jegens Bosz zo van jij hebt nooit in de top gespeeld was ook niet erg gepast , maar Sinds hij weg is is het ogenschijnlijk toch beter gaan lopen bij Ajax salaris plafond omhoog betere spelers gekocht daar was hij allemaal tegen of het allemaal waar is weet ik niet maar het ziet er wel zo uit , maar met Ten Hag heeft Ajax toch een trainer in huis die het eigenlijk erg goed doet en imo gewoon moet blijven .

21 april 2019 om 16:09

Sloepie, dat kwam omdat Bergkamp is vertrokken. Toen is alles omgegooid, die was tegenstander van dure spelers en duurdere salarissen.

21 april 2019 om 13:04

Het gaat niet eens zozeer om de tijd die je in het buitenland krijgt (of niet krijgt). Bosz, Frank de Boer, maar ook Cocu en Rutten gingen naar clubs waar het verwachtingspatroon hoger was dan het fundament en de staat van de club. Dan krijg je het altijd moeilijk.

Bovendien doen we alsof alleen Nederlandse coaches het zwaar hebben in het buitenland, maar dat geldt voor elke coach in een grote competitie. De clubs hebben veel geld, coaches zijn makkelijk inwisselbaar en enkel het resultaat is heilig.

Ik weet niet wat Ten Hag doet, want in de zomer zullen ook voor hem clubs op de stoep staan die normaal gesproken niet bij hem uit zouden komen. Dan is het afwachten wat z'n ambities zijn en of Ajax aan die ambities kan voldoen.

Wat een onzin. Ten Hag zit heerlijk op zijn plek, wordt gesteund door de directie en kan goed met ze werken. Hij is geen lafaard, dat heeft hij wel laten zien door bij Ajax vast te houden aan zijn visie met alle kritiek, dus hij is ook niet bang om volgend jaar kritiek te krijgen. Iedereen weet dat we niet jaarlijks Real Madrid en Juventus gaan uitschakelen, daar zijn ze bij Ajax echt niet bang voor. Gelul van die Kraay, die altijd maar wat uitkraamt trouwens.

21 april 2019 om 13:08

"iedereen weet dat we niet jaarlijks Real Madrid en Juventus gaan uitschakelen".

Dat geloof ik, maar de mening van de gemiddelde supporter is nou niet bepaald betrouwbaar gebleken. Ten Hag werd eigenlijk tot de winterstop in periodes met de grond gelijk gemaakt. Het was niet alleen de media, want de supporters deden er net zo hard aan mee. Nu zijn we een aantal maanden verder en de man kan inmiddels niets meer fout doen bij de achterban.

21 april 2019 om 16:11

Sirius dat klopt, erg hypocriet vind ik dat. Ik ben blij dat ik al vanaf het begin vertrouwen in hem had, en heb gehouden ook. Ze waren bij Bayern 2 en Utrecht razend tevreden over die man, en dat kon niet zomaar.

21 april 2019 om 16:46

@sirius
Jep. Maar zoals ik zeg: daar raken Ten Hag en de directie echt niet door van hun stuk, hebben ze al laten zien de tweede seizoenshelft vorig jaar en het begin van dit seizoen, toen er ook veel kritiek was.

Hans Kraay mag zeggen wat ie wil, maar Ten Hag is gelukkig een slimme man. Ten eerste heeft Ajax nog niks gewonnen dus laten we eerst afwachten tot over een aantal weken. Ten tweede was Ajax altijd een slangenkuil, dat is nu ook, en dat zal ook in de toekomst zijn. Dus waarom zou een "verstandig" mens dan überhaupt bij Ajax willen werken? Dat argument slaat dus nergens op en is goedkoop en niet relevant. Ten slotte, de kans dat we weer de halve finale van de CL gaan halen is ontzettend klein, maar Ajax zal de komende zomer wel heel veel geld kunnen besteden voor versterkingen. Als we dan in de EL ook succes zullen hebben ben ik ook erg tevreden.

Al met al is Hans Kraay vooral bezig met dingen die nu totaal niet op de agenda staan.

Ik ben het helemaal met Hans eens, Ajax van volgend seizoen zal er heel anders uitzien dan nu, 4 .. 5 spelers zullen vertrekken en dan moet je weer opnieuw beginnen.

21 april 2019 om 12:23

jah dus? Iedereen weet heus wel dat dit jaar uniek was en dat daarom de verwachtingen voor volgend jaar minder zullen zijn. Dat is juist de uitdaging om er weer een mooi elftal van te maken.

21 april 2019 om 12:47

Normaal gesproken verliest Ajax elke zomer hun beste spelers. Daar is niks nieuws aan. Het verschil is alleen dat we dit seizoen heel ver zijn gekomen in de CL. Niemand bij Ajax verwacht volgend jaar het zelfde. De club gaat heel veel geld verdienen en zal genoeg talent kunnen aantrekken om zonder enige twijfel voor de Nederlandse titel te gaan. Zo lang dat gebeurt zal Ten Hag geen last hebben van de fans. Mensen als Kraay, Derksen en Driessen zullen toch bij het minste de Ajax trainer aanvallen. Dat deden ze dit jaar ook wel.

21 april 2019 om 13:40

Waarom zou je volgend seizoen niet opnieuw ver kunnen komen in CL of anders EL? Je loot ook niet elk jaar Bayern, Real en Juve toch?

21 april 2019 om 16:48

Haha, @juve, waar heb je het over met je 4 of 5 spelers? Wie dan? Behalve Frenkie, de Ligt en Ziyech gaat er niemand weg. Zit er nog wat oud zeer misschien?

Als ie een mooie kans krijgt, dan moet ie gaan. Bij Ajax loopt het helemaal leeg, dat gaat een paar jaar duren voordat het weer opgebouwd is. En dat terwijl iedereen nu verwend is met de huidige resultaten. Dus dat kan weleens moeilijk gaan worden.

Bij een mooie buitenlandse club een dik 3 jarig contract tekenen.

Hopelijk luistert ten hag naar kraaij jr en verlaat hij mijn club. Ja prestaties zijn goed, maar toch zie ik liever een andere trainer. Hij maakt nog al eens een taktische blunder en heeft het geluk dat deze tot heden bijna nooit worden afgestraft. Ik zie graag M Laudrup komen.

Groot gelijk heedt Kraaij. Al die zogrnaamde Ajax fans op dit forum schreeuwden moord en brand toen Ten Hag werd aangesteld. Lachwekkende aannames op basis van zijn accent en uiterlijk werden er gedaan. En iedereen deed elkaar vrolijk na. Nu hij in de halve finale staat is het opeens wel een topcoach en is zijn accent en presentatie geen item meer. Lachwekkende fans! Bij Ajax valt volgend jaar geen eer te behalen, tot zover zijn er spelers gehaald die leuk zijn voor Willem 2 of NAC, maar niet voor Ajax. Lekker een vet contract tekenen in Engeland waar ze hem zullen beoordelen op zijn prestaties en niet op zijn accent of wat dan ook. Wat een fans...

21 april 2019 om 16:49

@4231breed
Volgens mij heb je de aankoop van Razvan Marin gemist, dat is een topspeler voor de Eredivisie. En er komt nog wel meer hoor, maak je maar geen zorgen! Gelukkig weet Ten Hag dat ook wel.

Eerlijk gezegd dat ik juist doordat Erik ten Hag sinds zijn aantreden januari 2018 j.l. juist heel veel krediet heeft opgebouwd en dat mensen/supporters na 3 achtereenvolgende nederlagen wel zullen morren, maar niet met witte zakdoekjes zullen zwaaien. Ik was 1 van de sceptici van Erik, maar moet net als bij Bosz, en misschien nog wel meer mijn excuses hiervoor aanbieden; Laat Ajax weer floreren zoals men dat graag wil zien.

Telegraaf en Johan Derksen slachten je bij tegenslag ongenuanceerde kritiek alleen maar randzaken en niet voetbalinhoudelijk

21 april 2019 om 13:42

Tja. Ook met Driessen en Derksen zal de wal het schip wel een keer doen keren, anders worden die twee helemaal Walldorf en Stadler.

Hans Kraaij zegt hier niet zoiets heel geks denk ik. hij bedoeld meer dat je het ijzer moet smeden als het heet is en dat is nu. de grote Europese clubs zullen hem nu hoog hebben zitten, maar is dat ook nog zo als je volgend jaar niet deze resultaten haalt na waarschijnlijk een leegloop bij Ajax?

De hel is dit nou weer. Als er gewonnen werd waren het de spelers en als er verloren werd was het ten hag? Gast, de mensen die dat zeiden zijn allemaal dezelfde figuren als jij. Journalisten en critisi. Ja, een aantal blijdstarende treurige nemen het over, maar het begon allemaal bij jullie groepje van mensen. Jij, derksen, driessen, noem ze maar op. Vanuit ajax is enkel en alleen vertrouwen uitgesproken over ten hag. Overmars heeft voor keizer kwam zijn nek al uitgestoken voor ten hag en liet volgens mij zelfs zijn baan afhangen van ten hah. Hoeveel vetrouwen wil je kunnen uitspreken. Het enige wespennest dat er rond ajax hangt zijn journalisten.

21 april 2019 om 12:40

En tuurlijk tellen resultaten mee. Als hij het volgend jaar niet naar behoren doet, dan heb je bij een topclub de kans dat je eruit vliegt. Dat is niks nieuws. Maar als je voor volgend jaar de eis stelt dat hij hetzelfde presteert als dit jaar, dan ben je zelf niet helemaal 100%. Ook dit zal door overmars en sar niet gedaan worden. De enige die dit soort eisen stellen, zijn wederom jullie.

Laten we hopen dat Ten Hag niet bijtekent. Het is geen trainer voor Ajax. De man heeft totaal geen benodigde uitstraling. De gunstige resultaten tot nogtoe komen zeker niet door hem maar ondanks hem. De selectie heeft hem helemaal niet nodig. Ze zijn gelukkig voldoende zelfregulerend om goede resultaten te bereiken.

21 april 2019 om 12:57

We zullen jou maar niet serieus met de onzin die je uitkraamt , ik zou bij de telegraaf solliciteren kun je rechterhand worden van Valentijntje , lekker de critici napapegaaien dan kom je er wel denk ik .

21 april 2019 om 13:46

Inderdaad. EtH komt net als Overmars uit een zakenfamilie uit het Oosten. Die is nuchter, boerenslim en gedecideerd. Wil je dan echte Amsterdamse babbelaars als Andries Jonker, Marcel Keizer of Henk ten Cate? Ten Cate was tactisch zo sterk dat hij er met Stam, Babel, Huntelaar en Sneijder met 3-0 afging bij Werder. Huntelaar daar toen op de bank. Hoezo uitgaan van eigen kracht?

Het is graag of niet gap. Ben ten Hag dankbaar voor het succes maar niemand staat boven de club. Als hij zou denken dat hij het ergens beter heeft moet hij vooral verder gaan kijken.

21 april 2019 om 16:15

Waar heb je het over? Ten Hag heeft niks gezegd, Hans Kraay slaat weer onzin uit.

Hij loopt te stoken. Het gaat goed.

Hansie Hansie Hansie toch...... Ten Hag heeft nu veel krediet opgebouwd en als er 5 spelers vertrekken zullen we echt wel snappen dat het tijd kost om een nieuw team te bouwen.

Ach ja hansie, vooral alles voor waarheid aannemen wat alleen door Telegraaf de wereld is ingeslingert

Wat een onzin!! Het waren de journalisten en dat kut tafeltje van derksen die voor onrust zorgde met hun verhaaltjes. En nu komt kraay doen alsof Ajax ten hag geen vertrouwen gaf

De Europese top zal ongetwijfeld bij Ajax aankloppen. Niet alleen voor spelers maar ook voor deze fantastische coach. Hopelijk wordt deze club niet volledig leeggeroofd want dan kan je vanaf nul beginnen.

Altijd bijtekenen, des te beter het contract des te beter de ontslag premie!

Waar bemoeit Kraay zich mee want Ten Hag weet donders goed wat hij moet doen en daarbij wespennest is wel een heel erg groot woord want Ajax is juist in de laatste tijd een rustige club geworden door de invloed van v.d. Sar en Overmars die rust hebben bewaard in alle situaties en dat vergeet Kraay dat, Ten Hag is nu gewild en heeft ten alle tijd zijn rust bewaard en daarom een verdiende keuze om te verlengen en hopelijk doet hij dat ook !

Als er een topclub voor Ten Hag komt dan zou ik zeker overstappen. De Nederlandse media hebben overduidelijk wat tegen die man. Geprobeerd kapot te maken sinds dag 1. Niet alleen door de Telegraaf, ook in VI en alle andere praatprogramma's. Er werden ook onzin geruchten verspreid door figuren zoals Driessen mbt Tadic en Ziyech die elkaar zouden haten en dat niemand Ten Hag serieus nam. Nou, als je ziet hoe tactisch gedisciplineerd Ajax speelt in de CL dan zie je niet bepaald een ploeg die zijn coach niet serieus neemt. Als je sinds dag 1 Tadic en Ziyech ziet knuffelen dan vermoed ik ook niet dat zij elkaar haten.

Binnen Ajax zijn er gewoon figuren die iets tegen Ten Hag hebben en hun media vriendjes gebruiken om hem kapot te maken. Dat is hoe het gaat in de Nederlandse sportjournalistiek. Je moet lekken en vriendjes worden met journalisten zodat zij positief over jou schrijven en negatief over je vijanden. Ten Hag heeft blijkbaar weinig vriendjes onder de journalisten en dat vind ik dan wel weer sympathiek van die man.

Stel je voor er breekt een crisis uit bij Bayern en zij kloppen bij Ten Hag aan in de zomer... direct vertrekken. Want het allerbelangrijkste is dat Ten Hag 100% een elftal gaat krijgen bij Ajax dat minder is dan dit seizoen. Je vindt niet zo snel een nieuwe Frenkie de Jong of Mathijs de Ligt. Als Ziyech, Neres ook nog vertrekken dan heb je helemaal een probleem. Het verlies van Frenkie alleen al is een enorme aderlating voor dit Ajax omdat hij tactisch zo belangrijk is. Je vervangt hem echt niet zo makkelijk, het een exceptioneel talent dat er gelijk stond. Zeer onrealistisch om te denken dat Ten Hag de prestaties van dit seizoen zal kunnen evenaren met mindere spelers. Dus dan maar gelijk op Bayern springen als dat serieus langs komt. Als het bij Bayern niet lukt hou je er tenminste een leuke afkoopsom eraan over. Het zou enorm dom zijn om bij Ajax te blijven. Je krijgt in Nederland alleen gezeik over je heen en nooit krediet. Het ligt aan de spelers als het goed gaat en het ligt aan de trainer als het slecht gaat. De Nederlandse media hebben alles aangegrepen om de werkwijzen en niveau van Ten Hag naar beneden te halen. Als het even goed gaat dan lag het aan het ''feit'' dat Ten Hag zich aanpaste aan de wensen van de spelers bijvoorbeeld. Allerlei aannames maken in krantjes zoals de Telegraaf gebaseerd op twijfelachtige lekken van binnen Ajax.

Hallo!
Attentie aan iedereen die een gigantische leegloop bij Ajax voorspelt: er is er pas één weg, en er gaan er nog maximaal 2, namelijk De Ligt en Ziyech, waarvan Ziyech nog onzeker is.
Er komt een onwijs pakhuis aan geld binnen waarvan we uitstekende spelers kunnen gaan halen. Het eerste kanon is al weer binnengehaald, met Razvan Marin. Er zullen nog zeker twee kanonnen volgen, en nog meer als Ziyech ook weggaat. Beetje vertrouwen in Overmars na de afgelopen jaren is wel redelijk.
Doei!

Dit kunstje zal Ten Hag niet meer herhalen. Bosz is al een toptrainer weggegaan en een zelfde prestatie leveren zou hem niet lukken. Volgend seizoen gaan aantal spelers weg en zal voor Ajax een lastig jaar worden.

Kraaij heeft duidelijk teveel De Telegraaf gelezen, en dan met name de stukken van Driessen en Verweij....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
L. TraoreAanvaller10
I. El MaachDoelman00
D. KotarskiDoelman00
K. LamprouDoelman20
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren