‘Frenkie de Jong was elke bal kwijt, hij zet hem dan aan tot herstel’

Donderdag, 18 april 2019 om

Danny Blind is verheugd met de prestaties van Ajax in de Champions League. De oud-voetballer, die met de Amsterdamse club in 1995 het miljardenbal wist te winnen, kijkt met trots naar zoon Daley Blind, die afgelopen dinsdag tegen Juventus (1-2) een zeer sterke wedstrijd speelde. Blind senior ziet veel gelijkenissen tussen hem en zijn zoon.

“In de eerste zeven, acht minuten was Frenkie de Jong elke bal kwijt", analyseert de oud-international in gesprek met het Algemeen Dagblad het duel met Juventus. "Daley zet hem dan aan tot herstel. In de tweede helft attendeerde hij de staf erop dat Daley Sinkgraven er doorheen zat. Het gaat niet meer, kom op met je wissel, trainer. Als je dat tijdig kunt aangeven, heeft iedereen daar baat bij."

“In dat soort dingen zie ik hem nog steeds groeien. Het tekent zijn volwassenheid”, aldus Blind, die ook bepaalde voetbalkwaliteiten ziet terugkomen bij zijn zoon. "Ik moet zeggen: ik zie de gelijkenissen steeds meer. Het spel lezen, situaties goed inschatten, dat zat er altijd al wel in. Maar in zo'n wedstrijd tegen Juventus zie ik hem echt een steunpilaar zijn voor anderen."

Blind is lovend over het huidige beleid bij Ajax. Zoon Daley en Dusan Tadic werden afgelopen zomer voor vele miljoenen euro's naar Amsterdam gehaald om voor meer stabiliteit te zorgen. Blind senior ziet dat directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar puik werk afleveren. “Om successen te behalen, heb je niet genoeg aan toptalenten van negentien en twintig jaar”, zegt Blind in Gazet van Antwerpen.

“Je hebt ook ervaring nodig. Dan is het de kunst om de juiste spelers te vinden én hen op de leeftijd van 29, 30 jaar te laten kiezen voor Ajax, want in vergelijking met Manchester United en Southampton is dat een stap terug”, stelt Blind, die denkt dat Ajax in staat is om de Champions League te winnen. “Maar je moet je plek kennen. Een ploeg als Barcelona is in principe beter.”


Poll

Verwacht jij dat Ajax de Champions League gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Klinkt toch een beetje gek als het uit de mond van je vader komt, alhoewel Danny hier groot gelijk heeft natuurlijk. Vind Daley echt de ervaring toevoegen in het spel van Ajax, veel meer nog dan Tadic. Temporiseren, bal weg rossen, even tijd nemen bij een inworp, juiste keuzes mbt spel lezen, lijnen uitzetten, coaching, trainers attenderen. Ik vind Daley echt de lijm in het team en hij heeft me toch een winnaarsmentaliteit gekregen onder Mourinho

18 april 2019 om 09:42

Al toen hij werd teruggehaald had ik zoiets: hopen dat die gozer nou ook zoals z'n vader tot het einde van z'n carrière bij Ajax blijft. Nee, hij heeft niet het niveau of pure talent van Van Dijk of De Ligt, maar man wat kan dit een waardevolle speler zijn voor Ajax. En wat zou het mooi zijn, in deze tijd, als je weer eens echt zo'n clubspeler hebt (los van zijn eerdere uitstap naar Man. United). Ik zou het prachtige vinden, zo'n vast gezicht in je ploeg in de lengte der jaren.

18 april 2019 om 11:49

Dat is natuurlijk ook de grootste winst van het nieuwe salarisbeleid. Blind verdient immers enkele miljoenen, wat natuurlijk een fantastisch salaris is. Uiteraard zijn er op deze planeet clubs waar hij nóg meer kan verdienen, maar het feit dat je van bv. een salarisplafond van 1mln naar 4mln (?) bent gegaan zorgt ervoor spelers komen en ook blijven. CL, kampioenschappen, het prestige van de naam Ajax én daarbij het salaris van een goede Europese subtopper maakt gewoon een uitstekende en aantrekkelijke mix.

18 april 2019 om 15:22

Niemand verdient 4 miljoen bij Ajax. Ik ben bekend met de artikelen van onder meer Valentijn Driessen die anders beweren. Maar we weten allemaal dat we hem niet serieus hoeven nemen als het om Ajax gaat. Er is absoluut geknutseld met met tekengeld en bonussen. Maar neem van me aan dat het basissalaris van geen enkele speler bij Ajax dermate hoog ligt. Denk eerder aan 2,5.

18 april 2019 om 13:21

Ik vind Daley het heel goed doen. Ook bij United deed het goed als CV met Smalling ernaast. Toch weer eruit gegooid door Mourinho die liever lange beesten met 2 linkerpoten opstelt. Maar toch vind ik Blind nu in principe over betaald nu. Kijk nu presteren ze goed en is het geld waard. Ondanks dat de prestatie van Blind heel goed is denk ik alleen dat hij meer baat heeft bij De Ligt en De Jong dan andersom. Deze jongens trekken de kar en Blind trekt zich daaraan op ( over heel het seizoen gesproken). Daarom vind ik zijn salaris eigenlijk te hoog, neemt niet weg dat ik heel erg geniet van hem en zijn goede wedstrijden. Zijn pa echter trek ik niet. Vieze vent, die ondanks je anders zou denken niet weet wat loyaliteit is. Waait met alle winden mee om zelf beter van te worden. Gevaarlijle man als hij in je buurt is.

18 april 2019 om 15:30

Ach dit is zo’n mooi voorbeeld van wat een schapen we zijn. Derksen heeft jarenlang zijn podium gebruikt om zijn persoonlijke haatcampagne tegen blind te voeren, een bijnaam voor hem in het leven geroepen etc. en als je dat maar lang genoeg blijft roepen gaan mensen dat vanzelf geloven. Intussen hoor je nooit een ex collega van hem klagen. Danny Blind is een legendarische Ajacied, minder succesvol in andere rollen wellicht maar een ware clubman en als speler een echte held en onmisbaar onderdeel van het beste team in een kleine 50 jaar Ajax. Tot dit team hoop ik. ‘Die niet weet wat loyaliteit is’ hahaha maak jezelf niet belachelijk vent. 14 jaar bij Ajax gespeeld en nooit gezwicht voor interesse van andere clubs. In bestuursfuncties weleens partij moeten kiezen, misschien niet altijd in lijn met de populaire opinie, maar onvermijdelijk in die slangenkuil. Alleen zijn verdiensten als speler zijn al ruim voldoende om hem altijd krediet te geven.

Ik zie de krantenkoppen van de Telegraaf al voor me: "ten Hag raakt leiderschap kwijt aan Blind" en "spelers nemen leidende rol van falende Ten Hag over"

Maargoed, een topper die Daley Blind! Minstens net zo'n belangrijke aankoop als Tadic als je het mij vraagt. Stond er dit seizoen in vrijwel grote wedstrijden.

18 april 2019 om 10:09

Haha, idd, met spelers als Blind heb je geen trainer meer nodig... Ik vraag me overigens wel af hoe De Jong en Sinkgraven reageren op deze stelling van pa Blind...

18 april 2019 om 13:47

nou ja hij zegt toch niks verkeerd.

Sinkgraven zei zelf ook dat de kramp er inschoot.

En De Jong is vaak ook helder in zn analyses en weet prima als het beter kan en moet.

Totaal geen hoge pet op van zichzelf en zijn zoon. Laat dit andere mensen zeggen, dit komt totaal niet geloofwaardig over. Hoe goed blind ook was dinsdag.

18 april 2019 om 09:29

Wat een onzin. Deze man was de aanvoerder van het laatste team dat de CL heeft gewonnen, en z ijn zoon doet het nu ook fantastisch. Daar mag hij best de loftrompet over afsteken.

Wat precies vind je hier niet geloofwaardig aan? Dat hij vindt dat zijn zoon zich heeft ontwikkeld tot een goede speler?

18 april 2019 om 09:36

Gunnerbarca, wat zeg je nou eigenlijk? Het is vrij tegenstrijdig imo wat je zegt. Heeft ie nou wel of geen hoge pet op op van zichzelf en zijn zoon?

18 april 2019 om 09:52

Weet je wat pas ongeloofwaardig zou zijn? Als Blind de slechtste speler was aan de kant van Ajax en grote fouten maakte en zijn pa alsnog zegt dat hij een topwedstrijd speelde. Dan kun je daar wel over spreken. Of andersom natuurlijk.

Maar in dit geval gaat hetgeen jij zegt totaal niet op. Blind speelde inderdaad gewoon fantastisch en was imo de beste van aan de kant van Ajax. Danny zegt hier dus geen gekke dingen.

18 april 2019 om 10:40

Van zichzelf? Qua grammatica heb ik ook geen hoge pet op van jou. On topic: een vader is natuurlijk nooit helemaal objectief over zijn zoon, maar hij zegt hier toch geen hele gekke dingen?

Was voor mij echt Motm, samen met Van de Beek. Speelt al tijden enorm sterk en mensen die nu nog steeds roepen dat zijn transferbedrag te hoog is geweest moeten zo langzamerhand eens hun ongelijk durven toe te geven. Hij is iedere cent namelijk dubbel en dwars waard!

Je ziet hierdoor dat Ajax een team is . Spelers en trainers communiceren met elkaar, men houd de ander in de gaten. Dat is denk ik ook de kracht van dit Ajax. De spelers ondersteunen de trainer en staf en andersom.
Voor de rest spat de speelvreugde ervan af. En zijn de spelers fit. Als je ziet dat Juve het in de tweede helf niet meer kan belopen , er was zoveel ruimte voor Ajax. En dan te weten dat Ajax erg vroeg aan dit seizoen begon , dan kan je ze een compliment geven hoe fit de spelers zijn.

Hier heeft Danny helemaal gelijk in. Maar hij moet ook vermelden dat Dailey enorm profiteert van de Ligt naast hem. Deze 2 spelers zijn aanvullend op elkaar. Mathijs lost het verdedigend op door kort op de spits te zitten en hij is natuurlijk kop sterk. Indien Mathijs moet gaan opbouwen of de diepte moet zoeken, dan levert hij liever de bal in bij Dailey of Frenkie. Dailey is opbouwend enorm sterk en kiest goed positie. Op snelheid komt hij te kort en bij standaard situaties is hij eigenlijk te klein om een grote spits af te stoppen. Zet je beiden naast elkaar dan klopt het helemaal. Nu Mathijs gaat vertrekken is Dailey gebaat bij een grote centrumverdediger naast hem die het verdedigende en koppende werk voor hem oplost. Ik ga ervan uit dat Overmars dit ook ziet.

18 april 2019 om 10:02

@spettersson

Quote: "nu Mathijs gaat vertrekken is Dailey gebaat bij een grote centrumverdediger naast hem die het verdedigende en koppende werk voor hem oplost".

Niet alleen De Ligt, gaat waarschijnlijk vertrekken, maar ook Zyech en De Jong. Dat vang je niet zomaar op en het ligt daarom misschien wel veel meer voor de hand dat Daley naar het middenveld zal verkassen. Hij is ook veel meer een middenvelder dan een verdediger en heeft op het middenveld in mijn ogen zijn beste wedstrijden gespeeld. Met het vertrek van De Ligt levert Ajax verdedigend enorm veel kwaliteit in dat de club individueel gezien onmogelijk kan opvangen. Dat kan je echter compenseren door het spelconcept iets aan te passen en bijvoorbeeld twee echte verdedigers in het centrum te posteren, die afzonderlijk minder zijn dan De Ligt, waar dat kwaliteitsverlies in gezamenlijkheid beperkt kunnen houden. Individueel gezien gaat Ajax komende transferzomer sowieso een flink jasje uittrekken, terwijl de club natuurlijk niet de sportieve en financiele middelen heeft om het kwaliteitsverlies te kunnen compenseren. Dat was begin jaren 90 echter ook het geval toen Jonk en Bergkamp vertrokken, ook dat leverde een enorm kwaliteitsverlies op, dat achteraf moeiteloos bleek te zijn opgevangen door het team als collectief.

18 april 2019 om 11:09

Scepticus38, naar mijn mening heb je naast een sterke verdedigende centrumverdediger een opbouwende verdediger nodig. Ik denk dat Dailey daar blijft staan en hij groeit ook steeds beter in die rol. Als je naar het oude AC Milaan keek dan heeft Baresi dat daar een hele tijd vol gehouden. Het is dus zaak een grote snelle verdediger te halen. Ik denk dat Overmars daarom aan het bekijken is of dit die Mexicaan zou kunnen zijn of die Tolido van Barcelona die door het aantrekken van de Ligt geen speeltijd gaat krijgen. Voor het vertrek van de Jong en Ziyech moet je andere spelers halen. Ik hoop eigenlijk dat Sinkgraven die rol van de Jong zou kunnen overnemen, maar dat zal nooit hetzelfde zijn. Er loopt maar 1 Frenkie rond. Datzelfde geldt voor Ziyech. Soms heel veel balverlies maar ook zeer geniaal. Zoals vaker aangeven zou ik daar weer graag Bertrand Traore willen zien.

Daley Blind is geen leider. Hij speelde inderdaad een goede wedstrijd maar dit soort uitzonderingen worden als maat genomen voor zijn niveau. Vorige week maakte hij nog een enorme domme fout door Ronaldo los te laten en druk te zetten op een andere ongevaarlijke speler waardoor Ronaldo vrij kon inkoppen. Dit soort cruciale fouten maakt hij elke wedstrijd.

18 april 2019 om 14:17

Vorige week moest blind kiezen, omdat Neres achter z'n man aan wandelde. De Jong had Ronaldo ook op moeten pakken. Blind probeert daar de pass naar Ronaldo eruit te halen, maakt misschien niet de beste keuze maar alleen omdat z'n ploeggenoot verzaakt.

18 april 2019 om 15:50

Het artikel gaat toch over Daley Blind. Daley Blind maakt veel fouten. 1 van die fouten was vorige week waar hij eerst Ronaldo dekt en zich uit het centrum laat lokken. Vervolgens gaat hij druk zetten op een andere speler en laat Ronaldo los en zijn gang gaan. Vond je dat geen fout van Blind?

18 april 2019 om 21:40

Nee, want Frenkie en de Ligt stonden nog achter hem, één van die twee had moeten overnemen (frenkie was het meest logisch, heeft zelf ook aangegeven dat het zijn fout was). Maar bovenal was het een geweldige goal. Je moet ook respect hebben voor kwaliteit!

"blind is lovend over het huidige beleid bij Ajax."

had Blind senior ook maar een goed beleid gevoerd bij Oranje, dan hadden we nu de creativiteit van Ziyech erbij gehad op het middenveld

18 april 2019 om 12:37

Oke man, superrelevant. Is het nou nodig om toch nog even compleet ongerelateerd te zeiken bij een compleet redelijke en positieve post over ajax?

18 april 2019 om 12:57

@zes6zes

alle respect voor Ajax en Daley Blind maar vader Blind zit hier te praten alsof hij er allemaal heel veel verstand van heeft terwijl hij er bij Oranje een potje van heeft gemaakt met zijn maatje Van Basten

18 april 2019 om 13:11

"Alle respect voor Ajax en Daley Blind maar vader Blind zit hier te prsten alsof hij er allemaal heel veel berstand van heeft" Precies wat ik ook dacht. Laat ons vz leden nou maar praten ober voetbal wij zijn de echte kenners

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4126
4.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller188
L. TraoréAanvaller41
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper180
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger173
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

336 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 16 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Positieve update over Blind: ‘Hij is begonnen met zijn trainingsprogramma’

Danny Blind is zaterdagmiddag met een positieve update naar buiten getreden over zijn zoon Daley Blind. Vorige maand werd bij de verdediger van Ajax een hartspierontsteking geconstateerd, waarna direct werd gevreesd...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Olympique Lyon neemt Tino Kadewere voor vijftien miljoen euro over van Le Havre. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren