Frank de Boer baalt: ‘Gevaarlijk voor ons en ook voor de tegenstander’

Zondag, 31 maart 2019 om 13:46Robin Bruggeman • Laatste update: 14:13

Het Atlanta United van Frank de Boer slaagde er in de nacht van zaterdag op zondag niet in om te winnen van Columbus Crew en de nederlaag in Ohio vormde een volgende tegenvaller voor de regerend landskampioen. The Three Stripes staan nu met twee punten uit vier duels op de laatste plaats in de Eastern Conference van de Major League Soccer en De Boer baalde na afloop van het resultaat. Hij wees echter ook naar de omstandigheden op het veld als een van de mogelijke oorzaken van het teleurstellende resultaat.

De grasmat van het MAPFRE Stadium was namelijk doorweekt vanwege flinke regenbuien, waardoor het veld moeilijk begaanbaar was: “Ik denk dat we het alleen maar over het eerste halfuur van de wedstrijd kunnen hebben. Je kon toen nog een beetje spelen. Daarna was het gevaarlijk voor onze spelers en ook voor de tegenstander. Dit kon je geen voetbal meer noemen”, liet De Boer optekenen door de Atlanta Journal-Constitution.

De wedstrijd werd na een halfuur spelen voor bijna een uur stilgelegd en doelman Brad Guzan is van mening dat de scheidsrechter de wedstrijd beter definitief had kunnen staken: “We hadden na de onderbreking eigenlijk niet meer naar buiten moeten komen. Hier viel niet op te spelen, we hadden net zo goed op het strand kunnen voetballen. De omstandigheden in de tweede helft waren schandalig”, was hij duidelijk.

De Boer zag na de wedstrijd ondanks de nederlaag toch een aantal aanknopingspunten: “We gingen enorm slecht van start, maar daarna speelden we vrij goed en kregen we vier goede kansen, waarvan drie grote. Zij kregen twee kansen en scoorden tweemaal, zo is voetbal nu eenmaal. We hebben de kansen gekregen die we wilden creëren, maar we hadden beslissender moeten zijn. Hier kunnen we op bouwen en we willen de resultaten zo snel mogelijk veranderen.”


Poll

Vind jij dat het duel eigenlijk gestaakt had moeten worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door voetbalfan!)

De omstandigheden waren idd wel echt heel slecht heb net even een samenvatting bekeken. Voor Frank komt het einde wel dichtbij en dan is het gewoon klaar met hem. Dan kan hij naast zijn broer de alleswetende analist gaan uithangen.

31 maart 2019 om 14:13

Ik heb de wedstrijd niet gezien maar dit lijkt inderdaad Frank zijn laatste trainers klus. Ik begrijp nog steeds niet dat ze bij de KNVB niet snappen dat goede voetballers niet perse goede trainers zijn. Behandel gewoon iedereen gelijk en laat de mensen toe die echt capabel zijn in plaats van de Frank de boers, Philip Cocu's etc

31 maart 2019 om 14:15

Ja precies met dit soort gasten kom je gewoon niet verder. Hun voetbalvisie is erg beperkt maar ze doen alsof ze het uitgevonden hebben. En dan compleet mislukken bij meerdere clubs en nog steeds schaamteloos op tv komen om een analyse te doen

31 maart 2019 om 14:32

Ik vind dat we Cocu nog wel even wat tijd mogen geven, die is bij PSV met veel punten kampioen geworden (in tegenstelling tot de Boer) en is daarna mislukt bij Fehnerbache waar het na zijn vertrek niet beter is geworden. Het rijtje mislukkingen van De Boer is wel wat langer en lijkt me meer direct terug te voeren op zijn handelen. Peter Bosz is het ook nog niet echt, maar wil ik ook wel even afwachten

31 maart 2019 om 14:40

@jnpsv

Cocu heeft het best goed gedaan bij PSV vind ik door kampioen te worden met een vrij matige selectie. zijn avontuur bij Fenerbache werd geen succes maar hij stapte ook niet echt op een best moment binnen bij die club

31 maart 2019 om 14:51

Toch vier keer kanpioen van de eredivisie door het inbouwen van die zekerheden . Dat was de enige verandering na Jol: minder scoren, minder tegendoelpunten, meer punten. Hij noemt dat dan aanvallend omdat ze wel is over een mannetje heen gaan en daarmee risico lopen: onder ten Hag lopen er gerust 6 man voorbij de bal, in hoog tempo, dat js niet te verdedigen. Zekerheden voetbal werkt alleen in eredivisie wat dat betreft. En wat Mourinho doet is geen zekerheden voetbal zoals ik dat bedoel: dat is gewoon inzakken

31 maart 2019 om 14:54

Japie, klopt maar ik bedoel ook een Seedorf en Jaap stam lijken hun diploma gratis te krijgen bij een pakje boter. Ik wil hiermee gewoon aangeven dat het lijkt bij de KNVB alsof ze graag grote namen willen ipv goede trainers. Kijk naar LvG, je kunt zeggen over hem wat je wil (vind Seedorf bijvoorbeeld een stuk sympathieker) maar die heeft tenminste wel prijzen gepakt maar als speler in vergelijking tot bijvoorbeeld een Seedorf stelt hij niks voor.

31 maart 2019 om 15:25

@jnpsv

mee eens met als absolute dieptepunten Blind en Van Basten. niet elke oud voetballer is idd een goede trainer dus ik vind dat die zich eerst ook gewoon moeten bewijzen

''de fans zijn verwend geraakt'', ''ik had bij Inter een verrotte groep'', ''met wat meer tijd was het bij Crystal Palace zeker goed gekomen'', ''waterballet''. Frank, er zal vast in alles wel een kleine kern van waarheid zitten, maar waar is de zelfreflectie? Wordt het niet eens tijd voor een ''het lijkt er steeds meer op dat ik echt de slechtste trainer van de 21e eeuw ben en dat alles wat ik aanraak schijnbaar in stront veranderd''.

31 maart 2019 om 14:21

De slechtste trainer van de 21e eeuw, met 3 landstitels op rij voor Ajax, waarvan die laatste tevens de laatste van Ajax in het geheel is. Rugu, veel kijk heb jij er niet op 👎

31 maart 2019 om 14:24

Ik vind dat rugu zeker wel een punt heeft. Bij ajax heeft hij het prima gedaan vaak ook omdat andere clubs het lieten afweten. En het spel was altijd niet om aan te gluren, europees heeft hij er ook niets van gebakken in al die jaren bij ajax. Nu is hij bezig aan zijn derde(en waarschijnlijk laatste avontuur) en faalt hij weer keihard. En nooit de schuld bij zichzelf zoeken.

31 maart 2019 om 14:28

@vfl_bmg

We moeten niet doen alsof dat een wonderbaarlijke prestatie is. Over het algemeen hebben we maar twee kampioens-kandidaten en het spel was lang niet altijd goed. Maar goed, bij Ajax heeft hij het inderdaad goed gedaan.

Echter heeft hij na Ajax werkelijk niets goed gedaan en dan mag je toch wel stellen dat hij veruit de minst effectieve trainer is op het moment. De slechtste trainer van de 21ste eeuw gaat me wellicht een brug te ver, maar dat hij het werkelijk rampzalig doet, is een feit.

31 maart 2019 om 14:30

Dat hij zelfkritisch moet zijn: 100% eens.
Slechtste trainer van de 21e eeuw? Je reinste onzin. Met beperkte middelen 3 titels halen is gewoon knap.

31 maart 2019 om 14:38

4 titels zelfs

31 maart 2019 om 14:40

Ik had toch aangenomen dat ik niet had hoeven uitleggen dat ''slechtste trainer van de 21e eeuw'' niet letterlijk was. Ten eerste hoe meet/veronderstel je dat iemand de slechtste trainer is? Ten tweede zullen er op de wereld duizenden voetbaltrainers rondlopen waarvan ik nog nooit gehoord heb.

Qua resultaat heeft hij het bij Ajax ook gewoon goed gedaan hoor. Sterker nog, ik had zelf ook nooit verwacht dat hij zo erg door de mand zou vallen in het buitenland. Echter was het bij Ajax vaak ook al niet om aan te gluren, ondanks dat hij geen topmateriaal had, dat hadden de de concurrenten ook niet.

De strekking van mijn verhaal is is dat hij totaal zijn hand niet in eigen boezem kan/durft te steken. Verder noem ik hem niet zo, maar zou ik wel verfrissend vinden als hij zichzelf zo eens zou neerzetten ipv de trainer die nooit iets verkeerds doet.

31 maart 2019 om 14:49

Iedereen zegt altijd dat hij bij Ajax geen topmateriaal had maar dat viel wel mee. Hij had eigenlijk best goede selecties.

31 maart 2019 om 14:55

@vfl_bmg met dat puntenaantal wil ik de kampioenschappen niet echt knap noemen, eerder iet wat gellukig. Met een normaal presterende concurrent waren ze de meeste/alle jaren gewoon 2e geworden. Dat psv nu na 26 wedstrijden maar 4 en 6 punten minder heeft dan 2 van de kampioenschappen van de boer zegt genoeg denk ik.

31 maart 2019 om 14:24

hij is de slechtste trainer van de 21e eeuw. de knvb moet frank tegen zichzelf in bescherming nemen en zn trainersdiploma intrekken. we slaan een flater in de voetbal community wereldwijd en frank verpest het met zn fails voor alle toekomstige nederlandse trainers die in het buitenland willen werken

31 maart 2019 om 14:40

Zullen we hem dan in ieder geval op basis van een heel seizoen beoordelen in plaats van 4 potjes?!

31 maart 2019 om 14:44

Graag, maar bij hem is dat natuurlijk moeilijk. Hij ligt overal snel buiten en zal het ook nu wellicht geen volledig seizoen uitzingen. Als er geen beterschap komt, heeft hij nog maar enkele weken.

31 maart 2019 om 15:39

Ik zal even uitleggen waarom ik denk dat Frank de Boer het wel in zich heeft een goede trainer te zijn. Crystal Palace en Inter waren domme keuzes en moest je nooit doen. Dit was ook weer een domme keuze. Het kon al niet beter plus je gaat totaal anders voetballen. Frank is gewoon erg dom in zn clubs uitkiezen en zlef te eigenwijs. Ook met sterren kan ie niet omgaan. Maar wat ie wel goed kan vind ik is spelers beter maken. Elk jaar werden bij Ajax speler weggekocht. Elk jaar kon ie opnieuw beginnen. Van Eriksen naar Duarte is ook lekker bouwen he. Toch werd ie kampioen en Psv had de de meeste jaren een beter team. In het begin begon Frank de Boer dramatisch maar kwam ie na de winterstop steeds knallend terug en won ie steeds bijna alles na de onderbreking. Je ziet dat ie elk seizoen tijd nodig had in t begin maar t hierna wel steeds op de rit kreeg en dat zelfs middelmatige spelers goede spelers leken (Serero in seizoen 4 bijvoorbeeld). Verder heeft ie met Blind op mid mid ook exht wel degelijk tactisch inzicht. Zo slecht is t allemaal niet. Hij is alleen veel te rigenwijs in zn opvatting en ook dom in zn keuzes. Frank de Boer is wel degelijk een goede trainer.

31 maart 2019 om 16:18

Pep stapt ook bij Mcity 1 na halve finale CL en andere successen. Doet het nu nog steeds geweldig.

Het begint er toch wel echt op te lijken dat de trainerscarriere van Frank de Boer als een nachtkaars uit gaat. Na Ajax weet hij wel echt het minimale uit een spelersgroep te persen en dat mag hij zichzelf natuurlijk aanrekenen. Ik verwacht dan ook niet dat hij nog lang in Amerika zit.

Ik mag voor hem hopen dat hij op z'n uitspraak terugkomt om in Nederland alleen Ajax te willen coachen, want hierna zal de middenmoot van de Eredivisie voor hem toch echt het maximaal haalbare zijn en zelfs dan mag je je als middenmoter afvragen of Frank de Boer wel de juiste man is.

Dan kun je een heel betoog houden over de omstandigheden en de grasmat, maar waar het uiteindelijk om draait is dat de wedstrijd niet gestaakt werd en dan kun je 'm maar beter winnen. Dat lukt hem wederom niet en dan mag je het wel even bij jezelf zoeken.

31 maart 2019 om 14:34

bij zn volgende club wordt het weer: "there were dead bodies in the closet everywhere with atlanta"

welke td of ad, die het maximale of optimale uit zn voetbalbedrijf wil halen, biedt frank een contract aan. die lui kijken toch ook naar cv's en zien 3 zware mislukkingen op rij

Puur naar de statistieken gekeken waren ze alleen tegen DC United de mindere, dus het heeft ook wel een beetje pech te maken en het moet ook een keer de goede kant op gaan vallen voor Atlanta. Het is alleen de vraag of De Boer zolang de tijd krijgt.

Nee, het ligt nooit aan de koninklijke hoogheid de Boer. Gewoon een zeer zwakke trainer met een zeer beperkte visie.

Altijd maar excuses zoeken. Misselijke vent is ie zeg! Gewoon lekker gaan golfen en voetbal via tv volgen. Dat ie überhaupt
nog daar nog zit......

Het is inmiddels toch wel opvallend dat de Boer altijd punten verliest wanneer hij te maken heeft met een situatie waarop hij niet voorbereid is. In zijn tijd bij Ajax lag het ook altijd aan het veld of het tijdstip wanneer ze een keer punten verloren.

In de realiteit is het gewoon een hele beperkte, koppige trainer die niet kan accepteren dat zijn verouderde blik op het spelletje niet meer effectief is.

Misschien moet hij het eens bij Ajax Cape Town proberen...

Mourinho begint gelijk te krijgen met zijn "frank de Boer is de slechtste trainer ooit"...

Bij Ajax was het, ondanks die 4 kampioenschappen, al dramatisch. Als je bijvoorbeeld Europees zag, dat was lachwekkend en tevens schofterig slecht.
Bij zijn vervolgclubs laat die duidelijk zien hoe erg het met hem gesteld is als trainer, hij kan er serieus simpelweg niets van. En dat heb niets met zijn Ajax filosofie te maken, hij heb bij Ajax pure mazzel gehad (ajax had bijvoorbeeld geen serieuze concurrentie) en bij zijn vertrek bij Ajax heeft zijn geluk hem in de steek gelaten en komt zijn ware onkunde boven drijven.

Het was gewoon niet handig relatief onvoorbereid bij Inter in te stappen. Het was niet handig CP compleet om te willen turnen. En het was niet handig om naar een club te gaan die net kampioen geworden is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1230 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

Van Basten ziet valkuil bij Ajax: ‘Dat niveau is niet waarvan ik denk: nou...'

Marco van Basten verwacht niet dat Ajax de Champions League kan winnen. De analyticus bespreekt maandagavond aan tafel bij Rondo de titelkansen van de Amsterdammers in het miljardenbal, en hij oppert...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren