Quincy Promes: ‘Ik vind dat Duitsland niet terecht heeft gewonnen’

Maandag, 25 maart 2019 om

Oranje verloor zondagavond met 2-3 van Duitsland in de Johan Cruijff ArenA. Na een uitstekende comeback in de tweede helft viel in de absolute slotfase toch nog de winnende treffer voor Die Mannschaft. Quincy Promes, die in de basis mocht beginnen ten faveure van Steven Bergwijn, vertelde na afloop voor de camera van Voetbalzone over het duel en de uitstekende vorm van Memphis Depay.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Wie zou jij de volgende keer in de basis laten starten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door sirius)

Iedereen dacht dat wij die Duitsers wel even op zouden rollen, maar kwalitatief gezien leggen we het tegen Die Mannschaft nog steeds af. Ik las hier gisteren tijdens de wedstrijd dat spelers als Gnabry, Kehrer, Kimmich, Sule en Rudiger er niks van zouden kunnen. Niets is minder waar. Wij hebben dan twee toptalenten in De Ligt en De Jong, maar Duitsland heeft daar wel tien van.. Een Dumfries gaat het ook gewoon afleggen tegen Schulz, die is zo onderschat gisteren, is voetballend echt veel slimmer..

25 maart 2019 om 07:37

Natuurlijk heeft Duitsland terecht gewonnen. Ze pakten hun kansen waar Babel ze liet lopen. Dát was het grote verschil...

25 maart 2019 om 08:14

Dacht iedereen dat? Ik denk dat dat meer hoop was dan dat mensen daadwerkelijk dachten dat we gingen winnen. Zelf voorspelde ik een 1-3 overwinning van Duitsland, Nederland was beter dan ik verwachtte. En inderdaad, Duitsland heeft een team vol top talenten, dat is bij Nederland anders. Als Memphis wegvalt hebben we een groot probleem.

25 maart 2019 om 08:22

@ Lesterr,
Iedereen dacht dat wij de Duitsers wel even op zouden rollen?? Misschien de supporters met een oranje klomp en een bos winterpeen op hun hoofd maar de mensen die het voetbal enigszins volgen weten natuurlijk dat je Duitsers nooit zomaar even oprolt en dat het Duitse team gewoon heel veel kwaliteit heeft.
Dumfries is leuk voor de eredivisie maar voor Oranje is het te hopen dat bijvoorbeeld Karsdorp weer snel fit is. Blind op links moet ook beter

25 maart 2019 om 08:25

Babel, promes,dumfries,blind, duitsland heeft kwalitatief veel betere spelers dan deze middelmaat.

25 maart 2019 om 11:35

Die kehrer is toch een groot drama? Als rechtsback bij PSG zie ik hem nooit overtuigen met als hoogtepunt die wedstrijd tegen man. united waar hij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk was voor de uitschakeling

25 maart 2019 om 12:05

Hij kan veel en veel beter. Was een van de revelaties vorig jaar in de Bundesliga, op 19-jarige leeftijd. Maar hij laat het knderdaad al een tijd niet zien.

25 maart 2019 om 12:34

Low koos het beste team, niet de beste spelers. Kehrer, Ginter, Schulz zijn loopwonders, ze lopen gemiddeld 14 km per wedstrijd daar waar andere er 12 km lopen. Low achte dit noodzakelijk door zijn systeem met de zwevende backs.

25 maart 2019 om 13:58

Zo irritant. Je hebt van een paar mensen gehoord dat we de Duitsers ff oprollen en jij bestempelt dat meteen als 'iedereen'. Iedereen behalve jij zeker. Nou, chapeau hoor, wat heb je het goed gezien allemaal. De meeste mensen zijn zich er echt wel van bewust dat Duitsland een ijzersterke selectie heeft, kijk alleen al naar hoeveel kwaliteit er daar op de bank zat. Echter doen we niet onder voor de Duitsers, alle drie de wedstrijden van de afgelopen periode hadden alle kanten op kunnen gaan. Ik ben het trouwens met je oneens dat Duitsland 10 Frenkie's en de De Ligt hebben rondlopen. Die twee zijn echt exceptioneel. Onze ondergrens is alleen wat lager dan die van Duitsland, maar nogmaals, de verschillen zijn erg klein.

25 maart 2019 om 15:31

Namen en rugnummers. Wie zeiden dat gisteren in de wedstrijd. Ik heb het namelijk nergens gelezen. Daarnaast, zeg dit soort dingen dan voor de wedstrijd en niet na de wedstrijd onder een topic waarin staat dat we hebben verloren.

Natuurlijk staat Van der Gijp nu voor lul dat hij zei dat we ze ff met 4-0, 5-0 zouden oprollen, maar hij zegt het vooraf, met zijn kop op nationale televisie en niet achteraf, anoniem op internet.

25 maart 2019 om 19:13

Ben het er niet helemaal mee eens. De enige die gisteren echt verschil maakte was dat Duitsland een Sane heeft terwijl wij daar een Babel hebben lopen.
De eerste helft was Duitsland sterker, maar de 2e helft heb ik geen moment het idee gehad dat de Duitsers zouden winnen.

Tsja, ze maakten er een meer dan de tegenstander....en dat telt!😘

Duitsland heeft verdiend gewonnen hoor zeker gezien de eerste helft die 0-2 was nog een zwakke afspiegeling het is dat Gillissen nog 3 grote reddingen had ander was het toen al gebeurd geweest .
op basis van 90 min heeft Duitsland terecht gewonnen .

25 maart 2019 om 09:23

Overdrijven is ook een kunst. Twee van die drie ballen hadden de meeste keepers gehad. En ja, wij moesten twee keer scoren in de eerste helft, zo simpel is het.

25 maart 2019 om 09:26

Twijfel. Die schoten kwamen meer op hem af dan dat ze in de hoek gingen, maar toch waren ze best hard

25 maart 2019 om 09:57

Die bal die Sanã© kruiselings schiet was een goede redding. Die andere twee waren zoals jezelf al aangeeft recht op hem af. Maar die kansen van Babel....het was een kunst om geen van beide kansen te benutten. Met name die tweede kans was knap dat hij 'm tegen Neuer schoot. Daar had hij zoveel marge.

Promes en bergwijn zijn geen echte aan winsten, wat bergwijn bij PSV kan lukt hem niet bij Nederlands elftal en als Promes zegt dat ze meer hadden verdiend was hij zeker op andere veld aan spelen want als je de eerste helft bekijkt wou er maar een winnen en dat was niet Nederland Even weer terug op aarde

25 maart 2019 om 12:47

Promes is een betere aanwinst dan bergwijn legt gister 2 ballen perfect klaar voor babel en speelde de rest van de wedstrijd oké niet geweldig. Maar die 2 ballen hadden er beide in gemoeten op dit niveau.

25 maart 2019 om 13:13

We moeten niet vergeten dat Bergwijn pas net komt kijken. Je kunt niet van zo'n jongen verwachten dat hij gelijk z'n stempel op een wedstrijd drukt, laat staan tegen een tegenstander van formaat. Memphis speelde 1 goede wedstrijd op het WK van 2014 als invaller tegen Australie, maar had daarna ook gewoon lang de tijd nodig om z'n stempel te kunnen drukken.

Promes daarentegen is inmiddels toch "alweer" 27 jaar en dan hoor je al erg dicht tegen het niveau-plafond aan te zitten. Je kunt dus best concluderen dat Promes niet meer veel beter wordt en dus simpelweg niet goed genoeg is om echt van waarde te kunnen zijn in Oranje. Ik heb het er ook nooit echt in gezien.

25 maart 2019 om 13:28

Dat geldt ook voor de Ligt en Frenkie de Jong. Voor hen wordt de lat ook torenhoog gelegd. Toen de Ligt samen met Zoet op blundertoer ging in Bulgarije, werd ie door alles en iedereen afgebrand.

25 maart 2019 om 14:09

Zoet heeft nog nauwelijks een redelijke wedstrijd gespeeld voor Oranje, dus daar valt wel iets voor te zeggen. Betreft De Ligt en De Jong ben ik het met je eens. Mensen zoeken nu iets om die jonge spelers naar beneden te praten en in dit geval dus na de wedstrijd van gisteren.

Ik vind het alleen maar goed dat de lat enorm hoog word gelegd. Dat zegt iets over de hoeveelheid talent wat die drie bezitten. Dat zorgt dan wel voor (redelijk ongegronde kritiek), maar het zegt natuurlijk ook iets over hun kwaliteiten als ze nu al zo overbelicht worden. Het is lang geleden dat we dat konden doen.

De Ligt, De Jong en Bergwijn zijn gewoon hele grote talenten en die moeten we koesteren. Na twee mislukte generaties was ik wel weer toe aan nieuwe toptalenten en iets zegt me dat er de komende jaren nog wel een aantal doorbreken.

25 maart 2019 om 18:56

Promes is met zijn "alweer" 27 jaar een basisspeler bij Sevilla geworden en is met name in defensief opzicht sterker geworden in vergelijking met zijn tijd in Rusland. Als wingback met een driemansdefensie zou hij nog prima een aantal jaar van waarde kunnen worden.

26 maart 2019 om 13:24

Echter speelt Nederland niet veel met een driemans-defensie. Ik heb het al vaak genoeg gezegd en hij heeft nog nooit iets anders bewezen, maar een speler als Promes is opvulling van een nationale selectie en meer niet. Hooguit een redelijke invaller als je wellicht iets moet forceren, maar hij heeft niet het vereiste niveau om als basisspeler te fungeren.

Duitsland had geen zin in 2e helft. Anders hadden pak slaag gegeven hoor. was makkelijk 0-5 geweest. Heerlijke combinaties. Babel had zelf geen kansen gecreeerd, bal kwam toevallig voor hem. Onderschatte speler is het ook, heeft niks te zoeken in Oranje.

25 maart 2019 om 12:27

Overdrijven is ook een vak, de eerste helft was Duitsland echt geweldig. De tweede helft was dat niet zo en dat was echt niet omdat "ze geen zin hadden". Dat is wel heel makkelijk natuurlijk. En Babel is inderdaad niet heel er goed. Dat noemen we dan een overschatte speler, niet een onderschatte speler.

De Roon hoort ook niet in Oranje. Waarom niet een vd Beek die op CL niveau aan het voetballen is en een tandem is met de Jong? Gini is in Oranje ook zwak, al jaren. Hoort er niet in thuis. We zijn echt nog niet goed genoeg voor de top, zeker niet als van Dijk en de Ligt slecht spelen. Karakter is prachtig, absoluut. Dat heeft Oranje afdoende, maar Duitsland verdiende gisteren gewoon te winnen, wat Quincy ook zegt. Die hadden 6 of 7 open kansen in de eerste helft tegen 2 kansen van Oranje. Tweede helft was Nederland een stuk beter.

25 maart 2019 om 13:42

"die hadden 6 of 7 open kansen in de eerste helft tegen 2 kansen van Oranje. Tweede helft was Nederland een stuk beter. "
En je verwijt realo dat hij overdrijft?
De ruimte voor dat aantal kansen was er, maar die ruimte werd niet benut. De doelpunten vielen uit kansen die van zijn lang zal ze leven niet zo groot waren als die van Babel. Dát waren twee 100% kansen en ook die van Sané die hij miste.

25 maart 2019 om 16:32

Ik zag een redding van Cillessen in de eerste minuut, daarna 2 goals, een redding op een kopbal van Duitsers die recht op hem af kwam, Sane die 1 op 1 kon komen met Cillessen maar de bal niet goed aannam, daarna een schot van in de 16 die Cillessen moest redden…. Het is nogal wat toch?

Je kunt het overdrijven noemen, maar het waren gewoon dikke kansen die de Duitsers kregen. Ik blijf van mening dat je onmogelijk kan zeggen dat het niet verdiend was dat de Duitsers wonnen. Het was alleen al op basis van de 1ste helft dik en dik verdiend.

Het herstel in de tweede helft was knap, maar NL was in de tweede helft bij lange na niet zo sterk als Duitsland in de 1ste helft..

25 maart 2019 om 12:57

Je hebt wel heel weinig verstand van voetbal als je denkt dat die Duitsers geen zin hadden in de tweede helft of je wilt gewoon reacties uitlokken. Zo goed is deze Duitse ploeg ook weer niet. Zolang je geen ruimte achter de verdediging weggeeft, is deze Duitse ploeg kwetsbaar en dat zag je in de tweede helft. Zo'n eerste helft als dat van Duitsland kost heel erg veel energie en dat houd geen enkele ploeg een hele wedstrijd vol. Of zullen we dan ook maar zeggen dat Oranje er geen zin in had in de eerste helft?

25 maart 2019 om 13:40

Er bestaat geen (oefen-) interland tussen Nederland en Duitsland waarbij één van beide ploegen geen zin heeft. Motivatie is niet nodig bij dit duel.

25 maart 2019 om 13:38

Hoe kom je daar bij? Duitsland mocht van geluk spreken dat ze met 0-2 naar de thee gingen. Ze waren weliswaar veel beter qua veldspel, maar de doelpunten vielen uit halve kansen. Beide werden fantastisch binnengeschoten. Je bent met me eens dat de kansen van Babel vele malen groter waren dan de kansen waar de twee goals uit vielen. Verder hebben ze nog één dot van een kans gehad (ook die kans was groter dan waar de goals uit vielen), waar Cillessen puik redde (gekruiste schot van Sané). Al met al een gelukkige 0-2 ruststand voor de Duitsers (1-2 was reëler geweest i.m.o.). De tweede helft was voor Oranje en uiteindelijk mocht Duitsland van geluk spreken dat ze de wedstrijd wonnen (dat gaf Löw zelf in het interview achteraf aan) door zo'n beetje hun enige kans van de tweede helft om te dopen tot doelpunt.
Maar eh, in de tweede helft zouden ze geen zin meer hebben? Het is geen oefenpotje of zo en daarnaast is het ook nog eens zo dat het zwaard van Damocles boven het hoofd van Löw hangt. Dus hoe je tot die conclusie komt is mij echt een raadsel.

25 maart 2019 om 15:33

Nederland had geen zin 1e helft anders hadden we de Duitsers een pak slaag gegeven en was het makkelijk 10-2 geworden.

Gegokt om te scoren in de laatste minuten en verloren... scheelt maar 1 punt.
Gewoon winnen in Hamburg met 0-2.

het was niet geheel onverdiend omdat Oranje vooral in de eerste helft vooral verdedigend en aanvallend zeer zwak was

je ziet dat die Reus gelijk het verschil maakt, ongelofelijk dat die niet in de basis startte en hetzelfde geld voor Brandt en Havertz die in topvorm zijn. Boateng en Hummels moesten perse vervangen worden maar Duitsland liep echt te schutteren bij de 2 tegengoals, zeker bij die 2e van Depay waar ze echt als een stel amateurs aan het verdedigen waren

25 maart 2019 om 12:29

Reus was licht geblesseerd. Boateng en hummels zijn gepasseerd omdat ze ook gewoon niet goed waren dit seizoen.

25 maart 2019 om 13:55

@klaashaas

dat is misschien zo maar die gasten die ik gisteren zag verdedigen die waren wel heel erg slecht zeg. hoe ze stonden te verdedigen bij die 2e goal van Depay dat kan echt niet op dit niveau

25 maart 2019 om 13:18

Reus was inderdaad licht geblesseerd. Dat is inmiddels gewoon een vaste waarde en misschien wel de belangrijkste speler aan Duitse kant. Die heeft zich echt weer herpakt na z'n blessure(s) en speelt momenteel op een hoger individueel niveau dan voorheen.

Brandt en Havertz zijn in topvorm, maar ze zijn ook nog jong. Ook had je met de tactiek van Duitsland erg snelle jongens nodig en dan heb je meer aan Sane en Gnabry. In de tweede helft kon je wel zien dat de eerste helft van Duitsland heel erg veel energie heeft gekost. Het leek me ook al sterk dat ze dat nog een helft vol zouden kunnen houden.

25 maart 2019 om 15:34

Is licht geblesseerd niet gewoon de normale status van Marco Reus? Ik hoorde een Duitser hem gisteren een meer blessuregevoelige Robben noemen.

Stel je voor, een meer blessuregevoelige Robben.

Kaf van het koren scheiden. Spelers als Blind, Promes en Babel komen op internationaal topniveau niet mee. Waarbij Blind het geluk heeft dat zijn concurrenten nog minder zijn, dus hij zal wel erbij blijven.

Maar ik heb Promes en Babel nooit over een langere periode zien presteren, het zijn echte momentenvoetballers.

25 maart 2019 om 13:00

Kaf en koren scheiden is leuk maar je moet wel betere alternatieven hebben. Op diverse posities heeft Oranje niet zoveel keuze, dan zal je het toch met de spelers moeten doen die er zijn.

25 maart 2019 om 13:08

Ik denk dat er straks in juni weer een aantal geblesseerde spelers terug zijn (danjuma). Dan heb je sowieso Babel niet meer nodig. Want dan kun je met Bergwijn, Memphis en Danjuma voorin spelen. Promes moet je ook niet meenemen als hij op een andere positie speelt bij Sevilla.

25 maart 2019 om 13:07

Jongens als Babel en Promes kunnen het verschil ook helemaal niet maken. Babel is met zijn leeftijd en ervaring nog enigszins nuttig, maar een jongen als Promes heb je in elke redelijke nationale ploeg wel lopen. Toplanden denken er niet eens over na om zo'n jongen te selecteren.

Het ziet er allemaal weer veel beter uit, maar we voelen nog steeds wel de naweeën van een uiterst mislukte generatie. Zoiets heeft tijd nodig, want er komt nog steeds veel nieuw talent door en ik ben ervan overtuigd dat daar nog wel wat pareltjes tussen zitten.

Uiteindelijk gaan we hopelijk weer naar een groep waarin je middelmaat als Blind, Promes, De Roon, Vilhena enzovoort niet meer nodig hebt. Ook in Van de Beek zie ik geen versterking voor een toekomstig Oranje. Leuke spelers voor de Nederlandse top en wellicht een tree hoger, maar voor een nationale ploeg pure middelmaat.

Echt he 1 wedstrijd en volgens velen kan Oranje niets meer goed doen en is het glas half leeg...hou toch lekker op creatievelingen.#halfvol

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

82 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 9 5 2 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
2017/2018 Spartak Moskou 26 15 5 0
2016/2017 Spartak Moskou 26 12 4 1

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Saúl Ñíguez is opnieuw op het verlanglijstje van Manchester United verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren