Waterreus breekt lans: ‘Gaat er iets mis dan schrijven ze dit toe aan Ten Hag’

Maandag, 11 maart 2019 om

Na een meer dan uitstekende week, met overwinningen op Real Madrid (1-4) en Fortuna Sittard (4-0), zijn er steeds meer positieve geluiden te horen over Ajax-trainer Erik ten Hag. Ronald Waterreus signaleert dat er steeds meer lof is voor de oefenmeester en vindt het onterecht dat hij bij bepaalde media behoorlijk onder vuur heeft gelegen.

“Wie niet beter zou weten, zou denken dat die eclatante zegereeks van Ajax door Europa ondanks Ten Hag is. En niet dankzij. U begrijpt vast waar die beeldvorming zijn oorsprong vindt. In de pennenstreken van wat redacteuren uit onze hoofdstad. Als Ajax goed presteert ligt het volgens hen aan Dusan Tadic, Hakim Ziyech en Frenkie. Gaat er iets mis dan schrijven ze dit toe aan Ten Hag”, schrijft Waterreus in zijn column in de Limburger.

De oud-doelman stelt dat Ten Hag geen ‘getapte Amsterdammer’ is, maar een ‘eigenwijze, knauwerige Tukker die op een vrije zaterdagavond liever achter zijn laptop kruipt, dan dat hij een biertje pakt in het Jordanese café Rooie Nelis’. “Maar maakt hem dat als trainer van Ajax minder geschikt? Integendeel, blijkt. En ik vermoed dat iedereen dit nu wel ziet, ook degenen die gewoonlijk wat gevoelig zijn voor dat ongegeneerd inspelen op de onderbuik”, zo concludeert Waterreus.

Hij is van mening dat Ajax momenteel beter voetbalt dan in de jaren onder Frank de Boer, waarin de Amsterdammers vier keer op rij kampioen werden. “In Amsterdam, in Trutjeshoek, zelfs in Eindhoven; overal zullen ze over twintig jaar nog herinneren hoe weergaloos Tadic, De Jong, Daley Blind en consorten speelden. En ik durf ik te voorspellen dat het hier niet bij blijft. Dit Ajax kan serieus de Champions League winnen.”


Poll

Ben jij het met Ronald Waterreus eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door hansberkheij)

Nou Ronald, ik ben het helemaal met jou eens!

Ondanks dat ik het niet vaak eens ben met Waterreus, heeft hij hier toch 100 procent gelijk. Ten Hag mag van mij veel meer credits ontvangen voor de prestaties die hij neerzet. Hij heeft gewoon het nadeel dat hij niet sterk is voor de camera waardoor de meeste hem op basis daarvan beoordelen denk ik. En natuurlijk kun je altijd wel roepen dat hij de beste spelers heeft, maar dat is nog geen garantie voor resultaat. Zo'n elftal moet je als trainer ook kunnen managen en je moet iedereen tevreden houden. Ten Hag heeft het op dit moment gewoon goed voor elkaar en Ajax speelt mooi voetbal. En hij speelt nog mee voor drie prijzen wat alweer eventjes geleden is. Ik hoop voor hem en mezelf natuurlijk dat er ook iets tastbaar gewonnen wordt!

Dus klasse reactie van Waterreus na alle kritiek die Ten Hag vaak (ook onterecht) krijgt!

11 maart 2019 om 11:23

Eens Koerai. Ten Hag heeft het in het begin moeilijk gehad maar dat heeft hij nu achter zich gelaten. Hij en zijn assistenten analyseren de tegenstander en bekijken welke opstelling de meeste kans op succes geeft. Met dit team kan hij meerdere spelsystemen spelen en dat is iets wat hij er zelf ingeslepen heeft. Door de successen schikt op dit moment ook iedereen in zijn rol als hij er in een bepaalde wedstrijd naast staat. Nu een prijs dichterbij komt is ook iedereen bereid te werken en is het aan Ten Hag om ervoor te zorgen dat iedereen fit blijft.

11 maart 2019 om 11:33

Je vergeet wel dat een paar weken geleden ajax kansloos was tegen Feyenoord en de supporters massaal om Neres schreeuwde dus hij kon niet anders dan hem opstellen. En zijn wissels zijn van het niveau amateur trainer. Plus je verstaat geen reed van wat hij zegt en dat heeft niks met waar hij vandaan komt maar dat hij lekker binnensmonds praat. En dat als het niet lekker liep hij als een toeschouwer op de bank blijft zitten en niet meer eist van ze spelers. Denk dat die Schreuder naast hem zit toch echt meer betekend voor dit elftal als Ten Hag.

11 maart 2019 om 11:40

Natuurlijk heeft hij als trainer fouten gemaakt en maakt hij soms vreemde keuzes. Dat ben ik het helemaal met jou eens en daar mag iedereen ook kritiek op hebben. Maar het is als analist, supporter, volger, medium of wat dan ook altijd makkelijk om achteraf te praten. En hij is misschien lastig te verstaan, maar hij is zeker niet onverstaanbaar.

11 maart 2019 om 11:48

Ik weet niet of je bij de warming up bij fortuna was maar niemand in mijn vak verstond wat hij bij dat filmpje zei over de wedstrijd tegen Real Madrid. En ze persconferenties zijn soms ook tenenkrommend slecht kijk ze allereerste maar eens terug met dat stukje over waar Ajax voor staat dat was alleen maar eeeh eeeh eeeh en dat is typisch Ten Hag. Denk dat de staf om hem heen veel meet doet dan iedereen denkt.

11 maart 2019 om 11:48

Ik weet niet of je bij de warming up bij fortuna was maar niemand in mijn vak verstond wat hij bij dat filmpje zei over de wedstrijd tegen Real Madrid. En ze persconferenties zijn soms ook tenenkrommend slecht kijk ze allereerste maar eens terug met dat stukje over waar Ajax voor staat dat was alleen maar eeeh eeeh eeeh en dat is typisch Ten Hag. Denk dat de staf om hem heen veel meet doet dan iedereen denkt.

11 maart 2019 om 12:01

Ik kijk maar zat interviews of persconferenties met Ten Hag en hoewel hij niet sterk uit zijn woorden komt, kan ik hem gewoon verstaan hoor. Dat het allemaal niet geweldig is, ben ik het nogmaals met jou eens. Maar ik vind het niet onverstaanbaar.

En ik vind dat hij al wel een ontwikkeling heeft doorgemaakt in zijn interviews. In het begin was het inderdaad nog erger en soms lachwekkend, maar ook hij moet zich ontwikkelen.

11 maart 2019 om 12:18

@Leipek: dat ligt dan aan jullie onvermogen. Ik versta hem prima en zegt voornamelijk zinnige dingen. Maakt soms nog een keuze waarvan ik denk hmmm maar verder prima.

11 maart 2019 om 12:36

Helemaal mee eens! Iedereen doet net alsof het Ten Hags voorkomen is waarom hij werd en wordt bekritiseerd, maar hij maakt gewoon rare keuzes...

Donny vd Beek begin dit seizoen gepasseerd voor Carel Eiting
Continu vd Beek eraf halen als het niet loopt
Neres continu wissel (in de laatste minuut brengen tegen Benfica was een nieuw sociaal dieptepunt, net zoals Labyad brengen ipv Neres tegen Heracles).
PSV uit beginnen met de Jong, Blind, en Eiting op verdedigende posities
Sinkgraven linksback (was al onder Bosz lachwekkend)
Schone was tot voor kort onschendbaar terwijl hij 0 restwaarde heeft
Wober als enige echte verdediger naast de Ligt nauwelijks gebruikt, terwijl het tegen Bayern prima werkte

Mensen doen net alsof er een hetze is tegen Ten Hag, maar die man maakt ook pas logische keuzes nadat het echt helemaal misgaat. Neres staat eindelijk weer opgesteld, als Doilberg nu komt is het eindelijk voor Schone en niet voor Vd Beek of Neres en voila, het draait weer. Ten Hag heeft geluk dat PSV de laatste tijd ook veel heeft laten liggen en hij daardoor zijn fouten alsnog kan herstellen, maar hij zou gewoon keihard gefaald hebben wanneer hij met deze selectie geen kampioen wordt.

12 maart 2019 om 18:13

Alfred Schreuder moet inderdaad niet onderschat worden.
Ook Tukker trouwens.
En ook nog een Feyenoord-verleden.
Maar dat terzijde.

11 maart 2019 om 16:21

Mwaa, het ligt niet alleen aan zijn media optreden. Hij heeft ook een paar flinke ketsers begaan. De eerste wedstrijd tegen Heracles, maar ook de veegpartij in Eindhoven.
Je ziet bijvoorbeeld dat het debacel tegen Feyenoord en de verliespartij in Almelo veel meer bij de spelers wordt neergelegd dan bij Ten Hag. De spelers liepen de kantjes er van af. Was weinig aan te merken op de opstelling die ten Hag hanteerde. Persoonlijk had ik nog de twijfel dat hij de accenten probeerde te verleggen binnen de speelwijze, maar gelet op de laatste weken was het gewoon een algehele dip van de selectie, die ze dankzij de CL heel snel te boven zijn gekomen.

Na de overwinning op Real, kan het niet anders dan dat EtH een hele bak krediet heeft gekregen. Dit was zijn moment, hier is hij voor gehaald en hij bewijst het ook nog eens. Hij zou een tactisch sterke coach moeten zijn, en de tactiek tegen de Europese grootmachten klopte. Dat de tactiek tegen PSV twijfelachtig was doet er niet langer toe.

De Boer ontving zijn bak krediet, na het eerste kampioenschap. Bosz ontving zijn bak krediet door Europese prestaties. Tot nu toe doet EtH op alle fronten nog mee. Europese prestaties zijn inmiddels redelijk gelijk te trekken met die van Bosz, als het niet al beter is (want we halen nu ook resultaten in uitwedstrijden), in de beker zijn, zijn prestaties beter dan Bosz en momenteel gelijk aan Frank de Boer (die verloor in zijn eerste seizoen de finale van Twente). In de competitie houdt hij gelijke tred met beide. Heel seizoen op de 2e plek. De Boer pakte aan het einde van de rit de titel, Bosz kwam net te kort. Mocht hij de titel pakken en de rest mislopen, dan is hij qua prestaties de beste coach van de 3 in een seizoen. Mocht hij de beker pakken en de titel mislopen, dan is hij qua prestaties minimaal gelijk aan Bosz (De Boer is wat lastig, die kwam erin toen Ajax in de CL al uitgeschakeld was, met de beste selectie onder zijn hoede).
Verliest hij alles onder de streep, dan blijft hij voor mij minimaal gelijk aan Bosz, maar kan hij als minste van de 3 gezien worden. Let wel de andere twee coaches zijn in mijn optiek, coaches die geslaagd zijn bij Ajax. Dus EtH ook.

Netjes van Ronald dat hij dit zegt. Hij had er ook nog een schepje bovenop kunnen doen of er helemaal niks van zeggen maar hij heeft gelijk. Valentijn Driessen, Janjoost van gangelen zijn zulke negatieve figuren. Ik heb gisteren ook bij rondo ook mij ook vreselijk zitten irriteren aan Van gelder en die Jonker. Als psv met 2-0 wint is het prima, wint Ajax met 4-0 is het matig

11 maart 2019 om 11:34

haha ja die jonker was echt vreselijk.
Wat een hoop onzin kwam daaruit.

Mooi verwoord door Waterreus. Als meer mensen dit gaan schrijven kunnen ze eens wat tegengas bieden aan Valentijn Driessen die maar overal zn mening mag verkondigen

Voor het eerst 100% eens met Waterreus. Van Hag is een voetbaldier tot in de haarvaten aan toe. Bij Bayern het vak geleerd en bij Utrecht laten zien het verantwoordelijk trainer succesvol te kunnen zijn.

11 maart 2019 om 13:21

Nou eerder bij Twente en PSV het vak geleerd denk ik. Daarna bij Bayern in de keuken mogen kijken en daarna heeft hij het gewoon goed gedaan bij FC Utrecht.

Ben ik de enige die vind dat men moet ophouden met we kunnen de cl winnen? Het zal een hele prestatie zijn als ze de volgende ronde doorkomen. Ja ze speelden goed, maar Real Madrid speelde ook echt ontzettend slecht. Een city of barca zou ajax nog steeds makkelijk over 2 wedstrijden kunnen verslaan en tegen een Tottenham en Atletico/juventus zullen ze het ook nog steeds lastig hebben. Laten we ophouden het zo te hypen en eens kijken wie we loten en het per ronde aan zien.

11 maart 2019 om 10:58

Ik snap jouw punt erg goed en ben het er ook wel mee eens dat het winnen van de CL te hoog is gegrepen hoor, maar bij voetbal heerst een beetje de waan van de dag. Ajax zou ook helemaal geen kans maken tegen Real door de slechte wedstrijden na de winterstop om een voorbeeld te noemen. PSV heeft het ook niet heel slecht gedaan tegen Tottenham en Barca en ook zij kregen kansen om er meer uit te halen. Je moet ook gewoon heel veel geluk hebben soms.

Maar Ajax laat in ieder geval wel tegen de absolute top zien goed te kunnen voetballen (en zelfs beter te voetballen). En ach, een beetje dromen mag altijd haha! Als je meedoet en in de kwartfinale staat, moet je proberen de prijs te winnen. Ook al is die kans niet heel groot.

Absoluut waar. Als je het breder trekt: het neerkijken van veel (niet alle) Randstedelingen op de rest van het land is echt lachwekkend. Alsof de rest arm, dom, wereldvreemd, barbaars is en slechts een gat in de tuin heeft om zijn behoefte in te doen. Ik kan er altijd wel om lachen.
Ik heb verder overigens niet bijzonder veel met Ten Hag, maar zoals Waterreus het hier schetst komt het op mij ook over.

11 maart 2019 om 10:57

Volgens mij komt het meer door uitspraken als; "ik heb geen uur met tadic gezeten". Terwijl heel de selectie wist dat het wel zo was. Zijn ongelofelijk slechte wissel en selectiebeleid. Daarbij kraamde hij op tv constant onzin uit. Nu het goed gaat wordt dat vergeven en vergeten en komt er plots dat provinciale bij maar volgens mij is dat nooit aan de orde geweest.

11 maart 2019 om 10:57

@Twenteov
Ben het met je eens dat te veel mensen zo denken in de randstad, maar andersom laat o.a Waterreus zien dat hij ook vol negatieve meningen zit. Soms gebeurt het dat mensen elkaar met hun negatieve meningen voeden. Persoonlijk zie ik bij iedereen wat goed en slecht. Niemand is beter. Geen Amsterdammer maar ook niet iemand buiten de Randstad.

11 maart 2019 om 11:21

Inderdaad Twenteov. Net zo lachwekkend als dat alle Ajacieden arrogant zijn en alle Feyenoorders hooligans die fonteinen slopen. Vooroordelen zijn er altijd, zowel positief als negatief. Al had ik eerlijk gezegd niet verwacht dat er voorbij Utrecht al een toilet bestond.

11 maart 2019 om 11:39

Ook waar ajaxfan158.
Een vooroordeel komt echter nooit compleet uit de lucht vallen, in Twente hebben we wel toiletten maar wc-papier doen we niet aan.

Ben het hier volledig mee eens. Zijn nadeel is alleen dat hij in de media niet heel sterk overkomt, waardoor mensen gelijk een negatiever beeld van hem krijgen. Heeft in zijn tijd bij Ajaxspelers beter te gemaakt en in Europees verband zeer goed gepresteerd. Geef hem een contractverlenging, los van of we dit jaar kampioen worden. Zeer tevreden over hem, met name over zijn tactische keuzes.

11 maart 2019 om 12:28

Misschien bekijk ik het te simpel, maar hij is toch voetbaltrainer/coach??
Of moet ie naast Wendy van Dijk bij Talpa Holland's got Talent presenteren?

Het interesseert me helemaal niks hoe Ten Hag overkomt in de media. Van Gaal kwam als een egocentrische lompe betweter over in de media. Nou en? Hij liet wel het team fantastisch spelen.

Daarom snap ik een deel van Waterreus zijn opmerking niet (eigenlijk snap ik Waterreus nooit hoor). Waarom nou weer getapte Amsterdammer? Waarom nou weer provinciaal benadrukken? Ten Hag is aangenomen om Ajax naar prijzen en prima voetbal te leiden. Daar mocht hij een team voor samenstellen en dat is hem goed aan het lukken. Daar moet ie op worden afgerekend. Niet of ie nou een Twents, Limburgs, Fries, Amsterdams of Haags accent heeft.

11 maart 2019 om 12:48

Ik zeg dat ik me er door laten beïnvloeden, maar veel mensen kijken naar interviews en daar maakt hij, met name in het begin, een minder sterke indruk. Vooral als de resultaten minder zijn willen mensen graag uitleg zien in de media.
Ben het verder volledig met je eens.

Waterreus komt in mijn mening alleen maar op voor Ten Hag omdat de Ajax trainer niet uit de randstad komt. Hij heeft natuurlijk gelijk dat de trainer meer respect verdient, alleen verwacht ik dan ook dat hij de mensen van Veronica inside noemt en niet alleen de "pennenstreken van wat redacteuren uit onze hoofdstad". We weten wie dat zijn, maar volgens mij is Johan Derksen geen lid van de Telegraaf. De oud VI baas heeft vreselijk veel moeite om iets positiefs over Ten Hag the zeggen.

Dus in het algemeen verdient Ten Hag absoluut meer respect, maar tenslotte kruipt Waterreus weer in z'n oude rol. Alles wat Amsterdam is, is slecht...

11 maart 2019 om 12:03

Of die bespreking er nou wel of niet is geweest: gaat dat jou of mij iets aan? Dacht het niet, toch?

Overigens had jij het over klinkklare leugens en onzin die hij 'allemaal' verkondigde. Dat is meervoud. Ik zie tot nu toe 1 voorbeeld.

Bij hoge uitzondering kan ik mij grotendeels vinden in de uitlatingen van Waterreus, waar ik normaal gesproken erg kritisch op zijn stukken ben. Tot die laatste zin overigens, dat Ajax serieus kans maakt op Champions League winst. Zowel Ten Hag als het team verdienen alle lof en credits die ze, over het algemeen genomen, ook echt krijgen uit alle verschillende hoeken. Maar kans op de eindwinst in de Champions League is misschien nog een stap te hoog. Wat niet kan is nog nooit gebeurd maar ik schat een aantal andere ploegen (barcelona, Man City, Atletico Madrid) in deze fase aanzienlijk hoger in en zijn voor mij de favorieten in het toernooi.

11 maart 2019 om 11:12

Je zegt zelf precies hetzelfde: kans op de eindwinst is misschien te hoog. Met andere woorden: misschien ook niet.

11 maart 2019 om 11:32

Als je het dan toch zo letterlijk neemt, hierbij de toevoeging dat je het vooraf feitelijk nooit honderd procent uit kunt sluiten maar ik persoonlijk bij lange na niet verwacht dat Ajax de CL wint. Duidelijker?

11 maart 2019 om 12:05

Da's duidelijker ja. Dank.

Ik sluit het niet uit en wacht af of en wat er allemaal nog in het vat zit. Niks is onmogelijk.

Ik vind die Waterreus een vervelende vent maar hier slaat hij toch de plank voor 100% raak En ik weet bv wie hij bedoelt Nou die kwal van een Driesen van de Telegraaf want die bezit het niveau van Gijp en Derksen

De negatieve houding tegenover Ten Hag heeft die dan ook wel enigzins over zichzelf afgeroepen. Zeker zijn eerste half jaar was simpelweg gewoon slecht en maakte hij zich belachelijk met zijn uitspraken en doen en laten. Europees doen ze het uitstekend en dat is ook zeker mede Ten Hag. Onder meer door zijn geweldige tactische ingreep om Tadic in de spits te zetten. Alle lof daarvoor Maar in de competitie hadden ze nu bovenaan moeten staan, gezien het vele puntverlies van PSV. Hier heb Ajax dus simpelweg de bal gemist. Daar gaat iets niet goed, met als dieptepunt die 6-2 tegen Feyenoord. Europees gaat het voor de wind en dat verbloemd een hoop. Waar ik het trouwens niet mee eens ben is dat velen beweren dat het seizoen mislukt is bij weer geen kampioenschap. Mocht Ajax de halve finale CL halen kan je gerust spreken van een prachtig geslaagd seizoen. Succes in de CL is toch mooier, toonaangevender en lucratiever dan een kampioenschap. Evenals 2 jaar geleden het seizoen van Ajax in mijn ogen geslaagd was met de EL finale. Weliswaar geen prijs maar ondanks dat is het mooier dan een kampioenschap.

11 maart 2019 om 12:34

Het grappigste is dat Ten Hag zijn gehele trainerscarriere al exact hetzelfde doet. Ten Hag doet niets anders ten opzichte van vorig seizoen met uitzondering op de tactiek. Echter is de voetballerij enorm opportunistisch en praat iedereen elkaar maar na. Vorig jaar moest Ten Hag namelijk verdedigender spelen met Ajax, omdat het achterin niet lekker liep en hij pas in de winterstop kwam waardoor hij niets kon implementeren.

11 maart 2019 om 13:23

Raubath, eens! Tuurlijk wil ik kampioen worden, maar stel dat we de beker pakken en halve finale CL ben ik al super blijven dankbaar.

Ik vind het voetbal onder Ten Hag beter dan onder zowel De Boer als onder Bosz. Dat eerste is niet eens zo lastig, want De Boer blijkt toch misschien achteraf wel een soort one trick pony te zijn geweest. Bosz vind ik een coach met een prachtige voetbalvisie, waarvan ik enorm heb genoten bij Ajax. Maar op momenten ook een tikkeltje naief en te weinig een plan B. Het indrukwekkende van Ajax tegen Madrid vond ik juist dat er niet altijd maar blind werd aangevallen en er ook vanuit de controle werd gespeeld. Ten Hag lijkt zich net iets beter aan te kunnen passen aan de wetten van het moderne voetbal. Hoewel hij natuurlijk ook een paar keer totaal is doorgeslagen in zijn visie dit seizoen. Bijvoorbeeld tegen PSV uit.

Alles viel op z’n plek in de wedstrijd tegen Real. Ten Hag had de tactiek uitgezet en de opstelling bepaald en de spelers hebben het perfect uitgevoerd. Het is altijd een combinatie van de trainer die het plan bedenkt en spelers die het plan uitvoeren, hun taken goed doen en 90 minuten lang hun best doen. Als spelers 90 minuten hun best doen zonder plan dan wordt het ook niks en als de trainer een geniaal plan heeft maar de spelers voeren het niet uit dan boek je ook geen resultaat. Ere wie ere toekomt. Gedeeltelijk ten Hag en gedeeltelijk de spelers. Je kan echter niet ontkennen dat ten Hag in de wedstrijden tegen PSV en Heracles een slecht plan had en dat Ajax daardoor punten verspeelt heeft. Ik ga nou niet ineens door zijn goede keuzes nu zijn slechte keuzes van toen( Frenkie op Luuk zetten ) goed praten.

Ten Hag heeft maar 1 fout gemaakt. PSV- Ajax de Ligt geblesseerd en Frenky de jong op zijn plaats zetten terwijl PSV een ijzersterke koppende Luuk in huis heeft. Daar moet je gewoon een pure lange verdediger opzetten

11 maart 2019 om 12:34

Al had je die pot 10 de Ligten of Wobers opgesteld dan nog was Ajax op alle fronten door PSV afgebluft.

Echt afgrijselijk hoe mensen maar op die pot blijven hameren als een fout van ten Hag en volledig voorbijgaan aan het feit dat niemand in het elftal een antwoord had op het spel van Psv.

Echte test is natuurlijk wedstrijd tegen PSV waar hij eerste seizoenhelft blunderde en wat een tegenstander is die zich tactisch wel voorbereidt itt Real. Daar zal hij met een hele goede truc moeten komen om eea te winnen.

Als iemand iets fout doet of het komt er niet uit dan mag er kritiek worden geleverd . Ik krijg bij sommige critica het idee dat ze soms dingen erg uitvergrote om toch nog kritiek te leveren, of te zeggendat andere het krediet verdienen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren