Lars Unnerstall vormt ‘bedreiging’ voor PSV: ‘Ik wil punten pakken’

Maandag, 11 maart 2019 om

Lars Unnerstall behoort de voorbije weken tot de betere keepers van de Eredivisie, al leidt dat niet altijd tot meer punten voor het wisselvallige VVV-Venlo. Voor de doelman, die zaterdag tegen Excelsior (1-0) een belangrijke rol vervulde, wacht zondag een pikant duel: koploper en eigenlijke werkgever PSV komt op bezoek in Noord-Limburg en dus vormt de Duitser wellicht voor PSV het grootste gevaar qua puntenverlies in de titelstrijd.

“Als PSV hier gelijkspeelt of verliest, is dat echt niet dé reden dat ze geen kampioen worden'', zegt Unnerstall stellig in het Algemeen Dagblad. “Mensen denken dat een speler dan de hele week alleen maar daarmee bezig is. Maar het is gewoon hetzelfde als wanneer ik tegen Ajax zou spelen.”

“Een grote club, een kans om je te onderscheiden. Ik speel voor VVV en ik wil punten pakken voor VVV.” Unnerstall ondertekende vorig jaar zomer een meerjarig contract met PSV, op voorwaarde dat hij nog een seizoen in Venlo zou blijven. Hij houdt de prestaties van PSV in de gaten. “Maar in Duitsland is het moeilijk om de eredivisie te zien. Ik volg de meeste wedstrijden via de app, lees het nieuws in de kranten.”

De kans is groot dat PSV niet doorgaat met Eloy Room, die in het bezit van een aflopend contract is en graag meer wil spelen. Of Jeroen Zoet een transfer maakt, is maar de vraag. “Of hij blijft of vertrekt, het maakt mij allemaal niet uit. Dat merk ik wel”, zegt de Duitser over de eerste keeper van PSV. “Ik wil gewoon spelen.”


Poll

Denk jij dat PSV punten gaat laten liggen bij VVV-Venlo?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Ik zie PSV in hun huidige vorm wel gelijkspelen tegen een redelijk stabiel en degelijk vvv.

11 maart 2019 om 09:38

Alleen jammer dat veruit de beste speler van VVV eigendom is van PSV. Anders had ik je gelijk gegeven. Zondag om 12:15 op het slechtste veld van de eredivisie, dat had zomaar een pittige wedstrijd kunnen worden.

11 maart 2019 om 09:43

Dus jij denkt dat unerstaller expres over een bal gaat heenduiken?

11 maart 2019 om 09:52

Dit is juist zijn kans om te laten zien dat hij volgend jaar bij Psv onder de lat hoort te staan, het is geen Lammers die opeens 2 linkervoeten heeft. Keepers willen altijd wel.

11 maart 2019 om 10:16

Ja klopt, bij een spits is dat totaal niet belangrijk dat hij laat zien dat hij er een paar in kan leggen. Die deed dat natuurlijk expres...

11 maart 2019 om 10:25

Als Ajacied zou je je toch een bepaalde speler bij RKC moeten herinneren

11 maart 2019 om 12:19

Denk dat iedereen Vertonghen zich nog heel goed kan herinneren.

On: vind dit echt een geweldige keeper met een topuitstraling. Misschien meevoetballend iets minder, maar zijn kwaliteiten liggen bij het tegenhouden van ballen. Dat is toch het belangrijkste voor een keeper? Vind dat over dat meevoetballen van een keeper nog wel eens overdreven wordt. Denk btw dat hij echt een gevaar kan zijn voor Zoet, mocht ie ook blijven.

11 maart 2019 om 12:58

@ ajax 111 : Dit heeft ooit een Ajax keeper (huurling) ook gedaan tijdens een wedstrijd waar een bal via een polletje in het doel ging. Weet niet meer welke keeper en club dit was.

11 maart 2019 om 13:33

@treblex:

Mickey van der Hart toen hij bij Go Ahead Eagles keepte.

12 maart 2019 om 01:37

Contract ontbinden van Lars als hij punten van PSV snoept ;-)

Vind hem echt een goede doelman en als zoet weg zou gaan wil ik lars echt als 1e doelman. Sympathieke man die al behoorlijk Nederlands spreekt. Ook als dan schwaab blijft hebben ze een mooie klik taalgewijs

11 maart 2019 om 10:01

Denk dat zoet het ook heel lastig gaat krijgen als hij blijft en Lars als concurrent heeft. Zeker met de huidige vorm van zoet, die niet veel voorstelt.

Weet iemand waarom PSV geen clausule in zijn huurcontract heeft opgenomen dat hij niet tegen zijn eigen team mag spelen? In landen als Engeland is dit gebruikelijk, maar in NL zie je het zelden. Raar toch? Als hij zondag goed keept, kunnen ze zich in Eindhoven achter de oren krabben.

11 maart 2019 om 09:49

Omdat dit verboden is. In Engeland is er sprake van een Gentlemens-agreement. Waarbij dit verbaal wordt afgesproken, maar geen onderdeel vormt van de overeenkomst.

11 maart 2019 om 09:57

Op FM vind ik dit standaard aan, dacht dat het gewoon een toegestane mogelijkheid was, maar blijkbaar zegt zo'n spel ook niet alles. Al had PSV best een verbaal akkoord kunnen sluiten met VVV, die houden zich daar wel aan in het kader van goede relaties.

11 maart 2019 om 10:01

In fm kun je het niet eens uitvinken als je van NL naar NL verhuurt. Tenzij je een oudere versie hebt van pak m beet 3-4 jaar terug.

11 maart 2019 om 09:57

Daarnaast een beetje raar toch? Niet alleen VVV en Unerstall zijn gebaat bij de huurconstructie maar PSV ook. Dan is het raar om tegen vvv te zeggen dat ze dan ook nog 2 wedstrijden per jaar met hun 2e keeper tegen PSV moeten spelen.

11 maart 2019 om 09:59

Raar of niet, het zou in mijn ogen wel slim zijn.

11 maart 2019 om 10:02

Ik zou zo'n constructie vooral laf vinden en zinloos. Als je je als topclub zorgen moet gaan maken om de keeper van VVV of bij Ajax bijvoorbeeld NAC dan gaat er iets niet goed. Als ze die spelers echt zo goed vinden moeten ze ze in de eigen selectie opnemen. Gelukkig maar dat clubs niet zulke constructies doen in Nederland.

11 maart 2019 om 10:06

In 2007 liep Ajax op doelsaldo de titel mis. Het speelde uit tegen RKC gelijk, door een doelpunt van Ajax-huurling Jan Vertonghen. In het voetbal gaan zulke grote bedragen rond, dat dit soort details echt van doorslaggevende waarde kunnen zijn.

11 maart 2019 om 10:10

Ja? Maar wat zegt dat? Een verhuurde verdediger die een keer een verdwaalde goal maakt is een argument om al je verhuurde spelers te verbieden om tegen jou te spelen? Want de vervanger van die speler had niet kunnen scoren? Of de vervanger van een keeper houdt er geen ballen uit? Als PSV en Ajax moet je gewoon je wedstrijden winnen en niet dit soort dingen nodig hebben.

11 maart 2019 om 10:20

Het zegt dat Ajax misschien wel kampioen was geworden als ze een dergelijke constructie hadden ingebouwd in de huurovereenkomst met RKC. Natuurlijk weet je dat nooit zeker, maar alleen al de kans moet je in mijn ogen uit zien te sluiten. De bewering dat je zoiets niet nodig hebt is natuurlijk dapper, maar het blijft wrang als je het onverhoopt misschien wel nodig blijkt te hebben, zoals Ajax in 2007.

11 maart 2019 om 10:21

Het is zuur als het op zo'n manier loopt maar ik vind het echt totaal onnodig en kansloos om spelers te verbieden om tegen jou te spelen.

11 maart 2019 om 12:20

@Davilla7 En Kees Luijckx bij Excelsior - AZ.

11 maart 2019 om 10:28

Ten eerste omdat dat verboden is in NL en ten tweede omdat hij helemaal niet verhuurd is, maar alvast gecontracteerd voor volgend seizoen.

11 maart 2019 om 10:30

Unnerstall is afgelopen zomer gecontracteerd en voor het huidige seizoen verhuurd aan VVV.

Veel geblabla voor af maar ik verwacht een Lammers-tegen-PSV achtige prestatie. Hij mag me mijn woorden laten inslikken natuurlijk.

11 maart 2019 om 10:22

Ach kom zeg wat kinderachtig. Lammers speelde niet goed tegen PSV en mensen denken dat ie het expres doet. Ja hoor... Totaal geen aanleiding om dat te denken, laat staan dat Unnerstall expres minder zou keepen. Was in Eindhoven ook geen sprake van.

11 maart 2019 om 11:15

Skede is niet gelijk kinderachtig. Lammers was lekker op dreef en juist die wedstrijd haperde de motor. Dan kunnen mensen dit gaan denken. Ik denk dat het stom toeval was, maar er zijn mensen met een andere mening.

11 maart 2019 om 11:09

Dat blijven zaken die ook met persoonlijkheid te maken hebben. Ritzmaier klapte er als psv speler bij verhuur aan cambuur er bovenop om zich te bewijzen, de al genoemde Vertonghen idem dito. En als keeper zal hij willen laten zien beter te zijn dan Zoet.

Keeper van PSV volgend seizoen. Echt een fenomeen die het al 2 jaar lang fantastisch keept.
Wordt voor Zoet weleens tijd voor een uitdaging in het buitenland en met deze keeper heeft PSV een waardig opvolger in huis. Denk overigens niet dat dit enig invloed gaat hebben op de wedstrijd van as zondag. Wil juist aan PSV bewijzen dat hij volgend jaar keeper nummer 1 moet worden.

Ik verwacht geen interesse in Zoet uit het buitenland. Keept gewoon te wisselvallig. Uiteraard hoop ik dat hij naar het buitenland kan gaan. Ik hoop dat Unnerstall de 1e doelman wordt volgend seizoen. Heeft tenminste meer kwaliteiten dan Zoet.

11 maart 2019 om 13:32

"heeft tenminste meer kwaliteiten dan Zoet."

Ik blijf ondanks zijn recente prestaties sceptisch over Unnerstall. Hij is 28 en is voordat hij naar VVV kwam nooit ergens eerste keeper geweest. Zelfs bij Fortuna Dusseldorf, een middenmoter in de 2e Bundesliga, heeft hij drie jaar op de bank gezeten. Daar zal toch een reden voor geweest zijn.

11 maart 2019 om 14:03

Inderdaad. Als hij nou 21 was, dan had hij nog veel meer groeipotentie gehad. Maar hij doet het nu leuk bij een middenmoter

11 maart 2019 om 14:32

Dan geef hem maar aan ons wanneer Onana vertrekt. In mijn ogen is Unnerstall de beste keeper van de Eredivisie. Dat hij bij VVV actief is zegt me niet zoveel. Honda heft daar ook gespeeld terwijl het tot één van de beste spelers van de competitie behoorde.

11 maart 2019 om 15:23

Er zijn meerdere spelers geweest die een laatbloeier is. Dat hij op de bank heeft gezeten zegt natuurlijk niks. Zie naar Cilessen. Hij zit ook maar op de bank, maar zegt niks over zijn keeperskwaliteiten.

11 maart 2019 om 15:33

@treblex:

Klein detail: Cilessen zit op de bank bij misschien wel de beste club ter wereld, Unnerstall zat op de bank bij een club die in het rechterrijtje stond in de 2e Bundesliga.

En een laatbloeier ben je als je pas op je 21e, 22e doorbreekt. Unnerstall is 28.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren