Harde leerschool voor Son: ‘Na drie uur zag de vloer rood van het bloed’

Vrijdag, 8 maart 2019 om

Heung-Min Son werd in 2008 door Hamburger SV naar Europa gehaald en belandde uiteindelijk via Bayer Leverkusen in 2015 bij Tottenham Hotspur. De Zuid-Koreaanse aanvaller is een dragende kracht in het elftal van manager Mauricio Pochettino en wordt alom beschouwd als een van de beste spelers in de Premier League. Son had een harde leerschool, zo laat hij dit weekeinde weten in een openhartig interview met The Guardian.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door falcao)

Geweldige speler, met een goede opvoeding. Voorbeeld voor de jeugd. Krijgt trouwens minder respect dan hij verdiend.

8 maart 2019 om 17:41

Hoeveel respect verdient hij dan?
Afgelopen maanden wordt er namelijk heel positief over deze jongen geschreven. Daarbij is het al sinds zijn HSV tijd een groot talent en maakt hij telkens een stap omhoog waarbij hij zich moeiteloos aanpast. Daarbij was er recent nog het debacle met de dienstplicht wat hem in een nog sympathieker daglicht heeft gezet. Volgens mij verdient hij boordevol respect en verdient hij ook nog eens een vermogen.

8 maart 2019 om 18:25

Ik kan dit nou niet echt een goede opvoeding noemen. Daarnaast is Son een enorm gerespecteerde speler.

8 maart 2019 om 20:54

Vorig jaar zomer nog voor wat maandjes geweest in Zuid Korea. Opvoeding zoals deze ga je neit vrolijk van worden . Maar leuk voor Son dat hij er nu prima mee is.. Voor de een werken dingen beter dan de ander.

Klinkt als een pittige Spartaanse jeugd. En dat enkel voor voetbal. Begrijp me niet verkeerd, maar ik zou als vader mijn kind enkel pushen veel in de natuur te zijn, op de stranden te lopen, buiten te spelen met andere kinderen. Als puber zou ik hem boeken lenen van Proust en Knausgard, van Joyce en Perec.

Oftewel, ik zou mijn kind liever zien opgroeien tot een mens in de wereld dan tot een supervoetballer.

8 maart 2019 om 17:49

Waarschijnlijk voelde die vader ook aan dat zn zoon enorm veel talent heeft. Hiermee heeft hij zijn zoon wel echt een toekomst gegeven. Maar carriere zou inderdaad niet op de eerste plaats moeten staan. Een kind blijft een kind en zou vooral plezier moeten hebben.

8 maart 2019 om 18:26

Lijkt achteraf toch zijn vruchten afgeworpen te hebben. Is ook totaal geen arrogante geldwolf dus in het hoofd zit het ook ok lijkt me

8 maart 2019 om 20:42

Eerder een aziatische opvoeding, inplaats van Wskunde of andere school vakken is het hier dan Voetbal :D

Ji Sung Park had ook ooit zo een verhaal dat hij bij een begraafplaats af werd gezet s'avonds en dat hij alleen terug naar huis moest rennen.

8 maart 2019 om 23:56

En je kind heeft dan zeker heel zijn huis vol staan met IKEA meubels, dat is ook kindermishandeling hoor 😁

9 maart 2019 om 01:45

Ja leuk verhaal, niet raar opkijken als je eindigt met een probleemkind.

Of zo ver gaan nou helemaal gezond is weet ik nou ook niet...Het heeft in geval zn vruchten afgeworpen. Son lijkt eigenlijk pas sinds dit seizoen de waardering te krijgen die hij verdiend te krijgen.

8 maart 2019 om 18:01

Nou hij kreeg altijd wel waardering, maar hij haalt gewoon een hoger niveau op dit moment. Leuke speler om naar te kijken, hij kan dit seizoen ook nog eens echt scoren

vier uur lang hooghouden zonder de bal te laten stuiteren? Is dat mogelijk voor een 10 jarige?

8 maart 2019 om 18:02

Hoop wel voor die broekies :P

Als deze jongen van voetbal hield op jonge leeftijd, lijkt me het ergens een bijna noodzakelijke aanpak. Oefening baart kunst niet? In het leven moet je werken voor je doel. Het lijkt me niet of hij verplicht moest voetballen. Ik herinner me nog toen ik jong was, dat ik ging voetballen met mijn vader. Pasjes geven.. Het was een harde bal me dunkt, waardoor ik vroeg om te stoppen. Hier heb ik nader inzien spijt van. Afzien hardt je!

Wat een eikel die vader. Dit klinkt gewoon als kindermishandeling. Het is maar dat zijn 2e zon zijn voetbaltalenten heeft, dat met 4 uur lang per dag hooghouden heeft dat weinig te maken.

8 maart 2019 om 18:33

Hou toch op man echt weer des nederlands om dit mishandeling te vinden. Als je pa je zo pusht om uiteindelijk zo'n carriere te hebben had ik ook wel mishandelt willen worden. Zijn relatie met zijn pa is goed en hij is zijn vader dankbaar. Hij heeft hem ook het belangrijkste geleerd en dat is respect hebben voor je medemens en gedisciplineerd zijn. Niks mis mee dus. Tegenwoordig missen veel kinderen dit onderdeel en dat komt toch echt wel door de opvoeding

8 maart 2019 om 20:04

Ja inderdaad. Zijn broer heeft er ook veel aan gehad he.. schei uit. Dit praat jij goed omdat Son de profvoetballer is geworden. Ik kan je garanderen, ook als je pa je zo had mishandeld was je nog geen top voetballer geworden. Dat heeft er weinig mee te maken. Talent heb je of je hebt het niet.

8 maart 2019 om 18:39

Was ik maar harder gepusht, weet zeker dat het geholpen had. Ik denk oprecht dat het flink geholpen heeft bij Son

8 maart 2019 om 18:44

Ik ga liever 4 uur lang hooghouden dan leren voor wiskunde

8 maart 2019 om 20:06

Je hebt meer aan die 2e.

8 maart 2019 om 21:06

Zijn vrienden waren vast ongelooflijk jaloers op hem. Die moesten allemaal 4 uur piano spelen

8 maart 2019 om 22:03

Bereta dat denk ik ook. Soms kom ik niet uit de file zonder de stelling van Pytaghoras.

Het is in elk geval een stuk beter zo dan denken dat je zoon Johan Cruijff is en alles en iedereen de schuld te geven voor een stagnerende ontwikkeling behalve jezelf. Zoals veel voetbalouders helaas.

8 maart 2019 om 21:37

Tja dat klopt ook. Maar in dit geval was een zekere aanleg waarschijnlijk al snel zichtbaar. De vader was daarnaast ook een verdienstelijk voetballer dus die weet waarschijnlijk wel dat de weg naar de top zwaar bevochten kan zijn.

Verbaasd me niks, is eenmaal de Koreaanse cultuur... presenteren presteren presteren. Geen idee of iemand de muziekcultuur er volgt maar om het te maken als een ster daar slapen kinderen vanaf hun 12 tot hun debuut (laten we zeggen 20) gemiddeld 3 uur. Nee dat is niet overdreven

4 uur lang hooghouden heeft helemaal geen zin, dat is circus

Dat past precies bij de angstwekkende eenzijdige cultuur van dat soort volken

Dat hij een goede voetballer is geworden heeft niet zoveel met het hooghouden te maken, wel met discipline

Ik vind het prima hoor, maar als je 100 jongetjes 4 uur laat hooghouden zal er 1 misschien een goede voetballer worden

Beetje fake verhaal

8 maart 2019 om 22:02

Nee is waar: https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/football/2019/mar/08/son-heung-min-tottenham-spurs-interview-marriage-wait VZ heeft dit juist geïnterpreteerd en vertaald. Zijn ook genoeg andere Engelsen bronnen van en ook op YouTube

Echt respect voor deze jongen, een voorbeeld prof en geeft altijd 110 procent. Zeker 1 van mijn favoriete voetballers in de PL

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Actuele wedstrijden

21 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren