Simeone grijpt ‘cojones’ na openingstreffer: ‘Het was geen fraai gebaar’

Donderdag, 21 februari 2019 om

Atlético Madrid boekte woensdagavond in eigen huis een 2-0 overwinning op Juventus en lijkt zo goede papieren voor het bereiken van de kwartfinale van de Champions League in huis te hebben. Trainer Diego Simeone rekent zich echter vooralsnog niet rijk en de Argentijn gaat ervan uit dat zijn ploeg voor een zware return in Turijn staat.

“We speelden eerder ook al geweldig tegen Borussia Dortmund. Nu hadden we belangrijke spelers als Koke en Diego Costa terug en waren we in staat om een intelligente wedstrijd te spelen tegen een geweldig team met enorm sterke spelers”, reageerde hij na de wedstrijd bij Sky Italia. “We moesten proberen om alle mogelijkheden die we kregen te verzilveren en we hebben nu een enorm goed resultaat behaald.”

“We weten echter ook dat we in Turijn tegenover een geweldig team, van een geweldige club met geweldige kampioenen, zullen komen te staan. We gaat er voor de volle honderd procent van uit dat we daar gaan lijden”, was hij duidelijk. Simeone baarde opzien door na de openingstreffer van José María Giménez naar zijn kruis te grijpen, maar El Cholo haastte zich na de wedstrijd om uit te leggen dat hij het niet als negatief gebaar bedoelde: “Ik deed het als speler al eens tijdens Lazio - Bologna en ik deed het nu om aan onze fans te laten zien dat we cojones (ballen, red.) hebben.”

“Het was niet gericht op de tegenstander, ik stond naar onze eigen supporters toegedraaid. Het was geen fraai gebaar, dat moet ik toegeven, maar ik vond dat ik het moest doen. Het was zo’n moeilijke wedstrijd en we hebben zo hard gevochten. Diego Costa werkte keihard terwijl hij niet eens honderd procent fit was. Ik moest laten zien hoe ik me voelde. Ik kan alleen maar mijn excuses aanbieden als iemand zich beledigd voelt, maar het kwam vanuit mijn hart.” De return tussen Atlético en Juventus staat op dinsdag 12 maart op de agenda.


Poll

Vind jij dat Atlético Madrid het verdiende om te winnen van Juventus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door aze/che 4 ever)

Fraai was het niet, maar wel geweldig. Echt een aanwinst voor de sport. Heb veel liever zo'n fanatieke coach die over de schreef gaat, dan een lusteloze trainer als Valverde met 0 uitstraling.

21 februari 2019 om 01:19

Sluit ik me helemaal bij aan! Wat een passie bij deze gek als je hem zo mag noemen. Voor zo’n trainer ren je idd je longen uit het lijf..

21 februari 2019 om 06:40

En dat is precies wat ze doen. Valverde is gewoon een hele zwakke coach. Ik hoop dat Atletico of Liverpool de CL pakt!

Lijkt me een naar persoon die Simeone. Verder was dit een fiasco voor het voetbal! Eerste goal terecht geannuleerd, maar de 2de was nog meer een overtreding.. Dan durft natuurlijk de arbiter niet meer fluiten aangezien het publiek het station zou afbreken. Keur rustig 1 goal af, om het nut even te demonstreren van de VAR?? Maar niet te veel van het goede? Dit maakt het voetbal kapot, en je voelde het al na het afkeuren van de eerste goal niet..

21 februari 2019 om 00:19

Ik hoop niet dat je serieus bent over het tweede doelpunt. Bonucci kijkt of die bal erin vliegt en gaat vrolijk door met toneel spelen. Voetbal is een contact sport.

21 februari 2019 om 00:22

Dacht ik eerst ook, maar op de herhaling tot 3x toe zelf zag je duidelijk handgemeen 'slag'. Klaar en duidelijk. Erger dan een duwtje in de rug naar mijn mening.

21 februari 2019 om 07:15

Goal van Morata was wat mij betreft legitiem. Als het andersom was geweest zou het ook geen penalty zijn. Contact was te licht in mijn ogen

21 februari 2019 om 00:29

Hou toch op man! Chiellini is echt een baas maar hij ging veelste theatraal naar de grond, 2de goal idem met bonucci juve en kut rinaldo terecht verloren

21 februari 2019 om 00:53

Klopt.. Maar het gaat hier om de handeling van de aanvaller. Wat hij doet keur je goed?

21 februari 2019 om 00:51

Het is toch verschrikkelijk dat we tegenwoordig elk contact als een overtreding gaan zien..! Het maakt deze prachtige, passievolle sport kapot

21 februari 2019 om 00:56

Dit is een contactsport, goed opgemerkt. Het is je mis niet opgevallen maar er bestaan ook regels. Het is meer show time dan waar het er eigenlijk tot doet. Niet minimaliseren '

21 februari 2019 om 10:00

Helemaal mee eens. Chiellini ging als een dwaas naar de grond en heeft echt het doelpunt gestolen. Dit soort treffers moeten mijn inziens gewoon goedgekeurd worden. De VAR heeft het in dat opzicht helemaal verpest. De bal kwam gewoon perfect op het hoofd. Chiellini heeft als geen ander door dat het wellicht een goal zou worden en gaat dan zo naar de grond. Heerlijk gerechtigheid daarna. 2-0 lekker terug nemen naar Turijn

21 februari 2019 om 00:52

Serieus? Die van Morata kun je afkeuren, maar zelfs dat is al twijfelachtig, want ik heb niet het idee dat Chiellini door dat duwtje naar de grond gaat. Bij die tweede goal gebeurt veel te weinig genoeg om de goal af te keuren. Bonucci moet gewoon doorvoetballen ipv naar de grond gaan als zijn wang (onbewust) wordt geschampt. Als dit op het middenveld gebeurt voetbalt iedereen vrolijk verder.

21 februari 2019 om 01:02

Dit gebeurt niet op het middenveld, en dat doet er ook niet toe. De VAR is tot op de dag van vandaag een groot fiasco.

21 februari 2019 om 01:10

"tot op de dag van vandaag"... Alsof we er al jaren mee werken. Er is bijna nog geen scheidsrechter die 5 of meer potten met VAR heeft geleid. Het loopt inderdaad nog niet lekker, maar in mijn ogen is het pure noodzaak gezien de belangen die spelen. Gewoon een kwestie van wennen/doorontwikkelen, en wat mij betreft over gaan maar het systeem van de hockey. Daar werkt het prima.

21 februari 2019 om 02:15

Iedereen klaagt over de VAR ik zelf had er ook geen goeie word voor over maar alles kost tijd. Mensen moeten wennen aan het nieuwe systeem. De mensen die werken met de VAR hebben het ook moeilijk ermee en zij zijn elke x het dupe als er iets fouts gaat. Je ziet dat er veel fouten gemaakt wordt of soms duurt het veelste lang maar ik weet zeker dat als ze het helemaal onder de knie hebben het voetbal alleen maar eerlijker Zal maken. Ik vind wel bijvoorbeeld dat als er een overtreding in de 16 gemaakt wordt en de scheids ziet dat niet hij gelijk een seintje moet krijgen en gelijk fluit, niet nog wachten tot de bal uit gaat. Het komt uiteindelijk wel goed hoop ik dan tenminste

21 februari 2019 om 02:23

Het wennen lijkt me nu wel klaar denk ik. Zijn al bijna een jaar verder en nog steeds dat gehuil iedere keer.

21 februari 2019 om 07:37

Ben je een beetje voor Juventus?

Haha blijft toch ook wel mooi de passie van deze man.

Schitterend, iemand met passie die niet zo politiek correct is. Doe mj maar meer van dat soort mensen langs de lijn. .

Ik heb genoten van zijn emoties, hij straalt zoveel passie en strijd uit en dat al jaren en dat zie je ook altijd terug bij zijn spelerd en supporters. Wel denk ik dat hij geschorst zal worden, als je een middelvinger toont zal je ook geschorst worden ongeacht naar welke kant of naar wie het bedoeld is. Jammer maar de UEFA zal wel hard optreden ben ik bang.

21 februari 2019 om 01:02

Inderdaad wat een held is simeone.die man heeft charisma,karakter en passie en dat brengt hij ook over op zijn team.ik geniet zoveel meer van hem dan van onze saaie mislukte mr bean valverde.ach wat heb ik een hekel aan die man met zijn dooie gezicht.ik word echt depressief als ik naar de man kijk.

21 februari 2019 om 16:20

haha dit vind ik dus ook, een beetje de Spaanse Danny Blind, ziet er ook uit alsof ie elk moment uit het leven wilt stappen. Simeone kan een enorm irritante gast zijn, maar hij leeft voor zijn team en andersom. Dat heeft wel wat!

Ik vind zijn gedrag echt belachelijk voor woorden. Gaat telkens als een gek tekeer langs de lijn en gedraagt zich als iemand die uit een inrichting is ontsnapt. Dan te bedenken dat die man bijna 50 is, ga een keer normaal doen.

21 februari 2019 om 02:22

Jij vind het te belachelijk voor woorden maar de ander vind het geweldig. Die man draait soms door maar heeft ongekende passie, charisma en strijd. Een vechter en winnaar pur sang. Persoonlijk vind ik het geweldig. Zelden een coach gezien die zijn eigen stijl van voetballen zo op een elftal heeft overgebracht. Gelukkig bestaat de wereld niet alleen uit de politiek correcte gasten waar jij van houdt.

21 februari 2019 om 02:36

Bijzonder knap van je dat je van achter je toetsenbord kunt weten waar ik allemaal van hou! Maar je hebt gelijk, er zijn mensen die het geweldig vinden en er zijn mensen die het achterlijk vinden, ik zit in het tweede kamp.

21 februari 2019 om 06:38

Niets van aantrekken, zo deed hij ook eens tegen mij; hij wordt snel persoonlijk...

21 februari 2019 om 10:22

Lekker toch zon coach altijd die saaie mannetjes langs de lijn die een keer opstaan en kijken eens in de 20 min Kijk naar jurgen klopp heerlijk om iemand langs de lijn te zien zoals hem of simeone. Rene van eck was ook zon heerlijke trainer helaas was die niet zo goed maar lekker als je dan scoort en hij staat daar te juichen als een gek.

21 februari 2019 om 10:23

Je kunt niet ontkennen dat het werkt. Er is geen ploeg in Europa waar de technische staf, de spelers, en de fans zo gepassioneerd een eenheid vormen. Simeone is daar de directe oorzaak van.

Daarnaast, waarom zou een voetbalcoach zich normaal moeten gedragen? Het is geen arts, of politicus, of iemand in een publieke functie. Het is maar voetbal.

Blijft toch opmerkelijk dat Simeone zo goed blijft presteren elk seizoen. Dat Atletico geen landskampioen wordt met uitzondering in 2014 is niet gek natuurlijk. Maar hij heeft van Atletico weer een echte Europese topclub gemaakt die regelmatig wint van Barcelona en Madrid, zelfs landskampioen geworden in Spanje, een aantal meer 2e in dezelfde competitie als Barca en Madrid 2 Champions League finales gespeeld na overwinningen op clubs als Barca, Bayern en Chelsea en dan ook nog dicht bij de eindzege. En dan onder zijn bewind 2 Europa League titels en een aantal andere kleinere toernooien gewonnen. Diep en diep respect voor zijn werk

Haha heb me echt kapot gelachen bij die actie. Dat was echt zo een gebaar van balle vriend wij zijn atletico. Die gast leeft gewoon mee met zijn spelers en als het aan hem lag zou hem nog zelf mee spelen. Ik vind dat echt prachtig om te zien hoe iemand langs te lijn echt helemaal gek wordt van de adrenaline. Simeone is en prachtig mens die soms door de bocht vliegt maar dat maakt voor mij helemaal niks uit.

Dit blijft een zeer ondergewaardeerde coach. Maar wel al jaren een van de beste coaches. Wat hij met Atletico heeft gedaan is ongekend. Landkampioen, 2 finales, 2 EL’s, zowat alle topclubs verslaan. Echt ongekend. Ik heb nog nooit gezien dat een coach zijn DNA zo goed weet over te brengen op zijn team. De passie, agressie, emotie, kwaliteit en “cojones” die hij als speler en nu als coach heeft is volledig te zien in zijn elftal. Voor mij een van de beste coaches van de afgelopen jaren en ik hoop dat ze dit jaar de CL pakken in hun mooie stadion. Dat verdienen ze.

21 februari 2019 om 09:05

Volgens mij krijgt ie 24miljoen netto per jaar, zo ongeveer de bestbetaalde coach ter wereld. Heel ondergewaardeerd zou ik me dan niet voelen.

En wederom schorsen die vent ook kinderen kijken hier na zaterdag zie ik de c en b junioren dit ook gaan doen

21 februari 2019 om 10:46

Stel je voor zeg dat kinderen dit zien! Welke leeftijd hebben kinderen die om tien uur s’avonds tv kijken? Die zien wel meer voorbij komen hoor.

Deed net alsof je er 2 handen voor nodig hebt... opschepper!

Lach wel dubbel van het lachen op de bank gisteren ;-)

Grootste clown uit het voetbal. Mag hem al niet sinds het WK 98. Sowieso snap ik al die liefde voor Atletico niet. Saaie schopploeg.

ik vind het ook best achterlijk gedrag. die coaches vinden zichzelf allemaal heel belangrijk en willen graag in de picture staan maar zonder een goede selectie stellen ze helemaal niks voor. ze zijn net zo goed als hun spelersmateriaal

Simeone is het uithangbord van een grote internationale club en zet met dit soort gedrag Atletico Madrid zwaar voor lul voor het oog van de hele wereld

21 februari 2019 om 16:28

Inderdaad zwaar voor lul Niet zo overdrijven, die man is gepassioneerd en leeft voor zijn baan. Mourinho deed ooit nog gekkere dingen en werd op een altaar geplaatst.

21 februari 2019 om 16:50

Niet iedereen redeneert vanuit een bekrompen uitgangspunt.

Dat je weinig waarde hecht aan de rol van een coach wil niet zeggen dat het een waarheid is. Juist Simeone wist met precies dezelfde spelers direct resultaat te boeken waar Atletico voorheen vooral uitblonk in wisselvalligheid.

Ik denk dat Simeone voor Atletico een godsgeschenk is. En dat zullen ze daar waarschijnlijk ook denken.

21 februari 2019 om 17:32

@horwi

niet door mij iig. Mourinho is helemaal een malloot

@andonis

daar kunnen we dan over mening over verschillen wat betreft de invloed van een trainer, maar dat juichen gaat wel erg ver. als mijn baas op maandagochtend gaat staan springen met zijn handen om zijn kruis dan ga ik echt denken voor wat voor een dwaas werk ik en dan kijkt niet eens heel de wereld mee

21 februari 2019 om 17:57

Je baas zal dan ook geen voetbaltrainer zijn.

23 februari 2019 om 19:44

Goede vergelijking ook. Ik heb geen flauw idee in welke markt jij werkt, maar daar zal minder emotie in omgaan dan een alomgeliefde sport.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Actuele wedstrijden

111 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2011-2011 Racing Club
2011-2011 Catania
2009-2010 San Lorenzo
2007-2008 River Plate
Laatste voetbalnieuws

‘Atlético Madrid denkt in zoektocht naar doelpunten aan deal met PSG’

Atlético Madrid trok in de afgelopen jaren veel geld uit om het aanvalstrio João Félix, Álvaro Morata en Diego Costa samen te stellen, maar los Colchoneros plukken daar dit seizoen nog...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren