Kluivert: ‘Ik had liever gezien dat hij in Nederland was gebleven’

Dinsdag, 19 februari 2019 om

Justin Kluivert had maandagavond weer eens een basisplaats bij AS Roma, maar werd in het met 2-1 gewonnen thuisduel met Bologna ruim twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald. De negentienjarige aanvaller speelt sinds dit seizoen in het shirt van de Romeinen, waar hij het geregeld moet stellen met een plaats op de reservebank.

“Of hij tijd nodig heeft om te wennen? Hij wil alle wedstrijden spelen en moet hard werken om dit voor elkaar te krijgen”, zegt vader Patrick Kluivert in gesprek met Sky Italia. Trainer Eusebio Di Francesco liet zich in aanloop naar de ontmoeting met Bologna positief uit over de houding van Kluivert in de laatste weken. De oefenmeester zei dat er ‘een knop is omgegaan’ bij de jonge aanvaller en dat hij de laatste tijd met een ‘andere mentaliteit naar de training’ komt.

Kluivert wordt vervolgens door de Italiaanse media gevraagd naar zijn mening over Di Francesco. “Daar ga ik me niet over uitlaten, maar hij is degene die iedere dag met Justin werkt”, benadrukt de oud-spits, die tegenwoordig samen met Clarence Seedorf de leiding heeft over het nationale team van Kameroen. Kluivert was in het shirt van AS Roma tot dusver goed voor 2 doelpunten en 5 assists in 25 officiële wedstrijden.

“Ik heb al eens gezegd dat ik liever had gezien dat Justin in Nederland was gebleven. Maar als je kind een keuze maakt, sta je daar als vader achter en blijf je hem iedere dag volgen”, zo besluit Kluivert senior. In de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Bologna was de jonge aanvaller niet betrokken bij doelpunten. Door treffers van Aleksandar Kolarov en Federico Fazio trokken de Romeinen in eigen stadion aan het langste eind.


Poll

Zie jij Justin Kluivert op korte termijn uitgroeien tot vaste waarde bij AS Roma?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door psvdaclub)

Denk dat die bij Ajax op dit moment ook tussen basis en bank was gaan schipperen? Denk dat dit uiteindelijk nog wel de beste keus is geweest. Als die bij Ajax was gebleven was het waarschijnlijk een onmogelijk ventje geworden en nu heeft die het idee dat die nog moet vechten voor zijn plek.

19 februari 2019 om 08:13

Manmanman, altijd zoveel haat op kluivert. Je werkt iedere dag met hem samen, om aan te geven dat hij waarschijnlijk een onmogelijk ventje was geworden? Beetje last van jaloezie neem ik aan. Die jongen komt er wel mits hij de juiste mentaliteit vast houdt. Talent spat ervan af.

19 februari 2019 om 08:35

Ik moet zeggen toen Kluivert ging had ik wel even wat haat richting hem. Maar nu wens in hem al het succes van de wereld al blijf ik er bij dat hij beter bij Ajax had kunnen blijven in zijn eigen omgeving.

19 februari 2019 om 08:45

Ik moet hem in deze best gelijk geven ervan uitgaande dat Tadic dan ook gehaald was. Dan zou Kluivert op t bankje belanden. Van basis naar bank is toch wat anders dan nog niet in de basis. Persoonlijk nog steeds jammer dat hij naar Roma ging, maar is een mooie club met een goede trainer voor de jeugd. Ik zie t allemaal wel goedkomen met hem daar.

19 februari 2019 om 08:52

Haat en jaloezie? Volgens mij heb je geen eens gelezen wat ik heb gezegd. Ik gun die gast alle geluk van de wereld, maar als je ziet hoe die bij Ajax wegging en een zaakwaarnemer als raiola heeft vind ik het geen type die zonder morre weer op de bank gaat plaatsnemen terwijl die een seizoen veelal als basisspeler werd gezien. Ik denk dat het een flinke soap was geworden waar hij als voetballer niet beter van was geworden. Dus als ik echt jaloers op hem ben en hem haat, dan had ik toch juist gehoopt dat die bij Ajax was gebleven? Ik zeg niet dat het zo is hé, het is een verwachting. Dat is wel een wezenlijk verschil. Maar ik haat hem inderdaad en ik ben stront jaloers op hem. Je hebt mij door. Ik zal nog wel een keer het woordje haat op zoeken in het woordenboek, alvorens je weer eens met dit woord begint te smijten.

19 februari 2019 om 09:04

Kleinegeneraa7, waar komt jouw aparte prognose vandaan? “Het was waarschijlijk een onmogelijk ventje geworden” klinkt zeer zeker als haat of jaloezie. Je kan niet eens 3 voorbeelden opnoemen die ertoe zouden blijken dat hij een onmogelijk ventje was geworden. Hij werkt hard, zie de laatste uitspraak van zijn trainer, heeft ambities, en aan talent zeker geen gebrek. Dus je opmerking is inderdaad zeer apart.

19 februari 2019 om 08:31

Je weet natuurlijk niet hoe hij zich ontwikkeld had en misschien was een Tadic dan wel nooit gekomen bij Ajax. Wel apart dat als je vader (die toch veel ervaring heeft vanuit zijn verleden) zijn voorkeur aan jou laat horen wat hem het beste lijkt en je dan als jongen toch wat anders beslist. Ik had denk ik in die situatie toch wel geluisterd naar mijn vader maar Justin wilde toch al het avontuur aan gaan. Ik hoop voor hem dat hij gaat slagen daar maar ik zou het niet weten hoe hij het doet en of hij zich ontwikkeld heeft omdat ik de Italiaanse competitie en Roma totaal niet volg.

19 februari 2019 om 08:40

@sebasjuh

Ik denk dat hij meer geluisterd heeft naar Mino dan naar zijn vader.
Ondertussen is Mino alweer met andere spelers bezig om ze te verleiden....

19 februari 2019 om 09:59

Tadic is toch gehaald als vervanger van ziyech, had volgens mij niks met vertrek van Kluivert te maken

2-1 gewonnen thuisduel*

Ach volgend seizoen misschien weer als huurling ter vervanging van Bergwijn/lozano . Ik zie het zo maar gebeuren !

19 februari 2019 om 08:45

Zou een hele sterke grap van je zijn, als het als grap bedoeld was.... Kluivert gaat niet naar PSV komen, niemand zit op hem te wachten, we hebben genoeg gelijksoortige aanvallers en bovendien zou PSV dan niet meer van Ajax kunnen winnen.. 🤣

19 februari 2019 om 09:14

Ja want bij psv kopen ze nooit een speler met n Ajax verleden toch?

19 februari 2019 om 10:10

Betekent niet dat iedere ex Ajax speler daar voor in aanmerking komt. Kluivert zal nooit naar PSV komen simpelweg omdat de supporters dat niet accepteren.

19 februari 2019 om 11:42

MrBolty, natuurlijk doen ze dat wel en daar ben ik ook niet tegen! Maar Kluivert zou niet direct basismateriaal zijn, we hebben genoeg andere spelers die hetzelfde kunnen. Maar Kluivert is niet bepaald allemans vriend die met open armen in Eindhoven ontvangen zou worden. Dat doet de PSV leiding de supporters niet aan

19 februari 2019 om 12:41

PSV is zelfs in staat om een huurling 3x te huren en aanvoerder te maken, dus wie weet.

19 februari 2019 om 18:35

Psvdaclub: ik weet wel zeker dat er nog nooit een team van psv zonder ex-ajacied kampioen is geworden 😜

20 februari 2019 om 09:29

Kluivert zal Niet de volgende ex-ajacied zijn die kampioen word in een PSV shirt. Dat word Viergever

If you can't beat them, join them

19 februari 2019 om 09:46

Zou echt zomaar kunnen ja. PSV loert altijd wel op ex-spelers uit de hoofdstad. En ook van kluivert zou het me niks verbazen aangezien Ajax spelers die op zo een manier weggaan niet terugneemt. Ontopic: Denk wel dat kluivert zich goed ontwikkeld daar. Je leert andere aspecten die een topaanvaller moet hebben in Italië. Zo leert hij veel meer met zijj man meelopen en overzicht bewaren voor de goal. Kan alleen maar positief zijn voor hem en het Nl-elftal.

19 februari 2019 om 10:49

Waarom zou hij zich uberhaupt laten verhuren? Speelt aardig wat? Denk dat die lekker in Rome blijft.

Vorig jaar was Patrick de eerste die riep toen de deal rond was dat hij het een hele verstandige beslissing vond en nu veranderd hij weer van mening.

19 februari 2019 om 08:56

Wat loop jij populistisch te liegen? Patrick was vanaf het begin niet eens met de overgang en ik vond het juist opvallend dat hij naar buiten toe daar vanaf het begin ook super eerlijk over was. Ik kan slecht tegen verzinsels als de jouwe.

19 februari 2019 om 08:58

@leipek.....En nu de waarheid graag. Patrick heeft altijd gezegd dat het verstandiger was om te blijven. Justin was eigenwijs en luisterde daar niet naar.

19 februari 2019 om 09:25

Ze waren met ze 3en aan de onderhandelingstafel voor Justin. En in de Italiaanse media roepen dat hij een completere voetballer bij Roma zou worden. Gelukkig kijken jullie alleen op deze website. Hele familie kluivert zijn geldwolven want iedereen weet dat je als Barca jeugdspeler nooit een kans krijgt. Noem maar op wat er de laatste 8 jaar is door gebroken in vergelijking tot ajax of desnoods nog psg.

19 februari 2019 om 10:43

Hij zit aan de onderhandelingstafel omdat ze z’n zoon al de beslissing heeft genomen en hij wilde beste deal voor zo’n regelen. Wat logisch is. En wat heeft Barcelona met dit te maken. Je kan alle kranten nalezen en Patrick heeft altijd gezegd dat hij liever had gezien dat Justin bij Ajax bleef.

19 februari 2019 om 10:52

Barcelona jeugdspelers krijgen genoeg kansen. Wat het verschil is met Barca en Ajax is het volgende: Ajax jeugdspeler krijgt de kans en doet het goed. Na 1/2 seizoenen is die alweer weg. Barca jeugdspeler krijgt de kans en doet het goed. Houdt vervolgens de plek meer dan 10 jaar bezet.

19 februari 2019 om 11:12

Shane speelt in de jeugd van Barcelona toch?

19 februari 2019 om 11:17

Nou kom op zeg Primetime, je doelt natuurlijk op Messi, maar dat is ondertussen ook al weer de laatste speler uit de jeugd van Barca die zijn basisplek heeft kunnen vasthouden, verder is niemand goed genoeg bevonden en weggestuurd, met als grootste faal natuurlijk Thiago.

19 februari 2019 om 11:58

Ik doelde niet alleen op Messi maar ook op bv Busquets en Pique die alweer meer dan 10 jaar een vaste plaats in het elftal bezet houden. Een Roberto tikt ook alweer bijna 10 jaar aan. Dat zijn al 4 spelers die al tijden een spot bezet houden.

Denk dat hij bij Ajax ook veel Op de bank gezeten zou hebben. Nu heeft hij dan in ieder geval nog een nieuwe omgeving, waar je toch altijd ook van leert zeker gezien het toch wel aardig aantal minuten wat hij al bijbal Maakt in de serie a ; en een flink beter salaris . Denk dus uiteindelijk de juiste keuze

Het was duidelijk dat Kluivert best, misschien wel graag, had willen blijven maar ze kregen bij Ajax niet de contractverlenging die hij wenste. Uit allerlei opmerkingen valt op te maken dat het daarbij niet om salaris ging maar om een gelimiteerde transfersom. Ajax, bij monde van vd Sar, heeft dat in z'n algemeenheid afgelopen zomer uitgesloten verklaard. Als de als speler die eis gesteld hebt, je tegenpartij beweegt niet, dan kun je als een mak schaapje tekenen bij het kruisje. Maar zo is Kluivert dus niet. En daar heb ik respect voor. Als je A zegt, moet je ook B zeggen. Een echte buitenspeler: als je niet binnen door kan, dan maar buitenom. Alle kritiek op Justin vind ik onzin; hij heeft karakter getoond, hij had graag willen blijven en een gelimiteerde transfersom is heel gebruikelijk, Ajax maakt daar bij aankopen ook regelmatig gebruik van. Maar Ajax wil de transferwinst volledig opstrijken en op geen enkele wijze delen met de speler?

19 februari 2019 om 09:26

Waarom zou je je transfer geld moeten delen met een speler die krijgt vaker een hoger salaris en ook nog eens een flinke tekenbonus

19 februari 2019 om 09:34

@jan

Heb werkelijk geen idee hoe de contractonderhandelingen eruit zag. Tenzij iemand erbij zat.

En ook al zou Ajax niet werken met een gelimiteerde transfersom is dat hun goede recht. Of moesten zij voor Kluivert een uitzondering maken?

Ben blij dat zij dat niet hebben anders had de Jong nooit voor zoveel verkocht kunnen worden. Een uitstekende keuze van Ajax om Kluivert te laten vertrekken voor een mooi bedrag.

Persoonlijk ben ik blij dat hij is vertrokken en hoop ook dat hij weg blijft. Op een gegeven moment gaf hij teveel onrust en was er weinig positiefs te melden.

Succes in Rome!!

19 februari 2019 om 11:21

@jannijhof,

''hij had graag willen blijven en een gelimiteerde transfersom is heel gebruikelijk''

Hoe kom jij erbij dat een gelimiteerde transfersom in Nederland heel gebruikelijk is?

Ik begrijp wel "iets" van de minder enthousiaste reacties aangaande Justin Kluivert. Hij stond iets te vaak met foto's in de krant waarbij hij het Ajax logo kuste en aanduidde dat hij bij Ajax zou blijven. Kennelijk hebben Raiola en naar wordt beweerd zijn moeder harder doorgedrukt dan vader Patrick en is Justin alsnog "omgepraat". Ik denk ook nog steeds dat hij beter in Amsterdam had kunnen blijven voor zijn ontwikkeling. Hij had bij Ajax voor mijn gevoel veel meer minuten gemaakt en ik denk nog altijd dat een jonge speler het meeste leert en meer groeit door veel wedstrijden te spelen. En daar komt Ajax dit seizoen in ruime mate aan toe.

19 februari 2019 om 13:43

En toch speelt hij als 19 jarige bij Roma ongeveer net zoveel wedstrijden als alle voorhoede spelers bij Ajax.

Hij is toch een betere speler ge worden . Zou bij Ajax ook op de bank zitten . Nou dan liever bij Roma op de bank Dan Ajax.

Wees blij dat de andere vleugel spelers zoveel blessures hebben opgelopen, Kluivert is zo slecht geen een wedstrijd is hij opgevallen. Mooi dat Perotti terug is en Cengiz bijna. Hoop dat ze geen blessures oplopen want Kluivert is echt 20 stappen achteruit. Zeg maar vaarwel tegen je speelminuten, kans gehad niet gegrepen niks toegevoegd.

19 februari 2019 om 13:40

Geen een wedstrijd? Heeft anders behoorlijk wat opzitten met wedstrijden er tussen waarin hij de duels besliste of in de CL motm werd, maar idd nooit opgevallen. Jij bent zo zielig, elke reactie van jou gaat alleen maar over hoe slecht jij Kluivert vindt. Even een vz account aangemaakt met dat je zogenaamd een roma supporter bent zodat het niet opvalt dat je een Kluivert hater bent. Iedereen heeft jou door dat dit gewoon een troll account van je is om op Kluivert te baschen. Je reageert alleen op Kluivert topics en altijd met hetzelfde. Best triest....

19 februari 2019 om 16:27

Hahaha welke duels heeft hij in de serie a of cl beslist? Kom eens met feiten? Niet met onzin.. en wanneer is hij motm gekozen? Dat je een 4-0 maakt beslist de wedstrijd zeker voor jou? Knap hoor! En of ik Roma supporter ben of niet, vraag je dat je echt af? Geef me je insta account ik stuur je videos of ik echt of nep ben.. ik kom met feiten niet met onzin.. durf je?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Juventus3611
3.Lazio3321
4.Cagliari2912
5.AS Roma2911
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. KolarovVerdediger154
E. DžekoAanvaller156
G. ManciniVerdediger141
N. ZanioloMiddenvelder143
Pau LópezKeeper140
J. VeretoutMiddenvelder131
J. KluivertAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.

50 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AS Roma 12 3 3 1
2018/2019 AS Roma 29 1 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren