Update: KV Oostende maakt overstap Richairo Zivkovic wereldkundig

Maandag, 18 februari 2019 om

Richairo Zivkovic heeft een mondelinge overeenkomst gesloten met zijn toekomstige club. Volgens De Telegraaf gaat de Nederlandse spits KV Oostende verlaten voor een driejarig contract bij Changchun Yatai FC. Zivkovic gaat in China een droomsalaris verdienen van bijna drie miljoen euro netto per jaar.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door sirius)

Ongelooflijk ...

Toptalent in Groningen, ingellijfd door Ajax.
Het komt er niet uit en ook bij volgende clubs niet opzienbarend.
Vervogens gaat hij in 3 jaar bijna 10 mln verdienen.

Toch niet gek ...

14 februari 2019 om 20:10

Als ik hem was had ik dit ook gedaan. Het ziet er ook niet meer uit dat hij via sportieve prestaties richting zo’n salaris gaat, dan maar snel cashen en op je 25e al genoeg hebben om met pensioen te gaan. Misschien dat ie ooit weer terug komt bij Groningen.

14 februari 2019 om 21:43

Je lacht jezelf kapot toch?! Maar die bedragen gaan echt nergens meer over. Elke iets bovengemiddelde speler gaat zich nu daar aanbieden denk ik. En zou Raiola zich nu ook op deze markt gaan begeven? Of: was laatst een topic over Zivkovic, dat ie niet maar Sion zou gaan (te hoge eisen), maar denk nu dat iedereen wel zal begrijpen waarom 😂

15 februari 2019 om 13:01

Tsja het jammere is dat als een groot talent het nu een paar seizoenen niet waarmaakt hij gelijk richting China gaat waardoor ze de motivatie kwijtraken om de echte top te willen halen. Uiteindelijk voetbalt elke speler voor het geld en voor zichzelf

18 februari 2019 om 19:29

Als het er structureel niet uit komt, is hij misschien wel gewoon niet zo getalenteerd. Wat hij liet zien bij Groningen was vooral opmerkelijk omdat hij nog zo jong was, maar echt heel erg goed was hij nou ook weer niet.

Je kunt zeggen wat je wilt maar hier tekent 90% van de eredivisie spelers voor.

Hopelijk kan en mag hij daar ook echt 3 jaar blijven zodat hij zijn zakken kan vullen. Goed gedaan.

14 februari 2019 om 19:45

Klinkt gul maar vind je het gek als de normale perspectief is: laten we hopen dat hij het een half jaar vol houd en dan onbetaald op straat staat. Dan heeft hij een paar ton om thuis te komen en misschien eens normaal te doen

14 februari 2019 om 21:23

Ik snap je zin niet goed?

Ik gun het hem echt. Enkel zie je dat veel Europese (top) spelers heel snel terugkeren omdat ze 1. niet weten te aarden/het daar niet echt zo leuk vinden ondanks het geld 2. ze buiten worden gewerkt en dan houdt het op.

Hopelijk gaat het voor hem anders. Kun je lekker een paar jaar cashen, ooit eens terug komen en dan speel je niet meer voor het geld.

Poeh heerlijk voor hem ! Heeft helaas niet kunnen overtuigen bij Ajax maar bij Groningen en Utrecht zag je dat die super kan ballen. Hoop hem ooit nog in de Eredivisie te zien. Succes!

Groot gelijk voor 3 miljoen per jaar zou ik ook lekker in China gaan voetballen. Wat er dan ook nog mag gebeuren om geld hoef je je geen zorgen meer te maken. Ik wens hem veel succes in China!

Het is toch werkelijk niet te geloven. Goed ‘gehandeld’ door die jongen en zijn zaakwaarnemer kun je natuurlijk zeggen. Maar bij dergelijke disproportionaliteit met de ‘normale mensenwereld’ is het niet vreemd dat dit soort gasten de weg kwijt raakt.

14 februari 2019 om 19:42

Dan maar hopen dat hij z’n geld in NL uitgeeft, hebben wij er ook nog iets aan.. 😜

Toch wel fijn dat de mindere spelers zich financieel onafhankelijk kunnen voetballen in hun korte carrière.

Kan iemand mij in contact brengen met zijn spelersmakelaar, ik zie mogelijkheden voor een overstap 😂. Zonder gekheid, een duidelijk voorbeeld van een jongen die mentaal niet geschikt is voor topvoetbal, zonde

Goeeeeidag zeg, kan me voorstellen dat hij hier ook vol-mon-dig ja tegen zei. Wat een salaris voor zo'n speler, en dat ook nog op het 2e niveau. Waanzinnig.

Ongelofelijk hoe deze man 3 miljoen netto gaat verdienen terwijl hij echt niets voorstelt. Ga vaak naar KVO gaan kijken en de beste man ziet er dan ook nooit goed uit. Ja KVO is sinds het vertrek van Coucke verzwakt, maar hij stak er nooit uit als sterkhouder of wat dan ook.

Nou ja, dit is voor hem zeer goed gehandeld, haalt zo nog het maximum uit z'n loopbaan.

Ben je 22 jaar, mislukt als profvoetballer en ga je alsnog 3 miljoen per jaar verdienen... ik ga mijn zoontje die in de hoofdklasse speelt ook maar bij een voetbal school zijn techniek laten schaven, goede PR er achter en over 15 jaar zijn wij financieel onafhankelijk, tot in de 10 generatie.

14 februari 2019 om 19:46

3 miljoen/13 miljoen gaat snel op hoor. Je gaat er naar leven. Verwacht niet dat Balotelli zn kinderen nog veel nalaat

14 februari 2019 om 19:50

Hangt van je verstand af. Je kunt beleggen, investeren in vastgoed of rapper worden net als Royston 2face Drenthe. Niet iedere investering is even goed maar met een minimale hoeveelheid boerenverstand moet je hier toch wel wat generaties mee door kunnen komen.

14 februari 2019 om 21:54

Net of rappers in Nederland veel pakken misschien boef of Lil kleine

14 februari 2019 om 22:42

Er zijn zat voorbeelden van (oud) spelers die flink geld hebben gepakt en het zeer nuttig hebben besteed. De Zeeuw is op z'n top, Eljero Elia (dat vond ik vroeger de Nederlandse Balotelli) is echt mega aan het cashen met BALR (samen met oa De Zeeuw) en andere (grote) investeringen en eigen bedrijven, Marc Overmars was zeer succesvol in de huizenbranche voordat hij bij Ajax kwam, Nigel de Jong had verschillende bedrijven (oa een top of the bill autobedrijf) en dan hebben we nog de jongens Robben/van Persie/Sneijder/vd Vaart.. Die gaan er ook verstandig mee om vind ik. En ja, zo zijn er ook legio voorbeelden van gasten die het er binnen no time doorheen hebben gejaagd. Toevallig vaak wel hetzelfde 'slag' volk

Wauw, groot gelijk. Ik las hier regelmatig dat dit een groot talent zou zijn maar ik zie het totaal niet terug bij Oostende. Natuurlijk heeft hij zijn enorme snelheid mee, maar qua afwerking, aannames... is het allemaal ondermaats. Oostende zal hem niet missen en hij slaat de slag van zijn leven, denk dat de meeste spelers uit Belgie hier blind voor tekenen, een paar tien of honderdduizend euro bruto in Belgie versus 3 miljoen netto in China... Op zijn 25ste zal hij al binnen zijn, en hij lijkt me niet de meest ambitieuze persoon dus misschien stopt hij dan ook gelijk met voetballen. Dan kan ie nog 50 a 60 jaar genieten van een luilekkerleventje.

14 februari 2019 om 22:15

Waarom zou hij dan stoppen? Lekker de wereld rond en voetballen en er betaald voor krijgen lijkt mij? Wat zou er mis mee zijn om na China een club in Amerika te vinden die je misschien een miljoen per jaar geven. Zit je lekker te voetballen, wat natuurlijk je hobby is en je bent in een leuk land. Ik zou er zo lang mogelijk van genieten en overal voetballen. Profvoetbal is niet alleen maar bij een topclub spelen of zo hoog mogelijk. Er zijn ook voetballers die overal voetballen en de wereld rondreizen.

14 februari 2019 om 23:08

Ik zeg niet dat hij moet stoppen, ik zou het nog niet doen op mijn 25ste, maar hij lijkt me dat type wel, dat geef ik ook aan.

Ik vraag me toch serieus af hoe die Chinezen aan de onderhandelingstafel zitten en hoe ze scouten. Een Fran Sol gaat bijv 1 miljoen bij Kiev verdienen, maar is 10x beter dan Zivko. Voor 3 miljoen euro salaris had je best wel een goeie spits uit de Europese subtop kunnen overtuigen, maar dan kom je uit op deze jongen.

14 februari 2019 om 21:26

Die salarissen snap ik ook niet goed. Kijk hieronder, dan zou ik denken dat op basis van alles wat Hamsik ooit heeft gedaan en laten zien meer zou moeten krijgen dan een Pelle. Niet dus. Of de cijfers kloppen niet.

Guldej kreeg 5 miljoen netto.
Hamsik krijgt 9 miljoen netto.
Pelle krijgt 15 miljoen netto (als ik het goed uitreken, was sowieso al boven de 12 miljoen).

Wow, dat heeft hij goed gefixt! Natuurlijk gaat hij daarvoor, dat zou ik zijn geval ook zeker doen. Daarmee voetbal je je helemaal financieel onafhankelijk, terwijl zijn talent er niet echt uit is gekomen. Heel erg knap gedaan!

Een hoger netto salaris dan de meeste Nederlanders gespreid in 40 jaar verdienen. Maar voetballers laten meestal niet zien goed met geld om te kunnen gaan en Richairo's carriere zal rond zijn 25e ook wel over zijn, dus vraag me af of het volstaat om volledig finncieel onafhankelijk te worden.

Zelf zou ik 1 miljoen gebruiken om 2 of 3 appartementen in A'dam of Utrecht te kopen en die te verhuren. Geld in de stenen en een gedegen en zeker maandelijks inkomen voor de rest van je leven.

15 februari 2019 om 04:58

Die maandelijkse inkomsten zijn variabele. Dan moet je wel een huurder hebben. Daarnaast komen deze objecten in box 3. Zijn er aantal gemeentelijke belastingen, verzekeringen. En ben je verantwoordelijk voor elke reparatie. Kan je te maken krijgen met wanbetalers En investeringen in stenen is ook een risico. Daarnaast heb je ook nog devaluatie van de munt. Met 2 a 3 appartementen in Adam haal je ong 3000 binnen. Hiervan moet je ook nog belastingen betalen onderhoud, leegstand incalculeren. Dan heb je ook nog je eigen levensonderhoud.

Deze jongen gaat geld binnenharken voor de club .Dit heeft niks met voetbal te maken . Hij is een zogenaamde mooiboy .reclame en merchandising . 1,3 miljard Chinezen grote afzetmarkt .

18 februari 2019 om 19:38

Alsof Zivkovic daar de competitie even kapot speelt. Ik ben ervan overtuigd dat er genoeg Chinezen zijn die even goed, al dan niet beter zijn dan Zivkovic. Marketing-technisch en voetbal-technisch is dit wanbeleid van de bovenste plank.

Deze jongen vandaag nog door Groningen zien lopen in een dikke Mustang. Hij verdient waar hij nu zit al centen genoeg..

14 februari 2019 om 23:32

Zo duur zijn die broeken niet hoor

Jammer dat de maatschappij zo in elkaar zit dat als je een beetje voetbal kan spelen, je al zoveel geld verdient. Chinese clubs geven ook random geld uit. Ik geef hem groot gelijk om lekker veel geld te verdienen in een korte tijd. Alleen het voelt alsof hij beloond wordt voor tegen een balletje kunnen trappen en verder alleen maar chillen. Niet zijn schuld maar toch. Deze wereld is apart.

15 februari 2019 om 04:49

Ja als je een beetje een auto op de baan kan houden kan je ook miljoenen verdienen.

18 februari 2019 om 18:45

Zelfs dat lukt ze soms niet 😬

Nog steeds blijkt dat er naast allerlei CAO afgesproken salarissen die te laag zijn ook nog vrije beroepen zijn waarbij werknemers belachelijke bedragen kunnen verdienen. Het zijn de wantoestanden die we met zijn allen maken. Ook Zivkovic heeft nog geen moment laten zien waar hij een miljoenencontract aan heeft verdiend. Maar kennelijk vinden een paar Chinezen hem dat waard. En dus tekent hij dat contract.wat een sukkels die Chinezen.......

15 februari 2019 om 04:47

Als die werkgever ook miljoenen binnenhaalt is er niks mis. Die jongen kan echt wel voetballen.

18 februari 2019 om 19:35

Elke profvoetballer kan voetballen. Echter is Zivkovic in verhouding vele malen slechter dan de drie miljoen euro per jaar die hij gaat verdienen. In Europa zou hij bij z'n volgende club waarschijnlijk hooguit 10% daarvan gaan verdienen.

18 februari 2019 om 20:12

Europese spelers in China verdienen sowieso het veelvoudige. In Engeland op 2de niveau, Duitsland 2de niveau of Frankrijk 2de niveau had die ook wel een miljoen of 2 gepakt. Anders in midden oosten waar die gelijkwaardig salaris zou kunnen krijgen.

Ongelooflijk.

Niet kunnen voetballen en toch ruim 10 miljoen in 3 jaar verdienen...

Ergens heb ik toch de afslag gemist daar er jaren zijn dat ik zulke dusdanige bedragen niet verdien...

Nog nooit wat gepresteerd in zijn leven en dan voor zo’n salaris naar China. De (voetbal)wereld is gek!

Dan vraag ik me toch af wat zo'n club dan allemaal aan het doen is. Je geeft zo'n jongen drie miljoen euro per jaar, terwijl er ongetwijfeld Chinese voetballers zijn die net zo goed, al dan niet beter zijn dan deze Richairo Zivkovic. Verder vanuit het perspectief van Zivkovic natuurlijk de kans van z'n leven op financieel gebied.

Richairo zivkovich het toptalent van welleer. Jullie nederlanders zijn kampioen als het gaat op spelers te hypen. Die engelsen kunnen er ook wat van maar jullie kaaskoppen zijn toch van een ander niveau. Zivkovich is best een leuke speler maar dachten jullie nou echt dat die zich bij kv oostende in de basis zou kunnen spelen? We hebben het hier wel over the kustboys , waar de concurrentie niet mals is. Met tom de sutter aka mr sniper en brecht capon ( mislukte versie van gnohere) als concurrentie loop je al na dag 1 al achter de feiten. Het is trouwens niet de eerste keer dat spelers de hoge druk niet aankunnen van de jpl en van de crocky cup. Herve kagé , khaleem hyland , junior edmilson , jean luc dompé , fabrice nsakala , horvath allemaal spelers die aardig kunnen ballen maar toch niet goed genoeg zijn om in onze geliefde competitie te kunnen spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

KV Oostende

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. VandendriesscheMiddenvelder182
W. DutoîtKeeper180
F. SakalaAanvaller176
M. JonckheereMiddenvelder141
S. GuriAanvaller122
W. FaesVerdediger170
R. VargasMiddenvelder111
Voor de complete selectie: Clubpagina KV Oostende.

105 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Juventus wil Ivan Rakitic graag naar Turijn halen in de winterstop. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren