Streep door rentree Neymar: ‘Wij hebben andere weg ingeslagen’

Donderdag, 14 februari 2019 om

Neymar verruilde Barcelona in de zomer van 2017 voor Paris Saint-Germain. De Braziliaanse aanvaller wordt echter steeds vaker gelinkt aan een vertrek bij de Franse topclub. Zo zou de 27-jarige vleugelspeler aan de bak kunnen bij Manchester United, Real Madrid en zijn oude werkgever Barcelona. Dat zit er volgens voorzitter Josep Maria Bartomeu echter niet in.

In gesprek met Radio Kanal Barcelona gaat de Spanjaard in op de geruchten. "Wij willen Neymar niet terughalen", liet hij weten. Sinds het vertrek van Neymar heeft Bartomeu nog wel contact met de aanvaller. "Ik heb met Neymar gesproken en we hebben elkaar een aantal keer gezien. Zijn zaakwaarnemers hebben ons echter niets verteld over zijn wens om terug te keren bij ons.”

"Neymar heeft een contract bij Paris Saint-Germain. Het is pas zijn tweede seizoen bij de club en het lijkt me niet dat PSG hem wil verkopen. Wij willen hem ook niet terughalen", verzekerde de Spaanse ondernemer. "Wij hebben een andere weg ingeslagen met spelers als Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho en daar moeten wij het mee doen. Het zijn twee van de grootste investeringen uit de clubhistorie en we staan honderd procent achter onze aankopen."

Neymar speelde tussen 2013 en 2017 ruim 180 wedstrijden voor FC Barcelona en wist zichzelf 105 keer op het scoreformulier te schieten. In de zomer van 2017 verruilde hij Camp Nou voor Paris Saint-Germain, dat een bedrag van 222 miljoen euro overmaakte aan Barcelona. In Parijs ligt de aanvaller nog tot de zomer van 2022 vast.


Poll

Denk jij dat Neymar zijn contract bij Paris Saint-Germain uit gaat dienen?


Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door barcca)

Het is gewoon geen slimme keuze geweest van Neymar. Hij had bij Barcelona moeten blijven maar wilde graag de ster zijn. Je kan nog zo leuk voetballen maar Messi is en blijft de icoon bij Barcelona.

Hij had dit gewoon moeten accepteren en prijzen moeten gaan pakken.

14 februari 2019 om 13:07

Ik zou eigenlijk niet weten waarom hij bij Barcelona had moeten blijven. Tot op heden heeft hij het zeer goed gedaan bij Psg. Er is natuurlijk veel kritiek geweest op zijn persoon, maar dat heeft weinig met PSG te maken, immers was die kritiek er ook toen hij het shirt van Brazilie droeg.

Simpelweg een fantastische speler, ik ben benieuwd of hij nog van waarde kan gaan zijn in de CL voor PSG dit seizoen. Ik gun het hem en de club van harte als ze deze prijs zouden weten te pakken.

Wie weet zit er in de toekomst nog een transfer in naar pakweg Real Madrid, al met al heb je dan toch een fantastische carriere als speler.

14 februari 2019 om 13:22

Je kan het goed doen of zelfs fantastisch doen bij PSG met buitengewone statistieken, maar je gaat daar niet een status vergaren als "één van de beste" voetballers ooit. Simpelweg omdat de Franse competitie niet zo hoog staat aangeschreven. Dit alleen al zo een reden kunnen zijn om bij barca te blijven, nog een aantal jaar in de voetsporen van Messi spelen en daarna je eigen een legend maken. Heel leuk een carrière hebben, maar spelers zoals Neymar en Ronaldo zijn narcisten pur sang en willen niet alleen maar een "fantastische" carrière hebben. Zij willen legendes zijn, dat gaat Neymar door zijn transfer naar PSG nu al nooit meer bereiken daar durf ik nu al een weddenschapje op los te laten.

14 februari 2019 om 13:36

Ik zie niet in waarom Neymar geen legende zou kunnen worden. Fantastische voetballer om naar te kijken. Baal er nog steeds van dat Real Madrid hem heeft laten schieten in zijn tijd bij Santos. Als Neymar een CL wint met PSG of en WK is hij in mijn ogen gewoon een legende. Vind het wel knap dat voetbalfans die nog nooit een woord hebben gesproken binnen of buiten het veld met een speler, die speler een narcist of weet ik het wat noemen. Of je weet niet precies wat een narcist inhoud, of je roept maar wat omdat je een persoonlijke afkeer hebt tegen deze spelers. Het kan natuurlijk ook dat je Neymar en Ronaldo een stuk beter kent als ik denk.

14 februari 2019 om 13:53

@dejan

"ik zou eigenlijk niet weten waarom hij bij Barcelona had moeten blijven."

Je geeft nauwelijks argumentatie waarom dit zo zou zijn. Het enige wat je eigenlijk zegt, is dat hij het wel goed heeft gedaan bij PSG tot nu toe. Is dat zo? Ik ben er namelijk helemaal niet met akkoord. Sterker nog, ik vind dat Neymar stil is blijven staan in zijn ontwikkeling de voorbije twee jaar. Ik heb hem nauwelijks nog het geweldige niveau zien aantikken (laat staan overstijgen) dat hij bij Barcelona liet zien, al helemaal niet in de CL.

Neymar wou met PSG de CL winnen en daarin de sleutelfiguur zijn. Dat is de hoofdreden van zijn transfer. Dan kan je na twee jaar gewoon niet anders besluiten dat zijn transfer niet geslaagd is. Hij heeft zeker pech gehad met blessures, maar wat mij betreft was het gewoon een kapitale inschattingsfout om te denken dat je een one man show kan opvoeren in de CL. Daar draagt hij nu de gevolgen van. Het zal voor geen enkele club ter wereld makkelijk zijn om hem weg te halen uit Parijs.

14 februari 2019 om 18:07

Daarbij is Neymar 27 en is hij wel wereldtop, maar die status van Messi en Ronaldo gaat hij als clubicoon niet meer halen. 2 jaar bij PSG en hij heeft geen unieke prijs gewonnen die ze niet al jaar in jaar uit pakken. De uitschakelijk CL is juist 2 jaar achter elkaar een ronde eerder geweest. Het elftal speelt goed en Cavani en zeker Mbappe pakken behoorlijk wat shine van Neymar af. En zelfs dit aanvalstrio overtreft zijn voormalige MSN niet qua status.

Lekker laten wegkwijnen in Parijs. Hij heeft hier 100% zelf bewust voor gekozen om de 'beste' te worden. Maar is inmiddels al voorbij gestreefd door Kylian. Hij zal nooit het niveau van Ronaldinho, Zidane, Ronaldo of Messi halen. Daar hij is hij veel te egoïstisch en narcistisch voor.

Goed dat Barca ook duidelijkheid geeft.

14 februari 2019 om 13:10

Voorbij gestreefd door Mbappé? Hoe lang kijk je al voetbal? Sinds gisteren? Ik heb serieus medelijden met je als je werkelijk denkt dat Mbappé een betere speler is dan Neymar lol.

14 februari 2019 om 13:23

Hahah nee niet sinds gisteren. Ik geniet veel meer van Kylian dan Neymar. Mag dat niet dan? Ik vind hem daarom een betere speler.

14 februari 2019 om 13:41

Natuurlijk kan je meer van Mbappe genieten als dat je van Neymar doet. Hierboven formuleer je het alleen als een feit. Feit is dat Neymar nog steeds de betere voetballer is als Mbappe. Dat je meer van de een als de ander kan genieten is jou mening

14 februari 2019 om 13:53

Real

Volgens mij doe jij precies het zelfde, sterker nog, jij beweert zelfs dat het een feit is dat de een een betere voetballer is dan de ander maar ook daar valt echt wel over te discussiëren

14 februari 2019 om 13:12

Ik heb sterk het gevoel dat deze reactie voortkomt uit een afkeer richting de speler in kwestie. Waarom zou hij in hemelsnaam voorbij zijn gestreefd door Mbappe? Beide spelers zijn nochtans belangrijk voor PSG en weten elkaar op het veld ook prima te vinden.

Ik vind het tevens vrij opmerkelijk om te zeggen dat een speler die bij Barcelona goed was voor 76 assists in 186 duels en bij PSG voor 27 assists in 53 duels, egoistisch zou zijn. Ik vind Neymar eigenlijk een prima teamspeler, hij heeft wel wat aanstellerig gedrag, maar dat doet vrij weinig af aan zijn voetbalkwaliteiten.

Mensen hebben veelal de neiging, een speler die ze qua persoonlijkheid niet mogen, ook kwalitatief te gaan afkraken. Zulke aspecten staan echter los van elkaar.

14 februari 2019 om 13:16

Het enige waarin Neymar nog beter is, is in het uitvoeren van onnodige acties en schwalbes. Als mbappe nog niet beter is dan wordt hij dit wel. Alles wat Mbappe doet is gericht naar het doel, heerlijke voetballer.

14 februari 2019 om 13:25

Je hebt een persoonlijkheid binnen of buiten het veld. Als je voor mij dit binnen het veld verprutst, andere belachelijk maakt en kaarten aannaait, dan ben ik al snel klaar met je. Dat Neymar een wereldspeler is staat vast, maar zal nooit gemeten worden met de voetballegendes. Daar zie ik Kylian in de toekomst wel verschijnen.

14 februari 2019 om 14:46

Maar je beweert toch dat Mbappe Neymar nu al voorbij is? Wat heeft het er dan mee te maken dat hij in de toekomst zal worden gemeten als een voetballegende? Neymar is, indien fit, in mijn ogen echt nog een betere speler dan Mbappe. Veel completer in zijn acties, dribbels, assists etc. Ieder z'n eigen mening natuurlijk, maar dat Mbappe in de toekomst wel of niet een voetballegende wordt heeft daar natuurlijk niks mee te maken..

Ben blij dat barca hier duidelijk in is. Begrijp me niet verkeerd het is eej geweldige speler maar ik hoef hem echt niet bij barca te zien. Ben blij met dembele en als Couthino in vorm komt heb je helemaal geen neymat nodig

Hebben jullie hem gemist tegen United? Wat me ook opviel aan Psg, was dat er nu veel meer structuur in dat elftal zat zonder Neymar. Zo een Neymar doet toch ook een beetje zijn eigen ding. Barcelona moet hier zeker niet meer aan beginnen. Zelf de bruggen opgeblazen. En in zijn categorie komt er wel weer een andere dadelijk. Is ook nog is vervelend en rotverwend. Moet je niet meer doen.

14 februari 2019 om 13:27

Stop toch met dat gedoe van dat ze beter waren zonder neymar. Je kan onmogelijk je sterspeler niet missen en beter spelen zonder hem. Het valt me toch echt op dat veel mensen kritiek op hem geven wegens zijn karakter maar dat Staat gewoon los van zijn kwaliteiten. Neymar is na Messi en ronaldo gewoon de beste speler en ik ben er zeker van dat psg met neymar beter ging spelen en meer ging scoren tegen manu.

Nou, als we Coutinho voor Neymar konden ruilen zou ik dat zeker toejuichen. Coutinho brengt veel wedstrijden veel te weinig en heeft nog maar zeer sporadisch laten zien waartoe hij in staat is.
Neymar is veel consistenter, dreigender en levert meer assists en goals af.
Met Neymar erbij ben je direct DE favoriet voor de CL. Met Coutinho allesbehalve.

14 februari 2019 om 13:30

Ben het met je eens dat neymar dreigender en gewoon beter is dan coutinho. Veel beter zelfs, maar dat zou ook gewoon ten koste van dembele gaan. Dan zal barca wss terug met de MSN aantreden terwijl suarez nu echt gewoon over zijn top heen is. Als je met Messi als valse 9 met daarnaast dembele en neymar dan zou ik daarvoor tekenen. Dat is gewoon een en al spektakel en ik denk dat dat een van de beste aanvalstrios ooit zou zijn.

Professionele en zakelijke mededeling van Bartolomeu maar hoe de kaarten echt liggen zullen we pas weten na zn derde seizoen in Parijs en zn clausule geactiveerd wordt (160m)

14 februari 2019 om 13:31

Dus als ik het goed begrijp heeft Neymar in zn contract staan dat die na zn 3e seizoen voor 160 miljoen op te halen is?

15 februari 2019 om 08:32

Yep - maar dat wil ook zeggen dat tot het zo ver is hij nergens heen gaat en je hem ook niet kan benaderen want als PSG er lucht van krijgt leggen ze gegarandeerd klacht neer.

Ik blijf een fan van Neymar, maar ik vrees dat hij het team gaat destabiliseren. Dembele doet het uitstekend en Neymar gaat hem alleen maar in de weg zitten. Er is wel nood aan een goede opvolger van Suarez. Jovic is de ideale kandidaat. Zelfde type speler als Suarez, tweebenig, sterk, kan goed koppen en goeie dribbel. Neymar heeft zijn keuze gemaakt, waarschijnlijk zijn carrière verpest met die stap naar PSG en moet leren leven met de consequenties daarvan.

Neymar is op dit moment ook niet nodig. Barcelona heeft met Dembele een uitstekende speler in huis die kan groeien tot een van de beste ter wereld. Neymar heeft sinds zijn vertrek naar Psg weinig laten zien. Scoort in Frankrijk, maar in de CL heeft hij niet zijn stempel weten te drukken. Ik denk dat hij niet te lang bij Psg moet blijven, in Frankrijk valt een speler veel minder op. Dus als je de beste van de wereld wilt worden moet je naar mijn mening naar Engeland of Spanje.

Ik lees goed nieuws als dit bericht klopt. Dat de president zo slim is om Coutinho niet te verkopen ondanks alle speculaties in de media

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4880 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona7450
4.Sevilla5215
5.Getafe5111
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenDoelman320
Jordi AlbaVerdediger311
PiquéVerdediger304
Sergio BusquetsMiddenvelder300
Philippe CoutinhoMiddenvelder305
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1274 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 13 13 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
Laatste voetbalnieuws

Mitchell Dijks geeft Ajax gouden tip voor confrontatie met Cristiano Ronaldo

Voetballers zijn anno 2019 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Memphis Depay, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic geven bijna dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een kijkje...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 april
Joachim Andersen staat voor een zeer fraaie transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren