Courtois blij met VAR: ‘Ik zag het op de herhaling op het grote scherm'

Donderdag, 14 februari 2019 om

Thibaut Courtois is van mening dat het doelpunt van Nicolás Tagliafico woensdagavond terecht werd afgekeurd. De Argentijnse linksback scoorde in de eerste helft van het duel tussen Ajax en Real Madrid in de achtste finales van de Champions League met het hoofd. Zijn treffer werd de eerste ooit die op basis van videobeelden werd afgekeurd het miljardenbal.

Terwijl Ajax de openingstreffer vierde, ging scheidsrechter Damir Skomina op advies van de VAR naar de zijlijn om de beelden te bekijken. Hij kwam tot de conclusie dat Dusan Tadic hinderlijk buitenspel stond. “Ik was niet verrast door de beslissing”, zei Courtois bij Veronica. “Ik zag de herhaling op het grote scherm, waaruit bleek dat hij misschien buitenspel kon staan. De scheidsrechter is toen gaan kijken of de speler de intentie had om de bal te raken en die had hij, waardoordoor ik verrast was."

"Matthijs de Ligt kopte op goal en ik wilde de bal eigenlijk oprapen", ging de Belgische keeper verder bij Ziggo Sport. "Op dat moment probeert Tadic naar de bal te schieten. Ik reageer op zijn schot, maar hij mist de bal en ik was verrast. De bal botste daardoor op mijn arm en ging de lucht in. Ajax scoort, maar Tadic stond buitenspel. Het ging de scheidsrechters er denk ik om of hij mij belemmerde en dat was wel het geval, want na zijn actie moest ik reageren. Gelukkig voor ons was de VAR daar.”

Real Madrid won de wedstrijd met 1-2 door goals van Karim Benzema en invaller Marco Asensio. Ajax kreeg genoeg kansen om te scoren en wist dat alleen te doen via Hakim Ziyech. Courtois moest meerdere keren reddend in actie komen. De Belgisch international was niet verrast door het agressieve spel van Ajax. “Nee, ik niet. Ik ken Ajax goed, kijk vaak nederlandse tv, dus af en toe zie ik Ajax, PSV en Feyenoord wel voorbij komen. Ik wist dat ze heel goed hebben gespeeld in de Champions League. Zeker thuis is er een geweldige sfeer”, aldus Courtois. "Wij hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. Hun pressie was heel goed. Voor ons een deugddoende overwinning, maar Ajax heeft een heel goede wedstrijd gespeeld.”


Poll

Denk jij dat Ajax zonder de VAR had gewonnen van Real Madrid?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door sanderkoevoets)

Tuurlijk en daarom protesteerde jij en je teamgenoten ook niet na de goal...

14 februari 2019 om 07:01

Denk omdat die zo blunderde. Grabbelaar

14 februari 2019 om 10:15

Die Courtois heeft gisteren weeral bewezen dat hij het topniveau niet aankan. Wat een rotslechte wedstrijd keepte die. En altijd met zijn triestig commentaar op alles en iedereen. En zelf zijn ploegmaat naaien door met diens vriendin in bed te kruipen. En dan ook zijn ploeg op dezelfde manier verraden, de rat. Daardoor kan hij nooit wereldtop zijn.

14 februari 2019 om 13:08

Wat een frustratie. Hij heeft al meer dan eens bewezen dat hij van topniveau is. Tot spijt wie het benijdt.

Navas moet altijd la liga en cl keepeb. Courtois moest eigenlijk de beker wedstrijden spelen. Maar begrijp wel dat ze hem hebben gehaald. Koste maar 30 miljoen. Was goed bij chelsea vooral bij atletico en is nog jong.

14 februari 2019 om 09:04

Goed bij Atletico, laatste periode bij Chelsea was hij zeer onbetrouwbaar. Ik zie sowieso geen topkeeper in hem, heeft de benen nog vaker open dan sommigen met dat beroep.

14 februari 2019 om 10:00

mwah, Navas staat tevens garant voor een paar blunders per seizoen. De actie was niet goed van Courtois, anderzijds heeft ook hij Real in de Wedstrijd gehouden.

Wat een gelul in de ruimte, als hij echt zoveel hinder had ondervonden dan zou hij op zijn minst wel geprotesteerd hebben.

14 februari 2019 om 07:18

Hij draait er extra in. Helaas maar terecht afgekeurd.

14 februari 2019 om 08:19

Ik ben echt met verbazing aan t kijken naar reacties hier. Volgens mij is het hinderen van de keeper, ook nog eens in buitenspel positie altijd een overtreding. Als de var er niet was, zou het inderdaad een goal zijn maarja. Hou gewoon op, Ajax heeft leuk mee gedaan, (net als PSV tegen Barca) maar je ziet dat als Real even aanzet het klaar is.

14 februari 2019 om 09:01

Ik betwist hier niet dat het een overtreding is, ik betwist zijn uitspraak. Ik kijk met verbazing naar jouw reactie. Je laatste gedeelte is enkel een provocatie daar ga ik verder niet op in.

14 februari 2019 om 12:40

Ik vind het persoonlijk wel buitenspel, het is alleen jammer dat de VAR zoekt naar een reden om de goal af te keuren. Hinderen vind ik het niet, want Tadic maakt geen beweging naar de keeper ofzo. hij staat daar gewoon met Ramos voor zich, waardoor Courtois er nooit bij had gekund. Verder is je provocatie erg jammer, ik ben ook geen Ajax fan maar je kan niet ontkennen dat ze zich gisteren positief hebben laten zien, iets wat PSV tegen Barcelona bijvoorbeeld totaal niet heeft gedaan.

14 februari 2019 om 15:22

Ik ben echt met verbazing aan het kijken hoeveel mensen ineens doen alsof deze goal loepzuiver wordt afgekeurd. Even serieus, de VAR is gewoon aan het zoeken hier. Tadic hindert Courtois absoluut niet. Kijk de beelden nou eens terug man, Courtois loopt zijn goal uit en zit volledig mis, heeft geen enkele kans om uberhaupt te reageren op die kopbal van Nico, hij maakt niet eens een beweging, kijkt alleen naar rechts met zo'n blik van "kut.." en staat met zijn handen in z'n zij. Zowel Tadic en Ramos staan vlak voor zijn neus maar van hinder is geen sprake hoor, niemand bij Real vond ook dat er hinder was. Ik zie echt niet in waarom dit afgefloten zou moeten worden, Tadic (en Ramos) hebben oog voor de bal, draaien om, letten totaal niet op wat Courtois doet en Nico kopt hem in. Nu staat iedereen ineens vooraan om te zeggen dat Tadic hem hindert maar als je heel eerlijk bent: hij neemt gewoon totaal niet deel aan het spel. Hij staat in de baan van het schot zeggen sommigen dan, ja ammehoela, Tagliafico kopt een met een hoge boog in, Tadic kan met geen mogelijkheid bij die bal in de buurt komen, net als Courtois, die kan er ook nooit van zijn leven meer bij. Real is mijns inziens gewoon erg goed weggekomen dat deze afgekeurd werd.

Dit is voor mij persoonlijk de eerste keer dat ik teleurgesteld ben in een VAR-ingreep. Die videoscheids is er om grove fouten te corrigeren. Dit vond ik echt gewoon mierenneukerij to be fair. Veel scheidsrechters zouden hem niet afgekeurd hebben denk ik. En zeker niet als het een goal van Real Madrid zou betreffen.

Baal er nog altijd van. Ajax speelde zo goed gisteravond! Die "goal" van Tagliafico is naar mijn mening onterecht afgekeurd, aangezien Tadic geen beweging maakt om Courtois opzettelijk te hinderen. Ook liep Courtois zelf tegen hem aan. Daarnaast was het gewoon een prima kopbal, waar Courtois niet eens bij kon, al sprong hij al 3 seconde eerder..

14 februari 2019 om 07:29

Ik zou de beelden nog een keer goed terugkijken. Tadic draait op een onnatuurlijke beweging in Courtois. Naar mijn mening dan ook terecht afgekeurd.

14 februari 2019 om 07:32

Precies hij staat in de weg en of hij er wat aan kan doen of niet maar is dus gewoon hinderlijk buitenspel jammer. Ziyech had hem er ook in moeten leggen de eerste kans was een 100% kans

Mooi dat ook Courtouis duidelijk niet snapt waarom er werd gefloten. De enige vraag die valide is, is: “Hindert Tadic de keeper op het moment dat Nico de bal kopt” en laat dat nou net hetgene zijn waar hij niks over zegt... Hij heeft het alleen over de bal van De Ligt en zijn slechte verwerking doordat Tadic daar ook in de buurt staat, maar dat is totaal irrelevant aangezien Tadic op dat moment geen buitenspel stond.

14 februari 2019 om 07:31

'' Het ging de scheidsrechters er denk ik om of hij mij belemmerde en dat was wel het geval, want na zijn actie moest ik reageren. Gelukkig voor ons was de VAR daar.”

14 februari 2019 om 07:34

Dat gaat duidelijk over het moment voor de kopbal...

Het is een heel zuur moment omdat niemand er rekening mee hield. Alleen als je de beelden ziet vind ik het toch wel hinderlijk buitenspel. Of Courtois anders wel of niet bij de bal kan, of Tadic er niet of wel iets aan kan doen, maakt toch niks uit. Het maakt het extra zuur dat het waarschijnlijk geen invloed had op het doelpunt. Maar hinderlijk staat hij toch wel. Keeper word geblokt.

Vooral die woorden "hinderlijk buitenspel" wil ik niet meer horen. Courtois was aan het grabbelen en Tadic die ook nog met z'n rug naar de doelman staat (en niet bij de bal kan) is de gebeten hond. Courtois kon niet meer bij de kopbal van Tagliafico en is daarna gered door de scheidsrechters. Z'n interview bij Helene Hendriks was warrig omdat de Belg volgens mij ook wist dat hij in de fout ging. Deze goal had geteld moeten worden.

14 februari 2019 om 07:37

Gebruik dan het wordt strafbaar buitenspel. Hij stond buitenspel en gewild of niet hij nam deel aan het spel, omdat hij voor de keeper stond. Je kan hem daarvoor afkeuren.

14 februari 2019 om 07:41

Begrijp ik maar hij loopt de keeper toch i de weg, ik denk dat als Tadic er niet had gestaan hij hem wel weg gestompt had en de omgeving waar het zich afspeelde wordt toch altijd beschermd voor een keeper althans door de scheidsrechters want als je een keeper een zetje geeft fluiten ze al

14 februari 2019 om 09:16

Ik snap eerlijk gezegd niet hoe je niet kan begrijpen dat deze is afgekeurd. Hij staat buitenspel en door Courtois te hinderen neemt hij deel aan het spel. Of Courtois bij de bal kon en of Tadic het bewust doet maakt dus helemaal niet uit.

Haha even zijn fout goedpraten. Tadic ging helemaal nergens voor en Courtois kwam nooit bij de bal. Er was dus niets hinderlijks aan. Real Madrid mag de scheidsrechter wel een bosje bloemen sturen.

14 februari 2019 om 07:51

Natuurlijk wordt Courtois hier gered, maar zeggen dat er geen hinder was is gewoon onzin.

Op de beelden zie je duidelijk dat Tadic voor Courtois gaat staan en hij daarbij in zijn vrijheid van bewegen wordt belemmerd.

Het is wellicht ongelukkig en wellicht kon Courtois er nooit meer bij, maar feit is dat Tadic in de weg liep en nipt buitenspel stond toen dat gebeurde. Dat er dan volgens de regels gefloten wordt is zuur maar ook niet onterecht.

Laten we het er naar op houden dan Ajacieden wel consequent zijn. Toen Lamprou die speler van Heerenveen ondersteboven kegelde was het volgens velen ook geen penalty omdat de speler niet meer bij de bal zou kunnen. Echter bleek wel dat het gros van de voetbal kenners en liefhebbers het toen ook een penalty vonden.

Courtois heeft geluk, Ajax pech maar niemand is benadeeld.

14 februari 2019 om 08:06

Het feit dat jij met iets anders komt geeft alleen maar aan dat hinderlijk buitenspel subjectief is. Iedereen oordeelt er anders over oftewel het zal nooit consequent zijn. Er was niets hinderlijks aan het feit dat Tadic daar staat, hij had geen intentie om de bal te bereiken. Daar draait het bij buitenspel om

14 februari 2019 om 08:46

Jawel, hij neemt (al dan onbewust) deel aan het spel aangezien hij courtois zijn bewegingsvrijheid beperkt. Daarnaast was dat in buitenspelpositie. Dus helaas wel gewoon hinderlijk buitenspel. Hoe graag ik het ook anders had gezien

14 februari 2019 om 09:19

@Futures hinderlijk buitenspel is niet subjectief in dit geval. Kon Courtois bij de bal? Waarschijnlijk niet. Maar omdat Tadic ervoor ging staan kon hij 100% niet bij de bal wat Courtois benadeeld waardoor het dus hinderlijk is. Ik snap dat je het niet leuk vindt, maar terecht is het zeker wel.

14 februari 2019 om 12:34

Tja, als je niet kan erkennen dat er contact tussen Tadic en Courtois was, dan is er geen discussie mogelijk. De beelden zijn overduidelijk.

Ik zou ook blij zijn als ik een kapitale blunder maak en gered wordt door de VAR. " Want die VAR heeft volleeeedig gelijk en laten we het vooral niet over die kansloze blunder ervoor hebben" :-)

De frustraties en het onbegrip bij vooral de ajax liefhebbers (real tegenhangers) is logisch.op het moment zelf baalde ik ook. Achteraf ,naar de beelden vaker gekeken te hebben ,moet ik zeggen dat de VAR een juiste beslissing heeft genomen en hoe ongelukkig het ook is, het doelpunt terecht is afgekeurd.

14 februari 2019 om 12:51

Dat ben ik zeker met je eens, ik heb alleen probleem met de VAR en dat is dat ik dit zoeken vind. De Arbitrage bekijkt de doelpunten en zoekt naar mogelijkheden om hem af te keuren, wat natuurlijk zonde is van het spel. In mijn optiek is de VAR bedoeld om duidelijke fouten eruit te halen, wat dit naar mijn mening niet is. Daardoor schiet de VAR zijn doel voorbij. Overigens handelde de VAR wel perfect bij de 2-2 dus kan je stellen dat het wel geslaagd is.

Nederlandse clubs werden Europees jaren benadeeld, met name doordat er geen VAR was. Ontelbare momenten dat 'we' er weer eens onterecht afgingen. En dan het eerst mogelijke moment dat het eerlijker zou worden, krijg je twee VAR momenten in je nadeel...het zit op z'n zachtst gezegd niet mee.

Zou ik ook zeggen Thibaut... stond lekker te grabbelen

Ben benieuwd of de Ajaxieden die beweren dat dit geen overtreding is, dezelfde Ajaxieden zijn die de goal van Dumfries terecht afgekeurd vonden. Dumfries raakte de keeper zelfs niet eens aan, maar dat vond menigeen hinderlijk buitenspel.
Het is gewoon allebei buitenspel, omdat ze zich vanuit buitenspel positie met de situatie bemoeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4231 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona7450
4.Sevilla5215
5.Getafe5111
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller3218
G. BaleAanvaller268
T. CourtoisDoelman240
Vinícius JúniorAanvaller152
Daniel CarvajalVerdediger181
M. DíazAanvaller111
NachoVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

254 fans
Keeper, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 april
Joachim Andersen staat voor een zeer fraaie transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren