Aboutaleb: ‘Voor de finale waren Ajax-fans welkom geweest’

Maandag, 11 februari 2019 om

Ajax-supporters waren welkom geweest in De Kuip als de finale van de TOTO KNVB Beker dit seizoen tussen Ajax en Feyenoord was gegaan. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam maandag gezegd bij RTV Rijnmond. Later deze maand tijdens de halve finale tussen Feyenoord en Ajax in het bekertoernooi zijn de uitsupporters niet welkom.

"Voor de finale waren Ajax-fans welkom geweest", zegt Aboutaleb. "Er was dan één finale geweest. Dat stelt enorme uitdagingen. Daar lopen wij niet voor weg." In 2010 stonden beide clubs tegenover elkaar in het bekertoernooi. Destijds werd besloten om de finale over twee duels af te werken. De aanwezigheid van Ajax-supporters in De Kuip zou een megaoperatie worden voor de politie.

Supporters van Ajax dreigen met rechtsgang voor Klassieker

De AFCA Supportersclub dreigt met een gerechtelijke procedure als er geen kaartjes beschikbaar komen voor supporters van Ajax voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen Feyenoord. Lees artikel

De maatschappelijke onvrede over de hoge politiekosten waren de belangrijkste reden om de finale over twee wedstrijden te spelen. De eerste wedstrijd vond plaats op 25 april 2010 in Amsterdam. Voor eigen publiek won Ajax met 2-0 door twee goals van Siem de Jong. De return volgde op donderdag 6 mei in De Kuip. In een matig gevuld stadion won de ploeg van toenmalig trainer Martin Jol opnieuw, dit keer met 1-4 door goals van Siem de Jong (2) en Luis Suárez (2).

Nu de bekerfinale niet tussen Feyenoord en Ajax zal gaan, hoeft de gemeente Rotterdam minder politie in te zetten op de dag van de finale, zo laat Aboutaleb weten. De burgemeester geeft aan het nog altijd jammer te vinden dat uitsupporters nog altijd niet naar De Klassieker kunnen. "Ik ben niet opgelucht, want ik ben pas opgelucht als supporters bereid zouden zijn elkaar heen-en-weer te accepteren. En als die acceptatie goed en ordentelijk gaat.”Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door constant kante)

Makkelijk praten nu er geen finale zal plaatsvinden tussen Ajax en Feyenoord. Vind dit maar zwak van de burgemeester. Waarom is het dan niet mogelijk om in de halve finale een stuk minder Ajax supporters toe te kunnen laten

11 februari 2019 om 20:03

Verhaaltje voor de bühne dit. Volgens mij is Aboutaleb de grootste tegenstander van uitsupporters bij de klassieker.

11 februari 2019 om 20:11

Ik denk dat dit voor de meeste Ajacieden als “een schop na” moet voelen. Ben benieuwd als er zich volgend jaar zon situatie voordoet.

11 februari 2019 om 21:52

Dit is inderdaad een verhaal voor de buhne. De kans dat Ajax en Feyenoord elkaar zullen ontmoeten in de finale van de KNVB-beker is natuurlijk vrij klein, zo heeft de geschiedenis ons doen leren. Volgens mij is het pas twee (!!!) keer voorgekomen in 100 finales. Dus dat is makkelijk praten. Maar waarom zou je in een halve finale, waar je veel minder uitsupporters hoeft toe te laten, dit niet toestaan. Raar verhaal. En allemaal wel in het voordeel van de club uit zijn stad natuurlijk, dus dat doet ie goed. En voor Feyenoord is een enkele wedstrijd naar men zegt ook een voordeel

Vind het moeilijk om dit te geloven. Een uitvak wordt niet toegestaan, maar een half stadion in de finale wel...

11 februari 2019 om 20:10

Ook omdat de finale in principe op “neutraal” terrein is. Ook al is het het stadion van Feyenoord. Zo kan Feyenoord in de finale de uitploeg zijn qua shirts en kleedkamer.

11 februari 2019 om 20:15

Feyenoord krijgt gewoon de thuis kleedkamers als ze de finale halen.

Dus 16000 Ajacieden is wel ok, maar 1200 niet. Lekker geloofwaardig

11 februari 2019 om 20:14

Snap sowieso niet waarom Ajax wel met 500/600 man naar Sparta en Excelsior mag, en met de bus nota bene, maar als begin een keer met 500 man naar Feyenoord uit niet kan. Terwijl je daar meteen vanuit de trein die sluis in loopt.

11 februari 2019 om 20:44

Goed punt idd. En als je als burgemeester niet 500/600 man kan regelen, dan moet je je afvragen of je wel de juiste functie hebt.

11 februari 2019 om 20:53

Op dagen dat Ajax, zoals dit seizoen, in Rotterdam speelt, speelt Feyenoord uit. In dit geval bij Heracles uit.

Kern bij de 'veiligheidssituatie' is nog niet eens primair de Ajaxsupporters die per trein komen en door de tunnel direct het vak in kunnen maar de mogelijke gevaarlijke situaties die door Feyenoord fans kunnen ontstaan, omdat zij confrontaties kunnen zoeken.

11 februari 2019 om 21:33

Heeft ook te maken dat men een stuk opgefokter naar de Kuip reist als naar Kralingen of Spangen, weken van te voren wordt daar naar toegeleefd en wordt de spanning opgebouwd.

Dat geld voor beide supporterskernen, ze zijn totaal niet meer voor rede vatbaar als het om de Klassieker gaat.

Dit lijkt een opening naar volgend seizoen. Ik vrees dat er voldoende hersenlozen tussen lopen om het vervolgens weer te verzieken.

11 februari 2019 om 20:11

Ik ben het niet echt vaak met je eens, maar je zou zomaar gelijk kunnen hebben.

11 februari 2019 om 21:08

Vreemd ... Ik zeg altijd hele zinnige dingen ...

11 februari 2019 om 21:41

Nee joh.

Aboutaleb is een eersteklas slapjanus politicus anders wordt je geen burgemeester aangezien die niks mogen behalve een ketting dragen.

Wat Aboutaleb altijd doet is de zogenaamde openbare orde bewaren door alles te verbieden waar de openbare voor staat.

11 februari 2019 om 22:00

Hidde van Pep

"aboutaleb is een eersteklas slapjanus politicus anders wordt je geen burgemeester aangezien die niks mogen behalve een ketting dragen."

Burgemeesters mogen niks behalve een ketting dragen? Prietpraat. De burgemeester mag volgens de wet ongeveer alles doen wat hij wil, als de openbare orde dat vraagt, inclusief het inzetten van politie en als dat echt nodig is om die orde te herstellen het leger en ze zelfs het bevel geven gericht te schieten. Maar geloof gerust dat het anders is en jij het beter weet.

Artikel 172 Gemeentewet
1. De burgemeester is belast met de handhaving van de openbare orde.
2. De burgemeester is bevoegd overtredingen van wettelijke voorschriften die betrekking hebben op de openbare orde, te beletten of te beã«indigen. Hij bedient zich daarbij van de onder zijn gezag staande politie.
3. De burgemeester is bevoegd bij verstoring van de openbare orde of bij ernstige vrees voor het ontstaan daarvan, de bevelen te geven die noodzakelijk te achten zijn voor de handhaving van de openbare orde.

11 februari 2019 om 22:36

@constant kante
Eens, maar wel met de toevoeging dat een burgemeester vrijwel nooit het handelen van de hulpdiensten zal bepalen. Daar heeft hij natuurlijk geen verstand van, dat wordt gewoon overgelaten aan de leider Copi of eventueel het Gbt/rbt. Overigens, in geval van een te verwachten ramp/crisis kan hij zelfs het bestuur van Feyenoord buitenspel zetten, en de leiding in het stadion overnemen.

11 februari 2019 om 22:49

Maar heeft een burgemeester dat ooit gedaan op het gevalletje Roma thuis na?

Waarom verbiedt een burgemeester anno 2019 zo'n beetje elke demonstratie (wat een grondrecht is) of zijn uitsupporters niet welkom terwijl wij vergeleken met andere landen best een nuchter land zijn.

Omdat burgemeesters meestal geen ballen hebben en ballen hebben is iets wat je best nodig hebt in de politiek.

Dat Aboutaleb in dit artikel slappe excuses maakt zegt al genoeg. Hij heeft niet de macht om de openbare orde te handhaven en verschuilt zich achter zijn ambtsketen.

11 februari 2019 om 22:52

" Overigens, in geval van een te verwachten ramp/crisis kan hij zelfs het bestuur van Feyenoord buitenspel zetten, en de leiding in het stadion overnemen."

Klopt inderdaad. Dat is lid 3. "bevelen geven die noodzakelijk te achten zijn." In theorie kan hij daarmee álles doen, als dat noodzakelijk is.

11 februari 2019 om 23:00

"waarom verbiedt een burgemeester anno 2019 zo'n beetje elke demonstratie (wat een grondrecht is) of zijn uitsupporters niet welkom"

Een burgemeester verbiedt helemaal niet elke demonstratie en ook niet 'zo'n beetje' en uitsupporters zijn niet meer welkom omdat die 'supporters' (de goeden niet te na gesproken) hun uiterste best hebben gedaan om de boel keer op keer op keer te versjteren. En als jij (niet jij, denk ik, persoonlijk bedoeld) je elke keer misdraagt dan is het een keer voorbij. Wat snap jij daar niet van precies?

Aboutaleb heeft hier niets gesloopt of de boel versjteert. Dat hebben die relschoppers gedaan. Leg eens de schuld waar die hoort en niet bij de mensen die hun verantwoordelijkheid nemen!

Want ik weet wel hoe het gaat hoor. Als Aboutaleb uit supporters toelaat en het loopt weer compleet uit de hand (99% kans) dan staan Pvv, Leefbaar Rotterdam en die andere 'law&order partijtjes' weer klaar om het hoofd van hem te eisen in de gemeenteraad. En het is ongeveer hun eigen electoraat dat de dag daarvoor de halve stad gesloopt heeft!

11 februari 2019 om 23:05

Die laatste alinea slaat de spijker op ze kop hahaha

12 februari 2019 om 02:35

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/23/demonstratier...
https://www.amnesty.nl/mensenrechten-in-nederland/...
En zo zijn er meerdere artikelen, onderzoeken en organisaties die zich zorgen uiten over het demonstratie recht de afgelopen jaren.

Daarnaast zijn niet alleen Ajax supporters niet welkom in Rotterdam maar ook in Den Haag volgens de burgemeester en zo ook talloze andere uitsupporters van andere clubs in andere steden.

Het wordt tijd dat burgemeesters weer gaan regeren in plaats dat ze zich verschuilden achter hun ambt omdat ze bang zijn dat ze kritiek krijgen als er iets uit de hand loopt.

Burgers moeten zich vrij voelen om hun mening te uiten en te bewegen waar ze willen.

Leuke discussie van rechts vs links dit.

12 februari 2019 om 07:44

Gewoon die dag een demonstratie aanvragen. Dat zal hij beter moeten beargumenteren. Demonstreren is een grondrecht!!!

12 februari 2019 om 10:25

Ja, dat Amnesty rapport ken ik.

Daarin uit Amnesty trouwens veel meer zorgen over onderwerpen als de zorgelijke situatie van (onnodig) strafrechtelijke vreemdelingedetentie, dat er geen mensenrechteneducatie op Nederlandse scholen is, veel te ver gaande maatregelen onder het mom van terriristenbestrijding die leidt tot grote inbreuken op mensen waar geen enkele verdenking tegen is en wat tot willekeur en discriminate leidt, ernstige zorgen over de nieuwe inlichtingenwet (de sleepwet) omdat die het mogelijk maakt om nagenoeg onbeperkt alle communicatie tussen onschuldige burgers te onderscheppen, zeer grote zorgen over de toenemende mate van etnisch profileren bij de politie, aantastingen van de vrijheid van godsdienst én, inderdaad, zoals jij terecht opmerkt ook over een toenemende trend bij noodwetgeving toe te passen om demonstraties te verbieden of in te perken.

Oftewel, Amnesty maakt zich over een heleboel dingen druk in Nederland, niet alleen maar dat er demonstraties verboden worden. Er zijn wel meer onderwerpen die zorgelijk zijn, zoals je kunt lezen. Overigens, vond Amnesty niet ook al iets over Zwarte Piet? Die vonden ze toch ook discriminatoir? Wat vond of vind jij dan van die mening van Amnesty, en die andere onderwerpen? Dat zou ik dan ook wel willen weten.

Los daarvan, even to the point, jouw stelling was dat "zo'n beetje elke demonstratie " verboden wordt. Dat is onzin! Nee het is hier geen Noord Korea. En ga anders daar maar eens rondkijken als je denkt dat het hier net zo is als daar. Er kan in Nederland uiteraard gewoon nog steeds gedemonstreerd worden. Alleen waar er gevaar dreigt, daar zal een burgemeester ingrijpen. En dat is ook precies de taak van de burgemeester. Want die is verantwoordelijk. En als Pegida wil demonstreren, tja dan mag Pegida gebruik maken van hun grondwettelijke recht en dat aanvragen. Maar als er dan groepen komen die dit willen verstoren en er dus een dreiging ontstat voor de openbare orde, wat moet een burgemeester dan doen? Moet de boel dan eerst uit de hand lopen, moeten er gewonden (of doden) vallen eerst? Net als die Friesen die geweld gebruiken om vreedzame demonstraties van anti Zwarte Pieten mensjes onmogelijk te maken. Overigens, toen dat grondwettelijke recht dus met geweld de kop in gedrukt werd hoorde ik hel veel applaus. Hoe gaan er gereageerd worden als anti fascisten of ander tuig geweld gaat gebruiken tegen Pegida of tegen PVV demonstranten? Moet een burgemeester dan ook 'ballen hebben'?

Jij roept wel op dat de burgermeester 'ballen' moet hebben, maar hoezo dan? Wat dan? Een burgemeester moet zijn verstand gebruiken namelijk.

En ik snap ergens wel wat je bedoelt te zeggen, jij bedoelt dat er veel te makkelijk en veel te snel met gebruik van noodwetgeving demonstraties verboden worden en dat burgemeesters maar al te graag op grond van wat informatie de zaak afblazen en zo lekker makkelijk van een ongemakkelijke situatie af zijn. Ik ga niet ontkennen dat dit niet waar is. Je hebt daar wel een punt. Daar ligt een analogie met deze discussie over het toelaten van uitsupporters.

Maar verplaats je eens in hun schoenen. Leuk om 'ballen te tonen' maar jij kunt niet ontkennen dat er dingen gebeuren rond demonstraties en tegen-demonstraties. En over die uitsupporters hoef ik het niet eens meer te hebben. Dat gaat keer op keer op keer op keer fout, klaar. Hoezo hoor ik jou niet over die kant?
Wat zou jij doen? Als jouw verjaardagsfeestje ieder jaar opnieuw wordt verstoord door je dronken buurman die jouw vrienden lastig valt, aan je vriendin zit en jouw kinderen een klap verkoopt? Ga jij die nog uitnodigen omdat je nu eenmaal de buurt uitnodigt en jij 'je ballen moet laten zien' of zeg jij: 'joh, die idioot wil ik er niet meer bij hebben'? Ik zou het snappen dat jij je buurman er niet meer bij wil hebben. En dat zou ik niet jou verwijten maar die idiote buurman van je.

Ik breng het nog éã©n keer terug tot de kern van de zaak, daarna houd ik op met deze discussie (die we beter elders of op een forum zouden kunnen voortzetten): het is wellicht allemaal heel erg makkelijk wat Aboutaleb (in dit geval) doet, maar ik snap in zijn geval geheel dat hij er geen enkele zin in heeft om op zondag zijn halve stad gesloopt te zie worden door het electoraat van Leefbaar Rotterdam om de dag erna door diezelfde partij tot de orde geroepen te worden omdat hij de boel zo uit de klauwen heeft laten lopen! In die zin zie ik dit niet eens zozeer als een discussie tussen 'rechts vs links'.

12 februari 2019 om 10:30

yourkidding

"demonstreren is een grondrecht"

Klopt. Het recht op veiligheid, medische zorg, onderwijs, vrijheid van godsdienst en het recht om niet gediscrimineerd te worden zijn dat ook! Maar Grondrechten zijn nooit onbeperkt of oneindig. Soms clashen Grondrechten met elkaar. En dan gaat uiteindeljik het een boven het ander.

Uiteindelijk beslist in Nederland de onafhankelijke rechter. Dus, yourkidding, ga het daar maar neerleggen!

Dit is zo'n bullshit. Geen 1000 supporters toelaten tijdens een halve fimale, maar wel +/- 10.000. Lekker beredeneerd vanuit veiligheid waar Aboutaleb altijd om zeurt

Wat een lachwekkende reactie van de burgemeester. Want bij een finale zouden veel meer supporters komen dan dat er nu zouden worden toegelaten.
Deze verklaring durft hij alleen te doen na de loting en hij wist dat het niet meer mogelijk is. Toon dan nu ook ballen en zeg dat ze volgend jaar in de competitie welkom zijn.

Ajax fans moeten zich eerst paar jaar goed gedragen en verdienen om deze uitdaging aan te gaan. Zie CL wedstrijden, zie kampioenswedstrijd met PSV door vuurwerk te gooien, PEC in de finale en ga zo maar door. Ik ben voor uitsupporters maar je moet niet slecht gedrag gaan belonen terwijl dit veel geld kost.

11 februari 2019 om 20:18

Dus omdat een paar maloten zich niet kunnen gedragen scheer je ze allemaal over 1 kam. Als je dit bij een geloof zou doen noemen ze je een rasist. Neemt niet weg dat je het niet moet doen maar zoiets moeten ook door de medesupporters die erbij zijn worden gecorrigeerd.

11 februari 2019 om 20:21

Dus jij denkt dat die malloten niet zouden komen tijdens deze wedstrijd? En je hebt toch gezien tijdens de wedstrijden tegen pec en psv, geen een bericht dat zij dit afkeuren het gedrag van deze ‘maloten’? Ik zie ze nog allemaal staan juigen toen er fakkels werden gegooid. Het probleem ligt veel groter dan dat er altijd wordt gezegd het zijn er een paar.

11 februari 2019 om 20:34

Natuurlijk komen die "maloten" ook bij die wedstrijd. Maar ze weten vast wel wie dat waren. Je gaat me namelijk niet vertellen dat ze dat niet weten. Dus die mensen geen kaartjes laten kopen en bij ingang van de trein en stadion controleren op id.

11 februari 2019 om 21:15

Het zijn hoofdzakelijk malloten die naar dit soort wedstrijden gaan met de hoop op een confrontatie of iets te kunnen slopen. Ik zou nooit mijn dochter meenemen naar Ajax - Feyenoord. Ook al gebeurt er niets tussen de supporters onderling, dan zijn er wel malloten die de politie/ME provoceren. Je hebt denk ik de beelden wel gezien hoe de FC Itrecht supporters werden behandeld door de Amsterdamse ME. Ouderen, vrouwen en kinderen werden niet ontzien. Of de ME te opgefokt was en zin hadden om erop los te hakken of dat een aantal Utrechtse malloten het bloed onder de nagel vandaan zoog waardoor de ME reageerde kan ik niet over oordelen. Maar dit soort wedstrijden komt een bepaald soort volk op af. Dus iemand met een gezond verstand gaat niet naar dit soort uitwedstrijden.

11 februari 2019 om 21:47

4fredondo

"het zijn hoofdzakelijk malloten die naar dit soort wedstrijden gaan met de hoop op een confrontatie of iets te kunnen slopen. Ik zou nooit mijn dochter meenemen naar Ajax - Feyenoord. "

Ik heb mijn dochter exact éã©n keer meegenomen naar Feyenoord - Psv, in december 2013. Ze was toen acht. Maar dat was omdat ze meeliep in de line-up, aan de hand van aanvoerder Stijn Schaars. Heb nog foto's van haar dat ze met hem en met Pelle staat te praten.

Maar als ouder zit je dan in vak G. Dat heet dan een 'familievak' maar ik moet zeggen dat ik me soms echt plaatsvervangend schaamde omdat er volwassen mannen van mijn leeftijd, met hun zoons van onder de tien naast zich, de meest grove scheldwoorden en meest smerige verwensingen stonden te gillen naar het uitvak van PSV fans, dat precies boven ons lag. Uiteraard zat daar het K-woord bij. Ken je die ene beruchte foto van die Feyenoord vader met zijn kleine zoontje naast zich (die zijn middelvinger opsteekt)? Dã¡t werk.

Dus ik snap helemaal wat je bedoelt. Dit was nog 'maar' Feyenoord - Psv. Ajax wekt nog meer emotie (lees: agressie) op. 'gelukkig' won Feyenoord die middag, anders was er buiten misschien ook nog van alles voorgevallen.

12 februari 2019 om 07:15

Een Rotterdammer gebruikt ook het k-woord als hij/zij een normaal gesprek met je voert. Maar ik snap net zo min als jouw waarom er zo gescholden moet worden, al helemaal niet in een familievak.

11 februari 2019 om 20:35

Dus vanaf heden ook geen psv supporters naar Rotterdam? Deze kun je namelijk met hetzelfde beschuldigen.

11 februari 2019 om 20:41

Musi26

Wat hebben PSV supporters gedaan in Rotterdam? Over welk 'slecht gedrag' hebben we het dan?
(niet zozeer alsof PSV supporters allemaal hele lieve jongetjes zijn, ben gewoon oprecht benieuwd op welke incidenten je dan doelt)

Is maar een vreemde beredenering van Aboutaleb. Je zou toch zeggen dat er nu eerder uitsupporters kunnen komen dan in de finale nu zijn het er veel minder mensen die komen dan wanneer het een finale was geweest. Dus kun je beter deze wedstrijd met uitsupporters doen dan de finale. Tevens kun je dan zeggen gaat dit goed dan kunnen er volgend seizoen weer uit supporters komen. Dus jammer dat hij deze test voorbij laat gaan.

Held!! Einde discussie. Beter voor iedereen. Gaat ook nooit meer gebeuren. Leg je er nou gewoon bij neer. Wederzijdse supporters kunnen zich niet gedragen.

Schakel het leger maar eens in tijdens dit soort wedstrijden. Geef ze een wapen met rubbere kogels en laat die pseudo hooligans maar eens zien wie er uiteindelijk echt de baas is. Is toch bezopen dat van die hersenloze mannen de klassieker al zolang verpest hebben voor de supporters die gezonde rivaliteit snappen. Dus gewoon met de harde hand eroverheen en laat dat soort gasten maar een paar jaar brommen elke keer wanneer hun club moet spelen. Dan is dit probleem zo opgelost, maar wij zijn in dit land van knuffelen en praten, waardoor de goede burger altijd het nakijken heeft.

11 februari 2019 om 20:28

"schakel het leger maar eens in tijdens dit soort wedstrijden. Geef ze een wapen met rubbere kogels en laat die pseudo hooligans maar eens zien wie er uiteindelijk echt de baas is. "

Het failliet van uitsupporters is hiermee echt vakkundig beschreven.

We leven in Nederland kleinegeneraal. En niet op de Westbank of in Gaza.

Wij zetten hier het geweldmonopolie pas in in het uiterste geval en dan nog gedoseerd en gepast. Dus als we ons leger moeten gaan inzetten die met rubber kogels (en traangas neem ik aan, plus pantservoertuigen met waterkannonnen?) eraan te pas moet gaan komen, dan weet ik een veel betere om dit 'probleem' op te lossen: Nooit meer uitsupporters bij een Klassieker!

Het is volstrekt absurd en volkomen gestoord om dit idee zelfs maar te opperen als mogelijkheid voor het organiseren van een potje voetbal. En dan ook nog over knuffelen en praten beginnen. Alsof je met knuppels, rubber kogels en repressief geweld ook maar iets oplost. De meest klassieke denkfout die er bestaat! Sla eens een geschiedenisboek open, zou ik zeggen.

We gaan het meemaken mocht Ajax de finale gaan halen of ze dan ook gewoon welkom zijn met 16000 man. Man man man, wat is het toch afgegleden in Nederland. Ik woon vlakbij de Kuip en kan niet eens AZ bekijken als ze de finale halen zonder eerst naar Alkmaar te gaan, dan naar de Kuip, dan terug naar Alkmaar en vervolgend weer naar huis bij de Kuip. Waar zijn de tijden gebleven dat je gewoon een wedstrijdje kan meepakken zonder dat mensen elkaar de hersens inslaan.

11 februari 2019 om 20:29

Alkmaar

Exact de reden dat ik zelden tot nooit meer naar uitwedstrijden ga. Ik woon in Den Haag en zou inderdad net als jij eerst naar Eindhoven, dan naar Rotterdam, terug naar Eindhoven en dan naar huis moeten. Waanzin.

11 februari 2019 om 21:26

25 jaar geleden toen Feyenoord op een vrijdagavond naar Roda JC moest, stond je om 24:00 vast op station Eindhoven omdat de trein niet verder reed en er vanuit Eindhoven geen treinen meer reden na 24:00u. Het jaar daarop precies hetzelfde 😂. Werd je na een gezellige avond stappen om 4:00u s’nachts met 30 ME busjes gratis en voor niets terug gebracht naar Rotterdam of Dordrecht. Goede oude tijd.

11 februari 2019 om 21:38

4fredondo

Haha, lekker paar uurtjes Eindhoven in, Dommelstraat en Stratumseind en dan lekker thuis afgezet. Mooi man!

Nou ja, voor mij zijn de 'goede oude tijden' de periode dat het woord treincombi niet eens bestond. Laat staan clubcard en meldingsplicht. Eind jaren '80 verzamelden we ons nog gewoon op het stationsplein, kochten meermanskaarten en reisden op eigen gelegenheid naar de stad waar er gespeeld werd. Daar stonden twee agenten voor het station, die ons vrolijk de weg wezen naar het stadion. Oh ja, en by the way, tot aan '84-'85 ongeveer bestonden er zelfs nog nauwelijks 'uitvakken'. BIj PSV werd een deel van de L- Side 'open gelaten' en daar werden de uitsupporters opgevangen. Daar kwamen pas daarna hekken.

Feit: In 2009/10 waren de Ajax fans ook welkom volgens Aboutaleb. Ajax (oa. Afca website)dreigde toen met rellen. Risico werd te groot. Gevolg was finale over 2 wedstrijden

Hahahahaha wat een kut smoes zeg, toon gewoon ballen en zeg eerlijk als burgmeester dat het het niet trekt omdat je bang bent voor geweld, voor d druk op de ME, dat er iets met Rotterdam of t stadion gebeurt of zo, maar dit is gewoon zo'n bullshit.
De finale is eeen wedstrijd? maar de halve finale niet? Het is ook onzin want je weet dat je bij een finale op een Zondag meer mensen in t stadion hebt en ook zeker meer in de stad dan bij een halve finale op een Donderdag of zo.

Ik was er de laatste keer bij toen de Ajax supporters nog welkom waren. Helaas hadden ze onderweg treinen gesloopt er werd besloten ze niet in de Kuip toe te laten, maar terug te sturen.
In de Kuip hoorden we alleen dat ze teruggestuurd waren.
Na afloop bleek dat de grootste raddraaiers echter nog niet terug konden. Zij stonden onzichtbaar achter een hek bij het spoor. Zij zongen nogal provocerende liederen, en hiermee werd hun aanwezigheid opgemerkt door de Kuip bezoekers die naar huis gingen. Want wij wisten niet beter dan dat ze terug naar Amsterdam waren.
Toen zijn mijn zoon , schoonzoon en ik heel snel doorgelopen, want we vertrouwde het niet. We houden totaal niet van gedonder en beledigende teksten.
Later in het nieuws in de auto hoorden we wat we al vreesden. Een complete veldslag, ondanks dat de ME er tussen stond met heel veel busjes als een muur opgesteld.
Totale oorlog. Ze kwamen zelfs via de overkant van het spoor. Dit is een rangeerstuk van zeker 8 sporen breed!
Het zijn er echt geen honderd, maar honderden die helemaal gek worden en tot de vreselijkste dingen in staat zijn.
Ik snap dus wel dat de burgemeester, zeker 's avonds in het donker niet de eerste zet wil geven.
Een geluk bij een ongeluk is dat de Ajacieden niet om de beker geven.

11 februari 2019 om 21:55

Hellevoet51

"later in het nieuws in de auto hoorden we wat we al vreesden. Een complete veldslag, ondanks dat de ME er tussen stond met heel veel busjes als een muur opgesteld.
Totale oorlog. Ze kwamen zelfs via de overkant van het spoor. Dit is een rangeerstuk van zeker 8 sporen breed!
Het zijn er echt geen honderd, maar honderden die helemaal gek worden en tot de vreselijkste dingen in staat zijn."

Kijk! En exact dít is het probleem en dit is waar het om gaat.

Het gaat er niet om dat het 'maar' een paar Ajaxfans zijn die gewoon via een tunnel rechtstreeks een vak in geloodst kunnen worden, dit gaat over de algehele veiligheidssituatie. Omdat er rond het stadion en zelfs elders in de stad, grote problemen kunnen ontstaan. Kunnen we net doen of dat onzin is, maar de burgemeester is uiteindelijk gewoon volledig verantwoordelijk, als er iets gebeurd.

Ik heb nieuws voor Aboutaleb: de halve finale gaat óók over één wedstrijd. Wat is het argument om dan tóch geen Ajax-supporters toe te laten?

En als ze de finale een keer zouden spelen , dan komt hij weer met een ander excuus. Het zijn voorlopig alleen nog maar woorden en weinig daden daar in Rotjeknor

11 februari 2019 om 22:43

Bleef het maar bij woorden. De laatste keren was er geen ME die ze kon stoppen, als ze echt overgaan tot daden. Zelfs personen waarvan je denkt dat ze "normaal" zijn gaan helemaal los.
Zoals ik al eerder schreef was het de laatste keer totale oorlog. Dat wil je zeker niet in het donker.
Als de ME ze wegkrijgt bij de tegenpartij en ze hun agressie niet kwijt kunnen, slopen en plunderen alles wat op hun weg komt.

11 februari 2019 om 22:44

Als burgemeester is hij hoofdverantwoordelijk voor de openbare orde in zijn gemeente; waarom zou hij in godsnaam het risico nemen om een groep supporters uit Amsterdam te laten komen terwijl je van te voren weet dat het mis gaat?

Ajax fans zijn ook wel heel naïef dat ze denken overal aan t kunnen kloppen, en dat er weer supporters mogen komen nadat ze het eerst zelf verpesten. De Ajax snapt ook niet dat ze eerst fans van andere clubs moeten toe laten voor dat ze zelf toegelaten worden.

12 februari 2019 om 06:55

Dat wil Ajax toch ook? Maar ik snap Ajax ook helemaal van wij laten geen Feyenoord supporters toe als we uit niet ook mogen komen, dan wordt je zelf 2x gestraft. Dit geldt ook voor Ajax - ADO.

Haha lekker makkelijk roepen dit achteraf van de burgemeester. Waarom dat nu pas roepen en niet eerder? Dan had de knvb die loting niet hoeven te beïnvloeden. Blijft toch bizar dat je op voorhand deze wedstrijden had voorspelt en dat het nog zo uitkomt op alle mogelijke opties. Blijf het apart vinden dat een eventuele finale wel met supporters had gekund (zeker omdat er dan minimaal 15.000 Ajacieden zouden komen?). En nu in een halve finale waar alleen het uitvak gevuld te komen (wat veel minder is), mag dan niet. Kortom dit is even zieltjes winnen bij je achterban omdat het nu makkelijk zegen is en je toch weet dat het niet gaat gebeuren. Zielige man die burgemeester van Rotterdam. Ben wel benieuwd hoe de knvb dit gaat oplossen omdat je nu echt duidelijk van competitie vervalsing kn gaan praten met de huidige loting. Het zal niet gebeuren maar je zou gewoon als Ajax een statement moeten maken of we gaan die wedstrijd eerlijk trekken en we mogen uitsupporters meenemen en anders spelen we niet (en dan wint Feyenoord maar reglementair, die zullen zo ook niet willen winnen lijkt me). Dan kan er wat veranderen om het eerlijker te maken, dit slaat echt nergens op.

Aaboutaleb kijkt altijd eerst hoe de wind staat. Deze wolf in schaapskleren kan beter zorgen dat hij zijn gemeenteraadsleden in bedwang kan houden. Die discussie tussen denk en de pvv was een regelrechte schande en hoe zoetsappig meneer Aboutaleb dit probeerde op te lossen geeft weer hoe hij is. Totaal niet daadkrachtig. Last verdorie gewoon supporters toe ipv ze als criminelen te benaderen. Criminelen zat in de stad maar nee lekker scoren over de rug van de voetbalsupporters.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 19 april
Cristian Pavón staat nog altijd op het verlanglijstje van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren