Teamgenoot hekelt kritiek op Salah: ‘Dat was echt puur uit wanhoop’

Maandag, 14 januari 2019 om

Mohamed Salah krijgt de laatste tijd aardig wat kritiek te verwerken. De aanvaller van Liverpool viel volgens menigeen gemakkelijk tijdens het duel met Brighton & Hove Albion, waarna een strafschop werd toegekend. Ook bij de wedstrijden tegen Arsenal en Newcastle United maakte Salah enkele schwalbes, zo luidt de kritiek. Andrew Robertson neemt het voor zijn ploeggenoot op.

“Iedere keer als het gebeurt, gaat iedereen de video bekijken. En dan moet je concluderen: 'Nou, dat is geen schwalbe'”, zegt de verdediger van the Reds, geciteerd door onder meer Goal. “Hij is niet zo'n type speler. Hoe vaak gebeurt het nou eigenlijk bij hem? Het is niet eerlijk dat mensen zeggen dat Mo te makkelijk naar de grond gaat.”

“Die overtreding tegen Arsenal bijvoorbeeld. Hij werd drie keer getoucheerd en ze maken dan nog steeds bezwaar. Dat was echt puur uit wanhoop”, besluit Robertson. Liverpool won zowel van Brighton (0-1) als van Arsenal (5-1), maar verloor tussendoor van Manchester City (2-1) en van Wolverhampton Wanderers in de FA Cup (2-1).

Salah scoorde tegen Brighton voor de derde keer vanaf elf meter in de laatste vier competitiewedstrijden, waardoor de Egyptische aanvaller nu op 14 doelpunten staat uit 22 Premier League-duels. Liverpool, dat met 57 punten koploper is in de hoogste Engelse divisie, neemt het komende zaterdag thuis op tegen Crystal Palace.Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door crema)

Zoals ik al zei afwachten of hij na een seizoen dat niveau kon halen of het is een seizoenswonder want ik vind hem niet eens 40 procent halen van het niveau van vorig seizoen..

14 januari 2019 om 13:10

Toen lukte ook wel echt alles. Hij staat in de competitie echter alsnog op 14 goals en 7 assists uit 21 competitie wedstrijden (en nog 3 goals in de CL groepsfase). Als dat zijn debuut seizoen was geweest was men alsnog tevreden geweest. Doet het dus prima. Dat hij zijn eerste seizoen niet zou evenaren kon je verwachten. Overigens was die gehele voorhoede (mane, Salah en Firminho) productiever vorig seizoen.

14 januari 2019 om 14:25

Speelt dit seizoen helemaal niet slechter dan vorig seizoen, meer in teamverband. Scoort wel wat minder, maar speelt daarom niet slechter. Dat hij maar 40% haalt van vorig seizoen is te gek voor woorden.

14 januari 2019 om 14:45

Geef je gelijk er in en ben ook blij dat Real hem niet haalde voor 200mil waren de bedragen die ik hoorde, de man van het niveau Ronaldo + Messi...
Leuke speler maar zwaar overschat vorig seizoen, presteerde imo boven zijn kunnen

14 januari 2019 om 15:06

Jij hebt liever de aanval die Real nu heeft? Hebben nochtans serieus moeite met scoren. Je zou altijd blij moeten zijn als je club een topseler binnenhaalt, ongeacht het geld. Het komt toch niet uit jouw zak.

14 januari 2019 om 17:37

Boven je kunnen presteren is onmogelijk.

15 januari 2019 om 14:58

Nee want dat geld kunnen ze beter dybala halen,
beetje kort en dom gedacht..ook mijn club kan geld maar 1 keer uitgeven en is gebonden aan de FPP

15 januari 2019 om 15:00

Nee hoor er zijn verhalen van huisvrouwen die omgevallen tractoren optillen in schok omdat hun kind er onder ligt....doen ze daarna ook nooit meer.


Als ik het omschrijf boven zichzelf uitgestegen, is het dan duidelijker voor je?

14 januari 2019 om 17:36

Vorig jaar vond ik hem voetballend helemaal niet zo goed als dit jaar. Mensen keken vorig jaar vooral naar cijfers en niet zozeer naar het spel. Hij is nu veel meer aanwezig en betrokken bij het spel.

Niet elk contact is reden om te gaan liggen. Wat dat betreft mag je het gewoon benoemen als Salah makkelijk gaat liggen na contact. Het is niet dat hij regelmatig schwalbes maakt hoor, maar soms kiest hij er voor om te vallen, terwijl hij nog door kan gaan. Hoe zo is het niet eerlijk als dat benoemd wordt? Overigens was die penalty tegen Brighton gewoon terecht, dus kan mij niet voorstellen dat daar nu heel veel discussie over is.

14 januari 2019 om 13:13

Ik snap het niet. Zoals die goal tegen bournemouth waar hij gewoon werd getrapt maar alsnog door bleef gaan en scoorde. En bij een andere moment even wordt aangeraakt bij zn arm en dan valt alsof hij word geschoten.

Houd toch op man. Wat een onzin dat de FA hem niet had geschorst voor die schwalbe voor de wedstrijd tegen city. Slaat helemaal nergens op wat salah allemaal doet, leuke speler maar wat stelt hij zich zovaak aan. En dan durfde klopp nog wat te zeggen over de spelers van psg. Die spelers van liverpool kunnen er ook wat van

14 januari 2019 om 13:20

En ook tegen City eeer een schwalbe op randje zestien tussen de 80ste en 84ste minuut. Hij doet het vaak op momenten dat de wedstrijd nog niet is beslist. Ook in april 2018 bij een 0-0 stand tegen Stoke. Ik vond het een sympathieke speler, maar het is inmiddels een echte matenaaier geworden.

14 januari 2019 om 13:43

Hahahah, matennaaier. Ga je mond spoelen joh. Neymar, Arjen Robben, en zo'n beetje iedere Spaanse voetballer moet je dan eerder als matennaaiers benoemen. Van de afgelopen 4 gegeven penalties, waren en 3 gewoon terecht. Hou op hoor.

14 januari 2019 om 13:59

Die spelers die je noemt zijn zeker ook matennaaiers, maar leg even uit waarom salah dat niet is dan?

14 januari 2019 om 16:25

Het antwoord op je vraag staat al in mijn comment. Het overgrote deel van de gegeven penalties aan Liverpool is gewoon terecht. Is het de fout van Salah dat zijn tegenstanders hem dom aantikken of onreglementair vast houden in het strafschopgebied? Nee, natuurlijk niet. Je beschuldigt Salah er onterecht van een matennaaier te zijn. Weet je wat pas echt een matennaaier is? Iemand als Neymar die na elke tackle een kilometer of 20 door blijft rollen als een varken in een hoopje modder, in de hoop de scheidsrechter ervan te overtuigen de tegenstander een gele of zelfs rode kaart te geven. Heeft hij geleerd bij zijn kameraden in Barcelona me dunkt. Bovendien maken spelers als Neymar, Suarez en Robben al jarenlang, regelmatig (!!) van die smerige schwalbes. Bij Salah is het om één of andere zielige reden pas in de laatste weken in opspraak gekomen. Lachwekkend en totaal niet te vergelijken. Salah maakt niet meer schwalbes dan de gemiddelde aanvaller, en is al helemaal geen matennaaier. Zo simpel is het.

Overigens zeg ik wel ''bij Salah is het om één of andere zielige reden pas in de laatste weken in opspraak gekomen'', maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het voor het grootste gedeelte en voor veel mensen met de prima prestaties en de stand op de ranglijst van Liverpool te maken heeft. ''if you ain't winning, you ain't got no haters'', wordt er wel eens gezegd. Het is aan jou om je hier op aangesproken te voelen of niet.

14 januari 2019 om 17:54

@ Inkognitow., ik m'n mond spoelen en jij je ogen eens uitwrijven om begrijpend te leren lezen. Ik verwijs naar een schwalbe van negen maanden geleden, dus het is zeker niet van de laatste tijd. Daarnaast verwijs ik niet naar de al dan niet terecht gegeven strafschoppen van de laatste tijd, maar naar momenten waar de scheids er niet intrapte. En waarom verwijzen naar andere spelers als het bericht over Salah gaat? Beetje kromme redenatie of praat je daarmee zijn gedrag goed. Heel bijzonder ...

14 januari 2019 om 22:20

Het feit dat je moet terug gaan naar een door jou benoemde ''schwalbe'' van 9 (lol) maanden geleden zegt meer dan genoeg. Hou je zijn zogenaamde schwalbes bij op een lijstje? Dát is pas bijzonder...

Bovendien zeg je, en ik quote: ''ook tegen City weer een schwalbe op randje zestien tussen de 80ste en 84ste minuut''. Je geeft hier dus mee aan dat je het eens bent met voetballi die Salah indirect een duikelaar noemt. Bovendien reageerde ik op het feit dat jij Salah een matennaaier noemt, wat helemaal nergens op slaat. Ik noem de andere spelers op om te benadrukken wat nou wel voorbeelden zijn van matennaaiers. Je probeert grappig te doen door te zeggen dat ik niet begrijp wat er in je comment staat, terwijl jij duidelijk zelf dus de bedoeling van mijn comment niet begrijpt. De wereld op z'n kop. Beetje hypocriet zelfs.

Verder nog wat te zeggen over de schwalbe van Sterling vandaag tegen Wolves?

15 januari 2019 om 19:06

Beetje kinderachtige reactie en niet bij het onderwerp blijven, want dat is Salah. En ja, ik ben het eens met voetballi.
Tot slot, ik hoef geen lijstje bij te houden, want dan had je ongetwijfeld meer voorbeelden gekregen. Maar kennelijk was even de beelden terugkijken van 3 januari jl. al te veel moeite voor je om een inhoudelijke reactie te kunnen geven op het genoemde moment tegen City. En anderen wel vragen om een reactie over Sterling. Te sneu voor woorden ...

@aqua1: Toch weer gewoon 14 goals en 7 assists in 21 wedstrijden. Daarmee dus MVP van de koploper in de Premier League. Als hij deze trend doortrekt eindigt hij op ongeveer 25 goals en 15 assists. Ik weet niet hoe jij er bij komt dat dat nog geen 40 procent is van vorig jaar. Kan gewoon zeer prima cijfers overleggen namelijk.

Edit: For some reason komt deze reactie als losse reactie, was eigenlijk bedoeld als antwoord op #1..

Dus omdat afgelopen weekend een terechte penalty was, moet Robertson ineens in de bres gaan springen voor de tere Mo Salah?
Een ieder ziet toch wat er gebeurt en dat het gewoon vreemd is als iemand je schouder aanraakt(niet trekt, maar aanraakt) je gaat vallen alsof je in je rug geschoten wordt met een shotgun?

14 januari 2019 om 13:44

Tsjah, dat hebben veel mensen dus ook met de Spaanse clubs en hun spelers.

14 januari 2019 om 14:12

inkognitow

Dat kan ik me wel voorstellen ja. Ik kijk heel graag Spaans voetbal omdat het technisch en tactisch van ongekend hoog niveau is. Helaas hebben we ook veel van dat soort spelers in de gelederen (barca idem), wat de schoonheid wel een beetje weg haalt.

Neemt niet weg dat men het ook mag benoemen als er spelers uit de BPL duiken (waar er genoeg van te vinden zijn zonder te zoeken maar dat terzijde), ook al prefereert iemand bijvoorbeeld de Spaanse, Nederlandse of Schotse competitie?

14 januari 2019 om 13:49

Aldus ''isco24'', die Neymar bij zijn favoriete spelers heeft staan.

14 januari 2019 om 14:04

Dan heb je mijn reacties niet op Neymar zijn duikpartijen gelezen.. Ik heb een hekel aan duiken, maar kan je nog wel een goede voetballer zijn? Zo ook Salah, maar dan moeten we niet doen alsof Mo Salah een heilige is, want dat is die niet.

Maar zouden dit soort reacties ervoor gezorgd hebben dat je een laatste waarschuwing hebt gekregen Consy? Zonder enige onderbouwing proberen grappig en populair te doen?

14 januari 2019 om 14:06

@consy, Onder andere. Neymar is niet de enige van zijn favoriete spelers in dat rijtje.

Als we trouwens even kijken heb jij er Robben en Suarez in staan, die ook bekend staan rechtop te blijven.

14 januari 2019 om 14:14

''maar zouden dit soort reacties ervoor gezorgd hebben dat je een laatste waarschuwing hebt gekregen Consy? Zonder enige onderbouwing proberen grappig en populair te doen?''

Zou zomaar kunnen Isco, als een grapje tussendoor niet meer kan dan ontvang ik met liefde die ban en wens ik iedereen nog veel plezier op dit forum. Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren

14 januari 2019 om 14:16

@fcg95

Heb ik ergens aangegeven dat ik Salah een matennaaier vind dan? Robben en Suarez zijn winnaars, Neymar een huilebalk.

14 januari 2019 om 14:21

Een discussie voeren is altijd leuk, maar wat moet iemand met dergelijke opmerkingen dan?
Ze voegen niks toe en zijn alleen maar bedoeld om te scoren. Zo jammer.

14 januari 2019 om 14:29

Oh het voegt zeker wat toe, het laat zien dat jij hypocriet bezig bent door Salah op basis van 1 a 2 acties af te branden terwijl jij spelers als Neymar geweldig vindt. Je kan zijn schwalbes en schandalige gezeik op de scheidsrechters niet meer los zien van de voetbalkwaliteiten die jij zo adoreert.

14 januari 2019 om 14:34

Oke, knap dat je dat uit mijn reactie kan halen aangezien het niet om de voetbalkwaliteiten ging, maar om het duiken.
Daarnaast brand ik Salah niet af, maar is het wel grappig om te zien dat men blijkbaar niet de feiten mag benoemen over Salah, maar wel over een Neymar bijvoorbeeld.
Wie is er dan hypocriet?

Hoorde niemand van jullie klagen toen robben makkelijk naar de grond ging tegen Mexico. Meten met 2 maten?

14 januari 2019 om 16:01

Nee tuurlijk ging niemand klagen, anders waren we namelijk geen ronde verder gekomen. Je hoeft niet altijd objectief te zijn toch. Ik ben blij dat hij dat heeft gedaan want daardoor heb ik nog wat mooie wedstrijden kunnen zien. Dan interesseert het me helemaal niks wat er dan met Mexico gebeurt

14 januari 2019 om 16:05

Era penal man. Robben laat zich daar natuurlijk ontzettend gemakkelijk vallen, maar die Mexicaan ging gewoon op zijn voet staan.

Vergeleken met zijn lucky season is dit seizoen niet zo productief dusja 1 en 1 is 2. Als je constant gaat liggen alsof je een briefje van 20 ziet liggen dan gaat het opvallen bij iedereen. Van de gene die messi en Ronaldo van de troon zou stoten tot de gene die neymar van de duiktroon moet stoten. Made my day heb wel gelachen om de hypocriete hier

Het is wel opvallend dat bijna alle kritiek die salah nu krijgt afkomstig is van fans van de rivalen. Zoals united, chelsea, everton , city en spurs. Terwijl vooral spurs zijn mond moet houden aangezien hun met harry kane en delle alli 2 van de grootste duikelaars van de premier league in de selectie hebben. Alle pingels waren gewoon terecht. Gewoon dom om vast te houden of pootje te haken in de 16.

14 januari 2019 om 19:21

Inderdaad hier zeg je het en wil daar graag aan toevoegen, als je bekijkt hoe lomp verdediger zoals duffy en sokratis in kwamen, dan is het wel grappig hoe de media het publiek zo gemakkelijk manipuleert. Media schaapjes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool7652
4.Arsenal6024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

4 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Tottenham Hotspur overweegt 15 miljoen pond uit te trekken voor Nicolás Tagliafico, omgerekend 17,5 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren