Deschamps nog altijd gekwetst: ‘Er was op dat moment een grens overschreden’

Zondag, 13 januari 2019 om 09:59Chris Meijer • Laatste update: 10:20

Karim Benzema speelt al sinds 2015 geen interlands meer voor Frankrijk. Didier Deschamps heeft in een interview met Europe 1 laten doorschemeren dat de spits van Real Madrid voorlopig geen uitnodiging voor les Bleus hoeft te verwachten. Benzema betichtte de bondscoach van Frankrijk van racisme, omdat hij geen deel uitmaakte van de Franse selectie voor het EK 2016.

Na een schandaal rond Mathieu Valbuena, die zou zijn afgeperst met een sekstape, werd Benzema tijdelijk niet opgenomen in de Franse selectie. De spits liet vervolgens weten dat Deschamps was gezwicht voor het ‘racistische deel van Frankrijk’. De keuzeheer van de regerend wereldkampioen zegt nu dat die uitspraak hem nog altijd dwars zit en dat Benzema om die reden niet hoeft te hopen op een rentree in de nationale ploeg.

“Sommige mensen kunnen dingen zeggen die enorme consequenties hebben. Consequenties die verder gaan dan iedere vorm van begrip. Dat zal ik nooit vergeten. Op dat moment had ik het gevoel dat een grens was overschreden”, zegt Deschamps, die zich nog altijd gekwetst voelt door de uitspraken van Benzema. “Ik kies Franse spelers, ze zijn allemaal Frans en ik maak geen onderscheid op basis van afkomst of religie.”

“Andersom zou ik ook niemand op basis van zijn afkomst of religie kiezen, omdat dat in mijn ogen even slecht zou zijn”, besluit de bondscoach van Frankrijk, die afgelopen zomer met zijn ploeg wereldkampioen werd in Rusland. Benzema speelde totaal 81 interlands voor les Blues en zijn laatste dateert van 8 oktober 2015, toen hij twee keer het net vond in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Armenië.


Poll

Snap jij de houding van Didier Deschamps?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door falcao)

Voormalig topvoetballer Eric Cantona noemde Deschamps al een racist, maar daar is Benzema het niet mee eens. 'Nee, ik denk niet dat hij een racist is, maar ik vind wel dat hij is gebogen voor de druk van een racistisch deel van Frankrijk. Aldus Benzema!!!

13 januari 2019 om 10:24

Volgens mij is 80%van zijn team gekleurd en een afstammeling van een (voormalig) Franse kolonie. Wat een klets!

13 januari 2019 om 10:30

Begrijpend lezen was nooit je sterkste punt zeker. Er zit in een verschil tussen iemand racist noemen en zeggen dat iemand gezwicht is voor een racistisch deel. Daar zit een groot verschil in.

13 januari 2019 om 10:37

Ik laat juist het in stukje zien dat Benz hem geen hem geen racist heeft genoemd maar Nico is nog niet helemaal goed wakker. Bedankt khalid

13 januari 2019 om 11:38

Ik denk dat Nico probeert te zeggen dat als Deschamps gezwicht zou zijn voor het racistische deel van Frankrijk waarom zou de huidige selectie dan nog zoveel diversiteit aan huidskleur en afkomst bevatten. Het komt op mij meer over dat Benzema zich op zijn ego getrapt voelt en het op deze manier afreageert.

13 januari 2019 om 11:51

@ koeneloen dat is onzin, welke diversiteit? Bijna de hele selectie is gekleurd. De teamfoto lijkt eerder een foto van een (noord) Afrikaans team. Het feit is gewoon dat als ze enkel “echte” Fransen (blank en stamboom uit Frankrijk) selecteerden dan zouden ze noot zoveel succes hebben geboekt.

13 januari 2019 om 12:55

Nou als ik de selectie van het WK2018 erbij pak zie ik gewoon veel diversiteit in huidskleur en afkomst. Dus ik zie niet echt waarom Deschamps gezwicht zou zijn voor het racistische deel van Frankrijk. Dus komt het op mij meer over dat Benzema zijn ego gekrenkt is. En hij daarom zo'n uitspraak doet.

14 januari 2019 om 19:53

Ik doelde meer op de uitspraak van Cantona. Leek mij vrij logisch.

Wat een gezeur weer over racisme. In bepaalde landen kun je er iets van vinden, maar in West-Europa valt het allemaal reuze mee als ik me niet vergis. Soms heb je in bepaalde omstandigheden nu eenmaal een kleine achterstand in het leven, dat hebben Erik ten Hag en Fred Rutten ook in verband met hun afkomst / dialect. Be it.

13 januari 2019 om 11:43

Hebben Erik ten Hag of Fred Rutten (door hun achterstand) in Nederland te maken met institutionele racisme?

Worden zij in Nederland voor een baan afgewezen, omdat zij bijvoorbeeld wit zijn?

In het Westen van Europa is er genoeg racisme. Er zijn hier talloze voorbeelden van, maar een bepaald slag probeert z’n straatje schoon te vegen door naar landen als Rusland, Amerika of Italië te kijken, omdat het daar extremer is en kf andere vormen aanneemt.

13 januari 2019 om 11:55

@ falcao Jouw reactie druipt zoveel onwetendheid van af dat ik het gewoon sneu vind voor je. Waarom denken mensen altijd beter te weten wanneer iemand zich beledigd hoor te voelen of gediscrimineerd.

13 januari 2019 om 13:00

Je hebt altijd wel van die mensen die vinden dat we niet zo moeten zeuren, het allemaal wel meevalt en we onszelf snel moeten oppakken en doorgaan. Maar ondertussen hebben ze geen flauw idee wat racisme werkelijk inhoudt, hoe het voelt en op welke schaal dit gebeurd. Tot deze groep mensen hoort Falcao. Iedereen die iets over racisme zegt zeurt en trekt de racismekaart weer onnodig, toch? Hou alsjeblieft op zeg. Racisme leeft. Hier, daar en overal. En nee het valt hier zeker niet reuze mee.

13 januari 2019 om 13:18

Klopt wij Nederlanders zijn allemaal rascisten inderdaad. Wel raar dat elk jaar zo'n 200.000 mensen met een andere huidskleur en of religie naar Nederland willen komen. Maar verder is racisme een menselijk probleem en komt inderdaad overal ter wereld voor helaas

13 januari 2019 om 13:36

@psv 1913 Weer iemand met van die rare aannames en uitspraken. Om moe van te worden.

Wie heeft hier gezegd dat alle Nederlanders racisten zijn?

Lees eens wat zorgvuldiger en wees genuanceerd over wat je allemaal zegt kameraad.

Edit: spelfout

13 januari 2019 om 13:41

Inderdaad. Kijk maar naar Zuid-Afrika en Zimbabwe waar ze blanke boeren die geen vlieg kwaad doen en masse onteigenen zonder enige compensatie. Alleen omdat ze blank zijn. Gebeurt zoiets in Nederland ook?

13 januari 2019 om 14:40

@falcao En kijk naar Amerika of andere landen waar je sektes hebt waar ze massaal kindermisbruik plegen en het in die sektes is toegestaan. Moet die pedo die zoveel kinderen in kinderdagverblijf ‘t Hofnarretje misbruikte nu vrijgesproken worden omdat wat hij heeft gedaan minder groot is? We kunnen relativeren tot we erbij neervallen maar dat slaat nergens op. Racisme is aanwezig. Op sommige plekken meer dan oo andere plekken. Maar ontkennen, of relativeren, of doen alsof men overdrijft, of ervoor weg kijken is gewoon dom. Ik zeg niet dat Nederland een racistisch land is, of Nederlanders massaal racistisch zijn. Absoluut niet. Maar dat hier racisme voorkomt is een feit. Je kan met 1400 argumenten komen. Maar het blijft een feit.

Deschamps heeft 1000% gelijk. Wegwezen met die stoorzender. Voor hem 100 anderen bij Frankrijk.

13 januari 2019 om 11:20

Stoorzender? Benzema is alles behalve een stoorzender, een stoorzender houd het nooit 10 seizoenen lang vol bij de grootste club op aarde. Nee Benzema maakte 1 fout en het koste hem zijn baan bij de nationale elftal, zonde want hij paste er zo goed bij.

13 januari 2019 om 11:26

Niemand snapt ook dat Benzema nog steeds bij Real Madrid speelt maar ja..

13 januari 2019 om 11:31

haha Real zit vol met stoorzenders. Het is gewoon dat die stoorzenders sportief ook nog presteren. Ramos, Modric en ook Ronaldo waren zeker stoorzenders wanneer ze meer salaris wilden hebben. Of waarom zijn Benitez en Lopetequi zo snel ontslagen? Wie riep ook alweer dat bij Real vooral een people manager nodig was? Het is maar hoe je het begrip stoorzender definieert, maar voor mij valt dit er ook onder. Als je het gezag van je coach ondermijnt ben je gewoon een stoorzender.

13 januari 2019 om 11:44

Weet je wie een stoorzender was bij Real Madrid? José Mourinho, toen bestonden er ook groepjes in de kleedkamer met Camp-Mou dat bestond uit spelers als Dudek, Arbeloa, Alonso, Lopez etc, en de rest had zijn eigen groepje. Sinds Mourinho er is heeft niemand de sfeer verpest om persoonlijke redenen, zelf toen Ramos meer geld wou heeft hij nooit iets gezegd in de media zelfde met Modric. Dat jij alles gelooft wat de media schrijft is jouw keuze maar intern hebben Ramos en Modric nooit voor drama veroorzaakt binnen de kleedkamer, Lopetegui werd ontslagen omdat het niet verder kon, iedereen wou nog met hem werken hoor maar dat was Perez zijn keuze, Benitez had geen gezag over die jongens omdat hij ‘raak de lat’ spelletjes gaf op training.

13 januari 2019 om 11:50

Aldus Medalofhonor, die elke training en wedstrijd in de kleedkamer van Real Madrid te vinden is.

13 januari 2019 om 11:52

Neen ik volg Real alleen veelste te lang om echt nieuws en vals nieuws te onderscheiden. Het is algemeen bekend dat deze jongens 1 hechte familie zijn, moet je is vergelijken met de periode onder Mourinho.

13 januari 2019 om 12:15

Lul niet zo slap. Benzema is gewoon een crimineel, niks meer, niks minder. Je teamgenoot afpersen, dan ben je niet helemaal goed hoor. Bagatelliseer het even lekker: "hij maakte 1 fout". Haha. Hij kwam niet te laat op een training, hij perste een teamgenoot af. Weg ermee, stuk verdriet. Één van de grootste stukken tuig op de Europese velden.

13 januari 2019 om 12:30

Oei oei, wat een zure leven lijk jij te hebben Bomb-el, nou kan je hem wel een crimineel noemen maar zijn schuld werd nooit bewezen, in tegendeel hij werd vrijgesproken! Dus jij mag hem een tuig, of zelf een stuk verdriet noemen maar dat zegt meer over jou dan over Benzema.

13 januari 2019 om 19:38

Als jij fan van zulke gasten wil zijn, be my guest. Het zegt helaas wel veel over je karakter. Ook een fan van Ramos zeker?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
101 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. KantéMiddenvelder10
H. LlorisKeeper10
P. PogbaMiddenvelder10
A. RabiotMiddenvelder10
C. TolissoMiddenvelder10
K. BenzemaAanvaller10
L. HernándezVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.

379 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Madrid 34 23 2 0
2019/2020 Real Madrid 37 21 0 0
2018/2019 Real Madrid 36 21 1 0
2017/2018 Real Madrid 32 5 0 0
2016/2017 Real Madrid 29 11 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Elke speler van het Nederlands elftal zou een toevoeging zijn voor Duitsland’

Frank Wormuth is van mening dat iedere speler van het Nederlands elftal van toegevoegde waarde zou zijn voor de nationale ploeg van Duitsland. Dat zei de oefenmeester van Heracles Almelo dinsdagochtend...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren