Barcelona reageert op uitlatingen Frenkie de Jong: ‘Er is nog veel tijd’

Vrijdag, 11 januari 2019 om

Frenkie de Jong stelde de fans van Ajax afgelopen week nog maar eens gerust. De 21-jarige middenvelder maakt het seizoen af bij de Amsterdamse club. “Deze winter vertrek ik sowieso niet. Ik blijf honderd procent zeker tot het einde van het seizoen”, zo herhaalde De Jong op het trainingskamp in Florida. De Oranje-international wordt de afgelopen maanden voortdurend in verband gebracht met clubs als Paris Saint-Germain, Manchester City en Barcelona.

Guillermo Amor werd donderdagavond met de uitspraken van De Jong geconfronteerd. De oud-voetballer en directeur van de Catalanen wilde niet al te diep ingaan op de uitlatingen van de Nederlander. “Er is nog veel tijd”, antwoordde Amor na het bekerduel met Levante (2-1 verlies). Sportkrant Sport is ervan overtuigd dat De Jong vanaf komend seizoen in het Camp Nou zal spelen en wijst erop dat men op 27 december al melding maakte van een akkoord tussen De Jong en Barcelona.

Het kamp-De Jong zou akkoord zijn gegaan met een contract tot medio 2024, inclusief een oplopend salaris. Manchester City en PSG zijn weliswaar bereid om een hoger salaris uit te keren, maar de middenvelder voelt er naar verluidt meer voor om zijn loopbaan in het Camp Nou te vervolgen. In tegenstelling tot de andere clubs is Barcelona volgens de Catalaanse krant wel van zins om af te dingen op de vraagprijs van 75 miljoen euro.

Mundo Deportivo schrijft vrijdag dat Matthijs de Ligt zeer waarschijnlijk niet het tenue van Barcelona om de schouders zal dragen, al leek dat op basis van de berichtgeving van de laatste weken sowieso al geen realistische optie meer. Na de zomerse komst van Jean-Clair Todibo is het boek definitief dicht, zo klinkt het. Barcelona hoeft alleen een opleidingsvergoeding van vier ton aan Toulouse voor de bijna transfervrije verdediger te betalen, terwijl Ajax 65 tot 70 miljoen euro wil voor De Ligt.


Poll

Denk jij dat Frenkie de Jong van Ajax naar Barcelona zal gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door scepticus38)

65 tot 70m voor De Ligt dus. Na alle gekte toch een realistisch bedrag. Spijtig dat Mino ertussen zit want Barca heeft een hekel aan die man. Maar als je 65 tot 70 voor De Ligt vraagt snap ik niet goed dat Frenkie 75 moet kosten. Ik schat de waarde van De Ligt namelijk net iets hoger (5m) in dan die van Frenkie. Dus 60 tot 65 voor Frenkie dan.

11 januari 2019 om 08:55

Ben blij dat jij niet over de transfers gaat bij Ajax.

11 januari 2019 om 14:03

Goed lezen. Ik zeg enkel dat ik de waarde van De Ligt hoger inschat dan die van Frenkie. Het bedrag dat Ajax vraagt staat in het artikel.

11 januari 2019 om 08:57

Creatieve Middenvelders zijn in de markt gewoon duurder. Spitsen zijn het duurst. altijd zo geweest.

12 januari 2019 om 09:03

Hangt volgens mij toch ook meer van de kwaliteit, contractduur en leeftijd af. En De Ligt is ook golden boy gekozen. In jou redenatie moet spits Benzema meer kosten dan middenvelder Kroos en nog meer dan verdediger Varane dus?

11 januari 2019 om 08:59

Broekzak vestzak, hoe dan ook krijg je hetzelfde bedrag. Lekker belangrijk. Ik vind de bedragen voor beide spelers wel echt het absolute minimum dus als Barca wil afdingen kunnen de Frankie nog een jaar aan Ajax verhuren. Maar ik heb het njet voor het zeggen.

11 januari 2019 om 09:56

Ik kan me niet voorstellen dat je 70-80 mln moet aftikken voo een speler, hem een bijpassend salariis biedt om hem vervolgens te verhuren. Dat lijkt mij een onrealistisch scenario.

11 januari 2019 om 09:33

Omdat jij dat zo in schat snap je het niet.... ben je zo thuis in dat wereldje dat je van jouw inschatting uitgaat?

11 januari 2019 om 09:38

@filipmich

Quote: "65 tot 70m voor De Ligt dus. Na alle gekte toch een realistisch bedrag. Spijtig dat Mino ertussen zit want Barca heeft een hekel aan die man. Maar als je 65 tot 70 voor De Ligt vraagt snap ik niet goed dat Frenkie 75 moet kosten. Ik schat de waarde van De Ligt namelijk net iets hoger (5m) in dan die van Frenkie. Dus 60 tot 65 voor Frenkie dan".

Je gaat dus de vraagprijs van de ene speler bepalen op basis van een wandelgangenbericht over de vraagprijs van een andere speler. Ik sluit me aan bij @sta plaats en ben blij dat jij niet over de transfers gaat bij Ajax. Bovendien zijn al die berichten over vraagprijzen onzin. Een goede onderhandelaar zal nooit een vraagprijs noemen voor een speler die hij eigenlijk niet kwijt wil. Omdat je niet van tevoren weet hoever een potentiele koper bereid is te gaan en jezelf lelijk in de voeten schiet als je minder vraagt dan een koper bereid is om te betalen. Daarom heet het ook onderhandelen.

12 januari 2019 om 05:53

Weet je wat ik zo grappig vind, dat iedereen nu doet alsof het de normaalste zaak is hoe er over die 70-75 miljoen gepraat wordt. Als die artikel over psg nooit geweest was had iedereen gewoon gezegd dat Ajax 40 moet vragen voor de jong en ongeveer hetzelfde voor de ligt. Iedereen praat mekaar maar na en het lijkt alsof men niet weet waar die het over heeft.

12 januari 2019 om 09:46

@msn10

Quote: "weet je wat ik zo grappig vind, dat iedereen nu doet alsof het de normaalste zaak is hoe er over die 70-75 miljoen gepraat wordt. Als die artikel over psg nooit geweest was had iedereen gewoon gezegd dat Ajax 40 moet vragen voor de jong en ongeveer hetzelfde voor de ligt. Iedereen praat mekaar maar na en het lijkt alsof men niet weet waar die het over heeft".

Dat is natuurlijk niet zo. Om te beginnen, ik herhaal het nog maar eens voor de 10.000e keer, werkt het niet zo en zal Ajax helemaal geen vraagprijs noemen, maar de biedingen afwachten en die naast elkaar leggen om op basis daarvan te bepalen met hoeveel men bereid is genoegen te nemen. En omdat de belangstelling voor betreffende spelers enorm is, weten de geinteresseerde clubs dat ze met elkaar moeten concurreren en zullen de biedingen veel hoger zijn dan bij een mindere belangstelling. De hoge schatting van de marktwaarde van De Ligt en De Jong heeft helemaal niets te maken met het bod van Psg, maar met de enorme interesse die er voor het tweetal is. Het omgekeerde is juist het geval, het hoge bod van PSG heeft juist te maken met die hoge marktwaarde en de enorme concurrentie, al dient daarbij wel te worden aangetekend dat die marktwaarde fictief is zolang de spelers nog niet zijn verkocht. De kans dat ze verkocht worden voor het bedrag dat jij noemt, is echter te verwaarlozen.

11 januari 2019 om 09:46

Ik denk dat de uiteindelijke bedragen allemaal nog wel eens gaan tegenvallen. Dit was ook zo met Sanchez. Er werd gezegd dat Spurs 52 miljoen bood en zelfs eerder al dat hij voor een hoger bedrag weg zou gaan maar uiteindelijk bleek het 'slechts' 40 miljoen. Dit was en is een Ajax transfer record maar veel forum-Ajacieden waren best teleurgesteld omdat in het voortraject altijd veel hogere bedragen werden genoemd. Je kunt er donder op zeggen dat De Ligt en De Jong uiteindelijk ook niet voor 70 of 75 miljoen weggaan, maar voor beduidend minder. En dan zal Overmars weer zeggen, allemaal leuk die bedragen in de pers maar zie het maar eens echt er uit te slepen. Morrend akkoord met 54 miljoen zullen we maar zeggen.

Een ander voorbeeld is dat volgens BBC Sport, Chelsea 45 miljoen pond (50 miljoen euro) biedt op de Italiaanse middenvelder Nicolo Barella van Cagliari(tutto Mercato, via Talksport). Nooit gehoord van die gast dus dan lijkt de prijs van De Jong al normaler. Hij wil overigens niet naar Chelsea. Verder, Real Madrid zou bereid zijn om Manchester United te matchen in een aankomend bod van 90 miljoen pond (100 miljoen euro) voor Kalidou Koulibaly van Napoli (Il Mattino, via Talksport). Dan lijkt de prijs voor De Ligt ook normaler. Maar het is allemaal geloel, al die bladen en programma's moeten vol en de bedragen moeten omhoog anders is het geen nieuws.

11 januari 2019 om 11:25

Begrijp heel goed wat je bedoelt, maar een Lemar, Cancelo en Arthur zijn afgelopen jaar ook voor bizar hoge bedragen verkocht. Grote talenten, maar nog niet ontzettend veel gepresteerd. Lemar 1 jaartje goed bij Monaco en Cancelo was aardig bij Valencia, maar vooral ook international, waardoor 40 miljoen voor een rechtsback ineens ok was. De Ligt is met zijn 19 jaar hartstikke jong, 13-voudig international, aanvoerder Ajax, geweldige CL- en EL-wedstrijden gespeeld met een finale en vooral ook Golden Boy (grootste talent, niet alleen verdedigend, uberhaupt) en super gewild. Ik denk dat hij het wel gaat opleveren. Frenkie eigenlijk ook, maar inderdaad omdat het een middenvelder is en omdat grote, rijke clubs hem willen. Maar De Ligt is het in mijn ogen zeker waard. Die komt er wel.

12 januari 2019 om 10:00

@beastman

Quote: "ik denk dat de uiteindelijke bedragen allemaal nog wel eens gaan tegenvallen. Dit was ook zo met Sanchez".

Complete onzin en appels met peren vergelijken. Ajax had Sanchez voor veel meer kunnen verkopen dan die 42 miljoen die er uiteindelijk betaald is, maar Sanchez zette zijn hakken in het zand en wilde alleen naar Tottenham. Sanchez is een broodvoetballer en had desnoods arbitrage aangevraagd om weg te komen en gezien de nieuwe regels inzake het ontslagrecht had Ajax die zaak niet alleen verloren, maar ook met minder geld genoegen moeten nemen. Dat risico was eenvoudigweg te groot en daarom heeft de club uiteindelijk met het bod van Tottenham genoegen genomen. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt komen uit een land waar een heel andere mores gangbaar is en zullen niet ten koste van alles een vertrek bij Ajax willen afdwingen, maar gewoon door de voordeur willen vertrekken. Vooral de laatste niet, dat is een kind van de club. Bovendien was er voor Sanchez slechts geringe belangstelling en is die voor De Ligt en De Jong overweldigend. Clubs zullen met elkaar moeten concurreren en elkaar moeten overtreffen om deze spelers binnen te kunnen slepen en dat levert altijd veel hogere biedingen op dan dat er maar belangstelling is van een paar clubs. Bovendien staat iedere transfer op zich en gaat de aanname dat je bij de ene maar met minder genoegen zou moeten nemen omdat je dat met de andere ook hebt moeten doen, natuurlijk niet op.

11 januari 2019 om 10:34

hier zie je nou dat je geen verstand hebt van de waarde van een voetballer
Frenkie is meer waart voor een club dan de Ligt.

11 januari 2019 om 10:58

@pieter14: dat ligt er maar aan waar die club meer behoefte aan heeft. In het geval van Barca lijkt mij een transfer van de Ligt meer prio dan een transfer van Frenkie de Jong.

11 januari 2019 om 13:20

Het gaat om afkoopsommen. De Jong ligt vast tot 2022 en de Ligt tot 2021. Voor de Ligt wordt dus (afgezien van contante waarde correctie) 32 tot 35 mio per jaar betaald en voor de Jong 25 mio per jaar.

12 januari 2019 om 08:27

Terecht dat Barcelona geen zaken wil doen met Raiola.

12 januari 2019 om 09:22

Slaat helemaal nergens op! De Ligt was de ideale vervanger voor Piqué geweest. Een persoonlijke vete van zijn zaakwaarnemer met een club mag je daarvan nooit weerhouden. Zaken zijn zaken. Raiolo staat er om bekend het onderste uit de kan te halen voor zijn spelers daarom is hij zo geliefd. Clubs hem namelijk er een handje van om onervaren management te gebruiken. Terwijl een speler veel meer rechten heeft. Persoonlijk denk ik dat Bayern München de volgende stap word voor Mathijs, maar één van de leiders worden van het nieuwe Man United zou zeker ook niet slecht voor hem zijn

Barca wil afdingen... Nou marc geef ze 5 euro korting voor je geschiedenis bij die club.

11 januari 2019 om 09:26

Ik zou ze nog geen stuiver korting geven...

De Ligt is zoveel beter dan die Fransman. Dat is echt een matige voetballer maar geld is denk ik op in Barcelona. Ze willen van Coutinho af en deels met dat geld Neymar halen en dan Frenkie erbij en de pot is leeg.

11 januari 2019 om 09:11

Met alle respect maar waar baseer jij dat allemaal op? Wie zegt dat die nieuwsberichten te vertrouwen zijn. Ik vind dat er zo makkelijk gedacht word. Oh coutinho speelt slecht die zou wel eens verkocht worden 😅.

Iedereen moet gewoon betalen, maar Barcelona denkt weer special te zijn.
Ik weet een goede deal voor ze. 40 miljoen mogen ze hem hebben busquets

Barcelona heeft natuurlijk de romantiek om zich heen hangen maar hij heeft bij PSG veel meer kans om zich in de basis te spelen. Bij City wordt dat op dit moment ook lastig, al is er op termijn wel perspectief als Fernandinho afzwaait (en met Gundogan die telkens geblesseerd is).

Barca heeft net 2 cv’s gehaald dus de Ligt gaat dus niet waarschijnlijk niet naar Barca?

11 januari 2019 om 10:29

Niet echt. Murillo is gehuurd, Tobido zal niet direct basis gaan spelen en zal waarschijnlijk verhuurd worden. Al zou De Ligt komen, je speelt Pique en Umtiti niet zomaar uit de basis

11 januari 2019 om 13:03

Murillo heeft wel een koop optie, dus de kans is groot dat die met een beetje fatsoenlijk spel wel gelicht gaat worden. Verder is ook Lenglet net een half jaar terug gekocht voor 35 miljoen.

11 januari 2019 om 13:58

Koopoptie is 25m, das dubbel waarvoor ze hem wilden verkopen. Barca wou alleen maar huren als noodoplossing. Dus Murillo moet waanzinnig goed gaan spelen ineens, al kan het altijd natuurlijk

Laat Barca maar proberen af te dingen. Dan gaat het gewoon niet door. En de Golden Boy tegen Todibo afzetten die met een paar wedstrijden heeft gespeeld is natuurlijk ook een vergelijking van niets. Ze gaan lekker daar in Catalonië. Als ze zo doorgaan voorzie ik geen gouden tijden meer. Misschien moeten ze zich als ze geld willen besparen tot de eigen jeugd wenden. Heeft in het verleden ook veel succes gebracht.

11 januari 2019 om 11:15

Barca heeft de laatste jaren duidelijk laten zien dat besparen geen optie is. Beetje vreemde bewering.. en als messi stopt gaan de gouden tijden wel weer even duren. Leuk hoor een golden boy.. maar wat heb je eraan als die op de bank zit?

11 januari 2019 om 13:06

Bij Barcelona stroomt elk jaar weer jeugd door, het zijn alleen Rafinha's, Munirs en Bojans en geen Messi's, Iniesta's en Xavi's. Ik weet niet wat Barcelona er aan had kunnen doen om van die jongens wereldtoppers te maken. De jeugdopleiding is geen fabriek waar je op bestelling topvoetballers in elkaar schroeft.

12 januari 2019 om 09:11

Tobido is gehaald in een Marlon Santos scenario. Hij mag de voorbereiding meedoen maar wordt dan uitgeleend. Afhankelijk van zn ontwikkeling wordt deze het seizoen erna weer uitgeleend of krijgt hij de kans zich als reserve te bewijzen. Mogelijk wordt hij binnen 2 seizoenen ook gewoon verkocht. Dit heeft Barca (Abidal) heel duidelijk gesteld toen ze hem haalden en ook dat ze deze zomer nog een CV willen aantrekken voor het eerste.

Ik vraag me af waar jullie allemaal die wijsheid vandaan halen?
Ik heb met een makelaar een lijntje,en als ik hem jullie wijsheid neer leg dan moet hij zijn hoofd schudden, en vraagt hij wie die mijnheren zijn,als ik hem dan zeg,gewone putjesschutters dan legt hij de haak neer. Einde verhaal!

Mensen vergelijken hier de waarde van Frenkie met die van De Ligt. Vergeet niet dat middenvelder en aanvallers over het algemeen een hoger waarde hebben da verdedigers en keepers. Dit is misschien krom, maar wel een feit.

12 januari 2019 om 09:16

MARKTWAARDE-ONTWIKKELING Frenkie De Jong Actuele marktwaarde: 60,00 mln. € Laatste verandering: 28 dec. 2018. MARKTWAARDE-ONTWIKKELING Matthijs De Ligt Actuele marktwaarde: 65,00 mln. € Forum Laatste verandering: 28 dec. 2018 Dat komt niet van mij maar van de ratingbureau's

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

217 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 5 0 0 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Frenkie de Jong looft man die pas drie keer in actie kwam: ‘Heel goede speler’

Miralem Pjanic maakte afgelopen zomer de overstap van Juventus naar Barcelona. De vanuit Italië overgekomen middenvelder speelde tot dusver pas drie wedstrijden voor de Catalanen, waarvan slechts één als basisspeler. Desondanks...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren