Update: ‘NAC Breda neemt middenvelder transfervrij over van PSV’

Donderdag, 17 januari 2019 om

NAC Breda hoopt deze week Ramon Pascal Lundqvist van PSV over te nemen, zo melden het Eindhovens Dagblad en BN DeStem donderdagavond. Volgens de regionale media ligt de Bredase club ‘op pole position’ om de 21-jarige middenvelder, die in Eindhoven over een aflopend contract beschikt, aan te trekken.

NAC wil niet tot het einde van de transfermarkt wachten en hoopt uiterlijk dit weekend duidelijkheid te krijgen over de komst van Lundqvist, die op meerdere posities inzetbaar is. De multifunctionele middenvelder geniet naar verluidt interesse van een andere club uit de Eredivisie, maar de Zweeds jeugdinternational heeft ook opties in het buitenland.

Lunqvist is bij PSV niet meer in beeld bij de A-selectie van Mark van Bommel. Dit seizoen kwam hij namens de hoofdmacht alleen in actie tijdens de duels met Excelsior Maassluis en RKC Waalwijk in het kader van de KNVB Beker. PSV is bereid om mee te werken en legt de Zweed bij een vertrek niet al te veel in de weg.

Lundqvist is bij Jong PSV dit seizoen echter een van de revelaties in de Keuken Kampioen Divisie, met zeven goals en zes assists in zestien wedstrijden. Na rechtsback Khalid Karami en linksback Alex Gersbach, waarmee een mondeling akkoord is bereikt, moet Lundqvist de derde winterversterking worden voor NAC.

Update 13 januari 16.55 uur - NAC Breda 'serieuze optie' voor PSV-revelatie Lundqvist
Ramon Pascal Lundqvist bevestigt dat hij naar NAC Breda kan. De middenvelder van Jong PSV, die niet in beeld is voor de A-selectie van Mark van Bommel, erkent de belangstelling uit Breda na de 2-2 remise tegen Jong Ajax. "Het is serieus, ja. We zullen het zien. Dat is alles", aldus Lundqvist in gesprek met FOX Sports. Lundqvist is bij Jong PSV dit seizoen een van de revelaties in de Keuken Kampioen Divisie, met zeven goals en zes assists in zestien wedstrijden.

Update 14 januari 08.48 uur - NAC Breda wordt ‘aan lijntje gehouden’ en schakelt door
Ramon Pascal Lundqvist bevestigde zondag de interesse van NAC Breda. De aanvallende middenvelder schermt echter ook met belangstelling uit Griekenland en daardoor wordt NAC aan het lijntje gehouden, schrijft BN DeStem. De krant meldt dat NAC inmiddels heeft doorgeschakeld naar de ‘nummers twee en drie op de lijst’.

Update 17 januari 12.46 uur - ‘NAC Breda neemt middenvelder transfervrij over van PSV’
Ramon Pascal Lundqvist maakt transfervrij de overstap van PSV naar NAC Breda, zo meldt BN DeStem. Het regionale dagblad bevestigt dat de aanvallende middenvelder donderdagmiddag wordt gekeurd. Als hij de medische keuring doorstaat, zet hij zijn handtekening onder een contract tot medio 2021 in het Rat Verlegh Stadion. Als hij voor vrijdagmiddag 12.00 uur door NAC is aangemeld bij de KNVB, maakt hij mogelijk komend weekend al deel uit van de wedstrijdselectie voor het duel met Willem II. Wanneer alles volgens plan verloopt, dan staat Lundqvist vrijdag voor het eerst op het trainingsveld in Zundert. Het contract van Lundqvist bij PSV liep komende zomer af. Tijdens de onderhandelingen is NAC erin geslaagd om hem gratis over te nemen.


Poll

Denk jij dat Ramon Pascal Lundqvist deze maand naar NAC Breda zal gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door constant kante)

Leuke speler voor NAC. Zal het 1ste van psv toch niet gaan halen. Maar bij jong zeker een van de vaste pilaren. Kan voor NAC wel van waarde zijn.

14 januari 2019 om 09:20

Het is lastig oordelen maar ik had altijd het idee dat hij zichzelf iets te goed vond voor de PSV jeugd. En nu lijkt hij ook weer hoger te mikken dan Nac.
Als hij een grotere kans voor zichzelf ziet via de Griekse competitie dan wordt het lastig. Hopelijk vind NAC iemand met passie die echt wil!

17 januari 2019 om 12:57

Ramon Lundquist is een voorbeeld van een hele serie voetballers die door PSV of Ajax zijn opgeleid voor de (rest van de) eredivisie. Sterker nog, de jeugdopleidingen van beide clubs leiden, uiteindelijk, vooral op voor andere clubs dan zichzelf.

Mag trouwens wel aannemen dat PSV voor die gratis transfer nog wel een doorverkooppercentage heeft bedongen. Stel dat hij straks alsnog voor een mooi bedrag verkocht wordt moet NAC daar dan nog een deel van afstaan aan Psv, lijkt me heel normaal.

Als die Eredivisieclub Fortuna is(typisch Gun aankoop), dan kan NAC het alvast vergeten door salarismogelijkheden. (Zie Diemers)

10 januari 2019 om 21:48

Dat zegt niks hoor, de speler moet het zelf ook nog willen. Kan me zo maar eens voorstellen dat hij in Brabant wilt blijven. Is misschien gesetteld in Brabant en elke keer op en neer reizen naar Sittard lijkt me ook niet ideaal. Maar goed we zullen zien.

10 januari 2019 om 21:54

@ Joostinho88 als hij in Eindhoven woont is Sittard dichterbij dan Breda. Brabant is groot hè en Breda ligt echt aan de andere kant van Brabant dan Eindhoven

10 januari 2019 om 22:04

Nou ik weet de reistijd van ehvn naar Sittard niet maar het lijkt me sterk dat je er sneller bent dan dat halfuurtje van Eindhoven naar Breda, ok als je een zondagsrijder bent 35 min.

13 januari 2019 om 20:54

38 minuten van Eindhoven naar Breda, 52 minuten van Eindhoven naar Sittard. Allebei prima te doen dus maar Breda is dichter bij.

17 januari 2019 om 12:59

Hemelsbreed scheelt het inderdaad nagenoeg niets, qua afstand, maar over de weg is het 60 KM naar Breda en 75 KM naar Sittard.

10 januari 2019 om 21:54

NAC heeft een potje van 600.000 voor transfers deze winter, dus weet nog zo net niet of dat voordeel aan Fortuna zijn kant ligt of bij NAC, ik neig eerder naar NAC. Daarnaast heeft NAC met Carolina, Vloet en koch al het een en ander aan spelers gehaald van jong PSV, dus misschien wel een streepje voor. Qua ranglijst staat Fortuna en nu nog beter voor, maar die zijn 2 belangrijke spelers kwijt en bij NAC komen er juist veel terug van blessures. Kan daar alleen maar beter gaan. Qua fans en cultuur zijn beide clubs mooi! Dus alles bij elkaar denk ik dat NAC nu juist iets voor ligt als het een concurrent heeft aan Fortuna.

11 januari 2019 om 09:09

"qua fans en cultuur zijn beide clubs mooi!"

Meen je dit? is toch geen vergelijking.

11 januari 2019 om 09:44

Eens Bside, NAC steekt er met kop en schouders bovenuit, sowieso trouwens in het Nederlandse voetbal denk ik niet dat er een trouwere schare bestaat.altijd uitverkocht, ook bij degradatie, dat is vrij uniek.

Ik blijf het ook een raadsel vinden dat je met een steevast uitverkocht huis het toch voor elkaar krijgt altijd weer in de gevarenzone beland, hoe kan dat toch?

De speler die hoog op het verlanglijstje stond van Nijkamp en PEC afgelopen zomer. Lijkt me dus vrij logisch als ze nog een poging gaan wagen, binnen halen die speler.

Ik zie deze jongen zeker belangrijk zijn bij NAC. Onder Cocu kreeg hij al wat speeltijd maar hij heeft op een zeer ongunstig moment blessures gekregen. En bij de top word snel doorgeselecteerd. Ik vind hem echt goed maar bij PSV komt meer goeds aan en ook daarom mag hij weg. Ik gun hem een mooie loopbaan en zie hem graag terug bij PSV mocht hij het goed doen.

11 januari 2019 om 09:59

Paar jaar geleden werden Laursen, Scamacca, Paal, Ljunqvist en vooral Rigo een mooie toekomst toegedicht voor Psv. De eerste drie zijn al weg en ook bij Rigo heb ik de indruk dat hij er niet in slaagt het laatste stapje te kunnen maken (fysiek ook niet veel opgeschoten). Dat Ljungqvist uiteindelijk ook zonder al te veel kansen mag afdruipen, vind ik eigenlijk een verlies van de jeugdopleiding, die ook Obispo niet lijkt te kunnen klaarstomen voor een doorbraak.

11 januari 2019 om 14:48

Je vergeet Gudmondsson nog. Daarnaast had je nog dat duo uit Montenegro (Boljevic en die andere) en jongens als Leemans. Aan de verdere loopbaan van deze jongens kunnen we wel zien dat ze gewoon niet goed genoeg waren. Maar de scouting mag ondertussen ook wel tegen het licht gehouden worden. Vooral de jeugdscouting. Met als pijnlijk dieptepunt het maar niet kunnen vastleggen van Frenkie de Jong. Hij gaf zelf meermaals aan dat PSV niet doorpakte.

13 januari 2019 om 17:47

"daarnaast had je nog dat duo uit Montenegro (boljevic en die andere)"

Die andere was Boris Cmiljanic. Zo, wat een figuur was dat, zeg. Misschien wel een van de slechte spelers die ik ooit in het betaald voetbal aan het werk heb gezien.

Ik herinner met nog een wedstrijd van hem met Jong PSV tegen NEC die ronduit bizar was. Hij viel in en deed vervolgens gewoon helemaal niets. Ik denk dat hij zelfs de helft van de tijd met z'n rug naar de bal heeft gestaan. Na een tijdje ging hij zomaar op de grond liggen en opvallend genoeg nam niemand van zijn medespelers de moeite om naar hem toe te gaan of de bal buiten te trappen. En toen werd hij weer gewisseld.

13 januari 2019 om 18:28

Wat dacht je nu dan van Soulas. Dat is toch een schande voor je clubopleiding.......

17 januari 2019 om 13:05

Storing

"met als pijnlijk dieptepunt het maar niet kunnen vastleggen van Frenkie de Jong. Hij gaf zelf meermaals aan dat PSV niet doorpakte."

Huh? Waar heeft Frenkie dat dan aangegeven volgens jou? Want het is algemeen bekend dat Brands een grote fan van Frenkie was en hem direct een mooi contract onder zijn neus geduwd heeft maar dat Frenkie zelf nog wilde wachten. Dus wat heeft dat dan met 'doorpakken' te maken? De speler zelf bepaalt zelf wel wie er wanneer doorpakt en hoe. Zie het dossier Lainez. Ook daar beweren mensen dat het aan Ajax/overmars lag, maar wat kan Overmars n godsnaam doen als de speler steeds uitstel vraagt? Ajax kan Lainez niet tot tekenen dwingen, zoals Psv/brands dat niet konden bij Frenkie. En toen kwam Ajax.

Sowieso zou raar zijn wat jij stelt, omdat dit dus zou betekenen dat Frenkie eigenlijk naar PSV had gewild, maar dat hij nij Ajax eindigde omdat 'psv niet doorpakte'??? En ik maar denken dat Frenkie voor Ajax koos omdat hij liever naar Ajax wilde, ...

Ik vind het nooit snugger om als je tegen degradatie moet vechten wat jeugdspelers van de top 3 halen, die niet in beeld zijn bij het eerste. Dat soort spelers hebben totaal geen ervaring met wat er wordt gevraagd in een degradatiestrijd. Dan gaan gaat het er niet om of je een functionele techniek hebt. Dan moet je vechten voor elke meter. Als zo'n Lundqvist er nu naar toe gaat, verzuipt ie.

17 januari 2019 om 13:49

Eens aan dat soort spelers hebben clubs als NAC helemaal niets.

Deze Lundqvist zal wel in het rijtje voetballers à la Vloet - De Wijs - Koch - Tamata - Ritzmaier - Bertrams - Paal komen... Over een paar jaar kent niemand ze nog.

Afwachten wat er straks met de bewierookte Obispo en Rigo gaat gebeuren....

17 januari 2019 om 14:28

Lundqvist is een uitstekende speler en was al veel verder geweest zonder kruisbandblessure. Hij heeft daarnaast uitstekende statistieken in de JL met 7 goals en 6 assists in 17 wedstrijden en zit al een aantal jaar bij de selectie. De Wijs is tegenwoordig een basisspeler bij Hull City in de Championship (zeker geen slechte competitie), die zou makkelijk mee kunnen bij veel teams in de eredivisie. Vloet is geen hoogvlieger maar hij deed het prima en Nac heeft hem voor 6 ton verkocht wat voor Nac begrippen een leuk bedrag is. De rest van de talenten komt inderdaad wat tekort, al zou ik dat niet zeggen over Paal want dat was toch altijd een groot talent bij PSV.

Verwacht wel dat er bij die 'transfervrije' overgang nog wel een doorverkoopclausuletje opgenomen is. Kan me herinneren dat bij eerdere transfers van PSV naar NAC zo'n zelfde regeling getroffen is. Volgens mij waren dat oa die van Koch en Vloet die voor een schappelijk prijsje mochten verkassen mits daar een doorverkoopclausule aan gekoppeld zou worden.

Buiten dat om is het fijn dat NAC zo'n talentvolle speler toegevoegd heeft, die bekend is in Nederland, in de KKD al het nodige vechtvoetbal heeft mogen aanschouwen, in vorm is en op meerdere posities voorin te gebruiken is.

Helemaal met muhren (die op lijkt te bloeien in de winterstop) en kastaneer die op weg terug is en deze Lundqvist krijgt NAC weer meer mogelijkheden voorin. Zijn nog te veel afhankelijk van Te Vrede en Rosheuvel, dus hopelijk zijn er meer opties tweede seizoenshelft.

17 januari 2019 om 13:48

Met dien verstande dat Lundqvist een spelbepalende middenvelder is. Die moet je niet misbruiken door hem in de aanval te zetten.

17 januari 2019 om 15:08

Aanvallende middenvelder is toch ook voorin? Hij gaat geen spits spelen, maar dat zeg ik ook niet toch?

Ik verwacht dat hij het plekje achter Te vrede als aanvallende middenvelder, of hangend op links in kan vullen. Zal de concurrentie aan moeten gaan met Korte, Kastaneer, Fernandes en Muhren. Helaas is Ilic nog poosje geblesseerd.

In mijn meest ideale scenario komt een fitte Kastaneer op links en mogen Muhren (nog niet heel veel laten zien) en Lundqvist het uitzoeken op de aanvallende middenveld positie. Grote kans dus dat hij direct een basisplaats kan veroveren.

Toch altijd een beetje jammer. Jarenlang lees je regelmatig over een speler dat hij zo'n groot talent is waar zoveel van verwacht wordt. En aan het einde van het liedje gaat hij transfervrij naar een degradatiekandidaat...

Waar niet over gerept wordt en waar buitenlandse clubs beter in zijn is om een regeling om te nemen voor een doorverkooppercentage of een terugkoopcluasule. Al is het enkel maar om hem weer terug te nemen en door te verkopen bij genoeg interesse. Stel dat hij ineens goed begint te voetballen, dan heb je hem niet voor niets opgeleid.

17 januari 2019 om 15:23

"waar niet over gerept wordt en waar buitenlandse clubs beter in zijn is om een regeling om te nemen voor een doorverkooppercentage of een terugkoopcluasule."

Wie zegt dat die regeling er nu niet is? Er staat dat PSV na onderhandelingen akkoord is gegaan met een transfervrij vertrek. Als je een speler gratis laat gaan zonder dat er verder iets tegenover staat, dan valt er volgens mij niet zoveel te onderhandelen.

17 januari 2019 om 15:29

"waar niet over gerept wordt en waar buitenlandse clubs beter in zijn is om een regeling om te nemen voor een doorverkooppercentage of een terugkoopcluasule."

Klopt, daar wordt niet over gesproken, maar dat wil niet zeggen dat daar geen sprake van zou zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. IlićMiddenvelder184
A. VerschuerenMiddenvelder172
F. StokkersAanvaller173
S. van HooijdonkAanvaller165
S. CustersKeeper00
C. KramerKeeper00
N. OlijKeeper180
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

1 fan
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Real Madrid moet op korte termijn tweehonderd miljoen euro aan uitgaande transfers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren