‘Ik vrees dat de wedstrijden van Ajax tegen Real voor mij te vroeg komen’

Zaterdag, 5 januari 2019 om

Hassane Bandé trok afgelopen zomer met hoge verwachtingen van KV Mechelen naar Ajax, maar de Burkinees heeft nog geen enkele officiële wedstrijd gespeeld voor zijn nieuwe werkgever. De aanvaller raakte in de voorbereiding zwaar geblesseerd tijdens een oefenduel met Anderlecht en is nog altijd op de weg terug. Bandé hoopt in de tweede seizoenshelft minuten te kunnen gaan maken namens de Amsterdammers.

“Het gaat goed, ik loop al buiten op het veld, maar nog niet volledig pijnvrij”, vertelt de twintigjarige aanvaller, die in december nog een kleine operatie onderging om een schroef uit zijn enkel te laten verwijderen en ook niet mee gaat naar het trainingskamp van Ajax in Florida, in gesprek met Het Nieuwsblad. “Daardoor ben ik nog niet supermobiel. Het gaat allemaal ietsje trager dan verwacht, maar ik moet gewoon geduld hebben.”

Hoewel Bandé vooralsnog geen bijdrage heeft kunnen leveren aan de prestaties van Ajax in de Eredivisie en in de Champions League geniet hij al wel van zijn tijd in Amsterdam: “Het deed pijn om niet mee te kunnen doen, maar tegelijk was het wel vaak genieten. Het is een plezier om met zulke spelers te kunnen trainen. Of straks te gáán trainen.” Ajax neemt het in februari in het miljardenbal op tegen Real Madrid, maar Bandé zal dan, ondanks een sprankje hoop, waarschijnlijk niet van de partij zijn.

“Ik vrees dat die wedstrijden te vroeg komen. In februari zal ik allicht nog niet op Champions League-niveau zitten. Het zou mooi zijn als het toch lukt, maar evengoed speel ik dit seizoen gewoon nog wedstrijden met Jong Ajax. Ça ne me gène pas, daar schaam ik me niet voor. Zo kan ik de manier van spelen leren kennen.” Zijn langdurige afwezigheid heeft er mogelijk wel toe geleid dat de achterban zijn prijskaartje van acht miljoen euro inmiddels een beetje vergeten is: “Aangezien ik er een tijdje uit lag, is de druk nu misschien minder groot, ja. Dat kan een goeie zaak zijn.”


Poll

Denk jij dat Hassane Bandé dit seizoen nog belangrijk gaat worden voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door frigel50)

Heeft veel gekost, en nog steeds weten we met z'n allen niet wat hij kan. Al had hij zelfs als hij fit was dit seizoen reserve gestaan, want zoals het nu staat bij Ajax loopt dat als een trein.

5 januari 2019 om 12:00

Je kan moeilijk zeggen dat hij wissel had gestaan, omdat het goed loopt. Misschien met hem erbij was het ook wel goed gelopen toch?

5 januari 2019 om 17:02

Wat een onzin man, je weet helemaal niks over deze speler. Voor hetzelfde geld is het de nieuwe overmars. Het loopt heel goed indd, maar als Bande fit was geweest heb je geen idee hoe en waar hij zou zijn. Hopen dat hij snel fit is, volgend jaar zal echt zn seizoen worden d ek ik

Bande, Johansen, Neres, Lang, Cerny en dan ook nog de jeugd. Daarnaast wordt ook nog geprobeerd om die Lainez te halen deze winterstop al. Het is echt dringen op de vleugels. Concurrentie is goed, alleen is dit nu niet iets te overdreven?

5 januari 2019 om 11:51

Johnsen en Cerny kan je gewoon afschrijven. Die gaan nooit belangrijk worden voor Ajax1, simpelweg omdat ze het niveau niet hebben. Lang vind ik ook een twijfelgeval dus dan is Lainez opeens al welkom, zeker gezien het dreigende vertrek van Ziyech en Neres

5 januari 2019 om 11:57

Het is voorlopig alleen maar glazen bol kijken wat je doet, de realiteit is dat Ajax op dit moment teveel spelers voor 2 posities heeft. Wat daaruit voortvloeit is dit soort geruchten, loze berichten en onrust binnen de spelersgroep.

5 januari 2019 om 12:05

Is die glazenbol niet iets waar je zelf ook inkijkt ? Blijft speculeren voor ons maar degene die erover gaan beslissen intresse te hebben in nog een buitenspelen. Dat kan idd betekenen wat Sparta-Ajax zegt dat er een aantal spelers te ligt bevonden worden.

5 januari 2019 om 12:06

Zo breed hebben we het niet op de vleugels hoor, eigelijk alleen Neres op de bank die wat toevoegt, Johnsen, Cerny en Lang zijn geen Ajax waardig materiaal dus snap best dat ze opzoek zijn naar een buitenspeler (Lainez)

5 januari 2019 om 12:06

Maradungatje jij doet niets anders hoor. Ik heb nog niks van die onrust gehoord die je suggereert, bovendien zijn die vleugelspeler van jou verdeeld over 2 teams en niet alleen Ajax 1. Je wilt als Ajax stappen maken en doorgroeien, dan kun je de helft van de door jou genoemde namen gewoon beter vervangen met spelers die wel iets toevoegen. Kijk jij überhaupt wel eens naar Johnsen, Cerny en Lang? De Cerny die iedereen graag in Ajax 1 wilt zien is de Cerny waar men 5 jaar geleden potentie in zag. Johnsen en Lang hebben vooralsnog het niveau ook niet. Moeten we er dan genoegen mee nemen en volgend jaar weer voor de winter klaar zijn in Europa? Dan beginne dezelfde fans te klagen dat Ajax niet in kwaliteit wil investeren.

5 januari 2019 om 12:12

Gelukkig kijkt overmars ook vooruit, je kunt het glazenbol noemen, maar het is toch van belang vooruit te kijken! Je noemt nu een rijtje spelers waarvan we langzaamaan afscheid moeten gaan nemen.. gewogen en te licht bevonden.. Overmars speelt nu al in op mogelijke vertrekken van de basisspelers.. lijkt mij prima! Hoeven we er niet op het laatste moment achter te komen dat de selectie niet op orde is

5 januari 2019 om 12:47

Als dat al glazen bol kijken is durf ik ook wel in die glazen bol te kijken en je te melden dat Cerny en Johnsen het niveau niet hebben en ook niet gaan halen binnenkort. Zijn enorm wisselvallig en een blessure bovenop de al stagnerende ontwikkeling van Cerny was funest vrees ik.

5 januari 2019 om 13:50

@ maradungatje Probleem is alleen dat Cerny and Johsen niets toevoegen. Als Ajax om de prijzen wil meedoen (eredivisie, Beker) en ver wil komen in de Champions League, dan is het van belang dat meerdere posities kwalitatief dubbel bezet zijn.

Met de nadruk op kwalitatief. Je kan wel 30 spelers hebben maar als er daarvan maar 11 goed zijn en je sterspeler geblesseerd raakt heb je er niks aan.

Daarnaast maken veel spelers die je opnoemt hun minuten in Jong Ajax, en zullen dat voorlopig ook nog wel blijven doen.

Met het oog op continue verbetering (wat Ajax na moet streven) is het van belang dat spelers zoals Lainez binnen worden gehaald, naast het feit dat Bande er al is. Dan kunnen zij in de luwte wennen en af en toe minuten maken zodat ze er kunnen staan zodra spelers zoals Neres en Ziyech verkocht worden.

Het slaat nergens op om weer een paar jaar in de tijd terug te gaan, waar we van dergelijke spelers verwachten dat zij er direct stonden. Dit liep nagenoeg bijna altijd mis, met een uitzondering daargelaten.

5 januari 2019 om 15:17

@ Feelingood

Inderdaad, in de begin jaren van Overmars maar ook daarvoor kon ik altijd zo kwaad worden omdat Ajax doodleuk sterktehouders verkocht en daar niets vergelijkbaars voor terug haalde. En denken dat je daar niet slechter van zou worden. Eindelijk word er nu pas gewerkt zoals Cruijff het bedoeld had, vroegtijdig anticiperen op transfers van sterktehouders en gewoon de beste (potentiã«le) kwaliteit kopen die je kunt vinden wanneer er geen eigen alternatieven zijn. Persoonlijk ben ik erg lang tegen Overmars geweest, maar hij lijkt zijn ritme te hebben gevonden.

5 januari 2019 om 11:54

Bij Bandé is het natuurlijk de vraag hoe hij terugkeert van z'n blessure, Johnson, Lang en Cerny acht ik niet goed genoeg voor Ajax 1, Neres wordt sinds vandaag in verband gebracht met een transfer naar China en dan heb je Tadic en Ziyech ook nog, waarbij ik van Ziyech verwacht dat hij aankomende zomer weg is. Dan heb je wel versterkingen nodig en met o.a Lainez kan je alvast inspelen op het vertrek van bijvoorbeeld Ziyech.

5 januari 2019 om 13:44

Lainez en Ziyech zijn toch twee totaal verschillende type voetballers?

5 januari 2019 om 16:21

Voor Ziyech is Tadic al gehaald afgelopen zomer dus het is niet onlogisch dat de volgende aankop dan weer een ander type is dan Ziyech. Zie zelf het liefst twee flitsers op de vleugels zoals bij Psv.

5 januari 2019 om 11:59

Aan de andere kant, je speelt met Ziyech en Tadic op de flanken. Ziyech vertrekt sowieso over 6 maanden. Johnsen, Cerny en Lang wordt niks vrees ik. Neres gaat misschien ook nog. Dan houd je Tadic en Bandé nog over waarbij we niks van Bandé weten tot nu. Dan zou Lainez niet overbodig zijn en het blijven van Neres ook niet. Dan kan je Tadic altijd nog op 10 zetten. In de jeugd lopen voorlopig alleen Kühn en eventueel die nieuwe Traore, maar die zijn ook pas 17/18.

5 januari 2019 om 12:03

Maradungatje.... sorry hoor maar begrijp niet waarom je Lang noemt. Die komt totaal niet in het plaatje van ten hag voor en terecht. Niet goed genoeg. En cerny....jammer maar ook te licht bevonden. Johnsen heb ik ook nog niks speciaals zien doen. Het is helemaal niet dringen. Die spelers die jij opnoemt naast bande zijn op Neres na allemaal niet in de picture.

5 januari 2019 om 12:51

Precies. Mensen vergeten dat ons huidige systeem uit armoede is geboren en ook de grootste reden is dat Neres wat minder functioneert momenteel. Hoewel ik geniet van dit seizoen hoop ik dat we volgend seizoen weer met 2 vleugelflitsers spelen. Neres lekker die gaten tussen de centrale verdediger en de back laten induiken en genieten. Tadic kan dan als 10 spelen, aangezien hij toch al de vervanger van Ziyech had moeten zijn afgelopen jaar.

5 januari 2019 om 13:11

Het huidige systeem is niet uit armoede, maar uit luxe geboren. Best mogelijke elftal uit alle beschikbare spelers.

5 januari 2019 om 13:28

Het is maar zoals je het bekijkt. Dat er in de selectie maar 1 snelle buitenspeler zit is gewoon armoede. Mede daarom is er gekozen voor een systeem waar Neres de dupe van is.

Voor de mensen die zeggen dat het druk is op de vleugels; in de CL kan je niet aankomen met Johnsen, Cerny of Lang. We hebben kwaliteit nodig en geen kwantiteit. Lainez lekker halen en dan hopelijk komend jaar met Neres en Lainez op de vleugels en Tadic op 10. Smullen geblazen!

Edit: kwantiteit i.p.v. kwaliteit.

5 januari 2019 om 11:56

Ik ben bang als die Chinezen akkoord gaan met de vraagprijs die Marc voor ogen heeft het voor Neres over en uit is bij Ajax. Ze bieden 30, Marc vraagt 40, dat zijn bedragen die niet onoverbrugbaar zijn.

5 januari 2019 om 12:12

Volgens VI heeft Ajax een nul op rekest gegeven. De Telegraaf zegt dan wel weer 40 miljoen, maar ik denk niet dat Overmars een speler van 21 zo makkelijk laat gaan die vorig jaar nog 25+ goals/assists haalde als 20-jarige, omdat hij nu in een wat mindere periode zit. Als Ziyech vertrekt heb je met Neres een speler die Ziyechs rendement kan halen. Toch een fijner idee dan een Mexicaan van 18 met 5 goals in 50 wedstrijden. Al snap ik wel dat mocht er echt een bod van 40+ miljoen komen dat het niet te weigeren valt. In 2 jaar tijd maak je dan toch zo'n 30 miljoen winst op een speler die niet eens onomstreden is.

5 januari 2019 om 12:15

Janta

Ja klopt als Neres vertrekt moeten we daar ook iemand voor halen. Geen idee wie, misschien eens gek doen en Pavon proberen toe te voegen aan onze Argentijnse enclave. Xou het wel zeer jammer vinden want Neres is de leukste speler om naar te kijken vind ik. Zal zijn wedstrijd tegen Willem 2 nooit vergeten. Wat een mooi verjaardagscadeau was dat pff.

5 januari 2019 om 12:16

Zytto

40 miljoen vind ik aan de lage kant eerlijk gezegd. Braziliaan, 21 jaar en goede cijfers in de tijd die die speelt. Bovendien speelt die bij talentenfabriek Ajax, 50 miljoen zou ik er toch echt voor willen zien aangezien hij statistisch niet minder is dan Lozano....

5 januari 2019 om 12:55

Mark weet echt wel wanneer het ijzer heet is. Die jongen heeft een stormachtige opkomst gehad en zijn waarde steeg enorm tot zijn vormdipje. Zelfs met dat dipje is zijn waarde gelijk gebleven in plaats van gedaald en dat zegt voldoende. Wanneer Neres een erg goede tweede seizoenshelft speelt zie ik zijn marktwaarde wel stijgen tot zo'n 35 miljoen. Dat is dan een stijging van 10 miljoen. Dan is het ook zomerstop dus mogen die Chinezen terugkomen met een echt megabod..

5 januari 2019 om 13:48

@ajaxf1

Vooralsnog is Neres een reserve speler bij Ajax. Ik zie een aantal positieve punten bij hem, maar tactisch heb ik nog wel eens mijn bedenkingen. Ik denk dat jouw inschatting van 50 wat te optimistisch is.

5 januari 2019 om 15:51

Ik heb andere clubs in grotere competities mindere voetballers voor megabedragen zien vertrekken. Wat is wijsheid.

5 januari 2019 om 15:56

Ik denk dat die 50 een bedrag is wat niet te weigeren valt gezien de situatie. We spelen nog in 3 competities en hij is onze enige buitenspeler met snelheid en een actie. Verkeert helaas in mindere vorm maar zelfs daarin weet hij nog goede statistieken te overleggen. Eigenlijk wil je zeggen dat hij niet te koop is maar dat kan niet, dus dan vind ik 50 miljoen een acceptabele prijs om je seizoen overhoop te gooien. Daarmee kan je in ieder geval snel schakelen en een vervanger halen.

Te vroeg?! Je hebt nog geen deuk in een pakje boter geschoten. Zou je niet eerst even wat wedstrijden spelen voordat je überhaupt kan praten over Real Madrid.

5 januari 2019 om 12:04

Zou je misschien ff goed kunnen lezen en begrijpen wat hij bedoeld?

Wel leuk dat Ajax met Bande een soortgelijke situatie heeft als PSV met Romero, maar de Ajacieden hebben er wel leedvermaak door

5 januari 2019 om 12:17

Ik ben Ajacied, snap niet wat er leuk is aan beide situaties..

5 januari 2019 om 12:32

Wat is er in hemelsnaam vermakelijk aan de situaties van Romero en Bande? Niemand vind dit leuk, stel je niet zo aan joh..

5 januari 2019 om 15:25

@ tjoepita

Ik wens het niemand toe om in de lappenmand te zitten. Wellicht moet je iets minder aantrekken van puberale reacties op andere (voetbal) platformen.

Heb hem alleen maar op youtube filmpjes. Hoop dat hj helemaal geneest en dat we snel kunnen zien hoe hij zich in Ajax zijn weg vindt. Vind het afgelopen jaar wel triest voor hem!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Jong Ajax 2 0 0 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2017/2018 KV Mechelen 25 11 2 1
Laatste voetbalnieuws

Licht aan het einde van de Ajax-tunnel voor Hassane Bandé

Ajax maakte op 4 december 2017 bekend Boureima Hassane Bandé gecontracteerd te hebben. Bijna twee jaar later wacht de Burkinees nog altijd op zijn eerste officiële speelminuten in het eerste elftal....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren