Transfer lonkt voor Ryan Babel: ‘Veel clubs hebben belangstelling getoond’

Dinsdag, 18 december 2018 om 12:45Tim Siekman • Laatste update: 13:31

Ryan Babel lijkt Besiktas na dit seizoen achter zich te laten. De 31-jarige aanvaller heeft in de afgelopen periode om de tafel gezeten met de clubleiding, maar van een nieuw contract is het niet gekomen. Winnie Haatrecht, zaakwaarnemer van de Oranje-international, vertelt dat een dienstverband na komende zomer onwaarschijnlijk is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Ryan Babel in de toekomst nog in de Eredivisie actief zal zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door nouma123)

Terug naar Ajax wellicht? Een echte teamplayer die de club kent

18 december 2018 om 13:01

Mag weg naar waar die wilt als die maar weg is van besiktas

18 december 2018 om 13:03

Op het veld is het een tamplayer ja, maar hij zal ongetwijfeld Ajax net als de laatste keer als tussenstap zien en na een half jaar/jaar weer weg willen. Liever niet dus wat mij betreft.

18 december 2018 om 13:18

Mwa, hij is nu 31 en heeft misschien het buitenland wel gezien nu. Ik zou hem graag terug zien komen. Met zijn 31 nog relatief jong om zeker nog een aantal jaren van meerwaarde te kunnen zijn.

18 december 2018 om 14:05

Laten we hopen dat Ajax naar dit seizoen niet meer als tussenstap wordt gezien..

18 december 2018 om 17:20

Dat hij Ajax een paar jaar terug als tussenstop zag had hij al bij voorbaat aangegeven. Hij heeft zijn eigen contract bij Hoffenheim moeten afkpen om zijn loopbaan te redden. Terug bij Ajax heeft hij het prima gedaan, ondanks een vervelende blessure en niet ontzettend veel doelpunten. Hij speelde volwassen en was een goed aanspeelpunt. Hij heeft het daarna goed gedaan bij deportivo en Besiktas. Nu is het tijd om terug te keren omdat Ajax hem goed kan gebruiken en hij toch zeker niet voor niets zijn haar rood heeft geverfd. Hij is ook gewoon nodig ter overbrugging van de terugkeer van Suarez in 2020-2021.

18 december 2018 om 13:30

ik zit niet op Babel te wachten. Voegde 2 jaar gelden al amper wat toe en wil wel de hoofdprijs verdienn. Veel plezier in de zandbak. of China. Of natuurlijk de droombestemming Amerika, omdat ze zich dan de rappers voelen die ze eigenlijk willen zijn....

18 december 2018 om 13:40

Vind het nu toch wel een ander verhaal. Destijds had Babel veel blessures gehad en was hij niet zo ervaren als hij nu is. Het vorige seizoen bij Besiktas en in Oranje heeft hij heel verdienstelijk gespeeld. Zou hem graag zien overkomen als tweede spits ipv Huntelaar als hij er mee stopt.

18 december 2018 om 14:26

Babel prima speler. Veel ervaring en heeft nog wel een flitsende actie in de benen. Kan denk ik nog best mee in de subtop van Europa, dan zou de defensie van een gemiddeld eredivisie team best te passeren zijn neem ik aan.

18 december 2018 om 22:12

Ik vind hem voor Ajax, gelet op het huidige niveau van deze club, nou niet direct een versterking op het veld. Ik denk dat hij met zijn ervaring bij Feyenoord nog wel een grote meerwaarde zou kunnen zijn. Babel kan met zijn drive en redelijk constante spel daar veel creativiteit in die aanval gooien, meer dan Larsson nu laat zien imo.

Babel mag weg vraagt veel te veel geld en doet niks.

Als hij er zelf zin in heeft zou hij een hele leuke vervanger van Huntelaar kunnen zijn. Echter zie ik Huntelaar ook nog wel een seizoen door willen gaan.

Zou Babel niet wat zijn voor Ajax aangezien hij toch transfervrij is? Hoe denken Ajacieden hierover, zouden jullie hem graag zien terugkeren? Als is het maar als backup!

18 december 2018 om 13:20

Wat mij betreft welkom. Ik vraag me alleen wel af of hij zich kan schikken in een rol als bijvoorbeeld die van huntelaar.

18 december 2018 om 14:19

Welkom, maar alleen als Klaas-Jan weg gaat. Aan twee ervaren spitsen op de bank heb je niks.

18 december 2018 om 16:30

Deze Babel vraagt €3 miljoen. Kan Ajax dat betalen? Hij verdient nu €2,1 bij Besiktas en neemt daar geen genoegen mee.

We hebben niks meer aan babel aangezien hij al 6 maanden nergens te bekennen is. Daarnaast is hij meerdere keren onrespectvol geweest tegenover de club. Dat zijn zaakwaarnemer aangeeft dat hij alleen maar gericht is op besiktas.... laat me niet lachen. Babel is 6 maanden lang bezig met dingen buiten het voetbalveld en doet niks op het veld.

Er gaan geruchten rond dat besiktas met hem aan het onderhandelen is over een nieuwe contract, maar ik zou hem gewoon 2 opties geven:

1. Of je zoekt een club in de winterperiode die je wilt overnemen. Ik wil geen bullshit van hem en zijn zaakwaarnemer zoals in de zomer. Waarbij ze een transfer wilde forceren naar Brazilië, maar niet wilde weggaan nadat besiktas het aanbod accepteerde.
2. Of je gaat in de reserves rotten. Zeer simpel!

18 december 2018 om 13:23

Is BJK niet bezig met het salarishuis inkrimpen, omdat het financieel niet goed gaat? Ik las dat Pepe weg was, in onderling overleg, en dat ook Negredo niet meer bij BJK speelt. Gaan er meer mensen volgen?

18 december 2018 om 13:29

Ik zou echt niet weten waarmee het bestuur bezig is om eerlijk te zijn. We hebben in de zomer 10 miljoen euro ofzoiets winst gemaakt op transfers en de jaar ervoor hadden we cenk voor 25 miljoen verkocht, dus snap ik echt niet waar het geld naartoe is gegaan.

Als ze de salarishuis wilde verminderen dan hadden ze dat in de vorige transferperiode moeten doen en niet tijdens het seizoen zoals bij negredo en pepe. Ik ga er wel van uit dat we in de winterperiode afscheid zullen nemen van een paar spelers.

18 december 2018 om 17:35

Heel misschien zitten ze schulden aflossen ? Weet je wel, die honderden miljoenen euros dat elke Turkse club schuldig is ?

18 december 2018 om 18:42

Daar hadden ze dan aan moeten denken voordat ze iedereen een salaris van 2 miljoen of hoger gaven, gangstarr. Ik had dit al eerder gezegd, Fikret Orman riep in de zomer dat we Pepe niet hebben gehaald om hem na een jaar al door te verkopen. Er waren twee geïnteresseerde Engelse clubs (o.a. Wolves) en er lag een bod van rond de 4 miljoen euro. Vida konden ze verkopen voor 12-13 miljoen, dat hebben ze ook niet gedaan.

18 december 2018 om 19:24

Ik denk dat Fiko niet denkt in salarissen, maar in totaalplaatjes. Uiteindelijk heeft Pepe jullie misschien 8m of iets dergelijks gekost. Dat waren wij kwijt aan Belhanda of Maicon, zonder zijn salaris mee te tellen. Fiko doet gewoon goede zaken vind ik. Cenk verkopen voor 20+ , wie doet hem dat na ? Dit jaar hebben jullie gewoon slecht ingekocht. Zeg maar gerust niet ingekocht.

18 december 2018 om 22:11

Salarissen worden uitbetaald in euro's, en de Turkse lira is ernstig gezakt ten op zichte van de euro. Vandaar dat het salarishuis moeten inkrimpen

19 december 2018 om 15:03

Als ze veel geld vragen en niks doen wat er verwacht word van hen mogen ze weg of moeten verkocht worden naaf ergens ander!

Zie Babel ook best voor PSV spelen als Ajax al teveel aanvallers heeft.

18 december 2018 om 13:43

Babel gaat nooit naar PSV. 😂

18 december 2018 om 14:31

Ik vind het wel een beetje opmerkelijk dat menig Ajax supporter Robben wel een reële optie vindt om voor Ajax te kiezen, maar een Babel zou nooit gaan PSV gaan. Dat terwijl een Andy van der Meijde en Siem de Jong ook voor PSV gekozen hebben.

18 december 2018 om 13:43

Waarom zou Babel dat willen, ik denk dat hij alleen naar de Eredivisie komt als hij bij Ajax kan spelen.

Mijn verwachting is dat hij gaat proberen om in de MLS te spelen, maar wie ben ik om dat te voorspellen

18 december 2018 om 17:22

Omdat Babel bij PSV een vrijere rol zou krijgen dan bij Ajax. Daarnaast is het goed dat we meerdere clubs hebben met CL-niveau.

Ik als BJK fan zou het toejuichen als hij zou vertrekken, hij heeft zen tijd gehad en besiktas moet gewoon verjongen. We zijn volgens mij een van de 'oudse" clubs van Turkije. Leuke speler maar veel te zware salaris voor de toegevoegde waarde.

18 december 2018 om 17:38

Hoe kan je dat nou zeggen ? Hij is momenteel jullie beste aanvaller. Je hebt het over verjongen, hebben jullie al een jonge, talentvolle linksbuiten in jullie gelederen dan ? Fenerbahce deed ook Josef, Giuliano weg. Ik hoef denk ik niet verder uit te leggen hoe dat ervoor staat.

18 december 2018 om 17:46

Nou sorry hoor hij is zeker niet ons beste aanvaller..en bovendien hij speelt al een tijdje niet..mr. Babel wil een superpensioen verdienen met 3M euro netto + 1M euro aan tekengeld..bovendien scheldt beledigt hij een moeder van een supporter..net neemt ie afscheid van Pepe op zijn Insta met een Liverpool teneu..wat mij betreft is het een gedane zaak met mr. Babel bij Besiktas..ik wens m succes bij zn nieuwe club..

18 december 2018 om 18:11

Lens, Pektemek, Quaresma, Love, Guven, Babel, Tore. Jullie aanvallers. Elke voetbalkenner zet dan de namen van Babel en Quaresma op het bord en denkt dan na over de spits.

18 december 2018 om 18:52

Jaa Gangstarr maar je snapt toch wel dat hij 4M per jaar niet waard is of ben ik nou gek?

18 december 2018 om 19:20

Dit zijn onderhandelingen. Fiko begint van onderen en zij van boven. Logisch toch ? Als jij komt met 2m, dan gaat Fiko 1.5m zeggen. Als jij 3m zegt, dan hoop je uiteindelijk dat ze 2.5m zeggen. We vergeten soms dat die spelers voor de centen komen naar Turkije.

19 december 2018 om 08:22

Ja kijk je zegt het zelf, als Babel volgens onze beste aanvaller is dan heeft Besiktas een groot probleem. Babel is goed maar hij heeft zen tijd gehad en hij is het salaris niet meer waard. Daarbij dit seizoen halen we de kampioenschap toch niet volgens mij dus gewoon de jeugd de kans geven dan weet je tenminste wie goed genoeg is om volgend jaar mee te doen.

Babel vind 2 miljoen netto te weinig en dan denken dat sommige gasten dat ajax een optie is voor Babel
met een salarishuis van minder dan 1 miljoen netto. Hij moet ook als 2e spits fungeren haha.

18 december 2018 om 16:10

Toch vreemd dat er 2 rondlopen met een salaris van 3 - 3.5 mln bij Ajax. En 3 van 1.5+ mln.

En Babel wil idd zn contract wel verlengen voor wat hij nu verdient en niet een miljoen minder wat geboden is door Besiktas.

18 december 2018 om 16:32

Besiktas heeft het huidige salaris geboden, 2.1 miljoen. Ik weet niet hoe jij erbij komt dat ze een miljoen minder hebben geboden. De onderhandelingen lopen juist spaak omdat Babel en Haatrecht een forse salarisverhoging eisen.

18 december 2018 om 16:39

Heb begrepen bij ziggo sport dat Babel 3 miljoen verdient(de) en dat Besiktas nieuwe contract aanbood van 2 miljoen. (netto of bruto daargelaten)

Edit: Jouw schrijven klinkt logisch, dank voor je opmerking.

18 december 2018 om 18:46

Riepen ze dat echt bij Ziggo Sport? Beetje amateuristisch dan van hun kant, dit konden ze letterlijk op internet vinden. Overigens zijn het in Turkije altijd netto-bedragen. De loonbelasting voor voetballers is iets van 15% en die geeft de overheid weer terug aan de clubs onder de voorwaarde dat ze het investeren in andere branches.

18 december 2018 om 19:10

Bij rondo werd erover gesproken vorige week of ervoor, anders had ik dit niet geschreven daar ik niet thuis ben in het Turkse voetbal. De rest van jouw uitleg is herl duidelijk. Dank

Ik kijk niet naar Besiktas, maar afgaand op zijn prestaties in Oranje snap ik de zure beoordelingen hier over Babel niet. In Oranje functioneert ie super en hij werkt keihard. Een goeie teamspeler die ook daadwerkelijk wat toevoegt. Dat vind ik reuze knap, want ik vond het altijd maar een net niet speler. Ik gun 'm een mooie nieuwe club. Subtopper in Duitsland oid zou mooi zijn. Of ergens in de Premier League?

18 december 2018 om 17:23

Ik zeg HSV als die promoveren, Hertha of Frankfurt.

In oranje doet Babel het voorbeeldig. Werkt harder dan ik ooit van hem verwacht had, speelt gedisciplineerd en in dienst van de ploeg en er gaat genoeg dreiging uit. Gezien zijn financiele eisen, denk ik dat hij naar een exotische competitie (vs, China, Midden Oosten) gaat, tenzij er nog een subtopper uit een grotere competitie komt. Nederlandse ploegen gaan zijn salariseisen niet inwilligen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Besiktas5430
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
C. LarinAanvaller2413
V. AboubakarAanvaller2113
A. HasićAanvaller82
U. YuvakuranKeeper50
C. TosunAanvaller12
Javi MonteroVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.

86 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren