Modric kritisch op Ronaldo en Messi: ‘Niet eerlijk tegenover het voetbal’

Zaterdag, 15 december 2018 om

Luka Modric werd onlangs verkozen tot winnaar van de Ballon d’Or en de middenvelder was daarmee de eerste speler die de tien jaar durende dominantie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo wist te doorbreken. De Kroaat was echter niet volgens iedereen de verdiende winnaar en Diego Simeone had bijvoorbeeld liever gezien dat zijn pupil Antoine Griezmann met de trofee aan de haal was gegaan. Modric meent op zijn beurt dat er wat anders achter de opmerkingen van de trainer van Atlético Madrid schuilging.

“Ik kan het begrijpen dat Simeone een van zijn eigen spelers, Griezmann, wil verdedigen en denk dat hij de beste was, maar zijn gevoel dat hij Real Madrid en zijn spelers altijd moet kleineren is vooral nadelig voor hemzelf. Hij grijpt elke kans aan om te kunnen impliceren dat er iets anders achter de triomfen van Real Madrid zit en daar klopt niets van”, begint Modric tegenover Sportske Novosti.

“Ik heb veel respect voor Simeone en voor alles wat Atlético heeft gepresteerd. Ik heb ook veel respect voor hun spelers, hun fans en voor de grote club die Atlético is. De keren dat ze ons verslagen hebben, hebben we hen gefeliciteerd en het verlies sportief geaccepteerd. Het is niet eerlijk dat onze prestaties, inclusief de twee Champions League-finales tegen Atlético, constant worden gebruikt als een soort populistisch handvat om aan te tonen dat Real bevoordeeld wordt.”

Simeone was niet de enige die zijn vraagtekens zette bij de winst van Modric, maar de verliezend WK-finalist kan hier zelf niet zoveel mee: “Wat mij betreft is het eenvoudig. Cristiano Ronaldo en Messi zijn twee fenomenen die de sport de afgelopen tien jaar hebben gedomineerd. Als we moesten stemmen op de kwaliteiten van een speler, gingen de prijzen altijd naar Messi en Ronaldo. Zolang zij actief zijn zou het dan niet nodig zijn om te stemmen. Maar we hebben het in dit geval over prestaties en successen gedurende een korte periode, over één seizoen, en de uitslagen komen na stemmen van trainers, spelers en journalisten… zij kunnen er toch niet allemaal tegelijkertijd naast zitten?”

Ronaldo en Messi lieten overigens verstek gaan tijdens de uitreiking van de Gouden Bal en Modric is daar niet zo over te spreken: “Ik kan niet zeggen waarom iemand er wel of niet bij was, dat is hun eigen keuze. Logisch toch? Maar het blijkt wel dat deze keuzes en trofeeën alleen waarde voor hen hebben als zij zelf winnen. Dat is niet eerlijk tegenover hun collega’s, of tegenover de stemmers die hen de afgelopen tien jaar hebben genomineerd. En niet eerlijk tegenover het voetbal en de supporters. Maar ik herhaal, iedereen gedraagt zich op de manier waarop ze vinden dat ze zich moeten gedragen.”


Poll

Ben jij het eens met Luka Modric?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door sirius)

Wat een zuurpruim is het ook af en toe die Simeone, feliciteer die jongen en ga verder man man. Begrijp me niet verkeerd Simeone is een geweldige trainer maar zijn uitspraken af en toen gaan nergens over.

15 december 2018 om 15:37

Terecht dat M10 en CR7 niet zijn opkomen dagen. Het had namelijk 1 van hun 2 moeten zijn die had moeten winnen. 2de op een WK. Kom op zeg dat is toch geen factor. Mbappe en Varane waren beter op t wk. En aan de kant van Kroatië waren Perisic en Rakitic niet minder belangrijk. Het was CR7 die Real al die jaren droeg. Dat is nu pijnlijk zichtbaar. Messi heeft 2 belangrijke prijzen en meeste goals en assists van Europa.

15 december 2018 om 15:45

Terecht? Onterecht dat één van de twee het niet wint maar terecht dat ze niet komen opdagen? Soms gaan dingen in het leven nu eenmaal anders en eens in de zoveel tijd zal een persoon zich benadeeld voelen. Echter, het was toch netjes geweest als zij erbij waren om Modric te feliciteren met de eerste ballon d'or in zo'n lange tijd die niet naar deze twee geweldenaren gaat. Dat zou mijns inziens getuige van klasse. Daarna kunnen ze met voetballers praten over de gang van zaken met betrekking tot de uitreiking van de ballon d'or. De spelers worden blind gemaakt met geld en komen dus nooit op voor eigen rechten, zodra dit wel gebeurt krijgen ze verwijten naar hun hoofd dat ze niet moeten zeiken want ze krijgen zoveel betaald. Een kwalijke zaak die vergelijkbaar is met maffiapraktijken.

15 december 2018 om 15:45

Terecht? Onterecht dat één van de twee het niet wint maar terecht dat ze niet komen opdagen? Soms gaan dingen in het leven nu eenmaal anders en eens in de zoveel tijd zal een persoon zich benadeeld voelen. Echter, het was toch netjes geweest als zij erbij waren om Modric te feliciteren met de eerste ballon d'or in zo'n lange tijd die niet naar deze twee geweldenaren gaat. Dat zou mijns inziens getuige van klasse. Daarna kunnen ze met voetballers praten over de gang van zaken met betrekking tot de uitreiking van de ballon d'or. De spelers worden blind gemaakt met geld en komen dus nooit op voor eigen rechten, zodra dit wel gebeurt krijgen ze verwijten naar hun hoofd dat ze niet moeten zeiken want ze krijgen zoveel betaald. Een kwalijke zaak die vergelijkbaar is met maffiapraktijken.

Ik vind Modric ook zwaar overrated. Die zal in het vreogere Real Madrid niet eens een basisplaats hebben gehad. Zidane, Beckham en Figo hadden bijvoorbeeld veel meer klasse. En zelfs buiten Messi en Ronaldo om zijn er gewoon nog een aantal spelers beter dan Modric. Neem bijvoorbeeld Neymar en Mbappe, die komen gewoon op 3/4.

15 december 2018 om 14:40

Zidane, Beckham en Figo speelde alle 3 op andere posities dan Modric dus t zal niet dankzij hun zijn dat hij dan geen basisplaats zou hebben. Beetje knullige reactie!

15 december 2018 om 15:07

Real speelde toen ander systeem met 4 middenvelders. Makelele was overigens ook beter. Vooral in verdedigend aspect.

15 december 2018 om 16:40

Haha wat heeft die Madrid waar jij het over hebt gepresteerd? Ja ok, het waren natuurlijk heel wat namen, maar na de de komst van Beckham was het qua prestaties letterlijk een en al drama. Leuk die klasse. finesse en blabla waar jij en @alexdelpiero10 het over hebben, maar wat heeft die man nou echt gepresteerd bij Madrid. De Madrid fans weten dat hij een commerciële aankoop was, niets meer niets minder. Kwalitatief heeft hij voor regressie gezorgd. Beckham kwam aan het einde van het seizoen 2002-03 naar Madrid, tot zijn vertrek in 2007 heeft Madrid maar één keer de Liga gewonnen, dat was ook tijdens zijn laatste jaar (hij was geen vaste basisspeler meer). In de nationale beker en in de CL was het ronduit drama.

Waarom vergelijk je Modric en Figo? Figo was een half verkapte buitenspeler in Madrid. Waarom vergelijk je Modric en Makelele? Makelele was een pure cvm. Eveneens hebben Makelele en Beckham nooit samen gespeeld. Het is toch niet logisch om spelers die op verschillende posities spelen met elkaar te gaan vergelijken? De taken van Modric zijn sowieso heel wat anders dan van al die namen die jij opnoemt, ik zou juist willen dat destijds een Modric present was ipv een Beckham. Balans was destijds zoek, Modric was 1000% een basisspeler geweest.

Dat je Modric zwaar overrated noemt geeft blijk in hoeverre jij in de afgelopen jaren naar Madrid hebt gekeken. Ik zit veel op de fora van Madrid, heb vele trouwe fans gesproken en heb her en der naar de meningen van Madrid analisten geluisterd. Als we bijv. praten over de all time Xl van Madrid zijn er telkens een paar namen die zo hoog worden geacht door de fanbase (middenveld); Redondo, Makelele, Di Stefano, Pirri, Zizou en onze grote vriend Modric. Beckham zou niet eens het tweede team halen, Figo misschien wel.

Wat Modric onderscheidt van de andere top cm's van zijn generatie, zoals een Iniesta (ik zeg niet dat Modric beter is), zijn zijn verdedigende kwaliteiten. In het huidige tijdperk is er geen een cm die zo goed als Modric kan aanvallen en verdedigen.

En @alex als je dit leest, jouw laatste zin waar je impliceert dat Modric het niet verdient omdat Xavi en Iniesta het niet hebben gewonnen; zo een paradox is ook dikke onzin.

15 december 2018 om 14:51

Wat een onzin met alle respect, ten eerste kan je die 3 jongens niet met Modric vergelijken, alleen komt Zidane ergens in de buurt van zijn speelstijl en positie op het veld, Beckham was een enorm goeie voetballer en had meer dan een fantastische traptechniek maar was nooit zo goed als Modric, Beckham kan je eerder vergelijken met een type James Rodriguez, Modric is enorm compleet. Hij is voetballend enorm intelligent, en denkt altijd vooruit, kan zich overal uitvoetballen. Figo was meer een aanvaller/flankspeler totaal dus niet vergelijkbaar. Je noemt nou Neymar of Mbappe maar die 2 zullen nooit in de buurt komen van Modric voetbalkwaliteiten, ja Neymar is super technisch maar niet zo intelligent als Luka, alleen Messi is intelligenter, mooier, slimmer voetballer dan Modric alleen had hij een minder jaar en dan bedoel ik dat hij met Argentinië en Barcelona niet superieur was.

15 december 2018 om 15:01

Messi heeft Argentinie nog enigszins relevant gemaakt op het WK, zonder hem was het helemaal niks daar, en niet superieur met Barcelona? Die collectieve off day tegen Roma wissen zijn bijna 50 goals en 25 assists niet uit hoor. Neen, Messi of Ronaldo hadden die bal gewoon, opnieuw, moeten winnen. Als Iniesta of Xavi hem nooit hebben gewonnen, terwijl die Spanje alles deden winnen wat er te winnen valt, waarom dan nu Modric wel? Dikke onzin. Net als heel die Gouden Bal verkiezing dit jaar.

15 december 2018 om 15:10

Het is elk jaar onzin, niet alleen dit jaar

15 december 2018 om 15:34

Daar gaat het niet om eigenlijk. Tuurlijk hadden Ronaldo of Messi em gewoon weer moeten winnen, maar dit gaat meer om hoe denigrerend vele doen richting Modric, alsof het maar een matige voetballertje is. En als men nog gaat roepen dat hij overrated is snappen ze er helemaal weinig van. Daarnaast Modric heeft als motor veel gebracht afgelopen jaren en ook de laatste Cl winst. En dan met Kroatie naar de Wk finale. Nee dan verdien je het ergens ook wel, maar hoe men nu over hem praat is zeer disrespectvol en slaat gewoon nergens op. Blijft er bij dat de bal gewoon naar de beste had moeten gaan, Ronaldo of Messi, maar goed we weten hoe belangrijk titel successen is in een Wk jaar, maar goed dan hadden idd, Xavi, Iniesta of Wes em ook moeten winnen.

15 december 2018 om 14:57

Nou zeg. Beckham had een fluwelen trap ben ik met je eens maar in grote wedstrijden was hij ondanks zijn tomeloze inzet vaak middelmaat. Figo was een buitenspeler van de buitencategorie en Zidane was een ouderwetse spelmaker met ongelooflijke kwaliteiten. Modric is de moderne voetballer, dynamische, snel, met een ongelooflijk inzicht, functioneel en direct, die salenet Raketic de Kroatische ploeg op sleeptouw heeft genomen... Leuk weet Real Madrid (in de galactico tijd) wilde hem dolgraag direct van Dynamo Zagreb overnemen alleen wilde Modric een tussenstap maken dat werd Engeland al had Ajax toen ook verregaande interesse, maar dat was niet interessant genoeg.

15 december 2018 om 14:57

Nou zeg. Beckham had een fluwelen trap ben ik met je eens maar in grote wedstrijden was hij ondanks zijn tomeloze inzet vaak middelmaat. Figo was een buitenspeler van de buitencategorie en Zidane was een ouderwetse spelmaker met ongelooflijke kwaliteiten. Modric is de moderne voetballer, dynamische, snel, met een ongelooflijk inzicht, functioneel en direct, die salenet Raketic de Kroatische ploeg op sleeptouw heeft genomen... Leuk weet Real Madrid (in de galactico tijd) wilde hem dolgraag direct van Dynamo Zagreb overnemen alleen wilde Modric een tussenstap maken dat werd Engeland al had Ajax toen ook verregaande interesse, maar dat was niet interessant genoeg.

15 december 2018 om 15:01

Ik vind hem niet zozeer overrated. Wat ik echter wel vreemd vind is dat men nu wel besluit massaal op Modric te stemmen, terwijl een superieure Iniesta en Sneijder in het verleden dat respect niet kregen. Zo zie je maar hoe opportunistisch die stemming is.

Had Kroatie bijvoorbeeld wel een moeilijke loting op het WK gehad, stond Modric waarschijnlijk niet eens in de top 5. Dat de naam Griezmann rondzingt rondom de Ballon d'or vind ik naar mijn mening veel lachwekkender. Die is alleen wereldkampioen geworden en komt niet in de buurt van de cijfers van Messi en Ronaldo en speelde bovendien helemaal niet zo'n geweldig WK.

15 december 2018 om 16:48

Ben het met je eens Sirius, maar heb één opmerking: geloof je nou dat het hele stemssysteem daadwerkelijk eerlijk is? In andere woorden, geloof je nou dat Modric meer stemmen heeft gekregen? Of dat Messi echt 5de is geëindigd?

Ik zelf geloof er helemaal niets van. Er zit zo veel corruptie in het voetbal (fifa, Uefa, France Football) .... Modric moest dit jaar. Winnen en dat heeft ie gedaan. Ik denk dat veel mensen mij voor gek verklaren, maar dat is best normaal. Een gewone Nederlander denkt dat alles met zwart op papier staat, maar dat is helaas niet zo.

16 december 2018 om 15:19

Ik denk persoonlijk niet dat het relevant is. Betreft de Uefa en Fifa moet je sowieso nooit iets uitsluiten. Echter heb je er toch geen invloed op, dus ik kan eigenlijk alleen een mening vormen over het resultaat, niet over de manier waarop het resultaat tot stand komt.

15 december 2018 om 15:03

Nou dat is niet helemaal waar... Als je bedenkt dat (oh ja?!) Thomas Gravesen in het seizoen 2005-2006 meer dan dertig wedstrijden heeft gespeeld in een team met Zidane, Beckham, Figo enz... Dan zal Modric ook meer dan eens basis hebben gestaan. Ben het wel absoluut met je eens dat hij niet de beste voetballer is!

15 december 2018 om 15:16

Gelukkig praten wij over nu en niet over het verleden dan hadden er wel meerdere spelers niet basis gestaan Modric doet het naar mijn inziens meer dan uitstekend die de kar redelijk heeft getrokken op het middenveld van Real.

15 december 2018 om 17:40

@elphenomeno: Totaal niet relevant aan dit topic wat je noemt en een goedkope poging tot makkelijk scoren. Het gaat hier om een fatsoenskwestie, daarnaast speelden de namen die je noemt in een ander tijdperk. Reageer dan gewoon niet

15 december 2018 om 20:01

Hartstikke knettergek. Zidane, prima. Maar los van het feit dat die andere twee op compleet andere posities speelden, is met name de rol die jij Beckham nu toedicht zwaar overdreven. Had een fantastische trap, maar zo groot was zijn invloed op het veld niet. Sowieso aanzienlijk minder dan dat van Modric, die in het madrid waar jij het over hebt, onbetwiste basisspeler zou zijn.
Dat middenveld was, na het vertrek van Makelele, zó zwak, dat ze Gravensen kochten.

Kom op, het is wel duidelijk nu dat de meeste mensen zich er niet in kunnen vinden. Net als dat het duidelijk is dat deze prijs een grap is. Criteria veranderen schijnbaar ieder jaar, ten faveure van degene met de meeste invloed. Flut prijs.

Modric is een nederige voetballer, ook in zijn reacties is hij dat vrijwel altijd.

Dit vind ik eigenlijk een goede manier om van zich af te bijten. Mag hij wel vaker doen, er komen best zinnige woorden uit.

Zelfs de winnaar van de prijs denkt dat het om een seizoen gaat. En daar gaat het fout met stemmen.. Het gaat namelijk om een kalenderjaar. Alles voor 1 januari telt niet mee, maar daar lijken de meesten al af te haken. Want na de winterstop heeft Modric in La Liga en CL weinig laten zien. Ook op het WK was hij gewoon 1 van de 11 van Kroatië, zonder een echte uitblinker.

15 december 2018 om 16:27

Nou en? Snap je inhoudelijk waar modric zich over beklaagt of niet? Collegialiteit. De rest of hij terecht won of om welke kalender jaar het gaat, ging de artikel niet over. Voetballers zijn stel kinderen ( meeste van hun ) die slecht tegen hun verlies kunnen. Maar constant winnen, terecht of onterecht dan komen ze wel opdagen. Stel losers en dat is wat modric op doelt

15 december 2018 om 16:43

Jij pikt dat stukje eruit en ik pik een stuk eruit waarin hij zegt ‘het gaat over een korte periode, 1 seizoen’.. Of ga jij voor mij bepalen wat ik eruit mag halen in een stuk wat meerdere alinea’s heeft?

Die laatste alinea slaat nergens op het lijkt wel dat vz de woorden van Modric verdraaien. Heel apart en niet verwacht van Modric.

Iedereen is het wel erover eens dat Messi de gouden bal dit seizoen had verdiend, kijkend naar de goals en assists. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Sierd zei het goed tegen Espanyol: elke keer dezelfde winnaars is saai. Deze prijs gaat niet meer om de beste spelers, het gaat om wie het gegund wordt. Ik bedoel: wat zijn eigenlijk de criteria om deze prijs te winnen? Goals? Assists? Prijzen? Messi heeft meer goals dan Modric (logischerwijs), meer prijzen en zelfs meer assits. De gouden bal is een grap aan het worden.

15 december 2018 om 16:29

Meer prijzen heel leuk van Messi ma laliga en bekertje. Modric won de CL en zat in de finale van de wereldcup, k weet wel welke zwaarder weeg. Verder is de prijs, daar waar k met jr eens ben; niet duidelijk. Wat zijn de exacte criteria??? Want meeste goals is er al een prijs voor dus waar gaat het nu precies over

15 december 2018 om 17:39

Iedereen is het hier wel over eens? Dat is nogal een twijfelachtig statement om te maken gezien het feit dat Messi dus van allerlei prominenten uit de voetbalwereld maar relatief weinig stemmen kreeg.

Hij begint volgens mij zelf ook nog te geloven dat ie daadwerkelijk de beste voetballer is..

15 december 2018 om 17:39

Dan heb je denk ik het artikel niet goed gelezen. Dit geeft hij namelijk nergens aan.

Goede teksten van deze man. Idd waar zijn die 2 als ze geen prijs winnen? Jammer en schandelijk.

Dat Simeone wil dat Griezmann hem wint is natuurlijk logisch, omdat hij bij Atletico speelt. Prima voetballer hoor. Maar als je eerlijk bent is hij niet van het niveau Ronaldo-Messi. Dat Modric hem wint vind ik als Real fan leuk. Maar over het hele kalenderjaar moet je toch concluderen dat het niet echt verdiend is. Zeker na het WK. Maar ik kan enigszins wel begrijpen dat sommige mensen een andere winnaar willen zien. Want dat is denk ik toch wel de reden.

Zit dit met verbazing te lezen, eindelijk wordt er eens ieta inhoufelijks gezegd ipv mediatraining toneelstukjes. En dan ook nog door Modric, niet de meest opvallende in de voetbalwereld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4230 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6646
4.Getafe4612
5.Alavés440
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

528 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren